Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 09:05   #121
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Zudynienie mózgu u mnie postępuje.

Będąc wczoraj na zakupach pomyślałam, że może na dziś na śniadanie jajecznica ze szczypiorkiem, no więc poleciałam po szczypiorek.

Teraz patrzę, a ja mam w foliowym ruloniku natkę pietruszki. Jestem genialna!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:06   #122
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Aaaa, już widzę, trzeba się do poczekalni cofnąć Super opcja i znowu agnieszka prowadzi

Dziewczynki no takie rodzenie w prywatnym szpitalu jest drogie i mi też szkoda trochę pieniędzy ( pewnie wiele osób popuka się w głowę ) bo można za to na super wycieczkę wyjechać albo kupić wyczesany wózek i jeszcze na łóżeczko i materacyk starczy ale ja mam inną sytuacją, tak jak już pisałam jestem związana z tą kliniką i wdzięczna tamtejszym lekarzom. IV udało nam się za pierwszym podejściem a mogło się nie udać i kolejne 18tyś trzeba by przeznaczyć My już zbieraliśmy właśnie na drugą próbę bo wszystko szło "nie tak" podczas stymulacji, no ale udało się, mamy Igę więc wydamy to co odłożyliśmy na poród w Salve
Moria, ale to jest zrozumiałe,to Twoja decyzja i na pewno słuszna! I na 100% bedziesz lepiej wspominać poród niż niektóre z nas
Bedziesz pisać ze oglądałaś M jak Miłość przy Twoim spokojnym i relaksującym porodzie a my jedynie napiszemy że lekarz który odbierał nasz poród był sknerą i miał tyle lat co Lucek a położna w wieku Barbary o broń Boże...

18 tys?????? Czy Ty przypadkiem nie jestes dobrze zarabiającą aktorką?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:11   #123
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moria, uwielbiam te kawałki i w ogóle tych wykonawców. Wybrałam akurat takie, bo są łagodne, mam nadzieję, że się Małej podobają

Jeszcze któraś z dziewczyn jest chyba z Łodzi? Może zabierzecie się we dwie, u mnie będzie baza odpoczynkowa, przygarnę Was przed, czy po spotkaniu, żeby tak na wariata nie krążyć

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Moria, z prywatnym porodem Twoją sytuację rozumiem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:11   #124
Siasiek
Zadomowienie

Hej
Poczytałam Was przy śniadanku i się tylko przywitam i uciekam po wyniki i do lekarza. Oczywiście tylko po l4...

Później będę z Wam bo jak Tż w domu siedzi to on będzie się domem zajmował, a co!

Miłego dzionka

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:26   #125
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Agus bo lekarze wpisuja zawsze tygodnie skonczone, np. jezeli jestes w 23tydz5dz, to dla nich jest 23 tydzien, a termin porodu dla nich jest wiążący wg ostatniej @, a nie wg usg - dziecko może byc większe, ale to i tak nie zmienia podstawowego terminu porodu.
no wlasnie nie
bo moj gin jak bylam 2 dni emu to liczy liczy i mowi, to 24 plus 2 wiec 25 tydzien leci
ja nie wiem co on mi tam lizy
ale jak tak dalej pojdzie i mala zechce wyjsc przed 40 tygodniem to urodze na poczatku kwietnia

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku
Głowa mała jak Wy biegniecie z tymi postami, założę się że pobiłyśmy rekord forum

Dziś wybywam na cały dzień i już się boję ile stron ujrzę jutro do nadrabiania

Kochane, powiedzcie mi w jakich stacjonarnych sklepach można kupić leginsy ciążowe? W takich sklepach jak Gatta, Veneziana będą?

ps. a tutaj wklejam Wam kto był największą gadułą w poprzedniej części
http://www.wizaz.pl/forum/misc.php?d...osted&t=488593
ulala, ladna gadula, 5 miejsce niezle
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
cześć i czołem
nadrobiłam was i idę jeść śniadanie. płatki, których mam nadzieję, że nie zwymiotuję jak ostatnio

ja położyłam głośniczek przy brzuchu, jak puszczałam płytę "music for the unborn child". muzyka klasyczna. ale może ze 3razy tylko kopnęło. także nie wiem, czy przeszkadzało maluszkowi, czy nie

no to DANIO niech zostanie hihi

no coś pięknego i pomyśl, że będziesz ruchy coraz mocniej odczuwac z każdym dniem

dużo osób w ogóle w PL robi baby shower? ja jakbym chciała zrobic, to nie wiem nawet od czego miałabym zacząc

na pewno wszystko jest dobrze ! głowa do góry

powodzenia na glukozie

hehee no zgodzę się albo, że może u nas jest więcej mamusiek, które są na zwolnieniu ?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

mój mąż ma Michał ale nie cierpi, jak się mówi do niego "misiu". jego mama tak lubi ja nie

i też proszę o dopisanie ilości przy wyprawce na 1stronie
no wlasnie nie wiem bo nie interesowalo mnie to nigdy
ale staje sie to coraz bardziej powszechne

a ja mialam tragiczna noc znowu
nie dosc, ze porypadne sny, bo snilo mi sie, ze tzx zginal tragicznie, to co 30 minut wstawalam siku, mala szalala, a zasnelam moze po 2
ehh

ale chcce wam polecic rzeczy ktore kupilam u uzytkownika
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16021947

WYPRZEDAŻ 60 SZT PŁATKI DZIDZIUŚ CLEANIC (1386510089)
TERMOOPAKOWANIE TERMOS PASUJE AVENT CANPOL TANIO (1397774719)
GETRY LEGGINSY CIĄŻOWE DŁUGIE L BEZUCISKOWE(1389198500)
WYPRZEDAŻ ŁAPKI NIEDRAPKI NIEMOWLĘCE BAWEŁNA(1391895044)
85C ZESTAW 2szt. BIAŁY+CZARNY STANIK DO KARMIENIA(1385096635)
WYPRZEDAŻ MAJTKI JEDNORAZOWE DO PORODU L CANPOL (1392820441)
to u niego kupilam
termsik super, taki sam ogladalam w lecrercu za 20 zl
a staniki sa extra
balam sie, ze c bedzie za male
ale jak teraz z was na rozmiac 85 C to smialo mozecie kupic
lekko luzik jest, wiec jak podrosna to i tak sie zmieszcza
i za ta cene
leginsy tez super jakosc
Stary 2011-01-12, 09:26   #126
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
(...)
Bedziesz pisać ze oglądałaś M jak Miłość przy Twoim spokojnym i relaksującym porodzie a my jedynie napiszemy że lekarz który odbierał nasz poród był sknerą i miał tyle lat co Lucek a położna w wieku Barbary o broń Boże...
Prawie się posikałam

Cytat:
"Piniądze" w większości z wesela

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Jeszcze któraś z dziewczyn jest chyba z Łodzi?
Tak, kasia

Eweska
zaczynamy dziś 25 tydzień, cieszysz się? Zaraz będę czytać co to się zadziewa w tym tygodniu w brzuszkach

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:29   #127
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
I my sie meldujemy Pojedzeni

To ile tych Antosiow bedzie? Normalnie bum na Antosiow na watku
A myslalam, ze oryginalni z TZ bedziemy
Ja również witam się w nowym wątku, chociaż jeszcze mam parę stron do nadrobienia w starym.
A Antosiów może być naprawdę dużo. Po długich bojach z mężem też ustaliliśmy, że nasz mały dostanie po dziadku imię Antoni. Jeszcze musimy tylko poczekać, co mojej siostrze wyjdzie na USG, bo ona już dawno chciała Antosia, ale jak się okaże, że nosi w sobie dziewczynkę, to przecież jej tak nie nazwie Poza tym jej narzeczonemu to imię się nie podoba, więc do końca tego tygodnia mają nam dać znać, co postanowili.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 09:30   #128
dorkabl
Zadomowienie

Witam Dziewczynki w nowym wątku

Co do spotkania "Mama rozmawia" to organizatorka w wywiadzie radiowym prosiła i sugerowała ze spotkanie jest jednak dla mam, nie dla par :/ no i trwa ok 3 godzin.

Będziemy musiały sobie jakieś charakterystyczne części garderoby założyć hihih czrwona róża na klapie ihihih
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:30   #129
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Zudynienie mózgu u mnie postępuje.

Będąc wczoraj na zakupach pomyślałam, że może na dziś na śniadanie jajecznica ze szczypiorkiem, no więc poleciałam po szczypiorek.

Teraz patrzę, a ja mam w foliowym ruloniku natkę pietruszki. Jestem genialna!
tak, tak Dzidziusie nam mózgu trochę zabierają
a wczoraj przed snem gadaliśmy o imionach i w sumie dla dziewczynki ja bardziej naciskałam na Hanię, a mąż na Alicję. ciekawe na czym stanie o wiem! stanie w końcu i tak na siusiaku haha
Cytat:
Moria, ale to jest zrozumiałe,to Twoja decyzja i na pewno słuszna! I na 100% bedziesz lepiej wspominać poród niż niektóre z nas

dobre. lekarz Lucjan i położna Barbara
no właśnie Moria, może jesteś aktorką ?
Cytat:
Moria, uwielbiam te kawałki i w ogóle tych wykonawców. Wybrałam akurat takie, bo są łagodne, mam nadzieję, że się Małej podobają

Jeszcze któraś z dziewczyn jest chyba z Łodzi? Może zabierzecie się we dwie, u mnie będzie baza odpoczynkowa, przygarnę Was przed, czy po spotkaniu, żeby tak na wariata nie krążyć

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Moria, z prywatnym porodem Twoją sytuację rozumiem
szkoda, że ja praktycznie chyba jako jedyna jestem z warmii... to nie dam rady się spotkac z wami
na mnie Lenny Kravitz działa podniecająco haha

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:32   #130
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Prawie się posikałam

Tu jest nad czym zapłakać!! Takie są realia naszych szpitali
Kurka my tez mieliśmy w cholere pieniedzy z wesela, tyle ze kupiliśmy dwie działki za to i objechaliśmy do Grecji a było prawie 40tys

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-12, 09:34   #131
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

(...)termsik super, taki sam ogladalam w lecrercu za 20 zl
a staniki sa extra (...)
agus ja też mam te staniki i mi one coś nie pasują tzn. materiał ok, taka dobra bawełenka ale jakoś tak cycki w nich takie gruszki są Jakoś tak się jakby czubek z materiału formuje i mi się nie podoba jak na nim obcisła bluzka wygląda. Za tą cenę, można je wziąć ale ja i tak muszę kupić jeszcze jakiś taki zupełnie gładki, bezszwowy najlepiej w kolorze cielistym, coś takiego np.:
http://allegro.pl/dla-dzieci-medela-...390981262.html

Ale drogie są i boję się brać z allegro bez przymierzania bo ja nie znoszę staników więc musi być idealnie dopasowany aby mnie nigdzie nie kuł i nie cisną.
Wiecie może gdzie można takie znaleźć?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:34   #132
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Podziekowac za uznanie

Nie mam fridy, radzilam sobie patyczkami albo zwinieta chusteczka higieniczna, a teraz Olek dlubie w nosie sam

Olus Olo nie mowimy, mowimy Olus, Olcia, Olusia, Aleksio, lexi, alechandro i co tam jeszcze przyjdzie nam do glowy.
Jestem zakochana w Aleksandrze i prawde mowiac najchetniej corce dalabym na imie Ola, ale wszyscy twierdza, ze to przegiecie

Mysle że u nas tez będzie Aleksander, Oluś...ale po emigracji mamy pewne zboczenie co do nazewnictwa...i jak mi ktos na dziecko Alex zawoła! To oczy wydrapie!
Stary 2011-01-12, 09:39   #133
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie nie
bo moj gin jak bylam 2 dni emu to liczy liczy i mowi, to 24 plus 2 wiec 25 tydzien leci
ale jak tak dalej pojdzie i mala zechce wyjsc przed 40 tygodniem to urodze na poczatku kwietnia

ulala, ladna gadula, 5 miejsce niezle

no wlasnie nie wiem bo nie interesowalo mnie to nigdy
ale staje sie to coraz bardziej powszechne

a ja mialam tragiczna noc znowu
nie dosc, ze porypadne sny, bo snilo mi sie, ze tzx zginal tragicznie, to co 30 minut wstawalam siku, mala szalala, a zasnelam moze po 2
ehh

to u niego kupilam
a staniki sa extra
i za ta cene
leginsy tez super jakosc
przejrzę i może też się na coś skuszę, tylko najpierw konkretnie: robię listę wyprawki. tego co już mam i co mogę kupic w tym m-cu. ale wolę jeszcze się przejśc po sklepach, bo może ceny zbytnio się nie różnią i po co na przesyłkę wydawac.
Cytat:

Eweska
zaczynamy dziś 25 tydzień, cieszysz się? Zaraz będę czytać co to się zadziewa w tym tygodniu w brzuszkach
to nie dziwię się, że teraz nie oszczędzacie na Igusi. jak to taki szkrabek wyczekiwany
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Co do spotkania "Mama rozmawia" to organizatorka w wywiadzie radiowym prosiła i sugerowała ze spotkanie jest jednak dla mam, nie dla par :/ no i trwa ok 3 godzin.

Będziemy musiały sobie jakieś charakterystyczne części garderoby założyć hihih czrwona róża na klapie ihihih
skojarzyło mi się z jakimiś randkami osób poznanych na "czacie" hihihi

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
agus ja też mam te staniki i mi one coś nie pasują tzn. materiał ok, taka dobra bawełenka ale jakoś tak cycki w nich takie gruszki są Jakoś tak się jakby czubek z materiału formuje i mi się nie podoba jak na nim obcisła bluzka wygląda. Za tą cenę, można je wziąć ale ja i tak muszę kupić jeszcze jakiś taki zupełnie gładki, bezszwowy najlepiej w kolorze cielistym, coś takiego np.:
http://allegro.pl/dla-dzieci-medela-...390981262.html

Ale drogie są i boję się brać z allegro bez przymierzania bo ja nie znoszę staników więc musi być idealnie dopasowany aby mnie nigdzie nie kuł i nie cisną.
Wiecie może gdzie można takie znaleźć?
ja pracuję w sklepie z bielizną i osobiście bym nie odważyła się kupić biustonosz przez internet, chyba, że sprawdzony model. trzeba dokładnie mierzyć. fasony różne, rozmiar rozmiarowi nie równy.no i co ważne jeśli ma fiszbinę, musi pierś się w takim idealnie mieścic. zresztą w każdym no i jeśli jest tak idealnie dopasowany, to nigdzie nie będzie Cię kuł. ja noszę Triumpha, ale dlatego, że mam możliwość kupić taniej, bo pracuję

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-01-12 o 09:43
Stary 2011-01-12, 09:42   #134
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Haha mi tez sie z czatem skojarzyło Ubierzcie sie każda na czarno, do tego czerwone usta i czerwone róże
Albo takie tabliczki z napisem "Wizaz?" <----

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-12, 09:42   #135
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:

Wyprawka:

Odzież
  • koszulki bawełniane rozm. 56-62
  • body bawełniane w rozm. 56-62
  • kaftaniki bawełniane rozm. 56-62
  • śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62
  • skarpetki bawełniane lub frotte
  • czapeczki po kąpieli bawełniane
  • czapeczki welurowe lub polarowe
  • pajacyki bawełniane, frotte lub welur
  • kombinezon zimowy (zależy od pory roku)
  • rękawiczki
my jak rodzimy w maju, to też mamy kupować rękawiczki,
czapeczki welurowe lub polarowe?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 09:44   #136
dorkabl
Zadomowienie

Na tvn jest jak bezpiecznie podróżować z dzieckiem!
I to jest właśnie pan Paweł Zawitkowski- zaklinacz dzieci- będzie na spotkaniu!!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
rękawiczki sa po to zeby dziecina sie po buzi nie podrapała a co do czapeczek to tez nie rozumiem po co. Może ktoś wie?
Stary 2011-01-12, 09:46   #137
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie, jak ja rodze w czerwcu to w co ja mam ubrać moje dziecko?
W body z długim rękawkiem i do tego takie gatki z bawełny?
W kaftaniki?
W pajaca?
Chyba sama z siebie zrobie pajaca

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-12, 09:47   #138
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja też jestem zarejestrowana
super, będzie okazja do spotkania

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
aaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! wygralam! jakby doliczyc to ze od polowy dopiero sie udzielam hmmmmm...

no nic, dam wam troche wytchnienia od mojego pisania, juz od przyszlego tyg jak mi sie remont zacznie, potem wyprowadzka jak ja sie boje czy dam rade
Hehehe a ja jak zwykle w czołówce za dużo tu siedzę Wychodzi na to, że nic nie robie tylko na wizażu siedzę

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry gaduły!!!
Ja wczoraj wyszłam z pracy o 18.15 , ale przynajmniej wywiad sympatyczny.
W domu TZ - pościągał suche pranie !!!! a to baaaaaaaaaaardzo ważne bo tego prwaie nigdy nie robi więc coś mój foch dał .

to się zarejestrowałam .

ja też - ale chyba pojade sama - nie z TZ?! będe chyba musiała wolne wziąć .
No to dobrze ze wywiad był miły
Super że się zarejestrowałas będzie okazja do spotkania
Mnie tż tylko odwiezie i później po mnie przyjedzie tyle będzie jego udziału

Cytat:

A imie Michał sie Wam podoba?? Jakoś tak u nas Misio i Misio i chyba zostanie ten Misio

Ewesko a Wy macie jakieś wybrane imiona do chłopców?
Michał mnie się podoba ale za dużo już Michałów u mnie w rodzinie Nie mam wybranych imion dla chłopców, nie mam zielonego pojęcia. Te które mi się w miarę podobają to już są zajęte przez kuzynów synka. Podoba mi się Franek, Jasiek, ale nie podoba mi sie pełna wersja tych imion.

Cytat:
I jeszcze takie pytanie mam, do naszych moderatorek Czy mogę tam wpisywać nazwy firm? Np. sudocrem, Bepanthen, Tommy Tippy?
No bo przy butelkach chętnie bym wpisała, że np. Avent, TT bo w sumie najlepsze opinie mają jeśli któraś z naszych mam się nie orientuje i chciałaby aby jej coś zasugerować to by się przydało chyba

To samo podkłady do przewijania, słyszałam że najlepsze i jakościowo i pod względem cenowym są w Rossmanie więc czy mogę to dopisać?
Można bo ty polecasz a nie reklamujesz jedną czy dwie firmy.
Cytat:

Dziewczynki no takie rodzenie w prywatnym szpitalu jest drogie i mi też szkoda trochę pieniędzy ( pewnie wiele osób popuka się w głowę ) bo można za to na super wycieczkę wyjechać albo kupić wyczesany wózek i jeszcze na łóżeczko i materacyk starczy ale ja mam inną sytuacją, tak jak już pisałam jestem związana z tą kliniką i wdzięczna tamtejszym lekarzom. IV udało nam się za pierwszym podejściem a mogło się nie udać i kolejne 18tyś trzeba by przeznaczyć My już zbieraliśmy właśnie na drugą próbę bo wszystko szło "nie tak" podczas stymulacji, no ale udało się, mamy Igę więc wydamy to co odłożyliśmy na poród w Salve
Poród strasznie drogi, ale po Waszych przejściach wcale sie nie dziwię, że chcesz tam rodzić, od początku jesteś z tą kliniką i chcesz do końca tam zostać.

Cytat:
no wlasnie nie

to u niego kupilam
a staniki sa extra
i za ta cene
leginsy tez super jakosc
Mnie zawsze wpisuje aktualny dzień, jak jestem w 23tyg i 5 dniu to tak wpisuje.
Tanie ma te rzeczy godne uwagi

Dziewczyny a dzis zaczynamy 25 tydzień

Moria ale leci już 25 tydzień jeszcze 15 tygodni kurcze, albo i krócej, szok normalnie

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-12 o 09:49
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:54   #139
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Moria ale leci już 25 tydzień jeszcze 15 tygodni kurcze, albo i krócej, szok normalnie
Chciałam tylko zauważyć, że zaczyna to brzmieć coraz bardziej przerazająco...
15 tyg.... przeleci jak z bata strzelił

Ide umieszać sera na drugie sniadanie

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 09:59   #140
eweska
Moderatoreska

Cytat:
W kaftaniki?
W pajaca?
Do samego końca będziemy miały z tym problem bo nigdy nie będziemy wiedział jaka będzie pogoda danego dnia, więc trzeba być przygotowanym i na upał i na chłód i deszcz.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Chciałam tylko zauważyć, że zaczyna to brzmieć coraz bardziej przerazająco...
15 tyg.... przeleci jak z bata strzelił

Ide umieszać sera na drugie sniadanie
A ja mam przeczucie, ze mi zostało około 10 tygodni jeszcze bo na bank nie dotrzymam do maja do kwietnia być może
Muszę się lekarza zapytać jak będę rodzić co planuje wobec mnie czy SN czy CC, wiadomo że pod koniec będzie bardziej pewne bo nie wiadomo do końca jak dzieciaczki sie ułożą, ale chcialabym mniej wiecej wiedzieć już na co się przygotować.
Ale powiem Wam że po dłuższym zastanowieniu wolałabym cesarkę, gdyby było jedno to SN, jeśli miałabym przeżywać wszystko podobnie tak jak z pierwszym synkiem ponad 10 godzin to ja dziekuję, a tu jeszcze dwójka a nie jedno
Będę chyba uciekać z porodówki
Stary 2011-01-12, 10:02   #141
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:

rękawiczki sa po to zeby dziecina sie po buzi nie podrapała a co do czapeczek to tez nie rozumiem po co. Może ktoś wie?
a co to są niedrapki, wiem. tylko myślałam, że są zapisane normalne rękawiczki. dlatego dopytuję. pierwsze dziecko
Cytat:
W kaftaniki?
W pajaca?
ja koniec maja i też nie wiem.
Cytat:
super, będzie okazja do spotkania

Hehehe a ja jak zwykle w czołówce za dużo tu siedzę Wychodzi na to, że nic nie robie tylko na wizażu siedzę

Podoba mi się Franek, Jasiek, ale nie podoba mi sie pełna wersja tych imion.

Dziewczyny a dzis zaczynamy 25 tydzień
ale ta ciąża szybko leci
błagam Ewesko tylko nie Jasiek! ani forma Jan, ani Jasiu mi się nie podoba. Jaś kojarzy mi się z taką sierotą. taki "jasiu" po prostu. z kolei Jan zbyt poważnie i krótko.
co do Twojego miejsca w czołówce, to zawsze zastanawiałam się, jak ogarniasz tyle spraw, bo zawsze masz dużo do załatwienia, no i siedzisz tu dużo, także podziwiam Cię

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Do samego końca będziemy miały z tym problem bo nigdy nie będziemy wiedział jaka będzie pogoda danego dnia, więc trzeba być przygotowanym i na upał i na chłód i deszcz.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

A ja mam przeczucie, ze mi zostało około 10 tygodni jeszcze bo na bank nie dotrzymam do maja do kwietnia być może
Muszę się lekarza zapytać jak będę rodzić co planuje wobec mnie czy SN czy CC, wiadomo że pod koniec będzie bardziej pewne bo nie wiadomo do końca jak dzieciaczki sie ułożą, ale chcialabym mniej wiecej wiedzieć już na co się przygotować.
Ale powiem Wam że po dłuższym zastanowieniu wolałabym cesarkę, gdyby było jedno to SN, jeśli miałabym przeżywać wszystko podobnie tak jak z pierwszym synkiem ponad 10 godzin to ja dziekuję, a tu jeszcze dwójka a nie jedno
Będę chyba uciekać z porodówki
jeny 10tygodni, to to wydaje się byc mało !
Ewesko, ale po cesarce będziesz dłużej dochodzic do siebie... to chyba lepszy poród SN. z tego, co słyszę od znajomych, które rodziły i w necie czytałam. ale wiadomo- przy bliźniakach inna bajka. częściej chyba robią cesarkę

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 10:05   #142
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
błagam Ewesko tylko nie Jasiek! ani forma Jan, ani Jasiu mi się nie podoba. Jaś kojarzy mi się z taką sierotą. taki "jasiu" po prostu. z kolei Jan zbyt poważnie i krótko.

Jasiu - sierota Extra haha.
A mi sie jeszcze podoba Miłosz i Tobiasz ale moje nazwisko też kończy sie na SZ i chyba głupkowato to brzmi

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-01-12, 10:10   #143
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasiu - sierota Extra haha.
A mi sie jeszcze podoba Miłosz i Tobiasz ale moje nazwisko też kończy sie na SZ i chyba głupkowato to brzmi
no dopasowanie do nazwiska jest ważne, my z mężem na to patrzymy. Miłosz mi się podoba Twoje nazwisko znam i tak brzmi dźwięcznie hihi się rymuje

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 10:10   #144
migotka03
Zadomowienie

Witam w nowym wątku! Staram sie czytać was na bieżąco, ale i tak nie daje rady, wczoraj, siedziałam prawie do 22 i nie sądziłam że rano bede miała tyle do nadrabiania, chyba musze zacząć wcześniej wstawać
Nawet już nie pamiętam co kto pisał i co mialam wam odpisać.
Wstawie wam zdjęcie mojego brzuszka (jak mi się uda bo jeszcze nie wstawialam zdjęć), myślałam że jest mały jak na 23 tydzień, ale na zdjęciu wydaje się większy.
I ide brać sie za porządki bo nigdy sie do tego nie zabiore.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1080.jpg (61,8 KB, 42 załadowań)
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:14   #145
eweska
Moderatoreska

Cytat:
a co to są niedrapki, wiem. tylko myślałam, że są zapisane normalne rękawiczki. dlatego dopytuję. pierwsze dziecko

ja koniec maja i też nie wiem.

ale ta ciąża szybko leci
co do Twojego miejsca w czołówce, to zawsze zastanawiałam się, jak ogarniasz tyle spraw, bo zawsze masz dużo do załatwienia, no i siedzisz tu dużo, także podziwiam Cię

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

jeny 10tygodni, to to wydaje się byc mało !
Ewesko, ale po cesarce będziesz dłużej dochodzic do siebie... to chyba lepszy poród SN. z tego, co słyszę od znajomych, które rodziły i w necie czytałam. ale wiadomo- przy bliźniakach inna bajka. częściej chyba robią cesarkę
Jasio mi się podoba ale własnie Jan już nie Nie mamy żadnego imienia które by było na 100%, które by mi się podobało, ale jeszcze cos wymyślimy.
Synal upiera się przy Piotrusiu i Pawełku
Wtedy by literki P królowały wśród naszych dzieciaczków Synal Patryk, Piotr,Paweł
Tylko ja i mąż E i A
Zgodzę się że poród sn jest lepszy niż cesarka, szybciej się dochodzi do siebie, ale przeraża mnie fakt wielogodzinnego porodu i jeszcze jakby był tak ciężki jak z synkiem to nie wiem czy dałabym radę, od godz 18 miałam już skurcze co 3 minuty a urodziłam dopiero o 4.25 rano, jeszcze synkowi musieli pomóc był wypychany, nie zapomnę nigdy jak położne trzymały mnie, lekarz zaparł sie łokciami na brzuchu i kazali przeć, albo nacinanie bez skurczu partego bo synalkowi już zaczęło tętno słabnąć, nie mógł się przedostać w ostatniej fazie porodu. No ale dużo by tego jeszcze opisywać, ale nie będę was straszyć

Cesarki nie chciałam ze względu na ranę na brzuchu i cewnikowanie to wydaje mi sie najgorsze, niby jestem bardzo odporna na ból, miałam już operację ręki i nawet po operacji nie jechałam na przeciwbólowych bo mnie nie bolało jakoś mocno Po porodzie sn po 2 godzinach po szyciu leciałam już do telefonu, wstawałam, chodziłam, siadałam
Rodzina się dziwiła jak ja tam mogłam zaraz po porodzie już wstawać, a jak zadzwoniłam do siostry i siorka się pyta i co słychac, a ja do niej a nic urodziłam już Wspomina to do tej pory Wogóle jak rodziłam to nawet mężul o tym n ie wiedział bo akcja rozwinęła sie niespodziewanie, a on juz był po odwiedzinach w domku i nie mieliśmy telefonu w domu
Więc ciekawie było nie powiem Dopiero po porodzie dzwoniłam z automatu do wszystkich

Ale się rozpisałam
Stary 2011-01-12, 10:16   #146
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku! Staram sie czytać was na bieżąco, ale i tak nie daje rady, wczoraj, siedziałam prawie do 22 i nie sądziłam że rano bede miała tyle do nadrabiania, chyba musze zacząć wcześniej wstawać
Wstawie wam zdjęcie mojego brzuszka (jak mi się uda bo jeszcze nie wstawialam zdjęć), myślałam że jest mały jak na 23 tydzień, ale na zdjęciu wydaje się większy.
Super brzusio "puk, puk"

Spadam trochę spraw pozałatwiać. Musze przy okazji kupić sobie kawałek tortu bezowego...muszę!!
Stary 2011-01-12, 10:21   #147
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ładny brzusio , wszystkie brzucholki ciążowe są piękne

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
A bo ja migiem wszystko załatwiam W piątek też będe miała troszkę spraw do pozałatwiania i trochę biegania po mieście, no ale jak trzeba to trzeba
Nie wiem sama jak ja to robię, że dam radę tu siedzieć, załatwiac sprawy różne, gotować, sprzatać Na razie daję radę, gorzej będzie później '

A wogóle jestem zła, kończy nam się ubezpieczenie auta i myśleliśmy że w 2000 zł sie zmieścimy a mamy 2600zł do zapłaty Wtedy była promocja na ubezpieczenie nowego auta a teraz musimy tyle kasy wybulić, nie dość że liczy sie teraz każdy grosz to co chwila więcej kasy potrzeba, jeszcze podgrzewacz wody mi się popsuł i trzeba było nowy kupić bo bym nie miała wody w kuchni i kolejne 400zł poszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 10:22   #148
dorkabl
Zadomowienie

eweska wiem ze to zalezy od lekarzy i róznych innych rzeczy ale na mój rozum to odrazu powinien cie przygotowywać psychicznie na cesarke.

Mi sie lekarz, przy badaniu, bez patrzeniu w karte zawsze pyta jaka mam wade wzroku (nosze okularki na nosku ) no i żylaki pyta. Tak wnioskuje że chodzi mu o to czy nie ma wskazan do cesarki.

A właściwie jak to jest z bliźniakami? Jak Cie złapie to juz pozamiatane, trzeba siłami natury czy jeszcze jest szansa na ciecie? Orientujesz się?
Stary 2011-01-12, 10:23   #149
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

czesc Mamunie w nowym wątku Super pomysł z tym zestawieniem na początku co należy kupić, bo ja naprawde zielona, nie mam NIC, nie czytam w gazetach/necie NIC i tylko Wy jestescie moim natchnieniem o połowie rzeczy nie mialam pojęcia.

Tez mnie intryguje koniecznośc zakupu tych długich rekawów, pajacyków i czapek.. na termin 10.06.

PS. a z krakowa ktos jest? na jaki szpital sie zdecydowałyscie ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:24   #150
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
tu trzeba byc 24h na dobę, żeby nadążac
a brzusio nie jest taki mały, tylko ma inny kształt, niż piłeczka. ponoc chłopak, jak taki jest o ile dobrze pamiętam
Cytat:
Jasio mi się podoba ale własnie Jan już nie Nie mamy żadnego imienia które by było na 100%, które by mi się podobało, ale jeszcze cos wymyślimy.
Synal upiera się przy Piotrusiu i Pawełku
Wtedy by literki P królowały wśród naszych dzieciaczków Synal Patryk, Piotr,Paweł
Tylko ja i mąż E i A
Zgodzę się że poród sn jest lepszy niż cesarka, szybciej się dochodzi do siebie, ale przeraża mnie fakt wielogodzinnego porodu i jeszcze jakby był tak ciężki jak z synkiem to nie wiem czy dałabym radę, od godz 18 miałam już skurcze co 3 minuty a urodziłam dopiero o 4.25 rano, jeszcze synkowi musieli pomóc był wypychany, nie zapomnę nigdy jak położne trzymały mnie, lekarz zaparł sie łokciami na brzuchu i kazali przeć, albo nacinanie bez skurczu partego bo synalkowi już zaczęło tętno słabnąć, nie mógł się przedostać w ostatniej fazie porodu. No ale dużo by tego jeszcze opisywać, ale nie będę was straszyć

Cesarki nie chciałam ze względu na ranę na brzuchu i cewnikowanie to wydaje mi sie najgorsze, niby jestem bardzo odporna na ból, miałam już operację ręki i nawet po operacji nie jechałam na przeciwbólowych bo mnie nie bolało jakoś mocno Po porodzie sn po 2 godzinach po szyciu leciałam już do telefonu, wstawałam, chodziłam, siadałam
Rodzina się dziwiła jak ja tam mogłam zaraz po porodzie już wstawać, a jak zadzwoniłam do siostry i siorka się pyta i co słychac, a ja do niej a nic urodziłam już Wspomina to do tej pory Wogóle jak rodziłam to nawet mężul o tym n ie wiedział bo akcja rozwinęła sie niespodziewanie, a on juz był po odwiedzinach w domku i nie mieliśmy telefonu w domu
Więc ciekawie było nie powiem Dopiero po porodzie dzwoniłam z automatu do wszystkich

Ale się rozpisałam
o właśnie Ewesko! też nie mamy imienia, które by w 100% odpowiadało. a to jednak ważna decyzja.
jeny ale miałaś historię.... współczuję. ale za to po porodzie było wesoło

Marcelek 30.05.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości