|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
hehe... ja tam moge czekac, nie wiem tylko jak reszta wyglodniałych sepów-matek ![]() tak mi ciagle brakuje zdjec ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Wróciliśmy z rehabilitacji gdzie mały chyba bardzo sie zmęczył, ale był dzielny i nie płakał przez całe 30 min. a się uśmiechał do rehabilitantki, dopiero później zaczął marudzić, a na koniec prawie usypiał jak go ubierałam, a teraz wciąż śpi w huśtawce, a jadł o 7.30.
Nasz synek śpi w naszym łóżku w nocy bo nie mam siły go usypiać w łóżeczku tzn. on sam usypia, ale długo i trzeba do niego biegać i podawać smoka, przytulać do pieluchy itd. Czasami śpi całą noc w naszym łóżku, a czasami tylko po 1 lub 2 karmieniach. Taki prezent wybraliśmy od chrzestnego na święta: http://allegro.pl/fisher-price-obraz...351598836.html
#123 |
Wtajemniczenie
|
Moj spioch przespal cala noc tj od 20 do 2 (karmienie) a potem 7 rana (karmienie) pobawil sie do 9-tej i spi caly czas...... az go chyba obudze, bo juz sama chce isc na ten spacer
![]()
#124 | |||
Zadomowienie
|
Witam Mamusie.
Córcia śpi a powinnyśmy już wychodzić na spacerek. Chyba znowu ubiorę ją "na śpiocha" ![]() Nocka udana- sen od 20-tej do 3-ej, jedzonko i sen do 7-ej, jedzonko i sen do 9:30. Teraz od 30 minut znowu drzemka. ![]() NIKaP-n- zapomniałam wczoraj pochwalić Twojego męża, że uzbierał kaskę na takie super prezenty ![]() ![]() A zazdroszczę ekspresu, ja chcę sobie kupić ale troszkę mi kasy szkoda, bo mąż kawy nie pija. Więc tak dla siebie.... I za trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Jak śpi to rączki ma ciepłe, zimne są jak nimi macha w czasie aktywności lub jak je ślini- a robi to non stop ![]() Cytat:
![]() Może i ja się skuszę? Uwielbiam pierniki na choince. Zdjęcie "rozmawiającego" przez tel Olka jest super ![]() No i fajnie, że wyczaiłaś proszek. Gratulacje dla modelki! Zdjęcie naprawdę odzwierciedlające tytuł "Życie jest piękne". Ile babcia ma lat? Z wyglądu to przypomina mi moją już nieżyjącą prababcię, która dożyła lat 99. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ano właśnie a zdarza się Wam, że pampers jest suchy? Bo ja czasami przebieram małą o 3-ej, a tu pampers suchutki od 20-tej ![]()
![]() |
#125 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a zdjęcie żalącego się Olusia - boskie ![]() Cytat:
![]() Szczęśliwa - Dagusia naprawdę lubi spać, zuch dziewczyna ![]() Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-12-07 o 11:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
kiedy rozbieracie choinke?
Tak sobie mysle- (oczewiscie w przyszlosci) jak bedziecie miec kolejne dziecko to co byscie chcialy miec? to samo co teraz czy inna plec? Ja mam chlopca i kolejnego tez bym chciala chlopca miec, zreszta zawsze jakos chcialam..... A wiem ze duzo osob mowi ze wolaloby parke.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-07 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
hej dziewuchy,ale dzisiaj mam fajny nastrój...w radio puszczają już piosenki świąteczne,za oknem prószy śnieżek,a ja się wyspałam,więc chodzę i śpiewam.dobrze,że jesteśmy tylko z Wojtkiem w domu,a on jeszcze nie umie powiedzieć "mamo przestań fałszować"
![]() dzisiaj niestety rezygnujemy ze spacerku.mały ma jakiś malutki katarek,a jutro szczepienie,więc wolę nie ryzykować... trochę się martwię i nie wiem co robić.mały często śpi z główką przekręconą na prawą stronę i co??i zagina sobie uszko ![]() ![]() martuchaale świetny prezent dostałaś od fotografującego Mikołaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
cześć Mamuśki
![]() Dawno mnie tu nie było.. powód: brak czasu. Karolinka rośnie jest coraz bardziej absorbująca, coraz więcej czasu poświęcamy na gaworzenie i zabawy... Zjada coraz więcej - nawet 160ml jednorazowo (w dzień karmię mm, a wieczorem, w nocy i nad ranem pierś - obie naraz, tzn. jedna po drugiej + czasem jeszcze butelka), więc rośnie, jak na drożdżach. Mimo, że urodziła się malutka (48cm, 2600g) szybko nadrabia. Już od kilku tyg. nosi ubranka na 62 (ma długie nogi i ręce), przybiera na wadze średnio 250-300g tygodniowo. W niedzielę skończy już 3-ce. Ależ ten czas szybko zleciał... A za 2,5 tygodnia święta (i Chrzest)... To będą bajkowe święta... Pozdrawiamy Was wszystkie cieplutko ![]()
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zobaczymy kiedy oi czy wogole zdecydujemy sie na drugie ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- wszystkie bedziemy mialy bajkowe swieta... z naszymi juz dzieciaczkami ![]() ![]() ![]() a co bedzie jak ona urosnie ![]() ![]()
![]() |
#131 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze chcialam miec trojke dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idziemy na dwor-jest Pieknie!!!
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
deszcz pada ;( i nici ze spacerku ;(
znowu idziemy na balkon, a tak mialam ochote gdzies wyjsc kurde ;( ;( ;(
#133 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a babcia??może wreszcie przejrzą na oczy,że to skarb mieć takiego wnuka ![]() ![]() i udanego pisania pracy!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a co do Patusia to też tak myślę i trzymamy z Radusiem kciukasy za nich!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() masz rację to będą bajkowe,cudowne świeta....mimo,ze niemam wokół siebie najwazniejszej do tej pory osoby w moim życiu to mam od niej prezent-najpiekniejszy jaki moglam otrzymac-Radusia-od 26.09 dla mnie najwazniejszego człowieczka pod słoncem!! a Wam Angelko,życzymy,żeby Karolcia nadal tak zdrowo rosła i wielu cudownie absorbujących chwil z nią ![]() ![]() Dziekujemy za pozdrowienia i w razie co...to Wesołych i bajkowych Swiąt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i udanego chrztu ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rado tez sobie uszy zagina i po kąpieli to mu daje czape i wtedy jest fajnie ,tyle ze on jej nienawidzi i czeka jak na zmiłowanie,zeby ją mu ściągnąć ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Miałam nadrabiać i d**a zbita. Nie mam kiedy...
Wszystkie bobaski prześliczne ![]() ![]() martucha84, super z tym kalendarzem ![]() I to znaczy, że będziesz z babcią wisieć u nas w Kielcach na budynku KCK ![]() ![]() Rewelacyjne zdjęcie ![]() ![]() ![]() A ta skaza, czemu mu nie znika, skoro już tyle jesteś na diecie?? Może to coś innego go uczula?? Nie sprawdzałaś czasem? Borysek dziś skończył 3 miesiące ![]() ![]() Śmignął szybko jakoś ten czas. Za nieco ponad dwa tygodnie święta będą już, a potem zaraz sylwester i 4 miesiące życia mu miną ![]() ![]() ![]() BTW, Wasze dzieciaczki też śpiewają piosenki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
moj nie spiewa bo jeszcze nie umie
![]() Kupilam tez na allegro plyte z przebojami dla dzieci malych.
#137 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wasza miłość i szczęście bijące z tych fotek, Twoja orginalna uroda + talent fotografa dają właśnie takie efekty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mszu czy nasze spotkanie nadal aktualne?? mam cały zapas Karmi, zapraszam! ycnan oj śpiewa śpiewa ![]() Najgorsze,że moja mądra mama pare razy podciagała go za rączki ![]() ![]()
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Ok, pamiętam niewiele, ale:
pandziolka, co do ucha, to Borysek ma z deczka odstające uszka. W zasadzie to jedno, ale on się urodził z uchem zgiętym w pół ![]() ![]() ![]() Pomidora, super, że Tymek robi postępy ![]() naked21, i jak tam spotkanie z babcią Filipka? NIKaP-n, widzę, że super zakupy się szykują ![]() ![]() Tak jeszcze na koniec napisze, że mężuś mnie zaskoczył i z okazji Mikołajek (nie robimy sobie prezentów z tej okazji) kupił mi geterki, na które mi było żal 20zł ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-12-07 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
angelikaw a Ty się dorzucasz do kolązu aktualnym zdjeciem Karolci??
edit: jeszcze potrzebuje dwa zdjecia i zamykam sesje kolażową na tym wątku ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-07 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to go załatwiłaś ![]()
![]() |
#143 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za czekoladowego mikołaja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze mam wrażenie,ze mi część cytatów zwżarło i nie wiem co miaam jeszcze napisać...no nic to się pożalę.... Dziewczyny napiszcie mi czy wy też tak macie,że czasem łapiecie mega doły???? U mnie dziś taki dzień, mam poprostu dość. Od czerwca siedzę w domu i mam ograniczony kontakt ze światem zewnętrznym. Odkąd Marta się urodziła to moje słownictwo jest ograniczone do aguuu, buu i tym podobnych. Tż albo w pracy,albo czymś zajęty więc też z nim za bardzo nie pogadam....znajomi zapracowani i ewentualnie w weekend można na szybciocha z kimś się spotkać więc siedzę w domu i normalnie mam dość. Do tego pogoda do du.py. Patrzę na tę moją córcię i mam wrażenie,że jakaś taka mało rozwinięta w porównaniu do waszych dzieciaczków. Na brzuch nie ma szans jej położyć bo od razu ryk nie z tej ziemi i nawet nie wiem czy umie główkę samodzielnie podnieść. Dalej jak ją trzymam na rękach to muszę jej główkę asekurować bo jej nie trzyma sama i się kiwie na wszystkie strony. No a na domiar wszystkiego znów wczoraj kupy nie takie były ![]() ![]() ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
mszu nic lepszego juz dzis nie wymóżdżymy bo cieemno ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() cellaris, jak to Marta glowy nie podnosi, przeciez mam dowód-zdjecie na kotrym widac ze podnosi i to wysoko... nie przesadzaj mamuska co? ![]() Ogłaszam wszem i wobec... zostało jeszcze jedno miejsce w kolażu... kto sie pisze?
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Evelio, Mszu, Cellaris, Martucha, Szczesliwa, Elenka, Ninaad, Bordowa, Linzey, Martynka, Ycnan - dziękuję bardzo za gratulacje dla Tymka
![]() ![]() Czita, cudny masz awatarek ![]() Mszu, moje dziecię jest 3 tygodnie starsze od twojego i dopiero teraz nieporadnie chwyta zabawki. Więc na Nadie przyjdzie czas. Ja to już stwierdziłam, ze naprawdę nie będę panikować, bo osiwieję. Co ma być to będzie - niech się sam rozwija ![]() Martucha, trochę się zaniepokoiłam, bo Tymcio ma te same objawy co Patryk (zresztą od początku miał to samo - drżąca bródka, zawiechy, zanoszenie się) i nie kierowali nas na żadne badania, tylko ta rehabilitacja ![]() ![]() Kalendarz piękny! Wspaniała pamiątka! Anilkadro, piękna królewna ci rośnie! I zdjecia śliczne. ![]() Ninaad, zdrówka dla Oli ![]() ![]() Monika, ale super prezenty dostaniesz ![]() ![]() Szczesliwa, my też zdecydujemy się na nianię jak mały pójdzie do innego pokoju. Mamy 3 pokoje, pokój Tymka jest na drugim końcu mieszkania, a drzwi jedne i drugie na noc zamykamy, zeby kot nie grasował ![]() ![]() ![]() Ilona, mam nadzieję, ze będziesz mogła zaszczepić Franka i będziecie mieć to z głowy. Zdrówka życzę ![]() Zuza, piękną rodzinkę tworzycie ![]() ![]() ![]() Klarissa, ładne rzeczy z tym odłożeniem małej, uśmiałam się ![]() Majka, fajnie, że mały tak ładnie znosi rehabilitację. A prezent wybraliście naprawdę śliczny ![]() Waniliaania, ja to chcę mieć 3 dzieci ![]() ![]() ![]() Pandziolka, ja tez cały dzień świątecznie się nastrajam, tym bardziej, ze szukam ostatnich prezentów światecznych na all ![]() Angelikaw, fajnie, ze Karolka tak ładnie rośnie. masz rację - te święta będą bajkowe... Naked, no jestem ciekawa, co tam ta kobieta chce od ciebie ![]() ![]() Ycnan, fajnie, ze mężuś ci prezent sprawił. A ty mu się ładnie odwdzięcz jak tylko przyjdzie wlaściwy moment ![]() Cellaris, ja wczoraj miałam taki dzień, ze ryczałam jak głupia. Każda ma gorsze dni. A ty kochana masz chociaż z kim się spotkać? jakieś koleżanki, zeby wyjść samodzielnie, bez małej? To się bardzo przydaje! Ja staram się na spacerach spotykać z kimś i pogadać. Np. dzisiaj byłam na spacerze z Bordową. Można sobie ponarzekac i popsioczyć, potem łatwiej. I dlaczego starasz się wyrabiać ze wszystkim? Jak nie sprzątniesz tego czy owego, a zamiast tego poczytasz sobie coś albo obejrzysz, to swiat się nie zawali, a ty poczujesz się lepiej. Przytulam mocno ![]() A co do małej, na pewno rozwija się dobrze. Musisz przetrzymać niestety jej płacz przy kładzeniu na brzuszek, bo to jest niezbędne do dobrego rozwoju. Tymucha też płakał na początku, słuchac tego nie mogłam, ale przetrzymywałam i z każdym dniem było lepiej. Chyba będziesz musiała tak zrobić, ona musi ćwiczyć mięśnie grzbietu ![]() Ja mam dziś wychodne ![]() ![]() A teraz się pochwalę: 1 - zdjęcie może niewyraźne, ale dla mnie najpiękniejsze ![]() 2 - mój mąż szuka ostatnio perkusisty do zespołu, jak myślicie, kogo obstawia? ![]() 3 - oglądaliśmy z mężem koncert Kultu, Tymuszka był zafascynowany - z pieluchami wyniesie rockową duszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
CELLARIS Ty dostaniesz po tyłku zaraz!!głowa do góry wariacie hanysowski mój
![]() ![]() ![]() a ja własnie pichcę zapiekankę z ziemniakami i boczkiem,wczesniej byłam z psem i na zakupach,potem kawka anatol i czekoladowe ciacho z moim Grzesiem a teraz chłopaki leżą a ja w kuchni od niepamiętnych czasów.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Do POMIDORKI: I przyrzekam solennie, że pozwolę mojemu dziecku rozwijać sie bez panikowania ![]() i tak trzymaj POMIIIII ![]() a zdjęcia Tymusia przepiękne!!!buziooole dla Was
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-12-07 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.