![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX
Cytat:
![]() ![]() Zdałam w pn, jeszcze sprawa się dalej nie potoczyła, nawet w toku nie jest. Ech, chyba niecierpliwa jestem ![]()
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wolno się poddawać ... mi instruktor powiedział wprost (jak miałam chwilę załamki) ... daj mi te kasę i idź do domu ... po co się "męczyć" .... chociaż ani ja z nim ani on ze mną bardzo się nie męczył raczej ... po prostu miałąm chwilę załamania ... tzreba dziewczyny wierzyć w siebie i walczyć do końca ... w Zamościu kobieta zdawała 22 razy !! i zdała hihiihi ... osobiście nie wiem czy tyle razy bym podołała .... ale można? zaparła się kobieta i zdała ![]()
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Co tak cicho się zrobiło?
![]()
#124 |
Rozeznanie
|
no to ja wpadłam się pochwalić hihihi
dzisiaj zaliczyłam pierwszą jazdę bez eLki ![]() i normalnie odjazd na całego ... tym bardziej że jechałam kombiakiem ![]() bałam się czy wyczuję dobrze sprzęgło, hamulce ... super ani razu mi nie zgasł - a sprzęgło wysoko (nie lubię) --- wolę sprzęgło yariski z egzaminu hihihi jeździ się super tylko mało się nie sfajdałam jak miałam zaparkować pod blokiem a tam tylko jedno miejsce było i to ciaśniutko między dwoma autami ..... udało się i wszyscy wysiedli bez wciągania brzucha ... ![]() TŻ powiedział że może z boku siedzieć i piwo pić ... czyli się nie boi hihihi
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się już nie mogę doczekać, kiedy wyjadę na miasto. Jeszcze tylko prawo jazdy odebrać i w drogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
nie bylam z wami, ale jak teraz czytam, to towarzyszyly mi takie same emocje... zdalam w piatek i dalej w to nie wierze, ciagle analizuje egzamin, patrze na kartke.. uwierze, jak dostane plasticzek
![]() ![]()
#127 |
Rozeznanie
|
Nie moge sie juz doczekac kiedy odbiore moj plasticzek. Czekam i czekam i czekam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
No u mnie jeszcze w toku nic nie jest. A czekam, sprawdzam codziennie i nic. Może dlatego że muszą dokumenty przez pół Polski wysłać a to dopiero 6 dni.... Tzn. mam taką nadzieje bo już zaczynam wariować a to że złe dane wpisałam [a wiem że sprawdzałam milion razy] a to coś tam...
Aaaa gdzieś czytałam pare stron wcześniej co do egzaminu gdy jest ciemno. Więc chciałam tylko powiedzieć że dla mnie ciemność była szczęśliwa i że jest ok. Bałam się łuku ale był dobrze oświetlony to jakoś poszło, no a na drodze też bez problemów więc to nawet lepiej. Zwł. że o 20.30 bd mniej samochodów. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
pytanie za 100 punktow. kto wie w jakie dni pwpw wysyla prawka kurierem? codziennie? czy dwa razy w tygodniu???
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!
Śledzę wątek od momentu zapisania sie na egzamin. Dużo pomogło mi to, że pisałyście na czym oblałyście, jakie błędy robiłyście... ale nie tylko... słowa otuchy dla innych wizazanek, wsparcie. Ja miałam egzamin w piątek, mój pierwszy egzamin, no i zdałam, udało mi się. Podeszłam do tego pełna stresu i niepewności, ale w momencie wejścia do samochodu emocje troszkę opadły i noga na sprzęgle nawet nie skakała ![]() Życzę powodzenia wizazankom, którym się jeszcze nie udało albo które zamierzają niedługo podejść do egzaminu no i gratuluje wszystkim, które mają to za sobą!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Czwartek 14.10.2010r. moje drugie podejście...
![]()
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyszukiwarka, będę trzymać mocno kciuki za Twój egzam. Teraz musi się udać!! ![]() A ja dziś po raz kolejny dzwoniłam do wydziału komunikacji i dupa - moich dokumentów nadal nie ma przesłanych a zdawałam egzamin we wtorek w zeszłym tygodniu. Kończy mi się już cierpliwość ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ja oblałam już 3 razy, 1. raz na mieście w 40 minucie, 2. raz na placu, 3. raz w 55 minucie egzaminu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
dziewczyny czy musze wykupic godziny w sytuacji kiedy chce zrobic tylko testy? ostatni egzamin miałam rok temu i narazie nie stać mnie na wykupienie jazdy i chciałabym zrobić tylko testy i czy moge podejść do testów bez wykupywania 5 godzin jazdy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Magda ;)
|
Wyszukiwarka to będziemy razem ja też mam 14
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#138 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Mam już dość tego kursu, tyle nerwów mnie to wszystko kosztowało. Egzamin w sobotę a ja już wczoraj zasnąć nie mogłam.. to co to będzie w piątek? ![]() Miałam teraz dokształty z dwoma instruktorami i jeden kazał mi robić łuk bardziej na wyczucie i lusterka a drugi upiera się na sposobie- 2 słupek obrót o 360 stopnii... już sama nie wiem jak mam ten łuk robić ;(... Zaraz się rozpłaczę normalnie!
#139 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zdawałam na Grande Punto. Mnie instruktor uczył, że przy drugim pachołku obrót o 360st. a później przy prostowaniu auta to samo z kolejnym pachołkiem. Ogólnie mi wychodziło w/g tego sposobu, ja miałam raczej problem z wjazdem do koperty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
ja z kolei robilam obrot przy 2 pacholku taki niecały 3/4 mozna powiedziec , i prostowalam kierownice dopiero gdy auto bylo rownolegle do linii ktora widzialam w lusterku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o łuk, to ja zawsze robiłam na wyczucie. Mój instruktor twierdził, że nie ma sensu uczyć sie na pamięć, bo łuk to symulacja parkowania tyłem i np. na parkingu nie będzie pachołków i zastanawiania się ile razy mam kierownicę przekręcić. Już nie wspomnę o parkowaniu równoległym. Ten mój instruktor w ogóle niezły był ![]() ![]() PS. Na egzaminie przejechałam "stop" bo było z górki i ślisko, ale jak już się zatrzymałam to cofnęłam przed znak i przepuściłam wszystkich co trzeba i zdałam. A i przypomniało mi się coś. Nie wiem jak u Was, ale u mnie było tak, że najpierw pokazałam światła, płyny itd. a potem instruktor siadał za kierownicę, a ja obok i jechaliśmy tam, gdzie są łuki narysowane. I się zastanawiałam, czy mam w tym czasie zapiąć pas, bo wg. prawa trzeba mieć zawsze zapięty ![]() Dużo osób nie zdało, bo nie zatrzymywali się na stopie przy wyjeździe z wordu na ulicę ![]()
![]() Edytowane przez ewusxx Czas edycji: 2010-10-12 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Ależ jestem wku...ona!!!! Okazało się, że, owszem, moje dokumenty dotarły już do wydziału komunikacji, ale Pani stwierdziła, że moje zdjęcie do prawa jazdy się nie nadaje, bo nie mam odkrytego lewego ucha i dopóki nie dostarczę prawidłowego foto to nie mam na razie co liczyć na plastik. Dodam tylko, że jestem obecnie w Warszawie, a wszystkie sprawy zw. z prawkiem załatwiam w Olsztynie - tam, gdzie zdawałam. Nie wiem teraz, kurde, będę musiała chyba gnać na Warmię. Tak się zastanawiam, jak pracują ludzie w Wordzie, skoro dla nich to zdjęcie było ok??? Gdybym wiedziała o tym wcześniej, to nie było by teraz tego problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie uczcie sie robic rekawa na sposob, nie uczcie sie. Ja robilam na wyczucie zdalam za pierwszym razem, wiem co mowie. Jak zaczynalam egzamin o 7.30 to zaczelo swiecic slonce i razic w oczy. Rekaw zrobilam NA PAMIEC, slupkow w ogole bym nie widziala. Nie obrazcie sie, ale waszym instruktorom nie chce sie was uczyc jezdzic na czuja. Machniecie obrot kierownicy w prawo w lewo i juz, tyle ze na placu na jazdach jest spokoj, a na egzaminie??? trzesawka.To jest jedna sprawa, druga to taka ze co zrobicie jak wjedziecie krzywo przodem w koperte, ja to wyprobowalam mialam kola skrecone i jak tu zrobic pelen obrot kierownica? nie da sie a robiac rekaw na czuje i obserwujac odleglosc miedzy linia a bokiem auta patrzac w lusterka zawsze wyjedziecie tylem nie udezajac slupka i nie przekraczajac lini, bo przeciej ja widac. Trzecia sprawa luk ten z przodu jest strasznie szeroki i nie mozliwosci tego schszanic. To jest moje zdanie, a wy zrobicie jak bedziecie chcialy. Pamietajcie ze od tego jak zrobicie luk, zalezy cala wasza jazda na miescie. Bo jak jedziecie do tylu jak pijany zajac, to egzaminator sie na was zemci na miescie
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Czesc Wam
![]() nawet nie wiedziałam że na wizażu jest wątek o egz na prawko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A więc... egzamin mam 20.10.10 o godz 9:00, 18tego mam jezdzic 2 godzinki, 19tego jedną godzinkę noi w dniu egzaminu jedną- myslę że to dobra alternatywa, bo miałam teraz ok 3 tyg przerwy w jezdzie i troche sie boje :/ Stresa mam ogromnego na samą myśl ;( ciary mnie przechodza jak mysle o tym dniu... próbuje sobie tłumaczyć, że jak nie zdam to trudno, troche kasy sie zorganizuje i bedziemy próbowac po raz kolejny... to nie egz na studiach gdzie bede miała wpis w indexie ze pierwszy raz skonczył sie na 2 ![]() ![]() boje się łuku, bo nauczyłam się na lusterkach, ogólnie jeszcze nigdy nie zrobiłam błędu na łuczku, ale na egz bede sie tak trzesła ze obawiam sie błędu :/ to raz... a dwa, napewno bede jechala jak pijany zając jak to określiła kolezanka w w/w wiadomosci... próbowalam jechac na pachołki, ale skonczyło sie to przejechaniem słupka :P od tamtej pory stwierdziłam, ze zostane przy lusterkach ![]() górka, mysle ze jakos mi pojdzie ![]() noi to miasto... ech pewnie zrobie jakiś banalny błąd typu, niewłaczenie kierunkowskazu tam gdzie trzeba (np przy parkowaniu, lub wyparkowywaniu) wszystko byłoby ok, gdyby nie ten mój stres, na L-ce chocby było nie wiem jak zimno, musze miec okno otwarte bo mi jest tak goraco w twarz :/ mam momenty ze kreci mi sie w glowie, mam mroczki przed oczami i strasznego doła ![]() chyba wszystko zalezy na jakiego egzaminatora trafie.. bo jak na gbura i bede widziała od poczatku ze chce mnie ulac, to pewnie sie potkne wkoncu ![]()
#147 |
Rozeznanie
|
Okreslenie jak piny zajac stosowal moj instruktor. Bardzo wazne jest jak przejedziecie rekaw, bo to jest pierwsze wrazenie na egzaminatorze. Od tego zalezy czy bedzie latwo czy was wpusci w maliny ze nie dacie sobie rady.Madzia ja mialam dwa razy egz.wewnetrzny i oba oblalam, wymusilam i nie patrzylam na znaki. A na normalnym egzaminie jak reka odjal wszystki widzialam kierunki wlaczalam, to przychodzi samo z siebie takze glowa do gory, zobaczysz bedziesz pamietala o wszystkim. A skad jestes?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
no i poraz kolejny oblałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() A o której godzinie masz egzamin? Ja mam o godz. 12.30... ![]() Cytat:
![]() ![]() A oblałam i tak podczas wyjazdu z parkingu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraziłam sobie siebie w kaftanie na placu w Wordzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pocieszę cię tym,że moja koleżanka weszła do samochodu,odpaliła auto na łuku,auto zgasło a egzaminator: "Dziękuję,może Pani wyjść z pojazdu,egzamin zakończony wynikiem negatywnym.." I ona nawet tam 2 minut nie była ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Gregia-pozwól,że twoją wypowiedź o kaftanie ustawię sobię jako cytat w podpisie ![]()
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.