bardzo niechciana ciąża - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-04-21, 08:56   #121
Nutka
Nutka nie gryzie!

Re: bardzo niechciana ciąża

gocha napisał(a):
> jak można było zabić czyjeś życie, ja bym nie pozwoliła na to, ale rozumiem że masz to po rodzicach

Dosyć już tego!! Nie rozpędzaj się! Nie masz prawa obrażać ani Pieski ani tym bardziej jej rozdziców!
Jesteś pewna jak byś postąpiła w tak dramatycznej sytuacji?? Na 100% mozesz zaufać sama sobie??
Otóż zapewniam Cie czlowiek nie może przewidzieć swojego zachowania ani wyborów , nie zna samego siebie dlatego badź ostrożniejsza przy wydawaniy wyroków na innych..

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 09:07   #122
Gonia
Zakorzenienie

Gocha - nie jesteś przypadkiem zwolenniczką LPR? Bardzo przypominasz mi ich zachowanie....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 09:43   #123
manolita
Zakorzenienie

Bardzo proszę przestańcie już.
Pieska zrobiła jak zrobiła, to jej osobisty wybór. Nie popieram tego co uczyniła, ale nie mam prawa jej ani potępiać, ani obrażać.
Jestem matką i nieco inaczej patrzę na całą tą sytuację, ale " punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia".
Chciałabym żeby ten wątek już się zakończył, spadł na sam koniec strony, bo drażni mnie już ta dyskusja, te wywody, oskarżenia, etc.
Z drugiej zaś strony Pieska chyba wzięła pod uwagę, że zakładając taki wątek na forum <u> "Mama z klasa" </u> , wywoła dyskusję... którą juz czas zakończyć

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 10:14   #124
Meriamon
Rozeznanie

I ja tu wtrace swoje 3 grosze...
Bo jak pomysle,ze mogłam zostac ot tak usunięta bo MOJ OJCIEC CHCIAŁ...jest to dla mnie nie do pomyslenia... !!!NA SZCZESCIE MOJA MAMA MNIE CHCIALA...(I DZIĘKI JEJ ZA TO)- tyle,że ja zostawił...i została samotna matką...kobietą ktora od rana do nocy,robila nadgodziny,zeby jej cora miała to co jej kolezanki...to jest poswiecenie...to jest prawdziwa miłość do drugiego człowieka...
POLECAM PRZECZYTANIE RAPORTU POŁOŻNEJ STANISŁAWY LESZCZYŃSKIEJ - OBOZOWEJ POŁOŻNEJ Z OŚWIECIMIA...
MOZE JAKAS REFLEKSJA...
Pisząc to mam łzy w oczach...
bo nie rozumiem...
I mądrością, bym umiał(a) je rozróżnić...
Meriamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 12:03   #125
aspirin
Przyczajenie

Re: bardzo niechciana ciąża - do Pieski

Pare lat temu podjelam taka decyzje jak Pieska. Mysle, ze nikt kto nie byl w takiej sytuacj ,nie wie co sie wtedy czuje. Nie mialam watpliwosci, jak mam postapic.
NIGDY NIE ZALOWALAM TEJ DECYZJI.
Dlatego zycze Ci Piesko wszystkiego dobrego. I nie daj sobie wmowic poczucia winy.
aspirin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 19:41   #126
pieska
Raczkowanie

nie chciałam juz poruszac na nowo tego tematu ale uderzyło mnie to co powiedziałas gocha .nie bede ci sie tłumaczyc dlaczego to zrobiłam ,poprostu to zrobiłam i juz i chciałaym uswiadomic ci ,że zabieg aborcji jest wykonywany częsciej niz ci sie zdaje .Mogłas sobie darowac te gorzkie słowa ....
pieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 20:08   #127
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

Gocha - ten wątek jest już stary, a co najwazniejsze: zakończony! To jej życie, nie twoje i daruj już sobie odpowiedź na ten post.

PS; Mogłabys swoje refleksje wysuwać w nieco bardziej kulturalny i tolerancyjny sposób.
pozdrawiam

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 20:08   #128
Sonika
Raczkowanie

Dziewczyny, tyle już powiedziałyście na temat aborcji i wciąż wałkujecie ten temat do obrzydliwości. Powiem szczerze: do mojej skrzynki wciąż napływają na ten temat Wasze posty. Już mnie mdli na ich widok. Stwórzcie sobie może nowe forum, proponuję nazwę- MAMA BEZ KLASY - będzie adekwatna do Waszego stanowiska. Obecne forum mówi natomiast o różnych sprawach matek, które mają dzieci, urodziły je i radzą sobie tak, jak mogą,raz lepiej, raz gorzej, bo życie nie jest niestety usłane tylko różami. Pozdrwiam.
Sonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 20:11   #129
Marilyn
Wtajemniczenie

Pieska nie przejmuj sie takimi wypowiedziami obrońców życia poczętego w najgorszym wydaniu.Jedni maja takie poglady w tej sprawie, drudzy inne - tylko ze wiekszosc tu potrafi swoje zdanie wyrazic kulturalnie i nie obrazajc nikogo a "gocha" nie - w tym tkwi róznica. I dajmy juz spokoj naprawde.
Do Meriamon..jakby Cie nie było to nawet bys o tym nie wiedziała..urodziłabys sie pod inna postacia, w innym ciele..
Poza tym..jedni chca sie poswiecac, inni nie..I nie na poswiecaniu sie polega miłosc..
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 20:17   #130
Marilyn
Wtajemniczenie

Soniu..wystarczy wyłaczyć opcje "chce otrzymywac maile" taki zielony ptaszek..i nic wiecej nie dostaniesz na skrzynke..
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 20:35   #131
Sonika
Raczkowanie

Ale czy wtedy nie będę dostawała tylko z tego wątku postów, czy tez w ogóle z całego forum ?
Stary 2005-04-21, 20:44   #132
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

tylko z tego wątku

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-21, 20:53   #133
Sonika
Raczkowanie

Oki, dzięki.
Stary 2005-04-22, 07:35   #134
goska82
Przyczajenie

bardzo przepraszam, że Cie uraziłam, ale takie jest moje zdanie, zrobiłaś to co uważałaś za słuszne, ja nigdy bym tak nie postąpiła, nie mogłabym, bo moim zdaniem były inne wyjścia z tej sytuacji
goska82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-22, 07:45   #135
goska82
Przyczajenie

aha jeszcze jedno do wszystkich co krytykują moje słowa, piszecie że nie można nikogo osądzać ani potępiać a co robicie ze mną? co możecie o mnie wiedzieć, jak naprawdę jest w moim życiu, może powinnam użyć łagodniejszych słów, ale dlaczego mam "owijać w bawełnę"? jak takie są moje odczucia i myśli
goska82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-22, 09:30   #136
manolita
Zakorzenienie

do Gochy

gocha napisał(a):
> aha jeszcze jedno do wszystkich co krytykują moje słowa, piszecie że nie można nikogo osądzać ani potępiać a co robicie ze mną? co możecie o mnie wiedzieć, jak naprawdę jest w moim życiu, może powinnam użyć łagodniejszych słów, ale dlaczego mam "owijać w bawełnę"? jak takie są moje odczucia i myśli

Gocha nikt Cie nie potepia. Wez juz przestan czepiac sie Pieski!!! Jesli jestes przciwniczka aborcji, to załoz swoj wlasny watek, chetnie w nim powiem co mam do powiedzenia na ten temat, ale nie bede nikogo obrazac.
Dziewczyna ma swoje wlasne zycie, nikt nie ma prawa wplywac na jej osobiste decyzje. NIKT a tym bardziej TY Gocha.
Zrozumialas mnie?

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-26, 16:31   #137
jolajodzio
Przyczajenie

Hej pieska,
No faktycznie jestes w tarapatach.
Ciaze mozna usunac i w drugim ,i w trzecim ,i w czwartym miesiacu to wszystko zalezy wylacznie od lekarza ktory to zachce wykonac.
Moralow juz bylo tu duzo ale zechciej wysluchac co ja mam do powiedzenia.
Mam juz synka 4 latka i spodziewam sie w listopadzie nastepnago dziecka.ostatnio na badaniach polozna mi zaproponowala badania aby zprawdzic czy dziecko nie bedzie mialo Downa.
Bo niektore mamy po tych badaniach chca usunac ciaze jezeli dziecko ma byc chore.
Nie zgodzilismy sie z Mezem na te badania.
Mam nadzieje ze dziecko bedzie zdrowe ale gdyby nie bylo, to mi decydowac czy ma ono zyc czy nie.
Tak wiec jezeli jestes osoba wierzaca to nie powinnas decydowac o czyims zyciu.
Bo to jednak juz jest zycie ,niewazne ktory tydzien.

Jola
jolajodzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-04-26, 16:47   #138
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

jola jodzio napisał(a):
> Hej pieska,
> No faktycznie jestes w tarapatach.
> Ciaze mozna usunac i w drugim ,i w trzecim ,i w czwartym miesiacu to wszystko zalezy wylacznie od lekarza ktory to zachce wykonac.
> Moralow juz bylo tu duzo ale zechciej wysluchac co ja mam do powiedzenia.
> Mam juz synka 4 latka i spodziewam sie w listopadzie nastepnago dziecka.ostatnio na badaniach polozna mi zaproponowala badania aby zprawdzic czy dziecko nie bedzie mialo Downa.
> Bo niektore mamy po tych badaniach chca usunac ciaze jezeli dziecko ma byc chore.
> Nie zgodzilismy sie z Mezem na te badania.
> Mam nadzieje ze dziecko bedzie zdrowe ale gdyby nie bylo, to mi decydowac czy ma ono zyc czy nie.
> Tak wiec jezeli jestes osoba wierzaca to nie powinnas decydowac o czyims zyciu.
> Bo to jednak juz jest zycie ,niewazne ktory tydzien.
>
> Jola

Ehm... jolu, pieska już dawno ciąże usunęła. Wiec temat zamknięty
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-05-18, 15:14   #139
intakta
Raczkowanie

Dot.: bardzo niechciana ciąża

powiem tak jezeli uwazasz ze dziecko uposledzone moze zniszczyc ci zycie to uwazaj zeby nie zrobila tego aborcja mowie bardzo powaznie znam taki przypadek.a zreszta ja mam 20 lat i jestem 7 miesacu i wiez mi to wspaniala sprwa zrobisz co bedziesz chciala ale zobaczysz to wróci do ciebie i to dopiero bedzie koszmar.Zycze dużo mądrości
intakta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-05-18, 15:26   #140
paula78
Zakorzenienie

temat jest zamknięty.

jesli chcesz sie podzielic mądrosciami to załóz nowy watek.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-05-18, 15:28   #141
Hela_Bertz
Rozeznanie

Dot.: Re: bardzo niechciana ciąża

Nie wiem słonko czy tu jeszcze jesteś, ale jesli tak to posłuchaj. Do 12 tygodnia ciązy jest w Polsce wykonywana aborcja metode prózniowa czy też klasyczna skrobanka*to juz rzadko( . To kosztuje obecnie około 1200-1500zl. Do ósmego sa metody farmaceytyczne czyli RU i nastepnie łyzeczkowanie na wypadek pozostalosci. nie wiem, czy mój post ci pomoże, ale w kazdym razie do 12 tygodnie prywatnie mozesz oczywiście usunąc- twoja lekarka chce pewnie wladować w ciebie farmaceutyki, dlatego mówi, że do ósmego
Pozdrawiam i zycze powodzenia. trzymaj sie
Hela_Bertz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-05-18, 15:30   #142
intakta
Raczkowanie

smutno mi musicie wybaczyc ale podchodze bardzo emocjonalnie i niestety nie potrafie nie osądzać
Stary 2005-05-18, 15:33   #143
paula78
Zakorzenienie

to musisz sie nauczyc ,wiem ze podchodzisz do tego emocjonalnie bo jestes w ciązy ale ja tez mam dziecko.
nie poiwiesz mi ze twoja ciaza bylla planowana i świadoma .

nikogo nie mozesz osądzac bo nie znasz calej historii to ,z ety bys tak nie zrobila to ok ale rzecz w tym ,że kobiety powinny miec prawo same o sobie decydowac i nikt nie ma prawa mówic czy to jest dobre czy złe .
Stary 2005-05-18, 15:35   #144
Hela_Bertz
Rozeznanie

No w kazdym razie dopiero teraz spojrzałam na datę. to juz minęły dwa miesiace od tego czasu, zatem czy nam się to podoba, czy nie, jest juzpo sprawie Ja nie osadzam, bo zanikogo zycia nie przezyję. Są takie decyzje, które podejmuje się samemu, niestety.
Stary 2005-05-18, 15:35   #145
paula78
Zakorzenienie

apeluje o zamkniecie wątku!

jest juz po sprawie i autorka zapewne nie chce do tego wracac .

the end .
koniec.
Stary 2005-05-18, 15:56   #146
intakta
Raczkowanie

do pauli78-to nie są mądrości tylko może jesteś na tyle niedojrzałą osobą

że niepomyślałaś o psychicznej stronie tej sprawy i co jak sobie nie poradzi to myślisz że jej pomożesz zresztą nikogo nie obraziłam tylko ewentualnie poinformowałam o skutkach.Ludzie dorośnijcie troche
Stary 2005-05-18, 16:02   #147
intakta
Raczkowanie

zgodze sie z toba w jednej sprawie nie ma sensu ciagnąć dalej
Stary 2005-05-18, 16:03   #148
paula78
Zakorzenienie

czy ja twierdze ze kogos obrazilas?

przeczytaj caly wątek to poznasz moje zdanie i jak sie sprawa zakonczyly nie widze sensu dodawania komentarzy miesiac pózniej.

ty masz taie zdanie i sobie miej ale nie narzucaj i nie wysuwaj gróżby w stylu"to wróci do ciebie " bo zaczynam podejrzewac ,że masz moherowy beret na głowie.

nie powiesz mi tez ze twoja ciaza to byla taka zaplanowana.
Stary 2005-05-18, 16:14   #149
intakta
Raczkowanie

a jezeli chodzi o moją ciążę to od 3 lat bardzo chciałam mieć dziecko i jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to skakałam pod sufit ze szczęscia po mimo iz musialam zrezygnować ze szkoly z powodu zagrożenia wiec niby nie planowana a bardzo wyczekana i upragniona.Pozdrawiam
Stary 2005-05-18, 16:21   #150
Hela_Bertz
Rozeznanie

Dobra, ale są też ludzie, dla których to zrezygnowanie ze szkoly i ta ciąża to byłby koniec swiata w tym momencie. I tyle. Daj spokoj, ok? Kazdy ma swoje zycie , ty się cieszysz, tamta dziewczyna też się obecnie cieszy i juz. Dajcie spokój. PAX.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości