Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 22:12   #121
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a mogę odwołać bez żadnych konsekwencji? jest tam gdzieś opcja odwołaj? akurat mam L4 do 13... No ale i tak musiałabym sama dojechać, a jestem przerażona warunkami na drodze , ale spotkanie może być fajne
można, ja się zarejestrowałam i przyszedł mi mail, że jakbym tak zrezygnowała to mam kliknąć z tego maila w " odwołaj rezerwację" i tyle. Dlatego też myślę, że jak dam radę to będę a jak nie to nie

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 22:15   #122
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

"palina" wygrała tap madl

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
rany ale wieje i sypie...aż mi w domu pod kołderką zimno podobno jutro nie będzie lepiej, a ja jadę do Bytomia na wizytę...ciekawe jakie będą drogi, bo to troszkę ponad 40 km - kurcze mam lekkiego stresa

to trzymam kciuki na pewno będzie ok jedź ostrożnie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Gratulacje agaaga89!!!Wygladaliscie slicznie

U nas tak dzisiaj sypalo sniegiem, ze zwolnili nas z pracy szybciej, wiec o 3 bylam juz w domu
Apropo sukienek kupilam sobie dwa tygodnie temu taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1317696656
śliczna

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Montii sprawdziłam i nie da się przeszyć są bardzo blisko brzegu

A o to mój brzuszek,
trochę mi głupio, bo wy wszystkie takie laski jesteście i malutkie brzuszki macie
izabela piękny brzusio co ty gadasz laska z ciebie bardzo ładnie wyglądasz w ciąży

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Montii - dzięki
Byłam wczoraj na USG i dzidziol pięknie zaprezentował co ma między nogami )
U mnie leci 20tc i podobno dzidzius waży juz 400g, trochę sie przeraziłam
Ale może te wymiary są jakieś zawyżone, bo to jak na 20tc to chyba troszkę dużo..

Aguś super fotki, pięknie wyglądacie razem!!

A w ogóle, zamówiliśmy wózek - ma być za 3 tyg.
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=289 taki kolor tylko model warrior - myślicie że będzie pasował dla chłopczyka ???
wózek śliczny a i gratulacje z okazji synka faktycznie przeczucia nas nie mylą

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ps. musiałyście od nowa ładowac avatary, czy same wam wskoczyły, bo mojego teraz po tej awarii nie widac
ja też musiałam ładować od nowa

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 22:19   #123
iizabelaa
Zakorzenienie

Która zwinęła mi sukienkę sprzed nosa?
http://moda.allegro.pl/urocza-sukien...341681442.html
Stary 2010-12-01, 22:20   #124
Mantequilla
Raczkowanie

Cytat:
szukam szukam i ...
fajne płaszcze są drogie
a te tanie takie sobie
Ja kupiłam ciążowy, za 200 z hakiem, ale spokojnie da się nosić i po ciąży.
ale przy dzisiejszej temperaturze udało mi się wbić w normalna puchówkę, nie ma nic lepszego na takie mrozy. A puchówka ciążowa to by pewnie jak namiot wyglądała
Mantequilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 22:58   #125
kolba
Raczkowanie

Izabela mam ogromną nadzieję, że uda mi się karmić piersią przynajmniej przez pierwsze 8 miesięcy - bardzo bym chciała, a co z tego wyjdzie zobaczymy!!
Mała tak cudownie mnie dziś kopie, że non stop siedzę z ręką na brzuchu. Normalnie mogę wyczuć nóżkę pod skórą - nieprawdopodobne uczucie!
A poza tym dobrej nocy wszystkim Mamusiom!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 23:01   #126
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

a ja mam taką:
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki

przymierzałam dużo sukienek z tego sklepu i są super. porządne materiały i fajne kroje.
http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki

Ja w lutym idę na ślub i wesele brata. Będę w 9 miesiącu. Jakoś nie mogę sobie nawet wyobrazić- w co ja się ubiorę
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 23:04   #127
Montii
Zakorzenienie

upss, współczuję ciężko... brzusio duży będzie ale na pewno coś znajdziesz.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 23:29   #128
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja w tym tygodniu kupiłam wanienkę, termometr do wanienki, drugi komplet pościeli + prześcieradło, drugi rożek i dwa okrycia kąpielowe
W międzyczasie dostaliśmy od teściów dużego misia i grzechotki

A sobie butów i płaszcza jeszcze nie kupiłam

Deneb - a ja mam lenia i nie chce mi się iść poćwiczyć. Od jutra będziemy malować pokój dla małej,potem będę sprzątać.... - nie wiem kiedy znajdę czas

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Moja mała przez weekend prawie wcale nie kopała ,aż się wystraszyłam. I przez ostatnie dni też mniej kopie ale dużo się przekręca i brzuch sie tak napina w różnych miejscach i robi się twarda kulka, że aż przez chwilę boli.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 23:30   #129
Montii
Zakorzenienie

nie mogę spać

[LEFT]
Stary 2010-12-01, 23:32   #130
Mantequilla
Raczkowanie

Cytat:
nie mogę spać
ja to nie mogę spać tak do drugiej-trzeciej w nocy.
a rano do pracy
Mantequilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 23:33   #131
Montii
Zakorzenienie

o której wstajesz?

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 00:48   #132
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
To jak Wy o sukienkach, to ja pochwalę się zdjęciami ze swojego ślubu sprzed miesiąca jedno z domu, jedno z sesji i z drugiego dnia, bęcol już miałam niezły w dniu ślubu ale bez problemu kupiłam sukienkę
Sliczna para

Jezu w koncu doczytalam. No i co to ja mialam napisac Jesli chodzi o brzuch to ja sie juz nie odzywam, bo to jest nie wiarygodne jak mi bebzol urosl w ciagu parunastu dni. Wieloryb to malo powiedziane. Jak jechalismy kuszetka to sie ledwo moglam wczolgac na to lozko. Modlilam sie, zeby mi sie w srodku nocy sikac nie zachcialo, bo musialabym sie chyba sturlac z wyrka. Szukam caly czas butow zimowych i dupa. Nie wiem czy sie sezon juz skonczyl czy moze jeszcze nie zaczal, ale same jesienne wszedzie. Mialam isc dzis na glukoze, ale zaspalam i chyba pojde jutro. Chyba, bo zapowiadaja na jutro zawieje i sniegi, wiec kurka troche lipnie by mi sie szlo w tych moich buciczkach. Niestety w mojej przychodni nie moge dodac sobie cytryny i nie moge tez przyniesc rozrobionej glukozy. I ofc siedzenie przez 1h mnie nie ominie pod czujnym okiem pielegniarki. Kiedys byl temat nr tel. Co prawda do stycznia mysle spokojnie mamy czas, ale mozna by juz powoli wyznaczac awaryjne dziewczyny, zeby pozniej tylko przeslac nr kom i sru do szpitala. Pochwale sie Wam moim szpitalem. Kopara mi opadla. http://www.tvzaglebie.pl/?p=689 Przeskakuje troche z tematu na temat, ale ze wzgledu na pozna godzine jestem ciut padnieta i szare komorki klada sie powoli spac. Jestem non stop glodna. Normalnie konia z kopytami bym wciagnela, a o czekoladach juz nie wspomne. Musze miec conajmniej jedna w domu, bo inaczej gryze i drapie. Dzis wszamalam ponad 2kg mandarynek, az podniebienie mi sie zrobilo takie pomarszczone od soku. W ogole rodzice przygarneli kotka i okazalo sie, ze mam prawdopodobnie na niego alergie, bo dzien po tym jak sie z nim bawilam dostalam takiego kaszlu, ze myslalam, ze to jakies zapalenie oskrzeli. No i musze sie trzymac od niego z daleko, bo jak mi dziecko spuchnie jak to powiedziala lekarka to bedzie big problem. Tata chcial go komus oddac, ale problem w tym, ze nikt kota nie chce, albo ma inne zwierzeta. No i druga sparwa, ze juz jakis czas jest u rodzicow i po starcie mojej suni kochanej mama sie juz zdazyla do niego przyzwyczaic. Przynajmniej nie mysli juz o psie. Kot tez zreszta oswoil sie z mieszkancami i mimo, ze rozrabiaka z niego paskudny i niestety strasznie drapie to szkoda go komus oddawac. Zobaczymy jak bedzie. Ostatecznie dziecko najwazniejsze, ale moze jak bede sie trzymac od niego z daleka to bedzie ok. Ktos tu szukal pomyslu na prezenty. Ja rodzicom