Operacje uszu, korekta uszu - zbiorczy! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-06, 14:43   #121
mrs_e
Raczkowanie

Dot.: Odstające uszy...

Cytat:
Napisane przez matii
Najgorsze chyba w tym wszystkim jest to odkazanie twarzy spirytusem przed zabiegiem pozniej juz spoko

O co chodzi z tym odkażaniem twarzy? I dlaczego to jest takie straszne?
mrs_e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-06, 16:00   #122
Maggie_90
Wtajemniczenie

Dziewczny, a może któreś z Was, które są już po zabiegu, mogłyby wstawić zdjęcia przed i po? Nie chodzi mi o całą twarz, jeśli nie chcecie. Ale o uszy. Ułatwiłoby to tym, którzy jeszcze się wahają .

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 08:24   #123
kate.er
Przyczajenie

Na stronach klinik chirurgii plastycznej sa fotki przed i po.Ja jestem za świeżo po operacji,żeby robic takie zdjęcia.Przesyłam Wam link z kliniki w której byłam,jest tam kilka fotek: http://www.artplastica.pl/galeria_odstajace_uszy.php.
Co do odkażania twarzy spirytusem,to nic strasznego.Miałam przemywane nawet oczy i nic mi nie byłoMoże osoba, dla której było to takie traumatyczne przeżycie miała jakieś ranki na twarzy,mogło szczypać.
Ja już paraduję w samej opasce na uszkach i dzisiaj jadę na ściągnięcie szwów.Uszy są bardzo wrazliwe na dotyk,ale wczoraj umyłam juz głowę i jest świetnieMarze o chwili kiedy będe mogła sie w końcu bez obaw położyć na boczku i zasnąć
Pozdrawiam serdecznie.
kate.er jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 12:16   #124
guzik88
Przyczajenie

Jestes ktos moze z okolic Katowic bo chciałbym pogadac...chodzi o to czy ktos robil taka operacje w Katowicach?? A jezeli nawet nie to chcialbym pogadac z kims kto juz taka operacje przeszedl i sie dowiedziec jak to jest?? Jakby cos to pisac na GG 9004125. Dziekuje i pozdro!!!
guzik88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 13:07   #125
mrs_e
Raczkowanie

Oczy przemywają też?? O kurka. A ja soczewki noszę i nad oczami się zawsze trzęsę, a tu mi spirytus będą na nie ładować? Nie dam się

A na stole to w ubraniu się leży, czy jak?
Stary 2006-04-07, 14:34   #126
matii
Raczkowanie

No dla mnie to odkazanie twarzy bylo zdecydowanie najgorsze Pewnie kazdy lekarz robi to inaczej Ja nie mialam przemywania wacikiem tylko obfite spryskiwanie jakims cholerstwem i najlepsze ze sie jakies pare minut pozniej zapomnialam i probowalam OTWORZYC oczy Boze!! myslalam ze mnie wyzre doszczetniePielegniarka wlala mi wiadro wody do tych oczu zeby to usunac a pozniej i tak bylam slepa przez caly zabieg czyli 1.5 h Takze dziewczyny jak lekarz powie nie otwierac oczu to radze nie podskakiwac A na stole lezalam w zielonym jednorazowym fartuszku przeciwzarazkowym zapewne
matii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 14:41   #127
mrs_e
Raczkowanie

Ale fartuszek był zakładany na ubranie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-07, 16:51   #128
kate.er
Przyczajenie

Przy odkażaniu oczy są zamkniete,żaden zdrowy psychicznie lekarz nie każe Ci ich otwierać.Ja miałam dezynfekcję twarzy robioną nasączonym wacikiem.Przez cały zabieg gapiłam sie co tez pan dr bierze do rąk,więc z moimi patrzałkami było wszystko w porządku.Jakoś nikt nie forum nie rozpisuje się o traumie związanej z odkażaniem,więc myśle,ze to był indywidualny przypadekFartuszek zakładałam na bieliznę.Dzisiaj miałam ściągane szwy,nawet nie wiedziałam kiedy lekarz mi je wyjął.Nic nie poczułam
Nie ma,co sie zastanawiać.Jezeli tylko kieszeń na to pozwala zapisujcie sie na zabiegPozdrawiam
Stary 2006-04-08, 00:15   #129
kusy9
Przyczajenie

WItam mam pytanie czy ktoś zna adres kliniki w lublinie i cene zabiegu.Z góry dziękuje.
kusy9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-08, 17:25   #130
matii
Raczkowanie

Kate.er wcale nie napisalam ze lekarz mi kazal otworzyc te oczy tylko ze sie zapomnialam A jak ty mialas odkazanie wacikiem to chyba cos innego niz spryskiwanie i tyle
Ja tez polecam Zabieg nic strasznego a pozniej inne zycie
matii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-08, 18:54   #131
Amyla
Raczkowanie

GG do Amyla

yyy jak to odkarzana twarz?? Ja miałam tylko uszko i tyle.
Amyla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-08, 21:34   #132
kate.er
Przyczajenie

Chciałam podziękowac wszystkim forumowiczom za wsparcie i wszelkie wyjasnieniaSzczególne podziękowania dla niezawodnej "Amyla".Super,że tutaj trafiłamŻyczę wszystkim niezdecydowanym odwagi i szczęścia,które przerośnie Wasze oczekiwaniaJa czuję się jak nowo narodzonaPozdrawiam
Stary 2006-04-09, 20:47   #133
Wercia24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kusy9
WItam mam pytanie czy ktoś zna adres kliniki w lublinie i cene zabiegu.Z góry dziękuje.
hej,
Ja słyszałam tylko o klinice dr. Macieja Kuczyńskiego, która przeniosła sie z Nałęczowa do Lublina imieści sie w Isntytucie Medycyny Wsi. Tel.081 7184479, I jak tam dzwonilam to kosztowalo to 2000. A teraz nie wiem.
Pozdrawiam
Wercia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-10, 18:05   #134
guzik88
Przyczajenie

Cześć...wiecie co...bo ostatnio przeczytalem ze po operacji uszy znów moga odstawac tak jak wczesniej i strasznie sie tym martwie choc operacji nie mialem bo teraz dopiero planuje...Jak wiecie cos na ten temat to piszcie bo to wazne i kazdego zainteresuje...Robil moze ktos operacje w Krakowie?? Z gory dziekuje za odpowiedz...
guzik88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-14, 11:29   #135
ON22
Przyczajenie

witam wszytkich! chcialbym bardzo uzyskac jakies namiary na sprawdzona klinike na slasku + ewentualnie cenę zabiegu. wielkie dzieki
p.s. powiem tylko tyle..dziewczyny cieszcie sie ze macie dluzsze wlosy i mozecie to schowac
ON22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-14, 19:55   #136
zlotko17be
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez MSN do zlotko17be

Chcialabym sie dowiedziec czy 2 tygodnie po zabiegu moglabym zdjac caly ten chel na wesele,jestem niestety druchna wiec chce dobrze wygladac
zlotko17be jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-14, 19:59   #137
zlotko17be
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wercia24
hej,
Ja słyszałam tylko o klinice dr. Macieja Kuczyńskiego, która przeniosła sie z Nałęczowa do Lublina imieści sie w Isntytucie Medycyny Wsi. Tel.081 7184479, I jak tam dzwonilam to kosztowalo to 2000. A teraz nie wiem.
Pozdrawiam

Prywatna Specjalistyczna Poliklinika
ul.Romera 57
20-487 Lublin
tel. (081)744-76-72

Koszt operacji wynosi 1600 zl ze znieczuleniem
Zycze ci duzo szczescia i trzymam kciuki bo sama bebe miala operacje ale to dopiero w wakacje
Pozdrawiam
Stary 2006-04-14, 20:25   #138
Amyla
Raczkowanie

GG do Amyla

Cytat:
Napisane przez zlotko17be
Chcialabym sie dowiedziec czy 2 tygodnie po zabiegu moglabym zdjac caly ten chel na wesele,jestem niestety druchna wiec chce dobrze wygladac
tylko 2 tygonie od operacji trzeba nosic opatrunek. Tak wiec na weselu napewno dobrze bedziesz wyglądac ze ślicznymi uszkami
Stary 2006-04-14, 22:35   #139
zlotko17be
Przyczajenie

Amyla dziekuje ) chociaz mnie na duchu podnioslas,poniewaz sie obawialam ze nie zdaze,
Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z operacja.
Czy trzeba podczas zabiegu wyciagac piercingi??
Bo troche glupio mi o to zapytac lekarza,a moze ty musialas??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-15, 07:29   #140
AnnMari
Przyczajenie

GG do AnnMari

halo ja odnosnie "Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z operacja.
Czy trzeba podczas zabiegu wyciagac piercingi??
Bo troche glupio mi o to zapytac lekarza,a moze ty musialas??" lekarz pewnie sam tobie powie ze musisz wszystko posciagac, ale TAK, trzeba zdaj kazda rzecz: kolczyki, pierscionki, lancuszki... przynajmniej ja tak musialam Pozdrawiam
AnnMari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-15, 07:31   #141
AnnMari
Przyczajenie

GG do AnnMari

... maly blad sie wkradl, bo mialo bys "trzeba zdjąć kazda rzecz..." jeszcze raz pozdrawiam wszystkich
AnnMari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-15, 13:15   #142
zlotko17be
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AnnMari
... maly blad sie wkradl, bo mialo bys "trzeba zdjąć kazda rzecz..." jeszcze raz pozdrawiam wszystkich
Fajnie tylko ze kolczyk w jezyku strasznie szybko zarasta!
To jego tez bede musiala zdjac??
Moze jakas dziewczyna robila operacje ktora ma przekuty jezyk??
Stary 2006-04-15, 14:00   #143
Amyla
Raczkowanie

GG do Amyla

bedziesz musiała zdjąc ale tylko na czas oerpacji czyli cos ponad godzine. Po zabiegu bedzies zmogła sobie go spowrotem "umieścić w jezyku" . Ja nie nosze zadnych kolcyków wiec nie miałam z tym problemówa ale dostałam ochrzan od pielegniarki za wymalowane paznokcie brrrrr
Stary 2006-04-15, 18:18   #144
Maggie_90
Wtajemniczenie

Oj, jaki rygor .

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 13:44   #145
Amyla
Raczkowanie

GG do Amyla

rygor! rygor! a jak =) żeby być piękna trzeba cierpieć
Stary 2006-04-16, 17:24   #146
ewatop
Przyczajenie

Smile Dot.: Odstające uszy...

Cytat:
Napisane przez ON22
witam wszytkich! chcialbym bardzo uzyskac jakies namiary na sprawdzona klinike na slasku + ewentualnie cenę zabiegu. wielkie dzieki
p.s. powiem tylko tyle..dziewczyny cieszcie sie ze macie dluzsze wlosy i mozecie to schowac
Hej

Nie wiem w jakim stopniu to będzie dla Ciebie cenna informacja, ale moja siostra miała robioną operację plastyczną uszu u Dr Kuny w Katowicach, o ile się nie myle to jest to ulica powstańców śląskich. Koszt tej operacji 6 lat temu to kwota 1600zł, a teraz pewnie będzie drożej. Pozdrawiam
ewatop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-16, 17:30   #147
ewatop
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ON22
Hej to znów ja
udało mi się namierzyć stronę internetową dr Kuny: http://www.arek-kuna.pl/
Stary 2006-04-17, 13:24   #148
ON22
Przyczajenie

Wielkie dzieki ewatop, sprawdzilem wlasnie ten link co mi podalas . Nie ma tam wiele informacji, nie pisza nic odnosnie cen napisz mi prosze czy Twoja siostra byla zadowolona z zabiegu i czy nie bylo zadnych komplikacji ,mam pytanie do wszytkich: uwazacie ze cena 2000zl za operacje to cena przecietna? czy ktos jeszcze mial stycznosc z dr.Arkiem Kuna lub z ARTEMIS w Katowicach? pozdrawiam wszytkich
ON22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 18:08   #149
mrs_e
Raczkowanie

Też płaciłam 2000 zł we Wrocławiu tydzień temu
Stary 2006-04-18, 06:23   #150
ewatop
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ON22
Wielkie dzieki ewatop, sprawdzilem wlasnie ten link co mi podalas . Nie ma tam wiele informacji, nie pisza nic odnosnie cen napisz mi prosze czy Twoja siostra byla zadowolona z zabiegu i czy nie bylo zadnych komplikacji ,mam pytanie do wszytkich: uwazacie ze cena 2000zl za operacje to cena przecietna? czy ktos jeszcze mial stycznosc z dr.Arkiem Kuna lub z ARTEMIS w Katowicach? pozdrawiam wszytkich
Witaj
Moja siostra była bardzo zadowolona z zabiegu, nie miała żadnych komplikacji, wszystko goiło się ok. Mówiła, że sama operacja nie jest najgorsza, najgorsza jest chwila kiedy przestaje działać znieczulenie. Moja siostra była pod wrażeniem dr Kuny. Mówiła że gdyby miała jeszcze raz się decydować nie wahała by się ani minuty. Akurat to cierpienie jest warte efktu końcowego i dobrego samopoczucia na całe życie. POzdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości