![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mycie włosów codziennie...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, fryzjerki, kobiety, pomocy !
strasznie sie ostatnio zdenerwowałam na te moje kudły ![]() Mianowicie : miałam już zniszczone końcówki, włosy mi nie za bardzo sie układały, uzywałam syossa i myłam dziennie. a ostatnio zaczeła mnie skóra głowy swędzieć.. [łupieżu raczej nie mam] .. ..No i we wtorek poszłam do fryzjera, ścięłam zniszczone końcówki, zmieniłam szampon na garnier fructis [do włosów cienkich] bez silikonu + odżywke bez spłukiwania z jakimś tam mleczkiem też z garniera, no i zaczełam od wizyty od fryzjera myć co 2 dni. No i ok. Ale te włosy dalej są jakies takie..niewiem. Jakby suche. Tak mi sie wydaje,że są suche. Nie układają sie fajnie, jak w szkole np. nie czesze długo to sie potargają i wyglądają jakby były tłuste.. dodatkowo są cienkie i sie elektryzują. Wyglądają, jakby ich było mało.. ![]() więc po prostu super ![]() ![]() ![]() ![]() co mam zrobić?! znacie jakieś domowej roboty maskii mocno nawilżające i wzmacniające?! pomoocyy !! Edytowane przez 02b623a81457d71b9e2f227c279aaf8fbe2c2707_5dc6019400844 Czas edycji: 2011-01-14 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
[1=02b623a81457d71b9e2f227 c279aaf8fbe2c2707_5dc6019 400844;24379121]dziewczyny, fryzjerki, kobiety, pomocy !
strasznie sie ostatnio zdenerwowałam na te moje kudły ![]() Mianowicie : miałam już zniszczone końcówki, włosy mi nie za bardzo sie układały, uzywałam syossa i myłam dziennie. a ostatnio zaczeła mnie skóra głowy swędzieć.. [łupieżu raczej nie mam] .. ..No i we wtorek poszłam do fryzjera, ścięłam zniszczone końcówki, zmieniłam szampon na garnier fructis [do włosów cienkich] bez silikonu + odżywke bez spłukiwania z jakimś tam mleczkiem też z garniera, no i zaczełam od wizyty od fryzjera myć co 2 dni. No i ok. Ale te włosy dalej są jakies takie..niewiem. Jakby suche. Tak mi sie wydaje,że są suche. Nie układają sie fajnie, jak w szkole np. nie czesze długo to sie potargają i wyglądają jakby były tłuste.. dodatkowo są cienkie i sie elektryzują. Wyglądają, jakby ich było mało.. ![]() więc po prostu super ![]() ![]() ![]() ![]() co mam zrobić?! znacie jakieś domowej roboty maskii mocno nawilżające i wzmacniające?! pomoocyy !![/QUOTE] O Syossie zapomnij ;-) polecam olej kokosowy Dabur Vatika z amlą i dodatkami, wcierasz na 2 h przed myciem we włosy, włosy są naprawdę nawilżone, błyszczące, miękkie. ;-) Do kupienia na allegro ok 23 zł za 300 ml. Ponadto wszelkiego rodzaju MASKI będą lepiej nawilżać niż odżywki. Radzę udać się do osiedlowej drogerii tam na pewno coś znajdziesz. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- [1=02b623a81457d71b9e2f227 c279aaf8fbe2c2707_5dc6019 400844;24225935] Pani Fryzjerko, proszę Panią, niech Pani [ ![]() [/QUOTE] Mam wypisać wszystko? OK! Maski - odżywki - serum: BioVax maska do włosów osłabionych BioVax do włosów suchych i zniszczonych BioVax do włosów wypadających BioVax do włosów przetłuszczających się Henna Treatment Wax wersja klasyczna Placenta z wyciągiem z łożysk Maska Bingo ekstrakt z Jedwabiu i Kaszmiru Artego Hydro Care (maska silnie nawilżająca) Kompres nawilżający Joanna z apteczki babuni Odżywka wzmacniająca Joanna z apteczki babuni Marokańskie błoto z Bielendy Olej kokosowy Dabur Vatika z amlą i dodatkami Spray regenerujący BioVax Latte, włosy osłabione Mgiełka Radical Serum wzmacniające wit. A+E BioVax Jedwab z BioVaxa Jedwab Biosilk Jedwab z Joanny Nafta kosmetyczna (na skórę głowy raz w tyg.) Woda brzozowa (na skórę głowy) Ampułki Radical Ampułki Artego Szampony: Garnier bez silikonu do włosów osłabionych Artego Easy Care - Relaxing (fryzjerski) Radical Pantene Aqua Light Szampon wzmacniający Joanna z apteczki babuni Błotny szampon z glinką ghassoul Bielenda (szaszetki) Biorę tabletki Vitapil, piję pokrzywę od paru dni, codziennie zażywam witaminę B Compositum. Hmm czy o czymś zapomniałam? NIE SUSZĘ WŁOSÓW i rozczesuję je dopiero jak przeschną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
dzięki bardzo za pomoc
![]() znalazłam na internecie przepis na maseczke[domowej roboty] mocno nawilżająca i regenerującą z majonezu, czy moge jej użyć?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
[1=02b623a81457d71b9e2f227 c279aaf8fbe2c2707_5dc6019 400844;24384083]dzięki bardzo za pomoc
![]() znalazłam na internecie przepis na maseczke[domowej roboty] mocno nawilżająca i regenerującą z majonezu, czy moge jej użyć?? ![]() Z majonezu? Hmm szczerze to nie słyszałam, aby majonez regenerował... Nie wiem, nie przepadam za robieniem domowych maseczek. Powyżej napisałam czego używam do włosów. Może wybierzesz coś dla siebie. Szczególnie polecam maski BioVax, na moje włosy działają cuda. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
hmm.. no niewiem, ale słyszałam,że są dobre.
http://naturalne.pdg.pl/index.php/Ma...aca-wlosy.html to ta stronka, jest tu mnóstwo domowych przepisów na cere,włosy itp. a oto przepis tej maski którą bym chciała sobie zrobić: Wersja podstawowa: 1 jajo 3 łyżki majonezu lub wieksza ilość (by wystarczyło dla długości Twoich włosów) Wersja wzbogacona: można dodać jeszcze 2 łyżki oliwy z oliwek i kilka kropel ulubionego olejku eterycznego. Skuteczna i tania pielęgnacja włosów. Do miseczki z majonezem dodać ubite jajo. Wymieszać oba składniki równomiernie, mieszać kilka minut, aż masa będzie jednolita. Nałożyć mieszankę na suche włosy i pozostawić na co najmniej 15 minut (nawet do 30). Zmyć maskę i umyć włosy szamponem. Ta maseczka nawilżająca stosowana systematycznie uratuje twoje włosy, jeśli są suche i zniszczone. ponoc jest fajna. ![]() Ja kiedyś zrobiłam sobie taką maske ale z żółtka,też świetnie wyszło. Tylko tym razem szukałam maski nawilżającej i mocno regenerującej, więc znalazłam tą. To w końcu jak? ![]() pozatym może i te maski są ok, ale ja już mam dużo szamponów / odżywek itp. żadnej maski, a nie chce kupować tylu kosmetyków,bo nawet nie mam pieniędzy a mama sie wścieka że mam tyle tego a dalej kupuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
przed polozeniem na wlosy majonezu sklepowego lepiej sprawdz co on zawiera....w przepisie moze chodzi o swoj wlasny majonez zrobiony w domu
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
W masce majonezowej teoretycznie chodzi o proteiny, ale podobno te w majonezie są za duże, żeby włos mógł je wchłonąć... Więc jeśli chcesz sobie zafundować maskę z proteinami to przeszukaj lepiej KWC pod kątem wszelakich masek mlecznych typu crema latte, jest ich całkiem sporo i działają świetnie dla wielu osób. Szkoda że akurat nie dla mnie heh...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Heh...ja też niestety należę do osób, które muszą myć włosy codziennie. Jak nie umyję to w drugim dniu mam już nieświeże i nieładne i jak mam wyjść nawet na 5 minut do sklepu to się wstydzę
![]() ![]()
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
W sumie ja też lubię myć włosy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Zgodzę się, ale ja Barwę pokrzywową używałam chyba jakieś 3 mies bardzo często, prawie codziennie (czasem jakiś inny szampon, ale rzadko!) i włosy miałam lekko przesuszone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szampony Barwy to używam tylko do zmycia silikonów - parę dni przed farbowaniem.
![]() |
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
Teraz używam Ziaję z aloesem i włosy są rewelka ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja mam czasami taki problem, że niektóre szampony nadmiermi przetłuszczają skalp. Jak jest z Ziają?
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
dzięki za informację
![]() ja też lubię myć włosy, tylko bardziej boję się, że się niszczą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Ja może tak trochę nie całkiem na temat, ale mi się skojarzyło przy temacie częstego mycia włosów.
Otóż byłam jakiś czas temu z moim psem w salonie pielęgnacyjnym, żeby ją wykąpać, tak na wiosnę, bo to pies domowy. Z tego co wiedziałam, psów się często nie kąpie, ale ostatnio była kąpana rok wcześniej, więc stwierdziłam, że chyba już czas. Przy okazji zapytałam, się pani w tym salonie, jak często można kąpać psy. No i się dowiedziałam, że raz na rok to jest jeszcze ok i że po moim psie nawet nie widać (tzn bardziej nie czuć), żeby wymagała częściej, lepiej ją zamiast tego często czesać. Poza tym sierść psów przyzwyczaja się do częstego mycia i później może z tym być problem. Podobno jeden z psów tej pani, był kąpany często od małego i musi być teraz kąpany co dwa tygodnie, bo inaczej go czuć strasznie, a taki mały yorczek, który był w tym salonie - codziennie (!), bo inaczej ma tłuste włosy. Wiem, że u zwierząt organizmy działają trochę inaczej niż u ludzi, poza tym inaczej się odżywiają no i mają sierść (chociaż yorki to akurat mają włosy), ale myślę, że coś w tym przyzwyczajaniu jednak jest uniwersalnego. Sama strasznie ubolewam nad tym, że muszę myć włosy codziennie. Odkąd je tak przyzwyczaiłam jakieś 10 lat temu, do tej pory nie mogę tego zmienić. Używałam różnych szamponów ziołowych, dla dzieci i różnych innych rzeczy, cały czas mam nadzieję, że na coś w końcu trafię. Próbowałam w wakacje (tak, jeszcze mam w tym roku ostatnie wakacje ![]() Co do tego czy częste mycie niszczy włosy, myślę, że przy odpowiedniej pielęgnacji, delikatnym obchodzeniu się z włosami, to dla ich wyglądu i wypadania nie ma znaczenia, jak często się je myje. Ale u mnie czasem jest tak, że jak wracam późno do domu w tygodniu, to już nie mam siły myć głowy (zresztą moje włosy są nie do okiełznania jak zasnę w wilgotnych) i zostawiam to na rano, a wtedy wiadomo w ruch idzie suszarka, a suszarka niszczy włosy. I tak do końca tygodnia, bo przecież nie umyję głowy dwa razy tego samego dnia, bo się boję, że wtedy się znowu przyzwyczają do jeszcze częstszego mycia (nie wiem czy by tak było, ale tego bym już nie zniosła) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak jest z szamponami ziaji ale ta odżywka jest nieziemska i ma ładny skład
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ny.html&next=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Wiesz, mnie może codzienne mycie w domu nie przeszkadza, ale na jakichś wyjazdach tak. Zdarza mi się wyjeżdżać na weekendy, wiadomo, spotkania, imprezy i z czasem na mycie ciężko. Ale nie o to chodzi. Idę ze znajomymi na imprezę, rano kładziemy się do łóżek, o 12 następnego dnia wszyscy wstają i wszyscy wyglądają w miarę normalnie tylko ja mam na głowie pozlepiane strąki jakby nie myła co najmniej tydzień. To jest straszne
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbowałam kiedyś kilka rodzajów odżywek i szamponów z Ziaji plantica ale mi nie pasowały w ogóle. Ale chętnie wypróbuje coś nowego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Właśnie teraz mam ją na włosach...napiszę po wysuszeniu jak wyglądają włoski
![]()
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Dzięki. Akurat u mnie nie ma Reala, ale trudno. Może dorwę w Auchanie bo tam zawsze duży wybór odzywek.
A co do mycia to ja myłam codziennie ale aktualnie próbuje je przetrzymywać żeby co drugi dzień myć, jednak jak idę na rower albo na basen to zawsze potem myje bo źle bym się czuła, i czasem wypada że myje codziennie, ale jak zostawiam na drugi dzień to je związuje albo spinam i nie jest źle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Ja dodam od siebie, że nie dla moich włosów - więcej jej nie kupię, i nie wiem czy użyje ponownie ponieważ mam inne lepsze.
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Pewnie nie do mnie należy ta rola, zlinczują mnie tu teraz
![]() Koniec offtop'u. I nie bić, nie bić ! ![]() A wypowiadając się tak z sensem bardziej, na temat: sama myję włosy codziennie, czasami co drugi dzień (gdy nie chce mi się wcześniej wstawać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.