Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :> - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-02-09, 14:56   #121
lady1808
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 198
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Przy³±czê siê
Zwa¿ê siê niebawem jak bêdê mia³a tak± mo¿liwo¶æ bo waga mi siê zepsu³a wiêc podam tylko wymiary
Wzrost: 162cm
Talia: 68cm -.- Chcê: 63cm
Udo w najgrubszym miejscu: 52cm Chcê: 50
Biodra: 93cm Chcê: 90

Codziennie wieczorem jaki¶ spacer, raz w tygodniu aerobik, raz w tygodniu sks, od dzis a6w.
5 posi³ków dziennie itp itd xD
Nie jem po 19
lady1808 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 14:59   #122
Saligia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Ja próbujê nawyk jedzenia s³odyczy po prostu zmieniæ na inny Jak mam ochotê na co¶ s³odkiego to idê sobie zrobiæ zielon± herbatê (bez cukru). Mam nadziejê, ¿e wejdzie mi w krew
Natyyy, mam bardzo podobne wymiary do ciebie.Ale ju¿ nied³ugo i obie bêdziemy mia³y wymarzon± figurê...
Mnie najbardziej denerwujê, ¿e jak zaczynam siê odchudzaæ to zaczynam ci±gle my¶leæ o jedzeniu...

lady1808, witam i powodzenia w odchudzaniu

Edytowane przez Saligia
Czas edycji: 2011-02-09 o 15:01
Saligia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 15:59   #123
anetaszym84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Dziewczyny, a co sadzicie o occie jablkowym??Moze ktoras z Was stosowala??Ja slyszalam, ze wspomaga trawienie, przyspiesza przemiane materii, spala tluszczyk.Czytalam na forach badzo pozytywne opinie.No i zdania lekarzy tez sa przychylne.Tak sobie mysle, czy by nie sprobowac??
http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...ych-kilogramow
http://szczuplejsza.pl/content/view/287/1/
anetaszym84 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:12   #124
cichazabka
...

Wiadomo¶ci: 4 320

Hej dziewczyny Mia³am wa¿yæ siê raz w tygodniu, wczoraj nie wytrzyma³am i.. okaza³o siê ¿e moja waga pokazuje (o ile w ogóle to robi) ¿e wa¿ê dok³adnie 2,8kg
Widzê, ¿e podajecie swoje wymiary.
Ja mam tak :
biust 104
talia 82
biodra 104

Z pieczeniem te¿ mam problem, bo u mnie w domu zawsze jest tylko "Ania zrób ciasto"

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:37   #125
lady1808
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 198

Saligia - te¿ próbujê zje¶æ co¶ innego jak mam ochotê na s³odycze lub tak jak Ty, robiê sobie zielon± herbatkê ;D
lady1808 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:38   #126
murka04
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 762

Cytat:
Napisane przez anetaszym84 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, a co sadzicie o occie jablkowym??Moze ktoras z Was stosowala??Ja slyszalam, ze wspomaga trawienie, przyspiesza przemiane materii, spala tluszczyk.Czytalam na forach badzo pozytywne opinie.No i zdania lekarzy tez sa przychylne.Tak sobie mysle, czy by nie sprobowac??

moja babka od biologi (swoj± drog± wredny babsztyl) mówi³a, ¿e jest dobry przy odchudzaniu i sama go pije, ale dalej ju¿ nie s³ucha³am tak¿e wiem tylko tyle
murka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:28   #127
_rexia_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 162

Taki fajny temat, a mnie tu nie ma Mo¿na jeszcze do³±czyæ? Ja mam 21 lat, wa¿ê 68 kg i mam 168 cm wzrostu. Zaciekawi³ mnie wasz sposób na zrzucenie kg. Mi zdarza siê æwiczyæ do gotowych, nie bardzo skomplikowanych uk³adów fitness, w którym te¿ s± poprzeplatane kroki tañca latino (czy co¶ w tym stylu) i muszê powiedzieæ, ¿e to do¶æ przyjemny sposób na ruch

*Walczê o prawko!!
* Wyj±tkowo intensywnie dbam o siebie
* Rozsiewam u¶miech i pozytywn± energiê

: roza:

_rexia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:41   #128
adziorek1990
Idiotka

Wiadomo¶ci: 12 864

Hej. Mogê do³±czyæ?
Po raz 100 w swoim ¿yciu zaczynam odchudzanie... i podobnie jak u Was, raz by³o lepiej , raz gorzej. W zesz³ym roku zaczyna³am z wag± 74 kg zrzuci³am 6 kg. By³am tak ucieszona,¿e postanowi³am to uczciæ... i przez t± ucztê .. przyty³am... z nadwy¿k± do wagi 78,2 kg. Stanê³am na wagê.. to a¿ p³akaæ mi siê zachcia³o, wiêc znów wziê³am siê za siebie i aktualnie wa¿ê 74,8kg. Mam 172 cm wzrostu. I liczê sobie 20 wiosenek
Staram siê je¶æ 4-5 posi³ków dziennie co 2-3 h.. Ograniczam s³odycze... i æwiczê ok. 45min dziennie! Chcia³abym w te wakacjê wygl±daæ super! Mam nadziejê,¿e przygarniecie mnie do swojego grona i razem zdzia³amy cuda , schudniemy i bêdziemy piêkne! Z w³asnego do¶wiadczenia wiem,¿e taka grupa wsparcia na prawdê pomaga! Pozdrawiam

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:13   #129
natalq7
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

_rexia_ witaj

podczas tanca pracuja wszystkie miesnie, dlatego niektore celebrytki po wystepie w programie 'taniec z gwiazdami' tak ¶wietnie wygladaja

adziorek1990 witam, witam
Stary 2011-02-09, 18:41   #130
blania94
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Hej, no jak tam wieczór ;> Jak siê trzymacie ??
blania94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:47   #131
murka04
Zadomowienie

ja my¶la³am, ¿e dobrze mi idzie ale po podliczeniu kalorii wysz³o prawie 1200. sama nie wiem czy to du¿o, nie znam siê za bardzo na tym, ale w ferie jad³am co najwy¿ej 800 bo wstawa³am o 12 i mi przepada³o ¶niadanie, czy przez to nie przytyjê? staram siê je¶æ jak najbardziej warto¶ciowe rzeczy, ale po æwiczeniach jajko na twardo zje¶æ to ju¿ jakie¶ 90 kalorii. co my¶licie?
Stary 2011-02-09, 19:39   #132
frantic_witch
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

ja postanowi³am wy³±czyæ ze swojej diety równie¿ chleeb ;d
na pocz±tku super:
rano sa³atka z soczewicy, drugie ¶niadanie jogurt z otrêbami, na obiad kasza gryczana z kawa³kiem gotowanej golonki
mia³am nie je¶æ kolacji, ale jak siê dorwa³am do miêsa z obiadu
potem dwa jogurty dokoñczy³am po m³odszych braciach i jeszcze ze¿ar³am soczewicê tak na oko by³o jej pó³ szklanki.
czujê siê strasznie pe³na
a jak siê ostatnio wa¿y³am wysz³o na to ¿e nic nie chudnê, no ale i nie tyjê po prostu stojê w miejscu.
mam nadziejê ¿e wyrzucenie tego chleba co¶ pomo¿e
chcê w koñcu ruczyæ t± wage bo od dawna juz przesta³am chudn±æ
bêdzie:
55 kg

cel:
1. 65 kg -> [osi±gniêty]
2. 60 kg -> [osi±gniêty]
3. 55 kg !!!!

Zapuuszczam w³osy!!
Bêd± po sam± dupê
frantic_witch jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:41   #133
Natyyy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

Dziewczynyy!!;(
jaki kryzyyyys jestem najzwyczajniej w ¶wiecie g³odna
i ju¿ sama nie wiem czy jad³am du¿o czy ma³o, caly dzieñ zwariowany ¿e jad³am troche tu troche tam, tego i owego
-2 ma³e kromki pe³noziarnistego chleba z twaro¿kiem,
- marchewka
- wêdzony halibut mo¿e z 200g
-kilka paluszków
- jab³ko
-2 mandarynki
-2 cukierki kuku³ki
- jajecznica z ok 1 jajka

Pomieszanie z popl±taniem a co do kalorii to nie mam zielonego pojêcia.. wygl±da na du¿o ale ju¿ nie wiem, nie chcê je¶æ o tej porze ale jutro muszê to jako¶ "lepiej" zorganizowaæ

.. a je¿eli wydaje ci siê, ¿e co¶ jest niemo¿liwe..
to wiesz co robiæ....
Natyyy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:45   #134
murka04
Zadomowienie

to nie jest du¿o, jest dobrze, ale rzeczywi¶cie trochê chaotyczne
Stary 2011-02-09, 20:48   #135
Natyyy
Raczkowanie

ahaha na ile kalorii to wygl±da? mi naaa ok 1000... wiecie chce sprawdziæ czy dobrze my¶lê

to wiesz co robiæ....
Stary 2011-02-09, 20:49   #136
blonde_hair
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 395

Cytat:
Napisane przez Natyyy Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczynyy!!;(
jaki kryzyyyys jestem najzwyczajniej w ¶wiecie g³odna
i ju¿ sama nie wiem czy jad³am du¿o czy ma³o, caly dzieñ zwariowany ¿e jad³am troche tu troche tam, tego i owego
-2 ma³e kromki pe³noziarnistego chleba z twaro¿kiem,
- marchewka
- wêdzony halibut mo¿e z 200g
-kilka paluszków
- jab³ko
-2 mandarynki
-2 cukierki kuku³ki
- jajecznica z ok 1 jajka

Pomieszanie z popl±taniem a co do kalorii to nie mam zielonego pojêcia.. wygl±da na du¿o ale ju¿ nie wiem, nie chcê je¶æ o tej porze ale jutro muszê to jako¶ "lepiej" zorganizowaæ
mi sie wydaje ok, tylko te owoce lepiej do po³udnia

ja dzis zgrzeszy³am 3 ciastkami kruchymiale nie moglam sie powstrzymac
Stary 2011-02-09, 21:00   #137
adziorek1990
Idiotka

Na spokojnie przejrza³am w±tek i wyniki w ubytku wagi niektórych z Was ( ogl±daj±c podpisy) robi± wra¿enie A¿ chcia³oby siê te¿ takie osi±gn±æ
U mnie tez najwiêkszy problem stanowi± s³odycze, bo ja "Kiedy widzê s³odycze to kwiczê a oczy mi ¶wiêc± jak znicze" ... Jedno wiem raz na jaki¶ czas zjem sobie co¶ s³odkiego, bo 2 lata temu przez 8 miesiêcy nie mia³am nic s³odkiego w buzi i potem jak siê rzuci³am na s³odycze... to by³a tragedia... A jak raz na jaki¶ czas sobie co¶ zjem to my¶lê,¿e nie bêdzie wielkim grzechem, najwy¿ej d³u¿ej na orbitreku poæwiczê A osobi¶cie polecam równie¿ krêcenie hula hop (najlepiej z wypustkami) po jakim¶ czasie widaæ wciêcie w talii (lekkie bo lekkie ale jest)
U mnie najgorszym problemem w sylwetce jest brzuch , ci±gle du¿y.. jak balon... Nie pije gazowanych napojów bo nie lubiê.... jem wolno, a brzuch jaki du¿y by³ taki jest... mimo,¿e wszêdzie cm spadaj±.. Nie wiecie co to mo¿e byæ?
Pozdrawiam i dziêkujê,¿e mog³am do Was do³±czyæ

Stary 2011-02-09, 21:02   #138
murka04
Zadomowienie

adziorek1990 mam tak samo z tym brzuchem ! wszystko spada tylko nie on, ale ju¿ ja go zmuszê
Stary 2011-02-09, 21:11   #139
Sysia211
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 52

Hej
Je¶li pozolicie ja te¿ siê przy³±cze
Mam 22 lata 170 cm i .......... 75kg <beczy>
Walkê z kilogramami podejmujê ju¿ chyba 100 raz ;/
Ale postanowi³am ze jak przejdê t± sesjê to wezme siê za siebie. Mój T¯ obieca³ mi wakacje nad ciep³ym morzem <jupi> ale chce mu siê podobaæ a co wa¿ne dobrze siê czuæ w swoim ciele. Od poniedzia³ku jem mniej, 0 s³odyczy, kalorycnych daæ , 0 Fas Fodów / Chodzê na basen . I zaczne æwiczyæ w domku
Stary 2011-02-09, 21:11   #140
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
adziorek1990 mam tak samo z tym brzuchem ! wszystko spada tylko nie on, ale ju¿ ja go zmuszê
spróbujcie a6weidera- ciezko jest, ale rezultaty widoczne
Mi jakos ciezko sie za nie zabrac
Stary 2011-02-09, 21:16   #141
murka04
Zadomowienie

ja ju¿ robi³am a6w, ale tylko do 16 dnia chyba, bo by³o taaaak strasznie nudne ¿e ¿yæ mi siê odechciewa³o. ale efekty owszem by³y, z tym ¿e raczej w górnej partii brzucha. a jak na razie od jakiego¶ tygodnia robiê inne æwiczenia, za tydzieñ zobaczê czy widaæ chocia¿ minimalne efekty

Sysia211 witamy, no skoro takie wakacje to nie ma bata trzeba siê jako¶ prezentowaæ, masz dobr± motywacjê

Edytowane przez murka04
Czas edycji: 2011-02-09 o 21:18
Stary 2011-02-09, 21:24   #142
pouvoir
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

i jak wam kochane idzie?
pouvoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-09, 21:42   #143
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
ja ju¿ robi³am a6w, ale tylko do 16 dnia chyba, bo by³o taaaak strasznie nudne ¿e ¿yæ mi siê odechciewa³o. ale efekty owszem by³y, z tym ¿e raczej w górnej partii brzucha. a jak na razie od jakiego¶ tygodnia robiê inne æwiczenia, za tydzieñ zobaczê czy widaæ chocia¿ minimalne efekty

Sysia211 witamy, no skoro takie wakacje to nie ma bata trzeba siê jako¶ prezentowaæ, masz dobr± motywacjê
Górn± czê¶æ brzucha æwiczê hh .. efekty na prawdê fajne starci³am 4 cm... mimo,¿e krêcê jedynie 15 minut dziennie Natomiast udrêk± jest dolna czê¶æ brzucha.. nie wiem jak siê jej pozbyæ..
Ale te¿ zmuszê j± do zmniejszania siê!

A co do a6w æwiczy³am kiedy¶... ale po kilku dniach zrezygnowa³am tez mnie nudzi³a

Stary 2011-02-09, 21:43   #144
Saligia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125

Sysia211, witaj
U mnie dzisiaj dobrze, ok.1000 kcal i wszystko to zdrowe rzeczy
Kurcze, muszê przysi±¶æ i poszukaæ sobie jaki¶ æwiczeñ, bo bez tego czarno mi siê widzi moje odchudzanie.Polecacie jakie¶ proste æwiczenia do robienia w domciu bez ¿adnych sprzêtów?
Zaciekawi³y¶cie mnie z tym octem jab³kowym.Naprawdê dzia³a? Chodzi o taki kupiony czy zrobiony samodzielnie? No i czy nie szkodzi?
Jak tam u was, dziewczyny??
Stary 2011-02-09, 21:43   #145
murka04
Zadomowienie

ja te¿ krêcê hula-hopem, efekty rewelacyjne s±

Saligia ja robiê jakie¶ æwiczenia, ale na razie efektów brak wiêc chyba bez sensu ¿ebym podawa³a

Edytowane przez murka04
Czas edycji: 2011-02-09 o 21:45
Stary 2011-02-09, 22:31   #146
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ja te¿ krêcê hula-hopem, efekty rewelacyjne s±

Saligia ja robiê jakie¶ æwiczenia, ale na razie efektów brak wiêc chyba bez sensu ¿ebym podawa³a
a ja krece sie na twisterze
Stary 2011-02-10, 07:30   #147
anusia_31
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej. Mogê do³±czyæ?
Po raz 100 w swoim ¿yciu zaczynam odchudzanie... i podobnie jak u Was, raz by³o lepiej , raz gorzej. W zesz³ym roku zaczyna³am z wag± 74 kg zrzuci³am 6 kg. By³am tak ucieszona,¿e postanowi³am to uczciæ... i przez t± ucztê .. przyty³am... z nadwy¿k± do wagi 78,2 kg. Stanê³am na wagê.. to a¿ p³akaæ mi siê zachcia³o, wiêc znów wziê³am siê za siebie i aktualnie wa¿ê 74,8kg. Mam 172 cm wzrostu. I liczê sobie 20 wiosenek
Staram siê je¶æ 4-5 posi³ków dziennie co 2-3 h.. Ograniczam s³odycze... i æwiczê ok. 45min dziennie! Chcia³abym w te wakacjê wygl±daæ super! Mam nadziejê,¿e przygarniecie mnie do swojego grona i razem zdzia³amy cuda , schudniemy i bêdziemy piêkne! Z w³asnego do¶wiadczenia wiem,¿e taka grupa wsparcia na prawdê pomaga! Pozdrawiam

Posi³ki powinny byæ 4 w ci±gu dnia i powinnmo siê je zjadaæ z przerw± od 3-6 godzin. ( ka¿dy posi³ek powinien siê sk³adaæ z bia³ka sta³ego + wêglowodan z³o¿ony + warzywa, takie zestawienie nazywamy posi³kiem). Pozdrawiam

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Przy¶piesza metabolizm

• 1/2 fili¿anki octu jab³kowego
  • 2 ³y¿eczki prawdziwego miodu
  • oraz z±bek przetartego czosnku
Zmieszaj i za¿ywaj jedn± ³y¿eczkê przed posi³kiem (nie wiêcej ni¿ 2-3 razy dziennie).

Mieszankê mo¿esz przechowywaæ w lodówce przez 3 dni.

anusia_31 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-10, 10:44   #148
Natyyy
Raczkowanie

Cytat:
A ja przeciwnie! Ten dam problem tylko z przeklêtymi nogami
Tydzieñ lekkiego jedzenia i wygl±dam jak decha na brzuchu a ty³ek jaki by³ taki jest Ogólnie zawsze jest tak ¿e efekty szybko widaæ u mnie na twarzy ramionach, biu¶cie, i brzuchu. Nogi i pupe rze¼biê tylko æwiczeniami bo siê pgodzi³am ¿e szczup³e to one nigdy nie bêd± to niech chocia¿ bêd± kszta³tne

Ja duuu¿o æwiczê codziennie od ponad tygodnia i ju¿ tam co¶ widaæ Tak¿e Dziewczyny warto! na wadze ok 1 kilograma ale cia³o wygl±da lepiej. Mój sposób to nagrania fitness z magazynu Shape troche siê ich nazbiera³o, trochê po¿yczy³am od moich równie narwanych kole¿anek.
mam 4 ulubione treningi 35minutowe na spalanie t³uszczu( cardio i si³owe, interwa³owe). Odwale sobie dziennie taki zestaw , wiem ¿e muszê od pocz±tku do koñca, i czujê ze jest tak jak instruktorki mówi±- æwiczê ka¿dy miêsieñ cia³a. To na serio ¶wietnie dzia³a, ale ¿e ju¿ mi siê nudz± w kó³ko te same 4 uk³ady na zmianê to idê dzisiaj na si³owniê i basen siê zrelaksowaæ

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

a na dol± czê¶æ brzucha podobno s± dobre klasyczne spinki tylko ¿e nie z ugiêtymi a z wyprostowanymi z³±czonymi nogami, albo z nogami "w motylka" kolana na zewn±trz aleee strasznie nudne faktycznie te æw. na brzuch

to wiesz co robiæ....
Stary 2011-02-10, 13:11   #149
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez anusia_31 Poka¿ wiadomo¶æ
Posi³ki powinny byæ 4 w ci±gu dnia i powinnmo siê je zjadaæ z przerw± od 3-6 godzin. ( ka¿dy posi³ek powinien siê sk³adaæ z bia³ka sta³ego + wêglowodan z³o¿ony + warzywa, takie zestawienie nazywamy posi³kiem). Pozdrawiam
Szczerze Ci powiem,¿e jad³am kiedy¶ posi³ki z przerw± 4-6 h (nie dlatego,¿e chcia³am tylko dostosowywa³am siê do przerw na uczelni)... i nie do¶æ ,¿e nic nie schud³am to jeszcze mia³am problem z za³atwianiem siê , tak¿e dla mnie takie przerwy odpadaj±.

Stary 2011-02-10, 18:42   #150
murka04
Zadomowienie

Natyyy no niestety ka¿dy ma co¶ z czego trudno zrzuciæ, ale trzeba jako¶ sobie radziæ ; )
dietka dzi¶ bardzo ok, uda³o mi siê namówiæ mamê na kupowanie chleba pe³noziarnistego i siê bardzo cieszê, bo jest pyszny tylko zauwa¿y³am, ¿e mam strasznie wydêty brzuch, to pewnie przed @ ale i tak popsu³o mi to trochê humor ..
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.