![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
dzovana , jak długo jesteś na diecie?
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- dobra, zmieniam avatar, nie będę tu robić za sadystkę ![]() Słuchajcie też mam kryzys, zjadłam tego wafla, a tu cała paka leży, trzymajcie mnie bo nie wyrobię!
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-01-25 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Newcat, muszę poszukać tych płatków.
Ostatnio odkryłam jak dobre są gotowane jabłka i przygotowuję sobie co rano albo całe, albo mus do płatków,mmm... Wczoraj zjadłam jedną kostkę 3bita, +/- 54kcal, ale nowy smak- kawa z mlekiem ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Też zaczęłam zwracać uwagę na kalorycznośc słodyczy,dzięki temu zjadłam tylko tego jednego wafla , a nie 10 jak by to zwykle było- a jeden wychodzi 100kcal! To mnie powstrzymało,
Jestem juz po kolacji ( koktajl strukturalny) i dziś już nic nic... trzymajcie kciuki.
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ^^
Dołączam się do Was! Właściwie zaczęłam sie "przygotowywać" do diety tydzień temu, a piszę przygotowywać, ponieważ zawsze na początku mam tak,że musze pomalutku, stopniowo odstawiać jedzenie,bo nie potrafie drastycznie i nastawić mózg na takie katusze jak odchudzanie ![]() Także takiej prawdziwej diety mam 2 dni! Rano śniadanie, na obiad skubne, potem kolacja i godzinę dziennie na rowerku. Staram się jeść często i pić co najmniej szklankę wody przed każdym posiłkiem i w ogóle dużo pić ![]() aaaa i najważniejsze dane: ważę 65 kg i mam 170 wzrostu ^^ Oł jeeeeeee dajemy czadu! ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Ja słodycze kontroluję tylko przy wsparciu męża- on je resztę nielegalu. W ogóle, to nawet jakieś jego słodycze wolę schować do szafek, których nie używam, bo kto wie czy bym ich nie pochłonęła.
Dziewczyny, jak to jest z groszkiem konserwowym? średnio na 100 g przypada po 60-70 kcal, a na biedronkowym stoi 37kcal, nie mówię, że mi się to nie podoba, ale ki diabeł, że się tak różnią jak składy te same?
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
do groszku mogą dodawać cukier, może w Biedronkowym go mniej, albo wcale?
Mam 2 puszki groszku z Lidla i Dawtona, zaraz sprawdzę ile maja kcal. Na żadnym nie ma podanej wartości odżywczej, ale groszek z Lidla zawiera cukier, a Dawtona nie.
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-01-25 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Zelki, haha naprawde zmienilas avatar
![]() ![]() Kizia, podsunelas mi świetny pomysł z tymi jabłuszkami! ![]() taka masa jabłkowa ciepła z dodatkiem cynamonu.... mniam! Veronalady, witamy ![]() Pupa za ciężka ![]() Powtórzę się, ale na początki diety polecam stronke: http://www.odchudzamsie.pl/ szczegolnie te artykuły, których tytuły sa wyswietlone po prawej stronie. Własnie dzięki róznym tekstom z tej strony udało mi sie z dnia na dzien porzucic moj niezdrowy styl jedzenia i mam mega motywacje, jak nigdy. Wprawdzie to dopiero drugi dzien mojej diety haha ale czuje ogromną siłę ![]() A, i mam podobna sytuację do Ciebie. Mam 169 i ważę 67/68 Edytowane przez newcat Czas edycji: 2011-01-25 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Veronalady, witamy
![]() Pupa za ciężka ![]() Powtórzę się, ale na początki diety polecam stronke: http://www.odchudzamsie.pl/ szczegolnie te artykuły, których tytuły sa wyswietlone po prawej stronie. Własnie dzięki róznym tekstom z tej strony udało mi sie z dnia na dzien porzucic moj niezdrowy styl jedzenia i mam mega motywacje, jak nigdy. Wprawdzie to dopiero drugi dzien mojej diety haha ale czuje ogromną siłę ![]() A, i mam podobna sytuację do Ciebie. Mam 169 i ważę 67/68[/QUOTE] bardzo podobną ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Eh.. wiedziałam ze ten chleb mnie zgubi :P już pół kg do przodu w ciągu tygodnia.. Tak więc odwyk od tej chwili
![]() O widzę, że dużo ma 67/68kg na 170cm ![]() ![]()
![]() |
#130 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz wsuwam jogurt naturalny z łyżką kawy inki, miażdży smakiem! Już wiem, że zmieszczę się w limicie ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
mój TŻ własnie wcina kawał pizzy popijając ją Colą...
a wczesniej wypił sobie slodki czekoladowy napoj mleczny.. ![]() masaaakra... ej, podpowiedzcie mi co mozna by schrupac na podwieczorek? muszę sobie powymyslac jakies dania, bo po kilku dniach znudzi mi sie moje menu.. własnie grzesze sokiem marchiowym.. niby bez cukru, a 110 kcal na szklanke.. uhh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
no ja widzę, że waga ok.68 króluje wśród koleżanek;-)tak jak u mnie.Tylko, że jestem nieco niższa, bo tylko 1,64 więc nie ma rady ,żeby nie wyjść na największego grubaska ;-) czas się poruszać i właśnie rozpoczynam mały trening.Film na komputerze nastawiony i czas teraz popedałowac na rowerku.
ps.2 dzień diety i obyło się bez słodkości, ale moje myśli i tak krążą wokól nich;-) a ta masa krówkowo -kokosowo, którą zobaczyłam w lodówce;-) cóż pokusa nie lada, ale jak się chce być szczupłą to trzeba zapomnieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Newcat, najlepiej coś z białkiem a bez węgli, nabiał, ryba, co lubisz i na ile limit pozwala
![]() Bezinwazyjna, jaki krem? Domowy czy kupiony? ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
dziwuszki na kolacje polecam serek wiejski z tunczykiem albo serek wiejski z pomidorem i ogorkiem pokroic i zmieszac razem ze serkiem to samo z tunczykiem tylko tego oleju nie wlac do serka .
pycha i nie ma duzo tych nieszczesnych kalorii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
niestety 200 kcal w plecy...wciągnęłam drugiego wafelka.
Na pewno dziś przekroczyłam limit, no nic , jutro poprawię się.
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
chyba skonczy się na serku wiejskim z warzywami..
zelki, nie wsparlysmy Cię dostatecznie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
zelki -
![]() ja tak na szybciutko bo na basen się spiszę, napisze co dziś zjadłam ale znowu nie liczyłam kcal jutro się tym zajmę ś- dwa kabanosy + kromka chlebka orkiszowego IIś- banan , ćwierć jabłka o- filet z kurczaka pieczony w piekarniku + surówka z białej kapusty i łyżka ziemniaków tłuczonych p- 6 orzechów włoskich + jabłko k- 2 gotowane jajka + 2 kromki hlebka orkiszowego nie używam masła do tego herbatki zielone i czerwone i woda pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
hmmm. w sumie moja dieta trwa prawie miesiąc, tyle, ze jeden tydzien zawaliłam zupełnie, nie trzymałam się w ogole diety.. :/ pierwsze 2 tyg. były najlepsze bo schudłam prawie 3 kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
julitta, pamietaj,że troche tłuszczu jest potrzebne, zeby organizm przyswajał witaminy!
podoba mi się Twoj podwieczorek, chociaz nie wiem czy mozna wcinac orzechy na wieczór... ale chyba tez sobie cs takiego zjem ![]() kurcze wypada mi,ze podwieczorek mam o 21, a kolacje o 24 ![]() ![]() chyba zjem jeden posilek, ale lżejszy. dziewczyny, czy słodzicie herbate/kawe? jesli zostalo mi jeszcze troche kalorii do spożycia to moge sobie poslodzic ociupinkę herbate? na razie tak robie,ale nie wiem czy to good idea.. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- chociaz nie... zapomniałam,że owocow na wieczor juz si nie powinno wcinac chlip chlip |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
kizia, ta masa to kupna, co zmienia faktu, że słodka i pyszna
![]() Chyba najłatwiej oprzeć się pokusom jak np. słodyczom nie mająć ich pod ręką zelki, wiem coś otym jak to jest jak się skusi na 1 wafelka, bo potem jest 2, a u mnie bywało ,że i3, 4... i całe opakowanie się wcinało, więc najlepiej nie mieć nic pod ręką słodkiego, mniej pokus;-) i musze się pochwalić, że dzisiejszy rowerek zaliczony niby tylko 25 minut, ale zawsze to coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() w ogóle to chwilowo nie mam wcale czasu, do końca tygodnia robię ważny projekt, w sobotę impreza z okazji zakończenia pracy więc też przyszaleję z kaloriami więc postaram się po prostu zatrzymywać na 1800 to chyba nie takie duże wyrzeczenie ![]() Ja mam 168 wzrostu i wagę 68 więc widzę że wszystkie schematem lecimy. I na jakiej wadze chcecie się zatrzymać? bo ja nie wiem... 4 lata temu ważyłam 60kg i uważałam się za potwora, chciałam się odchudzać a przytyłam 8 kg i o dziwo teraz mam 10 razy większe poczucie że jestem piękna niż wtedy. Chyba zasługa TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Bezinwazyjna, masz rację, co do słodyczy, najgorzej gdy jest się z nimi sam na sam, prowokują!
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Lanie poproszę
![]() ![]()
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale sedno jest takie,ze to teraz zaczelam nosic np obcisle sukienki,a nie wtedy gdy mialam tak malo tluszczyku ![]() Ale i tak chce schudnac, a do tego zaczac sie zdrowiej odzywiac, bo moj ówczesny styl życia prowadził mnie do otylosci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
lania nie będzie, o ile się poprawisz
![]()
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do słodzenia to ja nie lubię po prostu ale może słodik zamiast cukru? co do mojego to myślałam, że zatrzymam się na tym co napisalam pojadę na basen,wrócę i pójdę spać aale nie, skończyło się na 3 drinkach i małej porcji frytek ![]() nefik - obiecaj poprawę ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
dla tych co uwielbiają słodkie śniadania, mogę dać pomysł na fajne śniadanko, które właśnie wcinam
![]() a więc do przeżroczystego kubeczka( efekt wizualny robi swoje;-)) na samo dno dałam odrobinkę przesmażonych malin (takie roboty mojej mamy, niby z cukrem ale pycha no irewelacyjne w zimie profilaktycznie przeciw przeziębieniu), następna warswa to warstwa kefiru, lub jogurtu ( ja użyłam kefiru mniej kalorii), następna warswa to płatki owsiane, gryczane -jakie kto lubi, zarodki pszenne - najlepiej naturalne , niesłodzone. I tak 2 kolejne warswy, na samej górze na warswie jogurtu bądż kefiru, na samym końcu znowu odrobinka malin idodatkowo posypałam to jeszcze otrębami taki granulowanymi. jak ktoś lubi słodkie i zdrowe śniadanko to polecam. No i jesli robicie to w jakims niskim przezroczystym kubku lub szklance to fajny efekt wizualny. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Neffik kanapki o 21??? Olaboga!
![]() Bezinwazyjna :niezły pomysł z tymi warstwami, mam składniki i wypróbuję jako deser, bo późnym popołudniem mam jazdę na słodkie. Zazdroszczę Wam, że ćwiczycie, pływacie, rowerkujecie ![]() biegać zacznę jak nieco się ociepli-ale kiedy? Od rana myślę tylko o tym, żeby nie skusić się na słodycze, zwykle jem je na kilogramy, a nie na sztuki (zwłaszcza żelki z Lidla - są tam w 1 kg pudełkach- w sam raz na wieczór, jak dorwę knopersy to 10 pak ehhh, dziecku podkradam słodycze...), więc to naprawdę dla mnie trudne. Ostatni tydzień byłam w słodyczowym ciągu i praktycznie nic innego nie jadłam. Wczoraj jakimś cudem TYLKO 2 knopersy. Dzovana, teraz doczytałam , że masz 16 lat, w tym wieku ważyłam trochę wiecej niż ty i miałam z tego powodu okropne kompleksy. Powzięłam walkę i udało się, do tej pory mimo wahań wagi , kompulsywnego jedzenia i słodyczomanii , nigdy nie doszłam do 60 kg. Z perspektywy lat stwierdzam , że pierwsze odchudzanie jest najefektywniejsze, dlatego nie przerywaj mimo "grzeszków", później ciężko zrzucić trwale nawet 2 kg... No ale bez wyrzeczeń się nie obędzie ![]()
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-01-26 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja chcę mieć 58 ^^ także 6 kg przede mną
![]() Dobra koniec gadania- pora zacząć dzień fitness ![]() Na śniadanko płatki z mleczkim . mniami mniam!
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
no mam 16 lat
![]() ![]() ![]() dziś sniadanie moje to: mleko 0.5% i płatki Neswita i owsiane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.