Dziewczyny jak maliny!!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 10:53   #121
Pamela86
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny jak maliny!!!

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Śliczna cipolicha , mi się wydaje,że ona jest podobna do Ciebie
moze troszke ale to bardziej wykapany tatuś wszyscy tak mówią zreszta widac ze to córcia tż

marlenka
jaki masz laktator philipsa??? i jak sie sprawuje??? moj tż mi dzis kupi medeli reczny bo syski mam jak balony a mleko leci jak szalone czas zaczac odciagac

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
u mnie etap beczenia chwilowo przeszedł, teraz mam jakiegoś doła, muszę wziąść się w garść, żeby w jakąś deprechę nie popaść
trzymaj sie kochana wiem ze jest ci teraz bardzo ciezko ale dasz sobie rade, a szwagier teraz czuwa nad wami z nieba

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:58   #122
agrafka26
BAN stały

hej kochane my juz jestesmy w domciu teraz dopiero jest cudownie i mozemy być szcześliwi
moje aniołki grzecznie spią i nareszcie bedzie okazja zeby sie nimi Wam pochwalić
Pamela jeszcze raz gratki
a no i melduje sie na nowej części
agrafka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:01   #123
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka26 Pokaż wiadomość
hej kochane my juz jestesmy w domciu teraz dopiero jest cudownie i mozemy być szcześliwi
moje aniołki grzecznie spią i nareszcie bedzie okazja zeby sie nimi Wam pochwalić
Super ,ze już wszyscy jesteście w domku teraz ciocie czekaja na zdjątka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:01   #124
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka26 Pokaż wiadomość
witaj kochana
superowo ze jestescie juz w domciu teraz na prawde nacieszycie sie maleństwami no i koniecznie czekamy na foty maluchów

dziekuje za gratulacje

Stary 2011-01-17, 11:05   #125
marlenka0505
Zakorzenienie

pamelko z aventu ręczny fajnie się odciąga, tylko że moje cycochy tak się regulują, że mogłabym wcale nie używać, tak teraz gdybam, że chyba muszę zacząć ściągać i butelką podawać, żeby Wojtucha się przyzwyczaił, ale mi się nie chce...

agrafciu no to czekamy na focie i gratuluje powrotu do domu
Stary 2011-01-17, 11:08   #126
Basima
Zakorzenienie

Pami a moja Pola to wykapany TŻ nic nie ma ze mnie kopia tatusia

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Laseczki ja uciekam, bo za 40 min karmie Polkę i na spacer, a potem jadę robić sobie włosy. Farbowanko tzn refleksy i ciacham włosy bo wypadają garściami. Tak więc wejde dopiero późnym wieczorem, pewnie już na pogaduchy z Asią i czekającą.
A ja już się denerwuję bo jutro szczepienia Polki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:10   #127
marlenka0505
Zakorzenienie

czyli Basimko musisz sobie zrobić drugie, żeby było do Ciebie podobne trzymam za jutrzejsze szczepienia
Stary 2011-01-17, 11:11   #128
emigra
Zakorzenienie

agrafko witajcie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
u mnie etap beczenia chwilowo przeszedł, teraz mam jakiegoś doła, muszę wziąść się w garść, żeby w jakąś deprechę nie popaść
w takich sytuacjach tylko czas pomaga... nie goi, ale przyzwyczaja...

niestety, musicie starac sie w miare normalnie funkcjonowac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:17   #129
marlenka0505
Zakorzenienie

emigra zgadza się ja to pół biedy, ale mój tż z bratem pracował... te pierwsze dni będą udręką

lecę coś porobić, bo mi w domu czas w miejscu stanął, trzeba jakieś prasowanko, pranie...
Stary 2011-01-17, 11:20   #130
emigra
Zakorzenienie

marlenko, dacie rade ... musicie

ja juz kuchnie ogarnelam, pranie i zmywarka wstawione, teraz tylko sypialnia i salon troche i poprasowac mezowi koszule do pracki i jestem gotowa... po poludniu odwiedzi mnie kolezanka z synkiem

ostatnio rozmawialysmy czy nie chcialabym malego na nocke wziac kiedys - boje sie ale jakos damy rade nie? trzeba sie przyzwyczajac a on ma 19 m-cy, cale nocki ladnie przesypia wiec luzik poza tym mlody ma ostatnio faze ''mama'' i ciagle chce na kolanka i na lapki - podejrzewam ze po szczepieniu. no i ciagle podbiega do mnie i daje caluski - to takie slodkie!
3270g, 47 cm
Stary 2011-01-17, 11:24   #131
aa2
Zakorzenienie

No Basimko ubranka pierwsza klasa no to teraz nie dziwne czemu nawet mały powiedział ze to TOP MODEL
Pamelka śliczna twoja córa a jaką ma minkę jakby nad czymś intensywnie myślała
Agrafcia cieszę sie ze jesteście w domku czekam aż sie pochwalisz maluchami no i mam nadzieje ze opieka nad nimi nie przyspaza Ci wiele trudności i dajeszz sobie na pewno wspaniale rade
Basimka kciuki za jutrzejsze szczepienie aby Polcia nie poczuła igiełki
Marlenko będzie dobrze, po pewnym czasie będzie bolec mniej ale pamiętać zawsze będziecie, ty tez z czasem mniej czasu będziesz miała na rozmyślanie bo dzieci, za chwile powrót do pracy wiec na pewno twoje myśli będą trochę w innym kierunku szły i będzie Ci ciut lepiej
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 11:31   #132
niunia1401
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Ninia to to był guz czy tetniak? Bo to dwa rózne schorzenia , ale jakby nie było bardzo szkoda człowieka, zwłaszcza tak mlodego...ja zreszta nie potrafię zrozumiec skąd u tylu mlodych ludzi takie ciałatajstwo sie bierze i po co... całe zycie maja przed sobą i tak nagle sa odberani rodzinie i przyjaciołom...

Wiesz ja juz raz byłam u lekarza, tyle że chyba trafiłam na jakiegoś konowała, bo stwierdził ze jestem chipochondrykiem, ze to pewnie migrena, że lubię sie badać ..... grrrr.... ja akrat do lekarzy chodze tylko jak mnie przycisnie.. i widzisz człwoiek trafi na takiego "specjalistę" i juz potem mu sie nie chce iśc badac, sprawdzać ...
tetniak troskawa nie guz mozgu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:34   #133
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
pamelko z aventu ręczny fajnie się odciąga, tylko że moje cycochy tak się regulują, że mogłabym wcale nie używać, tak teraz gdybam, że chyba muszę zacząć ściągać i butelką podawać, żeby Wojtucha się przyzwyczaił, ale mi się nie chce...

agrafciu no to czekamy na focie i gratuluje powrotu do domu
no moj tż mi kupi z medeli zobaczymy jak sie bedzie spisywał bo chce czasem odciagnac zeby tż karmil mala w nocy z butelki a po za tym mam czasem taki nawał ze musze odciagac
ostatnio mala pila z jednej piersi a z drugiej lało sie jak z kranu

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Pami a moja Pola to wykapany TŻ nic nie ma ze mnie kopia tatusia

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Laseczki ja uciekam, bo za 40 min karmie Polkę i na spacer, a potem jadę robić sobie włosy. Farbowanko tzn refleksy i ciacham włosy bo wypadają garściami. Tak więc wejde dopiero późnym wieczorem, pewnie już na pogaduchy z Asią i czekającą.
A ja już się denerwuję bo jutro szczepienia Polki
Bo córki to podobne do tatusiów a chlopcy do mamuś

Czy wy same pilnujecie terminow szczepien czy przesylaja wam wezwanie do domu

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
No Basimko ubranka pierwsza klasa no to teraz nie dziwne czemu nawet mały powiedział ze to TOP MODEL
Pamelka śliczna twoja córa a jaką ma minkę jakby nad czymś intensywnie myślała
Agrafcia cieszę sie ze jesteście w domku czekam aż sie pochwalisz maluchami no i mam nadzieje ze opieka nad nimi nie przyspaza Ci wiele trudności i dajeszz sobie na pewno wspaniale rade
Basimka kciuki za jutrzejsze szczepienie aby Polcia nie poczuła igiełki
Marlenko będzie dobrze, po pewnym czasie będzie bolec mniej ale pamiętać zawsze będziecie, ty tez z czasem mniej czasu będziesz miała na rozmyślanie bo dzieci, za chwile powrót do pracy wiec na pewno twoje myśli będą trochę w innym kierunku szły i będzie Ci ciut lepiej
Dziekuje Oliwia to mała myslicielka

Stary 2011-01-17, 11:44   #134
niunia1401
Wtajemniczenie

basimko polka pieknosci jest poprostu,tez lubilam kupowac inez w 5-10-15 miala sporo ciuszkow z tamtego sklepu,i naprawde czesto mieli promocjie a ciuszki dobrej jakosci.
agrafko witamy ciebie i dzieciaczki czekamy na fotki
pamelka tak niestety jest z pokarmem ze jak je z jednej piersi to z drugiej spontanicznie leci mleko,ja mam sciagaczke aventa reczna od siorki ale uzywalam jej tylko kilka razy jak na poczatku bylo za duzo pokarmu.
a wogule to musze malego na butelke przerzucic,bo juz za dwa tyg do szkoly a na 7 godzin jak niesciagne to i tak mleka bedzie coraz mniej,a pozatym mojemu leniszkowi jedzenie zajmuje z cyca tyle czasu ze powoli musze go na butelke przestawic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:51   #135
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
basimko polka pieknosci jest poprostu,tez lubilam kupowac inez w 5-10-15 miala sporo ciuszkow z tamtego sklepu,i naprawde czesto mieli promocjie a ciuszki dobrej jakosci.
agrafko witamy ciebie i dzieciaczki czekamy na fotki
pamelka tak niestety jest z pokarmem ze jak je z jednej piersi to z drugiej spontanicznie leci mleko,ja mam sciagaczke aventa reczna od siorki ale uzywalam jej tylko kilka razy jak na poczatku bylo za duzo pokarmu.
a wogule to musze malego na butelke przerzucic,bo juz za dwa tyg do szkoly a na 7 godzin jak niesciagne to i tak mleka bedzie coraz mniej,a pozatym mojemu leniszkowi jedzenie zajmuje z cyca tyle czasu ze powoli musze go na butelke przestawic
no wczoraj jak tak ssala z jednej piersi to pod druga dalam butelke i tak sobie do niej lecialo mleczko bo inaczej bylabym cala mokra ale ciesze sie ze moge karmic piersia bo to bylo moja zmora w ciazy ze nie bedzie pokarmu albo nie bede umiala karmic a tu prosze

Stary 2011-01-17, 12:08   #136
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
no moj tż mi kupi z medeli zobaczymy jak sie bedzie spisywał bo chce czasem odciagnac zeby tż karmil mala w nocy z butelki a po za tym mam czasem taki nawał ze musze odciagac
ostatnio mala pila z jednej piersi a z drugiej lało sie jak z kranu

Bo córki to podobne do tatusiów a chlopcy do mamuś

Czy wy same pilnujecie terminow szczepien czy przesylaja wam wezwanie do domu

Dziekuje Oliwia to mała myslicielka
u nas trzeba samemu pilnować terminu szczepień, tzn po każdej wizycie mówią kiedy trzeba przyjść następnym razem

co do karmienia to mi do tej pory leci z drugiej piersi, bez pieluchy tetrowej to nawet nie karmię, bo bym cała mokra była...

ja się "wydoiłam" i czekam aż Młody się obudzi i z butli mu dam... ciekawe co on na to

a jeśli chodzi o podobieństwo to moja Oliwka jest kopią mamusi
Stary 2011-01-17, 12:19   #137
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
u nas trzeba samemu pilnować terminu szczepień, tzn po każdej wizycie mówią kiedy trzeba przyjść następnym razem

co do karmienia to mi do tej pory leci z drugiej piersi, bez pieluchy tetrowej to nawet nie karmię, bo bym cała mokra była...

ja się "wydoiłam" i czekam aż Młody się obudzi i z butli mu dam... ciekawe co on na to

a jeśli chodzi o podobieństwo to moja Oliwka jest kopią mamusi
o tak twoja oliwcia jest idento jak ty

hehe ciekawe co wojtunia na butle
a powiedz mi co ty jesz z warzywek bo ja nie wiem co jesc na razie jem tylko marchewke

ale mała sadzi bąki a jak śmierdziuchają

Stary 2011-01-17, 12:23   #138
emigra
Zakorzenienie

w kwestii podobienstwa to u nas jest tak ze wszyscy mieszani jestesmy, z tym ze jednak bardziej do tatusia a np u mojej cioci widac pieknie, kuzynka czysty tatus - ciemne wlosy, ciemna karnacja, a kuzyn jasny blondynek o sniadej cerze - kopia ciotki

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ja bym chyba chciala zeby dziecko bylo do mnie podobne tzn moj mezus jest bardzo przystojnym facetem ( jedna kolezanka z uczelni mi spokoju nie daje i sie nim podnieca, czasami az mi glupio ) ale jako dziecko byl taki chudziutki jak szczypiorek, ja z kolei ciut przy ciele, wiec mysle jakby z figurka bylo pomiedzy to byloby idealnie natomiast ja z wiekiem brzydne a maz przeciwni - jak wino, im starszy tym lepszy tylko mi sie marzy corcia o jasnych blond loczkach i wielkich blekitnych oczyskach - nie ma z kogo taka krzyzowka wyjsc bo ja ciemna blondyna a maz brunet
3270g, 47 cm
Stary 2011-01-17, 12:40   #139
marlenka0505
Zakorzenienie

pamelko ja od początku jadłam wszystko z wyjątkiem kapusty i w mniejszych ilościach jadłam fasolkę szparagową, teraz jem zupełnie wszystko...

mi Wojtucha wysadził takiego kupala że boj się pieluszkę otworzyć a z butli ładnie mleczko wypił a teraz bawi się nią

ps w podpisie mam link do uśmiechu Wojtuchy proszę was o oceny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 12:54   #140
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
pamelko ja od początku jadłam wszystko z wyjątkiem kapusty i w mniejszych ilościach jadłam fasolkę szparagową, teraz jem zupełnie wszystko...

mi Wojtucha wysadził takiego kupala że boj się pieluszkę otworzyć a z butli ładnie mleczko wypił a teraz bawi się nią

ps w podpisie mam link do uśmiechu Wojtuchy proszę was o oceny
no kapusty to nawet nie ryzykuje jesc ale sałate buraki itp bede jadla po trochu i zobacze jak mała reaguje bo glodzic sie przeciez nie bede

oliwcia tez jak zasadzila kupola to masakra

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

slodki ten usmieszek wojtuni

Stary 2011-01-17, 12:55   #141
marlenka0505
Zakorzenienie

nam w szpitalu powiedzieli, żeby jeść normalnie... no ja unikałam wzdymaczy i wszystko grało, a jak nie będziesz jeść to mleczko też będzie mniej wartościowe
Stary 2011-01-17, 13:00   #142
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
nam w szpitalu powiedzieli, żeby jeść normalnie... no ja unikałam wzdymaczy i wszystko grało, a jak nie będziesz jeść to mleczko też będzie mniej wartościowe
no wlasnie wiem dlatego bede jadla normalnie tylko po trochu wszystkiego
wczoraj np zjadlam schabowego pieczonego i nic odpukac jej nie ma

Stary 2011-01-17, 13:01   #143
emigra
Zakorzenienie

marlenko, piekny usmiech - normalnie na 6 ale 5 byla najwyzsza z mozliwych
3270g, 47 cm
Stary 2011-01-17, 13:14   #144
Pamela86
Zakorzenienie

marlenko ile mozna przechowywac takie odciagniete mleczko w lodowce i jak później odgrzac w mikrofali czy jak??????????

Stary 2011-01-17, 13:25   #145
marlenka0505
Zakorzenienie

ja odgrzewam nie w mikrofali tylko wstawiam do gorącej wody butelkę z mlekiem, teraz jak podgrzewałam tak to musiałam potem to chłodzić...
a z tego co kojarzę to chyba 24 h można przechowywać, ale lepiej sprawdź na googlach
Stary 2011-01-17, 13:41   #146
aa2
Zakorzenienie

Marlenko usmiech pierwsza klasa zagłosowane
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 13:52   #147
marlenka0505
Zakorzenienie

aa2, ale i tak uśmiech z twojego avatka by wygrał , wojtek poleciał wysoko, to pewnie zaraz dowalą mu 1, żeby obniżyć ocenę
Stary 2011-01-17, 14:49   #148
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

witajcie

marlenka , basimka czy waszym maluzkom wyszły juz zabki????
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:53   #149
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
witajcie

marlenka , basimka czy waszym maluzkom wyszły juz zabki????
Wojtuś jeszcze nie ma, a Lence wyszły???
Stary 2011-01-17, 15:03   #150
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Wojtuś jeszcze nie ma, a Lence wyszły???

jeszcze nie ale lekarka stewierdziła ze moze nie chciec butli bo ja bola dziasełka bo cos tam moze sie dziac i powoli zabki moga wychodzic! bo ponoc antybiotyk który brała moze to przyspieszyc! piers tez wypluwa jakby rzeczywiscie ja bolało
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości