![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Stycznie-Luty2011-cz.2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() jeszcze niedawno wpisywałam się tu będąc w 3 tygodniu a dziś jest już 18 tc ![]() Termin mam na 22 stycznia a 3 września idę do lekarza i może poznam płeć dziecka, |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem czy któraś moja babcia coś powie - tzn z jedną nie mam w ogóle kontaktu ale gdyby nawet wiedziała coś to by jeszcze ona chciała na tym zarobić ![]() Wera u mnie waga się waha o 0.3kg ![]() ![]() Dzisiaj na szczęście nikt mi nie przywalił ale i tak niewiele ciekawych rzeczy znalażłam (zrobię zaraz fotki) . Sobie znalazłam sukienkę...na sylwestra ![]() ![]() No i w lumpie było łóżeczko turystyczne i mini kuchnia ![]() Wera ja wielbię facetów w koszulach, a mój ma ...dwie - jedną na długi rękaw a drugą na krótki z czego zmusiłam go do noszenia tej na krótki ![]() Śpiochy ofkors w z lumpa ![]() ![]() My też o aucie myśleliśmy ale TŻ kupił sobie kompa o wartości auta takiego całkiem ogarniętego...więc nie wiem jak to będzie wyglądało. Ale samochód by się przydał bo w końcu muszę jeździć do rodziców z bebe...i w ogóle a nie wyobrażam sobie np z łóżeczkiem turystycznym i ciuszkami jeździć pociągiem ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
cytrynka3002 racja, ja jak szłam do lumpku na przykład to zawsze coś dla siebie szukałam, teraz od razu w malutkie ciuszki i wio do domu
![]() Ewentualnie jakieś koszule dla TŻ obejrzę ![]() My mamy clio II i po prostu kocham ten samochodzik ![]() ![]() Racja, że to wszystko zależy od miejsca zamieszkania i kwoty na koncie pojawiającej się co miesiąc. My mieszkamy 20 km od Poznania, więc i ja i TŻ musimy dojeżdżać do pracy, pewnie dlatego tyle na paliwo wydajemy ![]() Na wypłatę nie ma co narzekać......tylko my po prostu oszczędni jesteśmy ![]() Czasami to się obraca przeciwko nam, bo nie wydajemy na jakieś niepotrzebne rzeczy i uzbieraliśmy sobie coś to kupiliśmy telewizor LCD (porządny, bo sprzęt taki musi być, wiadomo tak mówi TŻ ![]() ![]() A jak mąż sam robił szafę przesuwaną to znowu, że skąpy jest bo nie chce wydać 4500 zł tylko sam robi za 1500 zł i przez niego stolarz nie zarobi ![]() ![]()
#125 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj pomyślałam o Justine i od razu co... PIZZERKA
![]()
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() JeSuisUnPapillon - fajowe ciuszki, zwłaszcza te malutkie dżiny. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-30 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawie macie naprawde-ale to rodzinka zawsze musi jakis komentarz walnac. U nas to probowali sie juz naprawde do roznych rzeczy czepiac-a za drogi telewizor, bez sensu na remont wydaliscie...albo, ze mamy calej rodzinie pomagac finansowo... U nas z kolei jest b. dobra sytuacja-obydwoje pracujemy w duzych firmach, zarobki tez niczego sobie. Bryke kupilismy sobie w marcu-juz z mysla o dziecku, wiec od razu duzy bagaznik i duza w srodku (mamy Kia Soul). Ale ja z natury jestem oszczedna - moze dla dziecka ciuszkow nie kupuje w lumpkach - bo jakos tak nie moge sie przelamac-mam wrazenie, ze pomimo prania beda jakies bakterie czy cos innego. Z uzywanych rzeczy mam tylko 3 spioszki z komisu -bo nie moglam sie opanowac, karuzelke, mate ed. i puzzle. No i troche rzeczy ma tesciowa, ktore dostala od sasiadki. Reszte chce miec nowe-z tymze ja jestem maniaczka allegro-i zawsze tam cos wynajde. Z kolei dla siebie - i ciuszki z lumpa i uzywane kupuje jak i nowe...nie ma znaczenia kompletnie. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Wpadłam właśnie na fajną promocje w mojej miejscowości więc jest możliwy odbiór osobisty tylko czy warto kupować odrazu tyle butelek jeden firmy? czy jest możliwość że dziecko bedzie uczulone właśnie na te butelki?
http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-dla-noworodkow-2379-i1197144139.html |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
myslalam dokladnie o tym samym zestawie rano-choc ja sie jeszcze zastanawiam nad firma Avent...
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Myślę, że prawdopodobieństwo uczulenia na te produkty jest bardzo niskie, ponieważ używają bardzo dobrych, małouczulających materiałów. Ale oczywiście dzieci są rózne. Co do Aventu - TŻ bardzo próbowal mnie na początku na nie namawiać, ja tez slyszałam dobre opinie, ale oboje po przejrzeniu wielu stron i obejrzeniu produktów na żywo, jesteśmy pewni że wybierzemy TT. Jest po prostu mniej znany w Polsce (przez co trudno go dostać w zwykłych sklepach) i przez to duuużo tańszy, a podobno porównywalnie dobry, jak nie lepszy (buteleczki są 100 razy lepsze jeśli chodzi o uchwyty - np. do niekapków -, smoczkami i butelkami tez jesteśmy zachwyceni) Avent jest bardzo rozkreklamowany, fakt że dobry (ale mówię - TT bardzo porównywalne) i przez to baaardzo drogi ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-08-30 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Też chciałam kupić napoczątku 2 butelki ale i tak zamierzam wrocić do pracy po macierzyńskim i wtedy butelki beda potrzebne a za dwie buteki TT dam ok31zł a tu w zestawie za 63zł są 4 butelki, 2 smoczki, kubek niekapek i smoczek uspakajający... http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...197144139.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
agape czytałam o tej firmie same pochlebne opinie, więc myślę, że warto. Nie spotkałam się natomiast, żeby dziecko było uczulone na butelkę.
Ja mam serię z Canpola, ale to dlatego, że tańsze i nie wierzę w to, że np. anty kolkowe faktycznie tak działają jak zapewnia producent. magdaka13 jakbym słyszała moją rodzinę, jak tylko mowa o pieniądzach, to zawsze "bo wy we dwoje pracujecie". No to co.....mam rzucić swoją pracę i zarobki, żeby innym było lepiej na duszy?? Tak samo jest z domem, bo go mamy w przyszłości odziedziczyć no i gadanie, że za darmo się dorobiliśmy ![]() Chcieliśmy sie budować....to działki zostały zapisane dwóch braciom a nam ma być zapisany dom. Ehhh....mówię Wam. Dobrze, ze się za bardzo takim gadaniem nie przejmuję bo bym na głowę dostała. Poza tym TŻ bardzo mnie wspiera. Wstawiam listę moich zakupów, już kupionych i jeszcze nie. Zostały mi tak naprawdę drobiazgi. Ubranka, które tu ujęłam są kupione przeze mnie, reszta w spadku ![]() Na zdjęciu również dwie półki z ciuszkami, na górze ciuszki na rozm. 56-62 a na dole większe do 74 ![]() No i ja.....sprzed chwilki.....Brzusio rośnie mi w oczach..... ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-08-30 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
ja na forach gdzie mamy polecają to czytałam b dużo dobrych opinii o TT i dlatego się zdecydowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
ioooooooooo Marika ale zapasy już masz
![]()
#135 |
Zadomowienie
|
Marika jestem pod wrażeniem tak ułożonej listy, moja jest nabazgrana na kartce papieru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się w nowym wątku!
![]() Tyle już naskrobałyście, że ciężko było mi to nadrobić, ale dałam radę ufff ![]() ![]() Marika, faktycznie - Twój brzusio rośnie w oczach! Który to już tydzień? Podziwiałam też Twoje zapasy dla Maluszka ![]() ![]() ![]() Jak pisałyście o samochodach to mi się łyso zrobiło, bo mój TŻ nawet prawka jeszcze nie zrobił ![]() ![]() ![]() Co do mojej cery, to widzę poprawę; ale wciąż się martwię, bo jak jedne syfki znikają to pojawiają się nowe. Mam jednak nadzieję, że ten najbardziej burzliwy okres w ciąży już mija i będzie tylko lepiej ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-08-30 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Stalowamagnolia - prawko to nie problem...ale ten nieszczesny egzamin! U mnie maz ma prawko od 6 lat- jezdzi swoim samochodem dopiero odkad sie pobralismy (!), czyli jakies 3 lata. Ja prawko zdalam dopiero w kwietniu tego roku - przy 8 podejsciu...niby wszystko proste, latwe i przyjemne...ale na takich drobiazgach mozesz polec, ze az slabo. No i prawie zawsze winny jest stres - no i brak umiejetnosci [bym nawet powiedziala, ze 80% to umiejetnosci ,20% to szczescie]. Ja na szczescie do przychodni mam bliziutko-bo 20 min na piechote...do rodzinki dalej-ale tu to jakos damy rade.
Tak wogole mam kumpele, ktora zdala prawko bedac w 7 mies. ciazy, wiec jak widac dla chcacego nic trudnego;P ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Marika - te twoje zapasy sa imponujace...a brzuszek przepiekny;P
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
No niestety - jak sam nie chce-to nawet jakbys go zapisala na kurs to nic by nie dalo. Pewnie grzecznie by go skonczyl dla swietego spokoju, ale juz by nie zdal egzamu.
Do prawka moim zdaniem trzeba dojrzec-jak jest w tobie wew. motywacja to bedziesz walczyc o nie jak lew. Jak robisz to dla kogos-no niestety nie dziala. Moze jakby twoj Tz z kims pojezdzil jako pasazer to by sie bardziej przekonal. A moze sie czegos boi? mial wypadek? albo sie naczytal/nasluchal za duzo?
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
agape taka lista na prawdę się przydaje
![]() Wszystko tak zapisuje....tzn. większe wydatki np. remont mam podzielony na łazienkę,kuchnie, salon i sypialnie ![]() ![]() Czasami to za skrupulatna jestem ![]() stalowamagnolia 23 t. + 2 dni ![]() ![]() Wiesz z facetami to jest różnie, może boi się, że się skompromituje w Twoich oczach? I że nie będzie potrafił zdać? pamiętam jak mój TŻ pojechał ze mną na egzamin....on zdawał kilka lat wcześniej niż ja i zdał za drugim razem, jak wyszłam z ośrodka z papierem w ręku, że zdałam powiedział "Ale miałaś fuksa" Haha, cieszył się ale wiadomo..... ![]() magdaka13 masz rację prawko to jeden wielki los, ja co prawda zdałam za pierwszym razem, w co sama nie mogłam uwierzyć, ale egzaminator był na prawdę w porządku. Jeżdże już rok i dopiero teraz jakoś tak pewniej się czuje. A na tym zdjęciu z brzuszkiem.....proszę nie patrzeć na tło.....remont cały czas trwa niestety i gdzieś trzeba trzymać te wszystkie narzędzia...
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-08-30 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Już stworzyłam w ecelu liste rzeczy i po zsumowaniu wyszło że na wyprawke pójdzie (bez wózka) ponad 1500zł
![]() ![]() a już kiedyś tak zliczyłam remont i powiem szczerze że wolałam żyć w nieświadomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
widzę że temat zmotoryzowany się zaczął, my mamy kangoo,całe szczęscie ze podwojny wózek tam sie zmieści
![]() jutro jedziemy ogladac 2 małe domki do kupienia, moze w koncu bedziemy w czyms zgodni,bo ostatnio zawsze odwrotnie,a czas nas gonie, nie mozemy zostac na 1pokoju z psem,kotem i 2 dzieci ![]()
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marika - mnóstwo ciuszków - ja mam z połowę chyba, a myślałam, że tak dużo się uzbierało ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczytuje Wasz wątek i aż muszę to napisać: widziałam dziś takie w lumpku za 1,5 zl ![]() ad ciuszków; ja na szczęście dostałam 3 worki od rodziny, takich do roku czasu, jest tam praktycznie wszystko: kombinezony, śpiworki, grubsze i cieńsze rzeczy. chodzę też po lumpkach (to moje dzisiejsze nabytki, wszystko 1zl za sztukę)- głownie dla chłopaka bo ma być chłopak , mam nadzieję że usg się nie myli ![]() ad ruchów: pierwsze poczułam w połowie 18 tyg, teraz zaczynam 21 i nie są jakieś regularne, jak siedzę czy chodzę to praktycznie nie ma szans żebym poczuła, najlepiej jak leżę. niektóre są naprawdę mocne, czuć jak się przyłoży rękę ale mąż jeszcze się na nie nie załapał- mały zawsze przestaje kopać jak przyłoży rękę
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Ja też poproszę o wpisanie na listę - termin porodu 14.02.2010
dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
A teściowa dumna że w dzień jej urodzin........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Ja mam termin porodu na 25 stycznia a:
19.01 moja mama ma urodziny 21.01 teściowie rocznice slubu 21.01 dzień babci 22.01 dzień dziadka 23.01 my mamy rocznice 26 .01 urodziny mojej babci wiec u mnie w domu, każdy obstawia swoje.. a ja i tak mówie, że będzie 1 luty |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Poprawiłam tytuł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.