|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]() motylku - pytaj dopóki jesteś
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie używamooo golden eye udzieliła jasnej, czystej i klarownej informacji
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-24 o 14:58 |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() widze, ze tu nowa częśc juz ![]() lili1987 - slyszalam dobre opinie o tym biedronkowym blenderze ![]() my mamy "kasie" kosztowała ok 300 zl jak ja kupowalismy ale naprawde rewelacja, można w niej zrobic doslownie wszystko jestem bardzo zadowolona, i z blenderem tez byla![]() ijaa - faktycznie dobrze poromawiac na powaznie, bo zycie przed Wami a ciezko zyc z lekkoduchem moj TZ w sprawie pieniazdków jest bardzo rozsądny, cieszy mnie to bo predzej to ja jestem ta co sie pokusi na coś bez zastanowienia, a wtedy on mnie sprowadza na ziemie ;|A no i ciesze sie bardzo, bo moj tata wezmie nam za punkty zdobyte na orlenie, komplet garnków tefal ingenio ![]() Chcielismy kiedys kupic, ale komplet 3 garnkow kosztuje ok 300 zl, to zawsze było szkoda
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2010-08-24 o 15:09 |
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
U nas króluje ryż z takiego powodu jak u was frytki ;P
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naparwde jestem ciemna w tym temacie ![]() Cytat:
ale ostatnio jak robilam frytki z piekarniak to musialam go najpierw nagrzać z 15 minut, wrzucilam frytki które tam byly dosc długo, nie chce skłamać ale ze 45 minut siedziały, a to duzo prądu chyba poszło
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego niedrogi ![]() to jest do prania w automacie wlewasz płyn zamiast proszku ja tak robię, a do płukania leję swój Lenor ukochany jeszcze nie tak dawno lałam płyn do płukania tam gdzie proszek i dziwiłam się, czemu pranie nie pachnie człowiek uczy się na błędach
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-24 o 15:31 |
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak właśnie bym zrobiła, ewentualnie wlałabym do bębna z praniem, a do przegródki na płyn do płukania też wlałabym płynu do płukania to tylko teoria, ale jak kupię wreszcie szopa pracza to tak będę robić ![]() na resztę pytań odpowiem jak wrócę ze sraso... |
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() nawet jakby "kasia" za mnie zmywała i gotowała chyba za ok 100 poszukam (ale dopiero jak kasa będzie)
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-24 o 15:30 |
||
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Ja mam taki blender, cholera, nie chce mi wkleić Napiszę model: manta mm507
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-24 o 15:36 |
|
|
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie płyn do płukania lałam tam gdzie proszek i wylatywał, a zapachu brak, bo leje się nie tam no ale kłębuszek do prania leję tam gdzie proszek. jakbym wlała tam, gdzie płyn do płukania to pralka pobiera dopiero przy 3 praniu i by mi wypłukało w płynie do prania chybA, co ![]() zwątpiłam przez Was ![]() wygląda na to, że kobiety nie czytają instrukcji ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- widzę, że w Biedro jest tani mop 19,99 ![]() w Tesco ostatnio widziałam za ok 80 ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
nie wiem czy to dobrze czy źle. nie mogę go wyczuć, bo temperatura nie jest napisana, no ale rachunki za prąd mnie może nie powalą. chociaż jak ja tyle piorę to może powalą ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
nowy garnek+nierozmrożone frytki+dużo oleju=pożar ![]() ogień wybuchł ![]() ![]() w ogóle teraz kupuję frytki w Aldi karbowane-750 g za 2,99 czyli 1,5 kg= 6 zł ![]() jak macie Aldi gdzieś w pobliżu, lubicie frytki i macie duzą zamrażalkę to bierzcie od razu 10 paczek są takie w smaku wg mnie jak drogie Zig Zagale monologi trzaskam.coraz lepsza jestem
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-24 o 16:08 |
|||
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie mam troche czasu dla siebie. mały śpi, a ja zrobiłam sobie kawke, pomalowałam paznokcie i przeglądam katalog z ziaji i zastanawiam sie co zamowic, żeby drogo nie wyszło, a było dużo
I żeby tż nie wydziwiał, że znowu tyle na duperele wydaje. No cóż kobieta jak chce być piekna musi cierpieć i wydawać kase
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz siedzimy przed kompem i bawimy się zabawkami ![]() ostatnio nie maluję paznokci u rąk, bo mam tyle sprzątania, że od tych detergentów by mi wszystko zeszło ![]() Ziaja do mycia Masło Kakaowe ja z Ziaji mam jeszcze balsam kakaowy i krem pod oczy Kozie Mleko
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-24 o 16:17 |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naszym mottem nie jest wydawanie kasy, a oszczedzanie jej !
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam chleb, masło, ser, frytki, bułeczkę, 1 pomidora i to na tyle przełamuję strach przed windą, bo mieszkam w wieżowcu a jak zamykają się drzwi windy to normalnie się duszę z nerwów. wyobrażam sobie, że winda zlatuje ale walczę z tym
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-24 o 16:24 |
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
no i właśnie zadzwonił moj tż i mi popsuł humor. Wymyślił sobie, że mam go i jego kolege dzisiaj zawieść na ryby. oczywiście wściekłam sie i mu powiedziałam kilka niekulturalnych słów na ten temat, bo całymi dniami pracuje i nigdy go w domu nie ma, a jak jest to zamiast siedzieć ze mną woli jechać na ryby z kumplem. najlepiej niech sie z nim ożeni skoro woli jego ode mnie. Grrr... ale jestem zła. Dlaczego faceci sa tacy?? powiedziałam mu narazie i sie rozłączyłam, znowu będą ciche dni...ehh
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowej części
ijaa-te chusteczki nazywają się: chusteczki samoopalające DAX, kupuję je albo w zwykłęj drogerii albo w Naturze, są super, nie zostawiają smug i nie jest się pomarańczowym ![]() co do Tż to mój jest takim samym lekkoduchem, ciągle pożycza kasęa to od mamy a to od siostry i od kolegów, nie mówiąc już o braniu wszystkiego na raty czy brania kredytów bez potrzeby po prostu masakra jakaś, rozmawiałąm z nim o tym wiele razy i po prostu do niego nie dociera, ale powiedziałam mu że ma się tego oduczyć...motylku-wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia udanej zabawy![]() lili-turkus czy fuksja jak najbardziej będą pasowały do Twojej łazienki nie musi być tego dużo wystarczą subtelne dodatki i to ożywi wnętrze..ja wróciłam z pracy, zjadłam obiad, pościerałam kurze, odkurzyłam i umyłam podłogi, muszę jeszcze kuchnię i łazienkę wysprzątać byłam na zakupach, poszło 70 zł i to nie kupiłam w sumie nic szczególnego, trochę schabu filety z morszczuka, warzywa, napoje, trochę owoców i tyle no i żel pod prysznic dla Tż do pracy, nie wiem dlaczego ja tyle wydaję a byłam z listą zakupów w sklepie i nie kupiłam nic niepotrzebnego![]() mam nadzieję że juttro będzie przelew za zlecenia bo już nie mam normalnie pieniędzy, zostało mi 20 zł w portfelu |
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda proponuje turkus i fuksję ja też uważam, że te kolory pasują, ale zdecyduję się na turkus ![]() ja za 70 zł też niewiele kupię, chociaż jakbym w Biedro nie brała coli, paluszków, chipsów to więcej by jedzonka wyszło
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o łazienkę to kolorki też takie proponuje, wszystkie kosmetyki raz dwa do koszyczka, dodatki typu: dozownik do mydła, kubeczki, dywaniki,nakładka na deske do kibelka,świeczki, zapach do łazienki itp. Hmmm może warto kupic jakiś dobry specyfik do płytek żeby się lśniły
![]() sklepy : IKEA, JUSK, koleżanka kupiła ostatnio w TESCO przepiękny zestaw (dozownik,kubeczki oraz szczotka do WC ) za grosze i bardzo dobrej jakości
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłabym Wam fotki ale jeszcze nie dorobiłam się aparatu mam zamiar kupić po wrześniowej wypłacieja też namiętnie kupuję colę czipsów na szczęście nie lubię ale paluszki chętnie podjadam
|
|
|
|
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
jesteście niemożliwe
![]() nie nadrobie ale i witam wszystkie |
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lili1987 turkusowych dodatków nie ma zbyt dużo, ja zaopatrzyłam się w ikei i black red...(nie polecam bo tam drogo) no i na all zamówiłam obraz turkusowy (seledynowy) cieżko stwierdzić ![]() Do Aldi mam dwa kroki tak jak do Biedro więc frytki kupię bo w Biedro niedobre
|
|
|
|
|
#142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
karbowane za 2,99 ![]() i jeszcze dobre bułki są w Aldi- przynajmniej u mnie, bo w kwestii bulek to w każdym wyjdą zapewne inne ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
ja jeszcze lubię fioletowe dodatki- w poprzednim mieszkaniu mi pasowały , bo mieliśmy 2 ściany fiolet, 2 białe, więc i tu mam siłą rzeczy fioletowe doniczki, fioletowe poduchy ozdobne jem obiad samotnie- Tż'a jeszcze nie ma ![]() frytki+schab+surówka+kefi r. schab polany tabasco
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bułki muszę spróbować, receptura pewnie ta sama zobaczymy wykonanie Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-01 o 06:37 |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez w Aldi pusto i tez jest blisko Biedro ![]() z 10 min nogami ten Aldi koło mnie jest podobno świeżo otworzony
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-24 o 18:36 |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-09-01 o 06:37 |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- obiad zjedzony. mała maruda się obudziła i dokazuje mi tu ![]() kawę jeszcze chyba wypiję. jak nie kawa to cola albo frytki ehhh ehhh
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u mnie w aldi tez tak pustki. Ale mi się wydaje, że ten sklep do najtańszych nie należy. Sama w nim byłam ze 3 razy od otwarcia. Moja mama chodzi tam czasami po słodycze na święta do paczek bo są pyszne
![]() Ja siedze i pisze i pisze. Dupka mnie już boli Chyba zaraz przeniose się do sypialni.Ciekawe jak tam Sandra, też pewnie goni zlecenie za zleceniem
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Dosłownie muszę się pochwalić na forum, nalepiłam 44 pierogi z mięsem ![]() a jaka oszczędność...koszty wyszly ok 10 zł a ostatnio płaciłam 12 za 18 sztukdoszłam do wniosku że nastepnym razem zrobie więcej i może z innymi farszami, bo sprzątanko takie samo więc wole robić hurtowo ![]() Czekam na TŻ, ciekawa jestem czy mu będą smakowały ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
to dziwne że te Aldiki jeszcze funkcjonują ![]() a tam są jeszcze chrupki orzechowe (podróbka curly) mniam ale nie pamiętam ceny
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() chyba nadszedł moment żebym i ja się odezwała przeczytałam ponad 100stron waszego wątku i wymiękłam ale z nowej cześci zaliczone wszystkie![]() z tego co zdążyłam zauważyć przyjmiecie mnie do swego grona bo panuje tu niezwykle miła atmosfera [gdzie indziej nieosiągalna ]. Jeśli chodzi o mnie nie jestem pełnoetatową PD tzn z moim tż jestem juz blisko 3 lata ale nie mieszkamy razem tzn mieszkamy na dochodzenie (ja do niego) poniewaz nie mamy zgody rodziców na wspólne mieszkanie mam 20 lat i w tym roku zaczynam studia. Kotka ani pieska nie mam ale mam za to rybki![]() więc jak bedzie? moge do was dołączyć? |
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zawsze się zastanawiam nad tymi aldikami. W Niemczech wszystko taniej wychodzi. A z tą sypialnią pewnie masz rację. Ale siedze już kilka godzin w jednej pozycji i nawet krótkie przerwy nic nie dają ![]() Ale siedze ostro, wiadomo więcej kaski przy wypłacie będzie. Ciesze się strasznie, że tyle zarobie nie wychodząc z domku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

moj TZ w sprawie pieniazdków jest bardzo rozsądny, cieszy mnie to bo predzej to ja jestem ta co sie pokusi na coś bez zastanowienia, a wtedy on mnie sprowadza na ziemie ;|

wygląda na to, że kobiety nie czytają instrukcji 

po prostu masakra jakaś, rozmawiałąm z nim o tym wiele razy i po prostu do niego nie dociera, ale powiedziałam mu że ma się tego oduczyć...
udanej zabawy