|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Cytat:
i jak bedziesz jesc rano mało a na wieczór duzo to nie schudniesz i ogólnie białko sie dlugo trawi i bedziesz dłuzej nasycona i nie zjesz czegoś kalorycznego, ja jak zjem na kolacje białko to nie jestem głodna już do spania aż a jak mam jeszcze na coś chęć to jjem marchewke albo rzodkiewki
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-07 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli pożywne śniadanie, potem jakiś owoc, tyle ze obiad tak czy siak 15 lub po 15 bo tak ze szkoły wracam no ale trudno, a pod wieczór jakoś jakiś kefirek
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem też jak chodziłam do szkoły tak musiałam
ale potem jak pocwiczysz to sie spali tylko kolacje jedz białkową ja uwielbiam serek wiejski albo biały ser chudy ze szczypiorkiem Mam mnóstwo przepisów na zdrowe dania i pyszne mogę coś napisać jakby ktoś chciał
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz napisać zawsze się jakoś przy okazji się przyda
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
windbag Oby nam ten wątek nie upadł.
![]() michalinka Brawo! To znaczy, że Twoja silna wola się wyrabia!![]() mysza a6w jest raczej na wyrzeźbienie brzucha, więc to polecam jak już schudniesz, żeby wyrzeźbić sobie mięśnie. Na spalenie tkanki tłuszczowej najlepiej coś w stylu 8 minute abs, znajdziesz na YT. inc O to widzę, że obie jesteśmy malutkie! Fajnie![]() Na kolację serek wiejski ze szczypiorkiem, mniam! ![]() Widzę, że motywację wszyscy mają! To podstawa! DAMY RADĘ!
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Śniadania:
1. Owsianke ugotować + 2 łyzki miodu + papka z banana + rodzynki, wymieszać.. pyszne i pożywne ![]() 2. Własne musli - orzechy pokrojone ( ja biorę laskowe, nerkowca, włoskie, migdały, pestki słonecznika i dyni , siemie lniane) + pokrojone owoce + otręby + zarodki przenne + jogurt Obiady: 1. Kurczak z bakłażanem i pomidorami Bakłażana pokroić,posolić pozostawic na 20min , potem opłukac osuszyc, 1-2 zabki czosnku i cebulke podsmazyc na oliwie z oliwek , dodac bakłazana i miesko z piersi z kurczaka pokrojone podsmazyc razem dodać pomidora poddusić, doprawic. 2. Krem z brokułów 3. Ratatouille prowansalskie 4. Krem z ciecieżycy 5. Kurczak w cukini 6. Dorsz duszony w pomidorach 7. Zupa ogórkowa 8. Placki cukiniowe z sosem czosnkowym (niebo w gębie )9. Gulasz z kurczaka i bakłażana 10. Zupa pieczarkowa Później dopisze jak zrobić bo teraz mi zabrakło czasu
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
To ja mogę dopisać parę przepisów nisko kalorycznych:
[wszystkie sprawdziłam ]1. Krem z marchwi [zupa] BARDZO SYCĄCA wbrew pozorom ![]() 1/2 szklanki mleka max. 1,5% 1,5 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego cebula łyżeczka oliwy z oliwek 2 średnie marchewki odrobina pieprzu, cukru i soli Marchew pokroić w plastry, cebulkę posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek. Potem dodać tą marchew i podsmażyć lekko, zalać rosołem. Jak będzie miękka marchew to zmiksować ją w tym rosole, dodać mleka i wrzucić przyprawy. 2.Filet z piersi drobiowej z grillowanymi warzywami 120 g piersi z kurczaka pół cukinii pół bakłażana czerwona papryka 3-4 suszone pomidory lub świeży pomidor sól, pieprz, zioła Mięso lekko zbić tłuczkiem, ale nie za mocno, żeby nie wyszedł jak schabowy . Posolić ODROBINĘ, posypać pieprzem i słodką papryką lub curry. Na oliwie z oliwek lekko zarumienić i powstanie nam wtedy taki "sos" i pod przykryciem dusić. W ten czas pokroić warzywa, zgrillować. Ja akurat nie grillowałam, tylko po prostu dodałam je do mięsa na patelnię. Pomidora dodać na końcu! ![]() 3. Ratatouille prowansalskie 200 g cukinii 200 g bakłażana czerwona papryka 2-3 średnie pomidory cebula 2-3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz tymianek bazylia natka pietruszki lub mieszanka ziół prowansalskich Bakłażana kroimy w plastry, solimy i dokładamy na ok. 20 min. Potem trzeba opłukać i wysuszyć. Cukinię też w plastry, paprykę w słupki, pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Na oliwie z oliwek zeszklić cebulkę i czosnek, dodać pomidory i przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 10 min. Potem dodać pozostałe warzywa i znowu dusić ok. 10 min. Przyprawić do smaku ![]() 4.Ryba pieczona z sałatką z brokułu i pomarańczy 150 g fileta z soli 3-4 różyczki świeżego brokułu pomarańcza łyżka oliwy z oliwek natka pietruszki 1/2 małego opakowania kiełków nasion sok z cytryny zioła Filet natrzeć przyprawami, skropić cytryną, odstawić na ok. 15 min w chłodne miejsce. Folie aluminiową posmarować oliwą, położyć filet, posypać natką i ziołami, zwinąć i zapiec 20-30 min. w temp. 200 st.C. Do tego sałatka: brokuł włożyć do wrzącej, osolonej wody na ok. 2-3 min. Wyjąć i odsączyć. Dodać kawałki pomarańczy, kiełki nasion, skropić sokiem z cytryny, posypać natką pietruszki. Mniam![]() Michalinka Chyba z tego samego źródła mamy przepisy JOY, dodatek specjalny?
