![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek dopingujący
Cytat:
![]() i biedna Ania nie wie,o co chodzi...Może ktoś pomóc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 100 gramowe - 1015 metrów http://kolorowymotek.pl/images/karty/karta_abklasik.jpg http://kolorowymotek.pl/klasik-c-3_53.html kupuje w mojej stacjonarnej, w tej pasmanterii nie kupowalam, ale tu znalazlam te nitki ![]() ![]() Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2011-02-19 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Wazon robię ten https://picasaweb.google.com/ulenkap...23273404561778 ale wody to raczej w niego nie wleję
![]() A końcówkę nitki to robię jeszcze z dwa oczka zamykające, ucinam nitkę i wyciągam przez ostatnie oczko, zaciągam i przewlekam przez robótkę aby nic nie wisiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Mam zamiar przeznaczyć go do kwiatków co dostaję od dzieciaków własnoręcznie przez nich zrobione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak przy okazji mój pies nie jest taki chętny do aportowania jak Twój ruduś ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Moderatozaur
|
Myślałam, że już wszyscy śpią albo imprezują
![]() ![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
Napewno skończysz,teraz szczególnie Justynko bo skoro trzy razy zmieniasz a do trzech razy sztuka to nie ma innej opcji jak to ze skończysz i efekt będzie zadowalający
![]() Ja nie imprezuję ,nie śpię tylko korzystam z błogiego spokoju w chatce ,nikt nie woła pić ,jeść albo ma sto pytań do....,wszyscy gdzieś pognali i staram się skończyć bieżnik z elementów bez odrywania nitki-w końcu udało mi się opanować i bardzo mi się to spodobało,o ile to jest lepiej ,nie tracę czasu na odrywanie ,wiązanie a co najgorsze zawsze dla mnie i czego nie cierpię wręcz to chowanie niteczek .Ale bieżnik ma mieć prawie trzy metry więc jest co robić i już mi się trochę znudził ten sam wzorek. Ale przyznaje ze dzięki dopingowi o jakim tu czytam chętniej wracam do niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() A bolerko zostanie obrzucone opcją nr 5 ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zdradzenia tajemnicy to nie tajemnica ,już kiedyś znalazłam schemat do tej wersji robienia elementów ale czkała w kolejce no i ja tak jak ty musiałam jednak sobie zmodyfikowac ułatwić wersję szydełkowego systemu. Chętnie się podzielę swoją wiedzą ale od razu mówię ze rozrysować nie potrafię ,więc podać mogę wzór wyjściowy i jak co podpowiem ,odpowiem na wszelkie zadawane pytania oki? ![]() Teraz robię wzorek -gwiazdeczki i tak wyglądał dwa tygodnie temu ![]() ![]() Nie wiem czemu nie wchodzą mi zdjęcia ,może jutro się uda . Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-02-20 o 00:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Elianko Fajny sweter, super że udało sie go skończyć, Just-in a jak Twoje bolerko, która to już wersja? Mój obraz nadal leży w szufladzie, już sie miałam za niego zabrać, ale wyskoczyło mi zamówienie na serwetki
![]() ![]() ![]()
#135 |
Zakorzenienie
|
Witam! Zaiste imprezowałam
![]() ![]() ![]() Dziękuję za komplementy, bez Was pewnie bym tak szybko tego swetra nie skończyła, bo po pruciu całego rękawa opadł mi zupełnie zapał. Ale ciesze się bo jak widzę sweterek cieszy się uznaniem ![]() Nawet moi znajomi co byli u nas wczoraj chwalili moje wdzianko (takie ażurowe co poprzednio robiłam) nie wiedząc , że to ręcznie robione. Teraz proszę o doping motywacyjny, bo postawiłam sama siebie przed trudnym zadaniem... mam zrobić mamie komplet kawowy na ławę - jedna duża serweta pod talerz z ciastem ( może mały bieżniczek) i sześć malutkich serwetek pod filiżanki. Niby nic, ale ja sobie wymyśliłam, że to będzie robione filetem. No i tu sie pojawia problem niejaki - nigdy nic nie robiłam filetem ( ale nie wygląda to na trudną sztukę, zwłaszcza, że mam w domu parę gotowych prac po babci) - nie mam wzoru taki jakbym chciała. Chce, żeby to były róże. Mam wzór róż ale tylko na bordiurze, muszę to przerysować na kwadraty, ale nie wiem jak "obczaić" wymiar. Nie wiem też co z bieżnikiem ![]() Zmotywujcie mnie, bo nie wiem jak się do tego zabrać... EDIT : Myślicie że TAKA serweta będzie dobrze się komponować z małymi serwetkami z samą różą? Może oblecę tym wzorem "nie-siatkowym" małe serwetki w koło, żeby to stanowiło komplet... dodam, że wszystko ma być w kolorze czerwonym
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2011-02-20 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Just-in
ciekawa jestem bolerka ![]() misia2 3m bieżnika??? uau ![]() ![]() ja (chyba) skończę dziś okrągły obrus o średnicy 1m - zostało ostatnie okrążenie, ale korzystając z ładnej pogody chcę wyciągnąć rodzinkę na działkę za miasto elianka osobiście nie przepadam za filetem, ale ten ma ciekawy wzór i jeszcze w czerwieni - będzie super ![]() ![]()
#137 | ||||
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() ![]() No i czekam na zdjęcia, bo bardzo mnie to intryguje. A na swoją ławę (co za wstyd!) jeszcze nie zrobiłam bieżnika... To byłby projekt nr 120 w kolejce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() tak właśnie ten ![]() ![]() a adres jest na dole ![]()
#139 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Misia-Twój 3metrowy bieżnik mnie zastrzelił,po prostu sobie nie wyobrażam,ile to pracy...ale czekam na zdjęcie efektu końcowego ![]() Just-in też czekam na zdjęcie bolerka! Elianka-śliczny wzór,na pewno cały komplet będzie piękny.Nic więcej dodać nie mogę,bo na szydełkowaniu się nie znam ![]() A ja wczoraj skończyłam 1część tego etui i zaczęłam drugą,liczę,że dziś skończę,wtedy mogłabym zacząć swoją tunikę.No i się podziębiłam,mam chrypkę i mały kaszel,ale że leżenie w łóżku mnie irytuje,chyba zaraz wstanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
możesz dziergać w łóżku, ja tak bardzo lubię. Ale tylko na szydełku lub na drutach z żyłką się da
![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak było na imprezie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sweter rzeczywiście cudny ![]() Misia bieżnik 3-metrowy??? ![]() Just-in ja też nie nawidzę pruć, to strasznie demotywuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Tak dziewczyny , bieżnik dokładnie ma wymiar 270 bo doszliśmy do wniosku że jak synowa będzie chciał położyć go na np.biały obrusik to można na końcach postawić zastawę.Bieżnik ma być na całą długość ale nie szerokość tu ma około 30 cm
![]() Uff udało mi się dzisiaj ,okazało się że miała za duży format i musiałam zmniejszyć. Tutaj jest to połowa zrobionego bieżnika około 1,50 cm.Kolor jest jasniejszy niż na zdjęciu ,bardziej jagoda z śmietanką. Aninek powiem ci że robi się szybko ,ja go robię około trzech tygodni ale też 1-1,5 dziennie wieczorem późnym ,a i nie zawsze mogę codziennie go robić. Gdybym robiła go z elementów to zajęłoby mi o wiele więcej czasu bo kiedyś robiłam dużo mniejszy i ponad dwa miesiące mi to zajęło a najwięcej czasu to właśnie to wykańczanie ,łączenie ,chowanie nitek itp.A tutaj ,jak już załapiesz to odliczanie 18 oczek to potem nawet patrzeć nie musisz i śmigasz szydełkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||||
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() ![]() a adres jest na dole ![]() Ślepota ze mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
misia- jqki on piękny - zakochałam się
#149 | |
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się,że raz ambitnie wzięłam się za zrobienie serwetki przy pomocy babci...jak w połowie zrobiła mi się 1/3 szerokości i wzór się...lekko zdeformował,uznałam,że to jak dla mnie wyższy poziom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.