TŻ, jego rodzice i Amway. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 22:48   #121
virtual_luv
Raczkowanie

Dot.: TŻ, jego rodzice i Amway.

Sąsiadka z mojej rodzinnej miejscowości taka karierę zrobiła w Amwayu że hoho.
Mąż siedział za granicą,kasę słał a ona ją 'mnożyła'.
Efekt taki że rozwód w toku a na pocieszenie została masa długów.
Faktycznie chyba jestem za głupia ale takiej "ekonomii" to ja nawet po 600 latach bym nie pojęła
virtual_luv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 22:56   #122
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

3 lata temu poznałam na Ukrainie starszego pana, który jeździł tam regularnie, ponieważ w Polsce ciężko było już urabiać klientów, a tam jeszcze dość młody, bardzo podatny grunt i tworzył swoje sieci pracowników. Dość przerażające to było dla mnie, żal ludzi, bo jednak jego targetem byli dość prości ludzie, tacy, którzy bardzo chcą zarobić, ale nie do końca są świadomi, do tego niezbyt też majętni, jak to przeciętni Ukraińcy.
Próbował też namówić mojego TŻ do interesu, oczywiście TŻ nie miał zamiaru, ale często siadaliśmy i słuchaliśmy opowieści tego pana, bo to naprawdę fascynujące, że ludzie się na to łapią i wciskają te ciemnoty.
Sama pamiętam jakoś na początku lat 90-tych, jak ciocie moje dwie i wujek się w to zaangażowali, najbardziej pamiętam takie duże proszki do czyszczenia Faktycznie fajne były, przynajmniej wtedy, bo teraz pewnie w Rossmannie są 100x lepsze
Najbardziej pamiętam te ich kasetki, na których były nagrane sekciarskie teksty do powtarzania typu "odniosę sukces", "amway jest moją drogą do pieniędzy, o których inni mogą pomarzyć" itd. Po tych kasetach rodzina całkiem zerwała kontakt z tą firmą i dawno bym o niej zapomniała, gdybym jakiś czas temu nie natknęła się na świetny film Dederki "Witajcie w życiu" bodajże. Polecam gorąco, przytłaczająco prawdziwie przedstawiony amway
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 13:54   #123
shakesbeer
BAN stały

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Czy po jakimś czasie (powiedzmy kilku latach ) też nie ma problemu z odejściem czy trzeba wnieść jakąś opłatę itp.?
Oczywiście, że można to zrobić w każdej chwili i żadnych formalnych przeszkód nie ma. Postępowanie poszczególnych dystrybutorów, którzy potrafią się przylepiać jak guma do żucia do podeszwy - to już trzeba złożyć na karb ich braku profesjonalizmu.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
jak już ktoś ma doświadczenia z tą firma, to koniec końców nie wychodzi na tym dobrze. Dziwne, nie?
Dlaczego uogólniasz? Są tacy, co na tym bardzo dobrze wyszli, także w tym kraju.
shakesbeer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 13:55   #124
Hultaj
BAN stały

jako klon i tak dostaniesz bana, więc odpisuj szybko.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 14:08   #125
shakesbeer
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
Choroba psychiczna nie wybiera.
Obrażanie ludzi to chyba nie najlepszy sposób dyskutowania?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
jako klon i tak dostaniesz bana, więc odpisuj szybko.
Aha, umknęło mi zatem chyba gdzieś, że to forum wyłącznie krytykantów firmy AMWAY. Bo wszelkie POZYTYWNE wypowiedzi są banowane, tak? ;P
Cóż, zwolennicy "jedynie słusznych poglądów" wciąż są u nas bardzo liczni, jak widać... Tylko jak się te poglądy mają do obiektywnej prawdy?

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
wiecie co,
nie miałam bladego pojęcia co to jest ten cały amway i mój stosunek do niego był neutralny. ale po przeczytaniu postów tego pana już wiem, że stanowczo nie chcę mieć z tym nic wspólnego

Uhm, i już wszystko wiesz i wszystko rozumiesz? ;P
Polecam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Megalomania

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez elfona Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś używa słowa "biznes" ( obrońcę amweya mam na myśli) dla zwykłego handlu obnośnego,
Jeśli ktoś ma zarejestrowaną działalność gospodarcza i zarabia kilkucyfrowe kwoty, to chyba nie jest to "etat inaczej"?

Cytat:
to już widac u niego wypaczone pojęcie o ekonomii.
Jeśli ktoś tu czegoś z ekonomii nie rozumie, to przede wszystkim ty.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Wiecie co, to działa jak sekta

Której definicji dziwnym trafem nikt tutaj przytoczyć nie umie. Więc do wora z napisem "sekta" wrzucacie co chcecie.

Cytat:
i przez większość ludzi w naszym kraju jest odbierane jako sekta
To kłamstwo.
Nie masz żadnych danych, które by to potwierdzały.
A może masz?
Stary 2011-01-12, 14:10   #126
Deede
Zakorzenienie

Chyba faktycznie klon, bo nawet odpowiada w ten sam sposób..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 14:14   #127
shakesbeer
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Amway działa dokładnie na tych samych, uzależniających psychicznie zasadach, co sekty i ŚJ.
Według kogo? Bo własna opinia to za mało. Powtarzanie jak papugi za innymi nawiedzonymi "łowcami czarownic" dowodzi braku logicznego myślenia, skoro KK tak nie twierdzi. Czyli co, hierarchowie kościelni są "przekupieni" przez AMWAY? Albo może to durnie, którzy nie widzą tego co każdy "zwykły" człowiek widzi?
To co wypisujecie tutaj pod adresem AMWAY-a i współpracujących z tą firmą ludzi jest NIKCZEMNE, OBRZYDLIWE I ZWYCZAJNIE PODŁE.
Gdzie jest wasze SUMIENIE?
Niedobrze mi się robi, gdy czytam te pełne jadu, nienawiści i podłości wypowiedzi...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 14:18   #128
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shakesbeer Pokaż wiadomość
Według kogo? Bo własna opinia to za mało. Powtarzanie jak papugi za innymi nawiedzonymi "łowcami czarownic" dowodzi braku logicznego myślenia, skoro KK tak nie twierdzi. Czyli co, hierarchowie kościelni są "przekupieni" przez AMWAY? Albo może to durnie, którzy nie widzą tego co każdy "zwykły" człowiek widzi?
To co wypisujecie tutaj pod adresem AMWAY-a i współpracujących z tą firmą ludzi jest NIKCZEMNE, OBRZYDLIWE I ZWYCZAJNIE PODŁE.
Gdzie jest wasze SUMIENIE?
Niedobrze mi się robi, gdy czytam te pełne jadu, nienawiści i podłości wypowiedzi...
Urzekła mnie twoja historia..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 14:39   #129
shakesbeer
BAN stały

Cytat:
Urzekła mnie twoja historia..
I tyle masz do powiedzenia. Bo o AMWAY nic, z wyjątkiem jakichś bredni.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Chyba faktycznie klon, bo nawet odpowiada w ten sam sposób..
A jak mam odpowiadać widząc co tutaj wypisujecie? Przecież to kompletne idiotyzmy.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
sekciarskie teksty do powtarzania typu "odniosę sukces",
Jakie SEKCIARSKIE???
To podstawa budowania wiary w siebie, co tu ma do rzeczy jakakolwiek sekta?
Oto inni członkowie nieokreślonej "sekty" :P wiary w siebie.
http://www.teksty.org/Natural_Dread_...C4%87_w_siebie
http://www.kobieta.pl/wiersze/uwierz...065666741.html
http://www.sfd.pl/Uwierz_w_siebie_Jeste%C5% 9B_najlepszy_!!-t199744.html
http://www.kdc.pl/uwierz-w-siebie_p10399590.html
http://www.mops.siemianowice.pl/uwierz

Jeśli oni są w "sekcie" to wy też - w tej z nazwą "i tak się nie uda". Właściwie w naszym kraju to juz nie sekta tylko religia. :P

Cytat:
świetny film Dederki "Witajcie w życiu"
Skoro taki "świetny", to dlaczego sąd zablokował jego emisję?
A, tak, "AMWAY wziął i przekupił/zastraszył/wyprał mózgi sędziom*".
(niepotrzebne skreślić) ;P

Zgodnie z chorymi teoriami spiskowymi.
Tyle, że to była świetna MANIPULACJA i OSZUSTWO, o czy jest mowa właśnie w sentencji wyroku sądowego, której naturalnie nie znacie.

Cytat:
bodajże.
Nawet nie pamiętasz tytułu, czy ty w ogóle go oglądałaś?
Bo ja tak.
Stary 2011-01-12, 17:15   #130
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Jakie SEKCIARSKIE???
To podstawa budowania wiary w siebie, co tu ma do rzeczy jakakolwiek sekta?
Oto inni członkowie nieokreślonej "sekty" :P wiary w siebie.
http://www.teksty.org/Natural_Dread_...C4%87_w_siebie
http://www.kobieta.pl/wiersze/uwierz...065666741.html
http://www.sfd.pl/Uwierz_w_siebie_Jeste%C5% 9B_najlepszy_!!-t199744.html
http://www.kdc.pl/uwierz-w-siebie_p10399590.html
http://www.mops.siemianowice.pl/uwierz

Jeśli oni są w "sekcie" to wy też - w tej z nazwą "i tak się nie uda". Właściwie w naszym kraju to juz nie sekta tylko religia. :P
No jasne W takim razie od dziś zacznę powtarzać: "Jestem Leonardo Di Caprio". Może faktycznie od tego powtarzania się nim stanę

Cytat:
Skoro taki "świetny", to dlaczego sąd zablokował jego emisję?
A, tak, "AMWAY wziął i przekupił/zastraszył/wyprał mózgi sędziom*".
(niepotrzebne skreślić) ;P

Zgodnie z chorymi teoriami spiskowymi.
Tyle, że to była świetna MANIPULACJA i OSZUSTWO, o czy jest mowa właśnie w sentencji wyroku sądowego, której naturalnie nie znacie.
Tak, manipulacja. I szkolenia nie miały miejsca, wszystko to podstawieni aktorzy. I spotkania z panem guru też miejsca nie miały

Cytat:
Nawet nie pamiętasz tytułu, czy ty w ogóle go oglądałaś?
Bo ja tak.
No tak. Zapomniałam, że na odbiór filmu ma wpływ zapamiętanie jego tytułu. Zabłysnąłeś, brawo
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 17:29   #131
shakesbeer
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Tak, manipulacja.
Ano tak, zapoznaj się z sentencją wyroku sądowego.

Cytat:
wszystko to podstawieni aktorzy.
Nie wszystko, ale fakt, iż tacy tam występują dowodzi, że to NIE film dokumentalny, za jaki go mają laicy tacy jak ty, sąd to WYRAŹNIE zaznaczył.

Cytat:
I spotkania z panem guru też miejsca nie miały
Odkąd to kilku przypadkowych dystrybutorów to jacyś tam "guru"?
Sama zaczynasz manipulować, byle było na twoim. To samo zrobił Dederko - zrobił tendencyjny w wymowie paszkwil. I DLATEGO m.in. sąd go zablokował.

Cytat:
Zapomniałam, że na odbiór filmu ma wpływ zapamiętanie jego tytułu.
Skoro masz wątpliwości nawet co do jego tytułu, to skąd masz pewność, że wiesz, co w nim było?
Stary 2011-01-12, 21:31   #132
Avv
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama zaczynasz manipulować, byle było na twoim. To samo zrobił Dederko - zrobił tendencyjny w wymowie paszkwil. I DLATEGO m.in. sąd go zablokował.
Prawda kole w oczy. ;>
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 00:40   #133
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Według kogo? Bo własna opinia to za mało.
No właśnie. A dlaczego Twoja własna opinia to od razu dużo?
Jeśli chodzi o moje zdanie, z zyskami z tego przedsięwzięcia jest, przepraszam może za porównanie, jak z Yeti; jakaś część ludzi mówi, że istnieje, że duże slady na śniegu, a fotki jak nie było tak ni ma. Jeśli chcesz przekonać taką mnie, podaj nazwiska, historie bankowe, określ jasno, ile trzeba włożyć gotówki by zarobić, i podaj rzędu zarobki; podaj kwotę gwarantowaną (w takim tonie piszesz te swoje rewelacje). Przepraszam Cię, ale ja jak żyję nie słyszałam, aby ktoś się dorobił w ten sposób i wszystko ode mnie na ten temat, a co ja sobie sądzę ogólnie; manipulacje czy nie, i takie tam, to już byłoby mi miło, byłaby moja rzecz. Pozdrawiam.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 06:43   #134
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
No właśnie. A dlaczego Twoja własna opinia to od razu dużo?
Jeśli chodzi o moje zdanie, z zyskami z tego przedsięwzięcia jest, przepraszam może za porównanie, jak z Yeti; jakaś część ludzi mówi, że istnieje, że duże slady na śniegu, a fotki jak nie było tak ni ma. Jeśli chcesz przekonać taką mnie, podaj nazwiska, historie bankowe, określ jasno, ile trzeba włożyć gotówki by zarobić, i podaj rzędu zarobki; podaj kwotę gwarantowaną (w takim tonie piszesz te swoje rewelacje). Przepraszam Cię, ale ja jak żyję nie słyszałam, aby ktoś się dorobił w ten sposób i wszystko ode mnie na ten temat, a co ja sobie sądzę ogólnie; manipulacje czy nie, i takie tam, to już byłoby mi miło, byłaby moja rzecz. Pozdrawiam.
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 14:26   #135
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

o! skory wrócił na długo?
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 20:05   #136
druidognia
Przyczajenie

Witam
Szukam kogoś kto wyrwał się z tej sekty, sam byłem w niej, Amway prawie zniszczył moja rodzinę, chciałbym porozmawiać
moje gg - 24774638
druidognia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 20:43   #137
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Ano tak, zapoznaj się z sentencją wyroku sądowego.

Nie wszystko, ale fakt, iż tacy tam występują dowodzi, że to NIE film dokumentalny, za jaki go mają laicy tacy jak ty, sąd to WYRAŹNIE zaznaczył.

Skoro masz wątpliwości nawet co do jego tytułu, to skąd masz pewność, że wiesz, co w nim było?
Klon zabanowanego użytkownika

(ban)

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości