|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejna moja próba. Czy dam radę? Zaczynam 1.01.2011.
Witam Was kochane w 2011 roku! Obyśmy w tym roku osiągnęły wszystkie swoje cele i nasza wymarzona wagę !
Impreza sylwestrowa jak dla mnie baaaaaardzo udana! Świetnie się bawiłam ze starymi znajomymi i było naprawdę super! Nie zjadłam nic, sporo %% było, ale dzisiaj rano wstałam jak nowo narodzona! Dzisiaj już po śniadanko jestem - 2 kanapki. No too zapowiada się nam ciekawy Nowy Rok!
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
A ja jak na razie nie mam siły na nic. Zjadłam skromne śniadanie i chyba idę spać.. ;P
Oby ten rok był pełen sukcesów w odchudzaniu!
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Witam
chciałabym się przyłączyć postanowiłam że wreszcie wezmę się za siebie od nowego roku ponieważ ostatnio mi nie za bardzo wychodziło ale tym razem jestem na tyle zmotywowana aby podołać diecie Zaczynam stosować dietę 1200 kalorii (przepisaną przez dietetyka) do tego ćwiczenia( aerobic, zumba ) dużo spacerów nam nadzieję że z Waszą pomocą tym razem mi się uda Na dzień dzisiejszy moja waga wynosi 84 kg ;/ przy 177 cm wzrostu więc mnóstwo kg do zrzucenia przede mną
|
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja na sniadanie ciasto, przyznaje sie bez bicia
eh...gdzies wyczytalam ze picie 3 szklanek mleka dziennie pomaga schudnac, prawda to?
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
Witam !!!!
![]() Mój pierwszy dzień kopenhaskiej do 24 jadłam ile wlezie a po godzinie 00 sama woda, niedawno zjadłam pseudo obiadzik i zrobiłam sie jeszcze bardziej głodna niz przed. Mam nadzieję, że później się przyzwyczaję do tego stanu. Trzymajcie dziewczyny za mnie kciuki
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki chociaż ja po 6 dniach na tej diecie zemdlałam ale nie bd Cię straszyć
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj też zaczynam pierwszy dzień diety
![]() Zjadłam już średnią porcję obiadu i właśnie piję zieloną herbatkę ![]() Mam nadzieję że wytrwamy w swoich postanowieniach, tego wam wszystkim życzę w Nowym Roku ! |
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie - ja właśnie wróciłam z imprezy
Się trochę przedłużyła Wczoraj było wszystko: alkohol, ciasto, paluszki, chipsy... Jutro ważenie i nie zdziwię się jesli zobaczę więcej niż poprzednio, ale to jeden taki wieczór w roku i było szałowo- niczego nie żałuję
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim Mam 18 lat,169cm wzrostu i 87kg wiec nadwagi 23kg wiec jest to duza otyłość.(Z gory mowie ze to jest konto mojej siostry)Pomimo tego ze to tak strasznie brzmi to az tak zle nie wyglada.Nie mam duzego brzucha tylko mala oponke,szerokie biodra i masywne uda.Wszyscy z rodziny mowia mi ze taki wyglad odziedziczylam po rodzinie mego taty(sa dobrze zbudowani),ale ja chce wygladac lepiej,bez zbednego tluszczyku tym bardziej ze za miesiac jest stuniowka ...Wiem ze potrafie z tego wzgledu ze dwa lata temu przez 3 tyg stracilam 8kg.Niestety nie pochamowalam sie i przytylam z nadwyzka ale to wylacznie moja wina...Teraz opieram sie na wieczornych cwiczeniach na brzuch,biodra i uda,bo to jest moja pieta achillesowa.Do tego jem sniadanie,obiad kolacji nie...wszystko w zmniejszonych ilosciach.Na poczatku chcialo mi sie strasznie jesc wieczorem tak ze nie moglam o niczym innym myslec,jednak od trzech dni pije herbate czerwona pu-erh i zauwzylam ze nie chce mi sie tak strasznie jesc.Chodze regularnie do ..... i nie mam juz uczucia twardego i napompowanego brzucha.Jest ona niedobra ale jej nie slodze i nie ulepszam.Nie wierze ze herbata zdziala cuda ale slyszalam i czytalam ze pomaga w odchudzaniu.Nie mam wagi w domu i wole nie miec,ale zauwazylam ze juz zupelnie inaczej wygladam i moja siostra tez do zauwazyla.Trzymam za was wszystkie kciuki i prosze o to samo pozdrawiam
Edytowane przez Katharsis96 Czas edycji: 2011-01-02 o 18:02 |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj miałam obfity dzień w jedzonko - przyznaję się :/
Ale już od 2h jestem po ostatnim posiłku i nie mam zamiaru jeść czegoś więcej Kilka szklaneczek wody i palulu Muszę sobie jeszcze trening ułożyć Ostatnio przeglądałam Shape'y i zrobiłam sobie własny segregator (wyrwalam co ciekawsze rzeczy, a reszty się pozbyłam :P) z treningami i sobie coś dobiorę
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Porazka ten dzisiejszy dzien!
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dziś kac morderca, więc dużo nie zjadłam... to jest niesprawiedliwe - w dniu kiedy zaczynam odchudzanie zostało mi w domu po imprezie sylwestrowej tyle ciast, gazowanych napoi i %, że ja nie wiem jak się od tego powstrzymam...
ostatnio byłam na łyżwach i aż się załamałam moją formą - 10min i potrzebuję odpoczywać. masakra. ale jutro idę na narty, a zamierzam się jeszcze zapisać na aerobik, bo chodziłam w zeszłym roku i naprawdę dużo mi dawał. wszystkiego najlepszego dziewczyny w nowym roku! pamiętajcie, gubimy kilogramy, bo jak nie teraz to kiedy?! i żeby a w lato się wszysscy za nami oglądali na ulicy
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Kopenhaska dzień drugi
![]() Synuś budził się z krzykiem kilka razy w nocy, pewnie niebawem pojawia się nowe perełki . Jestem trochę zmęczona, ale daję rade. Kawką delektowałam się jakieś 20 minut. Piję dużo wody i staram się nie myśleć o ciasteczkach i czekoladzie. Zaczynam też się masować, bo wyczytałam, że można dostać cellulitu przy nagłym spadku wagi.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jakie ćwiczenia wykonujesz? |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny dzień
Pierwszy może wspaniały nie był, ale zaczynam od małych 3 kanapeczek z chlebkiem wasa i ogórka Oby się na wadze nam ruszyło w dół Tego życzę w nowym roku!!!
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się do Was dziewczyny.
Mam 1,67 cm i ważę 74 kg. Obiecuje sobie nie jeść słodyczy i nie pić napojów gazowanych oraz wód smakowych. Nie jeść późno. Cel pierwszy to 70 kg. Cel drugi:65 kg. Moje marzenie:60 kg. Pomału do celu;] Damy radę Dziewczyny! |
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
No ja też się biorę już za siebie ze zdwojoną siłą. Ale póki co walczę ze złymi myślami, jak bardzo brakuje mi czekolady, pizzy, czipsów. Zastanawiam się, czy jeszcze kiedykolwiek będę je mogła jeść bez obaw
Tak po prostu nie myśleć o wadze. Męczy mnie to psychicznie, takie ograniczenia, wieczne zamartwianie się co i ile mogę zjeść, żeby nie było jojo No, nic, nie marudzę już, tylko trzeba się zmobilizować. Idę na drugie śniadanie - pyszna sałatka owocowa
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Oj miałam małe zaległości.
Ja to dziwne ale po swietach straciłam 2 kg jak kolezanka stwierdzila ze to efekt zakochania... tak to duo daje, niestety już jest gorzej... wszystko wraca do normy i trzeba po prostu ograniczyć jedzenie;p;p Moim problemem jest to ze mam bardzo duzo wolnego czasu, postanowilam sobie ze kiedy tylko moge bede leciala na silownie przed zajeciami, po zajeciach na uczelni... zeby pobiegac poruszac sie.. Jezeli bede robiła to systematycznie powinnam zauważyć efekty![]() Ja założyłam jeszcze zeszycik w którym zapisuje co zjadlam, ile kalorii tak około, i bede spisywała swoje grzeszki Polecam, bardzo fajna motywacja![]() Duzo planów, a teraz trzeba zacząć działac
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Heelo
![]() Ja dzisiaj trochę poległam, bo dałam się siostrze namówić na słoodycze. Ale grunt to ogarnąć się do wieczora i koniecznie poćwiczyć, mimo moich zakwasów, dosłownie wszędzie!
|
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
Moim problemem są ramiona, ogólnie to mam bardzo grube i zastanawiam się czy też je ćwiczyć czy zostawić?. Bo jak schudnę to i tak z nich spadnie, a łap jak facet nie mam mieć zamiaru.
Taaak mi się dziewczyny nie chce wyjść z łóżka , mam takiego lenia Zrobię pożytek i poszukam ciekawych i skutecznych ćwiczeń na brzuch. ; )
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
witajcie dziewczyny w Nowym Roku
![]() ja niestety, mimo, że miałam zacząć od 1 stycznia zacznę dietę od jutra. organizowałam u siebie sylwestra-domówkę i zostało sporo jedzenia, które teraz muszę dojadać, a które niestety nie należy do niskokalorycznych ale jutro lecę na zakupy, kupię dużo owoców, warzyw, nabiału itp. i zaczynam na serio ![]() odnośnie mojej diety - nie zamierzam liczyć kalorii. będę po prostu zdrowo się odżywiać, pić dużo wody i herbatek (zielonej, białej i czerwonej), zrezygnuję ze słodyczy itp.
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Liczenie kalorii jest nudne i prędzej czy później znudziłoby ci się. Jakieś aeroby masz zamiar robić? tzn. bieganie, aerobik itp
|
|
|
#143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się z jednego, że nie mam wagi w domu i nie widzę ile przytyłam po świętach i sylwestrze. Teraz trzeba będzie zabrać się do roboty :P Ja też nie liczę kalorii i staram się poprostu racjonalnie i w miarę zdrowo odżywiać ![]() Wszystkim, które chcą się pozbyć tych zbędnych, świątecznych kilogramów, życzę powodzenia!!!
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Noo to chyba większość z nas zaczyna od jutra
Ale wkońcu Nowy Rok i pierwszy tydzień, więc jakiś początek jest. Jaa też jutro na zakupy się muszę wybrać, bo moja lodówka po weekendzie świeci pustkami Idę coś zjeść, a wiczorem poćwiczę
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Nie dałam się dzisiaj znajomym namówić na nic słodkiego
Ćwiczonka jutro ;P
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Ja właśnie z urodzin wróciłam i tort był pyszny
hehe ostatnia przyjemność, teraz koniec ze słodyczami ![]() Możecie mi polecić jakieś dobre ćwiczenia na ramiona i ręce?
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
poprawka:waze 87 kg. nadwagi mam jakies 23kg...
![]() a cwiczenia jakie wykonuje to glownie cwiczenia pokazywane przez callmeblondieee na YT i taka mieszanka z innych filmikow.Mam problem z talia i nogami |
|
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
Własnie dlatego uważam że nie należy odkladać diety na poźniej... Mialo być od 1 stycznia a co niektórzy zaczynają poźniej...Miejmy nadzieje ze wreszcie zmobilizują sie do wspólnego odchudzania... Życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś grzecznie za to i tak już będzie mam nadzieję do 26 lutego, kiedy to mam wesele dobrej koleżanki i też sobie zrobię lajt :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

chciałabym się przyłączyć
Zaczynam stosować dietę 1200 kalorii (przepisaną przez dietetyka) do tego ćwiczenia( aerobic, zumba ) dużo spacerów
eh...

Wczoraj było wszystko: alkohol, ciasto, paluszki, chipsy... Jutro ważenie i nie zdziwię się jesli zobaczę więcej niż poprzednio, ale to jeden taki wieczór w roku i było szałowo- niczego nie żałuję 

Tak po prostu nie myśleć o wadze. Męczy mnie to psychicznie, takie ograniczenia, wieczne zamartwianie się co i ile mogę zjeść, żeby nie było jojo