|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na pierwsze II kreski czekamy, 30+ mamy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny damy radę, musimy tylko pozytywnie mysleć
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Gospella - mam nadzieję, że nie pomyślałaś, że życzę Ci jakiegoś choróbska,
Tylko mi doktor powiedział, że jeśli laparoskopia nic nie wykaże to wtedy trzeba będzie zacząć odkładać na in vitro. Nie pocieszył mnie tym wcale. To już bym wolała, żeby coś wykazała i żeby od razu temu zaradzili. A z tym pozytywnym myśleniem to na pewno macie rację. Choć może lepiej nie myśleć wcale, tylko iść na żywioł? Ale czy to się da? Zgadzam się z wami, że takie późne macierzyństwo może mieć wiele dobrych stron. Te dziesięć lat temu, myśl o dziecku mnie przerażała, dopiero krótko przed trzydziestką "dorosłam" do tego. Ale szukanie właściwego tatusia też mi trochę zajęło no i tak to się wszystko skończyło
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny uda Nam się
A ja mam pytanie do kogo mój TŻ powinien iść z wynikami badań nasienia??? mój gin będzie ok? tylko do niego chodzą same ciężarówki i chce oszczędzić TŻ takich stresów ...
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie podobnie i z myślami o dziecku i z tatusiem ![]() no własnie, musze i mojego zaweizc na te badania, to bym na wizyte do gina miała
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyyyy
Gospella mój TŻ o dziwo się zgodził bez problemu, ale nie chce tak jakoś dużo o tym rozmawiać muszę go zarejestrować i znależć lekarza do którego go wysłać trudno tak na odległość...
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wiadomo oni sią czuli nt swoich skarbówja dzis byłam u takiej lekarki z Tybetu- nie smiejscie się, moja koleżanka , kolega chodza do niej i podobno im sie lepiej zorbiło tzn wyleczyli dolegliwości więc dostałam ziólka do picia przez miesiąc, w sumie nie powiedziała co mi jest, ale ja powiedzialam, ze w sprawie dziecka przychodzę ![]() kazała badania zorbić nasienia i jakby były słabe to meża mam przyprowadzić- ciekawe jak to uczynię, bo on sceptyk masakryczny ![]() ale ogólnie to jestem zadowolona, no i musimy się poprzytulac, bo owu ma jakoś tak być
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Gospella, nie będziemy się śmiać na pewno. Kto wie, może pomoże? Pij ziółka i używaj swojego TŻ ile wlezie.
![]() Aż Ci zazdroszczę Jestem tydzień przed @ i ochota na seks zerowa.
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 2 tygodnie też poszalejesz![]() oglądam program: Jamie jest matką czwórki dzieci. Kiedyś kupiła córce lalkę, która miała imitować prawdziwe niemowlę, jednak uznała, że zabawka nie jest wystarczająco realistyczna. Wprowadziła poprawki, by lalka wyglądała jak żywa. Dziś produkuje i sprzedaje takie zabawki. Nazywają się one reborn, czyli odrodzone. Filmowcy śledzą losy dwóch właścicielek lalek. Jedną z nich jest Sue, która nie ma dzieci, ale jest obdarzona instynktem macierzyńskim. Druga bohaterka dokumentu, Christie, tęskni za wnuczkiem Harrym, którego wychowała. dziwne, te lalki faktycznie jak żywe wyglądają
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2011-01-08 o 17:40 |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
gospella mnie też takie sprawy nie śmieszą. Gdzieś w okolicy Bielska jest "babcia" (tak ją nazywają moje koleżanki, którym się udało dzięki niej), jest felczerem, ale współpracuje z lekarzami z całego świata i leczy właśnie ziołami. Ma podobno przeogromną wiedzę, bo u niej wizyta nie polega na magicznym czary-mary, zleca wiele badań na podstawie których potrafi wysnuć diagnozę i zmieszać odpowiednie ziółka. Znam dwa przykłady mamuś, które tulą swe maleństwa dzięki jej pomocy. Jedna z nich jest podwójną już mamusią i to ze szczątkowym jajowodem!!
Tak że kochana bardzo trzymam kciuki!!! Spróbuj Tż też tam zaciągnąć... może się uda Trzymam kciuki za owocne przytulanki |
|
|
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój tż sceptyczny bardzo, jeszcze jak usłyszał cenę to już w ogole, no ale może wyniki dobre mu wyjdą i nie będzie potrzeby
|
|
|
#134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam i trzymam kciuki ile w nich siły ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- No to już jestem po oficjalnej wizycie u pani Gin. Swietna kobieta , dużo wyjaśniła i pozytywnie nastawiła . Nie słuchać nikogo, nie czytać na forach , mysleć pozytywnie. Kluseczka ma wg niej i dat miesiączki od dziś 7my tydzień i ma 3mm Termin rozwiązania na koniec sierpnia-początek września. Ja tam swoje wiem, ze raczej 6ty,bo mikołajkowo miałam ochotę i mam prezencik Od dziś pierwszy dzień urlopu , więc wkońcu odsiedziałam swoje w laboratorium,oddając hektolitry krwi:do zbadania progesteron i tarczyca pilnie na wczoraj, poziom do telefonicznej konsultacji, żeby w razie niskiego poziomu luteinę wykupić(cały tydzień się wybierałam bo szefunio miał Aaale żebym do biura się spóźniła obecne objawy to senność, senność,senność i hehe czasami wścieklizna mdłości brak, i piersi bolą ahh jak bolą..pozdrawiam i 3mam kciuki za Was wszystkie. |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
zbikuel gratulacje!!!
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Ja też gratuluję!!! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczęta, dołączam do Was, gratulujac na wstępie zbikuel
![]() mam 34 lata, starania o dziecię własciwie trwają od niedawna, bo od jakichś 3 czy 4 miesięcy, ale ja jestem taki czasem czarnowidz
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj!!! oj wiem cos o czarnowidztwie.... |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
ano, ciężko czasem jest. Od fali optymizmu i pozytywnych myśli po wmawianie sobie: masz JUŻ swoje lata, owulacja coraz rzadziej itp. nie nastawiaj się, bo juz za późno itp. itd.
Eh, te huśtawy są chyba najgorsze. Staram się odpuszczać myslenie o terminach, testach, objawach, obserwacjach, bo chyba tylko niepotzrebnie się nakręcam. Ale trudno nie myśleć, z drugiej strony. Dobrze, że chociaz tż sporo młodszy i cierpliwszy bardziej niz ja.a tak w ogóle, czy Wy babeczki macie śluz płodny? bo u mnie z tym to jak z ufo... piję olej z pestek dyni na hormony, okres mam regularny, ale co do tej owulacji, to nie wiem, czy jest czy nie zazdraszczam tym, które mają jakies bóle, bo przynajmniej wiedzą co w trawie piszczy w tym czasie Czekam teraz ze 2 tyg.do @, zobaczymy jakie są rezulaty ostatnich starań. Jak znowu przeurocza JEDNA kresunia, to idę do gina pogadać o konkretach.
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
wandaweranda jezeli nie wiesz czy masz owu, to może porozmawiaj ze swoim ginem o monitoringu cyklu, żeby wszystko sprawdzić
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówił, ze można sie zabierać do dzieła więc może nie jest aż tak źle...tylko jakiś taki ten śluz nieśmiały...może bardziej wewnątrz jest ![]() na nic takie gdybanie, tzreba pogadac z magikiem, jak to Wy nazywacie
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też na pojedyńczych usg piekne pecherzyki wychodziły, ale nie wiem czy pękają
a ponieważ zmieniłam lekarza/magika to on pierwsze co zaproponował to monitoring cyklu, a potem ew. powtórne badanie męża |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Ano musi się w końcu udać. Jeśli inne mogą, to czemu nie my?
Wandaweranda - u mnie z śluzem płodnym też było kiepskawo, ale ostatnie dwa cykle był obfity i taki jak w książkach piszą i nie mam pojęcia co na to wpłynęło.A myślałaś o mierzeniu temperatury? Daje to pewne pojęcie czy do owulacji dochodzi.... |
|
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
Hallo dziewczyny
Witaj Wanda za molestowanie TŻ A do mnie @ przylazła wczoraj...ale to pierwsza bez łez więc myślę, że troszke mi lepiej
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ta nasza kochana @ póki jest ciagle nam przypomina o tym, ze wciąż możemy być matkami. Aby sie uspokoić pójdę do lekarza i pogadam, zwłaszcza, ze on jest taki typ zakręcony , strasznie sie cieszy jak ludzie się rozmnażają, czy starają, angażuje sie emocjonalnie i potrafi wlac mase otuchy. ![]() Nigdy na temat ciąży z nim nie rozmawiałam, bo kurcze, tak się złozyło , jak pewnie u niejednej z Was, ze dośc dlugo czekałam na tego właściwego człowieka. Dopiero teraz, w wieku 34 lat mogę powołać na świat nową istotę, zresztą oboje tego pragniemy. Wiecie, o co kaman ![]() A tu sie okazuje, że nie takie to latwe... ale uda się, w końcu nam sie wszystkim uda. |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie, że razniej, tez myślałam, że to rach ciach i będzie super a tu cisza spokój
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

a było to 8 miesięcy temu czy jakoś tak, więc sama ak chciałam, może jakbym wydała się
wcześniej to byłoby inaczej, ale jest jak jest, nie ma czego żałować, bo znowu mając 20 kilka lat to nie chciałam byc matką.

trudno tak na odległość...

piję olej z pestek dyni na hormony, okres mam regularny, ale co do tej owulacji, to nie wiem, czy jest czy nie
za molestowanie TŻ