![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły na ładny balkon
a tu parę ciekawych pojedynczych pomysłów
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2012-04-26 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
ja posadziłam pelargonie i z zeszłego roku mam begonie i z kwiatów to chyba tyle będzie.
kurczę, lubię mieć zielono, ale robaki i pająki mnie wystarczającą zniechęcają do większej ilości buszu na balkonie ![]() czekam tylko jak będę mogła jakoś ładnie zaaranżować ten mały kawałek przestrzeni, bo jak na razie dopiero początek ładnej pogody, więc jeszcze nie wystawiałam mebelków. Poza tym ponoć mamy w tym roku balkon odnowić ( mam "piękne" różowe kafelki teraz ![]() ![]() ale ogromnie się cieszę, że balkonowy sezon już u progu ![]()
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Nowe pomysły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
I jeszcze kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Kolejne inspiracje balkonowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Ty tu takie piękności powklejałaś, a na dworze tak zimno
![]() ale ponoć w weekend już cieplutko będzie ( bynajmniej na śląsku), więc mam nadzieję że się balkonowo nacieszę ![]()
![]() Edytowane przez yls Czas edycji: 2012-05-16 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
A co tam, dorzucę jeszcze trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
bardzo inspirujące zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Przepiękne zdjęcia
![]() Robiłam mu zdjęcia ostatnio, więc jakbyście chciały zobaczyć to zapraszam na mój blog: http://www.zrob-to-sam.eu/kwiaty-na-balkonie/ Może komuś się coś spodoba ![]()
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Takie zdjęcia są bardzo przydatne. Od lipca będę wynajmować kawalerkę i nie mogę się doczekać kiedy zacznę urządzać mój balkon. Zamieszczę zdjęcia balkonu jak się już przeprowadzę i zacznę z nim coś robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]()
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja mam balkon 1x1m. Także nie zaszaleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak zamoknie taka trawa ( czyli deszcz) to jak się potem zachowuje? taplasz się w wodzie nóżką? czy jakoś ścieka i szybko schnie? bo ja bym chciała taką trawę ale się właśnie zastanawiam jak to potem wygląda jak spadnie deszcz.? czy robaczki pod tym nie chodzą..? bo ja robaczków to nie lubię :/
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
To ja może też wrzucę mój balkon ( wschodni), nie ma jeszcze zbyt wielu kwiatów ale już się tam dobrze czuję
![]() U mnie też sztuczna trawa z racji braku większych funduszy po remoncie mieszkania i wilklina osłaniająca przed oczami sąsiadów. Mebelki malowałam sama - lubię biel (beczka pamięta czasy wojny, plaster dębu "uratowany" z pozostałości zabytkowego drzewa które musieli przyciąć strażacy - służy mi za małą paterkę), poduchy obszyła mi babcia. Dodam że zanim zaczęłam go urządzać początkiem maja, zaglądałam tutaj na wątek w poszukiwaniu inspiracji ![]() p.s. chciałam dodać jeszcze zdjęcie "przed" i to jest jedyne jakie znalazłam...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
nerla, super balkon, bardzo mi się podoba.
Widzę, że Ikea bardzo pomogła w dekoracji ![]() Fajna ta beczka, ale u mnie to by pół balkonu zajęła ( no dobra.. 1/4) a powiesz mi jak z tą trawą u Ciebie? w poście wyżej pytałam; " a jak zamoknie taka trawa ( czyli deszcz) to jak się potem zachowuje? taplasz się w wodzie nóżką? czy jakoś ścieka i szybko schnie? bo ja bym chciała taką trawę ale się właśnie zastanawiam jak to potem wygląda jak spadnie deszcz.? czy robaczki pod tym nie chodzą..? bo ja robaczków to nie lubię :/"
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Tak, ikea mi pomogła trochę
![]() Te trawy są plastikowe i mają swoje "odprowadzanie wody" nie wiem jak to nazwać , tuż po deszczu jest mokra wiadomo, ale bardzo szybko to wysycha bo tam są takie jakby malutkie dziurki. Robaki po tym nie chodzą przynajmniej u mnie ![]() Raz na miesiąc ją odkurzam z sierści (pies) i różnych drobinek ale wlaśnie dopiero po ok miesiącu widzę takie rzeczy na niej. I na zimę planuję ją zwinąć. Niby można zostawić na zimę ale znajomi mieli i przez to że zostawiali szybciej się im zniszczyła. Nie jest na niczym klejona tylko rozwinięta. Jak był duży wiatr a nie miałam tyle rzeczy na balkonie to mi ją podwijało więc przyniosłam trochę kamieni by ją podtrzymać ale teraz już w sumie nie trzeba. No i jak planujesz miec grilla na balkonie to takiego bez dziurek od spodu i najlepiej pod ścianą trzymać żeby nie wiało bardzo bo drobinki z grilla wypalają dziurki w takiej plastikowej trawce ![]() Mam nadzieję że pomogłam. Ja z niej jestem bardzo zadowolona, bo jest tak zielono i żywiej od razu ![]()
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Jako, że nadeszła długo wyczekiwana wiosna ![]() Ja swojego dorobiłam się niedawno i jestem pełna zapału na jego urządzenie. Jest on dość duży 32m2 w załączniku przesyłam rzut. Może ma któraś z was jakiś pomysł na jego aranżację ![]() ![]() Od sąsiadów dzielą nas ścianki drewniane, widoczne na zdjęciu.
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2013-04-15 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
ja mam mieszkanie 48 m2
![]() ech.. ale kwiecia można tam dać.. i mebelki takie ładne- a nie tylko takie, które jakoś się zmieszczą na balkonie ![]()
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
przezduzeem a jaki masz budżet? Jak spory, to bardzo łatwo go będzie urządzić.. taaaka przestrzeń
![]() Jak jest on ograniczony, to można by też coś ciekawego wykombinować. Duża ilość kwiatów jest wskazana. Od jakiej Twój taras jest strony? Jak południowej to z kwiatami też nie będzie problemu ![]() Ja wyczyściłam i rozwinęłam wczoraj moją zeszłoroczną "trawkę", grill też już stoi i leżanka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
łał - 32m2 pozazdrościć. Moje mieszkanie ma 36
![]() Mam balkon i marzą mi się na nim kwiaty, ale mam problem, bo jest centralnie na południe i jest na nim ekstremalnie gorąco. W tamtym roku zostawiłam na parapecie storczyka i azalie dosłownie na jedno popołudnie i je tak poparzyło, że uschły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#147 | ||
DOMator
|
Cytat:
W jakim stylu planujesz meble? Drewno, wiklina, plastik? Z pewnością nie musisz kupować mebli przeznaczonych na małe balkoniki, ale uwżaj, żeby nie zagracić przestrzeni dużym, ciężkim stołem i kompletem foteli, czy ławek typowo ogrodowych. Najłatwiej byłoby zaaranżować coś z ciemniejszym drewnem, takim, które zgra się z odcieniem bejcy na pergoli dzielącej taras. Tak czy inaczej przyda ci się składany leżak, jakiś pled i parę poduszek. Cytat:
![]() U mnie na tarasie w tym roku zadebiutują fotele z załączonego zdjęcia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Właśnie dzisiaj kupiłam, jak również kilka innych kwiatów, robi się coraz przyjemniej w tym sezonie na moim balkonie ![]() Elfia4 fajne są te fotele z ikea ![]()
![]() |
#149 |
DOMator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedz mi, jak to jest u Ciebie z uzytkowaniem grilla na balkonie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2013-04-16 o 22:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.