Goldwell Elumen - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 17:48   #121
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot
Dot.: Goldwell Elumen

tu chyba króluje rudy ^^ mi się fiolet nie podoba ale daj znać co postanowiłaś i ew. wrzuć fotki- im więcej nas, elumenomaniczek tym lepiej ;> chyba że nerla się pojawi- to ci napisze jak vv wychodzi (paleta nieco przekłamuje)

ps. byłam u fryzjera, babka miła i fajnie ścina, tylko ani ja nie powiedziałam ani ona mnie nie zapytała i przód mam taki jakiego nie lubię- krótszy niż tył...;/ wkur....jestem...zacznę oglądać tutoriale i sama się ścinać. wiem że niebrzydko wyglądam ale znów pół roku zapuszczania omfg....;/ czekam na słowa pocieszenia...

kurcze no wszystko dosłownie wszystko obgadałyśmy poza tym ... omi fggggggg.. ale nie mogę napisać, że zła fryzjerka...

poza tym poradziła mi odrosty walić 9% oksydantem, ale żeby mi ktoś kto umie farbować kładł, bo może mi zaszkodzić (nie muszę pisać chyba co będzie jak za daleko położy topchica z 9%oksydantem- na już rozjaśnione...).
ale nie ma kto mi tego zrobić. więc...odpada...
najwyżej za jakiś czas zobaczycie u mnie rude ombre
aaa i nie polecała mi, nie wiedzieć czemu czerwieni tylko rudy...albo róż róż oczyw. że by mi pasował i rudy też a czerwony nie- w takim sensie polecała
rozpisałam się czekam na odzew i fotki OLKA!!
sheisnot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 20:47   #122
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Przód a tył różnica okropna- scinac będę się sama...trudno...;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (123,7 KB, 67 załadowań)
Stary 2013-05-15, 20:49   #123
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

.....szkoda... Przepraszam za ilośc wiadomości- nie mogę na tablecie kilku zdjęć naraz zamieścić ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (107,3 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-05-16, 11:52   #124
lissax
Raczkowanie

A co ja Ci pindo mówiłam,że mnie się bardziej w rudym podobasz niż w czerwieni :P
A fryzurą się nie przejmuj,na szczęście włosy odrastają a Ty za to będziesz miała zdrowsze Odrosną,wyrównasz i będzie ok
lissax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 12:34   #125
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

i za ten optymizm cie kocham!! wiem wiem ze odrosna.. rzeczywiscie pocieszam sie tym, ze sa przynajmniej zdrowsze

tobie sie bardziej podobam?? ;> hmmmm chyba bardziej jestes ostatnio zachwycona mną niż moj mąż hihih

Edytowane przez sheisnot
Czas edycji: 2013-05-16 o 12:35
Stary 2013-05-16, 18:40   #126
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

no cóż- Olka zamilkła... oby nic źle nie poszło....

w każdym razie jak wiecie farbowalam raz elumenem i juz przed chwilą babka mnie shaczyła i pyta o kolor i gdzie i jak i jaki....miło!! niby człowiek robi to dla siebie ale miło czasem coś takiego usłyszeć....
Stary 2013-05-20, 10:06   #127
lissax
Raczkowanie

Nastaw się na częstsze takie pytania Ja śmiało mogę się nazwać weteranką ^^,ale masz racje,miło się słyszy od czasu do czasu od obcej osoby,że się podobasz a szczególnie gdy Twój kolor robi wrażenie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 10:23   #128
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Właśnie się elumenuje po tym superscieciu- na poprawę humoru kiedyś jadalam ciasta a teraz....farbka no... Tylko Oli dotrwał korek a ja głupia myślałam ze on czysty i ma palucha i ciut buzi w kolorze... Chyba pójdę do salonu goldwellowskiego i zapłacę za "czyszczenie syna". Albo najpierw pozwolę teściowej na zawał- bo jak go zobaczy to napewno conajmniej zemdleje ^^

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Albo nie, bo będę miała do słuchania ze pozwalam dziecku jeść farbe....;/ ale fajny ma pomarańczowy paluszek ^^

dluzej 3malam i wyszly rudoczerwone.. a rzczej czerwonorude .ale wiem jedno- jak bede topchickiem z wodą6% robila odrosty to ombre bedzie- bede musiala powaznie zastanowic sie nad rozjasnianiem...;/

Edytowane przez sheisnot
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:17
Stary 2013-05-20, 20:02   #129
olkamnyp
Raczkowanie

A ja ciągle nie zrobiłam elumena bo nie mam czasu. W domu tylko śpię. Praca, rolki, rower, piwo i tak w kółko. Ale może jutro;-)
olkamnyp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 20:41   #130
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

noob! czyli ci już kolor nie przeszkadza... Boże a mi się tak konsystencja spodobała ze za 3tygodnie powtórka ^^
Stary 2013-05-22, 09:33   #131
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

dobra chyba temat umarł, ale napiszę co zauwazylam, bo może komuś się to kiedyś przyda. 3małam farbę elumen za 2 razem okolo 40minut i wyszly bardziej czerwone (tzn jest mocniejszy rudy, ciemniejszy ostrzejszy z wiekszą dozą czerwieni).

niestety zachcialo mi sie maskę na godzinę nałożyć i pod czepek i na to ręcznik- nie zauważyłam że mi się czepek zsunął, bo był pod ręcznikiem i mam pomarańczowe czoło...wkurzyłam się, bo choć mogę podejść do fryzjera i zapłacić za czyszczenie to chyba jednak wolę kupić cleara i nie martwić się- to moje zdanie. dodam, że maly nadal ma pomarańczowy palec ^^

i zastanawiam się co jak mi się zachce innego, nawet ciemniejszego koloru- np zachce mi się czerwieni albo nawet brązu ciemniejszego- trzeba return? bo rozumiem że pigment się zakotwiczy we wlosach i wtedy "nie ma miejsca" na coś innego- dobrze myślę?
nie, zebym chciala zmieniac kolor bo ten jest ladny, ale z natury jestem ciekawska ^^

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 23:34   #132
olkamnyp
Raczkowanie

Nałożyłam elumena <huuraaa> Jutro wrzucę foty jak wyszło. Ale farba nakłada się cudnie. Sama przyjemność wręcz;-)
Sheisnot co do returna to nie spodziewaj się spektakularnych efektów ściągnięcia farby, przynajmniej u mnie ich nie było - kolor nieco przygasł ale na pewno nie zszedł całkiem, Co do mojego farbowania zmieszałam kk+ gk oczywiście na oko (z przewagą kk) i ciekawa jestem co z tego wyjdzie;-)
olkamnyp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 10:19   #133
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

noo zgadzam sie super ta konsystencja. daj znac- ja jestem zadowolona i czerwoność mi nie przeszkadza nie wiem tylko co z odrostami zrobić... są ciemniejsze. nie wiem czy obejdzie sie bez rozjasniacza... myslalam ze kilkukrotne nalozenie 8k i kkmix z wodą 6% da rade a tu lipa... moze to nalozenie elumena jakos zakonserwowalo je...nie wiem jak to ująć...
Stary 2013-05-25, 22:09   #134
nerla
Zadomowienie

Goldwell Elumen

Cytat:
Napisane przez TheStarlightParade Pokaż wiadomość
O jakie piękne kolory. Mnie kusi vv, ale muszę poczekać jeszcze miesiąc żeby poprzednia farba się bardziej wypłukała. Czy któraś z Was używała tego odcienia??
Dla mnie jest piękny, ale wszystko zależy jak ciemny chcesz mieć ten fiolet. Jeśli byś chciała bardzo żarówiasty to polecam mieszanie z Pk w proporcji 3:1 na dosyć mocno rozjaśnione włosy. Wypłukuje się w ciemną fuksję. Nałożone samo VV nie ważne czy na mocno rozjaśnione włosy czy na trochę ciemniejszą bazę wychodzi średnio lub ciemno fioletowy. A i wypłukuje się bardziej w fioletowo-fuksjowy Ale ogólnie kolor prześliczny

Cytat:
Napisane przez sheisnot Pokaż wiadomość
dobra chyba temat umarł, ale napiszę co zauwazylam, bo może komuś się to kiedyś przyda. 3małam farbę elumen za 2 razem okolo 40minut i wyszly bardziej czerwone (tzn jest mocniejszy rudy, ciemniejszy ostrzejszy z wiekszą dozą czerwieni).

niestety zachcialo mi sie maskę na godzinę nałożyć i pod czepek i na to ręcznik- nie zauważyłam że mi się czepek zsunął, bo był pod ręcznikiem i mam pomarańczowe czoło...wkurzyłam się, bo choć mogę podejść do fryzjera i zapłacić za czyszczenie to chyba jednak wolę kupić cleara i nie martwić się- to moje zdanie. dodam, że maly nadal ma pomarańczowy palec ^^
Nie trzymaj elumena dłużej niż jest zalecane bo jakby nie patrzeć to jest kwas. Ma ph 3 a optymalne ph dla skóry głowy to 5,5 - 4,5. W rezultacie możesz podrażnić skórę głowy a włosy osłabić i przesuszyć, dlatego bardzo ważne jest przestrzeganie zasad

A do zmywania zamiast cleanu goldwellowego możesz spróbowac zwykłego zmywacza do farb z drogerii fryzjerskiej, nawet dają radę. Kiedyś jak przypadkiem pofarbiłam sobie palec i paznokieć to przy zmywaniu lakieru zmywaczem z acetonem puściło , choć clean najlepszy

Cytat:
noo zgadzam sie super ta konsystencja. daj znac- ja jestem zadowolona i czerwoność mi nie przeszkadza nie wiem tylko co z odrostami zrobić... są ciemniejsze. nie wiem czy obejdzie sie bez rozjasniacza... myslalam ze kilkukrotne nalozenie 8k i kkmix z wodą 6% da rade a tu lipa... moze to nalozenie elumena jakos zakonserwowalo je...nie wiem jak to ująć...
Spróbuj tak jak doradzała Ci tamta fryzjerka na wodzie 9% zrobić odrost (w końcu widziała na żywo jak to wygląda) . Możesz też zamiast zwykłej farby użyć farby kontrastującej (mocne rozjaśnienie + wstępny kolor) na 9% wodzie (ale tylko odrost , szybkie nakładanie + trzymanie tyle ile jest dozwolone bo to są silne farby )

Edytowane przez nerla
Czas edycji: 2017-08-31 o 21:43
nerla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 19:01   #135
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

i tak boje się tej 9%, bo to trzeba dokładnie... moja siostra np tego nie stosuje... zastanowie się- najwyżej będzie ombre za pół roku ^^
no nie traktuj mnie jak nowicjuszki z rozjasnianiem wiem ze trzeba uważać ale z tym elumenem - mi głowy nie podraznilo ale włosy jednak chyba bardziej sianowate... a pisza ze to taka nawet odzywcza sprawa a tu dupa. przez moment zaczęłam żałować ze farbowalam...ale z drugiej strony mi zawsze się plączą teraz trochę gorzej po farbowaniu, bardziej suche więc...wzięłam się za odżywianie ich od środka i zewnątrz no i np czesze delikatniej nie wycieram recznikiem nie susze ciepłym powietrzem...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 08:03   #136
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

nerla lepiej twoim zdaniem 9% woda i np kk mix czy rozjasniacz (obie opcje przed elumenem)?? bo zaczyna mnie mój odrost wkurzac...

ps. inny oksydant jest do rozjasniacza? ten sam i tez 6%? nic nie wiem może do siostry pójdę zapytać...

Edytowane przez sheisnot
Czas edycji: 2013-05-27 o 08:04
Stary 2013-05-27, 17:48   #137
TheStarlightParade
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nerla Pokaż wiadomość
Dla mnie jest piękny, ale wszystko zależy jak ciemny chcesz mieć ten fiolet. Jeśli byś chciała bardzo żarówiasty to polecam mieszanie z Pk w proporcji 3:1 na dosyć mocno rozjaśnione włosy. Wypłukuje się w ciemną fuksję. Nałożone samo VV nie ważne czy na mocno rozjaśnione włosy czy na trochę ciemniejszą bazę wychodzi średnio lub ciemno fioletowy. A i wypłukuje się bardziej w fioletowo-fuksjowy Ale ogólnie kolor prześliczny
Dzięki za odpowiedź. Chyba zdecyduję się na samo VV.
Stary 2013-05-27, 20:29   #138
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

probuj, kombinuj ...sama zobaczysz- każdy włos inaczej przyjmuje...

ja dalam samo kk z powodow...ekonomicznych ^^
Stary 2013-05-29, 17:29   #139
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

znalazłam ładny fiolet ^^
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (91,6 KB, 58 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 17:28   #140
Klezmerka
Przyczajenie

A ja mam pytanie odnośnie koloru niebieskiego/turkusowego... Jestem posiadaczką ciemnobrązowych włosów, w związku z tym jestem pogodzona z czekającym mnie rozjaśnianiem itd. Jednak zastanawiam się, czy - by uniknąć zielnego odcienia, szczególnie po pierwszym farbowaniu, które podobno często wychodzi średnio dokładnie - nie warto przed Elumenem w moim przypadku zastosować np. toner La Riche Directions? Czytałam, że Dziewczyny, które marzą o intensywnych odcieniach rudości, zawsze przed Elumenem stosują najpierw farbę tradycyjną, jednak ta zawiera substancje utleniające w przeciwieństwie do tonerów... Czy więc będzie miało to jakieś znaczenie? Czy kolor nie wyjdzie wtedy zbyt ciemny i nie zaważy to na jego trwałości? I czy w takim przypadku produkt Elumen Prepare przygotowujący rozjaśniane włosy do farbowania będzie potrzebny?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Klezmerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 20:13   #141
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Cześć.

Natknęłam się na wątek o farbie goldwell. Chciałabym nią zafarbować włosy i tutaj się rodzi moja ogromna prośba do Was.

Moje włosy są mocno niesforne, cienkie i delikatne. Chyba odrobinę podniszczone, ale staram się na noc nakładać na nie olej kokosowy (swoją drogą polecam. rewelacyjne efekty daje). Kolor to dość ciemny brąz, dość długo farbowałam na ciemne fiolety. Niestety szybko się zmywają, a jak każda kobieta potrzebuję odmiany i przyszedł mi do głowy bardzo oczo☠☠☠ny pomarańcz.
Taki jak ma ta dziewczyna:
http://www.photoblog.pl/zenibyfajnie/138737691
http://www.photoblog.pl/zenibyfajnie/138897459

I tutaj rodzi się moje pytanie, a także prośba.
Czy pomogłybyście mi z kolorem włosów?
Nie chcę iść do fryzjerki, bo byłam u dwóch i mi mówiły, że okropny kolor, nie będzie mi pasował i kręciły nosami. Skoro mają robić mi łaskę to podziękuję. Najwyżej się tylko na rozjaśnianie stawię.

W temacie włosowym poruszam się po omacku.

Dodatkowa informacja o włosach:
potrafią bardzo wiele przeżyć. 2-3 samodzielne rozjaśniania; comiesięczne, a nawet częstsze farbowanie henną i tanią farbą (na zmianę); codzienne prostowanie i suszenie.
Oczywiście ich stan nie był nawet dobry, dlatego je ścięłam i mogę się bawić od nowa. Aczkolwiek wolałabym, żeby były w jak najlepszym stanie.

Rażący pomarańcz albo jakiś śliczny głęboki fiolet, jeżeli byście mogły polecić. I jak uważacie - będzie mi pasował któryś z tych kolorów?
Dość szybko rosną mi włosy, musiałabym co miesiąc robić odrosty. A jestem tylko biedną licealistką. :c Czy drogo wychodzi taka samodzielna koloryzacja?

Przejrzałam cały wątek, ale zupełnie nie rozumiem co piszecie, jakby w jakimś innym języku. Co oznacza KK, RR i tego podobne znaczki? Kolor farby?

Edytowane przez 397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Czas edycji: 2013-06-03 o 20:16
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 22:00   #142
lissax
Raczkowanie

Może na początek-kiedy ostatni raz farbowałaś włosy i jaki jest Twój naturalny kolor-brunetka czy szatynka? Oczekiwania wiemy jakie masz,pytanie czy Cię na to stać I ważne-jak bardzo masz zniszczone włosy?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
znalazłam ładny fiolet ^^
Piękny fiolet Aby pasował ten kolor to lekka opalenizna i mocne brwi,wtedy wygląda nawet i elegancko Wszędzie widać tylko mocne kolory, a te są takie mmmm...elfiaste
Stary 2013-06-03, 22:23   #143
Konto usunięte

Ostatni raz farbowałam hm. 2-3 tygodnie temu, raczej 3. Syossem "Czerń Tokio", bo ładny fiolet miał wyjść, a wyszedł brąz. -,-
Szczerze mówiąc to nie wiem jaki mam naturalny kolor... Chyba jasny brąz/bardzo ciemny blond.
Jeżeli średnio na miesiąc będzie wychodzić 60-70zł to jeszcze to jakoś z ciężkim sercem przeboleję.
Aktualnie zniszczone za bardzo nie są, nawet nie mam rozdwojonych końcówek, a obcinałam je 2 miesiące temu.

Jeszcze zastanawia mnie czym się różni goldwell elumen od na przykład topchic?

Faktycznie, kolor śliczny. Taki próbowałam różnymi środkami osiągnąć, z marnym skutkiem. :/
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 22:42   #144
lissax
Raczkowanie

NERLA - ja zawsze zostawiam Elumen na 40 minut bo tak mnie bardziej kolor zadawala. Moje włosy ciężko kolor łapią,nie zależnie od tego jaki to by miał być. Farbuję włosy od 17-tego roku życia,czyli połowa mojego. Po drodze zaliczyłam praktycznie wszystko,łącznie z henną,po której miałam zielone włosy ^^ Były też blondy,brązy,czerwienie,b ordowe,różne odcienie rudości ecetera. Używane farby fryzjerskie typu Loreal, czy też kupne sklepowe. Oczywiście borykałam się z problemem sianowatych włosów,które same potrafiły odpaść po nocy. Stosowałam też babcinych sposób na odżywianie preparatami,które nie dość,że obciążały cienkie włosy to jeszcze i przetłuszczały -oczywiście wszystko to z doradztwa fryzjerek. Ale po Elumenie nigdy mi się nie zdarzyło,bym miałam włosy zniszczone a czas naginam za każdym razem. Odkąd nakładam tylko tą farbę są zdrowe i lśniące. Także takie wyuczone ph to, ph tamto, do mnie nie przemawia. Fryzjerki chyba czasami zapominają,że każdy włos jest inny i u każdego tolerancja na przyswajalność produktu jest również inna. A nie przepisowo trzymać się czasu a potem wychodzi co wychodzi. Zrobiłyśmy sobie z koleżanką pewien eksperyment więc wiem o czym piszę.
Pozdrawiam
Stary 2013-06-03, 23:44   #145
Klezmerka
Przyczajenie

Nikt nie udzielił mi odpowiedzi...:-( Czy ten toner przed koloryzacją Elumenem to zły pomysł? Czy nie ma to żadnego znaczenia, skoro i tak nie zawiera utleniaczy?
Klezmerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 00:01   #146
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Cytat:
Napisane przez Klezmerka Pokaż wiadomość
Nikt nie udzielił mi odpowiedzi...:-( Czy ten toner przed koloryzacją Elumenem to zły pomysł? Czy nie ma to żadnego znaczenia, skoro i tak nie zawiera utleniaczy?
sry ja nie wiem co to za toner...;/ nie znam się wiem tylko jak kk wychodzi ^^ elumen, jak i inne cuda goldwella dosc specyficznie reagują na inne firmy więc nie wiem ja bym rozjasniala i spróbowała... prepare to jednak jest seria elumen i dokładnie elumen współpracuje ze sobą... nerla się zapodziala to ci nie odpowie. a szkoda bo ona chyba na goldwellu pracuje.

jak nie chcesz zielonego odcienia to czemu nie walniesz sobie niebieskiego??

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;41140570]Ostatni raz farbowałam hm. 2-3 tygodnie temu, raczej 3. Syossem "Czerń Tokio", bo ładny fiolet miał wyjść, a wyszedł brąz. -,-
Szczerze mówiąc to nie wiem jaki mam naturalny kolor... Chyba jasny brąz/bardzo ciemny blond.
Jeżeli średnio na miesiąc będzie wychodzić 60-70zł to jeszcze to jakoś z ciężkim sercem przeboleję.
Aktualnie zniszczone za bardzo nie są, nawet nie mam rozdwojonych końcówek, a obcinałam je 2 miesiące temu.

Jeszcze zastanawia mnie czym się różni goldwell elumen od na przykład topchic?

Faktycznie, kolor śliczny. Taki próbowałam różnymi środkami osiągnąć, z marnym skutkiem. :/[/QUOTE]

topchic to normalna farba oksydacyjna a elumen... mocno napigmentowana bezoksydacyjna farba- niektórzy twierdza ze jak odzywka mocno koloryzujaca ...ale jak chcesz wydawać do 70zl to nie wiem czy się zamkniemy- rozjasnianie, potem elumen(sama farba 71,40zl) w takiej jednej (nie chce reklamować) hurtowni internetowej. napisze inacżej- po ok 3 farbowaniach powinnismy się zamknąć w 7dychach ale narazie prepare lock farba plus rozjasniacz do tego woda...no trochę to wyniesie... ja moje pierwsze zamówienie złożyłam i nie zamknelam się w 300zl...;( ty musialabys nawet bez ☠☠☠☠☠☠☠ typu szampon i odzywka ale z rozjasniacżem...nie wiem ok 250 wydać. prepare ok 5 razy starcza, czy wiecęj lissax?? szacuje po buteleczce lock na wiecęj i rozjasniacz chyba do końca życia

ja 2 tygodnie po elumenie (2 farbowanie) nie wyglądam jak zrudziała blondynka! juppiiii!
Stary 2013-06-04, 15:12   #147
Konto usunięte

Rozjaśniacz? Na rozjaśnianie chciałam iść do fryzjerki. Swoją drogą mam ich trochę w domu - 3 różne typy plus woda/krem 9% (dwie duże litrowe butle).

O, taki bym chciała ostatecznie kolor uzyskać.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1367400096
Przepiękny.

A tutaj tak z innej strony.
Chyba, że ma ktoś sprawdzony ciekawy fiolet? I czy z nim też trzeba się bawić w rozjaśnianie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 16:53   #148
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

heh, skądś znam ten kolor...^^ nie nie mój jest bardziej intensywny- wiecej pomarańczu ma tamten z tym gk mieszany jest o ile pamietam i oceniam nerla by się wypowiedziała gdyby zatesknila i spojrzała tu ^^

wiesz- rozjasnianie to rozjasnianie wiadomo niszczy włos, ale co zrobic jak są ciemne a chcesz rudy...^^ no i najgorsze jest to ze cześć wlosow po farbowaniu inaczej się rozjasni niż odrost...znam to ^^

napisze wam jedno- po 2yg od farbowania na rudo(po rozjasniaczu!!) Nigdy nie miałam rudego a blond z rudym odcieniem- teraz nadal pomarancz!
Stary 2013-06-04, 17:22   #149
Konto usunięte

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. :c
Stary 2013-06-04, 20:13   #150
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

nie masz co zazdrościć- jak by to powiedzieli w niemieckiej firmie:"ROBIĆ ROBIĆ!!"
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości