![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Cytat:
![]() co do szamponów ,ktore trzymają dłużej niż 1 dzień to mi 2-4 dni trzymał szampon z YR |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Tak, Lush na razie tylko drogą internetową, a jeśli już się gdzieś otworzy to w Kraku albo Wawie, a wtedy i tak wyjdzie drożej. Ale warto. Kostka jest bardzo wydajna, z pół roku jeszcze będzie mi służyć, trzeba po użyciu wysuszyć (ja trzymam w jednorazowym, plastikowym kubeczku), bo inaczej robi się breja. Jak wykończę Seanic to szarpnę się na Yves Rocher, dzięki za podpowiedź, cium.
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Chyba mam nową perełkę - płyn micelarny Eveline (http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=36043&next=1) O wydajności wypowiadać się nie będę, bo każdy płyn micelarny, czy inny do demakijażu jest dla mnie wydajny tak samo, po prostu leje to na waciki codziennie i schodzi szybko, ale to cudo jest tanie, ma przyjemny skład, zmywa makijaż!, nie szczypie, jest przyjemne dla buzi. Każdy wcześniejszy płyn miał jakieś wady, Ziaja (sopot spa i ziaja med) była łagodna ale słabo zmywała makijaż, a Oceanic AA - testowany (i szczypał poza tym) a ten nie ma jak dla mnie żadnych wad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Iwostin Hydratia - pianka do demakijażu. Bez mydła, hypoalergiczna, do cery wrażliwej, nawilża. Użytkuję ją w ten sposób: najpierw mleczkiem/płynem/micelami ścieram większość podkładu i makijaż oczu, a potem, celem dokładniejszego oczyszczenia, myję twarz tego typu specyfikiem. Gdy na koniec przecieram twarz tonikiem wacik jest czysty, więc oczyszczenie jest dogłębne. Produkt kosztuje około 35 złych w aptece. Wydajna (wystarczy jedno naciśnięcie dozownika). Jak dla mnie nie ma minusów.
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Ja szczególnie polecam kremy do rąk z L'occitane, nie sa moze tanie ale wg mnie swietne
Zapach utrzymuje sie b. długo nawet po umyciu rąk Na zime szczegolnie dobre sa z maslem Shea, ich konsystencja jest gęściejsza niz pozostałych, dlatego dobre do nawilzania przesuszonych zima rąk Z szamponow uzywam tych z YR YR maja takze b. przyjemne zele pod prysznic (piekne zapachy to te z limitowanych edycji swiatecznych) Warto w YR wyrobic sobie karte klienta, wowczas przysylaja do domu kupony ze znizkami nawet -50% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Moje KWC :
Żel pod prysznic ekologiczny YVES ROCHER np.Malina,jeżyna itp Z bio upraw,bez skład.pochodzenia zwierzecego. Antyperspirant bawełniany YR - bez skład.poch.zwierzecego Tusz do rzes YR http://www.yves-rocher.com.pl/makija..._objetosc_rzes Akurat jest promocja ![]() Te produkty uwielbiam i moge polecic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że jest nas tu coraz więcej
![]() A swoją drogą jak już rozmawiamy o minerałkach, to ostatnio zrobiłam kilka zamówień w firmach mineralnych i mogę stanowczo powiedzieć, że firma Signature Minerals ma świetne odcienie dla bladziochów (ale takich totalnych bladziochów, bo nawet dla mnie są odrobinę za jasne, a jam jasna blondynka! ![]() ![]() ![]() Aha, mam kolejną propozycję. Co byście powiedziały, gdybyśmy zaczęly dodawać fotki i swatche niektórych polecanych przez nas produktów ( oczywiście najlepiej kolorówki, ale np. można by też pokazać wielkość poszczególnych produktów)? Pomogło by to komuś? ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-01-20 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Raz kupilam płyn do prania do bialych rzeczy z Froscha, naprawdę mocny z szarego robił białe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie to zamawianie czegokolwiek ze Stanów to dość upierdliwe jest, ale jeśli się ma np 2 koleżanki, z którymi można by się podzielić kosztami przesyłki, to zazwyczaj nie jest już tak strasznie, bo same próbki są bardzo tanie (np. wiele firm sprzedaje próbki cieni po 1$ = ok 3,5 - 4 zł, a ja jeszcze nie wykończyłam żadnej z moich próbek). No i oczywiście warto zaglądać na mineralny, bo to jest po 1 skarbnica wiedzy, a po 2 one już mają spore doświadczenie we wspólnych zakupach online, do których każdy się może podłączyć. Zamawiałam z tej strony: http://www.signatureminerals.com/free-samples.html
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten link co go Linuś zapodałaś jest super! A co do "słoczy" to ... mam mieszane uczucia, ponieważ sugerując się fotami z neta lub filmów na youtube jestem potem lekko zszokowana tym co widzę w realu... Więcej o kolorze mówi mi jego opis. Ale jeśli ktoś ma bombowy aparat to czemu niet?
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-01-21 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Sorbet;24519151]Dzięki za odzew. Jeszcze nie tak dawno kojarzyłam tego typu produkty za trochę gorszej jakości (skoro domestos jest reklamowany i go widzę w tv to jest na pewno o niebo lepszy od czegoś co stoi w skromnie na półce sklepowej i nigdy o tym nie słyszałam).
A ja mam odwrotnie, tzn jak cos nachalnie reklamuja tzn. ze produkt sam sie nie moze obronic jakoscia i trzeba go reklamowac ![]() Ja po raz pierwszy Froscha mialam przywiezionego z Niemiec (bo to chyba niemiecka firma), wiec myslalam ze tego w Polsce jeszcze nie ma na rynku, ale jak sie okazalo jest ![]() Produktów jak wczoraj przepatrzyłam maja cala game. Produkty sa wydajne, wiec sie oplaca. Mile sie zaskoczylam ze sa cruelty free W kazdym razie zachecam do wyprobowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Dziś w rossmannie widziałam sporo produktów Frosh, np. płyn do mycia naczyń, uniwersalny, do kabin prysznicowych. Tylko, że cena tego do naczyń to 7zł:/ Dość drogo jak za 1l.
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, doradźcie jakiś dobry żel do mycia twarzy, delikatny do cery wrażliwej i z problemami.
Używałam dotychczas Physiogel ale on nalezy do GSK a oni testują. Prosze polećcie mi taki, który mógłby go zastapic a byłby cruelty free. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc to nie jestem pewna czy to jest dokładnie to, czego szukasz (pewnie nie), ale na wszelki wypadek powiem, że od jakiegoś czasu myję twarz olejkiem pomarańczowym z Biochemii Urody i bardzo go lubię (zmywa też makijaż). No ale on może być dobry do cery bez problemów w sumie.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-01-21 o 22:13 Powód: Literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
właśnie testuję płyn do kąpieli bielendy z bio alg ,bardzo ładnie pachnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za podpowiedz, jak tylko bede potrzeba to kupie i wypróbuje
![]() Obecnie kupilam na all dezodorant w kulce Amway (choc ta firma nie wiem czy jest przyjazna...ludziom, swego czasu były o tym artykuly prasowe) i kupilam dr Schellera krem przeciwzmarszczkowy dla... mamy ![]() Przetestujemy to dam znac czy warto kupic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-01-22 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
a czy ktoras z was moze polecic dobry, silny antyperspirant? bo do tej pory jedyny jaki byl dla mnie skuteczny to garniera, ale jak wiadomo nie jest to firma przyjazna i teraz nie wiem co zrobic bo zadne rexony i inne takie na mnie nie dzialaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny piszą, że po prostu się po nim nie pocą. Sama niestety go nie próbowałam, ale od siebie mogłabym polecić dezodorant Dr. Nony - ale ten jest bardzo drogi i nie każdy chce wydawać tyle kasy na dezodorant ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam do Was prośbę. Czy mogłybyście polecić mi jakiś dobry podkład, który matuje niedoskonałości, ale jednocześnie nie zatyka porów? I jest oczywiście z przyjaznej firmy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Antyperspirant w szpreju posiada Iwostin - 150 ml za 40 zł, więc nie wiem czy ktoś zechce inwestować. Ja się nie pocę jak przysłowiowy świniak, więc o sile tego produktu się nie wypowiem. I jeszcze jedzonko dla zwierzów - ja kociakom kupuję świeże mięso (uwielbiają drobiowe serca) - to jest tańsza opcja. Poza tym dostają suchą karmę Almo Nature (tylko to cruelty - free jest w moim sklepie dla zwierząt).
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-01-28 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A chodzi Ci o podklad, ktory bardziej matuje czy bardziej maskuje niedoskonalosci? ![]() ![]() ![]() Slyszalam tez baaaardzo duzo dobrego o Revlonie Colorstay i o podkladach Clinique (ale z tym Clinique to jest tak, ze sa wokol nich kontrowersje co do tego czy testuja, chociaz ja juz sama nie wiem, bo sa na liscie Pety)
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-01-28 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak byś jednak była zainteresowana to podaję linka do strony: http://kosmetyki-mineralne.com/ Fajne jest w nich to, że można sobie zamówić próbkę koloru (za bodajże 5 zł, wystarcza na kilka aplikacji) i nie wyrzucać w błoto od razu 30-40zł na pełne opakowanie nie wiedząc czy kolor będzie pasował. No i mają też podkłady intensywnie kryjące, ponoć dobrze maskują niedoskonałości ![]() Ostatnio próbuję nawrócić ludziaków na minerały, bo są bardzo naturalne i "lekkie" na twarzy i od kiedy je odkryłam, znowu zaczęłam używać podkładów ( a nie używałam parę lat, wolałam poszarzałą cerę niż wysyp niespodzianek).
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-01-28 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sorbet dzieki za podusniecie mi pomyslu ze swiezym mieskiem dla kociaka. w sumie nie wiem czemu nigdy na to nie wpadlam, z drugiej strony, w anglii sklepy miesne nie sa az tak popularne, wiec nie jest tak latwo dostac podroby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a czy ja wspominałam o brązowym matowym cieniu z My Secret? (Bo wiem, że pyłek z My Secret polecałam, też boski jest) Ale ten matowy to mój KWC jeśli chodzi o załamanie powieki. Pigmentacja cudowna, świetnie się trzyma, ładnie się blenduje z innymi cieniami, dodaje głębi spojrzeniu i kosztuje 5-6 zł!
![]()
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
rowniez ja kupuje surowe mieso dla kota, drobiowe (skrzydelka, udka), wychodzi taniej niz puszka. Na miesie gotujemy np. zupe dla ludzi, a mieso zjada kot, takie mieso jest bardziej sycace niz karma. Udko sredniej wielkosci starcza kotu na 2 dni (koszt ok. 2 zł). Oczywiscie kot podjada takze nasze jedzenie (bialy, zołty ser, chleb z maslem, jajecznice)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.