chce zafundowac cos takiego http://allegro.pl/kalendarz-2011-a3-...334222886.html. Niestety zamowienia na swieta juz sie skonczyly i kolejne beda realizowane na po swietach, ale pomysl starsznie mi sie spodobal, bo mama caly czas mowi, ze chcialaby wiecej naszych zdjec i przy okazji lubi kalendarze. BYlam w Lidlu i ogladalam te kocyki. No wiec mi sie tam nie podobaja dlatego,ze sa male i cienkie. Kolorowe i milusie owszem, ale nie praktyczne, bo wole dolozyc te 10zl i kupic juz taki wiekszy. Do Tesco wybieram sie po 10, ale juz nie po ciuszki, bo po dzisiejszych zakupach mam juz na prawde za duzo tego. Moze jakas wanienke kupie, albo przewijak czy inne gadzety typu podgrzewacz, butelki. Dzisiejsze zakupy pokaze jutro, bo z racji godziny nie dalabym rady porobic zdjec i wklejac tego wszystkiego. Maz mnie po prostu do domu nie wpusci jak zobaczy ta gore ubranek, ale co mialam zrobic jak babcia czyli moja mama uparla sie, zeby kupic wnusiowi no i te ciuszki byly tak cudne, ze nie bylam w stanie sie oderwac I tak jeszcze tam wroce, ale to po 10 Jutro tez wkleje zdjecie brzucha. Jesli chodzi o ruchy to odkad mlody nie slyszy corki szwagierki jest bardzo spokojny. Od czasu przyjazdu w zasadzie nie kopie tak mocno jak do tej pory i duzo rzadziej, wiec mam spokoj Dzisj wyjatkowo byl aktywny w sumie nie wiem dlaczego. Teraz wlasnie tez kopie mnie po pecherzu. Ostatnio jego ulubiona zabawa. Zaczal mnie bolec zabek i co prawda nie mozna nawet dzioreczka nazwac tego czegos co sie na nim zrobilo, ale czasem daje do wiwatu. I jak poczytalam, ze nawet najmniejsze kropeczki tzreba wyleczyc, bo zapalenie srenie moze zaszkodzic klusce to wypadalo by sie wybrac tym bardziej, ze z malej dziorki zrobi sie z czasem wieksza i wtedy potrzebne bedzie znieczulenie. Siara mi nie leci i dobrze, bo jakos mnie tak nie wiem obrzydza ten temat. Karmienie piersia nadal jest dla mnie abstrakcja. Rozstepow tez poki co nie mam no i nic mi w zasadzie nie puchnie. Czasem kostki sie troszke powieksza, ale to tylko wtedy kiedy np tak jak dzis nie lezalam ani chwili tylko z miasta siadlam do kompa i juz tak zostalam. Kurcze musze ograniczyc troche ten komputer, bo to nie zdrowe jest. Nie pamietam co tam jeszcze na tapecie mialyscie. Kurcze patzre teraz na godzine i chyba nie wstane znowu o tej 6 dzis. Cholercia nie lubie odkladac ciagle badan, bo wole miec to z glowy. Cos tam bylo o chcinach. No wiec generalnie to z mezem mielismy w p;lanie ich nie robic, bo ja jestem przeciwna wszelkim praktykom koscilenym. Dla mnie to banda znoczencow i wyzyskiwaczy, wtracajacych sie nie tam gdzie powinni. Jednak tak jak pisalyscie polska skalda sie z kretynow i ludzi malo tolerancyjnych i co prawda mieszkam w duzym miescie, ale jednak wystarczy, ze w szkole ( to sie tyczy komunii)wyda sie, ze nie poszlo do komunii, lub jakas sasiadka plotkara wyweszy, ze dzieciak jest nie ochrzczony i pach dziecko ma przesrane. Swiat jest okrutny, a ludzie do bani Rodzicow chrzestnych w zasadzie juz mamy wybranych, aczkolwiek nie jestem jeszcze przekonana do konca do ojca. Mmay duuuuzo czasu, bo caly ten cyrk planujemy odstawic w sierpniu, ale w wolnej chwili pogadam z mezem. No i teraz to juz nie pamietam o czym jeszcze chcialam napisac, bo padam na pysk. Co chwile musze poprawiac tekst, bo juz mi sie palce po klawerce slizgaja. W zasadzie jutro tz dzisiaj tez jest dzien, wiec jak cos to dopisze.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 06:58   #133
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Montii sprawdziłam i nie da się przeszyć są bardzo blisko brzegu

A o to mój brzuszek,
trochę mi głupio, bo wy wszystkie takie laski jesteście i malutkie brzuszki macie
masz śliczny brzuszek i nie gadaj że masz jakiś wielgachny bo hihi
Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Hej kochane mam pytanko wybiera się któraś na to spotkanie w Katowicach? Ja się zapisałam na godzinę 10 w katowicach http://www.aktywnemamy.pl/conference,index.html
bardzo chętnie wybrałabym się ale nie znam się na tyle w katowicach by tam z dworca pkp trafić, a i tak nie wiadomo jak pociągi jeżdża.
Cytat:
Montii - dzięki
Ale może te wymiary są jakieś zawyżone, bo to jak na 20tc to chyba troszkę dużo..

http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=289 taki kolor tylko model warrior - myślicie że będzie pasował dla chłopczyka ???
gratuluję synka a kolor wózka moim zdaniem jak najbardziej odpowiedni dla chłopczyka
Cytat:
ja sobie znalazlam nowy niczym reklama pasty do zębów
nie mogę się przyzwyczaić, ze to Ty po postach
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Izabela mam ogromną nadzieję, że uda mi się karmić piersią przynajmniej przez pierwsze 8 miesięcy - bardzo bym chciała, a co z tego wyjdzie zobaczymy!!
Mała tak cudownie mnie dziś kopie, że non stop siedzę z ręką na brzuchu. Normalnie mogę wyczuć nóżkę pod skórą - nieprawdopodobne uczucie!
A poza tym dobrej nocy wszystkim Mamusiom!!
a czy u Was maluszki też zaczynają harce jak na boku się położycie? Nie wiem czy jej jest wtedy nie wygodnie i próbuje się ułożyć a grawitacyjnie spada na bok czy jak

a o bezsenności to już nie wspomne, budze się i po 2h spać w nocy nie mogę. Zasypiam nad ranem to potem małż wstaje do pracy to albo się budzę z tej racji albo wstaje i robie kanapki i całkiem mam problem potem zasnąć
A wczoraj jedna noga mi spuchła że jak wstałam sprzed kompa to czułam jak mam skóre napięta, było widać że większa od drugiej i tak głupio mi się chodziło. Ogólnie obie puchną mi od kliku dni - nie wiem czumu tak nagle. To wczoraj mnie aż zaniepokoiło muszę pogadać z lekarzem na następnej wizycie.

Jokr3 z tym kalendarzem to świetny pomysł może coś mi się uda jeszcze na święta znaleść że zrobią. Głupio z tym kotkiem, ale to faktycznie jak nie będziesz się zbliżać do niego to będzie ok. Powodzenia na glukozie

No i też jestem za tym by już wybrać te dziewczyny które będą miały numery tel kontaktowe

A co do kotów jeszcze to powtarzacie badanie na toksoplazmoze? Bo zastanawiam się czy warto?

Ide do łóżka może zasnę

p.s ktoś pytał o stronki z poradami jeszcze do poczytania http://www.canpolbabies.com/

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-12-02 o 07:00
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 06:59   #134
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
rany ale wieje i sypie...aż mi w domu pod kołderką zimno podobno jutro nie będzie lepiej, a ja jadę do Bytomia na wizytę...ciekawe jakie będą drogi, bo to troszkę ponad 40 km - kurcze mam lekkiego stresa
My wczoraj 40 km jechaliśmy ponad 1,5h. Były takie wyboje, że w życiu tak złą drogą nie jechałam. Strasznie mnie wytrzęsło i się martwię, czy nic się ni stało, bo brzuch mnie oczywiście pobolewał po tym...
Monti izabela piękne brzuszki macie
agaaga89 dopiero dzisiaj zobaczyłam Wasze zdjęcia. Piękne
kolba no my też ruszamy z zakupami, jak tylko warunki na drodze będą znośniejsze. Podgrzewacz chyba kupię, bo mama jest zaganiana ze zwierzętami w domu, to szybciej jej będzie podgrzać mleczko podgrzewaczem jak mnie nie będzie.
Montequila ja kupiłam sobie puchówkę, ale taką ze ściągaczem w pasie Troszeczkę nad brzuszkiem jest ten ściągacz i właściwie nie bardzo widać, że w ciąży jestem. Tylko ma jeden mankament, matołki nie ocieplili ściągacza, a ma z 10 cm i trochę czuć chłód w tym miejscu...
Jok3r co do kotka, to najlepiej dużo wietrzyć, nie wpuszczać go do swojego pokoju, często zmywać powierzchnie. Ja mam astmę i zwierzaki i jakoś dajemy radę Chociaż czasami jak coś dodatkowego spowoduje duszność to kotki idą do piwnicy na jakiś czas i jest generalne sprzątanie, a tak to przeważnie siedzą w domu Wczoraj czytałam, że dzieci które od urodzenia mają kontakt ze zwierzętami rzadziej mają alergie. A i jeszcze te, których matki jedzą co najmniej 4 jabłka tygodniowo Nie wiem czy to prawda, ale spróbować nie zaszkodzi, a jabłuszka dobre na wszystko
Z tymi komuniami to masz rację, dzieci są okrutne, a raczej ich rodzice głupi, ale stwierdziliśmy, że teraz coraz więcej ludzi przestaje praktykować te różne "rytuały" i niech się zaczną przyzwyczajać, że ktoś może mieć inne poglądy. Ja mieszkam w małym miasteczku i będę starała się dziecku wyjaśnić, dlaczego tak robimy, a nie inaczej jeśli ktoś będzie się go czepiał.
blackrose no u mnie czasami też bardziej mały fika jak na lewym boku się położę
Co do badania na toxo to już nie powtarzam, bo od kilku lat mam ten sam wynik, więc już przechodziłam. Jeśli bym nie przechodziła, na pewno bym powtórzyła.

Aaa dziewczyny, 2 dni temu miałam niesamowity skurcz łydki i mimo, że niby przeszedł to mnie nadal boli ścięgno przy chodzeniu, siadaniu...padaka. Ma ktoś jakiś sposób na to? Masowanie też boli, ale chyba wezmę kij w zęby i rozmasuję jakoś...

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-12-02 o 07:02
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:19   #135
nuna_77
Zadomowienie

To mój w 20 stym tygodniu

Nie poszło
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2010-12-02 o 07:22
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:26   #136
laseczkaa
Zadomowienie

Hej

u was tez tak zasypało śniegiem ? U mnie całą noc padało i dziś ciągle pada... śniegu już jest chyba z 20 cm ... niektóre tramwaje stoją . normalnie wszędzie biało
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:30   #137
Jok3r
Zadomowienie

Mlody rusza sie jak za dlugo leze na jednym boku, a mi to pasuje, bo nie moge na jednym wytrzymac i sie turlam cala noc. Spie jak zabita. Nie mam jakis problemow z zasypianiem. Na tokso nie robie juz badan, bo gine powiedzial, ze zarazic sie nia to wcale nie taka prosta sprawa i, ze raz wystarczy. Skurcze miewalam starszne wlasnie w lydkach nad ranem. Zaczelam pic codziennie magnez, ale pozniej jakos tak mi sie zapominalo i juz dlugo nie pilam, ale jakos skurcze ustaly. Tz musze unikac jakiejs "pozycji" stopy i nie moge sie np wyciagac w lozku, ale generalnie mam spokoj. Jak mnie kiedys zlapal tak pozadnie to tez przez 3 dni pozniej ledwo chodzilam i masowac sie nie dalo, bo bol starszny, ale w koncu rozchodzilam jakos.Wrocilam z glukozy i powiem tyle Masakra. Absolutnie nie wyobrazam sobie pic 75, lub powtarzac badania. Na poczatku bylo spoko, bo w koncu mam parcie na slodkie, wiec jakos sobie splywalo, ale pod koniec juz wszystko mi sie cofac zaczelo i musialam wyjsc na dwor, zeby postac na swiezym powietrzu, a i tak mialam odruchy wymiotne. Cudem tego wszystkiego nie zwymiotowalam. I w sumie pobraly mi 3x krew, bo najpierw z palca, zeby sprawdzic poziom cukru, potem z jednej reki i po 1h z drugiej.
Stary 2010-12-02, 07:32   #138
blackrose4u
Wtajemniczenie

oj biało biało.

Tity mi raczej też nic nie pomogło. Samo z czasem przeszło

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:32   #139
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Hej

u was tez tak zasypało śniegiem ? U mnie całą noc padało i dziś ciągle pada... śniegu już jest chyba z 20 cm ... niektóre tramwaje stoją . normalnie wszędzie biało
U mnie zaczelo jak z mama wyszlysmy z przychodni. Terraz to sie rozkrecilo na maxa i taka zawieja, ze szok. Mialysmy isc znowu szukac butow, ale chyba sobie podaruje, bo nie mam jeansow, a w tych z materialu to koszmar. Teraz caly tylek mnie mrowi tak mi zmarzla dupa i nogi.
Stary 2010-12-02, 07:38   #140
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego ego kochana aguchaw1 napisala do mnie,że ma synusia - Szymonek
oki

Cytat:
Montii - dzięki

super, że chłopczyk
Nie martw się wagą, bo mój w 20tc i 2 dniu miał 411gram czyli też duży
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:47   #141
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
U mnie zaczelo jak z mama wyszlysmy z przychodni. Terraz to sie rozkrecilo na maxa i taka zawieja, ze szok. Mialysmy isc znowu szukac butow, ale chyba sobie podaruje, bo nie mam jeansow, a w tych z materialu to koszmar. Teraz caly tylek mnie mrowi tak mi zmarzla dupa i nogi.

racja ja się cieszę że jedną parę jeansów mam bo w tych materiałowych bym zamarzła...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 08:07   #142
nuna_77
Zadomowienie

20 Tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01783.jpg (60,0 KB, 33 załadowań)
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 08:13   #143
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
A co do kotów jeszcze to powtarzacie badanie na toksoplazmoze? Bo zastanawiam się czy warto?
Ja chyba nie będę powtarzać,bo mam przeciwciała i przeszłam już tokso.Mam co prawda kota,ale to kot nie wychodzący i nie dajemy mu surowego mięsa,więc szanse zakażenia są żadne

Izabela śliczny brzuszek Mój jest jeszcze taki malutki

agaaga śliczna z was para!Tak młodziutko wyglądasz.Ja to stara baba przy was

Ja tez mam jedną parę jeansów ciążowych i nie zamierzam kupowac więcej spodni.Mam pare biodrówek,które jeszcze moge założyć,więc korzystam póki mogę.Zastanawiałam sie czy nie iść na zwolnienie,ta pogoda mnie wykończy,stanie na przystankach po 30 minut i marznięcieMiała m dopiero od lutego pójśc na L4,ale zaczynam się mocno zastanawiac czy nie wcześniej.Wczoraj 2 razy się poślizgnełam Problem w tym,że obiecałam szefowej,że przyuczę stażystke,która ma być o stycznia

A ja chwalimy się brzuszkami to moje maleństwo w 21tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21 tydzień.jpg (565,8 KB, 85 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 08:19   #144
87czarna
Zakorzenienie

iizabelaa Jest jak najbardziej wesoły! Dlaczego miałabym by niezadowolona? Hm?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 09:18   #145
iizabelaa
Zakorzenienie

Jok3r super pomysł z tym kalendarzem , ja już 2 lata z rzędu myślę nad tym i jakoś się nie zmobilizowałam, musiałabym każdej z sióstr znaleźć fajna fotkę najlepiej z mężem, oj ciężko, myślisz że jeszcze jest czas żeby to zrobić? w sensie nie denerwować się czy dojdzie do świąt?

Na kotka uważaj, myślę, że wystarczy jak nie będziesz się z nim bawić i nie będzie pozwalać żeby spał na twoim łóżku.

nuna_77
coralady

cudne brzuszki laski

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No wiec generalnie to z mezem mielismy w p;lanie ich nie robic, bo ja jestem przeciwna wszelkim praktykom koscilenym. Dla mnie to banda znoczencow i wyzyskiwaczy, wtracajacych sie nie tam gdzie powinni. Jednak tak jak pisalyscie polska skalda sie z kretynow i ludzi malo tolerancyjnych i co prawda mieszkam w duzym miescie, ale jednak wystarczy, ze w szkole ( to sie tyczy komunii)wyda sie, ze nie poszlo do komunii, lub jakas sasiadka plotkara wyweszy, ze dzieciak jest nie ochrzczony i pach dziecko ma przesrane. Swiat jest okrutny, a ludzie do bani Rodzicow chrzestnych w zasadzie juz mamy wybranych, aczkolwiek nie jestem jeszcze przekonana do konca do ojca. Mmay duuuuzo czasu, bo caly ten cyrk planujemy odstawic w sierpniu, ale w wolnej chwili pogadam z mezem. No i teraz to juz nie pamietam o czym jeszcze chcialam napisac, bo padam na pysk. Co chwile musze poprawiac tekst, bo juz mi sie palce po klawerce slizgaja. W zasadzie jutro tz dzisiaj tez jest dzien, wiec jak cos to dopisze.

to taka samo myślisz jak ja
wkurza mnie to
... ale zrobię chrzest ...
ciekawe jak ksiądz na to zareaguję jak on nas nigdy w kościele nie widział

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
iizabelaa Jest jak najbardziej wesoły! Dlaczego miałabym by niezadowolona? Hm?
no właśnie nie mam bladego pojęcie dlaczego miałabyś być niezadowolona
pomyślałam, że może jeszcze nie jesteś pewna imienia

nie wiem dlaczego ta minka " " kojarzy mi się z niezadowoleniem, myśleniem, zastanawianiem się

Mam nadzieję, że cie nie uraziłam
Stary 2010-12-02, 09:22   #146
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
20 Tc
piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
jaka stara baba???????
Fajniutki brzuszek, mój to jakbym była już na wylocie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 09:41   #147
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Która zwinęła mi sukienkę sprzed nosa?
http://moda.allegro.pl/urocza-sukien...341681442.html
ale ładna sukieneczka ach niedobry ktoś może będzie niedługo podobna? a ja jednak tą czarną zamawiam na ślub

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
ja uwielbiam te kopy te przeciągania się małego. czasem nogę właśnie czuć a wczoraj się śmialiśmy bo przywalił w mój brzuch główką, odbił się nogami i głową przyfasolił i.... spokój był przez 1o minut chyba dochodził do siebie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Ja w lutym idę na ślub i wesele brata. Będę w 9 miesiącu. Jakoś nie mogę sobie nawet wyobrazić- w co ja się ubiorę
na pewno coś wybierzesz choć z takim brzuszkiem to będzie ci ciężko ogólnie ale za to jak ładnie będziesz wyglądać potem

Jok3r mi też kopara opadła u mnie też nie jest najgorzej - oddział położniczy i porodówka wyremontowane wszystko cacy cacy kobiety z wrocławia i nie tylko przyjeżdżają rodzić jest wanna w sali do porodów rodzinnych tylko jedyny mankament to nie wiem czy jest zzo będę musiała się położnej na szkole rodzenia zapytać w styczniu lub mojego lekarza.

na mandarynki mam ciągle takiego smaka że jem kilogramami już aż mnie brzuch wczoraj bolał od tego.

co do kalendarza to super pomysł ale ja bym chciała taki dać rodzicom jak już mały będzie na świecie z jego zdjęciami czyli w sumie na drugi rok hehe chyba że w maju na dzień matki ale to trochę późno na kalendarz

ząb wylecz bo może się gorzej zrobić wiem coś o tym

mój mały też fika jak jestem na lewym boku i na płasko jak siedzę na przykład albo leżę.

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Hej

u nas też dziadek od rana odgarnia śnieg z podwórka drogi są też tak zasypane że się jechać nie da

dziewczyny właśnie bo kupiłam tą glukozę i to jest w proszku jak ja mam to rozrobić - ma być 50ml to z wodą normalnie rozrabiam czy jak? bo aptekarka głupia baba nic mi nie chciała powiedzieć a ja mam jutro rano to wypić przed wyjazdem do przychodni - dziwnie trochę ale niech im będzie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
20 Tc
śliczny brzucholek

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
i następny piękny w ogóle ładna z ciebie laseczka i służy ci ta ciąża jak wszystkim tu dziewczynom zresztą

Cytat:
to taka samo myślisz jak ja
wkurza mnie to
... ale zrobię chrzest ...
ciekawe jak ksiądz na to zareaguję jak on nas nigdy w kościele nie widział

nie wiem dlaczego ta minka " " kojarzy mi się z niezadowoleniem, myśleniem, zastanawianiem się
my też zrobimy chrzest a też nas ksiądz nie widuje hehe jak coś będzie mówił to powiem no jak to proszę księdza siedzę zawsze z tyłu i mnie nie widać

a minka mi się kojarzy z jakimś takim rozmarzeniem takim błogim stanem no nie wiem i taka... wstydliwa jakby

Stary 2010-12-02, 09:43   #148
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Montii - dzięki

nie martw się Aguchaw , ja miałąm połówkowe w 19 tydz i 6 dniu i mój Tymek ważył 390g a byłam wczoraj też na usg i on już waży 620g, trochę sporo:/ jak na 2 tygodnie to przybrał 230g

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 09:47   #149
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ale ładna sukieneczka ach niedobry ktoś może będzie niedługo podobna? a ja jednak tą czarną zamawiam na ślub

dziewczyny właśnie bo kupiłam tą glukozę i to jest w proszku jak ja mam to rozrobić - ma być 50ml to z wodą normalnie rozrabiam czy jak? bo aptekarka głupia baba nic mi nie chciała powiedzieć a ja mam jutro rano to wypić przed wyjazdem do przychodni - dziwnie trochę ale niech im będzie

zastanawiałam się czy ja kupić, a jak mi ja ktoś zwinął sprzed nosa to teraz ją bardzoooo chce mieć

Koniecznie daj fotę w tej czarnej sukience, jak już ja dostaniesz

U mnie idzie się z glukozą do laboratorium, i tam panie same ją rozrabiają tak mi gin powiedział.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
nie martw się Aguchaw , ja miałąm połówkowe w 19 tydz i 6 dniu i mój Tymek ważył 390g a byłam wczoraj też na usg i on już waży 620g, trochę sporo:/ jak na 2 tygodnie to przybrał 230g
czyli to nie tak źle, że gin powiedział mi że mała ma 620g w równo 23 tc
Stary 2010-12-02, 10:04   #150
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiałam się czy ja kupić, a jak mi ja ktoś zwinął sprzed nosa to teraz ją bardzoooo chce mieć

Koniecznie daj fotę w tej czarnej sukience, jak już ja dostaniesz

U mnie idzie się z glukozą do laboratorium, i tam panie same ją rozrabiają tak mi gin powiedział.
no z tą glukozą to zobaczymy jutro dziwne to dla mn ie bo wy tu piszecie i czytam o tym że powinno się 2 razy pobrać krew no zobaczymy

zdjęcie zrobię jak tylko sukienkę dostanę i będzie dobra niby z rozciągliwego materiału

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości