|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam przyjaciólki a bardzo mi jej brakuje
Znalazłam na kafeterii przepis na ciasteczka orzechy.
Nie potrafię skopiować tam postu jednej z użytkowniczek i wklejam link. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4678945 i znalazłam nawet aukcję na allegro dotyczącą foremek, ale nie wiem czy mogę tutaj wkleić link, bo to na "kup teraz".
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2010-12-21 o 20:16 |
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Widzę, że na tapecie jakiś przepis na ciasteczka. Mój tż całą miskę by jednym kłapnięciem paszczy połknął. Wszelkie słodycze muszę chować po szafach bo długo się nie ostoją. Upieczenie ciasta jest w naszym wypadku lepszym rozwiązaniem, bo dłużej postoi i każdy zje .Dzisiaj piekłam z córką pierniczki. Mają poleżeć, a juz połowy nie ma. Resztę muszę przenieść w bezpieczniejsze miejsce. Funieczko wnioskuję po avatarze, że mamy pacholęta w podobnym wieku . Witam na wątku, Dzinka również ![]() Ja chyba dopiero dzisiaj poczułam magię Świąt. Zrobiłam te pierniczki i w całym domu miodem pachnie .Jutro choinke ubieramy. Moja Klara pewnie nie będzie mogła potem zasnąć z wrażenia. Pozdrowienia
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Liatris zdjęcie z avatara jest stare. W tej chwili Andrzej ma 2,5 roku.
Ja słodycze chowam, ale przed dzieckiem. Tż wyjada właśnie ciasto ![]() U nas choinka dopiero jutro. Dzisiaj idę na zakupy. A jutro będę się wyżywać w kuchni. Piec ciasta i robić sałatki.
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Może znacie tą stronę a dla tych które nie znają wklejam link http://www.kwestiasmaku.com/
Są tam bardzo fajne przepisy, uwielbiam dział Desery ![]() Wklejam fotkę moich orzeszków orzeszki_03.jpg Edytowane przez Superbejbe Czas edycji: 2010-12-22 o 14:34 |
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Funieczka moja Klara ma 2,3. Jesteś z lipcowych? Podczytywałam Was. Nasz wątek niestety przepadł. Z powodu pewnego incydentu dziewczyny przeniosły się na inny portal, ale tam to już nie to samo.
Dziewczyny pewnie się tam dwoją w kuchniach, że tak pusto. mmmmmmmmmm Superbejbe te orzeszki wyglądają smakowicie
Edytowane przez Liatris Czas edycji: 2010-12-22 o 21:54 |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie apetyczne te orzeszki...
Andrzej ma dokładnie 2,5 roku. jesteśmy z majowo-czerwcowych. Nasz wątek dzielnie się trzyma. Wprawdzie towarzystwo się wykruszyło, ale z 15 osób i tak sobie deliberujemy na różne tematy. Niekoniecznie dzieciate ![]() Ja zaraz na końcowe zakupy się wybieram. Jutro tylko pieczywo. W ciągu dnia ostatnie porządki, pieczenie ciast a wieczorem najmilszy "obowiązek" - UBIERANIE CHOINKI
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
a czemu takie osobne witanie? (confused)z tego co pamietam uaktywnilam sie tu na pierwszej stronicy
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj ukręciłam Torcik truflowy, kocham go
jeszcze tylko polewa i będzie gotowy. Później oczywiście się pochwalę ![]() Wasze dzieci już takie duże a ja mam w domu 3 miesięczną kluseczkę
|
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
Superbejbe to co powiesz na mojego chlopaka? 28 lutego skonczy 6 lat. a w nowym roku szkolnym zacznie pierwsza klase podstawowki. Matko jak ten czas leci.
Szkoda tylko ze moj chlop drugiego nie chce. |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka licytacja hihihi. To ja was przebiję. Mnie się jeszcze po chałupie szwenda dziesięciolatek
I powiem wam, że z jednej strony chciałabym jeszcze jedno dziecko a z drugiej wiem, że to kompletnie nie realne.Nie wiem czu jutro będę na wizażu, chociaz pewnie tak. Gdyby jednak coś. to życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA W GRONIE RODZINNYM. SMACZNEGO BEZOŚCISTEGO KARPIA I TRAFIONYCH PREZENTÓW.
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za bardzo gorące powitanie. Obiecuje się udzielać, ale to już bardziej tak po świętach
.Ja mam dwójkę dzieci - córka ma lat 13 a syn 10. Marzy nam sie jeszcze bobas, mojemu mężowi nawet bliźnięta, ale nie wiem jak to będzie. czy starczy mi na to odwagi. Ja zrobiłam karpia w galarecie, kurczaka w galarecie, makówki, bigos. Jutro zrobię zupę grzybową, barszcz z uszkami, kapustę z grzybami. I jakieś ciasto na szybko, bo na nic innego nie miałam czasu ( i chwilowo niestety funduszy ).Życzę wam wszystkim zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz moc błogosławieństwa od Dzieciątka Jezus.
"Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło, Gdy cie walnie życia pięść. Nigdy nie poddawaj się - dzisiaj nie jest łatwo, Jutro będzie lepszy dzień..." Zapraszam na blogi: http://slodko-gorzkaholandia.bloog.pl/ http://iskierka71.blogspot.nl/ |
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Święta, święta i po świętach. Spędziłam je z rodziną (mąż i dzieci) w domu. Przy świątecznym stole pięknie ustrojonym, przy choince mieniącej się różnokolorowymi lampkami....
Wreszcie miałam spokój i czas na odpoczynek. Ostatnie dni przed świętami to było istne szaleństwo. I to nie tylko z powodu przygotowań do świąt ![]() Czułam się zmęczona, wiecznie niewyspana. Dziś czuję się wypoczęta, choć przejedzona. Już jutro normalny dzień pracy, chociaż ten tydzien będę miała znacznie spokojniejszy - dzieci nie idą do szkoły, a i ja będę miała więcej wolnego. Wybaczcie te wynurzenia, ale nie mam komu się wygadać, a mąż to nie to samo.... Pozdrawiam świątecznie (jeszcze)
"Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło, Gdy cie walnie życia pięść. Nigdy nie poddawaj się - dzisiaj nie jest łatwo, Jutro będzie lepszy dzień..." Zapraszam na blogi: http://slodko-gorzkaholandia.bloog.pl/ http://iskierka71.blogspot.nl/ |
|
|
|
|
#133 |
|
Lena
|
część dziewczyny.... po świetach...
dla nas to było jedno z najsmutniejszych świat.. ale daliśmy radę, szczególnie dla dzieci chcieliśmy zachować te wspaniałe chwile. byłam bardzo niewyspana i zmęczona, ale wszystko minęło ślicznie. szczegółnie że to były dla nas pierwsz eświęta jako małżeństwo. choinkę mężczyźni ubierali... choć i dzieci miały swój udział w niej... długo ona nie postała w ślicznym wyglądzie bo najmłodsza już w boże narodzenie powaliła ją na ziemię i sie co nieco bombek pozbijało. tak że teraz stoi taka "po wypadku"... ale czeka na nowy rok i kolędę...
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też smutne święta...pierwsze bez mamy. Wigilie spędziliśmy w małym gronie rodzinnym ale szybko okazało się że mama była ogniwem łączącym całą rodzinę. Resztę świąt spędziłam z mężem i córeczką
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Lena
|
Cytat:
a wogóle nie lubię poświątecznych dni.. bo zachowuję sie jak jakiś odkurzacz i zjadam wszystko co pozostało...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
|
Mam mase koleżanek, tak jak pewnie większość z Was, ale czy wśród nich jest ta prawdziwa przyjaciółka? Nie! Dodam, że mam jeszcze 2 siostry
. Wiadomo, rzadko da się przyjaźnić z siostrami. Różnica poglądów. Moja rada: nigdy ale to nigdy nie łączcie przyjaciół z rodziną!!! Pamiętajcie też o tym, że najlepsza przyjaciółka dla Ciebie to...właśnie Ty sama. Nikt o Ciebie nie zadba tak jak Ty, nikt nie przemówi do Ciebie jeżeli Ty sama go do siebie nie dopuścisz. A jeżeli chcesz się zwierzyć i szukać oparcia, to wybierz taką osobę, która będzie Cię motywowała w działaniu a nie zniechęcała, przy tym podając racjonalne argumenty. Osobę, która jak tyrzeba będzie to "da Ci w policzek swoją szczerością", żebyś się opamiętała. Nie szukajcie przyjaciela/ółki w innym środowisku niż Wasze ponieważ grozi to ostrą rywalizacją . Osobiście "posiadam" kilka "przyjaciółek" mam nadzieję jednak, że kiedyś znajdę tą prawdziwą . Heh ale śmieszne nie? Nazywamy się przyjaciółkami haha. Tym, którym chciałam pomóc...pomogłam, jednak od nich pomocy nie chcę, bo nie lubię o nią prosić a przyjaciel powinien zauważyć, że masz problem , tak jak zrobiłam to ja
|
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Witam po-świątecznie.
Tak na prawdę przeleciały mi nie wiadomo kiedy i niezbyt odczułam ich magiczną atmosferę w tym roku, bo spędziliśmy w bardzo okrojonym składzie. Nie mogę się doczekać kiedy skończy się ten rok i zima, która coraz bardziej mnie dobija. Moja praca wiąże się głównie z cieplejszymi porami roku i gdy mam więcej czasu okazuje się, że nie tak go wykorzystuję jak bym chciała. Jak na razie też "odkurzam" świąteczne pozostałości. Piet33 piernik wyszedł całkiem smaczny i chyba dopiszę go do corocznego repertuaru. Pozdrawiam ciepło
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, witajcie
Fakt już po wszystkim . Magi zero, mróz okropny, i tak w ogóle to ja chcę wiosny.Jeszcze tylko sylwester , w tym roku w domu. Śmiesznie było bo spędzamy go zawsze z szwagierką , jej mężem i dziećmi. W tym roku chcemy sobie wszcy zrobić luz chyba bo każdy z nas bardzo unika tego tematu. Tylko syn szwagierki był pewny , że napewno spotakamy się na sylwka a tu nic. Nikt nikogo nie zaprasza. Mój mężuś stwierdził, że ma ochotę tylko na nasze towarzystwo tak więc przymusowo siedzimy w domku. Liatris piernik oki ale szału nie ma i szybko go nie zrobię
|
|
|
|
|
#139 |
|
Lena
|
cześć dziewczyny...
my też sylwka w domciu... mój stan nie bardzo pozwoli na jakieś nawet umairkowane szaleństwa... ale nie narzekamy, napewno przyjdzie siostra z mężem.... chociaż ona poprawi mi trochę humor.. bo ona "wieksza" ode mnie... poród już na tygodniach... ![]() i też czekam żeby ten rok szybciej minął... i żeby nastepny był lepszy od tego mijającego!!! co do siostry- przyjaciółki... hmmm... my , choć prawie jak blixniaczki, bo z jednego roku, jakoś nigdy nie pałałysmy do siebie jakimiś przyjacielskimi gestami... od zawsza różiło nas wszystko i nawet znajomych miałyśmy zgoła innych. dziewczyny piekłyście pierniki?? podziwiam was,.. ja \taka mało "pieczeniowa" jestem.. wolę sie nie tykać tego rzemiosła bo nic dobrego z tego nie wychodzi... ale gotować umię... tylko pieczenie mi nie wychodzi. ja po prostu muszę mieć w przepisie napisane jak - przepraszam za słówo- wół.. bo inaczej nie zrozumie... no antytalent jestem do spraw pieczeniowo / ciastkarkich!!!
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Mnie też święta zleciały. Powiem wam, że od jakichś 5-ciu lat nie mają dla mnie uroku. Wszystko to jakieś takie komercyjne. Masa latania. Człowiek w święta powinien odpocząć a tymczasem złachany jakiś. Ja sylwestra jeszcze nie wiem jak spędzę. Czekamy z Tż-tem na kasę od klienta. Jeśli przyjdzie to brykamy sobie może do Warszawy, albo Krakowa. A jeśli nie - chałupa. Ugotuję pewnie jakąś dobrą kolację, może utyrtolę jakieś ciasto i pobalujemy ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- A zimę teąż bym precz przegoniła. Poza tym, ze nie przepadam za takimi mrozami to mam cudny płaszcz na wiosnę hihihihi.
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
Funieczka a co to za cudo tam w szafie na wiosnę trzymasz?
![]() Pokazuj tu zdjęcie ![]() Mustique czyli będziemy ciociami . To pierwsze czy kolejne ?
Edytowane przez Liatris Czas edycji: 2010-12-28 o 20:14 |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Ja mogę powiedzieć ze w święta odpoczęłam. W Wigilię się trochę nalatałam, bo to i makówki i ciasto na zimno i ryba a galarecie i smażona i dwa rodzaje zupy i bigos na pierwsze święto....
W sumie wyszło tego tyle że nie gotowałam obiadów aż do dziś. Tzn, dziś tez jeszcze nie ![]() Więc jak w Wigilię się nabiegałam, to w święta pozwolono mi spać do 11.00 ![]() Potem tylko jedzenie na stół, po posiłku naczynia do zmywarki a ja bykiem na kanapie .Teraz mam tez trochę luzacki tydzień bo pracuje tylko 2 dni a reszta wolne i spanie do 11.00 Za to od 3 stycznia znów do kieratu ![]() Mustique, ja mam podobnie tyle że ja wole piec niż gotować. Ale w jednym i w drugim przypadku jak robie cos nowego to też wole przepis i muszę mieć jak wól napisane; -1 szklanka maki -1 szklanka mleka itp
|
|
|
|
#143 | |
|
Lena
|
trzecie z kolei...
Cytat:
brrr. zimno w tych moich górach....
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha, dokładnie.
Ja to się zawsze śmieję że mój mąż rządzi w kuchni, bo ja gotuję/piekę stare sprawdzone potrawy/ciasta a on lubi eksperymenty. Córka też się garnie do garów więc mam dużą pomoc. Teraz robię spaghetti - mielone się smaży w garnku, makaron gotuje się w drugim, sos ze słoiczka - wyprobowany, mniam palce lizać. A pozniej biorę się za ciasto - tort jabłkowy na zimno. Wprawdzie jutro gości nie przewiduje, ale domownicy chętnie zjedzą
|
|
|
|
#145 |
|
Lena
|
Iskierko- czyżby jakieś urodzinki sie szykowały
![]() u mnie teraz zaczynają sie dni świętowań~!!!! Zaczyna mąż- dzis ma swoje świeto- swoją drogą nie sądziłam że zamówienie tortu prawie graniczy z cudem... potem ma moja sis- w sylwestra; a ja zaraz 1 stycznia.... same imprezy....
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
U mnie grudzien obfituje w urodziny. Na szczęście (
Ale tak: - 4 grudnia mój tata, - 10 grudnia chrześnica, - 15 grudnia chrześniak, - 21 grudnia brat - 30 grudnia teściowa i ja Pominęłam jeszcze ciocię (8.12) i kuzyna (31.12) bo raczej nie utrzymujemy kontaktów. A ja, no cóż.... Ostatnie trzydzieści czyli 39 urodzinki. Ech, jak ten czas leci.... ![]()
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam w jakim wieku dzieci macie to Wy młodzież taka wczesna a ja stara baba
moje dzieci maja 20 i 15 lat , koleżanka ma córkę w wieku mojej i ma już wnuki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, wszystko zależy od tego w jakim wieku ty, ja czy którakolwiek z nas pierwszy raz została mamą.
W moim przypadku bylo to 26 lat, więc niektóre moje koleżanki miały juz 6 a nawet 8 letnie dzieci
|
|
|
|
#149 | |
|
Lena
|
Cytat:
![]() ja pierwsze dziecko urodziłam rok temu (niecały) jak miałam 29 lat... o kumpele z liceum to już do komunii w tym roku dzieci wysyłają... mnie tam do dziecka nie było spieszno... zresztą nawet jak "wpadłam" z Tosią to długo nie mogłam uwierzyć że będę mamą... jakoś nie podrodze mi było z dzićmi... ................ my już po urodzinach Sławka... chociaż źle sie poczułam i niedługo po 23 poszłam spać.... a dziś podwójne święto.. do północy świetuje moja sis.. a po północy JA ! ps. Tosia wczoraj przesadziła... dorwałą sie do kremu i wysmarowałą całą pościel swoją...
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
Mustique , ja sie pogubilam w twoich postach. wyzej piszesz ze spodziwasz sie trzeciego dziecka, a teraz piszesz ze niecaly rok temu urodzilam pierwsze, wiec jak to u ciebie jest? Kiedy urodzilas drugie? hihihihi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

.

).