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2010-12-07 o 22:19 |
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Tak z tego też bo mi się te przepisy spodobały ale kupuje tez inne książeczki w których są takie zdrowe dania
Np Super linia Aha.. jeszcze zapomniałam o: 1. Szaszłyki - pierś z kurczaka, papryka, ogórek kiszony, cebulka mm pycha 2. Słodkość zdrowa - Jabłko pieczone (wydrąża się od góry troche i wlewa łyzke miodu i kilka rodzynek i zapiec)
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
super dziewczyny
jutro na pewno z czegoś skorzystam
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
przygarnęłybyście biedną zagubioną dziewuszkę ? :P No może nie taką biedną i zagubioną haha no ale znowu dopadły mnie słodycze i jakby to powiedzieć troszeczkę się zapuściłam :/ dlatego chcę wziąć się za siebie migiem. W lato schudłam 7 kg, a teraz już chyba znowu ich nabrałam :/ mam 19 lat, 171 cm i ważę 70 kg nie widać tego po mnie bardzo, jedyne co to brzuch mnie wkurza, jest ciutke za gruby ale mam nadzieję, że znowu mi się uda.Dziś na śniadanie zjadłam dwie kanapki z razowcem, szynką z indyka i pomidorkiem, na uczelnie biorę też dwie kanapki z szyneczką. Wrócę koło 16 to zjem obiad, myślicie że od 8 do 16 na tych dwóch kanapkach, to dobrze? Bo chyba tak teraz myślę, że troszkę za mało, chociaż nie wiem, poradźcie! Trzymam kciuki za każdą z Was, oby nam się udało. Do wieczora. Kaś.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
AA dwa dni mnie nie było a tu widze dużo się wydarzyło!
Podaje moje wymiary jeśli nie jest za późno neserere --- waga: 65kg ---- wzrost: 165cm --- waga docelowa: 55kg! Wczoraj zjadłam bigos ... miałam straszne wyrzuty sumienia hehe, że aż postanowiłam to wypocić na aerobiku. I wiecie co Wam powiem? Wcale nie było aż tak źle jak się spodziewałam. Mogę nawet powiedzieć, że było fajnie. Będę chodzić dwa razy w tygodniu mam nadzieję, że pomoże mi to w mojej walce z kilogramami. A jak tam u Was dziewczynki jak się trzymacie ? |
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!! Przeczytajcie sobie ten artykuł
http://fitness.wp.pl/multimedia/gale...:1/art535.html Wszystko prawda tak to własnie wygląda
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
A wiecie co ja czytałam na Onecie? Jacyś tam naukowcy odkryli, że lepiej jest np w ciągu dwóch tygodni zrzucić dużo, powiedzmy 5kg, a dopiero potem zacząć jeść racjonalnie, zdrowe produkty itp. Czy to prawda? Nie wiem. Możliwe też, że troche przękręciłam, to jeśli ktoś to czytał to niech mnie poprawi
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
i efekt jo-jo
Bo organizm "przestraszony", że mu nie dostarczasz tyle kalori co potzrebuje i magazynuje jeszcze więcej na gorsze dni. Dietetycy mówią, że powinno się chudnać 1kg tygodniowo prawidłowo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Michalinka Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%
Im szybciej chudniemy, tym szybciej potem przybieramy na wadzę i to często się zdarza, że jeszcze z 'gratisami' Także lepiej się troszkę dłużej 'pomęczyć' i potem nie mieć problemu z efektem jojo.
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
poza tym na początku odchudzania tracimy dużo wody, i co z tego? chyba zalezy na spaleniu tłuszczu? wieksze ilosci tluszczu spalamy w kolejnych tygodniach dietowania, dlatego uwazam ze nalezy chudnąć powoli i nie opierać diety na 2tygodniach, tylko np wprowadzić mniejszy rygor a na dluzszy czas.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie
Dlatego dziewczyny chudniemy z głową i powoli ![]() Jak Wam dzisiaj poszło?
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś miałam niewiele ruchu, bo dużo nauki, ale jadłam za to zdrowo i z umiarem, dlatego dzień zaliczam do udanych- o ile nic nie spapram na sam wieczór...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Wami jak najbardziej. Poprostu zacytowłam rzekome nowe odkrycie Panów Naukowców
![]() Ja dzisiaj tak samo jak wczoraj. Niby dobrze mi idzie, ale jak sobie pomyśle, że to dopiero początek i że jeszcze tyle pracy przede mną to się aż odechciewa. Przydałaby sie jakaś cud tabletka, która odejmuje kilogramów, bez efektu jojo i która nie szkodzi zdrowiu .. ehh dobrze pomarzyć
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
ja na obiad zjadłam naleśnika z serem, bo babcia we mnie wmusiła :P
kolacja to będzie jogurcik naturalny ze zbożami )
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np jak mi chłopak usmaży naleśniki to zjem 2 ale z serek chudym i owoce kroje wiec całkiem nie rezygnuje nie odmawiam tylko staram sie to zamieniac na mniej kaloryczne
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj do kitu!
Nie mogę nic jeść, bo wszystko zwracam. Nie wiem, co się stało. Wszystko, co dzisiaj zjadłam to zwymiotowałam. Już mnie tak żołądek boli, a dalej mnie ciągnie, auuu
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie nawet czytałam ostatnio, że jak raz na miesiąc zjesz kebaba czy pizze ( osobiście ubóstwiam kebaby
) albo ja sobie przydzieliłam niedziele ze moge zjesc batonika małego to sie nic nie stanie
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
własnie ja sama tak uwazam bo jak bedziemy ciagle wszystkiego sobie odmawiać to łatwiej bedzie sie złamac i wszystko zepsuc a tak raz na jakis czas to mozna zaszalec;p (no moze nie dosłownie
), moja mama własnie dzis przyniosła ptasie mleczko
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
;*
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
Ech, cały dzień mi dobrze szło na mandarynkach i drożdżowce, to ojciec musiał mi kupić twixa wieczorem a akurat mam pms więc wiadomo, na poprawę humoru idealny... No ale już zapowiedziałam w domu, żadnego kuszenia! ; D Raz się złamałam, więcej nie będzie .
Trzymajcie kciuki dziewczyny ! |
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Ja uważam, że trzeba sobie czasem wynagrodzic ten cały czas na diecie i od czasu do czasu można pozwolic sobie nawet na takiego kebaba, jeśli ktoś lubi
Ale tylko pod warunkiem, że wiemy że na tym kebabie skończymy i od następnego dnia dalej zdrowe odżywianie Poza tym na takie 'nagrody' można sobie pozwolic jak się już coś osiągnie a nie np po 3 dniach diety aaaa dobra to ide na kebaba hehe ![]() Mi odpukac silna wola jeszcze dopisuje i jak na razie, kolejny dzień jest dobrze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

I od razu lepiej
jak na razie pompki damskie, brzuszki, przysiady i skłony. Nie wiem macie jeszcze jakieś inne dobre ćwiczenia na tłuszczyk ? 
i jak bedziesz jesc rano mało a na wieczór duzo to nie schudniesz 

miałam straszne wyrzuty sumienia hehe, że aż postanowiłam to wypocić na aerobiku. I wiecie co Wam powiem? Wcale nie było aż tak źle jak się spodziewałam. Mogę nawet powiedzieć, że było fajnie. Będę chodzić dwa razy w tygodniu mam nadzieję, że pomoże mi to w mojej walce z kilogramami.
Także lepiej się troszkę dłużej 'pomęczyć' i potem nie mieć problemu z efektem jojo.
) albo ja sobie przydzieliłam niedziele ze moge zjesc batonika małego to sie nic nie stanie