|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Prasujecie bieliznę? Pierzecie nowe ubrania? | |||
Tak, prasuję bieliznę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 4,83% |
Nie, nie prasuję bielizny. |
429 | 90,13% |
Tak, piorę nowe ubrania. |
131 | 27,52% |
Nie, nie piorę nowych ubrań. |
310 | 65,13% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 476. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prasujecie bieliznę? Pierzecie nowe ubrania?
Nie prasuję ani bielizny, ani skarpetek. Bez przesady, i tak wystarczy mi góra prania, która odstrasza swoją wielkością, a jakbym miała jeszcze bieliznę prasować, to..
![]() Zresztą: po co? Jak powieszę bieliznę na suszarce, to ona jest później niewymięta. A poza tym koronek się przecież (chyba?) nie prasuje ![]() Skarpetki to już w ogóle - zwijam, a na nogach i tak się rozprostują. Noszę tylko stópki, więc nie ma problemu :P Nigdy nie mogłam zrozumieć mojej ciotki, która ma w domu 3ech chłopów i prasuje im bieliznę i skarpetki. U mnie chociaż jest mama, więc to prasowanie jest rozłożone na 2 osoby, a tam nie dość, ze tylko ona prasuje, to jeszcze sobie sama roboty dokłada, no nie rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym prasowanie ma jeszcze jedną zaletę - ubrania uprasowane po praniu mniej się mechacą, więc są przyjemniejsze w dotyku. Ale moje lenistwo i niechciejstwo wygrywają z ubraniami miłymi w dotyku, niestety :P:P:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
Chodzi pewnie o wytłuczenie bakterii
![]() No ale masz chyba w majtkach (nawet tych koronkowych) taką bawełnianią warstwę wszytą (w środkowej części - tej, co jest między nogami)? Jak byłam chora, to przeprasowywałam właśnie tę część ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-12-31 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Nie prasuje bielizny ani ręczników
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Totalnie się "zniesmaczyłam".
Jak można koleżance z wizażu takie rzeczy "wyczyniać" - i nie prasować własnych gaci ![]() Przecież ona teraz na własnej, wyprasowanej pupie nie usiedzi... Część rzeczy prasuję, ręczniki piorę na 95 st. przez bite 2 godziny, więc nie wiem w jakim celu miałabym je dobijać żelazkiem. Ja walczę ze swoją monkowatością i zdecydowanie wiem, że pewnych rzeczy nie należy zazbytnio wyjaławiać. Jestem ambiwalentna w tej dziedzinie ![]() Jednakże pomimo swojej ambiwalencji, mogę powiedzieć, że nazdrowiej jest nie popadać w nadmierną czytość i uodparniać organizm na różne drobnoustroje ![]() Ale żeby podtrzymać ducha tego wątku, na zakończenie dodam - śmierdziele przebrzydłe (nie wykluczająć siebie oczywiście ani tych, co prasują, bo i tak zapewne robią to źle, autorka wyprasowałaby lepiej) ![]()
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Matkoboskoczestochosko.
Co cie, autorko, obchodzi czy ja prasuje moje majtki? albo czy piore nowe ubrania? albo czy prasuje reczniki? moj dom, moje barchany, a tobie guzik do tego. takich idiotyzmow juz dawno nie widzialam. podpartych pseudonaukowymi wynurzeniami o zarazkach. zarazki sa wszedzie, roztocza, kurz, drobne zyjatka w postaci robaczków. rowniez na twoich wypucowanych raczkach i wyprasowanych gaciach. Stara dobra szkola mowi, ze dzieciak powinien kilo brudu zjesc, zeby nie chorowac. To nie brud a nadmiar czystosci i sterylnosci powoduje silne alergie u dzieci. i matki wariatki wyrzucajace raz upadly na podloge smoczek czy myjace wszystko zelem antybakteryjnym. w kazdym razie wracajac do tematu - wolnosc tomku w swoim domku, ja dla ciebie moge byc brudasem, a ty dla mnie wariatką. a racje, jak dupe, kazdy ma wlasną. ja jestem zszokowana tematem. zreszta zawsze mnie bawią miny ludzi, ze bleee, jak ty mozesz np kotu tylek podcierac, przytulac sie z psem, albo calowac konia w chrapy. przeciez zwierzeta sa taaake obrzydliwe, fuj. zarazki, brud, smrod i apokalipsa.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Piorę nowe rzeczy. Nie prasuję niczego. Skoro majtki takie niehigieniczne, to przestańmy je nosić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wiecie co, posikałam się przez Was, ale jestem ooooooobrzydliiiiiiiiiiiw aaaaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() taki beznadziejny sylwek, taki beznadziejny humor a tu proszę, Wizaż made my day ![]() dzięki dziewczyny, jesteście kochane ![]() ![]() Cytat:
tiiaaaaaaaaaa, chamstwa to Cię Wizaż nauczył.... a może to też z domu wyniosłaś, jak i prasowanie majtek? ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tia...prasuję
![]() ![]() a Ty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie siostry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak bylam nastolatka to bralam od sasiadow i rodziny ubraniado prasowania i w ten sposob sobie dorabialam do kieszonkowego ![]() Och, chyba sobie cos poprasuje ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2010-12-31 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Nowe ubrania piore zanim zaloze(tak samo cory i Tz nowe rzeczy) - zawsze
![]() czy prasuje majtki ? pewnie ze tak i to nie tylko swoje , ale jeszcze bokserki mojego meza i corki bokserki ha ![]() ![]() prasowanie mnie rozluznia , odsteresowuje ,odpoczywam prasujac , a jeszcze zapach pary goracej z olejkiem ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sine, miphuhiz prasujcie na zdrowie ![]() ![]() Ja nie lubię prasować i gaci nie prasuje -ja obrzydliwa ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
nie, nie prasuję bielizny
![]() Nowe rzeczy piorę ręczników też nie prasuję bo je gotuję w wysokiej temperaturze. Ahh i brudem nie zarosłam od tego. Autorko, a co z rajstopami?? masz na raz czy też prasujesz? Nadgorliwość w pewnych kwestiach jest gorsza niż "zaniedbanie".
![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zorganizujmy jakiś ruch wizażanek WPB - Wizażowe Prasowanie Bielizny. Ileee ludzi w internecie zacznie nagle higienicznie żyć! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że będę w mniejszości, ale...
...ja uwielbiam prasować ![]() ![]()
![]() |
#138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty! nieladnie ![]() ![]() golden_eye, moze druciaka? ![]() JA mam jakas mega szorstka, peelingujaca, nie wiem co jeszcze... Mimo ze dermatolog ZABRONIL,... ale jak sie myje taka gladka to czuje sie... nieumyta ![]() A miekki recznik to tak dobrze niewyciera...
![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale już poprzez ciuchy nie ma szans się zarazić, o ile ktoś nie miał np. poranionych pleców czy coś ... ![]() Cytat:
![]() ogółem spoko luz, byle oduczyć się nawyku wkładania palców do ust ![]() a ostatnio robiliśmy posiewy 'z siebie', więc niedługo Wam powiem jakie bakterie noszę ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-12-31 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() druciaka przerabiałam, hardkor ale fajny ![]() ![]() lubię prasować, w domu to ja to odwalałam za całą rodzinę, obrusy (tona, bo wszystko ręczna robota), serwety (podobnie), pościel, koszulki i koszule ojca i brata i 3 babów, wsjo, jak mię humor naszedł to i majtki ale nigdy pod kątem eksterminacji zarazy a bardziej estetycznej (i to jak miałam do wyboru prasowanie albo zmywanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;24081802]No jak to co :P A nie pamiętacie tej sceny z Nagiej Broni, jak oni oboje w takich wielkich lateksowych gumkach... :P[/QUOTE]
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dostawać przez to głupie odpowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Nowe rzeczy piore ( nie wyobrazam sobie zalozyc bielizny-ktos mogl brudnymi paluchami ja dotykac
![]() Bielizny nie prasuje--ale za to mam manie wieszania( mam taki schemacik swoj ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
to najzabawniejszy temat jaki ostatnio znalazłam
![]() Te prasowanie miało sens kilkadziesiąt lat wcześniej, gdy nie było dobrych proszków, gdy sie prało ręcznie i w rzece lub jeziorze płukało (czy w wodzie ze studni).. ale teraz technologie poszły do przodu i .... 1.proszki do prania są tak drastyczne, że ręcznie prać to już wyczyn aby nie schodziła z dłoni skóra 2. chyba również założycielka wątku posiada pralkę automatyczną, która miele każdą rzecz kilkadziesiąt minimum mint, a nie jak w praniu ręcznym przed 60cioma laty- 5 min ![]() 3. nawet woda do płukania prania , pochodzi z wodociagów (chyba u wszystkich) więc jest przebadana na ilośc bakterii, czesto chlorowana i nie posiada żadnych glonów- no chyba że ktoś wprost "kocha" płukanie bielizny w jeziorze czy innym zbiorniku wodnym. ![]() 4. kiedyś bielizna była z włókien naturalnych, czesto więc była twarda, nie było płynów zmiękczających, więc prasowanie było chyba jedyną możliwością przygotowania bielizny w taki sposób aby noszącej ją osoby nie gryzła w tyłek ![]() 5. prasowanie majtek z koronki mija się z celem, bo to prasowanie w temp 40 stopni, aby nie spalić koronki- to już wystarczy że tak pilnująca prasowania osoba powiesi je na kaloryferze - efekt na pewno lepszy bo wyższa temperatura zimą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie zwariowałam
![]() Prawie niczego nie prasuje prócz szpitalnego mundura. Za to piorę wszystkie buty - najczęściej kapcie:tak co tydzień najrzadziej, inne co 2-3 tygodnie noszenia (zimowe kozaki też), torebki, kołdry i poduszki. Te ostatnie ostatnio rzadko bo co miesiąc kiedyś co 5 dni (ale pralka padła i musze teraz prac ręcznie). I co wy na to?? P.S.Majtki sa najczęsciej wymienianą przeze mnie garderobą więc jak mam wrażenie że nie spełniają wymogów higienicznyh to je wywalam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tylko wkładki filcowe + spryskuję dezodorantem do butów ![]()
![]() |
![]() |
#147 | ||
BAN stały
|
Psychiczne jak najbardziej
![]() Ręczników z frotty (czy ja to się tam pisze) nie powinno się prasować właśnie dlatego, że przez prasownie się ją (tę tkaninę, znaczy) wygładza i potem źle wchłania wodę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wiadomo, że wszędzie są bakterie i się od nich tak od razu nie zachoruje. Nie mniej brzydziłoby mnie chodzenie w ciuchach, które wcześniej miało na sobie ze sto obcych osób. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Mnie w nocy oświeciło...czy nie można by sterylizować niską temperturą? Czy po nocy w takiej zamrażarce bakterie by nie zgineły?
Bo jak miałam świerzb,to kazali mi właśnie ciuchy i pościel na noc do zamrażarki włożyć i te ustrojstrwa miały tam sobie żywota dokonać....no wiem, teraz dopiero walnęłam obrzydlistwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Bieliznę pościelową prasuję, osobistej nie. Ręczników też nie, z kolei ściereczki kuchenne i owszem.
Zawsze piorę nowe ubrania przed założeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.