|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
co macie dzis dobrego do jedzonka?
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Zastanawialam sie wczoraj i dzisiaj rano otwierając lodowke nad przekaskami które nam wolno Wiecie cos do pochrupania oprócz np marchewki surowej (zreszta tylko w 2 fazie u mnie co drugi dzien bo mam 1/1) i pomyslałam ze zapytam może wy macie jakies propozycje. W mojej lodowce tylko sery sery sery i tynczyki <lol> Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz będę robić naleśniki
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ! u mnie tez bialo w lodowce , ser , jajko, tunczyk, ser, jajko, tunczyk , ser ... a dzis sie ladnie zalatwilam i zapomnialam sniadania .. do 15 bez jedzenia tylko woda. zawsze cos
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trele a nie masz mozliwości wyskoczyc na 3 minuty i kupienia sobie czegoś do jedzenia? do 15 jeszcze kupa czasu. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, przyłączam się do was, od dzisiaj jestem na Dukanie, pierwsza faza ma trwać 3 dni.
Mam za cel zmieścić się w mniejszy rozmiar. Obecnie noszę 38/40 chciałabym 36. Nie ważyłam się ze strachu, bo przez ostatnie dni za dużo sobie pozwoliłam ![]() Dzisiaj zjadłam jajecznicę z 2 jajek na szynce z indyka podsmażonej na teflonie, właśnie piję kawę ze słodzikiem i mlekiem 0,5%. Piszcie swoje jadłospisy, będzie nam łatwiej
|
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
ja na sniadanie zjadłam sałatke z tuńczyka z jajeczkiem i cebulką.
na obiad mam kurczaka pieczonego i ser biały |
|
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=VanillaCafe;2302272 5]Nie ważyłam się ze strachu, bo przez ostatnie dni za dużo sobie pozwoliłam
![]() Zważ sie do odważnych swiat należy ![]() Bedziesz widziała jak waga spada a to radocha ja nie wiem
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
przekąska na II fazę to :
omlet z pomidorem i szczypiorkiem placuszki z cukinii i odrobiny cebulki smażone na teflonie sałatka tuńczyk, papryka, pietrucha, cebulka, korniszon z jogurtem nat. zaprawionym odrobiną musztarsy gołąbki z mięsem indyka mieszanym z garścią posiekanej natki piperzu soli zeszklonej cebulki pieczarkami jajem i otrębami zamiast bułki i ryżu grillowane kopytko kuraka z marketu /bez skóry i wytarte z tłuszczu/ porwane mięso pogrzać z cebulką, i wsadzic do chlebka ala Dukan z pomidorem papryką szczypiorem czy ogórem i czosnkowym jogurtem i sałata - jak gyros )zupa kalafiorowa - 2 l wody - gotuje marchew, pora, selera , całe gałązki natki, troche lubczyka i cały kalafior /lub brokuł/ 20 min z ziarnistym pieprzem, listkiem laurowym i odrobiną soli + kostka zupowa kurakowa beztłuszczowa. Gdy miękkie to miksuję lub część miksuję a kalafiora siekam i dodaję. zabielam łyżką jogurtu. Mam danie na 3 dni ) do pracy zabieram słoik i odgrzewam w kubku w mikrofali i pije jak herbatę ) duzo natki lub koperku.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Podróżniczka
|
Ja zjadłam kurzego cycka z korniszonem
mniami!Potem bede śledzie
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jestem od wczoraj, nie jest łatwo, tymbardziej, że dla reszty rodziny musiałam zrobić "normalne" zakupy to myślałam, że mi język do tyłka ucieknie
![]() Upiekłam sobie dziś chlebek, ale trochę wilgotny mi wyszedł ![]() Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MoTyleKsw oczywiscie że możesz ![]() Im wiecej nas tym lepiej. w kupie raźniej |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na zakupach to na poczatku pakowalam wszystko co dietetyczne, pozniej mysle ze przeciez chlop musi jesc cos normalnego , wiec jade z poszukiwaniami miedzy regalami od nowa i sobie mysle : tego nie kupie , tego tez nie i tego bo mi bedzie zal jak bede patrzec jak szamie to czego mi nie wolno. . no i od tego czasu moje serce samo kupuje sobie co lubi , a ja tylko pichce co i tak okropnie mnie boli ..
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
mi nawet chleb w piekarni tak pachniał, że myślałam, że to koniec![]() Podobno co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() Ja to wogóle jestem dobra, nawet wagi w domu nie mam
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
A wie ktoś może jak się ma Dukan do najzwyklejszych flipsów ? Oczywiście nie mowie o pożeraniu całej paczki ( choć z wielka przyjemnością bym to zrobiła
) . wiem ze skrobia kukurydziana jest dozwolona, ale nie maka ! . W składzie pisze ze nie ma cukru, tłuszczu i soli pisze tylko kaszka kukurydziana ??
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-11-03 o 15:54 |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
hello
mnie dzos czacha nawala, troche sie nabuzowałam w pracy, zjadlamod rana niewiele, teraz nadrobilam kotlecikami mielonymi z tunczyka, pychotka ![]() ![]() 2 puszki tunczyka w sosie wlansnym, 1 jajko, otręby kilka lyzek i przyprawy. Wszystko wymieszac i uformowac kulki, rzucicna teflon i mozna jesc, pyszne |
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
mnie dziś tez potwornie boli głowa.
w pracy wyprowadzili mnie z rónowagi, więc wieczorem nalezy sie chyba jakaś przyjemność ![]() Dzis beda placuszki serowe
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jadłam naleśniki, tzn taką papkę, ciasto naleśnikowe: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=162, tylko mi się rozleciało
, farsz: twaróg biały z aromatem śmietankowym i słodzikiem, polane jogurtem naturalnym. Całkiem dobre, szkoda tylko, że ciasto się rozwaliło :P
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Wg dziewczyny ja jestem pierwszy dzien na mojej I fazie ma trwac 3 dni..;/ my mozemy jesc to wszytsko bez ograniczen? i nikt mi nie odp jak jest z siłownia, bo ja chodze regularnie ale nie "pakuje" tylko biegam itp... areoby generalnie. to moge normalnie prawda?
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam rybkę , od wczoraj leży natarta papryką i czosnkiem . Zastanawiam się tylko czy ją usmażyć na teflonie czy u
gotować ?
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Watorzynko Tak, można w zasadzie wszystko jeść bez większych ograniczeń, ważne aby zapamiętać, że dziennie powinno się zjeść w sumie 3 łyżki otrębów, nie należy tego pomijać, poza tym nie można zjadać dużo jogurtów czy żółtek jajek. Najlepiej skupiać się na białku pochodzącym z mięsa A co do ćwiczeń Dukan w pierwszej fazie raczej ich nie zaleca, ale jak się dobrze czujesz to chyba nie zaszkodzi. Mam straszną ochotę wypróbować ten przepis, ale nie mam słodzika do pieczenia Gdzie można go kupić w Lublinie?http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/...istaKomentarzy Edytowane przez VanillaCafe Czas edycji: 2010-11-03 o 17:23 |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze ta diete przyniesie efekty bo jak na razie jem tylko to co nie lubie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Almie [Olimp] jest w proszku, tabletkach i chyba płynie. W Realu jest w tabletkach i w płynie. W tab. to w każdym supermarkecie są. Gorzej z proszkiem, dziś np. w Realu nie widziałam. Ja zawsze rozpuszczam w małej ilości gorącej wody takie słodzik w tab.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
VanillaCafe
czyli raczej stawiac na mieso i ryby np niz na serki? to moze i lepiej. Bo na te serki to po 1 dniu patrzeć nie moge Wiesz moja I faza trwa 3 dni wiec nic sie chyba nie powinno stac...
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Tu chodzi o produkty z dużą ilością białka: twarogi chude, ryby, mięso, jaja. Dużo węgli mają jogurty, kefiry, mleko, chyba też serki homo- te należy ograniczać.
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
VanillaCafe
A powiedz mi jak dlugo juz jestes na tej diecie? i jakie efekty? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- a jeszcze jedno pytanie a jajecznice robimy z samych białek? czy z całych jaj ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://alma24.pl/produkty/produkt.do?productId=9401758 Szukałam w Tesco i w Leclercu ale nie widziałam, a Real i Alma to dla mnie drugi koniec miasta. Chyba zamówię przez internet w alma24 tak jak i skrobię, powyżej 50 zł dostawa jest za darmo i problem z głowy ![]() Cytat:
zgodnie ze schematem: (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470878) Pod względem zawartości białka najlepszy nabiał to (od największej do najmniejszej zawartości białka. Im mniejsza zawartość białka, tym więcej węglowodanów.): 1. chudy twaróg 2. serek wiejski lekki (3% tłuszczu) 3. serek homogenizowany 4. jogurt naturalny i mleko Oczywiście najwięcej białka zawiera chude mięso i białka jajek Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do jajek to można robić z całych jajek, gdzieś czytałam, że można jeść 2-3 jajka dziennie, a więcej samych białek |
||||
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam bliziutko do Almy Ale możesz też w Delimie [Plaza] zobaczyć. No, albo tak jak mówisz, po prostu zamów ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Akurat twaróg chudy ma bardzo dużo białka, polecany jest na kolacje, Białko 20g/r Węglowodany 3g/r Tłuszcz 0gr/r Tak samo chyba wieśniak. Lepiej ograniczyć: jogurty, kefiry, serki homo, mleko. Zresztą trzeba czytać etykiety.
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
No drugi dzień za mną i zero grzeszków na koncie. A tak mi się chce słodkiego! Ja też z tych uzależnionych od słodyczy...
Widzę dziewczyny, że Wam też dobrze idzie! Trzymam kciuki! Idę poszperać w przepisać dukanowych , i jakiś jadłospis na jutro zrobić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

KCIUKI DLA ANI 
, farsz: twaróg biały z aromatem śmietankowym i słodzikiem, polane jogurtem naturalnym. Całkiem dobre, szkoda tylko, że ciasto się rozwaliło :P

gotować ?