![]() |
#121 | |
BAN stały
|
Dot.: Problem z podkładem
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dzięki za rady
![]() Raczej chodzi mi o rozjaśnienie... Spróbuję.
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
a jak sprawdzałaś podkład? chodzi o to czy odcień z próbki sprawdzałaś na dłoni czy na szczęce?
ja uważam tak jak powyżej zmieszać z odcieniem jaśniejszym albo rozrobic z duża ilością kremu...tak robi kumpela...ale różnie to wychodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
z kremem - niet.
z innym podkładem - lepiej. z białą bazą - najlepiej ! więc kup sobie po prostu tę bazę - Inglotowskiej nie używałam, więc nie wiem jak się sprawuje, ale chyba się w nią zaopatrzę. tylko uważaj - jak podkład jest pomarańczowy na twarzy, nie masz pewności jaki kolor wyjdzie po zmieszeniu z bazą. najlepiej odłożyć jakiś ZAMYKANY SZCZELNIE pojemniczek i w nim kilka "porcji" rozjaśnić, zostawić na dzień. oczywiście nie dolewać jednego do drugiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Ja go testowałam na twarzy, więc nie wiem jak to sie stało, że po zakupie mi nie odpowiada... ![]()
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
nie wiem...też to dziwne...ale to był tester czy próbka?
chodzi o to, że nie zawsze te próbki są takie same jak produkty rzeczywiste, zdarzało mi się to już kilka razy...tak jakby nastąpiła jakaś pomyłka...w produkcji... Edytowane przez sandra201 Czas edycji: 2010-09-24 o 07:55 Powód: dodanie kilku wyjaśnień |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
w sklepie jest inne oświetlenie, czasami niedopatrzymy dobrze w lustrze, ekspedientka na siłę będzie nam wciskała i nas utwierdzała, że podkład świetny.. różnie to bywa. jednak proponuję go rozjaśniać bazą albo kupić nowy podkład.
sama ostatnio kupowałam dla siebie i w sklepie wyglądał fenomenalnie - przychodzę do domu, a tam zamiast tonacji żółej, to różowa (tak, chodzi o Revlona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
To była próbka, którą testowałam w domu :/
Teraz już wiem, że trzeba uważać ![]() Póki co mam uraz i narazie nie kupuję żadnego...
![]() |
#129 |
BAN stały
|
ja mieszam z białą bazą na wierzchu dłoni. Nie zostawiam w słoiczku mieszanki bo nie wiadomo rzeczywiscie jak się zachowa. Na skórze jest ok.
![]() Doti zajżyj tu jak masz uraz do pomarańczowego podkładu: ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4282&page=77 Edytowane przez rousse Czas edycji: 2010-09-24 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Wczoraj przed myciem zmieszałam odrobinę podkładu z bazą. Myślałam, że nie wyjdzie, bo mówicie, że ma być biała. Ja mam przezroczystą... ale nakładało się super! Efekt o jaki mi chodziło (czyt.: brak odcienia pomarańczy)! Jeszcze dziś spróbuję, bo aż mi się wierzyć nie chce
![]()
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Doti_, tylko uważaj, bo baza solidnie zapcha Ci skórę przez silikony. nie nadaje się to do codziennego użytku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Kurczę, nie wiedziałam... To niedobrze
![]()
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
raz kiedyś - jasne. po to jest w ogóle taki kosmetyk
![]() ale nie na codzień ![]() biała baza posiada mniej silikonów, musisz sprawdzić skład, ale też nie będzie się nadawała do codziennego użytku. lepiej zmieszaj z innym podkładem, a na wielkie wyjścia, nałożysz bazę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Jakie podkłady i co dla panny mlodej?
Cześć dziewczyny
- chciałabym zapytać, jakich podkładów używacie i co byście mi poleciły, jeżeli jest to możliwe z nazwami sklepów lub stroną internetową. - poszukuje dobrze kryjącego, uniwersalnego podkładu, dla kobiety od 25 do 35 roku życia, który długo utrzymywałby się na skórze, - i jeżeli są wizażystki, jakich podkładów używacie dla panny młodej, tak żeby nie tworzył efektu maski, a długo trzymał się na skórze w ekstremalnych warunkach. - gdzie najlepiej kupować, - jakieś wskazówki odnośnie wyboru? dzięki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie podkłady i co dla panny mlodej?
nie jestem wizażystką i w ogóle, ale taki dobrze kryjący i z dużą gamą kolorów jest revlon colorstay. Są one w dwóch wersjach: do cery suchej/normalnej oraz mieszanej/tłustej
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Uzyj wyszukiwarki. Jest mnostwo watkow o szukanej przez Ciebie tematyce. Sprawdz tez KWC.
btw: nie ma czegos takiego jak uniwersalny podklad. Kazdemu pasuje co innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
BAN stały
|
Z mojego doświadczenia: Revlon Colorstay.
Są może lepsze podkłady, ale różnie się potrafią zachowywać na różnej cerze - natomiast ten jest niezawodny, trwały, kryjący, nie zmienia koloru, naprawdę polecam!do "profesjonalnego" użytku chyba najlepszy |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dobry podkład-- pomóżcie proszę już nie mam siły :(
Jeśli chodzi o toleriane, to mogę polecić ze względu na świetne krycie, ale kolory mają dziwne, 13 taki pomarańczowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomoc w doborze podkladu
Hej,
A czy z Inglota jest podkład kryjący dla cery mieszanej (w kierunku tłustej) z niedoskonałościami? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Dot.: tani i dobry podkład ?
Dziewczyny, a jeśli chodzi o podkłady to z jakiej firmy są lepsze z Astor czy Mayballine? Proszę o odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.