|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki do włosów kręconych
Cytat:
-nie ma to jak zrobic kobiecie wode z mozgu A co do ceny na allegro widzialam za jakies34zl,za to w sklepie-48![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
ups,sorry w jeden cytat weszly mi slowa ewuni i wisni, mam nadzieje,ze wybaczycie
a jesli chodzi o moje loki po nocy no to kiepsko z nimi ale najgorzej dziala na nie suche powietrze,wiatr i upychanie pod kapur w ciagu kilku godzin od wyjscia na dwor potrafia sie zmienic ze slicznie skreconych w smutno zwisajace falo-straczki,porazka...dlateg o szukam czegos co spowoduje,ze nawet jesli nie beda przypominac sprezyn to przynajmniej ten lekki skret ktory maja utrzyma sie conajmniej cala pelna dobe,a najlepiej dwie i dlatego mysle o sprezynie![]() a jeszcze jedno-na jeden ze stron znalazlam,ze sprezyna dziala tylko aktywowana cieplem,a jaki bedzie efekt jesli zostawie na wlosach,ktore beda schnac same? specjalistki od sprezyny-probowalyscie? ![]() przepraszam,ze tak ciagle marudze,ale mam w lazience tyle niepokonczonych rzeczy do wlosow, ze nie chce znowu wydac pieniazkow bez sensu... |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co ja pierwsze słyszę, nigdy nie ugniatam włosów suszarką czyli nie aktywuje sprężyny ciepłem i zawsze wychodzą piękne loki |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Wisnia a moze jak ona ci psikała to użyła nie kremu ale żelu w sprayu. Dziewczyny trudno znaleźć dobry produkt żeby nie sklejał i nie wysuszał włosków. A na dodatek podkreślał skręt. Ciekawe moze któraś z wizazanek używała tego kremu tecni arta.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie to one wszystkie dzialaja podobnie, czasem nawet mnie kusi cos kupic skoro jest takie zachwalane i bez efektowubocznych a potem sie sypia glosy ze i tak dzialaj na podobnej zasdzie jak wiekszosc odopowiednikow innych firm
lepiej ztroszczyc sie o pilegnacjie i miec wlosy ladne same z siebie niz packac sie z jakimis maziami - nie znosze wlosow oblepionych tymi paskudztwami a takie sa zwlaszczana drugi dzien a na efekt puszenia dobre sa odzywki bez splukiwania badz jakies serum
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze wiesz w jakim z wiekszych sklepow/drogerii jest dostepna?bo jak narazie to wszedzie gdzie pytalam patrzyli na mnie jak na dziwolagaCytat:
|
||
|
|
|
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Podajecie tutaj w sumie drogie kosmetyki. Ja polecam odżywkę ziai z aloesem - bardzo ladnie mi podkreslila skret. odżwka joanny (pantivit do wlosow suchych i zniszczonych z mleczkiem ryzowym) tez jest b. dobra - nawilza slicznie pachnie i jest wydajna
Obie kosztują grosze - polecam.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
rowniez polecam te tanie polskie odzywki <bez splukiwania - bo domyslam sie ze o tych mowa>, smieszne jak taki niepozorny kosmetyk potrafi wlosy poratowac a uzywalam juz roznych cudow za niemala kase
dlatego z niechecia odnosze sie do tych wszystkich nowosci, nie dosc ze drogie to efekt daleki od zadowalajacego
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
DZiewczyny a napisz cie mi proszę jak wam ścinają wasze kręcone włoski. Mi ostatnio fryzjer wypazurkował tragedia
|
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze dlatego sklaniam sie ku drozszym kosmetykom,ze moje wlosy sa ni to krecone ni to falujace i zeby osiagnac jaki taki efekt to naprawde trzeba sie napracowac,a chyba wole kupic jedna dobra,drozsza rzecz <sprawdzona przez wizazanki >niz 5 tanich,ktore zalegna w szafce,cena wyjda podobnie,a efekt bedzie mizerny...co nie znaczy,ze pogardze tanim cud-kosmetykiem co to to nie
|
||
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
aniser a czym ty podkreslasz loki
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
diana_an,teraz robie tak:myje wlosy 1raz szamponem do przetluszczajacych np.herbal i drugi raz Nivea do fal i loczkow,pozniej odzywka Matix<ta o ktorej tyle tu pisalam
>,po splukaniu czekam az same mocno podeschna i wtedy grzebieniem wczesuje w nie pianke i albo dosuszam suszarka z dyfuzorem,albo zostawiam zeby same wyschly,czasem jeszcze wgniote w nie troszke zelu,ale to juz rzadko,na koniec jedna porcja krysztalkow alfaparfu <i po klopocie z puszeniem > no i utrwalenie lakierem jak wieje wietrzysko.Jesli pogoda mi sprzyja,tzn jest wilgotno/deszczowo to ladnie skrecone wlosy murowane jak mialam dluzsze to robilam jeszcze na noc slimaczka i rano tylko przeczesywalam,ale teraz sa wycieniowane i nie moge ich tak skrecic:/diana-a moze znasz jakies domowe metody na podkreslenie skretu? |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
aniser nie znam właśnie. A ajkiej pianki używasz???????I jaki amsz skręt. Bo mi po porodzie własnie włoski przestają sie krecic bardziej falują dlatego poszukuje prepararu an poprawe skrętu
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
diana_an aktualnie uzywam pianki Taft,takiej zielonej-ale to tylko dlatego,ze mam ja w domku z czasow kiedy zawziecie prostowalam wlosy i teraz chce ja zmeczyc do konca...a co do skretu-z moich skreconych w pierscionki wlosow zostaly raczej takie mocno falujace
i teraz probuje wrocic do ich poprzedniego wygladu, dlatego tez,tak jak i ty, szukam czegos co poprawi ich skret...
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze aniser jak cś wybadasz daj znac. Bo wiesz co mi na przykład pianki nie służą. Bardziej sklejająniz podkreślają skręt
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis zapedze moja druga polowke do posuzkiwania sprezyny w nizszej cenie gdzies na necie,bo wedrowki po sklepach okazaly sie bezowocne:/
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To szczerze naprawdę Ci zazdroszczę, mam włosy, rozjaśniane na blond i wierz mi żadne z ziaji i inne te tanie , hipermarketowe nie robią komplentnie nic . Bardzo bym chciała używać takich za 3 czy 10 zł. Niestety jestem zmuszona kupić droższą jeśli chcę mnieć jako taki ład na głowie.
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
DZiewczyny a ajkie loki robi ta sprężyna i jak jej uzywacie?????I czy zwieksza skręt????
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam pianek z Tafta np. podkreślające skręt włosów, wcześniej stosowałam zwykłe pianki i żel - strasznie wypadały mi włosy
jakie maseczki do włosów używacie? Szukam dobrych nawilżających, ale również nie za drogich...
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
jak juz napisałam - polecam JOANNĘ PANTIVIT nawilżającą do włosów suchych - rewelacyjnie nawilża i delikatnie podkreśla skręt.
|
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
ja uzywam tych odzywek jako fluid - po dobrym szamponie i odzywce (czesto byly to profesjonalne kosmetyki )do splukiwnaia dawalam jeszcze jakies bez splukiwania (obecnie juz tak nie robie - nie mam potrzeby) - ponosily bardzo nawilzenie wlosow i zmniejszaly puszenie na rzecz skretu
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pianka-czarodziejka
hej dziewczynki
ehhh ....
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
pianka nivea do loków
DZiewczyny podzielcie się opiniami o tym produkcie i porównajcie z innymi piankami. Ja stosowałam welle energetyzująca i sklejała mi włoski/. Jak działa ta pianka. Nie ma opinii na KWC
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
a ja polecam krem L'Oreala tecni.art
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>? powiedz,czy on wzmacnia skret? i jakie sa twoje wloski sprezynki,czy raczej mocno falowane, ktore wymagaja wspomagacza? bo mam na niego chrapke <gdyz oslawiona sprezyna nie przyszla z ostatnia dostawa do sklepu >,a boje sie wydac pieniazki w ciemno...
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
a ja używam sunsilka zielonego + odżywka + później mleczko, albo szampon sunsil odżywkę złotą linię pantene pro-v + mleczko na koniec z zielonego sunsilka, albo odżywka +szampon pantene złota linia i na koniec mleczko sunsilk zielone oczywiście
po każdym razie nakładam mała ilosć pianki Fructisa mocno podkreślającej skręt nie mam zdjęcia tzn mam ale jest za duże. Ale efekty możecie zobaczy na moim profilu na fotce www.morel89.fotka.pl pozdrusiam
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
On jest do włosów farbowanych i dzięki temu jest delikatniejszy, a ja nie mam sprężynek tylko fale, więc mi on bardzo odpowiada Pomaga mi w układaniu fryzury. Nakładam go też po kąpieli, wtedy włosy mi się najbardziej kręcą i on ten skręt pomaga zachować
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
cześc Aniser ja bym reflektowała na częśc tej odżywki Matrixa curl life najchętniej wymieniłabym sie np.na tonik AA Oceanic odświeżajacy bezalkoholowy z witaminą C koenzymem Q10 i R bo mam 2 i mi zalega w łazience(tonik jest zupełnie nowy)
|
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wloskow od poltora roku nie tknelam farba,wiec rozowa seria chyba nie dla mnie,ale ciesze sie ze tobie pomaga![]() p.s. na szkoleniu konsultantek dostalam pianke sunsilka do loczkow-i powiem wam,ze moim zdaniem jest godna uwagi,z fal lokow nie uczyni,ale dosc ladnie je podkresla i utrwala
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

-nie ma to jak zrobic kobiecie wode z mozgu
A co do ceny na allegro widzialam za jakies34zl,za to w sklepie-48

>niz 5 tanich,ktore zalegna w szafce,cena wyjda podobnie,a efekt bedzie mizerny...co nie znaczy,ze pogardze tanim cud-kosmetykiem

ehhh ....