Stylizacja włosów kręconych (pianki, lakiery, żele, gumy...) - zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-27, 11:15   #121
aniser
Zakorzenienie

Dot.: kosmetyki do włosów kręconych

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Wiesz co niewiem kto ale ktoś mi mówił że to super kosmetyk niestety szkoda ze drogie to jest...
no mnie wlasnie mnie tez bardzo go zachwalano, tka bardzo,ze zaczelam sie zastanawiac co lepsze-to czy sprezyna -nie ma to jak zrobic kobiecie wode z mozgu A co do ceny na allegro widzialam za jakies34zl,za to w sklepie-48
Cytat:
a z loreala jest krem i żel. Wy piszecie o kremie tylko na nim jest napisane ze rozluźnia skręt . Nie wiem czy wobec tego podkreśli loki czy je jeszcze bardziej wyprostuje.
diana_an z tego co ja wiem,to z tej serii wlasnie do kreciolkow jest spray i krem.Pani mi tlumaczyla,ze spray jest raczej do cienkich wlosow,natomiast do grubszych stosuje sie krem...wyraznie pytalam czy zwieksza skret wlosow i twierdzila,ze tak,ale wlasnie ten napis o rozluznianiu lokow<?!> mnie niepokoi...no bo przeciez rozluzniac i wzmacniac sie naraz nie da
aniser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 11:23   #122
aniser
Zakorzenienie

ups,sorry w jeden cytat weszly mi slowa ewuni i wisni, mam nadzieje,ze wybaczycie
a jesli chodzi o moje loki po nocy no to kiepsko z nimiale najgorzej dziala na nie suche powietrze,wiatr i upychanie pod kapur w ciagu kilku godzin od wyjscia na dwor potrafia sie zmienic ze slicznie skreconych w smutno zwisajace falo-straczki,porazka...dlateg o szukam czegos co spowoduje,ze nawet jesli nie beda przypominac sprezynto przynajmniej ten lekki skret ktory maja utrzyma sie conajmniej cala pelna dobe,a najlepiej dwie i dlatego mysle o sprezynie
a jeszcze jedno-na jeden ze stron znalazlam,ze sprezyna dziala tylko aktywowana cieplem,a jaki bedzie efekt jesli zostawie na wlosach,ktore beda schnac same? specjalistki od sprezyny-probowalyscie?
przepraszam,ze tak ciagle marudze,ale mam w lazience tyle niepokonczonych rzeczy do wlosow, ze nie chce znowu wydac pieniazkow bez sensu...
Stary 2006-01-27, 11:41   #123
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniser
a jeszcze jedno-na jeden ze stron znalazlam,ze sprezyna dziala tylko aktywowana cieplem,a jaki bedzie efekt jesli zostawie na wlosach,ktore beda schnac same? specjalistki od sprezyny-probowalyscie?
przepraszam,ze tak ciagle marudze,ale mam w lazience tyle niepokonczonych rzeczy do wlosow, ze nie chce znowu wydac pieniazkow bez sensu...

Wiesz co ja pierwsze słyszę, nigdy nie ugniatam włosów suszarką czyli nie aktywuje sprężyny ciepłem i zawsze wychodzą piękne loki .
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 12:17   #124
diana_an
Raczkowanie

Wisnia a moze jak ona ci psikała to użyła nie kremu ale żelu w sprayu. Dziewczyny trudno znaleźć dobry produkt żeby nie sklejał i nie wysuszał włosków. A na dodatek podkreślał skręt. Ciekawe moze któraś z wizazanek używała tego kremu tecni arta.
diana_an jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 15:02   #125
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

dla mnie to one wszystkie dzialaja podobnie, czasem nawet mnie kusi cos kupic skoro jest takie zachwalane i bez efektowubocznych a potem sie sypia glosy ze i tak dzialaj na podobnej zasdzie jak wiekszosc odopowiednikow innych firm

lepiej ztroszczyc sie o pilegnacjie i miec wlosy ladne same z siebie
niz packac sie z jakimis maziami - nie znosze wlosow oblepionych tymi paskudztwami a takie sa zwlaszczana drugi dzien

a na efekt puszenia dobre sa odzywki bez splukiwania badz jakies serum
Stary 2006-01-27, 19:51   #126
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Wiesz co ja pierwsze słyszę, nigdy nie ugniatam włosów suszarką czyli nie aktywuje sprężyny ciepłem i zawsze wychodzą piękne loki .
to mnie pocieszylas,bo ja ostatnio chcialam dac moim wloskom pozyc i odstawilam prawie calkowicie suszarke...oj kusi ta sprezyna,kusi-juz czuje jak mi portfel chudnie a moze wiesz w jakim z wiekszych sklepow/drogerii jest dostepna?bo jak narazie to wszedzie gdzie pytalam patrzyli na mnie jak na dziwolaga

Cytat:
lepiej ztroszczyc sie o pielegnacjie i miec wlosy ladne same z siebie
niz packac sie z jakimis maziami
pewnie leeloo,ze lepiej, dlatego pielegnuje wloski od zewnatrz maseczkami,odzywkami,a od wewnatrz:witaminki,mikroe lementy i skrzyp. niestety moje wlosy sa z gatunku tych nieposlusznych i trzeba im i mazidelek,zebym na ulicy nie straszyla szopa-nie-wiadomo-czego
Stary 2006-01-28, 09:00   #127
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniser
to mnie pocieszylas,bo ja ostatnio chcialam dac moim wloskom pozyc i odstawilam prawie calkowicie suszarke...oj kusi ta sprezyna,kusi-juz czuje jak mi portfel chudnie a moze wiesz w jakim z wiekszych sklepow/drogerii jest dostepna?bo jak narazie to wszedzie gdzie pytalam patrzyli na mnie jak na dziwolaga
Ja np kupuje w sklepie z profesjonalnymi kosmetykami fryzjerskimi, otworzyli swojego czasu taki u mnie i tam nabyłam. Np na allegro nie widziałam, nie zaglądałam też u fryzjerów bo tam to chyba cena byłaby jeszcze wyższa.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-28, 10:24   #128
patricja
Zadomowienie

Podajecie tutaj w sumie drogie kosmetyki. Ja polecam odżywkę ziai z aloesem - bardzo ladnie mi podkreslila skret. odżwka joanny (pantivit do wlosow suchych i zniszczonych z mleczkiem ryzowym) tez jest b. dobra - nawilza slicznie pachnie i jest wydajna Obie kosztują grosze - polecam.
patricja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 10:57   #129
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

rowniez polecam te tanie polskie odzywki <bez splukiwania - bo domyslam sie ze o tych mowa>, smieszne jak taki niepozorny kosmetyk potrafi wlosy poratowac a uzywalam juz roznych cudow za niemala kase

dlatego z niechecia odnosze sie do tych wszystkich nowosci, nie dosc ze drogie to efekt daleki od zadowalajacego
Stary 2006-01-28, 11:01   #130
diana_an
Raczkowanie

DZiewczyny a napisz cie mi proszę jak wam ścinają wasze kręcone włoski. Mi ostatnio fryzjer wypazurkował tragedia
Stary 2006-01-28, 11:21   #131
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Ja np kupuje w sklepie z profesjonalnymi kosmetykami fryzjerskimi, otworzyli swojego czasu taki u mnie i tam nabyłam. Np na allegro nie widziałam, nie zaglądałam też u fryzjerów bo tam to chyba cena byłaby jeszcze wyższa.
no wlasnie u fryzjerow to ceny zazwyczaj sa zawrotne...za chwile ruszam do ostatniego sklepu z art.fryzjerskimi-mam nadzieje,ze tam bedzie...a na allegro tez wlasnie nie widzialam-a szkoda,zawsze to by bylo pewnie troszke taniej

Cytat:
smieszne jak taki niepozorny kosmetyk potrafi wlosy poratowac a uzywalam juz roznych cudow za niemala kase
a co do tanich kosmetykow do pielegnacji to ja uzywalam min. szamponu i odzywki Nivea do fal i loczkow- w duecie dzialaly nawet,nawet,tyle,ze efekt krotkotrwaly. Uzywalam tez serii wella wzorowy lok:krem i spray-jedynie spray potrafil conieco pomoc moim wloskom,ale mam wrazenie ze je przesuszyl...a z domowych metod to znam jeszcze sposob na ukladanie lokow z zastosowaniem siemienia lnianego...
moze dlatego sklaniam sie ku drozszym kosmetykom,ze moje wlosy sa ni to krecone ni to falujace i zeby osiagnac jaki taki efekt to naprawde trzeba sie napracowac,a chyba wole kupic jedna dobra,drozsza rzecz <sprawdzona przez wizazanki >niz 5 tanich,ktore zalegna w szafce,cena wyjda podobnie,a efekt bedzie mizerny...co nie znaczy,ze pogardze tanim cud-kosmetykiemco to to nie
Stary 2006-01-28, 11:52   #132
diana_an
Raczkowanie

aniser a czym ty podkreslasz loki
Stary 2006-01-28, 14:27   #133
aniser
Zakorzenienie

diana_an,teraz robie tak:myje wlosy 1raz szamponem do przetluszczajacych np.herbal i drugi raz Nivea do fal i loczkow,pozniej odzywka Matix<ta o ktorej tyle tu pisalam>,po splukaniu czekam az same mocno podeschna i wtedy grzebieniem wczesuje w nie pianke i albo dosuszam suszarka z dyfuzorem,albo zostawiam zeby same wyschly,czasem jeszcze wgniote w nie troszke zelu,ale to juz rzadko,na koniec jedna porcja krysztalkow alfaparfu <i po klopocie z puszeniem> no i utrwalenie lakierem jak wieje wietrzysko.Jesli pogoda mi sprzyja,tzn jest wilgotno/deszczowo to ladnie skrecone wlosy murowane jak mialam dluzsze to robilam jeszcze na noc slimaczka i rano tylko przeczesywalam,ale teraz sa wycieniowane i nie moge ich tak skrecic:/
diana-a moze znasz jakies domowe metody na podkreslenie skretu?
Stary 2006-01-28, 15:04   #134
diana_an
Raczkowanie

aniser nie znam właśnie. A ajkiej pianki używasz???????I jaki amsz skręt. Bo mi po porodzie własnie włoski przestają sie krecic bardziej falują dlatego poszukuje prepararu an poprawe skrętu
Stary 2006-01-28, 15:30   #135
aniser
Zakorzenienie

diana_an aktualnie uzywam pianki Taft,takiej zielonej-ale to tylko dlatego,ze mam ja w domku z czasow kiedy zawziecie prostowalam wlosy i teraz chce ja zmeczyc do konca...a co do skretu-z moich skreconych w pierscionki wlosow zostaly raczej takie mocno falujace i teraz probuje wrocic do ich poprzedniego wygladu, dlatego tez,tak jak i ty, szukam czegos co poprawi ich skret...
Stary 2006-01-28, 15:40   #136
diana_an
Raczkowanie

Kurcze aniser jak cś wybadasz daj znac. Bo wiesz co mi na przykład pianki nie służą. Bardziej sklejająniz podkreślają skręt
Stary 2006-01-28, 16:14   #137
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diana_an
Kurcze aniser jak cś wybadasz daj znac. Bo wiesz co mi na przykład pianki nie służą. Bardziej sklejająniz podkreślają skręt
ok,bede pamietac,jak na cos wpadne to dam znaca dzis zapedze moja druga polowkedo posuzkiwania sprezyny w nizszej cenie gdzies na necie,bo wedrowki po sklepach okazaly sie bezowocne:/
Stary 2006-01-29, 08:52   #138
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patricja
Podajecie tutaj w sumie drogie kosmetyki. Ja polecam odżywkę ziai z aloesem - bardzo ladnie mi podkreslila skret. odżwka joanny (pantivit do wlosow suchych i zniszczonych z mleczkiem ryzowym) tez jest b. dobra - nawilza slicznie pachnie i jest wydajna Obie kosztują grosze - polecam.

To szczerze naprawdę Ci zazdroszczę, mam włosy, rozjaśniane na blond i wierz mi żadne z ziaji i inne te tanie , hipermarketowe nie robią komplentnie nic . Bardzo bym chciała używać takich za 3 czy 10 zł. Niestety jestem zmuszona kupić droższą jeśli chcę mnieć jako taki ład na głowie.
Stary 2006-01-29, 09:17   #139
diana_an
Raczkowanie

DZiewczyny a ajkie loki robi ta sprężyna i jak jej uzywacie?????I czy zwieksza skręt????
Stary 2006-01-29, 10:27   #140
Haylee
Zakorzenienie

Ja uzywam pianek z Tafta np. podkreślające skręt włosów, wcześniej stosowałam zwykłe pianki i żel - strasznie wypadały mi włosy
jakie maseczki do włosów używacie? Szukam dobrych nawilżających, ale również nie za drogich...
Stary 2006-01-29, 15:00   #141
patricja
Zadomowienie

jak juz napisałam - polecam JOANNĘ PANTIVIT nawilżającą do włosów suchych - rewelacyjnie nawilża i delikatnie podkreśla skręt.
patricja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 15:33   #142
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

ja uzywam tych odzywek jako fluid - po dobrym szamponie i odzywce (czesto byly to profesjonalne kosmetyki )do splukiwnaia dawalam jeszcze jakies bez splukiwania (obecnie juz tak nie robie - nie mam potrzeby) - ponosily bardzo nawilzenie wlosow i zmniejszaly puszenie na rzecz skretu
Stary 2006-02-05, 12:34   #143
Natalia
Raczkowanie

Dot.: Pianka-czarodziejka

hej dziewczynki jak myślicie czy na moich włoskach wyjda tak ładne kręcone włoski ??? Włoski sa w sumie podatne na krecenie itd. ale nie sa za gęste i są wycieniowane do ramion .... kusza mnie krecone włoski na 100dniówke. ehhh ....
Natalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 10:09   #144
diana_an
Raczkowanie

pianka nivea do loków

DZiewczyny podzielcie się opiniami o tym produkcie i porównajcie z innymi piankami. Ja stosowałam welle energetyzująca i sklejała mi włoski/. Jak działa ta pianka. Nie ma opinii na KWC
Stary 2006-02-16, 17:51   #145
ewelinka_4u
Raczkowanie

a ja polecam krem L'Oreala tecni.art Jest naprawdę super. A sama zastanawiam się nad odżywką Matrixa... Chyba się skuszę, mam nadzieję na pozytywne wrażenia...
ewelinka_4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 20:15   #146
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka_4u
a ja polecam krem L'Oreala tecni.art Jest naprawdę super.
ewelinka a masz ten bialy?curl memory down <czy jakos tak >? powiedz,czy on wzmacnia skret? i jakie sa twoje wloski sprezynki,czy raczej mocno falowane, ktore wymagaja wspomagacza?bo mam na niego chrapke <gdyz oslawiona sprezyna nie przyszla z ostatnia dostawa do sklepu>,a boje sie wydac pieniazki w ciemno...
Stary 2006-02-17, 20:42   #147
Marlenusia
Zadomowienie

a ja używam sunsilka zielonego + odżywka + później mleczko, albo szampon sunsil odżywkę złotą linię pantene pro-v + mleczko na koniec z zielonego sunsilka, albo odżywka +szampon pantene złota linia i na koniec mleczko sunsilk zielone oczywiście po każdym razie nakładam mała ilosć pianki Fructisa mocno podkreślającej skręt nie mam zdjęcia tzn mam ale jest za duże. Ale efekty możecie zobaczy na moim profilu na fotce www.morel89.fotka.pl pozdrusiam

Nie chcę się z Ciebie budzić

Marlenusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-18, 10:12   #148
ewelinka_4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniser
ewelinka a masz ten bialy?curl memory down <czy jakos tak >? powiedz,czy on wzmacnia skret? i jakie sa twoje wloski sprezynki,czy raczej mocno falowane, ktore wymagaja wspomagacza?bo mam na niego chrapke <gdyz oslawiona sprezyna nie przyszla z ostatnia dostawa do sklepu>,a boje sie wydac pieniazki w ciemno...
No niestety w tym przypadku nie mogę pomóc, bo ja używam tego różowego On jest do włosów farbowanych i dzięki temu jest delikatniejszy, a ja nie mam sprężynek tylko fale, więc mi on bardzo odpowiada Jestem w trakcie 3 opakowania, używam go codziennie i włosków mi nie zniszczył Pomaga mi w układaniu fryzury. Nakładam go też po kąpieli, wtedy włosy mi się najbardziej kręcą i on ten skręt pomaga zachować Praktycznie na codzień to jedyny specyfik, którego używam
ewelinka_4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 09:20   #149
Olka.g
Raczkowanie

GG do Olka.g

cześc Aniser ja bym reflektowała na częśc tej odżywki Matrixa curl life najchętniej wymieniłabym sie np.na tonik AA Oceanic odświeżajacy bezalkoholowy z witaminą C koenzymem Q10 i R bo mam 2 i mi zalega w łazience(tonik jest zupełnie nowy)
Olka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-23, 11:31   #150
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olka.g
cześc Aniser ja bym reflektowała na częśc tej odżywki Matrixa curl life najchętniej wymieniłabym sie np.na tonik AA Oceanic odświeżajacy bezalkoholowy z witaminą C koenzymem Q10 i R bo mam 2 i mi zalega w łazience(tonik jest zupełnie nowy)
Olka.g przperaszam,ale ja odzywke matrixa wymienie tylko na kosmetyki do wlosow-bo na tym punkcie mam hopla.wiec niestety tonik oceanica mnie nie interesuje,szczegolnie,ze po konsultacji z kosmetyczka okazalo sie ze witamina C niestety nie jest dla mnie:/

Cytat:
Napisane przez ewelinka4u
No niestety w tym przypadku nie mogę pomóc, bo ja używam tego różowego On jest do włosów farbowanych i dzięki temu jest delikatniejszy, a ja nie mam sprężynek tylko fale, więc mi on bardzo odpowiada
mimo wszystko dziekija wloskow od poltora roku nie tknelam farba,wiec rozowa seria chyba nie dla mnie,ale ciesze sie ze tobie pomaga

p.s. na szkoleniu konsultantek dostalam pianke sunsilka do loczkow-i powiem wam,ze moim zdaniem jest godna uwagi,z fal lokow nie uczyni,ale dosc ladnie je podkresla i utrwala
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości