Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 21:19   #121
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Patrzcie co znalazłam przynajmniej jest tani

http://allegro.pl/wozek-delti-koala-...337231547.html

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:22   #122
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasia
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:34   #123
jowisz
Zakorzenienie

ja spadam, także dobranoc po dzisiejszych zaspach padam z nóg. a jutro trzeba wstać przed 8 do przedszkola
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:37   #124
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Kasia
Nio jakbym z takim wypadła, miss wiejskich ścieżek

Nie wiem już nic, kupować, nie kupować, używanego, nowego (chyba umrę ) więc będę zrzędzić dalej

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Śpij dobrze Jowiszku jutro też nam opowiedz jak Igulec Mnie się spać nie chce nie mam weny na sen... ale mnie nic nie goni oprócz jutrzejszej pobudki Olgierdzi

Stary 2010-12-02, 21:51   #125
taka sobie
Zakorzenienie

ja moze slepa jestem ale dla mnie ten koala nornalknie wygląda w szczegóły sie nie wdawałqam no ale czego sier spodziwac za taką cenę

przypomniało mi sie kiedys któraś szukała grubych legginsów, takich rajstuzkowatych dla corki widziałam w H&M za "przystepną" cenę 49,99

ja musze w koncu przysiąść na all bo Wiki powyrastała z wszystkich bluz. Rękawy przykrótkie. Tylko bluzek mam opór a wiadomo teraz sama bluzka nie wystarczy a ceny w smyku albo H&M to ponad 50 zł

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2010-12-02 o 21:53
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:58   #126
Judi21_84
Zakorzenienie

ja się zraziłam do ubran h&m. Młody ma czapkę z zeszłego roku, szalik golf- normalnie tak zmechacone że brak słów moja mama kupiła sobie dres-zapłaciła coś 180 zł i po jednym praniu to samo.
Ja teraz kupuję młodemu ubrania w c&a albo w tesco-cheroke, na wyprzedażach w reserved.
Stary 2010-12-02, 22:04   #127
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi jeszcze pytanko odnośnie x-run bo Tymuś miał tam taki kocyk rozłożony po całości to jakiś śpiworek kupowałaś to osobno czy to było w komplecie, bo widzę w sklepach osłonki na nóżki ale takie jakieś większe i nie wiem czy to to

super jasno się wyraziłam ale może będziesz wiedziała o co mi chodzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 22:06   #128
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
jak się tu sprowadziłam to myślałam,że to jakaś gwara - kiedy słyszałam kolejorz (grrrrrr,nawet dziwnie mi to pisać,co dopiero mówić). ale oni naprawdę tak się nazywają, dla mnie kciuk w dół

hahaha, ja długo byłam przekonana, ze to jakaś śląska, wieśniacka drużyna. Dopiero siostra mnie uświadomiła, że to Poznań. Ona na piłce się nie zna, ale też pomstowała "jak można tak coś nazywać"..
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

dobranoc,ja spadam rano trzeba wstać, na dodatek o 7.30 obudzę dziecko suszarką (a mogłaby pospać do 8smej )
hahaha, ja długo byłam przekonana, ze to jakaś śląska, wieśniacka drużyna. Dopiero siostra mnie uświadomiła, że to Poznań. Ona na piłce się nie zna, ale też pomstowała "jak można tak coś nazywać"..

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Anisiu bardzo mi przykro

Kurcze, nie wiem co się ostatnio dzieje, że co wchodzę na neta to czytam o czyjejś śmierci Najpierw Gabriela Kownacka, potem żona gen. Andersa, tata znajomej z neta, teraz Anisiowa babcia Takie kruche i okrutne to życie.
jeszcze Lesli Nilsen i jakiś amerykański reżyser czy producent.. a o Kownackiej niedawno myślałam, no i się wyjaśniło..

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Wersta a dlaczego ta Twoja znajoma tak sie nameczyla na wertepach? ja mam trojkolowy wozek od zawsze i nigdy nie mialam najmniejszych problemow... mimo, ze czesto jezdzimy po wertepach a nawet plazy (tu juz jest odrobine ciezej) ...

co do pogody to u nas sie ochlodzilo... jeszcze troche i bedzie mroz......

a teraz cos ciekawego......
wczoraj o malo ni dostalam zawalu....... siedzialam po 20-tej w pracy sama (okolica srednio bezpieczna) gdy zadzwonil jeden z klientow, ktory chce odzyskac swoje pieniadze (i jest agresywny) i powiedzial, ze zaraz po nie przyjdzie.... no i rzucil sluchawka.......
ja zadzwonilam do swojego szefa zeby mu powiedziec a on kazal mi pogasic swiatla, zamknac drzwi i pojsc do jednego z biur z tylu......
dodal, ze przyjedzie za 10 minut.... dwie minuty pozniej slyszalam jak ktos sie dobija do frontowych drzwi...... a chwile pozniej uslyszalam, ze ktos jest w srodku...... wiec wskoczylam pod biurko ktos krzyknal"oddajcie mi moje pieniadze" .... a ja juz mialam prawie zawal serca pod tym biurkiem........ a na koniec okazalo sie, ze to moj szef mnie nabieral od samego poczatku ..... bo umie udawac glos tego faceta....
ciekawe co sie bedzie dzisiaj dzialo w pracy jak sie wszyscy dowiedza o jego wyczynie....
co za koleś
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 23:56   #129
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Witam się, choć nie wiem czy mam jeszcze z kim,
zaraz też spadam do wyra ale musiałam jeszcze coś skrobnąć.

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
echh a ja będę jechać w sobotę na pogrzeb..
zmarła wczoraj moja najukochańsza babcia

Anisiu bardzo ci współczuję
tak jak piszesz że teraz babcia jest ze swoim mężem
i trzeba wierzyć że teraz jest jej lepiej

Ja pamiętam jak w zeszłym roku umarła moja babci też mi było ciężko ale fakt że przyśniła mi się w noc w którą umarła- że w końcu bez cierpień sobie zasnęła z błogim spokojem pomógł mi to wszystko przetrwać

Jowiszku Igusia na pewno się rozkręci w tym przedszkolu,
dużo jest takich dzieci co muszą najpierw obadać tereny, przyzwyczaić się zanim zaczną się bawić z innymi dziećmi
Dobrze że chce tam iść, że nie protestuje,
może pomoże jej jak weźmie ze sobą jakąś ulubioną zabawkę

Apropo przedszkoli
to śmieszą mnie niektóre sytuacje
jak np. rano rodzić przyprowadza maluszka do przedszkola
dziecko płacze bo nie chce tam iść ono chce iść do domu
a jak rodzic przychodzi po malucha to ono znów płacze bo chce się jeszcze bawić z dziećmi

nic więcej nie pamiętam
Miłej nocki

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 04:07   #130
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Leleth chyba bym zeszła pod tym biurkiemhehe
Cytat:
Leleth, co jak co... porąbanego masz szefa
Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

Leleth szef sie nadaje do psychiatryka zmordowałabym gada
No dzis jak weszlam do biura to troche sie zdziwilam bo jemu bylo chyba troche glupio (albo szefowa go ochrzanila)... w kazdym razie byl bardzo grzeczny... a kilka osob powiedzialo mu prosto w oczy, ze jest rabniety......

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
ja tez mam 3 kolowca, ze skretnym przodem i nigdy nie mialam problemow na wertepach, dolach, gorkach, piasku czy sniegu
tak jak pisalam wczesniej moj wozek jest super stabilny i w sumie nigdy jeszcze nie mialam sytuacji kiedy wozek mial sie wywrocic ..... i nie wiem czy tez masz taka opcje ale ja moge zablokowac przednie kolo jak chce np pobiegac....... choc w sumie rzadko tej opcji uzywam....
Stary 2010-12-03, 07:21   #131
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć babeczki

Jakie mam zakwasy po wczorajszym ciągnięciu sanek jestem nieżywa, najgorsze że ja mam tendencje do zapalenia krtani i czuję jaką mam wielką chrypę i tysiąc gwoździ w gardle, rozkaszlałam się. Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie, dopiero lepiej się poczułam po Olutkowym zarażeniu mnie katarem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 07:33   #132
taka sobie
Zakorzenienie

witam
biało

Wiki ostatnio załamuje mnie ze spaniem bo śpi od 19.30 do 7.30 w sumie 12 godzin ale ja rano jestem nieprzytomna no i nie śpi w dzien

ide przetrzepac all

skakanka od 01.03....
Stary 2010-12-03, 07:35   #133
Kasiulka22
Zakorzenienie

Takuśna owocnych łowów Allegrowych

Stary 2010-12-03, 07:53   #134
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej
zimowych atrakcji (wątpliwych ) ciąg dalszy szans na poprawę brak, więc nie ma sensu narzekać

Baby, napaliłam się znów na ten ekspres jak dzika Cestusia, ty go chyba masz? napisz jak się sprawuje, choć jak dostanę to i tak kupię już tż napisałam, że ma nam sprawić jako prezent na 5-tą rocznicę nie mogę niestety zażyczyć sobie od nikogo na prezent, bo u nas takich drogich prezentów się nie robi. z teściami nawet na gwiazdkę sobie nie robimy w tym roku. oni się przeprowadzają więc kupa kasy jest potrzebna na wyposażenie i zrobienie mieszkania
Cestusia - dzięki za linka do spodni jakby co poproszę cię o użyczenie konta bo ja nie mam na szafie narazie szukam po sklepach internetowych w kolekcjach z zeszłego roku, mam na oku mariquitę w brązach (średnio mi pasuje do butów i czapki ) ale cenowo w miarę ok. zobaczymy

Takuśna - ja szukałam grubszych legginsów dla Majki, ale już dostałam, dzieki

Kasiulka - jak ja ci współczuje z tym wózkiem bidulo, ten temat ciągle do Ciebie wraca jak bumerang
Stary 2010-12-03, 08:31   #135
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Judi jeszcze pytanko odnośnie x-run bo Tymuś miał tam taki kocyk rozłożony po całości to jakiś śpiworek kupowałaś to osobno czy to było w komplecie, bo widzę w sklepach osłonki na nóżki ale takie jakieś większe i nie wiem czy to to

super jasno się wyraziłam ale może będziesz wiedziała o co mi chodzi
Kasiu wiem wiem o co chodzi To jest śpiworek, tylko odwinięty bo za ciepło wczoraj było bym młodego w niego zapięła. W komplecie jest śpiworek, ale cieńszy i wydaje mi się że dla mniejszego dziecka, ale nie wiem bo go nawet nie wsadzałam.

witam się, idę suszyć włosiska
Stary 2010-12-03, 08:50   #136
jowisz
Zakorzenienie

bry
za mną już poranna przebieżka w śniegu Iga utrzymała się sanek i dojechałyśmy. odbiorę ją za godzinę

teraz idę obiad szybko zakręcić bo teraz wcześniej wstaje i je już 12.30.

kuźwa, kupiłam chałkę i już wiem,że się jej nie oprę. muszę zjeść choć kromeczkę

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

aaaa,małż kupił rano sanki w selgrosie drewniane z oparciem za 85zł. jeszcze musimy sznurek skombinować, chyba poświęcę swoją starą skakankę
Stary 2010-12-03, 09:03   #137
Judi21_84
Zakorzenienie

Magda powiem Ci że Iga to dosłowni wypisz wymaluj moja siostrzenica-obecnie lat 6. Są bardzo podobne z charakteru i z tym przedszkolem też tak samo wyglądało. Ona nie płakała w przedszkolu, siedziała i do nikogo się nie opdzywała. Do dzisiaj średnio za przedszkolem przepada, jakby mogła to by nie chcodziła wcale.
I smacznej kromeczki
Stary 2010-12-03, 09:10   #138
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Magda powiem Ci że Iga to dosłowni wypisz wymaluj moja siostrzenica-obecnie lat 6. Są bardzo podobne z charakteru i z tym przedszkolem też tak samo wyglądało. Ona nie płakała w przedszkolu, siedziała i do nikogo się nie opdzywała. Do dzisiaj średnio za przedszkolem przepada, jakby mogła to by nie chcodziła wcale.
I smacznej kromeczki
nie strasz ja chcę żeby się do dzieci przekonała
od wczoraj jej powtarzałam,że ma się załatwić przy p.Ewie i nie czekać na mnie czy tatę bo wczoraj ją wysadzała i puściła ani kropli mimo,że jej się chciało.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

jeśli chodzi o brak płaczu to ja się tego spodziewałam to dziecko nie odkrywa się przed obcymi ona się po prostu do nich nie odzywa dopóki się nie oswoi oczy mogą się mocno zaszklić ale zrobi wszystko by się nie rozpłakać.
od niemowlaka skubana nad emocjami panuje - jakkolwiek niedorzecznie to brzmi. ona jeździła jako kilkumiesięczne niemowlę do moich rodziców i już wtedy ich pamiętała. ale na początku zawsze powaga i zero uśmiechu. mimo,że momentami nie mogła wytrzymać i kąciki ust/oczy zdradzały,że powinna się szczerzyć w tym momencie
Stary 2010-12-03, 09:12   #139
Judi21_84
Zakorzenienie

nie powiem bo siostrzenica ma koleżanki w przedszkolu, opowiada o nich, bawi się teraz normalnie-wiadomo, ale jak jest okazja by nie isć to jest szczęśliwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 09:28   #140
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie w ten mroźny dzień,

dzisiaj już się trochę lepiej jechało do pracy, autobusy spóźnione, ale lepiej niż wczoraj
No i ładnie słonko wyszło więc jest oki.

Tylko w biurze klima nie działa i mamy strasznie zimno, palce mi już sztywne się robią, jakąś herbatkę będę musiała sobie zapodać

Leleth szefa masz masakrycznego

Cytat:
Poza tym strasznie mnie wkurza jak ludzie nie wystawiają komentarzy Nie mam już 2 od kupujących i chyba z 8 od sprzedających. Ja rozumiem, że jak się ma pareset czy ponad tysiąc komentarzy to komuś wisi, ale ja mam mało i wolałabym, żeby łaskawie wystawiali. Jak by było coś nie tak to już by pierwsi byli do wystawiania negatywów
też tego nie lubię

Jowisz to masz bardzo zaciętą córunię, postanowi sobie, że się nie rozpłacze i nie płacze, postanowi sobie, że tylko przy mamie lub tacie będzie robila siusiu i tak robi.
Myślę, że niedługo się rozkreci w przedszkolu, potzrebuje czasu.

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2010-12-03 o 09:32
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:40   #141
jowisz
Zakorzenienie

patrzcie jak fajne rajstopy dla dziewczynek
http://allegro.pl/show_item.php?item=1335759493
wzięłam 2 sztuki

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

spadam po Igę
Stary 2010-12-03, 09:47   #142
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
patrzcie jak fajne rajstopy dla dziewczynek
http://allegro.pl/show_item.php?item=1335759493
wzięłam 2 sztuki

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

spadam po Igę
Jowiszkowa super rajtki, kiedyś je już widziałam ale nigdy nie kupowałam kapitalne

Gratuluję zakupu saneczek. Miłej drogi po Igulca u nas tak teraz sypie że ledwo coś widać nienawidzę po prostu szaleńczo nienawidzę tego śniegu

Stary 2010-12-03, 09:52   #143
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość

tak jak pisalam wczesniej moj wozek jest super stabilny i w sumie nigdy jeszcze nie mialam sytuacji kiedy wozek mial sie wywrocic ..... i nie wiem czy tez masz taka opcje ale ja moge zablokowac przednie kolo jak chce np pobiegac....... choc w sumie rzadko tej opcji uzywam....
tez mama, ale raczej nie uzywam
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 10:32   #144
taka sobie
Zakorzenienie

widziałam , juz od jesieni są w sprzedazy, mnie sie akurat mało podobają

musiałam minać posty o Idze w przedszkolu taka zacięta dziewczyna? ma charakterek przekona sie do dzieciaków, nie bój żaby

skakanka od 01.03....
Stary 2010-12-03, 10:42   #145
jowisz
Zakorzenienie

już w domu jestem, właśnie trwa histeria. o rozbieranie. wkurrr mnieod wejścia.
w przedszkolu lepiej minimalnie, odpowiedziała pani na 3 pytania ale siku nie zrobiła na koniec mimo,że trzymała się za krok, i się zlała w trakcie histerii bo na sedes nie zdążyła, wrrrrrrrrrr
Stary 2010-12-03, 10:46   #146
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa współczuję histerii, sama wiem jakie to wk...

Baby zdecydowałam się kupuję używany (to jednak prawie 500 zł w kieszeni różnicy z x-landerem) - jaki będzie to będzie myślę że go doczyszczę w razie w mam nadzieję, że nie będzie źle trzymajcie kciuki za niecałą godzinę koniec licytacji

Stary 2010-12-03, 10:52   #147
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na takie sytuacje - wiadomo Iga jest wg mnie bardzo powściągliwa w emocjach, spokojna i wyważona, chociaż jak wiemy histerie potrafi odwalać książkowe

Kasiulka
Stary 2010-12-03, 10:56   #148
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasia jednak jogger?? Bo ktoś licytuje ale to nie Twoja nazwa użytkownika...?
Stary 2010-12-03, 11:00   #149
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia jednak jogger?? Bo ktoś licytuje ale to nie Twoja nazwa użytkownika...?
Jogger inna nazwa bo ktoś zalicytował, poza tym nie wiem czy ktoś inny nie ma ustawionego snipa jak ja tylko wkurzę się jak kupię za podobną cenę jak w kup teraz a więcej naczekam się na wózek bo w kup teraz mogłam klikać już w środę

Maluśna dziękuję, nie puszczaj

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Acha jak nie wygram klikam w x-landera trudno najwyżej zbiednieję, kiedyś bym go sprzedała to kasa się zwróci co nie?

Stary 2010-12-03, 11:02   #150
Judi21_84
Zakorzenienie

no to obserwuję aukcję-ciekawe co się będzie działo...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości