![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Visanne = walka z endometriozą
Dołaczam do Was z tym samym problemem, moja endometrioza mierzy 23 mm, niby nie ma tragedii ale dziadoctwo jest dziadoctwem.....lekarz probowal mi zmienic tabletki antykoncepcyjne, bo biorac swoje zrobilo mi sie endo...dostalam azalie i po kilku dniach wyszly mi żylaki....wielka sina żyła...lekarz kazal natychmiast odstawic azalie....zapacilam ok 1000zł za zamykanie tych żył
![]() Teraz powiedzial mi o Visannie, nie ukrywam, ze pokładam w tym wielka nadzieje, bo inaczej bede musiala isc na laparoskopie, a bardzo tego nie chce, do tego mialam 3 tyg. temu narkoze, mam dosc narazie usypiaczy. Widze, ze kilka z was mialo uczucie ciezkosci nog ale czy ktoras dostala od tego żylaków? Moze zaczac wczesniej brac jakies abletki na zyly, piszecie o Diosminexie... mozna te tabletki laczyc z Visanne? Zaczne je brac za 3 tyg, jak mi sie skonczy Logest i sie strasznie denerwuje, ze znowu nogi mi sie posypia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2011-03-02 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Witam dołączam do waszego grona, już jakiś czas temu trafiłam na to forum ale dopiero teraz napisałam. Ja również borykam się z Endo., W grudniu miałam Laparoskopie jednak po przebudzeniu okazało się, że musieli operować bo torbiel była za duża i były zrosty na jelitach. Skutkiem tej operacji jest usuniecie dużej części lewego jajnika
![]() Mam do was dziewczyny pytanie, czy wiecie może jakie badanie można wykonać aby wiedzieć jakie ma się szanse na zajście w ciąże i czy takie istnieje?? Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
szancjer, zapomnialam jeszcze zapytać - jak u Ciebie objawił się ten żylak? On był taki jakby wystający ponad skórę , tak? Czy jak to konkretnie wyglądalo? w sumie to nie wiem, co mozna juz uznać za żylaki, czy są to żyły mocno widoczne przez skórę, takie "prześwitujące", czy wyłażące juz na wierzch?
Kaja, to, jakie badania wykonać, powie Ci lekarz, ponieważ u każdego problemem może być coś innego. Często przy endometriozie jajowody są niedrożne, dobrze jeśli podczas operacji lekarz to sprawdzi i je udrożni. Czy mówił Ci coś na ten temat? U mnie mija już 2 miesiąc z Visanne. Nogi nie bolą (moze to dzięki diosminexowi), cerę mam odpukać ładną, nie tyję, a nawet schudłam, psychicznie czuję się coraz lepiej (a było bardzo niedobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Kiliannau mnie to była duza sina zyla, ktora mnie strasznie ciagnela i bolala odstawilam leki bol sie zmniejszyl ale zyla zostala i od niej zaczely powstawac inne mniejsze....
Sadze ze skoro jestes juz 2 mies po to nie masz co sie martwic zakrzepica... u mnie problem powstal tak jak pisałam niemalze na 2 dzien. Ja sie denerwuje zeby znowu nie bylo tego samego, pal licho z zylakami, je sie da zlikwidowac skleroterapia ale zeby moc brac visanne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie Szancjer, leczenie visanne od dawna odbywa się na Zachodzie z bardzo dobrymi skutkami, spróbuj Diosminex oraz lodowate prysznice, które usprawnią Twoje krążenie i wzmocnią żyły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Pod kolanem na zgieciu z prawej strony, na 1 nodze wsumie, a pozniej obok zrobily sie mniejsze.
Wydaje mi sie ze jak masz jakies lekko widczne ale cie nie bola nie rwa nie ciagna to jest wporzadku , mozesz zapytac najwyzej swojego lekarza... mnie bolalay najbardziej przed okresem. Mam nadzieje ze bedzie dobrze, nie chce nawet myslec inaczej. Odezwe sie jak zaczne je brac i napisze jak moj organizm sobie poradzil. Pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę powodzenia w walce z chorobą i daj znać za jakiś czas, jak zareagowałaś na Visanne ![]() Niebawem będę u mojego lekarza na kontroli więc zobaczymy, czy visanne coś zdziałało. A jak u pozostałych dziewczyn sprawuje się visanne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny ja właśnie czekam na efekt działania VISANNE, czy coś pomogło. Czekam czy za około tydzień dostanę @ czy juz wogóle przez nastepne 9 miesięcy.
Dokładnie po 28 dniach od odstawienia visanne dostalam @. pozakonczeniu@ bylam na kontroli u gina i był śliczny pęcherzyk, przpisał mi pregnyl i kazał działać.... W tej chwili przyjmuje dupchason i czekam tak jeszcze ok. tydzień czy @przyjdzie czy nie. Jeśli się pojawi następny cykl bedzie stymulowany, jesli to dalej nie zadziala to juz odemnie zalezy czy bede chciala ponownie laparoskopie itp, itd... "bo nic innego niemożna dla mnie zrobic". Pozostaje in-vitro. Właściwie przed Visanne lekarz poruszył ten temat, czy nie zdecydowalibyśmy sie na in-vitro bo to co pozatym zrobimy to będą próby ale mogą być bez większej skuteczności. To juz drugi lekarz, który rozkłada ręce i mowi ,że jego rola sie konczy. Dlatego zdecydowalam sie jeszcze na to visanne i zobaczymy, znów mam nadzieję... Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
witam
skończyłam 3 opakowanie zaczeły sie silne bóle brzucha, a właściwie bider (?) od kilku tygodni boli mnie głowa -lewy oczodół jak przy migrenie i skroń twarz robi się czerwona i opuchnięta , ręce i nogi też .... ![]() i mam normalne krwawienie od3 dni ![]() nie wiem co będzie dalej ![]() jutro zrobię wyniki i do lekarza pozdrawiam i życzę Wam wszystkim powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, dawajcie znać, jak tam postępy w Waszym leczeniu, co wyszlo na USG, czy visanne pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, ja jestem w połowie 6 opakowania. Dziś ide do lekarza na kontrolę. Będziemy decydować o kolejnej laparoskopii (takiej sprawdzającej) - pewnie będzie to jakoś w kwietniu. Ja jestem co miesiąc u lekarza i na usg nic nie widac, badania krwi też OK. Tak nie chche tej drugiej laparooo, ale lekarz mówi, że tlyko tak mozmey sprawdzić dokładnie jak poszło leczenie... czy też taki macie plan leczenia? Jesli bedzie ok, po laparo mam brać jeszcze 3 meisice visanne, a potem starać sie o upragnioną dzidzie
![]() ja po visanne, czuje się średnio, w sesnie nie do konća jestem sobą, własnei ta opuchlizna całego ciała, troche przytyłam, na poczatku mialam etz cigale plamienia, krwawienia,a le to ustało po 2-3 meisiacach, etraz nie mam ani plamiń albi okresu, wszystko sie wyciszylo, ale z kolei libido bardzo mi spadło i ogolnie czasem cuzje sie jkabym miała 60 a nie 27 lat. Pozdrawiam i trzymam kciuki za WAS. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie ja Visanne biorę dopiero od dwóch tygodni, więc o efektach leczenia jeszcze nie mogę nic powiedzieć.Natomiast odkąd stosuję ten lek czuję się inaczej ,ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa.Tak jakby było we mnie więcej życia, częściej się uśmiecham i więcej czasu poświęcam sobie.Myślę że to jest dosyć istotne ,ponieważ ja przez ostatnie 5 lat prawie w ogólę się nie śmiałam, a wręcz każdego dnia nic mi się nie chciało, byłam rozgoryczona, zdenerwowana i wszystko mnie złościło.Teraz wszystko się zmieniło, nie wiem jak długo potrwa taki stan,ale muszę przyznać że jest to fajne.(ciekawa jestem czy to rzeczywiście zasługa Visanne, czy być może mojej psychiki)Pojawiły się też te negatywne skutki takie jak...dość częste oddawanie moczu, szczególnie wieczorami, i od tygodnia problemy ze spaniem, ale mimo to moje samopoczucie nadal jest dobre.Życzę Wam wszystkim zdrowia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
witam mam 30 lat i jestem chora na endromedioze lekarze przepisali mi tabletki visanne biore je od tygodnia czytalam ze sie nie ktore dziewczyny wypowiadaja ze maja ta chorobe umieszczona w jajniku a ja mam na tylnej scianie macicy i w miednicy mniejszej i jestem mama 2 wspanialych dzieci choroba mi wrociła po 7 latach wtedy miałam robiona laparoskopie i usnieto mi pozniej urodzilam chlopca ma teraz 4 latka przez cesarskie ciecie w 2010 roku urodzilam drugie dziecko dziewczynke teraz ma 11 miesiecy i sie okazalo ze choroba wrocila lekarze przepisali mi wlasnie te tabletki tylko ze ja po nich sie zle czuje boli mnie glowa mam zmiany nastroju leki prosze o odpowiedz dziekuje
Edytowane przez ss106 Czas edycji: 2011-03-11 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Czy panie po laparoskopii mogłyby napisac ile potrzeba czasu po tej operacji aby dojsc do siebie i wrocic do pracy takiej w połowie fizycznej?
Ja wlasnie zaczne brac visanne za 3 tyg. ale po to m.in aby laparoskopii uniknac, tak ustalilismy z moim gin. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W szpitalu 4 dni,chodzenie w pol zgieciu przez 10 dni a pozniej to juz z gorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po laparoskopii na następny dzien wyszłam już do domu, dostałam zwolnienie z pracy na 14 dni. Potem wzięłam kolejne 14 dni od rodzinnego, ale nie było to konieczne. Laparo nie taka straszna. ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam operowana w tym samym szpitalu co Ty z tym że mialam normalne cięcie- laparotomię i dostałam 4 dni wolnego, yeah :P
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam laparoskopie i laparotomie i w sumie byłam 4 tygodnie na zwolnieniu choć chcieli mi dać więcej. Myśle że po laparoskopii ok 2 tygodni zwolnienia dają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
O! Tylko 4 dni wolnego po laparotomii??Ja to bym chyba nie dala rady ...nie moglam nic dzwigac,przez tydzien robilo mi sie slabo,do tego ciagnace szewki...U mnie byla mozliwosc 3tyg zwolnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem poszłam jeszcze do lekarza rodzinnego i dał mi kolejne 2 tygodnie choć spokojnie mogłam już wrócić do pracy. Masakra, tylko 4 dni. Upominałaś się? Przecież to niemożliwe żeby po operacji po 4 dniach wracać do pracy! Zgłupieli chyba!
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Witam mam do Was pytanie niedługo będę kończyła pierwsze opakowanie Visanne.Do tej pory nie miałam żadnych szczególnych dolegliwości, czułam się dobrze, dużo lepiej niż wsześniej.Jednak od piątku (11.03)bardzo boli mnie dół brzucha i prawy jajnik(na jajniku mam dwa duże torbiele), tego też dnia powinnam dostać okresu, ale pojawiły się tylko plamienia na początku wydawało mi się że ból może być związany właśnie z tymi plamieniami, ale wczoraj ich nie miałam, dzisiaj też nie a ból nadal jest bardzo silny, przez co mam też jakiś odruch wymiotny.Czy któraś z Was miała coś podobnego?Czy powinnam się martwić?A może iśc do lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
szywia Ja uwazam,ze powinnas isc do lekarza.Wszystkie objawy bylyby normalne...bo i plamienie i bol podbrzusza ale mnie zaniepokoily te odruchy wymiotne.Torbielki powinny sie wchlaniac wiec bol ok-ale odruch wymiotny-to kolezanka miala w momencie gdy jej torbielka pekla.Lepiej zglos sie do lekarza-no chyba,ze mialas podobne objawy przed okresem-to jeszcze daloby sie jakos wyjasnic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie upomniałam się, rozmawianie z takim doktorem jak pan W. przechodziło moje możliwości jeśli chodzi o wytrzymałość psychiczną, poszłam do lekarza rodzinnego i dostałam jeszcze dwa tygodnie, i wróciłam na uczelnie, nie chciałam dłużej marnować zajęć ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny,
ja własnie kończe moej 6 miesieczne leczneie VISANNE. Niestety byłam na co mieisięcznym badaniu i okazało sie, ze znowu mam torbiel ok 5 cm na jajniku, z którego pół roku temu była ona usuwana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki,ze wszystko si u Ciebie powiedzie...wiem,ze najbardziej stresujacy jest moment badan..u mnie na szczescie po 1,5 mca od usuwania torbieli 6x4..nic nowego sie nie pojawilo.. Trzymam kciuki za nas dziewczyny!!!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.