![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...
Dokladnie, kolejny wątek z zaglądaniem w macice, oceniamiem, moralizowaniem.
Bo aborcja jest zla i koniec. Ciekawe, ze czolowi przeciwnicy aborcji są bardzo czesto za karą smierci. To dopiero paradoks..
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Twoja wypowiedź jest absurdalna, nie uważasz? ![]() ![]() Możesz to udowodnić?
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Kosciol Katlocki NIE potapia kary smierci, to pewnie dlatego
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zarówno bycie fanatycznym prolajfowcem jak i fanatycznym sprzymierzeńcem aborcji nie jest dobre ![]() Fanatyzm jest okropny w każdym wydaniu
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
Nie wiem, czy jestem fanatyczna, ale jestem za aborcją. Dla mnie to kobieta powinna decydować, jeśli ma partnera - to z nim. Nie jestem raczej agresywna. Boli mnie hipokryzja, bo znam z racji pracy dysfunkcyjne rodziny bez kasy. Dzisiaj w Polsce każdy, kogo na to stać, może przeprowadzić bezpieczną aborcję. Na lodzie zostają ludzie, których na to nie stać. Uważam, że tak być nie powinno. Ja przerwałabym ciążę bez problemu, bo mam kasę na to, ale ci, którzy stanowczo nie powinni mieć więcej dzieci, muszą, bo nie mają kasy na zabieg, a przy okazji często wierzą, że antykoncepcja jest grzechem, więc jej nie stosują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
o, o, i jeszcze takie jak `dożywocie dla niej i dla tego zabójcy co dokonał zabiegu`, `potwór bez sumienia`. tak mi się przypomniało, naczytałam i nasłuchałam się tego wiele. przeciwnicy bardzo często zieją nienawiścią. Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2010-10-23 o 19:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie nikomu nie odmawiają w koncu placisz za to 70 euro. Ale przeprowadzany jest wywiad medyczny i jesli stan zdrowia kobiety umozliwia przyjecie takich srodkow nie ma problemu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Ja jednak ośmielam się powiedzieć że aborcja powinna byc legalna w szczególnych przypadkach ale nie tylko ze względu na gwałt...
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- A z edukacją róznie bywa. Powinno być wprowadzone w szkole wychowanie proprodzinne lub seksualne juz w 4 klasie. Ja pamętam jak w 4 klasie na wychowaniu seksualnym katecheta (on prowadził zajęcia) wystrzegał nas przed seksem w trakcie okresu ponieważ "krew jest pożywką dla plemników i je przyciąga"!!! Zajęcia takie pownny przeprowadzać wykwalifikowane osoby a gdyby tak było wielu wątków nie byłao by na forach np. Czy mogę być w ciąży itp bo młode kobiety a także mężczyźni meli by odpowednią wiedzę na temat ciąży aborcjii i wielu nnych.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kobieta z niechcianą ciążą jest i tak pozostawiona samej sobie. Sama z tym nieszczęściem, 24h na dobę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
Ależ maż rację. Jedno i drugie w tymsposobie myślenia jest grzeczem. Tylko o antykoncepcji się nie myśli i o nią nie dba, a jak dojdzie do ciąży(a musi przy takim nastawieniu), to życie puka do drzwi. Częćś takich ludzi wtedy łapie, że nie da rady z kolejnym dzieckiem i szuka możliwości aborcji. Ale brak kasy w naszym systemie prawnym ją bardzo utrudnia, więc najczęściej te przypadkowe dzieci się rodzą. A część pozostaje szczęśliwa w myśleniu, że "pan bóg dał dziecko, da i na dziecko" i płodzi czwarte, piąte, szóste...potem państwo ma im pomagać...Znam z mojej pracy w szkole takie dzieci. Rodzice żerują na pomocy społecznej, pociechami się nie interesują, szkoła powinna je wychować i nakarmić. A oni będą dalej du...yć robiąc kolejne. Dokonaliby aborcji, zdejmując ciężar ze społeczeństwa, ale nie mogą, bo ich nie stać. I są niereformowalni, niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to prawda, od nauki takich przedmiotów księża i katecheci powinni się trzymać jak najdalej. Ja pamiętam jak moje koleżanki powielały informacje swojej katechetki, że jedyną dobrą i skuteczną metodą antykoncepcji jest kalendarzyk małżeński, że dziecko bez ślubu to coś strasznego. I jeszcze jedno w kościele mnie wkurza - hipokryzja, otóż życie jest od poczęcia, ale jak para chce pochować dziecko, które urodziło się martwe dajmy na to w 5 m-cu to księża się nie zgadzają - toż to jeszcze nie człowiek. Paranoja. Oczywiście ja uważam, że życie dla każdego zaczyna się w innym momencie, dla jednych od poczęcia, dla innych kiedy zaczyna bić serce, funkcjonować mózg, ale co jak co kościół powinien być konsekwentny w swoich teoriach. Dla mnie życie tez zaczyna sie w sumie od poczęcia ale nie jestem fanatyczką rozumiem, że ktoś może mieć inne zdanie, nie potępiam go za to i nie chciałabym żeby wmuszał mi swoje teorie jako jedyne prawdziwe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Matko jedyna chyba rozpętałam wojnę hahahah
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie, nie usprawiedliwiam będących za aborcją, ale to przeciwnicy wstawiają zdjęcia płodów, piszą poematy martwych embrionów i opisują dramatyczne akcje ze skrobanek. nikt popierający prawo do aborcji nie zmusza do niej żadnej kobiety, a przynajmniej ja tego nie zaobserwowałam. prawo, to nie nakaz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na jednej z lekcji wychowania do życia w rodzinie w liceum, moja nauczycielka [która niejedno w życiu robiła ![]() Już podczas pierwszych sekund pojawił się napis: "życie zaczyna się od poczęcia, aborcja to morderstwo", a później pojawiały się informacje bez źródeł (np., że w krajach, w których aborcja jest legalna, dokonało jej już ponad 70% kobiet czy że od początku lat 90. przeprowadzono ponad miliard takich zabiegów), dodatkowo rzekome zdjęcia z aborcji, to płody mające ok. 5-7 miesięcy... To było dość... żałosne. Z kolei na lekcji biologii w tej samej szkole, nauczycielka oznajmiła nam, że spirala to aborcja, i jeśli któraś z nas się na to zdecyduje, to będzie masowo zabijać dzieci i nie będzie szanować siebie ![]()
Jesteś bardzo brutalna w stosunku do tych, którzy cię kochają, Scarlett. Bierzesz ich miłość i trzymasz ją nad ich głowami niczym bat. Edytowane przez Jamie69 Czas edycji: 2010-10-23 o 19:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Nie popieram aborcji jak metody antykocepcji. Ale jeśli zdarzy się ciąża mimo, że tego nie chcę, to poddam się aborcji.Zarodek, czy płod, przynajmniej do końca 12 tygodnia nie jest dla mnie ważniejszy niż moje życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Słowo "aborcja" zawsze działa jak czerwona płachta na byka;p
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Ja popieram ideę Women on Web, sama bym skorzystała, gdybym zaszła w ciąże, teraz mam już 25 lat, skończone studia, więc pewnie bym się zastanowiła, ale 2-3 lata temu nie byłoby najmniejszej możliwości, żebym urodziła dziecko i pewnie bym się zdecydowała. Nie chciałabym chodzić, jak niektóre młode matki żebrząc o pieniądze po różnych instytucjach, żeby chociaż na jedzenie starczyło, nie każdy chce tak żyć i inni powinni to rozumieć.
Przyznam, że jak miałam naście lat aborcja wydawała mi się czymś złym i byłam przeciwko, ale jak dojrzałam emocjonalnie, zaczęłam uprawiać seks i wiedziałam jakie mogą być konsekwencje zmieniłam zdanie. Antykoncepcja na prawdę może nie zadziałać, mi się tak zdarzyło z tabletkami, dostałam okres niezależnie od planowanej 7- dniowej przerwy i mój ginekolog powiedział, że przynajmniej od miesiąca tabletki mogą już nie działa i że mam zrobić test. Na szczęście nie byłam w ciąży, ale ryzyko jest niestety zawsze. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE JESTEŚ GOTOWY NA DZIECKO, STOSUJ ANTYKONCEPCJĘ. ![]() Jeśli chcesz mieć tylko i wyłącznie jedno dziecko i zajdziesz w ciążę już po pierwszym stosunku, to rozumiem, że seksu w życiu więcej uprawiać nie będziesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to racja niestety, że te filmy są nieraz przesadzone - niepotrzebnie bo to wywołuje tylko skrajne emocje, u niektórych wzbudza tylko większą złość i nic więcej. Ale ja też jak słyszę hasła, że kobieta chce być wolna, ma do wszystkiego prawo - nieraz nie liczy się ze zdaniem faceta, który by to dziecko chciał i te inne hasła to też mnie krew zalewa. Nie wiem może dlatego, że większość haseł głoszona jest przez feministki a tych po prostu nie znoszę ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Santos! Po raz kolejny się z Tobą zgadzam w 100%. Piszesz bardzo mądrze i dojrzale nie posługując się zasłyszanymi od psiapsiółek sloganami. Ciekawi mnie ile masz lat, bo wygląda na to, że więcej niż średnia wieku na tym forum. I zainteresowania masz także szersze niż tylko uroda i obwody... Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-10-23 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zawsze byłam, jestem i będę za prawem do aborcji. Nie rozumiem komu przeszkadzała poprzednia ustawa, w której aborcja była legalna także w przypadku złej sytuacji materialnej matki. Dziecko to jest ogromny skarb - ale dla kogoś, kto go pragnie. Nie chce mi się przytaczać tutaj po raz tysięczny argumentów "za" czy odnosić się do tych przeciw. Nie podoba mi się powiązana głównie z katolicyzmem propaganda w "ochronie życia" która to ochrona wprawdzie zaczyna się z dniem poczęcia, ale z reguły kończy się najpóźniej w dniu narodzin a potem jest "radź se babo sama" oraz "trzeba było nóg nie rozkładać".
![]() |
#149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak w sprawach o związkach matki z dzieckiem najlepiej by wypowiadały się matki co? ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- A i śmiem podkreślić że w cywilizowanych krajach bierze się pod uwagę także...Zdrowie psychiczne. Bo bierze się tylko fizyczne. Cała reszta pozostawiana jest kobiecie na głowie ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Bo sąd stwierdził że taka niewinna kobietka nie byłaby w stanie zabić dzidzi i okrutna matka jej kazała/ojciec/dziadek/babcia/facet ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aha- rozumiem, że teraz wszystkim palaczom z rakiem płuc będziemy mówić- "sorry stary, ponieś konsekwencje swojego wyboru". Alkoholikom z marskością wątroby tak samo. No mili państwo co Wy na to? ![]() hue hue. Ja na ten przykład nie zamierzam mieć dzieci wcale. Czy w związku z tym mam żyć we wstrzemięźliwości do końca moich dni? Pytanie retoryczne ![]() Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-10-23 o 23:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.