|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Hej kochane! Czy ma ktoras jakis przepis na pyszne chrupiace i wogole takie mniam.. Gofry? Tak ladnie prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY ![]() Wstaliśmy o 8:45. Wojtuś teraz leży na brzuszku i się złości. Paluchy wpycha po same gardło - tak go dziąsełka swędzą. A jeszcze mam pytanie do mam karmiących piersią. CZY JESTEŚCIE JESZCZE NA DIECIE - CZY JECIE JUŻ WSZYSTKO ? Bo ja jem już wszystko, i małemu na szczęście nic nie jest, Ja nie wiem co to kolki. Aha i co się dzieje z basienkaw ? bo jej jakoś nie widzę tu.
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
witam z rana
wczoraj miałam gości przyjechali znajomi z 2 córkami jedna 3 lata druga 4 jejku jak trzymałam tą małą w ramionach to przypomniało mi się jaka Milenka była malutka i niepozorna a teraz 6 miesięcy to dusza towarzystwa i cały czas by całowała dzieci i patrzyła na nie a jak ta mała zapłakała to była taka zestresowana jakby ją rozumiała i wiedziała czemu płacze hmmm język niemowląt ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- druga 4 miesiące oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I żal mi Twojego maluszka, 7 miesiąc to baardzo poźno na wprowadanie nowych pokarmów, maluch sporo traci. Radzę konsultację z lekarzem. My z Małą trzymamy się, tż nas na razie nie zaraził tym paskudztwem. Izolujemy się... Edytowane przez modro Czas edycji: 2010-12-20 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||||
Zakorzenienie
|
i jak? zasnęła?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiolek nr 1 ![]()
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam napisać, że co do słoiczków to całkiem zraziłam się do hippa, w zupce jarzynowej mają sól...w innych słoiczkach nie ma napisane, ile jakich warzyw, tylko wymienione w nawiasie, no nie podoba mi się, przerzuciłam się na gerbera i bobovitę. Zupy gotuję sama.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
modro ma rację lepiej skonsultować to z lekarzem
a moja jadła różne obiadki i na cycusia zawsze miała ochotę przecież niektóre dzieci nawet do 3 roku życia piją cycusia i jedzą już wszystko a i tak płaczą jak mama nie chce dać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Melduję się w nowej części. Czasami podczytuję, ale właściwie nie mam czasu na nic. Odkąd małej wyszła jakaś alergia to głównie skupiłam się na badaniach, które wyszły dobrze więc nie jest to infekcyjne. Podaje jej teraz na wieczór NAN PRo HA i po nim nie wymiotuje plus kropelki na alergię fenistil bo na rączkach ma jeszcze te krostki a raczej liszaje. Poza tym tż- ta nie poznaję. Wziął sobie urlop cały tydzień w sobote i niedzielę siedział z małą a ja sprzątałam, oni gotowali obiad, a potem zmywali ![]() ![]()
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale ja nie cuduję gotuję małej wszystko i nie biegam naprzykład za organicznym kurakiem.. chyba że się trafi ale warzywa takie kupuję bo sa prawie w każdym markecie i z nich gotuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
glooria ja też będę gotować z tych warzyw/owoców i mięs, które są dostępne w zwykłych sklepach. A te smaki, które ciężko np. zimą dostać lub nie mam pojęcia gdzie kupić (królik, cielęcina) mała dostanie ze słoika
![]() Acha- moja mimo wprowadzenia słoiczków potrafi nadal pół godziny po słoiczku warzywnym/owocowym- zależy- wciąć całą pierś. A na noc po kaszce na gęsto jeszcze wypija dwie piersi :P.
![]() |
#132 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja z przepisu dzidzi piekłam pare dni temu a wczoraj z przepisu itakasi połowę ( bo podzieliłam ciasto na pół, więc jeszcze jeden dzień pieczenia mi został ) oba są super chociaż zupełnie inne i twarde ale nie zamykałam z jabłkiem bo te wcześniejsze będą przeznaczone na choinke więc zdobione a te rzeczy do zdobienia są dla mnie niezjadliwe ![]() te kolejne już będę wsadzać do pojemnyków, żeby zmiękły. kupiłam te lukry z oetkera, wczoraj sprawdzałam zielony to tak szybko zastyga, że nie idzie zdążyć a w smaku okropny :/ a tak to zdobiłam pisakami oetkera (jak się zanurza co jakiś czas w gorącej wodzie to super wychodzą) i posypkami zresztą wstawie zdjęcia dziękuję tak właśnie zrobię ![]() niezawsze tak ze swoim mleczkem dlatego piszę, że się "odważyłam " ![]() ja nie mam smakowych ale ta zwykła okropna bleeehhh ale ja dość dużo daję ( chociaż patrząc na przepis to taką właśnie ilość ) Cytat:
![]() poprostu chyba na naturalnym mleczku nie gęstnieje tak jak na mm. do lekarza pójdę jutro albo po jutrze bo dzisiaj na urlopie jest. dobrze, że kryzys opanowałaś a tort na pewno był pyszny ![]() Siala oby ci te choinki doszły ![]() ![]() no to pochwaliłam synka wczoraj haha to dzisiaj miałam najgorszą noc od dłuższego czasu. o 20 zjadl znowu kaszkę tym razem 210 ml potem o północy się obudził kombinowałam, że może coś innego ale nie on był jednak strasznie głodny, potem o 2.15 , 4.15, 7.40 ![]() hmmm ciekawe jak to jest, że jednego dnia dzicko po danej ilości prześpi 9 godzin a na następny dzień po 4 godzinach jest ryk z głodu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Kasienka 2607, wspolczuje Wojtusiowi, ale tak jak mowisz, nie bedzie tej operacji pamietal.
Z karmieniem piersia, mysle, ze 6 miesiecy ekskluzywnego kakrmienia piersia to nie powinno zaszkodzic, u nas w Agnglii tak zalecaja. Nie wiem, czy to chodzi o zelazo matki, czy raczej o zasoby zelaza, z ktorymi dziecko sie rodzi maja wystarczyc na 6 miesiecy, a potem koniecznie trzeba wprowadzac stale pokarmy. Wiolek, mnie sie tez oba zdjecia podobaja. Ciezki wybor, to smiejace jest sliczne i takie zarazliwe, ale ogolnie podobaja mi sie buzie dzieci, jak leza na brzuszku i podnosza glowke, bo im sie tak czolko fajnie marszczy i widac cale oczka. Wiec ja bym pewnie wybrala pierwsze |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1/2 kg maki 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 kostki masla 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego woda lub mleko 1. zaczynamy od stopienia masla i zostawiamy do ostygniecia. w tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy make, proszek do pieczenia, zoltka cukier. dodajemy 1-2 szklanki wody i zimne maslo. mksujemy 2. wody nalezy dodac tyle aby ciasto bylo jak gesta smietana. na koncu dodajemy ubite bialka i mieszamy lyzka 3. rozgrzewamy gofrownice a ciasto w tym czasie odpoczywa. po 3-5 minutach posmarowac gofrownice pedzelkiem zamoczonym w oleju. wylewac ciasto na foremke a po wyjeciu gofrow nie wolno ich klasc bo nie beda chrupiace Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no spiecie bylo i karolcia sie z nami pozegnala znow dzien dobry nocka super misiek zasnal o 20 przy jedzeniu i obudzil sie dopiero o 6. zjadl i jeszcze do 7 pospal ![]() ![]() wiolek slicznie ci wyszly pierniczki
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-12-20 o 09:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
wioluś-super pierniczki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Najlesze życzenia dla wszystkich solenizantów od Igusi i jej matki ![]() U nas świątecznych przygotowań cd. Dziś robimy z mamą uszka, zamrozimy żeby nie pitolić się z tym w wigilię, jutro bigos, pojutrze galarety, w czwartek ciasta i mięsa, a w piątek dania z ryb i sałatki ![]() siala super przepis na ciasto ![]() ![]() kasienka zaproszenie poszło ![]() ola udanego wyjazdu!! ![]() wiolek śliczne pierniczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ania współczuję, no niestety vw są chodliwe, szwagrowi też ukradli jakiś czas temu w Gdańsku... |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
dziekujemy za zyczenia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
wiolek - super twoje pierniczki, a to z białymi kropeczkami dookoła i napisem Aleks i serduszkiem najcudniejsze;
Cytat:
próbowałam mu dać cyca i podmienić na butlę, ale on nie da się oszukać u nas +5C i wieje, boję się, że odczuwalna temp jest niższa niż jak było -5C, chyba dzisiaj nie będzie spacerku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | ||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Tak ![]() niezawsze super z tymi nartami, ja jeszcze nigdy nie jezdzilam na nartach, moj tz tez nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy na obozie z mojej uczelni i było +10stopni, zamiast śniegu gruba warstwa lodu. Wjechał we mnie instruktor podczas nauki, przewróciłam się i uderzyłam w głowę. Wkurzyłam się, zdjęłam narty i powiedziałam, że zapłaciłam za to, więc mają mi zapewnić inne atrakcje na wyjeździe. Zorganizowali dla nas wycieczkę po górach i tak oto Ł. zakochał się w Tatrach... Zimą planujemy drugie podejście- w Myślu :P Co do diety- ja nie jem kapusty, ogórków kiszonych, grochu i pochodnych. Poza tym wszystko- ostre, tłuste, cebulę, czosnek- cytrusów nie próbowałam, bo jakoś nie miałam ochoty :P.
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
wiolek ale piekne pierniczki
![]() aniu mieliscie ac? co to za vw ? |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja sie nie kloce duzo ale z soboty na niedziele wybuchla wojna (ciekawe kiedy sie skonczy) ![]() to moja ulubiona pizza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Agravka wszystkiego najlepszego dla Ady
![]() Aniu - super, ze Misio tak ładnie śpi w nocy ![]() ![]() ![]() A w piątek sklończył mi sie macierzyński ![]() ![]() ![]() Co do diety, nie jem kapusty kiszonej, grzybów, fasoli i grochy. Poza tym już wszystko inne próbowałam, nawet ogórki kiszone, pieczarki, cebulę i czosnek.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-12-20 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja baaardzo lubie jezdzic na nartach, dziewczynki rowniez
![]() ![]() ![]()
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i kawe tez juz zwykla pije Ja mam tylko dwa aktywne sezony za soba, trzeci spedzilam w knajpce z widokiem na stok :Pz mala w brzuszku ![]() My mamy 5 wyciagow w poblizu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-12-20 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
boziu jak zazdroszcze
![]() my w tym roku nigdzie nie jedziemy bo przed nami perspektywa jednej pensji przez pol roku ![]()
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Itakasiu po 1. jak babcia?? a po 2. w unisławiu masz stok ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-12-20 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
dzidzia
club ![]()
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aj tam okropna, jak Janie nic nie jest to jedz smialo, ja jestem taka panikara ze wole na zapas uwazac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.