|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
6 | 9,68% |
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
1 | 1,61% |
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
2 | 3,23% |
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
3 | 4,84% |
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
3 | 4,84% |
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
1 | 1,61% |
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
5 | 8,06% |
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
18 | 29,03% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
chyba jutro zrobie ![]() wygladajam mniamusnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Witam w trzesciej czesci!
Wpadlam zobaczyc czy juz nowy wątek rozpoczety,a tu juz 4 str do czytania. No i w ogole smaka mi narobilyscie na michałki! Uwielbiam te zwykle, bialych jeszcze nie widzialam, ale teraz chyba kazdy sklep ze slodyczami bede zaliczala w poszukiwaniu tych pysznosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Moria siedze z zebami w ekranie przez ta Twoja buleczke z konfitura
![]()
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam pytanko do dziewczyn przed lub po ślubie cywilnym ile wcześniej wszystko organizowalyście? Z tż planujemy na marzec, chcemy skromną uroczystość na ok 12-15 osób ale jeszcze nic nie zalatwione ![]() ![]()
![]() |
#126 | ||||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Smutne no ale co zrobić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Hej melduje sie na nowym watku, ale zescie juz napisaly
![]() ![]() A odebralam dzis wyniki morfologii, zelazo troche niskie i co sie okazalo nie mam tych bakterii i leukocytow w moczu, zrobilam posiew i wszystko ok, nie wiem jakim cudem one mogly zniknac ![]() anulinka_2009 odebralam wyniki tsh i sie podwyzszylo mam 2.59 teraz, ale chyba tragedii nie ma jak myslisz?? Aliczka88 piekna masz buzke, no i widac odrazu ze kosmetyczka, bo brwi ladnie zrobione ![]() TheXanthippe mysle, ze od stycznia powinnas isc wszystko zalatwiac, bo nawet jak teraz pojdziesz do jakiejs restauracji zamowic obiad czy poczestunek to kto Cie bedzie sluchal przed Sylwesterem ![]()
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Przyjęcie chcemy zrobic w domu bo i tak juz nas czeka duzooo wydatków
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Tez kukam na rozmowy w toku i powiem Wam ze łza mi sie w oku kreci. Tym bardziej ze dlugo sie staralismy o bejbika i o in vitro tez mysleliamy, a tu niespodzianka i udalo sie metoda naturalna i teraz wyczekuje na pierwsze kopniaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie co myslicie o tym wozku? Te kolka sa ok? Podoba mi sie dosc i jest bardzo lekki...
http://cgi.ebay.co.uk/New-Graco-Symb...item5196714013
![]() |
#132 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kule-piorace-zamia...317683205.html Reni Jusis pierze w nich pieluchy synka więc myślę, że piorą jak trzeba ![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajna i też taka, że jeszcze mogę dychę wrzucić i będzie dobra ![]() Wrzucam fotencję ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/indyjskie-orzechy-...340285856.html Ich używanie jest bardzo proste, wkładasz kilka łupin do woreczka i wrzucasz do prania. Finito ![]() Wszystko mi się pięknie dopiera, gdy mam białe pranie i jakieś mocno brudne ręczniki albo skarpety, to dodaję 1 małą łyżeczkę sody do prania i jeszcze mi się nie zdarzyło by jakieś plamy zostały ![]() Ja kupiłam taki zestaw z olejkami: http://allegro.pl/orzechy-piorace-1k...304080760.html
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Paulizia mysle,ze ten wozek jest super, pokaze tez ten link mezowi, akurat ten co dalas wczoraj to tych wozkow we Wloszech nie ma, graco sa i to b.dobra firma
![]() Zytus tez ogladalam rozmowy w toku i lezka mi sie zakrecila w oku ![]() ![]()
#134 |
Raczkowanie
|
a ja myśle o tym wózku , tak tansza wersja x-landera
http://allegro.pl/wozek-espiro-atlan...322637319.html
#135 |
Rozeznanie
|
Witam w 3 czesci watku
![]() dziewczyny potrzebuje waszej rady w sprawie pracy...od 5 lipca do 30 listopada bylam na stazu w urzedzie gminy moj pracodawca wiedzial o mojej ciazy i mimo to zgodzil sie zawrzec ze mna umowe o prace ale tylko na miesiac od 1 grudnia do 31 grudnia 2010r. niestety w zwiazku z wyborami samorzadowymi ktorych nie wygral musial opuscic swoje stanowisko myslalam ze taka umowa ulegnie przedluzeniu do dnia porodu...dzisiaj zanioslam kadrowej zaswiadczenie o mojej ciazy (dodam ze ona za mna nie przepada poniewaz miala inna osobe na moje miejsce ale szef wybral mnie) i ona mi powiedziala ze nie jest pewna czy moja umowa ulegnie przedluzeniu?? strasznie mnie zdenerwowala tymi slowami wiem ze moze robic wszystko zeby mi zaszkodzic ale czy ma racje ze moja umowa nie zostanie automatycznie przedluzona do dnia porodu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuski w 3 czesci.
Kilka dni temu bylam na pierwszym USG i widzialam swojego maluszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Podrzucam aukcję z fajną sukienką, gdyby któraś z dziewczyn szukała czegoś wigilijno - świątecznego
![]() ![]() http://moda.allegro.pl/ciazowa-sukie...360485634.html Moria... przepis na bułeczki już zapisałam, może jutro wypróbuje ![]() A tak w ogóle co Wy za cudeńka tu pokazujecie z tymi orzechami i kulami itp... nie wiedziałam nawet, że takie cosik istnieje... jakoś nie przekonują mnie takie naturalne metody, bo mam wrażenie, że te ciuszki nie będą się dopierały... hmmm... ale w zasadzie to wcale drogie nie jest, a nóż widelec skuteczne, dlatego może w styczniu po świątecznym szaleństwie się skuszę i wypróbuję... jak mi nie będzie pasowało to Ci moria zrobię paczkę z tych orzechów do domciu ![]() A Nas w 3city z lekka zasypało i mój TŻ dzisiaj wkurzony pojechał autobusikiem do pracy, bo nie mógł wyjechać autem, bo oczywiście o 7 rano to się nikomu u Nas przed blokiem odśnieżać nie chciało ![]() ![]() A ja dzisiaj na początku 19 tc i nie czuję ruchów wcale... ![]() Czasem wydaje mi się, że coś mnie smyrnie jak tak siedzę z lapkiem na nogach ale czy to to... ja nie mam pojęcia... może to jelita czy inne wynalazki w brzuchu... jak leże wieczorem na płasko w łóżku to nie czuję nic, żeby mi tam jakiś kosmita buszował ![]() dojrzewam do wstawienia zdjęcia... ciekawe ile to jeszcze u mnie potrwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Kasia Sloneczko, rozumien Cie doskonale, i wiem jaki stres teraz przezywasz, ale musisz byc silna, dla tej malej dzidzi, ktora nosisz pod sercem, czasem lepiej nie ktore sprawy puscic w nie pamiec, przytulic sie powiedziec, kocham i nie gniewac sie, uwazam ,ze jestes silna dziewczyna i dasz sobie rade doskonale ze wszystkim. Tez mnie czesto boli brzuch jak sie zdenerwuje bo jestem nerwus, a wtedy nikt tak nie pomaga jak ktos bliski i mysl,ze mam w brzuszku, owoc swojej milosci, ktory mi daje znaki zycia.
![]() Tavernery, masz sie Kochana to masz, ciagle w stresie przez te krwawienia, ale jestesmy z Toba i trzymamy kciuki, badz dzielna. Moria, znowu mi smak robisz pysznoscami, pokazuj dalej te zdjecia to bedziesz musiala otworzyc gastronomie internetowa a ja bede stala klientka ![]() Zosiaaa, witamy Cie ![]() ![]() Agus Listopadowa, gratuluje duzych brzuszkow, ja to dzis jak mierzylam sukienki to tylko brzuch ogladalam w tych duzych lustrach, pewnie temu caly dzien mi zeszlo ![]() AgnieszkaM, ja takich michalakow nie widzialam jeszcze, niestety, bo tez uwielbiam biala czekolade, albo taka bialo czarna( laciata) milki, jogurtowa z chrupkami, ale i gorzka dobrze mi wchodzi ![]() ![]() Eweska skad sie znasz ma make-up?
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a tak poza tym to wiecie co? Jak dzisiaj byłam w przychodni i zobaczyłam jedną dziewczynę z półrocznymi bliźniakami, to aż mi się śmiać chciało, jaki to cudowny widok! Podobno teraz się rodzi coraz więcej bliźniaków. A dzisiaj moja lekarka powiedziała, że na oddziale ma mamę trojaczków w 36 tc! To ponoć rzadkie, żeby tak ładnie donosić ciążę mnogą. A dzieciaczki, choć jeszcze w brzuszku mają po 3 kg! Nie wiem, gdzie ta kobieta mieści troje takich "wielkoludów" w brzuchu... musi jej być ciężko. Dobra, spadam, bo się rozpisałam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem jak najbardziej powinni Ci przedłużyć umowę do dnia porodu.
Jeśli umowa zawarta jest na czas określony, a nie próbny i (w Twoim przypadku zakończyłaś już 3 miesiąc ciąży) to tak stanowią przepisy prawa pracy... że umowę należy przedłużyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Kinga 91 z tego co się orientuję to jeśli jesteś zatrudniona na czas określony i jesteś powyżej 3 miesiąca ciąży w momencie wygasania umowy to automatycznie ona musi być przedłużona do dnia porodu wyjątkiem jest dyscyplinarka lub upadłość firmy. Wiem bo też jestem w podobnej sytuacji umowa kończy mi się w grudniu a rodzę w maju.
#144 | |
Zadomowienie
|
Renessme1985,To Twoja pierwsza ciaza? Od takich laskotan sie zaczyna, ja dopiero po 2 tygodniach takich delikatnych musniec poczulam mocniejsze ruchy, a wiec nie martw sie i u Ciebie do tego idzie.
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za pomoc
![]() ![]() tez sadze ze umowa powinna mi sie przedluzyc a ta kadrowa specjalnie chciala mnie zdenerwowac i co najgorsze udalo jej sie ale zamierzam sie bronic nie dam soba pomiatac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
http://www.*************/rozszyfruj-...ciebie-kolory/
tu jest napisane jakie kolorki do kogo pasuja, przy makijazu chyba od tego sie zaczyna? ***** to stylistka i pl ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- moria, Twoja dobra jest tak na co dzien bo chociaz Ci nie bedzie w brzuszek cisnac ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2010-12-09 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MORIA dziecko moje ja mam takiego chopla ale z kosmetykami eko ![]() ![]() ![]() ![]() Ale w te orzechy ze upiorą spodnie mojego męża budowlańca to jakoś chyba nie uwierze.... Ściery, skarpety, plamy po barszczu i malinach dopiera?? Aha, tez oglądam eko mame ![]() ![]() http://allegro.pl/pieluchy-eko-wielo...348012048.html http://allegro.pl/tots-bots-teeny-fi...342001519.html
![]() Żona ![]() Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2010-12-09 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Zdrzemnelam sie
![]() moria extra sukieneczka i brzusio ![]() ![]() Aliczka88 a czy bedziesz miala czas i sile zeby prac te pieluchy? ja raczej sobie nie wyobrazam...
#149 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mogłam mieć trojaczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do orzechów, kurcze nie chce Ci obiecać, że dopiera bez wspomagaczy barszcz czy marchewkę, nie prałam takich plam no chyba, że na ścierkach ale wszystkie są czyściutkie, śladu nie ma. Poza tym tak sobie myślę, że jeśli pranie jest wyjątkowo brudne to lepiej raz na jakiś czas dodać np. samego vanish'a do prania z orzechami niż na co dzień prać nawet lekkie zabrudzenia w chemicznych proszkach. Ta chemia nie wypłukuje się do końca i niestety dostaje do naszego organizmu z ciuchów. Tak właśnie eko-mama tłumaczyła w tvn ![]() Ale z ręką na sercu, nie zdarzyło mi się czegoś nie doprać. Pewnie największe plamy dopiero przede mną, gdy się dzidzia pojawi ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie Moria fajna ta kieca
![]() Principessina pokazalam Tzetowi ten wozek i jemu sie nie podobac ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.