![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
hej Aparatki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ja się chciałam pochwalić krzywulcami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dwa pierwsze zdjęcia są z 25 maja, a dwa ostatnie z dzisiaj ![]() Edytowane przez Groverka Czas edycji: 2010-09-19 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
hej, też jestem zadrutowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dołączam do was, mam nadzieje ze przyjmiecie kolejną prawie zadrutowaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
ja jutro powinienem się pozbyć aparatu ;p zdejmuja mi ale chyba wizyta nie wypali ;p
mam praktyki a szkola wazniejsza ;x a juz myslalem ze bd dobrze ! ale jedno pewne przed 100 dniowka nie bd mial wcale.. xD
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
też tak zaczęłam robić ![]() a we wtorek aparacik ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
moja siostra nosiła przez 4 lata (większość czasu to było tylko na noc..) ![]() jak będziesz u orto na wizycie to spytaj się jak to będzie wyglądać u Ciebie.. ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() górne jak i dolne już pikne są ![]()
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
kurcze zastanawiam się jak to jest z tym wyrywaniem zębów...Ja pierwotnie miałam okropne stłoczenie zębów spowodowane rośnięćiem ósemek kolo 1 gimnazjum. Do tego czasu moje zęby były równiuteńkie.
W dosłownie jakieś 2 lata zęby pokiereszowały się strasznie- góra w sensie. Jeden bok od 4-ki do 7ki był cały zapadnięty, więc mój uśmiech z profilu wyglądał jak paszcza psa;/ lewa jedynka w przodzie, dwójka za nią , kieł na dziąsle. Z drugiej prawej strony czwórka na podniebieniu i z drugiego profilu wygląd, jakbym nie miałą zęba. Jako ze osemki lezaly poziomo, nie majac szansy na wyrzniecie i to ze tloczyly mi zeby, musialam je chirurgicznie z dziąsła usunąć. Potem, od 2 liceum aparat ruchomy. I nie powiem, zrobił wiele! Szpara w któej było miejsce na moją czwórkę na podniebieniu rozszerzyła się z 2mm do 4mm, czyli prawie jest na ową czwóreczkę miejsce. Jedynka poszła do tyłu, dwójka do przodu, kieł wszedł do łuku. Jednak jak to przy aparacie ruchomym, zby te powchodzily do łuku poprzechylane, lekko zrotowane, badz z braku miejsca jakby "poszły do dziąsła"- zrobił się krótsze. Niby wyglądało to na oko nawet prosto, poza tą czwróką na podniebieniu ale ja widzialam, ze po odstawieniu ruchomego to wszystko wraca;/ I teraz mam dylemat...czy wada po aparacie mi nie wróci...Bo kiedyś robiło się miejsce w szczęce wyrywając zęby i wszystko łądnie wchodziło do łuku... Dziś ortodonci rozszerzają szczęki i po zdjęciu aparatu wiadomo- szczęka może się spowrotem zwęzyc i wada wrócic.....boje sie ![]() Juz teraz ten złom sni mi sie po nocach, mimo,ze mam go dopiero tydzien. eh.. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() żartuję oczywiście, ale cholernie kojarzy mi się to z geografią ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pozostaje wziąć szczoteczkę i pastę w torebkę i co jakiś czas myć zębole ![]()
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/ Edytowane przez paulina18021995 Czas edycji: 2010-09-20 o 16:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> ![]() ![]() 17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba od wady zalezy ![]()
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
to ja!! to ja!!!!
![]() wszystkich ![]() kurcze net mi odcięli i od 2 tyg nie mogę szperać w domu ![]() i właśnie się dowiedziałam, że już X część!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyszłam pomarudzić. Nie chce już złomka. Nie mogę mówić w żadnym języku obcym. Kiedyś problemem był tylko angielski, teraz przerzuciło mi się na niemiecki. Warga mi się zaczepia i ni huhu nie da się mnie zrozumieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Plany leczenia planami, a życie życiem ![]() Został mi jeszcze do obrócenia kieł, domknięcie szpary po szóstce. Poprawienie tego co mi się nie podoba (czyli ułożenie trójek ![]() I teoretycznie będę wolnym człowiekiem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
no mnie mowila 2 miesiace temu ze gora na koncowce i sie posypalo. zrobila mi sie na nowo szpara mieszy 3 a 4, asymetrie musze zwalczyc jeszcze no i prawa 1 i 2 nie jest na woim miejscu..zwariuje bo chcialabym do konca roku miec gore chociaz sciagnieta a wyjdzie na to ze dol sciagniemy bo zostaly niewielkie szpary tylko;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Ach te orto. Z drugiej strony nie powinnyśmy się upierać nad jak najszybszym ściąganiem. Obiecałam sobie, że dopóki nie minie 2,5 roku, będę cierpliwa. Moja orto ma więc czas do września przyszłego roku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
ja mialam mala wadw wiec myslalam ze w 1,5 roku sie z wszystkim uwiniemy a tu d.u.p.a wychodzi ze tak brzydko powiem:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pocieszam się tym, że Ci co chcą to rozumieją. A seplenię okrooopnie ![]() może dlatego, że niewyraźnie mówiłam już przed założeniem aparatu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja Ci powiem, że zęby masz bardzo ładne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od zębów.. Na zbyt długo nas opuściłaś aby pamięć o Tobie przetrwała w naszej pamięci ![]() Nie możesz przecież poczuć, że witamy Cię jak Babcie Paprykę cobyś nie zaczęła się nad sobą rozpływać.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jakie ciężkie jest nasze życie... ![]() Odliczajmy miesiące i dni, obyśmy po ściągnięciu aparatu odzyskały płynność aparatu mowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Ja zdecydowałam się na leczenie w sumie tylko dlatego, że mam tyłozgryz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.