|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
"palina" wygrała tap madl
![]() Cytat:
to trzymam kciuki na pewno będzie ok jedź ostrożnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też musiałam ładować od nowa
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Która zwinęła mi sukienkę sprzed nosa?
![]() ![]() http://moda.allegro.pl/urocza-sukien...341681442.html
#124 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam ciążowy, za 200 z hakiem, ale spokojnie da się nosić i po ciąży.
ale przy dzisiejszej temperaturze udało mi się wbić w normalna puchówkę, nie ma nic lepszego na takie mrozy. A puchówka ciążowa to by pewnie jak namiot wyglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Izabela mam ogromną nadzieję, że uda mi się karmić piersią przynajmniej przez pierwsze 8 miesięcy - bardzo bym chciała, a co z tego wyjdzie zobaczymy!!
Mała tak cudownie mnie dziś kopie, że non stop siedzę z ręką na brzuchu. Normalnie mogę wyczuć nóżkę pod skórą - nieprawdopodobne uczucie! ![]() A poza tym dobrej nocy wszystkim Mamusiom!! |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
a ja mam taką:
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki przymierzałam dużo sukienek z tego sklepu i są super. porządne materiały i fajne kroje. http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=sukienki Ja w lutym idę na ślub i wesele brata. Będę w 9 miesiącu. Jakoś nie mogę sobie nawet wyobrazić- w co ja się ubiorę ![]()
#127 |
Zakorzenienie
|
upss, współczuję
![]()
#128 |
Zadomowienie
|
Ja w tym tygodniu kupiłam wanienkę, termometr do wanienki, drugi komplet pościeli + prześcieradło, drugi rożek i dwa okrycia kąpielowe
![]() W międzyczasie dostaliśmy od teściów dużego misia i grzechotki ![]() A sobie butów i płaszcza jeszcze nie kupiłam ![]() Deneb - a ja mam lenia i nie chce mi się iść poćwiczyć. Od jutra będziemy malować pokój dla małej,potem będę sprzątać.... - nie wiem kiedy znajdę czas ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Moja mała przez weekend prawie wcale nie kopała ,aż się wystraszyłam. I przez ostatnie dni też mniej kopie ale dużo się przekręca i brzuch sie tak napina w różnych miejscach i robi się twarda kulka, że aż przez chwilę boli.
#130 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
o której wstajesz?
![]()
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jezu w koncu doczytalam. No i co to ja mialam napisac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie mogę się przyzwyczaić, ze to Ty po postach ![]() Cytat:
![]() a o bezsenności to już nie wspomne, budze się i po 2h spać w nocy nie mogę. Zasypiam nad ranem to potem małż wstaje do pracy to albo się budzę z tej racji albo wstaje i robie kanapki i całkiem mam problem potem zasnąć ![]() A wczoraj jedna noga mi spuchła że jak wstałam sprzed kompa to czułam jak mam skóre napięta, było widać że większa od drugiej i tak głupio mi się chodziło. Ogólnie obie puchną mi od kliku dni - nie wiem czumu tak nagle. To wczoraj mnie aż zaniepokoiło muszę pogadać z lekarzem na następnej wizycie. Jokr3 z tym kalendarzem to świetny pomysł ![]() ![]() No i też jestem za tym by już wybrać te dziewczyny które będą miały numery tel kontaktowe ![]() A co do kotów jeszcze to powtarzacie badanie na toksoplazmoze? Bo zastanawiam się czy warto? Ide do łóżka może zasnę ![]() p.s ktoś pytał o stronki z poradami jeszcze do poczytania http://www.canpolbabies.com/ Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-12-02 o 07:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monti izabela piękne brzuszki macie ![]() agaaga89 dopiero dzisiaj zobaczyłam Wasze zdjęcia. Piękne ![]() kolba no my też ruszamy z zakupami, jak tylko warunki na drodze będą znośniejsze. Podgrzewacz chyba kupię, bo mama jest zaganiana ze zwierzętami w domu, to szybciej jej będzie podgrzać mleczko podgrzewaczem jak mnie nie będzie. Montequila ja kupiłam sobie puchówkę, ale taką ze ściągaczem w pasie ![]() ![]() Jok3r co do kotka, to najlepiej dużo wietrzyć, nie wpuszczać go do swojego pokoju, często zmywać powierzchnie. Ja mam astmę i zwierzaki i jakoś dajemy radę ![]() ![]() ![]() ![]() Z tymi komuniami to masz rację, dzieci są okrutne, a raczej ich rodzice głupi, ale stwierdziliśmy, że teraz coraz więcej ludzi przestaje praktykować te różne "rytuały" i niech się zaczną przyzwyczajać, że ktoś może mieć inne poglądy. Ja mieszkam w małym miasteczku i będę starała się dziecku wyjaśnić, dlaczego tak robimy, a nie inaczej jeśli ktoś będzie się go czepiał. blackrose no u mnie czasami też bardziej mały fika jak na lewym boku się położę ![]() Co do badania na toxo to już nie powtarzam, bo od kilku lat mam ten sam wynik, więc już przechodziłam. Jeśli bym nie przechodziła, na pewno bym powtórzyła. Aaa dziewczyny, 2 dni temu miałam niesamowity skurcz łydki i mimo, że niby przeszedł to mnie nadal boli ścięgno przy chodzeniu, siadaniu...padaka. Ma ktoś jakiś sposób na to? Masowanie też boli, ale chyba wezmę kij w zęby i rozmasuję jakoś... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-12-02 o 07:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
To mój w 20 stym tygodniu
Nie poszło
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2010-12-02 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() u was tez tak zasypało śniegiem ? U mnie całą noc padało i dziś ciągle pada... śniegu już jest chyba z 20 cm ... niektóre tramwaje stoją . normalnie wszędzie biało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Mlody rusza sie jak za dlugo leze na jednym boku, a mi to pasuje, bo nie moge na jednym wytrzymac i sie turlam cala noc. Spie jak zabita. Nie mam jakis problemow z zasypianiem. Na tokso nie robie juz badan, bo gine powiedzial, ze zarazic sie nia to wcale nie taka prosta sprawa i, ze raz wystarczy. Skurcze miewalam starszne wlasnie w lydkach nad ranem. Zaczelam pic codziennie magnez, ale pozniej jakos tak mi sie zapominalo i juz dlugo nie pilam, ale jakos skurcze ustaly. Tz musze unikac jakiejs "pozycji" stopy i nie moge sie np wyciagac w lozku, ale generalnie mam spokoj. Jak mnie kiedys zlapal tak pozadnie to tez przez 3 dni pozniej ledwo chodzilam i masowac sie nie dalo, bo bol starszny, ale w koncu rozchodzilam jakos.Wrocilam z glukozy i powiem tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
oj biało biało.
Tity mi raczej też nic nie pomogło. Samo z czasem przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
U mnie zaczelo jak z mama wyszlysmy z przychodni. Terraz to sie rozkrecilo na maxa i taka zawieja, ze szok. Mialysmy isc znowu szukac butow, ale chyba sobie podaruje, bo nie mam jeansow, a w tych z materialu to koszmar. Teraz caly tylek mnie mrowi tak mi zmarzla dupa i nogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
oki
![]() Cytat:
![]() Nie martw się wagą, bo mój w 20tc i 2 dniu miał 411gram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
racja ja się cieszę że jedną parę jeansów mam bo w tych materiałowych bym zamarzła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
20 Tc
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Izabela śliczny brzuszek ![]() ![]() agaaga śliczna z was para!Tak młodziutko wyglądasz.Ja to stara baba przy was ![]() Ja tez mam jedną parę jeansów ciążowych i nie zamierzam kupowac więcej spodni.Mam pare biodrówek,które jeszcze moge założyć,więc korzystam póki mogę.Zastanawiałam sie czy nie iść na zwolnienie,ta pogoda mnie wykończy,stanie na przystankach po 30 minut i marznięcie ![]() ![]() ![]() A ja chwalimy się brzuszkami to moje maleństwo w 21tc ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
iizabelaa Jest jak najbardziej wesoły! Dlaczego miałabym by niezadowolona? Hm?
![]()
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Jok3r super pomysł z tym kalendarzem
![]() ![]() Na kotka uważaj, myślę, że wystarczy jak nie będziesz się z nim bawić i nie będzie pozwalać żeby spał na twoim łóżku. nuna_77 coralady cudne brzuszki laski ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
to taka samo myślisz jak ja ![]() wkurza mnie to ![]() ... ale zrobię chrzest ... ciekawe jak ksiądz na to zareaguję jak on nas nigdy w kościele nie widział ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() pomyślałam, że może jeszcze nie jesteś pewna imienia ![]() nie wiem dlaczego ta minka " ![]() Mam nadzieję, że cie nie uraziłam ![]()
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
piękny brzuszek
jaka stara baba??????? Fajniutki brzuszek, mój to jakbym była już na wylocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jok3r mi też kopara opadła ![]() ![]() ![]() ![]() na mandarynki mam ciągle takiego smaka że jem kilogramami ![]() co do kalendarza to super pomysł ale ja bym chciała taki dać rodzicom jak już mały będzie na świecie z jego zdjęciami ![]() ![]() ząb wylecz bo może się gorzej zrobić wiem coś o tym ![]() ![]() mój mały też fika jak jestem na lewym boku i na płasko jak siedzę na przykład albo leżę. Cytat:
![]() dziewczyny właśnie bo kupiłam tą glukozę i to jest w proszku jak ja mam to rozrobić - ma być 50ml to z wodą normalnie rozrabiam czy jak? bo aptekarka głupia baba nic mi nie chciała powiedzieć a ja mam jutro rano to wypić przed wyjazdem do przychodni - dziwnie trochę ale niech im będzie śliczny brzucholek ![]() i następny piękny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a minka mi się kojarzy z jakimś takim rozmarzeniem takim błogim stanem no nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się czy ja kupić, a jak mi ja ktoś zwinął sprzed nosa to teraz ją bardzoooo chce mieć ![]() Koniecznie daj fotę w tej czarnej sukience, jak już ja dostaniesz ![]() U mnie idzie się z glukozą do laboratorium, i tam panie same ją rozrabiają ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcie zrobię jak tylko sukienkę dostanę i będzie dobra ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.