![]() |
#121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() ![]() Co do ceny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#122 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- A my dziś mykamy do centrum rehabilitacji na konsultację co z małym. Chcę usłyszeć od fachowca, że jest OK, bo już mnie Ci lekarze wkurzają. Każdy szuka dziury w całym. A według mnie źle nie jest. No nic przekonam się. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ja miarkę wydłubuje widelcem
![]() Bebilon comfort 1, puszka 23zł najtaniej 400g.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
W carefour bywa po 21.90 jak jestem to przy okazji kupuje a tak to Rossman 23,99. Bebilon Comfort.
#125 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Zaczęłam rano pisać posta, ale Luiza tak marudziła, że nie dałam rady go dokończyć. Teraz w końcu zasnęła po 6 h aktywności ![]() ![]() ![]() ![]() Podróż minęła nam dobrze, Luizka spała całą drogę, tylko tuż przed Bydgoszczą się przebudziła i płakała. Chyba już jej było niewygodnie. Wizyta też się udała. Było przyjemnie. Kuzynki córeczka ( starsza od naszej pół roku ) jest świetna. Fajnie dotykała naszej małej, a ta aż piszczała i obie się chichrały ![]() Postaram się teraz nadrobić, co napisałyście.
#126 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a pojemnik to jakikolwiek chyba oby byl szczelny i nie przezroczysty, zeby mleko nie zamoklo i nie mialo dostepu do swiatla ![]() Cytat:
a my sie chyba niedlugo calkiem pozegnamy z cycusiem... zawsze rano budzilam sie mokra od mleka a teraz sucho i mala jakos mniej chce ssac wiec jezeli nie ssie to mleko zaniknie... szkoda, zawsze to byl jakis sposob na uspokojenie jej a teraz jak placze to cycek tylko pogarsza sprawe, jak spokojna to jezcze possie sobie ale mysle ze jeden dzien przerwy i po temacie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21727491]Witam
![]() Dlatego się cieszę że córę mam ![]() ![]() Mąż mnie tak w nocy wpienił, że się nie odzywam. Był na imprezie, i ok, niech sobie idzie, ale nmówi twardo że wraca koło 24, a przychodzi o 3. I nie o to jestem wściekła, ale o to, że kuźwa nawet smsa jednego nie puścił, że dłużej zostanie. Olewa całkowicie komunikację, nic to, że od 2 nie spałam bo się martwiłam gdzie do cholery on jest. Gówniarz jeden.[/QUOTE] też tego nie cierpię - masz się spóźnić daj znać i będzie OK Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na bebilonie to puszka jest ok a jak gdzieś jedziemy to biorę wszystko tak na wszelki wypadek nie mam żadnych pojemniczków - hm a może kupię będzie wygodniej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hm dziecko to faktycznie duża zmiana i czasem facetom ciężko się przystosować- może on po prostu czuje się zazdrosny bo ten czas który kiedyś poświęcałaś jemu teraz dajesz dziecku i w taki dziwny sposób to okazuje ![]()
![]() |
#128 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21741757]Przeczytałam plemniki
![]() [/QUOTE] ![]() ![]() a ja chyba zainwestuję w bujaczek mozecie jakis polecic fajny i niedrogi? bo Róża sie juz bardzo nudzi w łóżeczku bo chce widziec świat i jak jest na rekach to chce wszystko ogladac dzis wsadzilam ja w fotelik i zawiesilam zabawki na rączce to zdziwiona byla i zadowolona bulalam ja noga i obieralam ziemniaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
witam
![]() jak ja nie lubię takiej pogody ![]() ![]() djerba super, że mała wychowa się w dwóch kulturach ![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja nic na ten temat nie mówiła, że to mleko starej generacji ![]() Zresztą moja tylko te toleruje ![]() Bo Nanie straszne bóle brzuszka i zaparcia, a po Bebilonie strrraszne ulewania, wręcz wymioty. Powiedziała że jak pasuje, nic nie dzieje się to nie kombinować, nie zmieniać. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21741757]Przeczytałam plemniki ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-08-30 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
A w ogóle to dziękuję dziewczyny za miłe słowa nt. Agutki
![]() I się chwalę - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień ![]() ![]() Powiedzcie mi, lubią wasze dzieci być podnoszone z pozycji półleżącej do siadu? Agutka jest ogromnie zszokowana, jak trzyma moje palce a ja ją podciągam (oczywiście 3-4 razy w jednej sesji, że tak powiem, nie więcej) ![]() A w ogóle to często nie może zdecydować się - mieć w paszczy smoka czy piąstkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21745831]A w ogóle to dziękuję dziewczyny za miłe słowa nt. Agutki
![]() I się chwalę - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień ![]() ![]() Powiedzcie mi, lubią wasze dzieci być podnoszone z pozycji półleżącej do siadu? Agutka jest ogromnie zszokowana, jak trzyma moje palce a ja ją podciągam (oczywiście 3-4 razy w jednej sesji, że tak powiem, nie więcej) ![]() A w ogóle to często nie może zdecydować się - mieć w paszczy smoka czy piąstkę? ![]() No to gratulacje ![]() ------- My jesteśmy dziś po wizycie w centrum rehabilitacyjnym. Pani doktor zajęła się Bogusiem oraz poćwiczyła z nim pół godzinki i okazuje się, że w wyniku wyszarpania go podczas cc (bo się zaklinował) ma wzmożone napięcie mięśniowe na karku, a do tego jeszcze delikatną asymetrię. Dzięki temu napięciu skubany od początku pięknie trzyma głowę jak leży na brzuszku, ale jak się go podciąga do siadu to głowa zostaje z tyłu. Tak więc zostaliśmy poinstruowani jak mamy go poprawnie nosić i umówiliśmy się na piątek na pierwsze zajęcia rehabilitacyjne. ![]() ![]() ![]() Zmykam karmić i spać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21745831]A w ogóle to dziękuję dziewczyny za miłe słowa nt. Agutki
![]() I się chwalę - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień ![]() ![]() Powiedzcie mi, lubią wasze dzieci być podnoszone z pozycji półleżącej do siadu? Agutka jest ogromnie zszokowana, jak trzyma moje palce a ja ją podciągam (oczywiście 3-4 razy w jednej sesji, że tak powiem, nie więcej) ![]() A w ogóle to często nie może zdecydować się - mieć w paszczy smoka czy piąstkę? ![]() Oooo tak ![]() ![]() ![]() A odnośnie przechowywania mleczka w proszku na jakieś wypady itp..to ja zawszę wrzucam porcję do takiego pojemnika jak są na mocz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
![]() I się chwalę - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień ![]() ![]() Powiedzcie mi, lubią wasze dzieci być podnoszone z pozycji półleżącej do siadu? Agutka jest ogromnie zszokowana, jak trzyma moje palce a ja ją podciągam (oczywiście 3-4 razy w jednej sesji, że tak powiem, nie więcej) ![]() A w ogóle to często nie może zdecydować się - mieć w paszczy smoka czy piąstkę? ![]() Gratulacje 16 tygodni ![]() Moja uwielbia tak ![]() podciągać sama sie podciaga jak złapie mnie za palce. A jak ją kładę to jest płaaacz że nie chceee.. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Konto usunięte
|
tak, puszkę z BoboVity,
![]() Cytat:
![]() A taki leżaczek to co druga na forum ma. ![]() witaj w domu. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21747901]tak, puszkę z BoboVity,
![]() [/QUOTE] Ooo kurdeee.. Nie pomyslałam, a mam taką puszkę po kakao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytam ponieważ ja również miałam cc i my też mamy skierowanie na rehabilitacje. Kubus u Pani doktor nie podnosił główki. Teraz ładnie podnosi, ale ja mam wrazenie ze jakos tak nienaturalnie, a poza tym widzę, że przy tym zawsze patrzy się w lewą strone i żadne grzechotki nie są w stanie go zmusic do patrzenia w drugim kierunku. Dodatkowo czasami jeszcze ułoży się w łók i zdarza mu się schowac kciuki. W sobote skończył 3 miesiące. Jutro sa zapisy na wrzesień i mam nadzieję, że uda nam się wcisnąc. Czy Pani na rehabilitacji informowała Cie jakie mągą byc kutki tego napięcia i asymetrii? Kurdę martwię się tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Magdi, wpisz w google asymetria ułożeniowa niemowlaka - mnóstwo wyskoczy. Wiele dzieciaków to ma i jest to normalnie do zrehabilitowania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Szaja.. skok może to jest ale on już się od dobrego tygodnia jak nie więcej uśmiecha jak do niego pogadam.. bardzo lubi jak mówię mu "ajuuuu"
![]() Aju jest takie wysokie piskliwe i długie a ebu takim zwykłym głosem, krótkie ![]() ![]() Po jedzeniu o 20:30 pobawił się sam w łóżeczku odłożony do spania.. nie płakał, nie kwękał, bez smoczka (!), bez pieluchy (!)... i teraz sam nakrył się pieluchą i zasnął ![]() ![]() Ale coś mniej zjada.. jak wciągał po 130 na łyk, bez pozostawienia pół kropli tak teraz 100, 110, 120.. często zostawia nieco. Czy to też się wiązać może ze skokiem czy tak po prostu nie ma smaka ? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Może się wiązać
![]() Cholera przeziębiłam się. A teraz grzebię w necie i wyszukuję książki na prezenty gwiazdkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
![]() I się chwalę - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień ![]() ![]() Powiedzcie mi, lubią wasze dzieci być podnoszone z pozycji półleżącej do siadu? Agutka jest ogromnie zszokowana, jak trzyma moje palce a ja ją podciągam (oczywiście 3-4 razy w jednej sesji, że tak powiem, nie więcej) ![]() A w ogóle to często nie może zdecydować się - mieć w paszczy smoka czy piąstkę? ![]() Moja uwielbia, jak do niej podchodzę to wyciąga rączki żeby ją podnosić. Cytat:
Nie wiem coś niespokojna jest dzisiaj cały dzień, śpi z przerwami przebudza się i znowu zasypia. Ale dzisiaj zaczęła głośno gadać na granicy krzyku więc może to jakiś spóźniony skok albo jeszcze ten 12 tygodnia trwa. Ile u was trwał ten skok?
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też przecież nie zawsze jemy tyle ile w poniedziałek, wtorek czy środę... i tak samo jest z humorem maleństwa.. Shadee ma czasami swoje dni i ryczy bez powodu i już widzę to z samego rana jak np. wcale nie chce ze mną pogadać czy nawet nie uśmiechnie się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21750574]Może się wiązać ![]() Cholera przeziębiłam się. A teraz grzebię w necie i wyszukuję książki na prezenty gwiazdkowe ![]() Ehehe dalekie plany widzę już :P Ja za to myślę jak "przystroić" pokój po wejściu męża do mieszkania...tak jak na americanos filmos zrobić jakiś fajny surpriiiiiiise ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
tygrysek, jechaliśmy 2,5 godziny.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21745831]A w ogóle to dziękuję dziewczyny za miłe słowa nt. Agutki ![]() I się chwalę - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień ![]() ![]() Powiedzcie mi, lubią wasze dzieci być podnoszone z pozycji półleżącej do siadu? ![]() Agatce włoski pojaśniały? Śliczna jest. ![]() Luiza lubi. Już wie, że jak wyciągam do nie ręce, to będziemy się podnosić i sama już próbuje ![]() ![]() djerba, jaka Twoja córeczka jest śliczna ![]() Fajny taki ślub, jaki zamierzacie brać. A ja dzisiaj k*****cy dostawałam. Chyba znowu jakiś skok. Młoda ciągle przy cycku siedziała, marudziła. Dałam jej obiadek z młodych warzywek, bo już mnie cycki bolały ![]() No i znowu kupal podczas kąpieli ![]() Luiza w ciągu dnia spała mi dzisiaj tylko 50 min. ![]() ![]()
#145 |
Konto usunięte
|
Weź nas, będziemy się darły suprajsssss
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Wogóle to też tak macie, że wkurza was np takie gadanie znajomych : oj ciocia basia, asia, kasia itp. przyszła do mojej kochanej ... ( tu wstaw pieszczotliwą nazwę swojego maluszka).. Tzn. głównie chodzi mi o nazywanie się ciocią...o ile dobrze skonstruowałam zdanie
![]() Mojej znajomej dziecko od małego słyszało słowo ciocia od każdych koleżanek i tak już pozostało, że każda nią jest..Nie wiem jak dla Was ale mnie to drażni, sama się tak nigdy nie nazywałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu chyba bym chciała by moje dziecię było jeszcze bardziej "ruchawe" ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() No i mój jedyny przyjaciel, jeszcze z lat liceum też jest nazywany wujkiem bo my to jesteśmy jak brat i siostra ![]() ![]() Nikt poza tymi osobami "nie z rodziny" nie jest nazywany ciocią czy wujkiem.
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poczekaj ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() Tak samo jak drażni mnie to ciągłe zaglądanie do wózka i komentowanie małej jakie to ma włoski, a jaka fajna i duża itp itd...Mi dochodzi problem, że mała jest ciemniutka, więc tym większa ilość ludzi mnie zaczepia...naprawdę mam już dość poprostu i nie sprawia mi to przyjemności... A jak jeszcze dochodzi dotykanie jej po rączkach, które wklada później do buźki albo policzków to już wogóle lepiej wcale nie zaczynać, bo coraz bardziej reaguje na takie sytuacje z lekką agresją ...Grrrrr |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaa a na dodatek mój się zaczął strasznie ślinić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() My (ochrona) trafiliśmy na takiego klienta w Tesco w Tychach albo w Mikołowie.. nie pamiętam.. chyba w Tychach, w Mikołowie był facet brodaty bez butów, z czarnymi stopami, walący ochronę koszykiem zakupowym.
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Ohhh f*ck dobreeeee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.