![]() |
#121 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Wiem, jestem barbarzyńcą
Flmu obejrzałam... kawałek, może z minute. dalej nie byłam w stanie
![]() Pewnie teraz jestem po wpływem wielkich emocji, ale przysięgam (!!!) zrobiłabym tym "ludziom" dokładnie to samo, nawet jesli potem wyrzuty sumienia miałyby mnie zabić. Nagrałabym to i puszczała gdzie się tylko da. Właśnie takie rzeczy skłaniają mnie do przekoniania, że najlepiej byłoby w ogóle zakazać hodowania zwierzat na futro. Całkowiecie i pod wielkimi karami, i zadbać przy tym o wykrywalnosć takich przestępstw. Wie, że pewnie nie byłoby to możliwe, ale to taka utopia o której mogę sobie pomarzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#123 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Natii, widziałas ten film? Nie uwierzę, że robienie czegoś takiego zwierzętom może być usprawiedliwiane tym, że to duża ferma i "właściciel" nie podchodzi do tych zwierzat emocjonalnie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nadal nie wiem co mają na celu Twoje pytania do mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np.też nie wiecie jak zabija się zwierzęta w rzeźniach,ubojniach drobiu,który potem jecie.Myślicie,że tam zwierzęta są traktowane humanitarnie??
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym lisy syberyjskie NIE SĄ ŁAPANE W SIDŁA.
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
#130 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wiem, że nie zawsze są... Ale mam jednocześnie wrazenie, ze rzeźnie są częściej kontrolowane. Nawet jesli nie są to kontrole skierowane na warunki w jakich sa zabijane zwierzęta, tylko np na higiene itp, to i tak te zakłady bardziej zwracają na to uwagę.
Może i powstaja stereotypy, ale gdyby ktoś dał mi taką władze, żeby zlikwidować cały przemysł futrzarski bo kilka zwierząt zostało zabitych w taki sposób, to nie wahałabym się... |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Radykalistka ze mnie
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#133 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Dziewczyny, musicie mi wybaczyć, wciaż jestem pod wpływem tego filmu ![]() Nie jestem w stanie zdobyć sie na czysto rzeczowe argumenty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Lexie ma racje. Widzialam równiez filmy o tym, jak traktuje sie zwierzeta w ubojniach- bo w niektórych robia straszne rzeczy. Ale równiez uwazam, ze sa mimo wszystko lepiej kontrolowane niz miejsca, w których zabija sie zwierzeta na futra. Bo tam w zasadzie dziala mafia. I dlatego mówie o prywatnym protescie kazdej z nas- o tym ze np. ja nie kupie futra z norek, na które poszlo kilkadziesiat (jesli nie wiecej) tych stworzen.
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Sorry dziewczyny,ale jeżeli wg was zabijanie zwierząt jest złe to nie róbcie miliona wyjątków od reguły,czyli,że można zabijać zwierzaki na jedzenie,można zabijać cielaki na buty,na torebki,bo z tego wynika,że zabijanie jest złe,ale czasami dla naszego dobra jest ok.
Albo zabijanie jest złe,albo jest dobre.
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#137 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Nie twierdze, ze samo zabijanie zwierząt jest złe, bo to dzieje sie w przyrodzie od zawsze i jest normalne. Ale w przyrodzie jest też tak, że silniejsza istota zabija słabsza żeby ja zjeść - czyli przeżyc. To jest naturalne. Ale nie słyszano chybao takim przypadku, że zwierze zabiło inne żeby sie ubrać w jego skórę, prawda? Cielaki nie sa zabijane TYLKO na buty i torebki ale przede wsystkim na mięso. A skóra jest po prostu "dodatkiem", nie zuzycie jej w jakims celu byłoby zwykłym marnotrawstwem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
To nie są personalne ataki,ale dziewczyny ja poprostu od podszewki wiem jak to wygląda i bez obrazy-opinie osób z miasta,które nigdy się nie spotkały z zabijaniem,np.na wsi,zwierząt są dla mnie bezsensu.Jak możecie pisać,że hodowcy traktują takie zwierzęta źle skoro nigdy nie miałyście kontaktu z hodowlami? Ja tego nie rozumiem.
Pralinko hodowle nutrii i tchórzofretek to moja rodzina miała 8 m od domu,wiem jak wygląda hodowla,wiem jak się traktuje zwierzęta,wiem jak się je zabija,wiem jaki to jest niby-zysk.Miałam okazję oglądać zarówno w ubojniach jak i na wsi sposób w jaki zabijane są krowy czy świnie.Wcale to nie jest humanitarne,śmierć do miłych nie należy. Poza tym mam pytanie-zagadkę.Przyjeżdżają do rzeźni krowa,świnia i kura.W jaki sposób zostaną zabite,by potem znaleźć się na stołach jako obiad?
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka,że zabijanie zwierząt w rzeźniach jest taka samo okrutne,a czasami jeszcze bardziej niż to w jaki sposób się zabija zwierzęta na futra.Poza tym mięso od nutrii,lisów,fretek,norek wcale nie znika w przestrzeni-takie hodowle są pod kontrolą lekarską,albo jeżeli nie są to mięso jest badane przez lekarza w momencie,kiedy trafia do rzeźni-jako dodatek do kiełbasy ......... W kiełabasach i mięsach mielonych jest wszystko i nic.....
Z zagadką poczekam-może którąś ta łamigłówka zmusi do myślenia-jak to właściwie oni robią.
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie tylko zwierzeta hodowane na futra sa zle traktowane. I tak jak mowialam- uwazam ze to wina hodowcow i ludzi dokonujacych uboju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jest irytujące,że wiele osób walczy z tym co się robi ze zwierzętami futerkowymi,dowiaduje się jakie to wygląda,a to co sami jedzą przechodzi jeszcze większą gehennę i o tym niestety prawie się nie mówi.
#149 |
Zakorzenienie
|
Lubię mieso. I je jem. NIe wtrącam się do wegetrarian i ludzi niejedzących mięsa i niech oni mi nie zaglądają w talerze. Każdy wybiera dla siebie odpowiednią opcję. Ja nie byłam wegetarianką nigdy i nie będę.
Proszę mnie nie oskarżać o brak współczucia! Mam szalone wspólczucie dla krzydy. Nie tylko ludziej, ale i tego jak traktują zwierzęta we wszelakich ubojniach i fermach. Za to nienawidzę cyrku, bo tam są zwierzęta i mam wieczne przekonanie ilekroć byłam w cyrku, że te zwierzęta są tak traktowane w obrzydliwy sposób, włącznie z biciem. BO jak nauczyć konia fruwać pod kopułą namiotu? Trzeba mu nabić po łbie, żeby zrozumiał! NIKT mni nie wmówi, że w cyrku są zwierzęta traktowane dobrze, humanitarni i pobłażliwie. Gdyby tak były traktowane, to /chyba/ nikt nie nauczyłby je sztuczek! I nie rozumiem czemu nikt nie zwraca na to uwagi? TYLKO ciągnie rodzinę, dzieci na pokazy cyrkowe? Los zwierząt w cyrku was nie interesuję? Tak samo jak nie kumam zupełnie dlaczego ludzie kupują sobie owczarki kałkasie? TE psy są przyzwczajone do bardzo, bardzo niskich temperatur zimowych. Jak to na Kałkazie. W PL klimacie po prostu zdychają z upału, bądź wiecznie towarzyszy im padaczka! Tak, padaczka. Czemu nikt nie prostestuje? Bezprzerwy piszecie o futrach? A ile osób ostatniej zimy widzialyście we futrze naturalnym? BO przyznam się, że ja może 1, może 2 osoby...Ludzie od wieków chornią/chonili się przed zimnem futrami z naturalnych skór. TO nie jest powalająca liczba, na przeciw wbijaniu do łba tygrysowi syberyjskiem w cyrku nr z obręczom. KU UCIESZE LUDZI. ![]() Ciekawa jestem czy wszyscy tak wiernie i lojalnie nie chodzą w produktach pochodzenia zwierzęcego? ![]() Dziewczyny, a lubicie galaretkę owocową?? ![]() ![]() Boje się, że to są tylko gadki i pisanie tu i teraz... A z ochroną ma to tyle wspolnego co nic. ![]() POzdrawiam i proszę mnie nie atakować! Każdy ma prawo uważać i wyrażać to co uważa za stosowne.
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
UWAGA!!! -- Film zawiera cholernie drastyczne sceny - oglądasz na własną odpowiedzalność -- UWAGA!!!
Link: http://www.futro.o7.pl/ Nigdy czegoś tak brutalnego nie widziałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.