![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TIRY na drogach
Cytat:
oryly? to po co było o tym pisać? a mnie nic nie śmieszy, mnie zadziwia twój tok myślenia który powyższymi wypowiedziami prezentujesz, wciskając tu i ówdzie Dzieci, Słoneczka i inne Koteczki. Poza tym widzisz, jak piszesz komuś, że chcesz się ponabijać z jego wybiórczości czy czego innego, to przyjmij do wiadomości, że to prowokuje odpowiedź. tak to już bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko tak na szybko podać sytuację z dziś.
Godzina 6.00 rano, jadę autem do pracy, przede mną 2 zakręty(w tym jeden dość ostry, nie widać czy coś jedzie z przeciwka). Jadę ok. 60-70 km/h a za mną tir i co? Wyprzedza mnie na tych zakrętach. No to ja spuściłam nogę z gazu, a niech jedzie. I poszedł z taką prędkością, że tylko zobaczyłam uciekające gdzieś w oddali jego tylne światła ![]()
![]() |
#123 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wciaz nie ogarniam o co chodzi z tymi zakupami w Tesco i Biedronce. Ja robie zakupy w tych sklepach i nie lubie TIROW. Czy jedno musi wykluczac drugie?? ![]() Cytat:
Jezdzilam jako pasazer. Nie zmienilam zdania, raczej utwierdzilam sie w moim. Pomijajac cala ta matematyke, ja sie przyznaje ze sie na niej nie znam i nie bardzo ogarniam te wyliczenia ![]() Przyjmijmy, ze na drogach jest tyle samo osobowek co tirow i ze jezdza tymi samymi trasami i wszyscy sa trzzezwi, kto spowoduje wiecej wypadkow? Patrzac na ststystyki- kierowcy tirow.
![]() |
![]() |
#124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie jak jedzie sobie osobowka, chce ją wyprzedzić autobus czy ciezarowka i taki pacan nie zjedzie do prawej, nie da wiecej miejsca tym kolosom na manewr. To jest taki drobna przysluga a jak moze pomoc. Ale nie, po co...jedzie debil srodkiem pasa a potem psioczy, ze ciezarowka tak blisko niego przejechala... Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
TIR to nie ciezarowka, ciezarowka to nie TIR. To ze sie widzi, tabliczke TIR to nie znaczy, ze sie tak okresla pojazd. to tak na marginesie, co do tytulu watku (jesli ktos chce doczytac, to prosze sprawdzic chociazby w wikipedii) - tak btw smieszy mnie nazwa akcji "TIRY na tory" - jakis totalny ignor sie za to zabral...TIR to samo w sobie takze tranzyt transportem kolejowym.
no ale do rzeczy, do rzeczy. nie rozumiem po co sie sprzeczac, co jest bardziej niebezpieczne osobowka, czy ciezarowka... wystarczy wpasc w poslizg i juz, wystarczy, by zabic z 10 osob. wiadomym jest, ze kierowca ciezarowki ma wieksze szanse na przezycie (wiecej miejsca w kabinie, ktora jest usadowiona wyzej) niz kierowca osobowki (ktora po wypadku moze wygladac jak origami). mnie tylko dziwi jedno, cos o czym nie bylo tu powiedziane. samochody osobowe, sa leksze, zwrotniejsze i szybciej wpadaja w poslizg a takze istnieje wieksza szansa by taki samochod opanowac. a jak tu powstrzymac pedzace 25 tonowe (czyli zaladowany max) mechaniczne bydle? nic tylko czekac az uderzy, badz sie przewroci. a dlugosci to tez nie ma 5 metrowej, takze glosy, ze jakis "TIR" wpadl do rowu i zablokowal na pare godzin jakas trase jest troszke dziwne. nikt nigdy nie zauwazyl, ze takie auto jest po prostu dluzsze - wiec trudniej je wyciagnac z takiego rowu? co do samej pracy. praca jak praca. trzeba zaladowac ladunek (owszem zrobi to facet na magazynie, wozkiem widlowym, ale juz burty, plendeke etc. trzeba zrobic samemu). papiery za ladunek takze trzeba przypilnowac, bo inaczej w miejscu docelowym nie przyjma ladunku -trzeba posprawdzac ubezpieczenie, czy zgadza sie numer ciagnika i naczepy w papierach, tak zeby nie bylo problemu podczas kontroli policji czy ITD. do tego pilnowanie tachografu. osoby, ktore tu pisaly, ze mozna go wylaczyc... no coz przykro mi, nie mozna. no bo jak? w srodku trasy wylaczyc, zniszczyc swoja dotychczasowa prace; czyli wyszloby na to, ze taki kierowca pracowal za darmo. kto by na to poszedl? a to, ze ich lapia terminy? to najprawdziwsza prawda. ale kogo nie lapia? ile razy jak sie jedzie do pracy czy z pracy normalnej mowi sie: "nie mam czasu, jestem spozniona". a jak taki jeden z drugim sciga sie na drodze, owszem sama to widzialam. sa ludzie i ludziska. istnieje cham w ciezarowce i cham pod krawatem w osobowce. A to, ze wspomnieni zostali tu chociazby Litwini, to juz sa Dzikie Pola Europy. Ktokolwiek tam jezdzil, to wie. Ich to najlepiej unikac. no nic, to tyle troche przydlugawy ten post ![]() a prywatnie jestem corka faceta, ktora jezdzi na ciezarowce TIR i wiem, ze mimo, iz ta praca jest trudna i zajmujaca (zwiedzilam dzieki ojcu pol Europy "od kuchni") to nie zamienilby tej pracy na zadna inna. chocby go nawet i pol Polski nie lubilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100% co do Litwinów również ![]() Lea_ Naprawdę nie mam zamiaru tego ci ogarnąć. Radź sobie sama. Albo i nie...whatever. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ankalime- popieram;-)
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Tu..tu chodzi o to, że jadąc rozpędzona i chcąc uniknąć zabicia rowerzysty,który wbija się pod koła, możesz zrobić taki manewr, że sama wylądujesz w rowie (albo na drzewie
![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
no to taaak, to prawda. ostatnio miałam poślizg, uwaga, na muldzie, jadąc powoli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Polecam pojechać na jakieś plac, opuszczone lotnisko czy gdzieś, gdzie można 'poszaleć' do woli autem. Nauczyłam się w ten sposób obsługiwać ręczny (bo po kursie umiałam tylko ruszać pod górkę z ręcznego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
mulda to ten leżący policjant, to wzniesionko no xD
jo u mnie półsprzęgło nie działa............ to tak btw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
Raróg
|
Cytat:
Ktos tu gdzies fajnie napisal, ze kierowca zawodowy, ma hamulec, zdazy zareagowac. 40 ton faktycznie, stanie w miejscu na pstrykniecie palcem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ale przecież do Piotra i Pawła, Almy i Bomi towar również przyjeżdża tirami, czy te sklepy mają prywatny transport powietrzny?
![]()
![]() |
#136 | |
Raróg
|
Skad mam wiedziec, nie ja wymyslilam akurat przyklad tesco i biedrony ; )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Nosz kuźwa nie wiedziałam, że jeszcze trzeba wszystkie markety mniejsze i większe wymieniać co by się niektórzy nie przyczepili
![]() Trafnie Lauro zauważyłaś: to był PRZYKŁAD nie wypiska. Ech...weekend najwyraźniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Nikt się nie czepia
![]() Cytat:
Cytat:
Pomijając fakt,że zwyczajnie ciężko się jedzie mając przed i za sobą ciężarówkę,bo nic kompletnie nie widać. Ja już pisałam-jeżdżę trzecim pasem ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc kółko się zamyka i nie powinniśmy narzekać na 'tirowców', wszak oni dostarczą nam pokarm ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.