![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: TŻ, jego rodzice i Amway.
Sąsiadka z mojej rodzinnej miejscowości taka karierę zrobiła w Amwayu że hoho.
Mąż siedział za granicą,kasę słał a ona ją 'mnożyła'. Efekt taki że rozwód w toku a na pocieszenie została masa długów. Faktycznie chyba jestem za głupia ale takiej "ekonomii" to ja nawet po 600 latach bym nie pojęła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
3 lata temu poznałam na Ukrainie starszego pana, który jeździł tam regularnie, ponieważ w Polsce ciężko było już urabiać klientów, a tam jeszcze dość młody, bardzo podatny grunt i tworzył swoje sieci pracowników. Dość przerażające to było dla mnie, żal ludzi, bo jednak jego targetem byli dość prości ludzie, tacy, którzy bardzo chcą zarobić, ale nie do końca są świadomi, do tego niezbyt też majętni, jak to przeciętni Ukraińcy.
Próbował też namówić mojego TŻ do interesu, oczywiście TŻ nie miał zamiaru, ale często siadaliśmy i słuchaliśmy opowieści tego pana, bo to naprawdę fascynujące, że ludzie się na to łapią i wciskają te ciemnoty. Sama pamiętam jakoś na początku lat 90-tych, jak ciocie moje dwie i wujek się w to zaangażowali, najbardziej pamiętam takie duże proszki do czyszczenia ![]() ![]() Najbardziej pamiętam te ich kasetki, na których były nagrane sekciarskie teksty do powtarzania typu "odniosę sukces", "amway jest moją drogą do pieniędzy, o których inni mogą pomarzyć" itd. Po tych kasetach rodzina całkiem zerwała kontakt z tą firmą i dawno bym o niej zapomniała, gdybym jakiś czas temu nie natknęła się na świetny film Dederki "Witajcie w życiu" bodajże. Polecam gorąco, przytłaczająco prawdziwie przedstawiony amway ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Dlaczego uogólniasz? Są tacy, co na tym bardzo dobrze wyszli, także w tym kraju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
jako klon i tak dostaniesz bana, więc odpisuj szybko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||||
BAN stały
|
Obrażanie ludzi to chyba nie najlepszy sposób dyskutowania?
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Aha, umknęło mi zatem chyba gdzieś, że to forum wyłącznie krytykantów firmy AMWAY. Bo wszelkie POZYTYWNE wypowiedzi są banowane, tak? ;P Cóż, zwolennicy "jedynie słusznych poglądów" wciąż są u nas bardzo liczni, jak widać... Tylko jak się te poglądy mają do obiektywnej prawdy? ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Uhm, i już wszystko wiesz i wszystko rozumiesz? ;P Polecam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Megalomania ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Której definicji dziwnym trafem nikt tutaj przytoczyć nie umie. Więc do wora z napisem "sekta" wrzucacie co chcecie. Cytat:
Nie masz żadnych danych, które by to potwierdzały. A może masz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Chyba faktycznie klon, bo nawet odpowiada w ten sam sposób..
![]()
![]() |
#127 | |
BAN stały
|
Cytat:
To co wypisujecie tutaj pod adresem AMWAY-a i współpracujących z tą firmą ludzi jest NIKCZEMNE, OBRZYDLIWE I ZWYCZAJNIE PODŁE. Gdzie jest wasze SUMIENIE? Niedobrze mi się robi, gdy czytam te pełne jadu, nienawiści i podłości wypowiedzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#129 | ||
BAN stały
|
I tyle masz do powiedzenia. Bo o AMWAY nic, z wyjątkiem jakichś bredni.
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- A jak mam odpowiadać widząc co tutaj wypisujecie? Przecież to kompletne idiotyzmy. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Jakie SEKCIARSKIE??? To podstawa budowania wiary w siebie, co tu ma do rzeczy jakakolwiek sekta? Oto inni członkowie nieokreślonej "sekty" :P wiary w siebie. http://www.teksty.org/Natural_Dread_...C4%87_w_siebie http://www.kobieta.pl/wiersze/uwierz...065666741.html http://www.sfd.pl/Uwierz_w_siebie_Jeste%C5% 9B_najlepszy_!!-t199744.html http://www.kdc.pl/uwierz-w-siebie_p10399590.html http://www.mops.siemianowice.pl/uwierz Jeśli oni są w "sekcie" to wy też - w tej z nazwą "i tak się nie uda". Właściwie w naszym kraju to juz nie sekta tylko religia. :P Cytat:
A, tak, "AMWAY wziął i przekupił/zastraszył/wyprał mózgi sędziom*". (niepotrzebne skreślić) ;P Zgodnie z chorymi teoriami spiskowymi. Tyle, że to była świetna MANIPULACJA i OSZUSTWO, o czy jest mowa właśnie w sentencji wyroku sądowego, której naturalnie nie znacie. Cytat:
Bo ja tak. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |||
BAN stały
|
Ano tak, zapoznaj się z sentencją wyroku sądowego.
Cytat:
Cytat:
Sama zaczynasz manipulować, byle było na twoim. To samo zrobił Dederko - zrobił tendencyjny w wymowie paszkwil. I DLATEGO m.in. sąd go zablokował. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Prawda kole w oczy. ;>
![]() |
![]() |
#133 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moje zdanie, z zyskami z tego przedsięwzięcia jest, przepraszam może za porównanie, jak z Yeti; jakaś część ludzi mówi, że istnieje, że duże slady na śniegu, a fotki jak nie było tak ni ma. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
o! skory wrócił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Witam
Szukam kogoś kto wyrwał się z tej sekty, sam byłem w niej, Amway prawie zniszczył moja rodzinę, chciałbym porozmawiać moje gg - 24774638 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ban) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.