|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki do włosów kręconych
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
ups,sorry w jeden cytat weszly mi slowa ewuni i wisni, mam nadzieje,ze wybaczycie
![]() a jesli chodzi o moje loki po nocy no to kiepsko z nimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeszcze jedno-na jeden ze stron znalazlam,ze sprezyna dziala tylko aktywowana cieplem,a jaki bedzie efekt jesli zostawie na wlosach,ktore beda schnac same? specjalistki od sprezyny-probowalyscie? ![]() przepraszam,ze tak ciagle marudze,ale mam w lazience tyle niepokonczonych rzeczy do wlosow, ze nie chce znowu wydac pieniazkow bez sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co ja pierwsze słyszę, nigdy nie ugniatam włosów suszarką czyli nie aktywuje sprężyny ciepłem i zawsze wychodzą piękne loki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Wisnia a moze jak ona ci psikała to użyła nie kremu ale żelu w sprayu. Dziewczyny trudno znaleźć dobry produkt żeby nie sklejał i nie wysuszał włosków. A na dodatek podkreślał skręt. Ciekawe moze któraś z wizazanek używała tego kremu tecni arta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
dla mnie to one wszystkie dzialaja podobnie, czasem nawet mnie kusi cos kupic skoro jest takie zachwalane i bez efektowubocznych a potem sie sypia glosy ze i tak dzialaj na podobnej zasdzie jak wiekszosc odopowiednikow innych firm
lepiej ztroszczyc sie o pilegnacjie i miec wlosy ladne same z siebie niz packac sie z jakimis maziami - nie znosze wlosow oblepionych tymi paskudztwami a takie sa zwlaszczana drugi dzien a na efekt puszenia dobre sa odzywki bez splukiwania badz jakies serum
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Podajecie tutaj w sumie drogie kosmetyki. Ja polecam odżywkę ziai z aloesem - bardzo ladnie mi podkreslila skret. odżwka joanny (pantivit do wlosow suchych i zniszczonych z mleczkiem ryzowym) tez jest b. dobra - nawilza slicznie pachnie i jest wydajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
rowniez polecam te tanie polskie odzywki <bez splukiwania - bo domyslam sie ze o tych mowa>, smieszne jak taki niepozorny kosmetyk potrafi wlosy poratowac a uzywalam juz roznych cudow za niemala kase
dlatego z niechecia odnosze sie do tych wszystkich nowosci, nie dosc ze drogie to efekt daleki od zadowalajacego
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
DZiewczyny a napisz cie mi proszę jak wam ścinają wasze kręcone włoski. Mi ostatnio fryzjer wypazurkował tragedia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze dlatego sklaniam sie ku drozszym kosmetykom,ze moje wlosy sa ni to krecone ni to falujace i zeby osiagnac jaki taki efekt to naprawde trzeba sie napracowac,a chyba wole kupic jedna dobra,drozsza rzecz <sprawdzona przez wizazanki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
aniser a czym ty podkreslasz loki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
diana_an,teraz robie tak:myje wlosy 1raz szamponem do przetluszczajacych np.herbal i drugi raz Nivea do fal i loczkow,pozniej odzywka Matix<ta o ktorej tyle tu pisalam
![]() ![]() ![]() diana-a moze znasz jakies domowe metody na podkreslenie skretu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
aniser nie znam właśnie. A ajkiej pianki używasz???????I jaki amsz skręt. Bo mi po porodzie własnie włoski przestają sie krecic bardziej falują dlatego poszukuje prepararu an poprawe skrętu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
diana_an aktualnie uzywam pianki Taft,takiej zielonej-ale to tylko dlatego,ze mam ja w domku z czasow kiedy zawziecie prostowalam wlosy i teraz chce ja zmeczyc do konca...a co do skretu-z moich skreconych w pierscionki wlosow zostaly raczej takie mocno falujace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Kurcze aniser jak cś wybadasz daj znac. Bo wiesz co mi na przykład pianki nie służą. Bardziej sklejająniz podkreślają skręt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To szczerze naprawdę Ci zazdroszczę, mam włosy, rozjaśniane na blond i wierz mi żadne z ziaji i inne te tanie , hipermarketowe nie robią komplentnie nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
DZiewczyny a ajkie loki robi ta sprężyna i jak jej uzywacie?????I czy zwieksza skręt????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam pianek z Tafta np. podkreślające skręt włosów, wcześniej stosowałam zwykłe pianki i żel - strasznie wypadały mi włosy
![]() jakie maseczki do włosów używacie? Szukam dobrych nawilżających, ale również nie za drogich...
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
jak juz napisałam - polecam JOANNĘ PANTIVIT nawilżającą do włosów suchych - rewelacyjnie nawilża i delikatnie podkreśla skręt.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
ja uzywam tych odzywek jako fluid - po dobrym szamponie i odzywce (czesto byly to profesjonalne kosmetyki )do splukiwnaia dawalam jeszcze jakies bez splukiwania (obecnie juz tak nie robie - nie mam potrzeby) - ponosily bardzo nawilzenie wlosow i zmniejszaly puszenie na rzecz skretu
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pianka-czarodziejka
hej dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
pianka nivea do loków
DZiewczyny podzielcie się opiniami o tym produkcie i porównajcie z innymi piankami. Ja stosowałam welle energetyzująca i sklejała mi włoski/. Jak działa ta pianka. Nie ma opinii na KWC
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
a ja polecam krem L'Oreala tecni.art
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
a ja używam sunsilka zielonego + odżywka + później mleczko, albo szampon sunsil odżywkę złotą linię pantene pro-v + mleczko na koniec z zielonego sunsilka, albo odżywka +szampon pantene złota linia i na koniec mleczko sunsilk zielone oczywiście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
cześc Aniser ja bym reflektowała na częśc tej odżywki Matrixa curl life najchętniej wymieniłabym sie np.na tonik AA Oceanic odświeżajacy bezalkoholowy z witaminą C koenzymem Q10 i R bo mam 2 i mi zalega w łazience(tonik jest zupełnie nowy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() p.s. na szkoleniu konsultantek dostalam pianke sunsilka do loczkow-i powiem wam,ze moim zdaniem jest godna uwagi,z fal lokow nie uczyni,ale dosc ladnie je podkresla i utrwala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.