![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
co macie dzis dobrego do jedzonka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Zastanawialam sie wczoraj i dzisiaj rano otwierając lodowke nad przekaskami które nam wolno ![]() (zreszta tylko w 2 fazie u mnie co drugi dzien bo mam 1/1) i pomyslałam ze zapytam może wy macie jakies propozycje. W mojej lodowce tylko sery sery sery i tynczyki <lol> Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraz będę robić naleśniki
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
o matko ! u mnie tez bialo w lodowce , ser , jajko, tunczyk, ser, jajko, tunczyk , ser ... a dzis sie ladnie zalatwilam i zapomnialam sniadania .. do 15 bez jedzenia tylko woda. zawsze cos
![]()
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trele a nie masz mozliwości wyskoczyc na 3 minuty i kupienia sobie czegoś do jedzenia? do 15 jeszcze kupa czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, przyłączam się do was, od dzisiaj jestem na Dukanie, pierwsza faza ma trwać 3 dni.
Mam za cel zmieścić się w mniejszy rozmiar. Obecnie noszę 38/40 chciałabym 36. Nie ważyłam się ze strachu, bo przez ostatnie dni za dużo sobie pozwoliłam ![]() Dzisiaj zjadłam jajecznicę z 2 jajek na szynce z indyka podsmażonej na teflonie, właśnie piję kawę ze słodzikiem i mlekiem 0,5%. Piszcie swoje jadłospisy, będzie nam łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
ja na sniadanie zjadłam sałatke z tuńczyka z jajeczkiem i cebulką.
na obiad mam kurczaka pieczonego i ser biały |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=VanillaCafe;2302272 5]Nie ważyłam się ze strachu, bo przez ostatnie dni za dużo sobie pozwoliłam
![]() Zważ sie do odważnych swiat należy ![]() Bedziesz widziała jak waga spada a to radocha ja nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
przekąska na II fazę to :
omlet z pomidorem i szczypiorkiem placuszki z cukinii i odrobiny cebulki smażone na teflonie sałatka tuńczyk, papryka, pietrucha, cebulka, korniszon z jogurtem nat. zaprawionym odrobiną musztarsy gołąbki z mięsem indyka mieszanym z garścią posiekanej natki piperzu soli zeszklonej cebulki pieczarkami jajem i otrębami zamiast bułki i ryżu grillowane kopytko kuraka z marketu /bez skóry i wytarte z tłuszczu/ porwane mięso pogrzać z cebulką, i wsadzic do chlebka ala Dukan z pomidorem papryką szczypiorem czy ogórem i czosnkowym jogurtem i sałata - jak gyros ![]() zupa kalafiorowa - 2 l wody - gotuje marchew, pora, selera , całe gałązki natki, troche lubczyka i cały kalafior /lub brokuł/ 20 min z ziarnistym pieprzem, listkiem laurowym i odrobiną soli + kostka zupowa kurakowa beztłuszczowa. Gdy miękkie to miksuję lub część miksuję a kalafiora siekam i dodaję. zabielam łyżką jogurtu. Mam danie na 3 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Podróżniczka
|
Ja zjadłam kurzego cycka z korniszonem
![]() Potem bede śledzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
No ja jestem od wczoraj, nie jest łatwo, tymbardziej, że dla reszty rodziny musiałam zrobić "normalne" zakupy to myślałam, że mi język do tyłka ucieknie
![]() Upiekłam sobie dziś chlebek, ale trochę wilgotny mi wyszedł ![]() Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć ![]()
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MoTyleKsw oczywiscie że możesz ![]() Im wiecej nas tym lepiej. w kupie raźniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na zakupach to na poczatku pakowalam wszystko co dietetyczne, pozniej mysle ze przeciez chlop musi jesc cos normalnego , wiec jade z poszukiwaniami miedzy regalami od nowa i sobie mysle : tego nie kupie , tego tez nie i tego bo mi bedzie zal jak bede patrzec jak szamie to czego mi nie wolno. . no i od tego czasu moje serce samo kupuje sobie co lubi , a ja tylko pichce co i tak okropnie mnie boli ..
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Podobno co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() Ja to wogóle jestem dobra, nawet wagi w domu nie mam ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
A wie ktoś może jak się ma Dukan do najzwyklejszych flipsów ? Oczywiście nie mowie o pożeraniu całej paczki ( choć z wielka przyjemnością bym to zrobiła
![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-11-03 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() mnie dzos czacha nawala, troche sie nabuzowałam w pracy, zjadlamod rana niewiele, teraz nadrobilam kotlecikami mielonymi z tunczyka, pychotka ![]() ![]() 2 puszki tunczyka w sosie wlansnym, 1 jajko, otręby kilka lyzek i przyprawy. Wszystko wymieszac i uformowac kulki, rzucicna teflon i mozna jesc, pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
mnie dziś tez potwornie boli głowa.
w pracy wyprowadzili mnie z rónowagi, więc wieczorem nalezy sie chyba jakaś przyjemność ![]() Dzis beda placuszki serowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja jadłam naleśniki, tzn taką papkę, ciasto naleśnikowe: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=162, tylko mi się rozleciało
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Wg dziewczyny ja jestem pierwszy dzien na mojej I fazie ma trwac 3 dni..;/ my mozemy jesc to wszytsko bez ograniczen? i nikt mi nie odp jak jest z siłownia, bo ja chodze regularnie ale nie "pakuje" ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
A ja mam rybkę , od wczoraj leży natarta papryką i czosnkiem . Zastanawiam się tylko czy ją usmażyć na teflonie czy u
![]()
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Watorzynko Tak, można w zasadzie wszystko jeść bez większych ograniczeń, ważne aby zapamiętać, że dziennie powinno się zjeść w sumie 3 łyżki otrębów, nie należy tego pomijać, poza tym nie można zjadać dużo jogurtów czy żółtek jajek. Najlepiej skupiać się na białku pochodzącym z mięsa A co do ćwiczeń Dukan w pierwszej fazie raczej ich nie zaleca, ale jak się dobrze czujesz to chyba nie zaszkodzi. Mam straszną ochotę wypróbować ten przepis, ale nie mam słodzika do pieczenia ![]() http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/...istaKomentarzy Edytowane przez VanillaCafe Czas edycji: 2010-11-03 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze ta diete przyniesie efekty bo jak na razie jem tylko to co nie lubie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Almie [Olimp] jest w proszku, tabletkach i chyba płynie. W Realu jest w tabletkach i w płynie. W tab. to w każdym supermarkecie są. Gorzej z proszkiem, dziś np. w Realu nie widziałam. Ja zawsze rozpuszczam w małej ilości gorącej wody takie słodzik w tab.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
VanillaCafe
czyli raczej stawiac na mieso i ryby np niz na serki? to moze i lepiej. Bo na te serki to po 1 dniu patrzeć nie moge ![]() ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Tu chodzi o produkty z dużą ilością białka: twarogi chude, ryby, mięso, jaja. Dużo węgli mają jogurty, kefiry, mleko, chyba też serki homo- te należy ograniczać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
VanillaCafe
A powiedz mi jak dlugo juz jestes na tej diecie? i jakie efekty? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- a jeszcze jedno pytanie ![]() ![]()
![]() |
#148 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://alma24.pl/produkty/produkt.do?productId=9401758 Szukałam w Tesco i w Leclercu ale nie widziałam, a Real i Alma to dla mnie drugi koniec miasta. Chyba zamówię przez internet w alma24 tak jak i skrobię, powyżej 50 zł dostawa jest za darmo i problem z głowy ![]() Cytat:
zgodnie ze schematem: (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470878) Pod względem zawartości białka najlepszy nabiał to (od największej do najmniejszej zawartości białka. Im mniejsza zawartość białka, tym więcej węglowodanów.): 1. chudy twaróg 2. serek wiejski lekki (3% tłuszczu) 3. serek homogenizowany 4. jogurt naturalny i mleko Oczywiście najwięcej białka zawiera chude mięso i białka jajek Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do jajek to można robić z całych jajek, gdzieś czytałam, że można jeść 2-3 jajka dziennie, a więcej samych białek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam bliziutko do Almy ![]() Ale możesz też w Delimie [Plaza] zobaczyć. No, albo tak jak mówisz, po prostu zamów ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Akurat twaróg chudy ma bardzo dużo białka, polecany jest na kolacje, Białko 20g/r Węglowodany 3g/r Tłuszcz 0gr/r Tak samo chyba wieśniak. Lepiej ograniczyć: jogurty, kefiry, serki homo, mleko. Zresztą trzeba czytać etykiety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
No drugi dzień za mną i zero grzeszków na koncie. A tak mi się chce słodkiego! Ja też z tych uzależnionych od słodyczy...
Widzę dziewczyny, że Wam też dobrze idzie! Trzymam kciuki! Idę poszperać w przepisać dukanowych , i jakiś jadłospis na jutro zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.