![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sanotint naturalne farby do włosów
Cytat:
Dziekuje ![]() Wiesz,wlasnie sprawdzilam i na moim szamponie i odzywce jest napisane,ze jest bez silikonu,ale wczesniej uzywalam innego... Eh... Zalamana jestem. Zrobilam wlosy juz nawet castingiem 2 dni temu i schodzi w tempie piorunujacym ![]() I co teraz?
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-04-10 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Jak się nie czyta informacji to później można mieć pretensje tylko do samej siebie. Nie doczytałam że farba Golden Blond z Lightu jest z rozjaśniaczem myślałam że jeżeli rozjaśni naturalny kolor włosów to tylko o odcień lub dwa.
Naturalnie mam włosy blond, dosyć jasne tylko w takim szarawym odcieniu jak większość Polek. Końcówki miałam bardzo jasne od słońca ale jak zawsze po zimie pojawił się odrost. Chciałam to wszystko zamaskować, Nałożyłam farbę tylko na odrost i postanowiłam przeciągnąć na całość dopiero pod koniec czasu. I tutaj klops. Przeciągnęłam farbę na całą długość włosów na 10 minut przed końcem ale efekt wyszedł tragiczny: przy skórze włosy mam białe a reszta jest w takim żółciutkim odcieniu ( to chyba ma być ten złoty). ![]() Wyglądam okropnie. Dziewczyny radźcie co mam zrobić, jak nadać włosom bardziej naturalnego wyglądu. Myślałam o tym nordyckim blondzie, ale czy on jeszcze bardziej ich nie rozjaśni, chociaż bardziej się chyba nie da. HELP! HELP! HELP! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Czy używał ktoś może kolorów ciemny brąz lub popielaty brąz?
Jak wychodzą? Ciemniej niż na próbniku? Czy są rzeczywiście chłodne i popielate czy wpadają w rudy? Jak szybko się wypłukują i czy pozostawiają rudą poświatę? ![]() Proszę o odpowiedź bo niewiem czy warto zamawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uzywalam kolory ASH BROWN. Farby uzylam na wczesniej rozjasnione wlosy. Kolor po rozjasnieniu mialam rudy a po nalozeniu farby wyszla.... .....MLECZNA CZEKOLADA. Kolor stanowczo zimny,ale zupelnie ni epodobny na kolorniku.
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
hej!
Ja kocham ten kolor ) 07 ash brown to mój faworyt jeśli chodzi o SANOTINT. Kolor zimny, popielaty, ja farbuję je na naturalny mój brąz i nie ma grama rudego czy czerwieni (bo nie zniosła bym tego ![]() POLECAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Cześć,
Mam pytanko.... czy w kolorze Light Blond 10 znajduje się rozjaśniacz? Farbowałam wcześniej włosy Ash Blond 15. Kolor wyszedł super ale zmył się po 2 tygodniach. Włosy wcześniej farbowałam Herbatintem, kolor wyszedł blond wpadający w rudy i chciałam je przyciemnić. Niestety na tej farbie nic się nie utrzymuje :-( Może jaśniejszy kolor się utrzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() W sanotincie tylko 2 kolory zawierają w sobie rozjaśniacz (87/88). Jeśli chodzi o nr 15 to zimny popielaty blodn (wychodzi lekko siwy na włosach-fajny) miałam okazje nim farbować siostrę. Jestem w szoku jak piszecie o tak krótkiej trwałości tej farby. Ja farbowałam na blond balejage Sanotintem i po ok 1m (czyli standardowo) zaczął mi kolor się spierać/blaknąć. Choć wiem jak to różnie jest po wcześniejszym używaniu innych farb. Po hennie wiem, że kolor się nie utrzymuje. Ooo w jakim miejscu w Warszawie spotkałaś farby w sprzedaży stacjonarnej? Ja kupuję zazwyczaj przez sklep internetowy bo tam wysyłka jest gratis kurierem. Ale może warto odwiedzić sklep stacjonarny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Długo trzyba wam się ta farba? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Kolor na pewno nie utrzymał się z powodu wcześniejszego farbowania Herbatintem. Pisałam o tym na wątku o tej farbie. Żaden inny ciemniejszy kolor nie utrzymuje się na niej :-( Może spróbuję z jaśniejszym kolorem (Light Blond 10). Myślicie, że zniweluje on mój obecny rudawy blond?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
hej
Jest taka szansa, może spróbuj kolor 87 - z rozjaśniaczem napewno zniweluje to rudawy kolor bo go delikatnie rozjaśni i pozbędziesz się Herbatintu ![]() Mi kolor trzyma sie ok 1,5 m. Ale ja lubie farbować i ten efekt po farbowaniu (włosy super sie układają i przepięknie błyszczą) więc farbuję bardzo nie regularnie - przed jakimś wyjazdem, wyjściem imprezą itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź. Spróbuję jeszcze raz zafarbować naturalnym blondem 09. Kupiłam go razem z popielatym i zobaczymy jak długo się utrzyma. Później popróbuję z jaśniejszymi kolorami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę
![]() To może być fajne połączenie... Czekamy na relacje po zafarbowaniu ![]() Ale jak by to nie było to... zachęcam do koloru z rozjaśniaczem (87) widziałam efekt na żywo- jest naprawdę OK! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
mnie kolorek szybko schodził, robiłam naturalnym brązem(wychodzi prawie czarny), po 2 tygodniach dużo się wypłukał i od skóry głowy zrobił się średni brąz z rudą poświatą(myję włosy codziennie), nałożyłam farbę biokap i po 2 tygodniach kolor jest taki sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Martwi mnie ta ruda poświata, długo z nią walczyłam, i przypłaciłam to dużymi wydatkami + obcięciem włosów o 10 cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
ja cały czas farbuję na ciemny brąz. Myślę, że w moim przypadku dlatego przy skórze głowy szybciej mi się zmywa farba bo swój naturalny kolor włosów mam jasny brąz a więc włosy przyciemniam o kilka tonów, tylko, że po biokapie tego nie mam, włosy są jednolitego koloru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
Zastanawiam sie wlasnie nad jakas naturalna farba. Mysle o Sanotint albo BioKap. Chciałabytm uzyskac naturalny braz ze zlotymi refleksami/zlotym polyskiem. Zblizony do mojego naturalnego koloru. Pare miesiecy farbowalam Castingiem, jednak wlosy zaczely wypadac i sie niszczyc. NIedawno farbowalam henna Khadi orzechowy braz. Niestety kolor wyszedl z ruda poswiata i rudymi odrostami. Zle sie czuje w tym kolorze i chcialabym sprobowac pomalowac Sanotintem. KOlor nad ktorym sie zastanawiam to Light Brown, albo Dark Golden Blonde. Obecnie moj kolor to dosc ciemny braz z rudosciami. POradzicie cos? Ktos wyzej napisal, ze ta farba nie trzyma sie na hennowanych wlosach. Czy ktoras ma podobne doswiadczenia? Szkoda, ze nie wstawiacie zdjec przed i po uzyciu tej farby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Hej,
To normalne, że farby nie trzymają się dobrze na włosach po uprzednim farbowaniem hennami. I farbie chemicznej i naturalnej ciężko utrzymać się na włosach tak oblepionymi silikonami ![]() Uuu Magdo z tego co wiem, wybrałaś sobie dosyć jasne kolory jeśli chodzi o Sanotint, teraz masz włosy ciemne lekko rudawe- to musisz je chyba rozjaśnić?! Ja znam na żywo kolor Sanotintu chyba nr 26 to jest lekki złocisty brąz! Fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najpier wymyje henne i zobaczymy czy sie uda i czy kolor bedzie jasniejszy ![]() A czy po tej farbie mozna farbowac farbami chemicznymi? Boje sie znou kombinowac, zeby nie bylo tak jak z ta henna, ze jednak kolor nie taki jaki mial byc. Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2011-05-04 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Hej jeśli mogę to dołączam, przez kilka dobrych lat farbuję włosy na czarno Castingiem Loreala, tak średnio co 3-4 mies. Nie chcę używać już farb chemicznych,szukałam innego rozwiązania, myślałam nad henną, ale czytałam, że później ,po dłuższym stosowaniu włosy po niej są cienkie i osłabione. Oczywiście się załamałam, że nie ma innego rozwiązania ::P ale w gazecie trafiłam na reklamę farby Sanotint. Pomyślałam: to jest to
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam sie wlasnie, ktora farba jest lepsza? Sanotitnt czy biokap?
Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2011-05-04 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
A odpowie mi ktos jak jest z powrotem po roslinnych farbach do fryzjerskich?
Spokojnie mozna farbowac czy grozi to jakims niepożądanym kolorem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli używałaś naturalnej henny bez chemicznych dodatków to nic strasznego nie powinno się stać, ale farba może się szybciej spłukiwać, odcień wyjdzie ciemniejszy lub może przebijać rudawy odcień. Z tym musisz się liczyć. Jeśli w hennie były chemiczne dodatki mogą wystąpić niepożądane reakcje chemiczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.