|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
winylowa_plyta witam, nie aczkolwiek ostatnio nieźle sobie naruszyłam, miałam ból i krwawienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
ile siostra ma lat że robi takie szopki?! 6? ![]() może wzięłaby pod uwagę to że możesz nie mieć najlepszego okresu w swoim życiu i to tobie trzeba pomóc a nie patrzeć na jej grymasy; ech!
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
JeSuis siostra ma 22
![]() Teraz mam pod górkę i widocznie te moje hormony już tak działają, ale ogólnie staram sobie radzić, jak każda z nas. Mój mąż zrobił taaaaaaaaaakie oczy jak przyszedł, że ja sobie smacznie śpię. Muszę się Wam pochwalić. Od awantury z mężem jaki mam błysk w domu. Aż miło popatrzeć. Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-22 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moze dobrze ze tak sie stalo....przynajmniej jestes u siebie i bedziesz niejako zmuszona do kontaktu z TŻem i moze to wlasnie na Was dobrze wplynie... Cytat:
![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
co do anatomicznej wanienki to dużo slyszałam o tym że te podrobki ondy nie sa dobre - bo sa bardziej plaskie i dziecko sie wyslizguje;
ja na poczatku szalalam za anatomicznymi wanienkami ale jak juz doszlo do kupna to poczytalam opinie i zdecydowalam sie na zwykla - skoro nasi rodzice sobie radzili bez jakis udziwnien to dlaczego nie ja ![]() a wlasnie zawsze mozna dokupic ten wklad anatomiczny Lilijko ja mysle ze ona sie martwi o swoj tyleczek...zeby jej czasem mniej dziadkowie nie dali czegos czy cus... ech, nie ma to jak rodzenstwo. Ale ja wierze w Ciebie ![]()
#126 |
Raczkowanie
|
Ja tak mialam jakies 2tyg temu...od rana dziasla mnie bolaly, a ok 15 zaczela mi sie krew doslownie wylewac z tych dziasel...i tak leciala kilkanascie minut... Potem przestala i znowu mnie bolaly dziasla, ale nastepnego dnia bylo juz ok i do teraz nie mam z tym problemow
![]() aha, mnie od paru dni pobolewają ale radze sobie jakoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
no nic dziewczynki, uciekam, będę popołudniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajowo, dzięki za info, poszukam woowi na allegro, bo ślicznosci są te Twoje ozdoby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||
Rozeznanie
|
Nie, no to przechodzi ludzkie pojęcie dziołchy! Dopiero się obudziłam a to i tak tylko dlatego, że listonosz zadzwonił do drzwi. Śniadania nie było, mały w brzuszku głodny. Mąż z nocki o 7 wrócił a ja pod kołdrę z nim i do tej pory bym spała
![]() ![]() Ok, ok. Szybkie płatki z mlekiem i do pisania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No, wybacz, już się uspokajam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Witam z rana...
U nas słoneczko świeci ale zimmmnnooooooo... Co do kołysanek to moja starsza strasznie lubiła kołysanki mini mini, a to jest jedna z jej ulubionych tylko że była w moim wykonaniu http://www.youtube.com/watch?v=eqAHp...eature=related a tak naprawdę zasypiała przy 4 pancernych...deszcze niespokojne potargały sad, a my na tej wojnie....... Jak chwilkę temu puściłam właśnie Dorotkę kołysankę to moja malutka tak się zaczęła wiercic w brzuchu. witam nowe mamy.... A ja dziś może placki ziemniaczane, taka mam ochotę. Czy z kupnem kosmetyków dla maluszków czekacie do ostatniej chwili czy już kupujecie?? Co do wanienki to ja miałam zwykłą i było mi wygodnie, i spokojnie można było umyc główkę a w tych anatomicznych to chyba ciężko. Moja Julia (starsza) od 3 miesiąca chodziła na basen więc jak jej głowę w wanience polewałam to się cieszyła, wiem że niektóre dzieci to tylko przetrzec szmatka, myjką. Więc i tym razem wybieram zwykłą wanienkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
ale ubolewam ze nie mam osobnego pokoiku dla malego
![]() ale tą owcę muszę mieć ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/sliczna-owieczka-n...268305396.html
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-10-22 o 09:59 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kosmetyki planuje kupic w przyszlym miesiacu no i reszte gadzetow ktorych mi brakuje - a na sam koniec dopiero kupuje te rzeczy ktore maja gwarancje OO wlasnie jak to z basenem jest, mi zalezy zeby chodzic na basen z maluchem, to rodzicom też pomaga czy rodzic to jaki bierny taki jest na tych zajeciach? dzieci wszystkie reagują w miarę pozytywie? ![]()
![]() |
#133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kupna kosmetyków to ja chyba sobie zostawię to na Styczwń właśnie - nie jest tego dużo, więc myślę, ze dam radę ![]() Ja dziś mam pierogi z serem na obiad - ale z paczki ![]() ![]() Fajnie, że Wam się podoba ten wózek Baby alu jet, bo my jesteśmy na niego zdecydowani raczej (mąż w 100%, ja tak w 90% ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Lilijka a co dziadkowie na to ?? w koncu to ich dom, i oni decyduja, kto z nimi mieszka, ehh siostra sie zachowala jak maloletnia zazdrosnica, przytulaski dla Ciebie.
Gosiaczek w szoku jestem jak poczytalam, o zawijaniu dziecka tak by raczka nie moglo ruszyc, powaznie praktykowane to w Polsce jest?? Tutaj dziecko spi w pizamce, w spiworku lub pod kolderka, ale niczym sie je nie obkreca, czesto tez spi z rodzicami jak im jest tak wygodnie na poczatku, moja bedzie spala z nami w swojej pizamce, ale pod nasza koldra, tyle, ze bez poduszki, lub w koszu mojzesza, tez bez poduszki, pod leciutka koldreka, ale niczym nie owinieta, ja nie wyobrazam sobie spac unieruchowmiona, i dziecku tez bym tak nie polozyla, ale moze sa ku temu jakies wskazania, tylko ja sie nie znam ![]() Winylowa plyta krwawienie dziasel moze w ciazy sie pojawic, ale skoro Ciebie tak dlugo bola, to szalwia nie pomoze, bo moze juz zapalenie jakies masz, udaj sie do dentysty, on Ci da odpowiednia masc taka bezposrednia do dziasel, przy okazji zeby sprawdzi, i powie jak dalej postepowac, moze kamien na zebach zalega czy cos, ja wiem ze zapalenia dziasel nie wolno lekcewazyc, bo mozna sie paradontozy nabawic niestety ![]() Muron bardzo mozliwe, ze przez przeziebienie tak mialas, ja tez pamietam wtedy lekko przeziebiona bylam. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Witam w kolejnej części wątku. Nie zaglądałam kilka dni i do nadrobienia chyba z 20 stron
![]() ![]() Z moich pytań - do szpitala dla mamy i potem dla dziecka to te same podkłady na łóżko? Czy jakieś inne? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No mi się wydaje, że dla dziecka chodzi o podkład ceratkowy, który ma zabezpieczyć materac w razie posiusiania się mocnego. A dla kobiet te podkłady są chyba papierowe (ligninowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
a zastanawialyscie sie nad tym,aby pod koniec ciazy , w domu miec swoj materac zabezpieczony przed zalaniem gdy wody odejdą leżąc w łóżku?
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to i dobry pomysł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moim zdaniem od razu lepiej kupic anatomiczną. NIe zgadzam sie z tym pediatrą z tv co mowil,ze dziecko za male na taka wanienke,. jakim cudem jest za male skoro sa zaprojektowane dla niemowląt od 1 dnia zycia??!! NIe jest za male, moja corka byla mikruskiem, miala tylko 51 cm i 2970 wagi a jakos nie byla "za mala" na ta wanienkę... ale to moje zdanie. Cytat:
NO robcie jak chcecie i oczywiscie mozna sie kierowac myslą, ze "nasze matki radzily sobie bez takich bajerów" no ale w koncu to jest po to by ulatwic nam, matkom zycie a nie utrudniac. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Umiem juz 3 sliczne kołysanki.Jak ktos tez chce siepouczyć dajcie znac dam linki na te kołysanki , które ja polecam...
Ale patrzcie na co trafiłam...rycze jak bóbr,.,,jak któras chce popłakac..załaczam linkhttp://www.youtube.com/watch?v=O_NktUE1B58&featu re=related
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe wiem czy tcyh wód zawsze jest tak mało...ja nie byłam jakas super "zalana" jak to na filmach i na pewno nic nie chlusnęło tylko takie lekkie PYK (pekniecie worka plodowego- chyba) i ciurrrrrr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Ja gosiaczku też zakupiłam sobie już wanienkę anatomiczną, dużo czytałam o tym, że polecane są te zwykłe najbardziej, jednak ja uznałam, że będę się pewniej czuła z taką drobną pomocą. Wiem też, że mąż będzie chciał kąpać czasem sam małego i uznałam, że wszyscy będą się w ten sposób pewniej czuli. To nasz pierwszy maluszek i będziemy przy nim się wszystkiego uczyć. Ale nikogo nie chcę zachęcać, bo każdy musi podjąć własną decyzję, poza tym ja nie mam doświadczenia w tej materii więc mogę mówić jedynie o swoich odczuciach i wyobrażeniach
![]()
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Aj ijuz was dzis nie nadrobie...dostalam tel , że mamy dzis gosci...musze cos przygotowac....to papa
#145 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy już ktoś informował..
ale w BIEDRONCE są: rajstopki niemowlęce 6,99 PLN body z długim rękawkiem 7,99 PLN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
cholera wszystko mi się skasowało
![]() wera ja też mam szerokie biodra i w "pępku" 83 cm a mój brzuchol to już duży jak na ten tydzień i napewno wygląda jak ciążowy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych wanienek anatomicznych - skoro coś takiego wymyślono to po to, aby pomóc młodej mamie ![]() ![]() Miłego piątkowego popołudnia dziewczynki!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
BAN stały
|
O rany, ale naprodukowałyście...
![]() A Wrocławianki zapraszam do mnie, jak nas się zrobi za dużo jak na mieszkanie Supernovaji ![]() ![]() Fajnie by było jakby wyszło takie spotkanie w większym gronie. To by było dopiero zgromadzenie "brzuchatek", jak to mówi mój TŻ ![]() A jak wszystkie się mocno skupimy to będziemy się mijać w szpitalu ![]() Wczoraj małe zakupy dla Gabrysi - tak, wiem, mialam już nic nie kupować, ale to wszystko wina faceta - bo to on się uparł że mała musi jakieś sukienki mieć ![]() Ahaaa, i ściągnął mi rockowe kołysanki dla dzieci - niektóe cudowne, jak ktoś lubi oczywiście ![]() ![]() Aha, co do wanienek, ja miałam gdzieś reklamę wanienki składanej na płasko, jak pudełko, ale muszę poszukać to Wam pokażę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.