Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 09:45   #121
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
!!

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi

naprawdę się denerwuje

myślałam że jak dotrwam do 34-36tc to już będzie w miarę ok

a tu co chwila nowe przypadki które pokazują że jednak lepiej jak się urodzi po 38 tc
Apolonio kochana, to ze Pascalek Weronisi ma zoltaczke nie jest zalezne od wcdzesnego urodzenia ja w 40 t.c. mialam cc i Antos byl prawie tydzien pod lampami!! nie mogli mu zbic zoltaczki bo co zbili i wyjeli na nowo mu rosla,,, kwestia malego organizmu - najwazniejsze by tego nie zbagatelizowac i chronic oczka maluszkowi!
a wikszych problemow przeciez Pascal nie ma na szczescie !
bardzo duzo dz. ma zoltaczke fizjologiczna, zwykle w 2-5 dobie a czasem zazolcenie skory widac tuz po urodzeniu dz. dlatego obnizaja o 1 pkt Apgar, w wielu przypadkach dz. nie radzi sobie samo z wybiciem bilirubiny na czaski i potrzebuje pomocy, ale to nie jest zalezne od czasu urodzenia - porownaj 40 t.c. mojego Toska a ...??? tydzien Weronisi...

w skrajnych przypadkach jak sie przedluza zolt. ponad mies. proponuja lekarze odstawienie na pare dni od piersi matki (a wtedy na ogol pojawiaja sie problemy zoladkowo - jelitowe) zmiana mleka czasem krag zamkniety (zoltaczka powinna do mies. zejsc) u Toska byla ok 3 mies. ale z tygodnia na tydzien opadala... a wszyscy mysleli ze on ma taka cudna karynacje
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:46   #122
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

Vcelka, zmolestuj męża parę razy bedziesz mieć szybciej synka na świecie, a masz na to błogosławienstwo gina
Aliszcze męża nawet nie trzeba molestować, on to by chciał, tym bardziej, że była taka długa przerwa

Mi też wczoraj gin powiedział, że od 37 tyg ciąża jest już donoszona, więc ja już donosiłam, teraz tylko, żebym nie przenosiła

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:47   #123
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
De28, zapomniałam napisać, ze fotki sa boskie, a na pierwszej fotce widać, że kot naburmuszony i focha strzela za ostrzyżenie ale i tak sporo ma futra po ostrzyżeniu
No prawda ze focha widacTo co maja po ostrzyzeniu to naprawde niewiele.Tak na dwa cm.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:50   #124
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
ooo, rzeczywiście nie ma może w końcu się ruszyło

a ja mam od pół godziny dziwne uczucie spuchniętych palców, stóp i powiek ale wizualnie nic nie widać... mam nadzieję ze zaraz przejdzie
ja też dzisiaj strasznie jestem spuchnięta, nie lubie tego uczucia

Beata_Batumi pisała, że jak nie pojada do szpitala to rano sie odezwie, ale na razie cisza
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:50   #125
apoolonia
Rozeznanie

Pelnia to mnie trochę uspokoiłaś

a ja zaciskam w taki razie nogi do 37 tc
miejmy nadzieje że się uda

a to moje zakupy

kocyk, otulaczek, flanelki, podkładka, ręcznik i śpiochy

otulaczek, flanelki pogniecione ale wybaczcie mama mi wyprała i jeszcze nie są wyprasowane
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:52   #126
M25
Zadomowienie

Dzień dobry!

Miałam wczoraj okropny wieczór pokłóciłam się z mężem i prawie nie spałam całą noc. Bolały mnie biodra i kolana a skurcze przepowiadające strasznie napinały mi brzuch.. no i.. odszedł mi czop w nocy !!!
Oczywiście jak to zauważyłam jak poszłam siusiu to już potem nie mogłam zasnąć, chyba byłam taka podekscytowana

Dzisiaj czeka mnie ostatnia już przed porodem wizyta u fryzjera

P.S. Obym tylko nie urodziła w poniedziałek :/

aaa i dzisiaj kończę 38 tydzień i jutro zaczynamy 39 !!!

Edytowane przez M25
Czas edycji: 2010-10-29 o 09:54
M25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:52   #127
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

i strona O MASAZU KROCZA SIE NIE WKLEILQA ZNOWU GWIAZDKI WIEC ZROBIE JAK Z PAMPERSAMI JEDNO POD DRUGIM A WY SOBIE ZLACZCIE
http://jejdziecko
.
pl/
masaz-
krocza-
przed-
porodem-
jak-
go-
wykonac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 09:54   #128
andziat
Zakorzenienie

poprzednia część trwała około 23 dni, to jak ta będzie tyle trwała to parę dziewczyn włącznie ze mną sie w niej rozpakuje

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
a to moje zakupy

otulaczek, flanelki pogniecione ale wybaczcie mama mi wyprała i jeszcze nie są wyprasowane
śliczne
Stary 2010-10-29, 09:55   #129
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
witam której umyć okna? bo seksu to nie zaproponuję
Zapraszam do mnie, daleko nie masz
Stary 2010-10-29, 09:56   #130
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Miałam wczoraj okropny wieczór pokłóciłam się z mężem i prawie nie spałam całą noc. Bolały mnie biodra i kolana a skurcze przepowiadające strasznie napinały mi brzuch.. no i.. odszedł mi czop w nocy !!!
Oczywiście jak to zauważyłam jak poszłam siusiu to już potem nie mogłam zasnąć, chyba byłam taka podekscytowana

współczuję w sprawie z tż

a poród już tuż tuż
Stary 2010-10-29, 09:58   #131
kretencja
Zakorzenienie

M25, to Ty już jedną nogą na porodówce!

Vcelka, spoko, do przenoszenia to jeszcze Ci daleko - chyba po 42 tygodniu jest przenoszone

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 10:02   #132
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też tak macie że cała wasza cipka i otaczające je mięśnie są mega napuchnięte i bardziej wrażliwe na dotyk?? Ja siadając na krzesło bardzo wyraźnie wszystko czuje.
Ja tak nie mam.

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc ja sie na szybko melduje i znikam do gina
nadrobie was poźniej a przynajmniej bym chciała wiec prosze sie nie rozpisywać na kilkadziesiąt stron
Kciuki za wizyte!

M25, fajnie, ze juz ci czop odpadl Duzo tego bylo???

pełnia, wczoraj bylo sporo lekarzy tam i jeden byl strasznie niemily, taki siwy starszy dobrej postury.. masakra jakby byl krolem conajmniej.. TZ nie skonczyl zadawac pytania a on juz odpowiedz mial w ustach.. "nie!" blee
Bylismy u dwoch Kowalikow

O to moze zaczne masowac to krocze a oliwy zo liwek mam duuuzo

Co do seksu to ja bym tak nie mogla wiedzac ze glowka malej na dole.. jakos mam opory

Ehh dziwnie sie czuje, jesc mi sie chce, nie ma nic do gotowania tylko ziemniaki i nawet jakym chciala cos zrobic to nic nie upichce. Nikogo w domu, ponad pol dnia bede sama a do sklepu nie wyjde bo nie moge prawie chodzic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:07   #133
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ale drukujecie to nadrobić was nie można, szok

Ja już od rana kursuje z mamą po sklepach i kupuje to co pozostało, ale tak mi jest ciężko że zadyszki dostaje od sklepu do sklepu jak wchodze, masakra Zawsze kochałam wszelakie zakupy ale w tym stanie już chyba trzeba przystopować bo brzusio zaraz twardy jak dłuzej chodze po miescie...

No i te duszności są masakryczne...

Wiecie, tak sie zastanawiam czy nie iśc do apteki i nie kupic czegos na hemoroidy czy tylko gin moze mi cos przepisać?? Nie bolą mnie ale mam chyba ze 3 i wolałabym je czyms zasmarowac zeby i wiecej nie powychodziło... I moze tez cos na zaparcia by mi polecili w aptece???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:10   #134
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Raczej dużo, nie da się tego przeoczyć. Jakby to tak dosłownie powiedzieć to tak jakby mi bezbarwny i bezzapachowy kisiel wypłynął
Stary 2010-10-29, 10:11   #135
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Ja tak nie mam.

Kciuki za wizyte!

pełnia, wczoraj bylo sporo lekarzy tam i jeden byl strasznie niemily, taki siwy starszy dobrej postury.. masakra jakby byl krolem conajmniej.. TZ nie skonczyl zadawac pytania a on juz odpowiedz mial w ustach.. "nie!" blee
Bylismy u dwoch Kowalikow

O to moze zaczne masowac to krocze a oliwy zo liwek mam duuuzo

Co do seksu to ja bym tak nie mogla wiedzac ze glowka malej na dole.. jakos mam opory

Ehh dziwnie sie czuje, jesc mi sie chce, nie ma nic do gotowania tylko ziemniaki i nawet jakym chciala cos zrobic to nic nie upichce. Nikogo w domu, ponad pol dnia bede sama a do sklepu nie wyjde bo nie moge prawie chodzic
NO TEN O KTORYM pisalam to ok 45-49 l. pol siwy z tylu i po bokach i na wierzchu lysawy krupulatny wlasnie... nie cierpie go! to on mnie nie chcial przyjac do szpitala jak mialm skierowanie wiec zazadalampisemnego odmowienia i podpisu z pieczatka szpitala - poszedl do ordynatora i przyjeli mnie... ale przez 3 dni nie robili nic i tylko pytali wszystko ok?? w nocy zaczal sie atak i stan przedrzucawkowy wtedy na nogi caly oddzial potrafili postawic i wszystko od razu wykonac - w trakcie niecalej godziny hehe

a moze ziemniaki w kapturkach ?? albo ziemniaki smazone na styl niby frytek pokrojone w lasterki i jajo do tego?
Stary 2010-10-29, 10:11   #136
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Tytuł wątku jest po prostu rewelacyjny!Bardzo mi sie podoba

Mały się wierci i kręci. W nocy brzuch mi twardnieje coraz częściej, budzą mnie jakieś dziwne bóle. W ciągu dnia nie jest źle. Ale wieczorem juz zaczynają się twardnienia. Fakt, że niebolesne, ale wczoraj miałam już stracha.

zaszalałam w biedronce-2 grzechotki, gryzaczek, miseczka i sztućce. Po zastanowieniu stwierdzam że te sztućce kupiłam bez sensu i nie są warte tych 5,5 no ale już dobra. reszta fajna i wygląda porządnie.

Mam do Was pytanie sondażoweczy któras z Was zdecydowałą się na opłacenie położnej/lekarza?A ile z Was jedzie na żywioł, bez absolutnje znajomości z nikim na oddziale?Czy tylko ja chce postąpić tak naiwnie???

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:12   #137
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja chyba z podekscytowania tez bym nie zasnęła. Już coraz bliżej.
TŻta kuzynka urodziła sie 1 listopada. Mówi że najbardziej ją wkurza jak widzi się z rodzina na cmentarzu a tu wszyscy składają jej życzenia. Choć twierdzi że lepiej że się urodziła we Wszystkich Świętych a nie w Zaduszki.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:13   #138
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Pelnia to mnie trochę uspokoiłaś

a ja zaciskam w taki razie nogi do 37 tc
miejmy nadzieje że się uda

a to moje zakupy

fajoweja tez sie w takie flanelki, podkład i kocyk zaopatrzyłambardzo je lubię zresztą, leżą sobie już uprane i uprasowaneJa mam jeszcze od nich przewijak podręczny do torby, ale powiem szczerze że absolutnie kiepski, nieprzemyślany wydatek...

Stary 2010-10-29, 10:21   #139
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ale drukujecie to nadrobić was nie można, szok

Ja już od rana kursuje z mamą po sklepach i kupuje to co pozostało, ale tak mi jest ciężko że zadyszki dostaje od sklepu do sklepu jak wchodze, masakra Zawsze kochałam wszelakie zakupy ale w tym stanie już chyba trzeba przystopować bo brzusio zaraz twardy jak dłuzej chodze po miescie...

No i te duszności są masakryczne...

Wiecie, tak sie zastanawiam czy nie iśc do apteki i nie kupic czegos na hemoroidy czy tylko gin moze mi cos przepisać?? Nie bolą mnie ale mam chyba ze 3 i wolałabym je czyms zasmarowac zeby i wiecej nie powychodziło... I moze tez cos na zaparcia by mi polecili w aptece???
gin moze ci przepisac tez tylko te co w aptece dostasniesz i bez reecepty na poczatek
posterisan
procto hemolan
masci np.
spytaj o czopki tez chyba procto hemolan sa

a zaparcia domowe przepisy lub czopki glicerynowe - najlepiej sprobowac od mini dla dzieci - mniejsza dawka glicerolu

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
fajoweja tez sie w takie flanelki, podkład i kocyk zaopatrzyłambardzo je lubię zresztą, leżą sobie już uprane i uprasowaneJa mam jeszcze od nich przewijak podręczny do torby, ale powiem szczerze że absolutnie kiepski, nieprzemyślany wydatek...
czemu kiepski???

ja ide na zywiol nikogo i nic nie oplacam - na koniec podziekuje tym co pieknie pracowali, oni dostaja kase bo to ich praca
jedyne co i kogo pamietam to z poprzedniej wizyty w szpitalu kto jaki jest i jak wyglada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 10:25   #140
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
NO TEN O KTORYM pisalam to ok 45-49 l. pol siwy z tylu i po bokach i na wierzchu lysawy krupulatny wlasnie... nie cierpie go! to on mnie nie chcial przyjac do szpitala jak mialm skierowanie wiec zazadalampisemnego odmowienia i podpisu z pieczatka szpitala - poszedl do ordynatora i przyjeli mnie... ale przez 3 dni nie robili nic i tylko pytali wszystko ok?? w nocy zaczal sie atak i stan przedrzucawkowy wtedy na nogi caly oddzial potrafili postawic i wszystko od razu wykonac - w trakcie niecalej godziny hehe

a moze ziemniaki w kapturkach ?? albo ziemniaki smazone na styl niby frytek pokrojone w lasterki i jajo do tego?
o tak to on.. masakra Czyli jak jemu sie chce to moze

Wlasnie moze i fryty ale stac i kroic mi sie nie chce.. cholera sama nie wiem, nie lubie za bardzo ziemniakow, ale na makaron i ryz nie mam ochoty chya po prostu sobie zrobie jajecznice z pomidorem

Edzia, ja ide na zywiol, w koncu to ich praca Sorki mnie nikt nie placi ekstra w pracy.
Troche jestem tylk ozdenerwowana faktem iz z SR mielismy isc na oddzial zobaczyc jak wyglada porodowka i nie bylismy bo nawal porodow i tylko nie wiem jak tam sie poruszac i o co kaman
Ale pewnie bedzie mi wszystko jedno

Wczoraj slyszalam dzieciaczka placzacego, ale to byl taki placz jakby yl wyjmowany z kobiety chyba ze male dzieci tak placza masakra,,, boje sie macierzynstwa w ogole przeraza mnie zmieniane pieluchy tzn nie brzydze sie nie o to chodzi tylko o to ze to trzeba robic tyle razy i to jeszcze w nocy.. a ja jestem strasznie zła jak jestem niewyspana.. obym tego przy dziecku nie miala

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:30   #141
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
gin moze ci przepisac tez tylko te co w aptece dostasniesz i bez reecepty na poczatek
posterisan
procto hemolan
masci np.
spytaj o czopki tez chyba procto hemolan sa

a zaparcia domowe przepisy lub czopki glicerynowe - najlepiej sprobowac od mini dla dzieci - mniejsza dawka glicerolu

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

czemu kiepski???

ja ide na zywiol nikogo i nic nie oplacam - na koniec podziekuje tym co pieknie pracowali, oni dostaja kase bo to ich praca
jedyne co i kogo pamietam to z poprzedniej wizyty w szpitalu kto jaki jest i jak wyglada
wydaje mi sie dość mały i ponieważ nie mam góry pieniędzy to mogła kupić cos bardziej potrzebnego niż toAle juz tam niech będzie
Ja też wychodzę z tego założenia, że dostają wynagrodzenie, ale ciągle słyszę, że ta koleżanka zapłaciła tyle, a tamta tyle to zaczyna mnie dopadać panika, że źle robię. Ale kurcze, nie mamy kilku stówek na zbyciu...I nie podoba mi się ten "zwyczaj". Chciałam tylko kupić po wszystkim ciasto/torcik i kawę w podziękowaniu za dobrą opiekę(jesli taka będzie). Ale 600-700 zł troche mnie przytłacza.

Stary 2010-10-29, 10:31   #142
olajka
Zadomowienie

Melduje się i ja w Nowej Części Tytuł jak zawsze świetny
Nie mogłam spać dzisiaj w nocy, a jak przysnełam na chwile to miałam okropny sen, że wymiotowałam czymś czarnym i nie mogło to ze mnie wylecieć przez co bardzo się męczyłam Wczoraj natomiast wyspałam się super. Choć przez ostatnie dni wszystko mnie boli i czuje się jakby mnie ktoś poobijał, kręgosłup w dole, pośladki, biodra, brzuch, nawet nogi mnie rwą
Pisałtście o ponczo..mnie to wogóle się nigdy nie podobało i nie podoba nawet mam wrażenie, że bardzo pogrubia człowieka. Śpiworka i przybornika też nie kupowaliśmy. Wczoraj zakupiłam jeszcze wkładki laktacyjne Babydream, chusteczki nawilżane dla dziecka Nivea-w plastkiowym opakowaniu , krem Hipp na odparzenia, płyn do płukania Lovela, dla siebie chusteczki do higieny intymnej AA, tusz do rzęs.. A to wszystko w Rossmannie. W domu rozłożyliśmy łóżeczko
Sereniti świetny bobasek i fajnie mu w tej czapie

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:33   #143
kretencja
Zakorzenienie

Ja wprawdzie będę mieć cc, ale też idę na żywioł. Nie znam szpitala, ani nie znam nikogo tam. No, dowiedziałam się wczoraj, że siostra znajomej, tuż po szkole położniczej, pracuje tam na noworodkowym, ale nie wiadomo, czy akurat uda nam się spotkać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 10:34   #144
olajka
Zadomowienie

EdziaO ja też nikogo nie ,,opłacam". Zobaczymy jak będzie. Nie będę dawała żadnych łapów.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:34   #145
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
o tak to on.. masakra Czyli jak jemu sie chce to moze

Wlasnie moze i fryty ale stac i kroic mi sie nie chce.. cholera sama nie wiem, nie lubie za bardzo ziemniakow, ale na makaron i ryz nie mam ochoty chya po prostu sobie zrobie jajecznice z pomidorem

Edzia, ja ide na zywiol, w koncu to ich praca Sorki mnie nikt nie placi ekstra w pracy.
Troche jestem tylk ozdenerwowana faktem iz z SR mielismy isc na oddzial zobaczyc jak wyglada porodowka i nie bylismy bo nawal porodow i tylko nie wiem jak tam sie poruszac i o co kaman
Ale pewnie bedzie mi wszystko jedno

Wczoraj slyszalam dzieciaczka placzacego, ale to byl taki placz jakby yl wyjmowany z kobiety chyba ze male dzieci tak placza masakra,,, boje sie macierzynstwa w ogole przeraza mnie zmieniane pieluchy tzn nie brzydze sie nie o to chodzi tylko o to ze to trzeba robic tyle razy i to jeszcze w nocy.. a ja jestem strasznie zła jak jestem niewyspana.. obym tego przy dziecku nie miala
ja też chciałam zwiedzić porodówkę. nawet poszłam z tym zamiarem ale wyskoczył jakiś cerber przed wejście na oddział(trzeba dzwonić dzwonkiem) i prawie mnie wgniótł w podłogę w szpitalu w Pabianicach. W Madurowiczu(inny w łodzi) babka też mnie na oddział nie wpuściła tylko od razu ochrzaniła, żeby nie przyjeżdżać z walizami bo to nie hotel
Nie martw się, mi koleżanka napisała, że po porodzie dostaje się jakieś dziwne pokłady siły i cierpliwości. trochę nadludzkie i trudne do wytłumaczenia. na to licze

Stary 2010-10-29, 10:36   #146
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, bo w Madurowiczu są wyznaczone "dni otwarte" - bodajże w środy po 13. Tak poza tym to chyba nie wpuszczają na zwiedzanie.
Ale co to znaczy, żeby nie przyjeżdżać z walizami Przeciez muszę jakieś rzeczy mieć dla siebie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-29, 10:38   #147
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja wprawdzie będę mieć cc, ale też idę na żywioł. Nie znam szpitala, ani nie znam nikogo tam. No, dowiedziałam się wczoraj, że siostra znajomej, tuż po szkole położniczej, pracuje tam na noworodkowym, ale nie wiadomo, czy akurat uda nam się spotkać
moja znajoma bardzo mi odległą zapłaciła 2 tyć za cc w rydygierze czy powaliła mnie na łopatki...i tak by miała robione ze względu na oczy...masakra jakaś

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Melduje się i ja w Nowej Części Tytuł jak zawsze świetny
Nie mogłam spać dzisiaj w nocy, a jak przysnełam na chwile to miałam okropny sen, że wymiotowałam czymś czarnym i nie mogło to ze mnie wylecieć przez co bardzo się męczyłam Wczoraj natomiast wyspałam się super. Choć przez ostatnie dni wszystko mnie boli i czuje się jakby mnie ktoś poobijał, kręgosłup w dole, pośladki, biodra, brzuch, nawet nogi mnie rwą
Pisałtście o ponczo..mnie to wogóle się nigdy nie podobało i nie podoba nawet mam wrażenie, że bardzo pogrubia człowieka. Śpiworka i przybornika też nie kupowaliśmy. Wczoraj zakupiłam jeszcze wkładki laktacyjne Babydream, chusteczki nawilżane dla dziecka Nivea-w plastkiowym opakowaniu , krem Hipp na odparzenia, płyn do płukania Lovela, dla siebie chusteczki do higieny intymnej AA, tusz do rzęs.. A to wszystko w Rossmannie. W domu rozłożyliśmy łóżeczko
Sereniti świetny bobasek i fajnie mu w tej czapie
ja też często się czuję jakby mi ktoś dokopał. Bola mnie stawy, pośladki, nogi. Nie co dzień, ale raz na jakis czas zdarz mi sie taki dzień. nie wiem może młody na cos uciska

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
EdziaO ja też nikogo nie ,,opłacam". Zobaczymy jak będzie. Nie będę dawała żadnych łapów.
Dziwne, że nikogo w szpitalu takie rozwiązania nie dziwią...

Stary 2010-10-29, 10:39   #148
kretencja
Zakorzenienie

No to po cholerę płaciła, skoro miała wskazanie Nie kumam.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-29, 10:41   #149
EdziaO
Zakorzenienie

[QUOTE=kretencja;22942378]Edzia, bo w Madurowiczu są wyznaczone "dni otwarte" - bodajże w środy po 13. Tak poza tym to chyba nie wpuszczają na zwiedzanie.
Ale co to znaczy, żeby nie przyjeżdżać z walizami Przeciez muszę jakieś rzeczy mieć dla siebie [/Q

aaaaaaaaaaa to szkoda, że mi nie powiedziałanie wiem o co jej chodziło, szczególnie, że ja nie pytałam o to co zabrać tylko o poród aktywny i poród rodzinny, a TŻ o zzo(bo ma fioła na tym punkcie). A ta w odpowiedzi o tych walizach. W ogóle jakaś byłapodminowana. Może miałą te dni

Stary 2010-10-29, 10:41   #150
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
wydaje mi sie dość mały i ponieważ nie mam góry pieniędzy to mogła kupić cos bardziej potrzebnego niż toAle juz tam niech będzie
Ja też wychodzę z tego założenia, że dostają wynagrodzenie, ale ciągle słyszę, że ta koleżanka zapłaciła tyle, a tamta tyle to zaczyna mnie dopadać panika, że źle robię. Ale kurcze, nie mamy kilku stówek na zbyciu...I nie podoba mi się ten "zwyczaj". Chciałam tylko kupić po wszystkim ciasto/torcik i kawę w podziękowaniu za dobrą opiekę(jesli taka będzie). Ale 600-700 zł troche mnie przytłacza.

rozumiem, ale uwazam ze ci sie przyda - bedeziesz szla do rodzicow rozlozysz pieluche w calosci a pod pupke sama dasz te ceratke i bedziesz spokojnijsza zobaczysz...a i przy wizycie u lekarza bardzo si eprzyda! : )

tez wychodze z zalozenia tak jak ty wiec nic nie kombinuje i uwazam ze ogromny blad robia ci co placa przyzwyczajaja ich do tego - nie dajmy sie zglupiec

o matach ZAWITKOWSKI MOWI W SEZONIE 2 ODCINKU 2
http://vod.onet.pl/
mamo-to-ja,mamo-to-ja,2511,2,2529,odcinek.ht ml

O KRWAWIENIACH PO PORODZIE I NIEPOKOJAch tez jest w tym odcinku

Edytowane przez pelnia1980
Czas edycji: 2010-10-29 o 10:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości