Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-20, 00:46   #121
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
niezawsze ja juz mam w nawyku czytac zawsze skladniki tego, co kupuje, bo sama wiesz, jaki tutaj w Stanach syf wrzucaja do jedzenia. Zreszta nie pociesze Was, ale w Polsce jest juz tez coraz gorzej - syrop glukozowy niemal w kazdym napoju (a to jeszcze gorsze niz cukier). Na szczescie narazie to, co kupowalam ze sloiczkow dla dzieci u nas nie ma nic zlego w sobie
oj wiem 10kg w 3 miesiace jedzac naprawde malo i niby zdrowo i duzo plywajac w oceanie
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
niezawsze - no widze, że konkretna babka jesteś, a z kim Maja zostanie? w następnym roku, czyli w tym sezonie czy za rok ?
mi też marzą się narty, tzn. wyjazd
Maja z nami jedzie w tym sezonie styczen 2011 sa wstepne plany. Tz ma ciotke kolo krynicy mieszka i albo u niej zostawimy Maje albo na zmiane bedziemy jezdzic, dla chcacego nic trudnego

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:12   #122
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Hej kochane! Czy ma ktoras jakis przepis na pyszne chrupiace i wogole takie mniam.. Gofry? Tak ladnie prosze aaa zapomnialam! sto lat dla aduni!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:22   #123
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Biedaczek Twoj synek, szkoda, ze tak dlugo bedzie musial ta szyne nosic, mozes zmi przypomniec, dlaczego On mial ta operacje?
A jak dlugo masz zamiar karmic piersia? Od 6 miesiecy to juz trzeba cos wprowadzac, bo mleko nie bedzie wystarczjace.
Wojtuś miał od urodzenia stopę końsko-szpotawą. Potem od 6 dnia życia gipsy, potem ta operacja (podcięcie ścięgien Achillesa). Potem znowu gips na 3 tyg. I teraz szyna

Cytat:
kasienka2607 - a mi się wydaje, że lepiej jest wprowadzać, roczne ma jeść prawie wszystko, więc kiedy wprowadzisz inne jedzenie? i na raz dasz mm i zupki i mięsko i owocki ?
poza tym dziecko może być na samym cycu do 6tego miesiąca tylko

miałam kryzys mleczny i ogólnie strasznego doła
nie odchudzam się już, bo nie wiem czy to nie od tego; mleko mam od dzisiaj rana , a już normalnie nie było tego napływania/napełniania/łaskotania w cycku i wyć mi się chciało
wczoraj mój syn miał urodziny, no i kto zeżarł prawie cały tort, no kto ? tak, ja (ale był dobry)
To może zacznę wprowadzać dopiero po 6 miesiącu. Może i jestem głupia, ale boję się że jak zacznę mu coś wprowadzać to mały odrzuci moje mleko. Zobaczymy. Narazie ładnie przybiera na wadze, więc chyba mu moje mleczko starcza

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY
Wstaliśmy o 8:45. Wojtuś teraz leży na brzuszku i się złości.
Paluchy wpycha po same gardło - tak go dziąsełka swędzą.

A jeszcze mam pytanie do mam karmiących piersią. CZY JESTEŚCIE JESZCZE NA DIECIE - CZY JECIE JUŻ WSZYSTKO ?
Bo ja jem już wszystko, i małemu na szczęście nic nie jest, Ja nie wiem co to kolki.

Aha i co się dzieje z basienkaw ? bo jej jakoś nie widzę tu.
Stary 2010-12-20, 08:26   #124
glooria
Raczkowanie

witam z rana
wczoraj miałam gości przyjechali znajomi z 2 córkami jedna 3 lata druga 4 jejku
jak trzymałam tą małą w ramionach to przypomniało mi się jaka Milenka była malutka i niepozorna
a teraz 6 miesięcy to dusza towarzystwa i cały czas by całowała dzieci i patrzyła na nie a jak ta mała zapłakała to była taka zestresowana jakby ją rozumiała i wiedziała czemu płacze hmmm język niemowląt

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

druga 4 miesiące oczywiście
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:27   #125
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Wojtuś miał od urodzenia stopę końsko-szpotawą. Potem od 6 dnia życia gipsy, potem ta operacja (podcięcie ścięgien Achillesa). Potem znowu gips na 3 tyg. I teraz szyna

To może zacznę wprowadzać dopiero po 6 miesiącu. Może i jestem głupia, ale boję się że jak zacznę mu coś wprowadzać to mały odrzuci moje mleko. Zobaczymy. Narazie ładnie przybiera na wadze, więc chyba mu moje mleczko starcza

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY
Wstaliśmy o 8:45. Wojtuś teraz leży na brzuszku i się złości.
Paluchy wpycha po same gardło - tak go dziąsełka swędzą.

A jeszcze mam pytanie do mam karmiących piersią. CZY JESTEŚCIE JESZCZE NA DIECIE - CZY JECIE JUŻ WSZYSTKO ?
Bo ja jem już wszystko, i małemu na szczęście nic nie jest, Ja nie wiem co to kolki.

Aha i co się dzieje z basienkaw ? bo jej jakoś nie widzę tu.
Straszne tą nóżką, współczuję ogromnie.
I żal mi Twojego maluszka, 7 miesiąc to baardzo poźno na wprowadanie nowych pokarmów, maluch sporo traci. Radzę konsultację z lekarzem.

My z Małą trzymamy się, tż nas na razie nie zaraził tym paskudztwem. Izolujemy się...

Edytowane przez modro
Czas edycji: 2010-12-20 o 08:29
modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:31   #126
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
sie obudzila i juz po kapieli jest mam nadzieje, ze szybko zasnie
i jak? zasnęła?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Ada dzis konczy 5 miesiecy!!!! jestem u rodzicow i zostaje juz do swiat, wiec jakbym sie troche nie odzywala,to nie martwcie sie!:0 buziak
Wesolutkich . I sto lat dla Ady!

Cytat:
dziewczyny tak piszecie o wprowadzaniu nowych smakow naszym szkrabom. a ja zdecydowalam ze do poki karmie piersia nie bede nic wprowadzac.
też miałam takie podejście do czasu kiedy Alisa odrzuciła butlę z mim mlekiem, a pediatra powiedziała mi, że w mleku kobiecym po 4 miesiącu jest niewystarczająca dla dziecka ilość żelaza.

Cytat:
Kupilam taki przysmak na dobrano, ale jest w nim mleko i nie wiem czy podac czy nie http://www.hipp.pl/?id=198
moja jadła ryżową z bananami, bardzo jej smakowała

Cytat:
hmm ja bym nie podala, ale glownie ze wzgledu na to, ze dodali cukier do tego. W ogole jak tak mozna - szprycowac dzieci cukrem od samego poczatku Patrzylam na stronie hippa na pierwsze ciasteczka - to samo - z cukrem. No zesz...
nawet herbatki są naszpicowane, kaszki w proszku też- nie da się przed nim chyba ustrzec

Wiolek nr 1

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:32   #127
modro
Rozeznanie

Zapomniałam napisać, że co do słoiczków to całkiem zraziłam się do hippa, w zupce jarzynowej mają sól...w innych słoiczkach nie ma napisane, ile jakich warzyw, tylko wymienione w nawiasie, no nie podoba mi się, przerzuciłam się na gerbera i bobovitę. Zupy gotuję sama.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:33   #128
glooria
Raczkowanie

modro ma rację lepiej skonsultować to z lekarzem
a moja jadła różne obiadki i na cycusia zawsze miała ochotę
przecież niektóre dzieci nawet do 3 roku życia piją cycusia i jedzą już wszystko a i tak płaczą jak mama nie chce dać więc nie powinnaś się o to martwić
Stary 2010-12-20, 08:36   #129
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry

Melduję się w nowej części. Czasami podczytuję, ale właściwie nie mam czasu na nic. Odkąd małej wyszła jakaś alergia to głównie skupiłam się na badaniach, które wyszły dobrze więc nie jest to infekcyjne. Podaje jej teraz na wieczór NAN PRo HA i po nim nie wymiotuje plus kropelki na alergię fenistil bo na rączkach ma jeszcze te krostki a raczej liszaje. Poza tym tż- ta nie poznaję. Wziął sobie urlop cały tydzień w sobote i niedzielę siedział z małą a ja sprzątałam, oni gotowali obiad, a potem zmywali. Mam nadzieję, ze u was wszystko wporządku. Chyba znowu jakieś spięcie z karolcia było.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:38   #130
glooria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że co do słoiczków to całkiem zraziłam się do hippa, w zupce jarzynowej mają sól...w innych słoiczkach nie ma napisane, ile jakich warzyw, tylko wymienione w nawiasie, no nie podoba mi się, przerzuciłam się na gerbera i bobovitę. Zupy gotuję sama.
też widziałam w hippa sól a dodatkowo nie wierzę że w organicznym hippie znajduje się organiczny ser żółty
ale ja nie cuduję gotuję małej wszystko i nie biegam naprzykład za organicznym kurakiem.. chyba że się trafi
ale warzywa takie kupuję bo sa prawie w każdym markecie i z nich gotuję
Stary 2010-12-20, 08:52   #131
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

glooria ja też będę gotować z tych warzyw/owoców i mięs, które są dostępne w zwykłych sklepach. A te smaki, które ciężko np. zimą dostać lub nie mam pojęcia gdzie kupić (królik, cielęcina) mała dostanie ze słoika

Acha- moja mimo wprowadzenia słoiczków potrafi nadal pół godziny po słoiczku warzywnym/owocowym- zależy- wciąć całą pierś. A na noc po kaszce na gęsto jeszcze wypija dwie piersi :P.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-12-20, 08:53   #132
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
wiolek oba sa cudne!
Jak Ci wyszły pierniczki? Czym dekorowałaś? Ja będe piekła chyba we wtorek bo ciasto dalej zamrożone. Chciałam zrobic pare z imionami i przyczepic do prezentów zamiast karteczek.
kochana to nie jest doradzenie heh
ja z przepisu dzidzi piekłam pare dni temu a wczoraj z przepisu itakasi połowę ( bo podzieliłam ciasto na pół, więc jeszcze jeden dzień pieczenia mi został )

oba są super chociaż zupełnie inne i twarde ale nie zamykałam z jabłkiem bo te wcześniejsze będą przeznaczone na choinke więc
zdobione a te rzeczy do zdobienia są dla mnie niezjadliwe
te kolejne już będę wsadzać do pojemnyków, żeby zmiękły.

kupiłam te lukry z oetkera, wczoraj sprawdzałam zielony to tak szybko zastyga, że nie idzie zdążyć a w smaku okropny :/
a tak to zdobiłam pisakami oetkera (jak się zanurza co jakiś czas w gorącej wodzie to super wychodzą) i posypkami zresztą wstawie zdjęcia

Cytat:
pierwsze ma taki rozumny wyraz twarzy
dziękuję tak właśnie zrobię

niezawsze tak ze swoim mleczkem dlatego piszę, że się "odważyłam "
ja nie mam smakowych ale ta zwykła okropna bleeehhh ale ja dość dużo daję ( chociaż patrząc na przepis to taką właśnie ilość )

Cytat:
wiolek - lepiej idż do lekarza, nie zaszkodzi;
mleko chyba nie ma 40 stopni i dlatego kasza nie gestnieje
maaa nawet więcej niż 40 stopni bo ja podgrzewam przed
poprostu chyba na naturalnym mleczku nie gęstnieje tak jak na mm.
do lekarza pójdę jutro albo po jutrze bo dzisiaj na urlopie jest.
dobrze, że kryzys opanowałaś a tort na pewno był pyszny

Siala oby ci te choinki doszły

no to pochwaliłam synka wczoraj haha to dzisiaj miałam najgorszą noc od dłuższego czasu.
o 20 zjadl znowu kaszkę tym razem 210 ml potem o północy się obudził kombinowałam, że może coś innego ale nie on był jednak strasznie głodny, potem o 2.15 , 4.15, 7.40 ( do tego jak po 4 zjadł tak przez pół godziny gadał, śmiał się - pierwszy raz w życiu o takiej godzinie chciał wstać )

hmmm ciekawe jak to jest, że jednego dnia dzicko po danej ilości prześpi 9 godzin a na następny dzień po 4 godzinach jest ryk z głodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010467.jpg (168,3 KB, 49 załadowań)
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 08:55   #133
scoobs
Rozeznanie

Kasienka 2607, wspolczuje Wojtusiowi, ale tak jak mowisz, nie bedzie tej operacji pamietal.
Z karmieniem piersia, mysle, ze 6 miesiecy ekskluzywnego kakrmienia piersia to nie powinno zaszkodzic, u nas w Agnglii tak zalecaja. Nie wiem, czy to chodzi o zelazo matki, czy raczej o zasoby zelaza, z ktorymi dziecko sie rodzi maja wystarczyc na 6 miesiecy, a potem koniecznie trzeba wprowadzac stale pokarmy.

Wiolek, mnie sie tez oba zdjecia podobaja. Ciezki wybor, to smiejace jest sliczne i takie zarazliwe, ale ogolnie podobaja mi sie buzie dzieci, jak leza na brzuszku i podnosza glowke, bo im sie tak czolko fajnie marszczy i widac cale oczka. Wiec ja bym pewnie wybrala pierwsze
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:06   #134
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam taki przysmak na dobrano, ale jest w nim mleko i nie wiem czy podac czy nie http://www.hipp.pl/?id=198
tez sie zastanawialam nad tym ale nie mozemy bo to z mlekiem

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
doradźcie mi, które zdj dać w antyramę teściom ?
bo bardziej podoba mi się 1 ale taki poważny na nim a na 2 śmiejoszek i nie wiem sama
oba fajne ale 2 jest troche niewyrazne wiec 1 lepiej

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Hej kochane! Czy ma ktoras jakis przepis na pyszne chrupiace i wogole takie mniam.. Gofry? Tak ladnie prosze aaa zapomnialam! sto lat dla aduni!!!
ktoras z mamusiek kiedys mi podala taki przepis i sa naprawde pycha

1/2 kg maki
2 jajka
1/2 szklanki cukru pudru
1/3 kostki masla
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego
woda lub mleko

1. zaczynamy od stopienia masla i zostawiamy do ostygniecia. w tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy make, proszek do pieczenia, zoltka cukier. dodajemy 1-2 szklanki wody i zimne maslo. mksujemy

2. wody nalezy dodac tyle aby ciasto bylo jak gesta smietana. na koncu dodajemy ubite bialka i mieszamy lyzka

3. rozgrzewamy gofrownice a ciasto w tym czasie odpoczywa. po 3-5 minutach posmarowac gofrownice pedzelkiem zamoczonym w oleju. wylewac ciasto na foremke
a po wyjeciu gofrow nie wolno ich klasc bo nie beda chrupiace

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
witam z rana
wczoraj miałam gości przyjechali znajomi z 2 córkami jedna 3 lata druga 4 jejku
jak trzymałam tą małą w ramionach to przypomniało mi się jaka Milenka była malutka i niepozorna
a teraz 6 miesięcy to dusza towarzystwa i cały czas by całowała dzieci i patrzyła na nie a jak ta mała zapłakała to była taka zestresowana jakby ją rozumiała i wiedziała czemu płacze hmmm język niemowląt

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

druga 4 miesiące oczywiście
ciekawe czy dzieci sie rozumieja nie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję się w nowej części. Czasami podczytuję, ale właściwie nie mam czasu na nic. Odkąd małej wyszła jakaś alergia to głównie skupiłam się na badaniach, które wyszły dobrze więc nie jest to infekcyjne. Podaje jej teraz na wieczór NAN PRo HA i po nim nie wymiotuje plus kropelki na alergię fenistil bo na rączkach ma jeszcze te krostki a raczej liszaje. Poza tym tż- ta nie poznaję. Wziął sobie urlop cały tydzień w sobote i niedzielę siedział z małą a ja sprzątałam, oni gotowali obiad, a potem zmywali. Mam nadzieję, ze u was wszystko wporządku. Chyba znowu jakieś spięcie z karolcia było.
wow fajnie ze tz wzial wolne.
no spiecie bylo i karolcia sie z nami pozegnala znow

dzien dobry
nocka super misiek zasnal o 20 przy jedzeniu i obudzil sie dopiero o 6. zjadl i jeszcze do 7 pospal i wszystko bylo by pieknie i dzionek fajny gdyby nie to ze nam auto ukradli w nocy

wiolek slicznie ci wyszly pierniczki

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-12-20 o 09:11
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:12   #135
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
no to pochwaliłam synka wczoraj haha to dzisiaj miałam najgorszą noc od dłuższego czasu.
o 20 zjadl znowu kaszkę tym razem 210 ml potem o północy się obudził kombinowałam, że może coś innego ale nie on był jednak strasznie głodny, potem o 2.15 , 4.15, 7.40 ( do tego jak po 4 zjadł tak przez pół godziny gadał, śmiał się - pierwszy raz w życiu o takiej godzinie chciał wstać )

hmmm ciekawe jak to jest, że jednego dnia dzicko po danej ilości prześpi 9 godzin a na następny dzień po 4 godzinach jest ryk z głodu
karolcia kiedyś pisała, że po kaszce chce się pić. u nas to się sprawdziło- stąd "głód"

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Kasienka 2607, wspolczuje Wojtusiowi, ale tak jak mowisz, nie bedzie tej operacji pamietal.
Z karmieniem piersia, mysle, ze 6 miesiecy ekskluzywnego kakrmienia piersia to nie powinno zaszkodzic, u nas w Agnglii tak zalecaja. Nie wiem, czy to chodzi o zelazo matki, czy raczej o zasoby zelaza, z ktorymi dziecko sie rodzi maja wystarczyc na 6 miesiecy, a potem koniecznie trzeba wprowadzac stale pokarmy.
oj... z tego co wiem płód magazynuje żelazo i wapno na 3 miesiące życia po porodzie...

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

dzien dobry
nocka super misiek zasnal o 20 przy jedzeniu i obudzil sie dopiero o 6. zjadl i jeszcze do 7 pospal i wszystko bylo by pieknie i dzionek fajny gdyby nie to ze nam auto ukradli w nocy
nie no litości... Was to się zawsze muszą trzymać takie hocki klocki :/. Przykro mi

. Witaj Kochanie

Stary 2010-12-20, 09:13   #136
agravka
Wtajemniczenie

wioluś-super pierniczki!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:16   #137
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Witam w nowym wątku
Najlesze życzenia dla wszystkich solenizantów od Igusi i jej matki

U nas świątecznych przygotowań cd. Dziś robimy z mamą uszka, zamrozimy żeby nie pitolić się z tym w wigilię, jutro bigos, pojutrze galarety, w czwartek ciasta i mięsa, a w piątek dania z ryb i sałatki

siala super przepis na ciasto Muszę wypróbować
kasienka zaproszenie poszło
ola udanego wyjazdu!!
wiolek śliczne pierniczki Ja też bym wzięła zdjęcie nr 1

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

ania współczuję, no niestety vw są chodliwe, szwagrowi też ukradli jakiś czas temu w Gdańsku...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:20   #138
agravka
Wtajemniczenie

dziekujemy za zyczenia!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:28   #139
olakola
Zadomowienie

wiolek - super twoje pierniczki, a to z białymi kropeczkami dookoła i napisem Aleks i serduszkiem najcudniejsze;

Cytat:
boję się że jak zacznę mu coś wprowadzać to mały odrzuci moje mleko
jak skończył 5miesięcy chciałam dawać 1 raz dziennie butlę z kaszką, ale niestety, Kuba stanowczo mówi butli NIE, jedyne co to zupka/obiadek i cycuś, cycusiowi nigdy nie odmówił;
próbowałam mu dać cyca i podmienić na butlę, ale on nie da się oszukać

u nas +5C i wieje, boję się, że odczuwalna temp jest niższa niż jak było -5C, chyba dzisiaj nie będzie spacerku
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-20, 09:30   #140
kociamborek
Raczkowanie

Dzień dobry!

Cytat:
doradźcie mi, które zdj dać w antyramę teściom ?
bo bardziej podoba mi się 1 ale taki poważny na nim a na 2 śmiejoszek i nie wiem sama
oba są śliczne, ale faktycznie chyba 1

Cytat:
jakas sesja bedzie?
Tak Umowilismy sie do fotografa na zdjecia swiateczne bo nie mamy nawet zadnych ladnych cala rodzinką.

niezawsze super z tymi nartami, ja jeszcze nigdy nie jezdzilam na nartach, moj tz tez nie

Cytat:
Moja pediatra zaleca wprowadzanie nowych pokarmow po 6 m-cu. Olek na razie jest tylko na moim mleczku, planuje wprowadzanie warzywek i owockow przed skonczeniem 6m-cy. Ja jeszcze troche trzymam dietę, boję sie jesc rzeczy wzdymające typu kapusta, groch, i mocno pikantne, nie jem cebuli i uwazam tez na cytrusy.

Cytat:
Dzień dobry
super, ze badania wyszly dobrze i fajnie ze tż tak pomaga

Cytat:
kupiłam te lukry z oetkera, wczoraj sprawdzałam zielony to tak szybko zastyga, że nie idzie zdążyć a w smaku okropny :/
a tak to zdobiłam pisakami oetkera (jak się zanurza co jakiś czas w gorącej wodzie to super wychodzą) i posypkami zresztą wstawie zdjęcia

do tego jak po 4 zjadł tak przez pół godziny gadał, śmiał się - pierwszy raz w życiu o takiej godzinie chciał wstać ) moj dzisiaj to samo, ale w końcu zasnął i dospał do 8
Śliczne pierniczki i nawet Aleks ma swoje Ja lukry robiłam sama, troche bialego, troche z sokiem malinowym i czekoladę no i posypki i platki migdałow.

Cytat:
i wszystko bylo by pieknie i dzionek fajny gdyby nie to ze nam auto ukradli w nocy
o matko!!! Rety mam nadzieje, że Policja jak najszybciej odnajdzie
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:36   #141
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość

niezawsze super z tymi nartami, ja jeszcze nigdy nie jezdzilam na nartach, moj tz tez nie

Moja pediatra zaleca wprowadzanie nowych pokarmow po 6 m-cu. Olek na razie jest tylko na moim mleczku, planuje wprowadzanie warzywek i owockow przed skonczeniem 6m-cy. Ja jeszcze troche trzymam dietę, boję sie jesc rzeczy wzdymające typu kapusta, groch, i mocno pikantne, nie jem cebuli i uwazam tez na cytrusy.
Nie martw się, my też nie jeździliśmy. No dobra, próbowaliśmy.
Bylismy na obozie z mojej uczelni i było +10stopni, zamiast śniegu gruba warstwa lodu. Wjechał we mnie instruktor podczas nauki, przewróciłam się i uderzyłam w głowę. Wkurzyłam się, zdjęłam narty i powiedziałam, że zapłaciłam za to, więc mają mi zapewnić inne atrakcje na wyjeździe. Zorganizowali dla nas wycieczkę po górach i tak oto Ł. zakochał się w Tatrach...
Zimą planujemy drugie podejście- w Myślu :P

Co do diety- ja nie jem kapusty, ogórków kiszonych, grochu i pochodnych. Poza tym wszystko- ostre, tłuste, cebulę, czosnek- cytrusów nie próbowałam, bo jakoś nie miałam ochoty :P.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-12-20, 09:39   #142
vette
Zadomowienie

wiolek ale piekne pierniczki

aniu mieliscie ac? co to za vw ?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:40   #143
itakasia
Zakorzenienie

witam
Cytat:
nie mozna sie klocic ja i tak za duzo sie kloce
ja sie nie kloce duzo ale z soboty na niedziele wybuchla wojna (ciekawe kiedy sie skonczy)
Cytat:
itakasia - pizza z ananasem to taki substytut słodyczy
to moja ulubiona pizza
Cytat:
wszystko bylo by pieknie i dzionek fajny gdyby nie to ze nam auto ukradli w nocy
masakra, wspolczuje

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
U nas świątecznych przygotowań cd.

ania współczuję, no niestety vw są chodliwe, szwagrowi też ukradli jakiś czas temu w Gdańsku...
wiedzialam ze u was juz praca na maxa a jesli chodzi o vw to ja ostatnio zrobilam rozeznanie w sharanach, i niestety nie dosc ze wogole nie ma ich duzo to jeszcze wlasnie "chodliwe" - tak mowia spece

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-20, 09:42   #144
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Agravka wszystkiego najlepszego dla Ady
Aniu - super, ze Misio tak ładnie śpi w nocy, u nas nestety zmiany nie ma . Co do auta, brak słów "jak nie urok to .....", co za wiesniaki sumienia nie mają .

A w piątek sklończył mi sie macierzyński od dzisiaj jestem na urlopie.

Co do diety, nie jem kapusty kiszonej, grzybów, fasoli i grochy. Poza tym już wszystko inne próbowałam, nawet ogórki kiszone, pieczarki, cebulę i czosnek.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-12-20 o 09:45
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:43   #145
itakasia
Zakorzenienie

ja baaardzo lubie jezdzic na nartach, dziewczynki rowniez. ale tz jak ubral narty to myslalam ze sobie krzywde zrobi stojac. twierdzi ze woli sporty nie-zimowe
Stary 2010-12-20, 09:46   #146
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze troche trzymam dietę, boję sie jesc rzeczy wzdymające typu kapusta, groch, i mocno pikantne, nie jem cebuli i uwazam tez na cytrusy.
Jestem okropna, jadlam ostatnio bigos :P
no i kawe tez juz zwykla pije

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Zimą planujemy drugie podejście- w Myślu :P.
Ja mam tylko dwa aktywne sezony za soba, trzeci spedzilam w knajpce z widokiem na stok :Pz mala w brzuszku

My mamy 5 wyciagow w poblizu

dla jubilatki Ady

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-12-20 o 09:50
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 09:49   #147
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
boziu jak zazdroszcze

my w tym roku nigdzie nie jedziemy bo przed nami perspektywa jednej pensji przez pol roku
Stary 2010-12-20, 09:53   #148
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam

ja sie nie kloce duzo ale z soboty na niedziele wybuchla wojna (ciekawe kiedy sie skonczy)
kto ma przewagę? komu bliżej do wygranej :d?

Cytat:
Ja mam tylko dwa aktywne sezony za soba, trzeci spedzilam w knajpce z widokiem na stok :Pz mala w brzuszku

ty wiesz co nie? poczekaj aż mi się sytuacja finansowa ustabliuje

Itakasiu po 1. jak babcia??
a po 2. w unisławiu masz stok

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-12-20 o 09:55
Stary 2010-12-20, 09:56   #149
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
club
Stary 2010-12-20, 09:58   #150
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
A w piątek sklończył mi sie macierzyński od dzisiaj jestem na urlopie.
Misiulka ile wczesniej przed koncem macierzynskiego trzeba zlozyc wnioski o urlop? Mi sie konczy 9.01 i nie wiem czy musze jechac jeszcze przed swietami?

Cytat:
Jestem okropna, jadlam ostatnio bigos :P
no i kawe tez juz zwykla pije
aj tam okropna, jak Janie nic nie jest to jedz smialo, ja jestem taka panikara ze wole na zapas uwazac
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości