Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 01:33   #121
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
taki mezul to skarb i ile kasy zaoszczedzonej
ojj tak racja
Mezul wszystko w domu robil prad , malowanie teraz plytki jeszcze czeka go ukladanie podlogi

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
co sądzicie o tych meblach

stolik pod tv, szafa i komoda
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%C3%B3j+dzienny/115

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------
bardzo mi sie podobaja

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Żabciu, fajnie się zapowiada Wasza łazienka
dziekuje slicznie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:18   #122
klion78
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rosi ok 20 tys mieszkańców.
I wiecie przyszedł bardzo miły młody ksiądz. Gdy spisywał nasze dane pyta czy nie biega tu jakiś mały szkrab jeszcze. No i chyba zobaczył moją minę, bo od razu powiedział: "Wie pani jak to jest ... człowiek strzela Pan Bóg kulę nosi". Miał rację.
PS. Dodałam nowy avatarek, bo po ostatniej awarii Wizazu mój poprzedni zniknął i nie wiem jak pozbyć się tego napisu Wizaz.pl na avatarku. Wiecie może?

Edytowane przez klion78
Czas edycji: 2010-12-13 o 06:34
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:50   #123
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny jakie garnki do płyty indu mozecie polecic? szukam czegos na allegro, ale wiekszosc firm nic mi nie mowi
Polecam tefal ingenio http://allegro.pl/tohrh2-tefal-ingen...351105842.html lub http://allegro.pl/garnki-tefal-class...357858546.html
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 06:55   #124
kliwia
Zakorzenienie

wczoraj na gallileo bylo o plycie indukcyjnej vs. plyta elektryczna - plyta indukcyjna zwraca sie po 30 latach uzytkowania - w sensie oszczednosc na jej uzytkowaniu. Jedyne co jest bezcenne to krotki czas przygotowywania potraw
tak apropo - na garnkach do indu sie nie znam

wlasnie mis ie mleko ze wsi zwazylo podczas podgrzewania do zupy mlecznej - i zostalam bez sniadania. swietnie :/

klion napis yhm... zazwyczaj sie pojawia jak fotka sciagnieta z wizazu - kazda fotka ma ten napis?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-12-13 o 06:56
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:03   #125
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

klion napis yhm... zazwyczaj sie pojawia jak fotka sciagnieta z wizazu - kazda fotka ma ten napis?
fotkę ściągnęłam z netu i każda którą ściągam po załadowaniu ma ten napis ... jakoś to przeżyję, ale moje wcześniejsze avatarki dodawałam w ten sam sposób i napisu nie było
Stary 2010-12-13, 07:07   #126
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Sliweńko bardzo ładne meble, też kiedyś je oglądałam. ale po opiniach ludzi o BRW zrezygnowałam
a jakie są opinie bo mi brat ma zobaczyć czy taniej wyjdzie jak mi sam je zrobi

ale chyba inne będę musiałą wybrać inne bo te będzie ciężko zrobić

Cytat:
jak najbardziej w moim stylu, podobaja mi sie

dziewczyny jakie garnki do płyty indu mozecie polecic? szukam czegos na allegro, ale wiekszosc firm nic mi nie mowi
ingenio są świetne ja mam tą wersje bordową i jestem zadowolona łatwo się myje nie przypala się nic i co jest najlepsze piekę w nich ciasta

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:09   #127
kliwia
Zakorzenienie

klion widocznie jakas 'awaria' po osttaniej awarii, poszukaj na forum technicznym - moze ktos tez ma klopocik z tym.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 07:12   #128
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Rosi ok 20 tys mieszkańców.
I wiecie przyszedł bardzo miły młody ksiądz. Gdy spisywał nasze dane pyta czy nie biega tu jakiś mały szkrab jeszcze. No i chyba zobaczył moją minę, bo od razu powiedział: "Wie pani jak to jest ... człowiek strzela Pan Bóg kulę nosi". Miał rację.
PS. Dodałam nowy avatarek, bo po ostatniej awarii Wizazu mój poprzedni zniknął i nie wiem jak pozbyć się tego napisu Wizaz.pl na avatarku. Wiecie może?

musiałabyś z neta ściągnąć bez napisu

kiedyś miałam taką tapetę na telefonie

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

martucha czy mi się zdaje czy masz dziś urodzinki??

wszystkiego najlepszego @->-->-----

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:17   #129
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
a jakie są opinie bo mi brat ma zobaczyć czy taniej wyjdzie jak mi sam je zrobi

ale chyba inne będę musiałą wybrać inne bo te będzie ciężko zrobić

ingenio są świetne ja mam tą wersje bordową i jestem zadowolona łatwo się myje nie przypala się nic i co jest najlepsze piekę w nich ciasta
Ja jeszcze niegdy nie używałam ich w piekarniku, mam garnek 16 cm i 18 cm i duzy garnek z rączkami na stałe, wiec tylko te dwa małe mogę używać do pieczenia. Pewnie jakieś ciasto czekoaldowe mogałbym w nich spróbować upiec, albo mały serniczek. A Ty wykładasz je jeszcze papierem do pieczenia?
Do jednego tego najmniejszego garnuszka nie mam pokrywki - teraz juz widziałam, ze można pojedyncze pokrywki kupować.

India, ja naprawde polecam te garnki. Ale gotowe zestawy mi nie odpowiadają, bo wlasnie nie mają pokrywek do wszystkich. Musisz dobrze sie zastanowic jaki zestaw najbardziej Ci odpowiada i dokupic pokrywki, jeśli ich nie ma w komplecie.

Garnek 16 cm używam do gotowania ziemniaków, 18 cm do gotowania makaronu. A duzy do zupy. Odpiekam też w dużym miesko, ostanio robiłam goloko, ale spkojnie mozna w nim robic też kurczaka, odpiekać szynke ... naprawde wszystko w tych garnkach mozesz przygotowac. A uzywanie ich jeszcze w piekarniku jest rewelacyjne. Troche się obawiam o tę powłokę, czy nic się z nią nie bedzie działo( na arzie nie zauwazyłam zadnych uszkodzeń - uzywam 1,5 roku). Mam też 2 garnki classic, te srebrne . Ostanio moja siostra z mojego polecenia kupiła sobie właśnie taki zestaw classic i jest bardzo zadowolona. Obie zaobserwowałyśmy, ze te garnki sa energooszczedne. Bardzo malo gazu sie zużywa do przygotowania potraw.

Martucha - wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka przede wszytskim i pomyślności w zyciu.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-12-13 o 07:28
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:37   #130
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Jestem mega niewyspana. Do 2 nad ranem oglądałam z mężem filmy wrrrr

Rybulko kochany mąż skoro tak o was dbał i jeszcze na koniec zrobił ci niespodziankę z prezentem Masz rację miła rzecz.

Jejku ciężki tydzień przede mną. Na samą myśl mam gulę w gardle. Aby do piątku (do 14 )

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 07:41   #131
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
(...)

uwielbiam Denzelaaaa
a ogladalas "Man on Fire" ?? Bardzo polecam!!!
(...)
Nie widziałam jeszcze, ale muszę zapamiętać tytuł i obejrzeć Dla mnie Denzel też jest super

Cytat:
co sądzicie o tych meblach

stolik pod tv, szafa i komoda
http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%C3%B3j+dzienny/115

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

też ju go sobie zapisałam jak znajdę czas i kupie w końcu wałek to zrobię je
Cytat:
Sliweńko bardzo ładne meble, też kiedyś je oglądałam. ale po opiniach ludzi o BRW zrezygnowałam
Meble bardzo ładne, rozważałam je do siebie, ale w końcu zdecydowaliśmy się na system AFFI. Szczerze mówiąc to nie wiem co ludzie mają do mebli z BRW, ja mam meble z tej firmy w każdym pokoju i nie mogę powiedzieć absolutnie jednego złego słowa. W sypialni mam meble już od prawie 6 lat, rok temu dokupowaliśmy komodę i tak naprawdę trudno powiedzieć, która z nich jest nowsza, bo ta "stara" się w ogóle przez te kilka lat nie zniszczyła. I nie wierzę, że tylko ja trafiam ciągle na dobre egzemplarze tych mebli, a cała reszta jest do luftu.
A jeśli chodzi o samo składanie mebli z BRW to mają najbardziej czytelną instrukcję jaką do tej pory widziałam ( a trochę się tych mebli z różnych firm naskładałam).

Rybulka i Martucha

Anika cudny brzucholek

Martucha wszystkiego najlepszego!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 08:03   #132
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu ja nie mam mebli BRW, ale pamiętam jak kiedys był ten temat, to wiele dziewczyn pisała, że są słabe, a tu półki się wyginają a to coś

Stary 2010-12-13, 08:07   #133
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu ja nie mam mebli BRW, ale pamiętam jak kiedys był ten temat, to wiele dziewczyn pisała, że są słabe, a tu półki się wyginają a to coś
Pamiętam właśnie, że były takie wypowiedzi i dlatego mówię, że się im dziwię.
A jak się naładuje na półkę ciężarów, to nie ma bata, ale z czasem każda się wygnie
Stary 2010-12-13, 08:09   #134
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
A jak się naładuje na półkę ciężarów, to nie ma bata, ale z czasem każda się wygnie
ja jakoś po tych opiniach zrezygnowałam. Jeszcze jak poszłam do kolegi a on miał stolik z tej firmy, który po kilku miesiącach miał już całe boki obdrapane to podziękowałam.

Stary 2010-12-13, 08:17   #135
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakoś po tych opiniach zrezygnowałam. Jeszcze jak poszłam do kolegi a on miał stolik z tej firmy, który po kilku miesiącach miał już całe boki obdrapane to podziękowałam.
Najczęściej zniszczenie mebli jest kwestią ich złego użytkowania, nie można od razu zwalać całej winy na producenta. Ja po prostu dziwię się tym negatywnym opiniom, bo mam 4 komplety tych mebli (w róznym już wieku ) i żadnej uwagi nie mogę do nich dopasować, a naprawdę nie wierzę, że tylko dla mnie odkładane są dobre egzemplarze
Stary 2010-12-13, 08:18   #136
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Najczęściej zniszczenie mebli jest kwestią ich złego użytkowania, nie można od razu zwalać całej winy na producenta. Ja po prostu dziwię się tym negatywnym opiniom, bo mam 4 komplety tych mebli (w róznym już wieku ) i żadnej uwagi nie mogę do nich dopasować, a naprawdę nie wierzę, że tylko dla mnie odkładane są dobre egzemplarze
Może kiedyś będę miała okazja je przetestować.

Stary 2010-12-13, 08:20   #137
kliwia
Zakorzenienie

ktosia fajne te affi mebelki. szkoda ze nie maja nic w klonowym kolorze z tej serii.
poki co ciagle mezzo mi pozostaje do kupienia - w sensie lozko, szafa i ew. szafka nocna, ale to w przyszlym roku.
Stary 2010-12-13, 08:23   #138
klion78
Zadomowienie

Cytat:
musiałabyś z neta ściągnąć bez napisu

kiedyś miałam taką tapetę na telefonie
no ja właśnie ściągnęłam z netu i każdy obrazek który mam po załadowaniu jako avatarek "dostaje" ten napis z Wizazu.
Mnie to w sumie nie przeszkadza więc niech zostanie tak jak jest.
Cytat:
Ja mam z BRW komplet wypoczynkowy RESET - tragedia !! po 2 latach musieliśmy zmieniać obicie bo ta ich super nowoczesna i wytrzymała niby-skóra po 2 latach cała sie pozdzierała. W dodatku cały się rozklekotał i skrzypi niemiłosiernie. Czekamy aż się całkiem rozwali żeby kupić coś porządniejszego. Wtopiliśmy z tym kompletem jak nie wiem. Zapłaciliśmy za niego 3 600 zł, potem 1500 za obicie i szkoda go teraz wyrzucić, a według mnie tylko na śmietnik się nadaje.
Mamy też meble kuchenne z BRW. Po pół roku odpadły jedne drzwiczki wraz z zawiasami, na szczęście udało sie je naprawić. Fronty drzwi też wydają się marnej jakości.
Nie wiem może mamy pecha do tych mebli, ale ja omijam salony BRW z daleka.
Stary 2010-12-13, 08:24   #139
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia i jak w końcu z tą kasą?? Na bank już nie dostaniesz i zostaje wam tylko wypłata męża?? Czy jeszcze jest jakaś szansa??

Klion no właśnie po takich opiniach, ja też z tych mebli zrezygnowałam.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-12-13 o 08:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 08:37   #140
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia fajne te affi mebelki. szkoda ze nie maja nic w klonowym kolorze z tej serii.
poki co ciagle mezzo mi pozostaje do kupienia - w sensie lozko, szafa i ew. szafka nocna, ale to w przyszlym roku.
Dzięki
My szukaliśmy w kolorze wenge, także wybór był spory.
Te Mezo są bardzo ładne, na żywo się super prezentują i są stosunkowo niedrogie.
Stary 2010-12-13, 08:37   #141
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka no nie naleza mis ie zadne pienaizki niestety.

klion no komplet wypocazynkowy a meble pokojowe to dwie inne bajki
Chociaz jak macalam meble w brw no to sa troche ciensze niz np z jakiejs fabryki - ale nei wszytskie - zalezy od serii. no ale to golym okiem widac czy mebel w miare solidny za taka cene.

A jak jestescie zainteresowane meblami z serii romantic z VOX'u to robia wyprzedaz tych mebli co maja na stanie, bo fabryka juz tego modelu nie bedzie produkowala - ida w nowoczesnosc. A mi sie tak te meble podobaly i mega pojemne - mamuska moja ma z tej serii ech. takze polecam przejscie sie do salonu w razie co tylko u mnie na miejscu nie ten kolor co ja bym chciala maja w sprzedazy

ktosia no ktoras z dziewczyn ma mebelki mezzo wlasnie, i pokazywala fotki na moja prosbe z sypialni wlasnie sklerozo nie pamietam ktora
Chociaz jak to moj maz stwierdzil, kontarstowy kolor do tego klonu co juz mamy nie bedzie zly
ktosia kupowalas podloge do lozka w brw? wyszlifowana dobrze? bo widzialam ze nie maja w ofercie podlogi z takiej sklejki bukowej i zakonczonej takimi plastikami. Bo sie boje ze jak kupie materac to mi te dechy zniszcza materac. Chyba zeby cos przypic do podlogi np przescieradlo grubsze albo inne plotno? a nie wiem czy podloga z aalegro z tej sklejki bedzie pasowac, bo to nigdy nic nie wiaodmo

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-12-13 o 08:40
Stary 2010-12-13, 08:38   #142
violisia
Zadomowienie

czesc kobitki wpadlam sie przywitac, i dodac watek do subs.

ale u mnie sniegu napadalo, caly dzien i cala noc sypalo..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:39   #143
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia a jak u Was z opłatami. Dużo wam na życie zostaje.

Violisia cześć

Stary 2010-12-13, 08:42   #144
klion78
Zadomowienie

Cytat:

klion no komplet wypocazynkowy a meble pokojowe to dwie inne bajki
Wyraziłam jedynie moją opinię na temat mebli BRW, bez wnikania czy to pokojowe, wypoczynkowe, kuchenne czy jakiekolwiek inne.
Dodam jeszcze, że meble BRW są jak najbardziej w moim stylu, wiele ich kolekcji strasznie mi się podoba, dlatego bardzo żałuję, że mają nie najlepszą jakość.

Edytowane przez klion78
Czas edycji: 2010-12-13 o 08:45
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 08:45   #145
kliwia
Zakorzenienie

klion rozumiem rozumiem

madzielnka jak nas bedzie troje to z wyplaty meza nie zostanie nic, a nawet moze zabraknac - po wszytskich oplatach i kupieniu jedzenia. zalezy czy nasze dziecko bedzie mialo wrazliwy tylek - czy jednak bedzie tolerowalo tansze pieluchy, czy nei bedzie chorowalo, czy bede karmic peirsia, czy jednak mlekiem modyfikowanym. ZObaczy sie w praniu. Ale poki co raczej na styk bedzie.
Stary 2010-12-13, 08:47   #146
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
no ja właśnie ściągnęłam z netu i każdy obrazek który mam po załadowaniu jako avatarek "dostaje" ten napis z Wizazu.
Mnie to w sumie nie przeszkadza więc niech zostanie tak jak jest.

Ja mam z BRW komplet wypoczynkowy RESET - tragedia !! po 2 latach musieliśmy zmieniać obicie bo ta ich super nowoczesna i wytrzymała niby-skóra po 2 latach cała sie pozdzierała. W dodatku cały się rozklekotał i skrzypi niemiłosiernie. Czekamy aż się całkiem rozwali żeby kupić coś porządniejszego. Wtopiliśmy z tym kompletem jak nie wiem. Zapłaciliśmy za niego 3 600 zł, potem 1500 za obicie i szkoda go teraz wyrzucić, a według mnie tylko na śmietnik się nadaje.
Mamy też meble kuchenne z BRW. Po pół roku odpadły jedne drzwiczki wraz z zawiasami, na szczęście udało sie je naprawić. Fronty drzwi też wydają się marnej jakości.
Nie wiem może mamy pecha do tych mebli, ale ja omijam salony BRW z daleka.

Na temat mebli wypoczynkowych się nie wypowiadam, bo nie miałam nigdy, kuchennych zresztą też nie. Moje zdanie dotyczy mebli systemowych, bo te akurat mam i z powodzeniem użytkuję.
Stary 2010-12-13, 08:49   #147
kliwia
Zakorzenienie

a co do mebli wypoczynkowych, my kupilismy naroznik w Abrze - fabryka co produkowala nasz naroznik jakas z polski, ale badziew totalny. jak tylko dziecko je podniszczy juz do konca - za jakies 5 lat wywalam to G na smietnik i kupuje cos nowego. Po prostu porazka. Gabka na dechach, a ten material co teraz taki modny na kanapy nie dosc ze sie elektryzuje jak kot, to jeszcze na szwach sie poprul
A jak tylek od tych desek boli jak sie dzieci dluzej. Trzeba trafic w przestrzen meidzy deskami, zeby tylek nei zdretwial od siedzenia poracha.
Czlowiek uczy sie na bledach
i tani nie byl 1600zl

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-12-13 o 08:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 08:49   #148
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia rozumiem. A jak coś to na pomoc rodziców możecie liczyć, czy raczej cienko?? Nam jeszcze do 1 przez te 3 miesiące nie starczyło

Stary 2010-12-13, 08:54   #149
klion78
Zadomowienie

Cytat:
a co do mebli wypoczynkowych, my kupilismy naroznik w Abrze - fabryka co produkowala nasz naroznik jakas z polski, ale badziew totalny. jak tylko dziecko je podniszczy juz do konca - za jakies 5 lat wywalam to G na smietnik i kupuje cos nowego. Po prostu porazka. Gabka na dechach, a ten material co teraz taki modny na kanapy nie dosc ze sie elektryzuje jak kot, to jeszcze na szwach sie poprul
A jak tylek od tych desek boli jak sie dzieci dluzej. Trzeba trafic w przestrzen meidzy deskami, zeby tylek nei zdretwial od siedzenia poracha.
Czlowiek uczy sie na bledach
i tani nie byl 1600zl
Wiem o czym mówisz ... tapicer w trakcie obijania naszego kompletu z BRW jak zobaczył co on ma wewnątrz to się załamał. Gąbka na siedziskach grubości 2 cm, podczas gdy podobno nawet chińskie standardy mówią że ma mieć przynajmniej 7 cm.
Stary 2010-12-13, 08:54   #150
kliwia
Zakorzenienie

madzia tescie i rodzice emeryci wiec za bardzo sami nie maja. Tesciowa zaproponowala kase na pampersy. A moim rodzicom jeszcze nie powiedzialam, ze jednak nie bede dostawac kasy. Zreszta tez nie maja za bardzo - choc na pewno cos beda wysylac jak sie dowiedza.

klion no terazmi sie marzy taki naroznik na sprezynach, ale nie wiem czy robia takie?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-12-13 o 08:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości