Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 15:15   #121
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Paulizia ja tego badania nie robiłam bo usg genetyczne wykazało b. niskie prawdopodobieństwo tej wady u naszego szkraba.

Dzisiaj zrobiłam 8 i są takie większe. Wrzucam fotki

Kilograaam? Szalona

Witaj, witaj Wrzuciłam Cię już na listę. Jeśli masz jakieś fotki brzuszka to wrzucaj

Spice, no w końcu jesteś
Heh, no niestety kg weszły mi też w uda i tyłeczek
Jeśli chodzi o marynatę to ja ilość podaną w przepisie wykorzystałam na 3 połówki piersi ale zazwyczaj robię na oko, jeśli wydaje mi się, że jest mało to dorzucam po małej łyżeczce musztardy, miodu i sosu sojowego i już

spice ja jestem w ogóle uczulona na używanie silnej chemii w domu, nie tylko w ciąży. Tzn. nie jestem uczulona na samą chemię ale uważam na to, co wpuszczam do naszych biednych rzek...
Często zapominamy, że to co wyrzucamy albo spuszczamy w kibelku wcale nie przestaje być naszym problemem więc ja staram się jak najmniej zanieczyszczać środowisko.
Używam często ekologicznych preparatów na bazie octu (albo sama robię miksturę woda+ocet), bardzo często pojawiają się w Lidlu w super cenie. A piorę nie w proszkach a w łupinach orzechów indyjskich. Używam ich także do zmywarki i do czyszczenia łazienki, bo to naturalny środek piorący i czyszczący.
Do pralki chcę jeszcze takie zielone kule i w tym będę prała ciuszki dla maluszki
Zrezygnowałam też z płynów do płukania, które uwielbiam i zamiast tego używam olejków eterycznych
Ostatnio mówiła o nich w Dzień Dobry TVN Reni Jusis, jest taki program Eko-Mama czy jakoś tak i zawsze czegoś ciekawego się dowiaduję i staram stosować w moim domu.

Kochana ale Ci zazdroszczę, u mnie już 9 kg na + albo i więcej, teraz nie wiem bo nie mam wagi

dorkabl dziękuję ale te bułki są łatwiejsze niż kapuśniak Ja Was będę zachęcać do pieczenia w domu, szczególnie mamuśki, które są teraz na zwolnieniu i się nudząą

A tak w ogóle to właśnie mi się strasznie kapuśniaku zachciało!!
Zrobię sobie chociaż bułeczkę z szynką i ogórkiem kiszonym, zawsze jakaś namiastka
dzieki kochana
chyba jutro zrobie
wygladajam mniamusnie
Stary 2010-12-09, 15:17   #122
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Witam w trzesciej czesci!
Wpadlam zobaczyc czy juz nowy wątek rozpoczety,a tu juz 4 str do czytania.
No i w ogole smaka mi narobilyscie na michałki! Uwielbiam te zwykle, bialych jeszcze nie widzialam, ale teraz chyba kazdy sklep ze slodyczami bede zaliczala w poszukiwaniu tych pysznosci
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:18   #123
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria siedze z zebami w ekranie przez ta Twoja buleczke z konfitura
Stary 2010-12-09, 15:22   #124
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Paulizia

Spice, no w końcu jesteś
Jeśli chodzi o marynatę to ja ilość podaną w przepisie wykorzystałam na 3 połówki piersi ale zazwyczaj robię na oko, jeśli wydaje mi się, że jest mało to dorzucam po małej łyżeczce musztardy, miodu i sosu sojowego i już

ok,dzięki, jutro spróbuję

spice ja jestem w ogóle uczulona na używanie silnej chemii w domu, nie tylko w ciąży. Tzn. nie jestem uczulona na samą chemię ale uważam na to, co wpuszczam do naszych biednych rzek...
Często zapominamy, że to co wyrzucamy albo spuszczamy w kibelku wcale nie przestaje być naszym problemem więc ja staram się jak najmniej zanieczyszczać środowisko.
Używam często ekologicznych preparatów na bazie octu (albo sama robię miksturę woda+ocet), bardzo często pojawiają się w Lidlu w super cenie. A piorę nie w proszkach a w łupinach orzechów indyjskich. Używam ich także do zmywarki i do czyszczenia łazienki, bo to naturalny środek piorący i czyszczący.
Do pralki chcę jeszcze takie zielone kule i w tym będę prała ciuszki dla maluszki
Zrezygnowałam też z płynów do płukania, które uwielbiam i zamiast tego używam olejków eterycznych
Ostatnio mówiła o nich w Dzień Dobry TVN Reni Jusis, jest taki program Eko-Mama czy jakoś tak i zawsze czegoś ciekawego się dowiaduję i staram stosować w moim domu.:
Normalnie masz mój wielki szacunek! Kurcze,ja też bym tak chciała, również uważam że ta chemia gospodarcza to jedno wielkie g..., ale jakoś do tej pory nie mogłam się zmobilizować do zmian Co to są te łupiny do prania? Gdzie się to kupuje? I wszystko się dopiera? O occie z wodą to też już słyszałam, muszę spróbować

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:23   #125
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Wow!! To jesteś mistrzyni!!! zeby nie przytyć ani grama?? Jak ty to robisz?? Witamy na naszym watku i ostrzegam! My tu duzo o jedzeniu gadamy haha. A w zasadzie 89% wątku jest o jedzeniu i co sie dziwic ze mamy juz po 8kg na plusie
Kochana w tym cały szkopuł, że ja jem w każdej wolnej chwili i tym bardziej sie dziwie tą moją waga widoczne w brzuchu mam niezły odkurzacz

Mam pytanko do dziewczyn przed lub po ślubie cywilnym ile wcześniej wszystko organizowalyście? Z tż planujemy na marzec, chcemy skromną uroczystość na ok 12-15 osób ale jeszcze nic nie zalatwione ani urzad ani obraczki....przyjecie bedzie u moich rodzcow wiec to mamy z glowy. Czy powinnam juz panikowac i latac jak wariat i zalatwiać????
Stary 2010-12-09, 15:26   #126
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

eweska proszę spójrz na mój ślubny, jest w linku pod spodem, co myślisz? Bo ja tak szczerze to uważam ze mi takie za bardzo "różki" po bokach zrobiła, ale co tam, i tak było fajnie
Zerknęłam i uważam że ładnie wygladałas, makijaż delikatniutki podkreślający urodę i taki ma być ślubny, może troszke za bardzo wyjechane na boki, ale nie rzuca się to jakoś specjalnie w oczy.

Cytat:
Paulizia ja tego badania nie robiłam bo usg genetyczne wykazało b. niskie prawdopodobieństwo tej wady u naszego szkraba.

Dzisiaj zrobiłam 8 i są takie większe. Wrzucam fotki

Kilograaam? Szalona

Witaj, witaj Wrzuciłam Cię już na listę. Jeśli masz jakieś fotki brzuszka to wrzucaj

Spice, no w końcu jesteś

Ostatnio mówiła o nich w Dzień Dobry TVN Reni Jusis, jest taki program Eko-Mama czy jakoś tak i zawsze czegoś ciekawego się dowiaduję i staram stosować w moim domu.

Kochana ale Ci zazdroszczę, u mnie już 9 kg na + albo i więcej, teraz nie wiem bo nie mam wagi

dorkabl dziękuję ale te bułki są łatwiejsze niż kapuśniak Ja Was będę zachęcać do pieczenia w domu, szczególnie mamuśki, które są teraz na zwolnieniu i się nudząą

A tak w ogóle to właśnie mi się strasznie kapuśniaku zachciało!!
Zrobię sobie chociaż bułeczkę z szynką i ogórkiem kiszonym, zawsze jakaś namiastka
Aaaaa jakie buły, mmmm juz czuje ich zapach

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
jeejku... wczoraj Was zostawiłam jeszcze w starej części, a tu już ponad 100 postów nowej! No nic... zapowiada się dużo czytania. Melduję się w nowym wątku

byłam dziś u lekarza, wszystko jest ok, ale nadal mam te krwawienia. Niech już się to skończy...

moria, ślinotok mam na takie cudeńka!
Najważniejsze kochana że wszystko ok, a krwawienie w końcu sobie pójdzie precz

Cytat:
Dziewczyny oglądacie "Rozmowy w Toku"?
Ja tak, i ledwo się program zaczął a już ryczę Ach, te ciążowe hormony...
Oglądam, ogladam w sumie jednym okiem, ale wiem o co chodzi i kto co mówi.
Smutne no ale co zrobić
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:27   #127
principessina
Zakorzenienie

Hej melduje sie na nowym watku, ale zescie juz napisaly moj maluszek poruszyl sie wczoraj wieczorem naprawde mocno

A odebralam dzis wyniki morfologii, zelazo troche niskie i co sie okazalo nie mam tych bakterii i leukocytow w moczu, zrobilam posiew i wszystko ok, nie wiem jakim cudem one mogly zniknac

anulinka_2009 odebralam wyniki tsh i sie podwyzszylo mam 2.59 teraz, ale chyba tragedii nie ma jak myslisz??

Aliczka88 piekna masz buzke, no i widac odrazu ze kosmetyczka, bo brwi ladnie zrobione

TheXanthippe mysle, ze od stycznia powinnas isc wszystko zalatwiac, bo nawet jak teraz pojdziesz do jakiejs restauracji zamowic obiad czy poczestunek to kto Cie bedzie sluchal przed Sylwesterem
Stary 2010-12-09, 15:33   #128
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
TheXanthippe mysle, ze od stycznia powinnas isc wszystko zalatwiac, bo nawet jak teraz pojdziesz do jakiejs restauracji zamowic obiad czy poczestunek to kto Cie bedzie sluchal przed Sylwesterem
Przyjęcie chcemy zrobic w domu bo i tak juz nas czeka duzooo wydatków
Stary 2010-12-09, 15:34   #129
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość

Mam pytanko do dziewczyn przed lub po ślubie cywilnym ile wcześniej wszystko organizowalyście? Z tż planujemy na marzec, chcemy skromną uroczystość na ok 12-15 osób ale jeszcze nic nie zalatwione ani urzad ani obraczki....przyjecie bedzie u moich rodzcow wiec to mamy z glowy. Czy powinnam juz panikowac i latac jak wariat i zalatwiać????
ohoho,to masz jeszcze duuuzo czasu My zalatwialismy miesiac przed (do urzedu musicie isc miesiac wczesniej) obraczki mielismy chyba za 2 dni, restauracje zalatwilismy w pon. a w sob. slub Wiadomo,ze za restauracją mozesz sie rozejrzec wczesniej, za kreacją tez ale spokojnie, nie ma pośpiechu w zasadzie nie jest dużo zalatwiania przy cywilnym.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:44   #130
Zytus
Rozeznanie

Tez kukam na rozmowy w toku i powiem Wam ze łza mi sie w oku kreci. Tym bardziej ze dlugo sie staralismy o bejbika i o in vitro tez mysleliamy, a tu niespodzianka i udalo sie metoda naturalna i teraz wyczekuje na pierwsze kopniaki
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:49   #131
Paulizia
Wtajemniczenie

Mamusie co myslicie o tym wozku? Te kolka sa ok? Podoba mi sie dosc i jest bardzo lekki...

http://cgi.ebay.co.uk/New-Graco-Symb...item5196714013
Stary 2010-12-09, 15:51   #132
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
moria44napiosz cos wiecej o tych kulach do prania
Tylko widzisz u nas jest tak twarda woda ze sam olejek zamiast płynu do płukania nie wystarczy
O kulach najwięcej wyczytasz na aukcjach lub w po prostu w googlach:
http://allegro.pl/kule-piorace-zamia...317683205.html

Reni Jusis pierze w nich pieluchy synka więc myślę, że piorą jak trzeba Liczę, że ktoś mi je sprezentuje na święta

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
(...) ale upolowalam sukienke, raz ,ze tanio, moze nie taka bomba ale wiem, ze i jak 10 kg przytuje to w nia wejde, wyglada na srebrna, i takie tez kupilam buty. Pokaze Wam, ale zrobie dopiero zdjecia jak bede miala wiecej sily. No i dwa prezenty z glowy i tak co caly dzien mi zlecial.
Kwiatecek do mnie dziś przyszła sukienka ciążowa, którą zamówiłam w tym serwisie pieknamama, pewnie wklejałam link
Bardzo fajna i też taka, że jeszcze mogę dychę wrzucić i będzie dobra
Wrzucam fotencję

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moria siedze z zebami w ekranie przez ta Twoja buleczke z konfitura
Zjadłam już trzy buły i na pocieszenie powiem, że po tych malinach mam zgaaaagę

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Normalnie masz mój wielki szacunek! Kurcze,ja też bym tak chciała, również uważam że ta chemia gospodarcza to jedno wielkie g..., ale jakoś do tej pory nie mogłam się zmobilizować do zmian Co to są te łupiny do prania? Gdzie się to kupuje? I wszystko się dopiera? O occie z wodą to też już słyszałam, muszę spróbować
spice łupiny są w większości sklepów ekologicznych i oczywiście na allegro, skąd ja je zamawiam. Tzn. zamówiłam, bo 1 kg starcza na baaaardzo długo:
http://allegro.pl/indyjskie-orzechy-...340285856.html

Ich używanie jest bardzo proste, wkładasz kilka łupin do woreczka i wrzucasz do prania. Finito
Wszystko mi się pięknie dopiera, gdy mam białe pranie i jakieś mocno brudne ręczniki albo skarpety, to dodaję 1 małą łyżeczkę sody do prania i jeszcze mi się nie zdarzyło by jakieś plamy zostały

Ja kupiłam taki zestaw z olejkami:
http://allegro.pl/orzechy-piorace-1k...304080760.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (102,1 KB, 71 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:53   #133
principessina
Zakorzenienie

Paulizia mysle,ze ten wozek jest super, pokaze tez ten link mezowi, akurat ten co dalas wczoraj to tych wozkow we Wloszech nie ma, graco sa i to b.dobra firma

Zytus tez ogladalam rozmowy w toku i lezka mi sie zakrecila w oku no ale w koncu i nam sie udalo
Stary 2010-12-09, 15:54   #134
TheXanthippe
Raczkowanie

a ja myśle o tym wózku , tak tansza wersja x-landera
http://allegro.pl/wozek-espiro-atlan...322637319.html
Stary 2010-12-09, 16:06   #135
kinga_91
Rozeznanie

Witam w 3 czesci watku

dziewczyny potrzebuje waszej rady w sprawie pracy...od 5 lipca do 30 listopada bylam na stazu w urzedzie gminy moj pracodawca wiedzial o mojej ciazy i mimo to zgodzil sie zawrzec ze mna umowe o prace ale tylko na miesiac od 1 grudnia do 31 grudnia 2010r. niestety w zwiazku z wyborami samorzadowymi ktorych nie wygral musial opuscic swoje stanowisko myslalam ze taka umowa ulegnie przedluzeniu do dnia porodu...dzisiaj zanioslam kadrowej zaswiadczenie o mojej ciazy (dodam ze ona za mna nie przepada poniewaz miala inna osobe na moje miejsce ale szef wybral mnie) i ona mi powiedziala ze nie jest pewna czy moja umowa ulegnie przedluzeniu?? strasznie mnie zdenerwowala tymi slowami wiem ze moze robic wszystko zeby mi zaszkodzic ale czy ma racje ze moja umowa nie zostanie automatycznie przedluzona do dnia porodu??
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:12   #136
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga_91 Pokaż wiadomość
Witam w 3 czesci watku

dziewczyny potrzebuje waszej rady w sprawie pracy...od 5 lipca do 30 listopada bylam na stazu w urzedzie gminy moj pracodawca wiedzial o mojej ciazy i mimo to zgodzil sie zawrzec ze mna umowe o prace ale tylko na miesiac od 1 grudnia do 31 grudnia 2010r. niestety w zwiazku z wyborami samorzadowymi ktorych nie wygral musial opuscic swoje stanowisko myslalam ze taka umowa ulegnie przedluzeniu do dnia porodu...dzisiaj zanioslam kadrowej zaswiadczenie o mojej ciazy (dodam ze ona za mna nie przepada poniewaz miala inna osobe na moje miejsce ale szef wybral mnie) i ona mi powiedziala ze nie jest pewna czy moja umowa ulegnie przedluzeniu?? strasznie mnie zdenerwowala tymi slowami wiem ze moze robic wszystko zeby mi zaszkodzic ale czy ma racje ze moja umowa nie zostanie automatycznie przedluzona do dnia porodu??
Kinga a jaka umowę zawarłaś?? czy to jest umowa na "czas określony" czy na "okres próbny"?? i w którym tygodniu ciąży jesteś??
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:12   #137
martynka89
Zakorzenienie

Witam mamuski w 3 czesci.

Kilka dni temu bylam na pierwszym USG i widzialam swojego maluszka.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:14   #138
kinga_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Kinga a jaka umowę zawarłaś?? czy to jest umowa na "czas określony" czy na "okres próbny"?? i w którym tygodniu ciąży jesteś??
umowa na czas okreslony jestem w 17 tyg
Stary 2010-12-09, 16:26   #139
Renessme1985
Rozeznanie

Podrzucam aukcję z fajną sukienką, gdyby któraś z dziewczyn szukała czegoś wigilijno - świątecznego Sama ją dzisiaj dopiero wynalazłam, oczywiście od razu zamówiłam, bo cena korzystna, a wygląda całkiem fajnie. Zobaczymy jak przyjdzie
http://moda.allegro.pl/ciazowa-sukie...360485634.html

Moria... przepis na bułeczki już zapisałam, może jutro wypróbuje tylko chyba zmienię trochę i zamiast mąki takiej normalnej dam razowa albo orkiszową, bo My z TŻ raczej białego pieczywka nie jemy.

A tak w ogóle co Wy za cudeńka tu pokazujecie z tymi orzechami i kulami itp... nie wiedziałam nawet, że takie cosik istnieje... jakoś nie przekonują mnie takie naturalne metody, bo mam wrażenie, że te ciuszki nie będą się dopierały... hmmm... ale w zasadzie to wcale drogie nie jest, a nóż widelec skuteczne, dlatego może w styczniu po świątecznym szaleństwie się skuszę i wypróbuję... jak mi nie będzie pasowało to Ci moria zrobię paczkę z tych orzechów do domciu hehe

A Nas w 3city z lekka zasypało i mój TŻ dzisiaj wkurzony pojechał autobusikiem do pracy, bo nie mógł wyjechać autem, bo oczywiście o 7 rano to się nikomu u Nas przed blokiem odśnieżać nie chciało Wkurzony był na maxa... Ja wyjeżdżałam do pracy jakieś 40 minut po nim i już było trochę pougniatane przez inne samochody, więc dałam radę

A ja dzisiaj na początku 19 tc i nie czuję ruchów wcale...
Czasem wydaje mi się, że coś mnie smyrnie jak tak siedzę z lapkiem na nogach ale czy to to... ja nie mam pojęcia... może to jelita czy inne wynalazki w brzuchu... jak leże wieczorem na płasko w łóżku to nie czuję nic, żeby mi tam jakiś kosmita buszował

dojrzewam do wstawienia zdjęcia... ciekawe ile to jeszcze u mnie potrwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 16:27   #140
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Kasia Sloneczko, rozumien Cie doskonale, i wiem jaki stres teraz przezywasz, ale musisz byc silna, dla tej malej dzidzi, ktora nosisz pod sercem, czasem lepiej nie ktore sprawy puscic w nie pamiec, przytulic sie powiedziec, kocham i nie gniewac sie, uwazam ,ze jestes silna dziewczyna i dasz sobie rade doskonale ze wszystkim. Tez mnie czesto boli brzuch jak sie zdenerwuje bo jestem nerwus, a wtedy nikt tak nie pomaga jak ktos bliski i mysl,ze mam w brzuszku, owoc swojej milosci, ktory mi daje znaki zycia.

Tavernery
, masz sie Kochana to masz, ciagle w stresie przez te krwawienia, ale jestesmy z Toba i trzymamy kciuki, badz dzielna.

Moria
, znowu mi smak robisz pysznoscami, pokazuj dalej te zdjecia to bedziesz musiala otworzyc gastronomie internetowa a ja bede stala klientka

Zosiaaa, witamy Cie duzo zdrowka dla Ciebie i dla malenstwa

Agus Listopadowa, gratuluje duzych brzuszkow, ja to dzis jak mierzylam sukienki to tylko brzuch ogladalam w tych duzych lustrach, pewnie temu caly dzien mi zeszlo

AgnieszkaM, ja takich michalakow nie widzialam jeszcze, niestety, bo tez uwielbiam biala czekolade, albo taka bialo czarna( laciata) milki, jogurtowa z chrupkami, ale i gorzka dobrze mi wchodzi a ja tak czytajac was wchlonelam 850 deko mandarynek, czyli prawie kilo, ale te male ma apetyt, to nie ja

Eweska skad sie znasz ma make-up?
Stary 2010-12-09, 16:33   #141
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny oglądacie "Rozmowy w Toku"?
Ja tak, i ledwo się program zaczął a już ryczę Ach, te ciążowe hormony...
normalnie masakra... jak można czekać na ciążę 20 lat i nie zwariować, że nic nie wychodzi albo te rozczarowanie, że przeszło się 6 ciąż i wszystkie straciło. Miałam łzy w oczach. Jakie to szczęście, że nam się udało, Dziewczyny, niesamowite.

Cytat:
K
panikować to może nie, ale jak najszybciej leć do urzędu, bo zdarza się, że terminów nie ma już na najbliższy rok, albo zostanie Ci godzina... 9 rano! Kochana, teraz ślubów cywilnych jest takie oblężenie, że załatwić termin jest nawet trudniej, niż przy kościelnym. KONIECZNIE załatw to jak NAJSZYBCIEJ. A resztę ze spokojem. Na obrączki czeka się max miesiąc, a niekiedy można je nawet dostać od ręki, więc spoks.

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Witam mamuski w 3 czesci.

Kilka dni temu bylam na pierwszym USG i widzialam swojego maluszka.
a w którym jesteś tygodniu, że miałaś dopiero pierwsze USG? Ja miałam już ich tyle, że nie mogę zliczyć

a tak poza tym to wiecie co? Jak dzisiaj byłam w przychodni i zobaczyłam jedną dziewczynę z półrocznymi bliźniakami, to aż mi się śmiać chciało, jaki to cudowny widok! Podobno teraz się rodzi coraz więcej bliźniaków. A dzisiaj moja lekarka powiedziała, że na oddziale ma mamę trojaczków w 36 tc! To ponoć rzadkie, żeby tak ładnie donosić ciążę mnogą. A dzieciaczki, choć jeszcze w brzuszku mają po 3 kg! Nie wiem, gdzie ta kobieta mieści troje takich "wielkoludów" w brzuchu... musi jej być ciężko.
Dobra, spadam, bo się rozpisałam...
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:34   #142
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
umowa na czas okreslony jestem w 17 tyg
Moim zdaniem jak najbardziej powinni Ci przedłużyć umowę do dnia porodu.

Jeśli umowa zawarta jest na czas określony, a nie próbny i (w Twoim przypadku zakończyłaś już 3 miesiąc ciąży) to tak stanowią przepisy prawa pracy... że umowę należy przedłużyć.
Stary 2010-12-09, 16:36   #143
zosiaaa
Zadomowienie

Kinga 91 z tego co się orientuję to jeśli jesteś zatrudniona na czas określony i jesteś powyżej 3 miesiąca ciąży w momencie wygasania umowy to automatycznie ona musi być przedłużona do dnia porodu wyjątkiem jest dyscyplinarka lub upadłość firmy. Wiem bo też jestem w podobnej sytuacji umowa kończy mi się w grudniu a rodzę w maju.

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:49   #144
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Renessme1985,To Twoja pierwsza ciaza? Od takich laskotan sie zaczyna, ja dopiero po 2 tygodniach takich delikatnych musniec poczulam mocniejsze ruchy, a wiec nie martw sie i u Ciebie do tego idzie.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Urzad sie zalatwia miesiac wczesniej, a jesli sie przedstawi zaswiadczenie o ciazy+ dodatkowa oplata to jeszcze szybciej mozna wziac slub wtedy czeka sie mniej niz miesiac. My zamowilismy slub miesiac i kilka dni wczesniej. Na obraczki czeka sie 10 dni srednio gora do 2 tyg. a wiec masz czas spokojnie
Stary 2010-12-09, 16:55   #145
kinga_91
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za pomoc
tez sadze ze umowa powinna mi sie przedluzyc a ta kadrowa specjalnie chciala mnie zdenerwowac i co najgorsze udalo jej sie ale zamierzam sie bronic nie dam soba pomiatac
Stary 2010-12-09, 17:03   #146
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

http://www.*************/rozszyfruj-...ciebie-kolory/
tu jest napisane jakie kolorki do kogo pasuja, przy makijazu chyba od tego sie zaczyna?

***** to stylistka i pl

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
dzieki dziewczyny za pomoc
tez sadze ze umowa powinna mi sie przedluzyc a ta kadrowa specjalnie chciala mnie zdenerwowac i co najgorsze udalo jej sie ale zamierzam sie bronic nie dam soba pomiatac
nastepnym razem jej powiec" ktos tu chyba kodeksu pracy nie zna" tez ja mozesz powkurzac

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

moria, Twoja dobra jest tak na co dzien bo chociaz Ci nie bedzie w brzuszek cisnac: a wiec zakup trafiony

Edytowane przez Kwiatecek
Czas edycji: 2010-12-09 o 16:59
Kwiatecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 17:19   #147
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Aliczka88 piekna masz buzke, no i widac odrazu ze kosmetyczka, bo brwi ladnie zrobione
hihi dzieki

MORIA dziecko moje ja mam takiego chopla ale z kosmetykami eko dziś przyszła mi paczka z mydlarni św.Franciszka z kolejnym mydełkiem oliwkowo laurowym 70% i Savon noir tzw czarne mydło w postaci czarnej pasty, do tego mam rekawice taka ostra i po kapieli wciera sie ta pastę i peelinguje tą rękawicą!! Dziewczyny skóra jak u dzidziusia poza tym jeszcze sól z morza martwego i jakies tam olejki... Fakt ze zapach tych klasycznych preparatów nie zachęca ale ma działać a nie sztucznie pachnąć są tez dostepne mydełka owocowe, albo różane i wszystko eko
Ale w te orzechy ze upiorą spodnie mojego męża budowlańca to jakoś chyba nie uwierze....
Ściery, skarpety, plamy po barszczu i malinach dopiera??
Aha, tez oglądam eko mame Reni super o tym wszystkim opowida! I zaciekawiły mnie te pieluchy dla dzieci wielokrotnego uzytku
http://allegro.pl/pieluchy-eko-wielo...348012048.html
http://allegro.pl/tots-bots-teeny-fi...342001519.html

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2010-12-09 o 17:24
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 17:28   #148
principessina
Zakorzenienie

Zdrzemnelam sie

moria extra sukieneczka i brzusio a gdzie ta sukienusie kupilas?

Aliczka88 a czy bedziesz miala czas i sile zeby prac te pieluchy? ja raczej sobie nie wyobrazam...
Stary 2010-12-09, 17:37   #149
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria... przepis na bułeczki już zapisałam, może jutro wypróbuje tylko chyba zmienię trochę i zamiast mąki takiej normalnej dam razowa albo orkiszową, bo My z TŻ raczej białego pieczywka nie jemy.
Jak najbardziej można Ja sama czasem mieszam pół na pół mąkę białą z razową i też pięknie bułki rosną.

Cytat:
(...)dlatego może w styczniu po świątecznym szaleństwie się skuszę i wypróbuję... jak mi nie będzie pasowało to Ci moria zrobię paczkę z tych orzechów do domciu hehe
Pasuje mi taki układ

Cytat:
dojrzewam do wstawienia zdjęcia... ciekawe ile to jeszcze u mnie potrwa
Dawaj kochana, nie ociągaj się

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

Moria
, znowu mi smak robisz pysznoscami, pokazuj dalej te zdjecia to bedziesz musiala otworzyc gastronomie internetowa a ja bede stala klientka
Hehe a Ty wiesz, że ja przez długi czas chciałam w piekarni pracować W takiej, co to się pracuje od 3 do 7 rano

Cytat:
normalnie masakra... jak można czekać na ciążę 20 lat i nie zwariować, że nic nie wychodzi albo te rozczarowanie, że przeszło się 6 ciąż i wszystkie straciło. Miałam łzy w oczach. Jakie to szczęście, że nam się udało, Dziewczyny, niesamowite.
No dokładnie

Cytat:
(...) Podobno teraz się rodzi coraz więcej bliźniaków. A dzisiaj moja lekarka powiedziała, że na oddziale ma mamę trojaczków w 36 tc! To ponoć rzadkie, żeby tak ładnie donosić ciążę mnogą.
Zgadza się Ja myślę, że to też przez to, że coraz więcej ludzi leczy się z powodu problemów z płodnością a takie leczenie stosunkowo często kończy się właśnie ciążą mnogą.
Ja też mogłam mieć trojaczki bo wzięliśmy wszystkie trzy zarodeczki ale została ze mną tylko Iguśka

Cytat:
MORIA dziecko moje ...

Cytat:
...
ja mam takiego chopla ale z kosmetykami eko dziś przyszła mi paczka z mydlarni św.Franciszka z kolejnym mydełkiem oliwkowo laurowym 70% i Savon noir tzw czarne mydło w postaci czarnej pasty, do tego mam rekawice taka ostra i po kapieli wciera sie ta pastę i peelinguje tą rękawicą!! Dziewczyny skóra jak u dzidziusia poza tym jeszcze sól z morza martwego i jakies tam olejki... Fakt ze zapach tych klasycznych preparatów nie zachęca ale ma działać a nie sztucznie pachnąć są tez dostepne mydełka owocowe, albo różane i wszystko eko
Ale w te orzechy ze upiorą spodnie mojego męża budowlańca to jakoś chyba nie uwierze....
Ściery, skarpety, plamy po barszczu i malinach dopiera??
Aha, tez oglądam eko mame Reni super o tym wszystkim opowida! I zaciekawiły mnie te pieluchy dla dzieci wielokrotnego uzytku
http://allegro.pl/pieluchy-eko-wielo...348012048.html
http://allegro.pl/tots-bots-teeny-fi...342001519.html
Aliczka podaj namiar na tą mydlarnię. Kosmetyki eko też bardzo lubię
A co do orzechów, kurcze nie chce Ci obiecać, że dopiera bez wspomagaczy barszcz czy marchewkę, nie prałam takich plam no chyba, że na ścierkach ale wszystkie są czyściutkie, śladu nie ma.

Poza tym tak sobie myślę, że jeśli pranie jest wyjątkowo brudne to lepiej raz na jakiś czas dodać np. samego vanish'a do prania z orzechami niż na co dzień prać nawet lekkie zabrudzenia w chemicznych proszkach. Ta chemia nie wypłukuje się do końca i niestety dostaje do naszego organizmu z ciuchów. Tak właśnie eko-mama tłumaczyła w tvn

Ale z ręką na sercu, nie zdarzyło mi się czegoś nie doprać. Pewnie największe plamy dopiero przede mną, gdy się dzidzia pojawi To będzie prawdziwy orzechowy test

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 17:41   #150
Paulizia
Wtajemniczenie

No wlasnie Moria fajna ta kieca

Principessina pokazalam Tzetowi ten wozek i jemu sie nie podobac twierdzi, ze ma plastikowe kolka a one chyba sa piankowe musze poczytac o zaletach kol piankowych i pompowanych

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości