![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
Cytat:
do trasy Poznan-Gniezno rownolegle sa ulozone tory kolejowe. ![]() [przez cala dlugosc] i wlasnie tam sobie; w tej miescinie na P mieszkam (na 11 liter az ![]() mam dokladnie 25km do Gniezna i 25km do Poznania. Gn tez znam calkiem calkiem. ciocia tam mieszka. poza tym w latach swojej swietnosci ![]() przy parku xxv lecia bodajze(?)
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-10-02 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
adka ja bym sie spakowala tak czy siak wroci viebie nie ma to bedzie :O
i niech on twoje zaufanie tez odbuduje. wina obustronna wiaodmo ale bez przesady. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() polubcie moj link z piosenka Lily Allen "its not fair" ![]() coby sie ze mna laczyc w moim prywatnym dniu bycia feministka. ![]() piosenka nie tyczy sie konkretnych osob/osoby. ot poprostu-ogólu plci brzydkiej ![]() a ze jest rytmiczna wpada w ucho to wrecz nie mozna dislike. ;P
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Jak minął wszystkim piątkowy wieczór, mam nadzieję że dobrze
![]() Co do naszego nie będę się zbytnio wypowiadać powiem tylko że było całkiem fajnie, napewno inaczej niż zwykle... spędziłam miły wieczór z Agą i Martą i piłysmy dziwnego shota w literatce w której dodatkowo był kieliszek... nie wiem co to było ale muszę powiedzieć że małe włoskie shoty ładnie narozrabiały wczoraj... ![]()
#126 |
Konto usunięte
|
widze wlasnie na fb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Aaa, mój wielki powrót na wątek!
![]() Rzuciłam pracę socjalną, wracam na ukrainistykę, ihhaa! ![]() Czytam Was i się nie mogę nadziwić, Ada, jestem w szoku, że ta dupa z Finlandii wywinęła taki numer! A to Ci przyjaciółeczka dopiero.:/ Wiesz, musicie teraz sobie wszystko poukładać, ale i tak w głębi serca wierzyłam w Was i to, że się zejdziecie. ![]() Roux, ja też nie mogę zrozumieć, czemu nie dasz tej babie w kość. ![]() ![]() ![]() Całuję Kochane i czekam na odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
kinia to widze ze tez sie dzieje u ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
ja też figuruję na zdjeciu w toalecie.
Oj, trochę tego alkoholu było wczoraj. No i zaproszenie na randkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
od kogo?
![]() fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ona sie rozwiodła z mężem i spotyka sie ( w tajemnicy przed dziecmi i męzem) z tym facetem. Jak dzieci są u ojca albo na wakacjach z nim to ten jej bf wpada tu ( jak jest w europie, bo pracuje w Izraelu). ot taka historia. aa no i ja jestem w nowej rodzinie, nie tej mojej francuskiej ( jesli te mialas na mysli). No i miałam z nia pogadac dzis. Nawet nie weszła do mnie do pokoju dac mi te brakujące 100fr. siedzi i grucha z kochasiem. nie pojde sie upomniec i gadac z nia teraz...bo glupio. ale nie wiem w takim razie kiedy to sie odbedzie, bo ja jutro jade do kolezanki i wracam w poniedzialek wieczorem. mam juz mowe ulozona. jak jej sie nie spodobaja moje warunki to z ciężkim sercem ją opuszcze. znajde ludzi, którzy będą mnie szanowac.
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
tak sobie mysle.. niezle jaja,zeby dorosli ludzie ukrywali przed soba nowych partnerow.
komedia. roux ![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny chyba sie zapisze na joge. Tylko musze obliczyc moje wydatki, bo to 13f sesja kosztuje albo 130f miesiecznie ale moge chodzic ile racy chce. Chcialam jeszcze na kurs plywania pojsc, bo nie umiem a bardzo lubie 'siedziec' w wodzie, a teraz koncze prace dosc szybko bo o 17:30 wiec wieczorami moglabym na cos chodzic... ![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ukradli mi portfel z wszystkimi dokumentami, kartami, ubezpieczeniem i pieniedzmi... 2 h na policji , mily policjant, zablokowanie konta bankowego kosztowalo mnie 56 CHF !!! Wyrobienie nowego halb tax'a kolejne 30 CHF ... A nie wiem jak wyrobic nowy dowod nawet :/ . Chyba mama musi cos pokombinowac ( nawet nie wiecie jak zla byla! )
I bede Was sie radzila w sprawie D. ... Wypalil ostra glupote w sms'ie! Widzielismy sie w piatek i niby mamy sie zobaczyc dzisiaj , ale wczoraj napisal cos co wprawilo mnie troche w zaklopotanie i poczulam sie glupio! Napisal , ze chce mnie pocalowac ![]() Zdziwilam sie , bo zaden chlopak ( a on ma 26 lat, czyli to juz facet - szczerze to nie wiem w jakich kategoriach oni mysla ) nigdy mi czegos takiego nie napisal ! Okey pisali jakies glupoty , ale jakos przekladalam to na zarty . Teraz nie wiem co robic ... Jeszcze gdyby tego nie pisal , a zrobil to z zaskoczenia to okey , myslalabym o nim inaczej . Doradzcie!!! Edytowane przez meggi126 Czas edycji: 2010-10-03 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyciągnełam wniosek: nie noś sieroto (to do mnie ![]() ale co do dowodu to jak patrzyłam to miałam się zgłosić do urzędu i oni dawali tymczasowy jakiś kwit lub coś podobnego do momentu wyrobienia nowego dowodu. Ty może udaj się do najbliższej ambasady. może oni jakoś pomogą?
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
o kurcze. meggi. wspolczuje.
nie wiem, co bym zrobila ![]() kasiu- a zastanawialas sie nad karnetem na silownie?a raczej taki karnet z basenem,sauna i wszystkimi zajeciami w cenie karnetu? pewnie w londynie drogie beda, ale w liverpoolu placilam 28funtow miesiecznie i wszystkie zajecia (w tym joga) za darmoche ![]() basen, sauna i silownia.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
kasia- ja mam w Polsce jogge...
polecam jak najbardziej.. tak się po tym można dobrze czuć.. psychicznie i fizycznie ![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki lenka ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
uuh meggi, przykro mi z powodu straty dokumentów i potrwela.
Moze ktos Ci jednak odesle choc dokumenty...? W koncu Szwajcaria to dosc porządny kraj... a z chłopakiem...hehe wybacz, ale nie rozumiem Twoich rozterek nt smsa.. ![]() ![]() Wczoraj jakis dziadek chciał mnie zaprosic na drinka. yh. Ruciak, chyba sobie klub załozymy, co? Dlaczego znajduję wielbicieli starszych od mojej mamy??:| Ach, hostka dzis w dobrym humorze- wcale sie jej nie dziwie, w nocy ogladałam film i ...musiałam słuchawki załozyc, bo ten jej kochas wydawał z siebie odgłosy jak obdzierany ze skóry pawian. Wiadomo, co mam na mysli. Wiec...skoro miała udaną noc (aajj zazdroscimy zazdroscimy)...to moze to jest moment do rozmowy z nią? I mam nowy pomysł- nie bede czekac na moje dodatkowe 100fr, az mi je da i wtedy zaczac rozmowe. Poczekam aż lover pojedzie na lotnisko, albo juz jutro jak wroce od kolezanki i sama zaczne temat. Powiem, ze nie chce brzmiec źle, nie chce tez byc źle zrozumiana, ale regulacje tego kantonu mowią, że powinno to wgladac tak i tak...i wydaje mi sie ( a nawet jestem przekonana o tym), że powinnysmy jednak porozmawiac na ten temat i zmienic troche ustalenia. Dzis jestem juz mniej zdenerwowana i ...bardziej pewna siebie. tylko zebym miała okazje z nia pogadac!!!
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja wyszlam chyba na jakos dziwna ![]() trzymam kciuki za rozmowe z hostka ![]() Edytowane przez meggi126 Czas edycji: 2010-10-03 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
meggi ale tak szczerze - na dłuższą metę fajnie, że facet na pierwszym spotkaniu nie z łapami do Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm ... no tak, zgadzam sie, zamiast pisac, mogł po prostu Cie pocałowac ( toż to nic wielkiego!) nie wiem czemu, ale przeszło mi przez mysl, ze za niedługo zacznie Ci pisac, ze chciałby np. sie z Toba przespac... ( jak juz Cie pocałuje). Odpisałas cos mu na to? Na mnie dziwnie odpychająco działają faceci, którzy od razu pisza/ mowią takie rzeczy. Zaraz na samym początku. Meggi wiem, ze w innym kantonie jestes, ale powiedz mi ile Ty zarabiasz ( czy masz oplacone ubezpieczenie, kurs jezykowy) i ile pracujesz? Zbieram argumenty i musze miec jakas podkładke do rozmowy z hostka. brr, nigdy nie sadziłam, ze bede musiała takie rzeczy załatwiac. Wydawało mi sie, ze jestem na tyle doswiadczona i niegłupia, ze nie wyląduję jako niewolnik... ![]()
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() On przyjechal na to spotkanie z Luzern a ja mieszkam w okolicach Aarau i uwaga widzielismy sie 40 minut moze , bo musialam isc na pociag i do szkoly jechac ( chcial mnie zawiezc ! odmowilam oczywiscie ) . Tego samego dnia mialam byc na imprezie i napisalam mu , ze jednak nie ide , bo nie mam jak wrocic . Wtedy on napisal , zebym szla a on mnie odbierze. Kolejny raz napisalam 'nie' . Wczoraj jak mi wszystko ukradli tzn. portfel czyli wszystko ![]() Roux, oto moje warunki: - kurs jezykowy -650 CHF ( ale na czysto 550 , bo musze placic prawie 100 jakiegos ubezpieczenia co miesiac ...) - 2 dzieci - zazwyczaj ok. 20 h tygodniowo ( teraz 2 tyg wolnego bede miala ) - czasami bbs w ciagu tygodnia albo w dzien wolny posiedziec 3 h - od listopada 4 dni w tygodniu - mialam oplacony lot - halb tax z gleisem - konto bankowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Ci bardzo za info! No powiem Ci, że tez niewiele na czysto zarabiasz. Mimo, że masz kurs oplacony i kupili Ci halb tax. hm ale w sumie masz mało godzin... z tego, co widze to kazdej au pair tu płacą CAŁY kurs, a ona mi oferowała połowe..a w konsekwencji nie mam nic. halb tax musiałam sama sobie kupic. A co do chłopaka..to mysle, że moze troche faktycznie zakumał, że nic z tego nie bedzie...Bo w sumie tak mu dałas do zrozumienia... Moze napisz pierwsza...Spytaj co u niego? Nic sie nie stanie, jak napiszesz.. ![]() W sumie ja na jego miejscu już bym się zniechęciła i nie chciałabym się narzucac. A Ty co myslisz? Chciałabys się z nim spotykac?
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz do niego...moze wpadnie, pogadacie..zobaczycie sie..;>
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
roux cztujna okazje igadaj z nia, kasa ci sie nalezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.