Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-06, 11:22   #121
bess
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza po odstawieniu tabletek antykoncepcyjncy

nie uwazam ze sie rozregulujesz,dostaniesz szybciej @
a im wiecej pigul tym wiecej niepotrzebnych hormownow i po co sie truc jak chcesz zajsc w ciaze?
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 11:33   #122
kajacier
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
ja slyszalam ze lepiej jest troche odczekac po odstawieniu pigulek,
ale nie wiem w jakim % jest to prawda a w jakim mit
Ja wlasnie mysle o tym samym, czy to prawda ze trzeba odczekac po odstawieniu tabletek zanim zajdzie sie w ciaze? W czerwcu odstawilam tabletki po latach (!!!) stosowania i jeszcze w tym samym miesiacu zaszlam w ciaze, byla nieprawidlowa bo jeszcze w 5 tygodniu (wg badani krwi) nie bylo pecherza plodowego, stracilam te ciaze.Czy dlatego, ze nie odczekalam-nie wiem. Czy ktos ma doswiadczenia takie? Bede wdzieczna.
kajacier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 11:41   #123
bess
Zakorzenienie

mojej kolezance lekarz powiedzial zeby chyba co najmniej 2 miesiace odczekala,ona i tak sie niczym nie zabezpieczala a w ciaze nie zaszla ani 2 miesiace ani pol roku ,piguly tez brala pare lat:/
moze te hormony jeszcze sa obecne w organizmie i maja wplyw na płód?? nie mam pojecia
Stary 2006-10-06, 12:07   #124
Ray
Zakorzenienie

ja kontaktowalam sie w sprawie dziecka poniewaz ten temat rozniwez mnie interesuje i tak samo lekarz powiedzial ze tabletki nowej generacji nie sa szkodliwe odnosnie ciazy ani nawet jak w trakcie by sie zdarzylo zarzywania zajsc... takze mozna odsatwic i juz starac sie o dziecko... co do blizniakow czy jakis zaburzen moga byc szanse ale sa znikome odnosnie dzieci chorych z powodu zazrzywania pogul.. to juz wybiorcze przypadki a w zasadzie dziecko jak sie ma urodzic chore to sie urodzi czy z pgigulami czy bez to w zasadzie jak loteria... inne chuchaja i chore inne pija pala i zdrowe
Stary 2006-10-06, 12:11   #125
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

bess - tzn, uważasz że dostanę szybciej okres jak przestałam brać pigułki anty teraz?
A co do tego zdania:
"a im wiecej pigul tym wiecej niepotrzebnych hormownow i po co sie truc jak chcesz zajsc w ciaze?"
to chodziło ci o te anty czy Prenatal? cyba o anty.

Mam zamiar czekać góra 2 miesiące po odstawieniu piguł, czy to wystarczy by nie mieć bliźniaków? (no i właśnie czy to chodzi o zalecane przez lekarzy niekiedy 3 miesiące czy 3 cykle, bo to jest różnica.)
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 12:18   #126
bess
Zakorzenienie

no na moj rozum szybciej powinnas dostac bo teraz dostaniesz plamienia i od tego czasu organizm zacznie normalnie dzialac,tzn produkowac jajeczko
a tak byloby to dopiero po tych parunastu dniach zanim skonczylabys cale opakowanie,no chyba sie nie myle???
mialam na mysli oczywiscie piguly anty ,nie wiem co to jest ten Prenatal ale pewnie nie ma w sobie hormonów.
Stary 2006-10-06, 12:19   #127
Ray
Zakorzenienie

ogoglnie kto powiedzial ze trzeba 2 czy 3 mc odczekac a nie np. mc?? to sa tylko teoretyczne dane nic wiecej roznie dobrze mozna ahjsc w trakcie brania i nic sie nie dzieje rownie dobrze zaraz po odswietniut ez sie nic nie dzieje a roznie dobrze pol roku po i miec blizniaki jak chcecie bardzo dziecko to wziasc ostatnie opakowanie poczekac do okresu a potem sie starac
Stary 2006-10-06, 12:20   #128
bess
Zakorzenienie

lekarz tak mowil i to nie jeden
Stary 2006-10-06, 12:20   #129
Ray
Zakorzenienie

odnosnie odstawienia wczesniej pigul nie praktykowalabym bo jeszvze bardziej pomiesza sie z cyklem.... organizm szedl jakims syklem wyznaczonym przez tabletki odnosci sie toz arowno ukladu nerwowego jak jajaeczkowania itp.... mi lekarz zawsze kazal brac do konca opakowanie dopstac orkes i dopiero odstawic odstawia sie nagle w przypadkach zlego stanu itp... lepiej wziasc do konca i wtedy organizm na swoj tor wejdzie
Stary 2006-10-06, 12:25   #130
bess
Zakorzenienie

moze po prostu gothika zapytaj lekarza bo tu kazdy mowi co innego ja odstawialam kiedy juz nie chcialam brac,zmienialam na inne i nic mi nie bylo.o dziecko sie jeszcze nie staralam
Stary 2006-10-06, 14:58   #131
gizelcia
Zadomowienie

..mnie lekarz powiedzial ze tabletki antykoncepcyjne nie wplywaja na rozwoj plodu i nie powoduja poronien..stwierdzil ze kazdej z nas moze sie to zdarzyc..przyznam sie szczerze ze rowniez poronilam w 5 tyg a tez bralam tabletki..wiec nie dziwie sie czemu sie boisz bo ja mam ta sama obawe..lecz trzeba byc dobrej mysli..
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-06, 16:56   #132
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
..mnie lekarz powiedzial ze tabletki antykoncepcyjne nie wplywaja na rozwoj plodu i nie powoduja poronien..stwierdzil ze kazdej z nas moze sie to zdarzyc..przyznam sie szczerze ze rowniez poronilam w 5 tyg a tez bralam tabletki..wiec nie dziwie sie czemu sie boisz bo ja mam ta sama obawe..lecz trzeba byc dobrej mysli..
Dziewczyny
Z 1 ciąży (zaraz po odstrawieniu tabletek) mam śliczną córcię . Przed 2 ciążą zrobiłam przerwę 4 miesiące - dziecko zmarło w 21tc(miało ciężkie wady). Moim zdaniem tabletki nie mają wpływu...
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 20:23   #133
Ray
Zakorzenienie

wlasnie tak ajak pisze ostatnia dziewczyna to po prostu juz taki los.... jak sie ma urodzic chore to sie urodzi i tu niczyja wina chyba ze na prawde celowow kobieta lyka jakies winstwa antybiotyki i jara jakies dragi czy bierze jakies narkotyki ale tak normalan kobieta dbajaca o siebie nie powinna miec choergo dziecka to jak loteria... czesc rzeczy da sie racja wykryc zapobiec a niestety bywa i tak ze mimo chuchania bedzie chore albo sie poroni lezac chodzby ciagle w lozku ja uwazam ze tabletki tez nie maja wplywu moze keidys mialy bo byly mega ciezkie a teraz sa w zasadzie luciutkie z mala dawka hormonow takze nie panikowac tak
Stary 2006-10-07, 15:29   #134
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_
Thumbs up Dot.: Ciaza po odstawieniu tabletek antykoncepcyjncy

moje drogie tabletki nie mają żadnego wpływu, ponieważ co ma byc to będzie a mówienie, że to przez tabletki to takie "zwalanie winy"...

gothika
słonko ile czasu brałaś tabletki? Prawdopodobieństwo urodzenia bliźniaków jest największe po długoletnim braniu pigułek choc i to niekoniecznie. Moja szwagierka brała tabletki przez 7 lat, ostatnie opakowanie wzięła w czerwcu, skończyła bodajże 23, i ok. 13-16 sierpnia zaszła w ciąże wcalenie nie mnogą... co ma byc to będzie , głowa do góry....

acha a co do witamin to bierz tylko kwas foliowy, wystarczy ona najlepiej przygotowuje organizm do ciąży a potem zapobiega wadom rozwojowym płodu, witaminy są Ci narazie nie potrzebne, acha noi jak już zajdziesz w ciążę to dopiero koło 16 t.c. lekarz przepisze Ci witaminy dla ciężarnych, a na początku tylko kwas foliowy- jest najważniejszy ...
tak więc trzymam kciuki za starające się i więcej optymizmu dziewczyny

buziaki i miłego weekendu papapa
Myszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 20:51   #135
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Myszka - pigułki bez żadnej przerwy brałam dwa lata, a ogólnie 5 z przerwą 3 miesięczną. A biorę wszystkie witaminy dlatego bo nie jem mięsa i słyszałam że to jest wskazane
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 22:59   #136
gizelcia
Zadomowienie

Dziewczyny czemu ten czas tak wolno leci?Chcialabym juz zrobic ten test i miec 100% pewnosc NIe wytrzymam chyba tego napiecia
Stary 2006-10-08, 12:50   #137
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_

gizelcia głowa do góry, już niedługo, dasz radę... jesteśmy z Tobą. Buziaki i trzymaj się cieplutko

gothika możliwe, akurat co do tego to nie wiem... najlepiej przejdz się do lekarza, on napewno udzieli Ci najlepszych informacji na nurtujące Cię pytania i będziesz spokojniejsza, bo będziesz wszystko, no prawie wszystko wiedziec.

Pozdrawiam i udanego niedzielnego popołudnia.
Stary 2006-10-08, 13:04   #138
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

No i doczekałam sie!! Dostalam dzisiaj okres a spoznil mi sie tydzien! Myslalam ze znowu bede czekac 2 mce, teraz jak juz nie biore tabletek organizm musi zaczac sam funkcjonowac bez wspomagaczy hii( a bralam 6 lat). Mam nadzieje ze nastepny okres juz bedzie w terminie.
Pozdrawiam kobietki, ktore chca zostac mamusiami!!!Życze zeby sie wam udało (kiedys tez pewnie zostane,ale narazie nie planuje) i trzymam kciuki!
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 09:24   #139
gizelcia
Zadomowienie

Dziewczyny a czy leki przeciwko psozytom moga zagrozic ewentualnej ciazy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-09, 09:40   #140
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_

gizelciu bidulko nie stresuj się już tyle, raczej nie, poza tym okres pierwszych 8 tyg. czyli czas kiedy zazwyczaj kobieta dowiaduje się o ciąży to czas kiedy w razie czego uszkodzone komórki płodu się regenerują... nie martw się już tyle i myśl jak najbardziej optymistycznie, a jak się okaże czy masz kogoś pod serduszkiem to lekarz Ci powie czy możesz dalej brac te leki czy lepiej żebyś je odstawiła, ale przypuszczam, że każe odstawic... a kwas foliowy bierzesz? Pisałaś, że byłaś u lekarza mówił Ci że powinnaś brac??

Głowa do góry i dużo dobrych myśli
Stary 2006-10-09, 11:28   #141
bassienkaw
Zakorzenienie

ja nie brałam tabletek przez trzy miesiące... kochaliśmy się z TŻ normalnie, bez żadnych zabezpieczeń... w ciążę nie zaszłam, po trzecim miesiącu kiedy dostałam okres zaczęłam na powrót brać tabletki i teraz czekamy na to by odstawić je w przyszłym roku... po ślubie będziemy się starać już tak intensywniej... chcielibyśmy bardzo już mieć dzidziusia,ale trzeba poczekać... teraz czas przygotowywać się do tego pięknego dnia, który jest przed nami

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 17:47   #142
gizelcia
Zadomowienie

Tak biore folik juz od tygodnia..ale wiesz jak to jest..dziecko to dla mnie najwiekszy skarb i nie chcialabym go ponownie stracic..nie chce znow sie zawiezc i martwie sie wszystkim..a wiem ze te leki sa przeciwskazane dla kobiet w ciazy i podejrzewajacych ciaze..lekarz internista kazal mi zrobic test ciazowy ale on przeciez jeszcze nic nie wykaze
Stary 2006-10-09, 18:08   #143
gizelcia
Zadomowienie

..a tak na marginesie to przy dotykaniu piersi bola mnie sutki..wiec albo jestem przewrazliwiona..albo zblizajacy sie okres..albo????? Wolalabym ta trzecia opcje Pozdrawiam Was dziewczyny
Stary 2006-10-09, 19:04   #144
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Gizelcia trzymam za Ciebie kciuki
biore Harmonet już 4 lata a dopiero za półtora roku zaczniemy się starać z TŻ'etem o dzidzie i już się boję na samą myśl, ze coś mogłoby pójść nie tak
Stary 2006-10-09, 19:20   #145
gizelcia
Zadomowienie

Nie stresuj sie..trzeba byc dobrej mysli eh..i kto to mowi Jesli bedziemy o siebie dbaly nie bedzie zadnych komplikacji..czyz nie mam racji
Stary 2006-10-09, 20:30   #146
bassienkaw
Zakorzenienie

czas pokaze,zobaczymy co i jak

Stary 2006-10-10, 09:22   #147
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_

No to kurcze gizelciu może wstrzymaj się z braniem tych leków do momentu aż zrobisz test?? Mam nadzieje że te bóle sutków to na to trzecie trzymam bardzo mocno kciuki za to by Wam się udało !! Nie martw się już tylke tylko myśl jak najbardziej pozytywnie-to jest teraz najważniejsze!!
A, odnośnie tych leków może zadzowń do swojego ginekologa i zapytaj co on o ty myśli?? On chyba udzieli Ci najlepszej odpowiedzi i uspokoi Cię

Pozdrawiam i czekam na dobre wieści

bassienkaw wiesz to różnie bywa, wydaje mi się że to w bardzo dużym stopniu zależy od podejścia... ja zaczęłam barac tabletki (od października) dopiero po tym jak moje kochanie poszło do wojska (poszedł w marcu 2004) i w sumie tylko dlatego, że mielśmy zaplanowany ślub na 6 sierpnia 2005r i często jest tak, że właśnie przed tak ważnym wydażeniem przytrafiają się niespodzianki, a ja nie chciałam, ponieważ zaplanowaliśmy ślub dwa lata wcześniej i chciałam żeby było jak mam byc a nie nagle bziuszek....
brałam tabletki równy rok i potem przestałam, zaczęłam znowu w sierpniu tego roku, bo zaczęłam nową pracę... w czasie kiedy nie brałam tabletek kochaliśmy na początku stosując stosunek przerywany,a potem normalnie mam bardzo regularne cykle to wiedziałam kiedy wolno a kiedy nie (mniej więcej hihi), bardzo żadko a raczej głównie na początku używaliśmy prezerwatyw, poprostu stwierdziliśmy, że co ma byc to będzie bez względu na wszystko, prezerwatywa może pęknąc, tableki z jakiejś przyczyny mogą się nie wchłonąc itd....
myślimy nad dzidziusiem, rozmawiamy o tym dużo i mamy zamiar
zacząc się starac od czerwca a to dlatego, że ja bym chciała dzidzie na wiosnę ...
mam ogromną nadzieje, że to że jeszcze nam się jeszcze nic nie "przytrafiło" to tylko, że tak powiem szczęście i że jak przyjdzie co do czego to będzie dobrze.... oby... boje się bardzo i zaczynam trochę się schizowac ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-10, 09:26   #148
bassienkaw
Zakorzenienie

my też chcemy by nasz dzień był szczególny... choć wcześniej nawte cieszyliśmy się, że w razie (co ma być to będzie) to przyspieszymy ślubik, ale teraz chce by wszystko było normalnie... po ślubie zaczniemy się starać o dzidziusia

Stary 2006-10-10, 09:34   #149
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_

bassienkaw tak jest lepiej, spokojniej, mniej się stresujesz, możesz szalec a nie odmawic sobie, że nie bardzo bo muszę przecież na moje maleństwo uważac, noi ślubik będziecie miec w sierpniu to upał potrafi dac dziewczynie zwłaszcza w ciąży popalic...
a tak przynajmniej spokój... a dzidzia się zjawi... macie czas, potem będziecie się mogli w pełni poświęcic przygotowaniom do nowych ról, a Twój mężczyzna na dbaniu o swoją kochaną i kruszynkę w jej brzuszku, bo wbrew pozorom facet i jego podejście do sprawy są bardzo ważne!!
Pozdrawiam cieplusio i dużo szczęścia

"Decydowanie się na dziecko-to rzecz doniosła.
To decydowanie się na to, by Twoje serce
spacerowało gdzieś poza Twoim ciałem."

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20050806290117.png
Stary 2006-10-10, 22:31   #150
monika.n
Przyczajenie

Czesc,jestem pierwszy raz na forum.Bardzo zaciekawil mnie temat ,poniewaz sama wlasnie odstawilam pigulki po 5 latach regularnego lykania.Mam wiele obaw z tym zwiazanych,np.jesli chodzi o szybkie zajscie w ciaze zaraz po odstawieniu,ale tez nadziei poniewaz troche przytylam i mam nadzieje wrocic do wagi poprzedniej.Pozdrawiam
monika.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości