Krakowskie Mamy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-27, 20:29   #121
meganka18
Rozeznanie

Dot.: Krakowskie Mamy

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
współczuję Wam dziewczyny z tym niewyspaniem ja też przez to przeszłam, a teraz mój synuś potrafi od 23 dospać do 4 rano tylko u nas jest problem z uśnięciem, a jak uśnie to już śpi nam lepiej śpi odkąd dajemy parę kropelek olejku eukaliptusowego na prześcieradełko i dajemy mu herbatkę koperkową bo wcześniej to spał z nami w łóżku bo inaczej krzyczał w niebogłosy a teraz przesypia parę godzin i to w swoim łóżeczku, a ja wreszcie w miarę się wysypiam

Ale fajnie ... Tez mi sie marzy przespać w nocy 3-4 h . A karmisz piersia ? Mi położna zaproponowala picie tej herbatki koperkowej z hippa - ale nie podawanie jej bezposrednio dziecku ciekawe czemu ?
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-27, 22:32   #122
luzna25
Zadomowienie

wiesz co karmię piersią przez dzień, a na noc daje mu modyfikowane mleko właśnie mam tą herbatkę z hippa i bezpośrednio daję małemu do picia nie wiem czemu Ci tak powiedziała, bo ja nic niepokojącego nie zauważyłam u synka odkąd piję tą herbatkę, a wręcz przeciwnie: stał się spokojniejszy, nie ma problemów ze wzdęciami itd.
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 19:24   #123
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co karmię piersią przez dzień, a na noc daje mu modyfikowane mleko właśnie mam tą herbatkę z hippa i bezpośrednio daję małemu do picia nie wiem czemu Ci tak powiedziała, bo ja nic niepokojącego nie zauważyłam u synka odkąd piję tą herbatkę, a wręcz przeciwnie: stał się spokojniejszy, nie ma problemów ze wzdęciami itd.

I od początku tak robisz ? Mój mamy brzdąc zaczyna miec problemy z zasypianiem po jedzeniu a to dopiero 2 tyg ...
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 22:43   #124
luzna25
Zadomowienie

nie od początku- dopiero od kilku dni bo też mieliśmy problemy z zasypianiem i teściowa stwierdziła, że to dlatego że mu się pić chce, ma wyschnięte gardełko i charczy bo mu się źle oddycha. No i niestety muszę to powiedzieć, ale MIAŁA RACJĘ, bo odkąd dajemy mu herbatkę i kropimy prześcieradełko tymi kroplami to mały nie ma problemów z zasypianiem a wcześniej to co wieczór dawał koncert i w końcu po 30 minutowym wydzieraniu się usypiał w naszym łóżku

Stary 2015-03-28, 23:33   #125
nancy822
Zadomowienie

Witam mamusie!
Mogę dołączyć?
Co prawda nie jestem jeszcze mamą (termin mam na 21 kwietnia wiec tuż tuż) ale z chęcią zapoznam się z Wami
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 23:56   #126
201704210903
Konto usunięte

Luzna a jakie krople dajesz?
Mój ma 2 miesiące i budzi się co 2 godziny. Trochę mnie to męczy.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 11:41   #127
luzna25
Zadomowienie

jasne, że możesz dołączyć im nas więcej tym lepiej

to jest olejek eukaliptusowy w aptece kupiłam o takie coś jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eukaliptus.jpg (26,3 KB, 3 załadowań)

Stary 2015-03-29, 12:24   #128
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
jasne, że możesz dołączyć im nas więcej tym lepiej

to jest olejek eukaliptusowy w aptece kupiłam o takie coś jak na zdjęciu
Dziękuje. Też kupię bo w kończy mnie to karmienie co 2 godziny

Stary 2015-03-29, 14:22   #129
nancy822
Zadomowienie

To ja dopiszę, ze mam 28 lat i mieszkam na Olszy Mam nadzieję, że w przyszłości znajdę tu jakaś koleżankę na wspólne spacery
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 18:57   #130
luzna25
Zadomowienie

mlebidakin możesz wypróbować czy u Was też to zda egzamin wierzę, że masz dość ja jestem teraz szczęśliwa jak mały czasem śpi po 5 godzin

dziewczyny byłyście już na USG stawów biodrowych? my idziemy w środę i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok, bo ja miałam w dzieciństwie dysplazję stawów biodrowych i to był istny koszmar

Stary 2015-03-29, 19:11   #131
201704210903
Konto usunięte

Ją już byłam i następne mamy za 3 miesiące. Wszystko dobrze ale mamy zalecenie żeby mały leżał na brzuchu bo wtedy odpowiednio nóżki trzyma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 11:57   #132
mama d
Raczkowanie

Cytat:
mlebidakin możesz wypróbować czy u Was też to zda egzamin wierzę, że masz dość ja jestem teraz szczęśliwa jak mały czasem śpi po 5 godzin

dziewczyny byłyście już na USG stawów biodrowych? my idziemy w środę i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok, bo ja miałam w dzieciństwie dysplazję stawów biodrowych i to był istny koszmar
Idziemy za 2 tygodnie.
Czym się 'to je' ? W jaki sposób z tym walczyliście? Ponoć dziecku wkłada się pieluchę między nóżki, tak?
mama d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-30, 14:03   #133
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Idziemy za 2 tygodnie.
Czym się 'to je' ? W jaki sposób z tym walczyliście? Ponoć dziecku wkłada się pieluchę między nóżki, tak?
Nam kazali na żabę nóżki układać i tyle

Stary 2015-03-30, 16:17   #134
luzna25
Zadomowienie

ja akurat miałam gips przez kilka tygodni, bo za późno to u mnie wykryli
a tak normalnie to tak jak dziewczyny piszą: leżenie na brzuszku jak żabka itd a słyszałam, że noszenie w chuście pomaga, ale nie wiem czy to prawda

Stary 2015-04-01, 20:37   #135
Margosia__
Zakorzenienie

Cześć Młode Mamy

My z Peterem też z Krakowa ale nie wiem czy się załapujemy bo ten mój "Mały" Cud w czerwcu już dwa lata skończy

Na razie jeszcze nic o Was nie poczytałam oprócz ostatniej strony i ja już praktycznie nie pamiętam o problemach, które poruszacie
Ale jeśli starczy mi czasu to chętnie będę Was tu podczytywać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-02, 07:26   #136
xe'nedra
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Cześć Młode Mamy

My z Peterem też z Krakowa ale nie wiem czy się załapujemy bo ten mój "Mały" Cud w czerwcu już dwa lata skończy

Na razie jeszcze nic o Was nie poczytałam oprócz ostatniej strony i ja już praktycznie nie pamiętam o problemach, które poruszacie
Ale jeśli starczy mi czasu to chętnie będę Was tu podczytywać
Cześć mój młodszy Cud dwa latka skończy w październiku a starszy to już przedszkolak także wspólne problemy się znajdą
xe'nedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-03, 01:35   #137
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xe'nedra Pokaż wiadomość
Cześć mój młodszy Cud dwa latka skończy w październiku a starszy to już przedszkolak także wspólne problemy się znajdą
A czemu zaraz problemy? Hahahahah
A przedszkolak chodzi do przedszkola samorządowego? Były jakieś problemy z dostaniem się czy nie? :P
U nas niby to wszystko w przyszłym roku dopiero ale tak wszyscy w około straszą i się powoli nakręcam heheheh

Mały
Stary 2015-04-03, 10:59   #138
xe'nedra
Przyczajenie

Tak , do samorządowego. Nie mieliśmy problemów z dostaniem się (tzn mieliśmy dodatkowy punkt za żłobek ale nic ponad to), z resztą po ogłoszeniu wyników okazało się że jeszcze dwa miejsca były, ale wydaje mi się że to dlatego, że nasze przedszkole jest w takim trochę specyficznym miejscu, nie ma tu osiedli za bardzo.

No my za rok też córcię zapisujemy ale tu już luzik, bo dostanie punkty za braciszka.

Ale podobno w przyszłorocznej rekrutacji mają się dostać wszystkie dzieci, w tegorocznej pierwszeństwo mają czterolatki.

Edytowane przez xe'nedra
Czas edycji: 2015-04-03 o 11:28
Stary 2015-04-08, 20:20   #139
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Tak , do samorządowego. Nie mieliśmy problemów z dostaniem się (tzn mieliśmy dodatkowy punkt za żłobek ale nic ponad to), z resztą po ogłoszeniu wyników okazało się że jeszcze dwa miejsca były, ale wydaje mi się że to dlatego, że nasze przedszkole jest w takim trochę specyficznym miejscu, nie ma tu osiedli za bardzo.

No my za rok też córcię zapisujemy ale tu już luzik, bo dostanie punkty za braciszka.

Ale podobno w przyszłorocznej rekrutacji mają się dostać wszystkie dzieci, w tegorocznej pierwszeństwo mają czterolatki.
Słyszałam o tych czterolatkach, ale nie wiedziałam, że to już w tym roku było

U nas jest bardzo dużo dzieci (na liście rezerwowej do żłobka ponad 200 dzieci), ale również bardzo dużo przedszkoli samorządowych, a żłobek tylko jeden... dlatego mam nadzieje, że nie będzie problemu

Peter też żłobkowy to zawsze jakiś punkcik wpadnie

Co tam u Was po świętach?
Moja torba jeszcze nie rozpakowana, jakoś nie mam okazji się za to zabrać Taa a na wizaż zawsze jest czas

Mały
Stary 2015-04-09, 05:18   #140
mama d
Raczkowanie

Widze temat bliski memu sercu - przedszkole.
Szczerze to odliczam dni do 17tego aby wiedziec czy sie dostalismy (do preferowajego) czy nie. Bardzo nam zalezy bo jest 100m od domu a nie 1,5km jak zlobek.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-11, 15:23   #141
xe'nedra
Przyczajenie

Dobra Dziewczyny,
macie namiary na DOBREGO, sprawdzonego pediatrę który przyjeżdża na wizytę domową ( nie chodzi mi o takiego co wpadnie na dwie min, przepisze antybiotyk i zainkasuje za to 200 zł) ?
Stary 2015-04-11, 21:20   #142
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra Dziewczyny,
macie namiary na DOBREGO, sprawdzonego pediatrę który przyjeżdża na wizytę domową ( nie chodzi mi o takiego co wpadnie na dwie min, przepisze antybiotyk i zainkasuje za to 200 zł) ?
Mam namiary na jedną Panią z Huty, teściowa strasznie poleca, leczyła jej starszą wnuczkę i była bardzo zadowolona, ale ja osobiście nic o niej nie mogę powiedzieć, raz oglądała tylko mojego Petera i tak skończył z antybiotykiem, ale wtedy konsultowaliśmy z trzema lekarzami więc inaczej się nie dało Za wizytę płaciliśmy 100zł.

Cytat:
Szczerze to odliczam dni do 17tego aby wiedziec czy sie dostalismy (do preferowajego) czy nie. Bardzo nam zalezy bo jest 100m od domu a nie 1,5km jak zlobek.
Trzymamy kciuki, żeby się udało

Mały
Stary 2015-04-12, 07:47   #143
xe'nedra
Przyczajenie

[QUOTE=Margosia__;51004247]Mam namiary na jedną Panią z Huty, teściowa strasznie poleca, leczyła jej starszą wnuczkę i była bardzo zadowolona, ale ja osobiście nic o niej nie mogę powiedzieć, raz oglądała tylko mojego Petera i tak skończył z antybiotykiem, ale wtedy konsultowaliśmy z trzema lekarzami więc inaczej się nie dało Za wizytę płaciliśmy 100zł.

/QUOTE]

Nie no jak antybiotyk jest konieczny to rozumiem, ja po prostu miałam sytuacje że moje starsze dziecko jak miał roczek miał gorączkę i tylko w sumie gorączkę ale że było to moje pierwsze dziecko to spanikowana wezwałam lekarza jakiegoś tam w necie na szybko znalezionego i lekarz stwierdził że osłuchowo czysto, gardło i uszy czyste , brzuch ok ale da antybiotyk... a pewnie to była zwykła wirusówka jakaś...

no ale z każdym dzieckiem wzrasta wiedza medyczna rodziców tak więc teraz jestem mądrzejsza

Natomiast chciałabym kogoś mieć na wszelki wypadek, tak więc Margosiu podasz namiary? może byc tu albo na priv
Stary 2015-04-13, 21:41   #144
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no jak antybiotyk jest konieczny to rozumiem, ja po prostu miałam sytuacje że moje starsze dziecko jak miał roczek miał gorączkę i tylko w sumie gorączkę ale że było to moje pierwsze dziecko to spanikowana wezwałam lekarza jakiegoś tam w necie na szybko znalezionego i lekarz stwierdził że osłuchowo czysto, gardło i uszy czyste , brzuch ok ale da antybiotyk... a pewnie to była zwykła wirusówka jakaś...

no ale z każdym dzieckiem wzrasta wiedza medyczna rodziców tak więc teraz jestem mądrzejsza

Natomiast chciałabym kogoś mieć na wszelki wypadek, tak więc Margosiu podasz namiary? może byc tu albo na priv
Wyślę prv

A z tą wiedzą medyczną to zgadzam się w 100%
Młody od kiedy poszedł do żłobka się pochorował i mimo, że to dopiero 5 miesięcy mogę iść na pediatrię i zaległości dużych nie będę mieć a co dopiero jak jeszcze trochę pochoruje

Mały
Stary 2015-04-17, 11:31   #145
wielkiehaloonic
Przyczajenie

Arkusze. Sprawdzian Trzecioklasisty 2015: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...l,t,id,tm.html
wielkiehaloonic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-17, 13:35   #146
xe'nedra
Przyczajenie

Cytat:

No i ? Jak tam wyniki rekrutacji?
Stary 2015-12-04, 10:06   #147
Asia_B29
Przyczajenie

Witam krakowskie mamy mam pytanie jak spędzacie czas ze swoimi maluchami? Czy możecie polecić jakieś fajne miejsca? Zajęcia, na które uczęszczają wasze pociechy? Moja córeczka ma prawie 2 latka i chciałabym ją zapisać na jakieś dodatkowe kreatywne zajęcia, może jakiś angielski dla maluchów? lub coś innego...Puki co znalazłam na swoim osiedlu Bieńczyce Leader School, widziałam że organizują mnóstwo fajnych zajęć dla dzieciaków, czy ktoś może coś więcej powiedzieć?
Asia_B29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 21:08   #148
201801022110
Konto usunięte

cześć wszystkim Mamom
w sumie to chyba muszę się dopisać jeszcze do "poczekalni" ale póki co tu się przedstawię jestem mamą ponad rocznej dziewczynki i mamą oczekującą połowy przeszłego roku na kolejnego dzidziusia
pozdrawiam
201801022110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 19:16   #149
zajam80
Przyczajenie

dziewczyny mam sporo ciuszków dla dziewczynki 0-3 latka , zainteresowane prosze o kontakt mozliwe spotkanie wybranie przymiarki etc.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

ciuszki sa uzywane bardzo dobry stan firmowe
zajam80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 19:59   #150
mistrzIma
Raczkowanie

A mogłabyś wrzucić kilka zdjęć?
mistrzIma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości