Wątek dopingujący - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 11:25   #121
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek
Dot.: Wątek dopingujący

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Dobrze kombinujesz, Ariadna to firma, robi tez Korala , którego Ci pokazałam

Tylko, że Ariadna proponuje dużo rodzajów nici, nie wiem jakiej gramatury używała twoja babcia
No właśnie moja babcia się na tych oznaczeniach nie znała,miało być jak najcieńsze...A jak patrzę na ich ofertę to są oznaczenia typu 76 tex x 2, 10g
i biedna Ania nie wie,o co chodzi...Może ktoś pomóc? Co oznaczają te tex i czy ta wartość musi być niższa czy wyższa?mają kilka świetnych rodzajów niby do robótek ręcznych właśnie,w fantastycznych kolorach,ale różnią się tym tex...
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:03   #122
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mam jeszcze jedno pytanko ....
Moja babcia robi szydełkowe chusteczki-to znaczy koronki do nich (może wieczorem wkleję wam zdjęcie,pochwalę się babcią) i do tego potrzebuje jak najcieńszych nici.Szukałam w pasmanteriach (Poznań)i nie mogłam dostać...czy macie może jakieś sklepy internetowe,gdzie takie nici można kupić?
do chusteczek polecilabym Altin Basak 50 net 20 gr - 195 metrów,
a 100 gramowe - 1015 metrów

http://kolorowymotek.pl/images/karty/karta_abklasik.jpg
http://kolorowymotek.pl/klasik-c-3_53.html

kupuje w mojej stacjonarnej, w tej pasmanterii nie kupowalam, ale tu znalazlam te nitki ) maja zywe kolory i sa cieniusienkie

Edytowane przez Malinka_5
Czas edycji: 2011-02-19 o 12:10
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:34   #123
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
do chusteczek polecilabym Altin Basak 50 net 20 gr - 195 metrów,
a 100 gramowe - 1015 metrów

http://kolorowymotek.pl/images/karty/karta_abklasik.jpg
http://kolorowymotek.pl/klasik-c-3_53.html

kupuje w mojej stacjonarnej, w tej pasmanterii nie kupowalam, ale tu znalazlam te nitki ) maja zywe kolory i sa cieniusienkie
Dziękuję
Stary 2011-02-19, 13:14   #124
agusia2410
Zakorzenienie

Wazon robię ten https://picasaweb.google.com/ulenkap...23273404561778 ale wody to raczej w niego nie wleję

A końcówkę nitki to robię jeszcze z dwa oczka zamykające, ucinam nitkę i wyciągam przez ostatnie oczko, zaciągam i przewlekam przez robótkę aby nic nie wisiało
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:18   #125
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
Napisane przez agusia2410 Pokaż wiadomość
Wazon robię ten https://picasaweb.google.com/ulenkap...23273404561778 ale wody to raczej w niego nie wleję

A końcówkę nitki to robię jeszcze z dwa oczka zamykające, ucinam nitkę i wyciągam przez ostatnie oczko, zaciągam i przewlekam przez robótkę aby nic nie wisiało
Uuu, fajny No, na żywe kwiatki to się faktycznie średnio nadaje

Zapraszam serdecznie do oglądania moich wyczynów szydełkowych i nie tylko... o tu

To już ...
Just-in jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:29   #126
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Just-in Pokaż wiadomość
Uuu, fajny No, na żywe kwiatki to się faktycznie średnio nadaje
Mam zamiar przeznaczyć go do kwiatków co dostaję od dzieciaków własnoręcznie przez nich zrobione
Stary 2011-02-19, 15:21   #127
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Mam zamiar przeznaczyć go do kwiatków co dostaję od dzieciaków własnoręcznie przez nich zrobione
Świetny ten wazon
Stary 2011-02-19, 22:49   #128
Ulenka56
Zadomowienie

Cytat:
MÓJ SWETER

Dzięki za doping!
sweter świetny - wszystkie wersje i chusta bardzo oryginalna
a tak przy okazji mój pies nie jest taki chętny do aportowania jak Twój ruduś
Stary 2011-02-19, 23:04   #129
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
MÓJ SWETER

Dzięki za doping!
Przytulaśny ten twój sweterek ,taka jagódkowa przylepka.Fajnie wygląda i psauje do ciebie ,widać że sweterek lubi się tulić do ciebie a ty do niego
misia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 23:16   #130
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Myślałam, że już wszyscy śpią albo imprezują Ja siedzę nad nieszczęsnym bolerkiem, bo wykończenie proponowane we wzorze nie bardzo mi się podoba i już testuję chyba z czwartą wersję. Ale ta powinna być już ostatnia. Mam nadzieję, przynajmniej. Ale kończę je, dzięki Wam

Zapraszam serdecznie do oglądania moich wyczynów szydełkowych i nie tylko... o tu

To już ...
Stary 2011-02-19, 23:37   #131
misia2
Zakorzenienie

Napewno skończysz,teraz szczególnie Justynko bo skoro trzy razy zmieniasz a do trzech razy sztuka to nie ma innej opcji jak to ze skończysz i efekt będzie zadowalający.
Ja nie imprezuję ,nie śpię tylko korzystam z błogiego spokoju w chatce ,nikt nie woła pić ,jeść albo ma sto pytań do....,wszyscy gdzieś pognali i staram się skończyć bieżnik z elementów bez odrywania nitki-w końcu udało mi się opanować i bardzo mi się to spodobało,o ile to jest lepiej ,nie tracę czasu na odrywanie ,wiązanie a co najgorsze zawsze dla mnie i czego nie cierpię wręcz to chowanie niteczek .Ale bieżnik ma mieć prawie trzy metry więc jest co robić i już mi się trochę znudził ten sam wzorek.
Ale przyznaje ze dzięki dopingowi o jakim tu czytam chętniej wracam do niego i cierpliwie macham szydełkiem.
Stary 2011-02-19, 23:41   #132
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
Napisane przez misia2 Pokaż wiadomość
Napewno skończysz,teraz szczególnie Justynko bo skoro trzy razy zmieniasz a do trzech razy sztuka to nie ma innej opcji jak to ze skończysz i efekt będzie zadowalający.
Ja nie imprezuję ,nie śpię tylko korzystam z błogiego spokoju w chatce ,nikt nie woła pić ,jeść albo ma sto pytań do....,wszyscy gdzieś pognali i staram się skończyć bieżnik z elementów bez odrywania nitki-w końcu udało mi się opanować i bardzo mi się to spodobało,o ile to jest lepiej ,nie tracę czasu na odrywanie ,wiązanie a co najgorsze zawsze dla mnie i czego nie cierpię wręcz to chowanie niteczek .Ale bieżnik ma mieć prawie trzy metry więc jest co robić i już mi się trochę znudził ten sam wzorek.
Ale przyznaje ze dzięki dopingowi o jakim tu czytam chętniej wracam do niego i cierpliwie macham szydełkiem.
O rany, zdradź tajemnicę jak to robisz? Uwielbiam wszystko, co z elementów, ale nienawidzę chować nitek.
A bolerko zostanie obrzucone opcją nr 5

To już ...
Stary 2011-02-20, 00:15   #133
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, zdradź tajemnicę jak to robisz? Uwielbiam wszystko, co z elementów, ale nienawidzę chować nitek.
A bolerko zostanie obrzucone opcją nr 5
O rany Justynko numer pięć,szalona szydełko maniaczko to teraz mam wątpliwości czy i szósteczka się jednak nie okaże lepsza .
Co do zdradzenia tajemnicy to nie tajemnica ,już kiedyś znalazłam schemat do tej wersji robienia elementów ale czkała w kolejce no i ja tak jak ty musiałam jednak sobie zmodyfikowac ułatwić wersję szydełkowego systemu.
Chętnie się podzielę swoją wiedzą ale od razu mówię ze rozrysować nie potrafię ,więc podać mogę wzór wyjściowy i jak co podpowiem ,odpowiem na wszelkie zadawane pytania oki?

Teraz robię wzorek -gwiazdeczki i tak wyglądał dwa tygodnie temu ,dorobić musiałam jeszcze ponad metr

Nie wiem czemu nie wchodzą mi zdjęcia ,może jutro się uda .

Edytowane przez misia2
Czas edycji: 2011-02-20 o 00:25
Stary 2011-02-20, 06:29   #134
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Elianko Fajny sweter, super że udało sie go skończyć, Just-in a jak Twoje bolerko, która to już wersja? Mój obraz nadal leży w szufladzie, już sie miałam za niego zabrać, ale wyskoczyło mi zamówienie na serwetki dość pilne, a wiadomo, że każdy grosz się przyda, więc chyba tam poleży do Wielkanocy . Ale prosze motywujcie mnie dalej, to może w końcu go skończę
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 07:26   #135
elianka
Zakorzenienie

Witam! Zaiste imprezowałam

Dziękuję za komplementy, bez Was pewnie bym tak szybko tego swetra nie skończyła, bo po pruciu całego rękawa opadł mi zupełnie zapał. Ale ciesze się bo jak widzę sweterek cieszy się uznaniem

Nawet moi znajomi co byli u nas wczoraj chwalili moje wdzianko (takie ażurowe co poprzednio robiłam) nie wiedząc , że to ręcznie robione.

Teraz proszę o doping motywacyjny, bo postawiłam sama siebie przed trudnym zadaniem... mam zrobić mamie komplet kawowy na ławę - jedna duża serweta pod talerz z ciastem ( może mały bieżniczek) i sześć malutkich serwetek pod filiżanki.
Niby nic, ale ja sobie wymyśliłam, że to będzie robione filetem.

No i tu sie pojawia problem niejaki
- nigdy nic nie robiłam filetem ( ale nie wygląda to na trudną sztukę, zwłaszcza, że mam w domu parę gotowych prac po babci)
- nie mam wzoru taki jakbym chciała.
Chce, żeby to były róże. Mam wzór róż ale tylko na bordiurze, muszę to przerysować na kwadraty, ale nie wiem jak "obczaić" wymiar.

Nie wiem też co z bieżnikiem

Zmotywujcie mnie, bo nie wiem jak się do tego zabrać...

EDIT :
Myślicie że TAKA serweta będzie dobrze się komponować z małymi serwetkami z samą różą? Może oblecę tym wzorem "nie-siatkowym" małe serwetki w koło, żeby to stanowiło komplet... dodam, że wszystko ma być w kolorze czerwonym

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2011-02-20 o 07:54
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 08:44   #136
Ulenka56
Zadomowienie

Just-in
ciekawa jestem bolerka a przy okazji odwiedziłam Twoją galerię: przesympatyczne zabawki, ubranka dla dzieci super, szczególnie spodobała mi się różowa sukieneczka z karczkiem w kwiatuszki, a zauroczył mnie kotek na kartce (czy mogę prosić o wzór? - mam zaprzyjaźnioną panią w sklepie zoologicznym- byłby fajny upominek)

misia2
3m bieżnika??? uau zaintrygowałaś mnie niecierpliwie czekam na zdjęcia
ja (chyba) skończę dziś okrągły obrus o średnicy 1m - zostało ostatnie okrążenie, ale korzystając z ładnej pogody chcę wyciągnąć rodzinkę na działkę za miasto

elianka
osobiście nie przepadam za filetem, ale ten ma ciekawy wzór i jeszcze w czerwieni - będzie super
Stary 2011-02-20, 09:41   #137
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
O rany Justynko numer pięć,szalona szydełko maniaczko to teraz mam wątpliwości czy i szósteczka się jednak nie okaże lepsza .
Co do zdradzenia tajemnicy to nie tajemnica ,już kiedyś znalazłam schemat do tej wersji robienia elementów ale czkała w kolejce no i ja tak jak ty musiałam jednak sobie zmodyfikowac ułatwić wersję szydełkowego systemu.
Chętnie się podzielę swoją wiedzą ale od razu mówię ze rozrysować nie potrafię ,więc podać mogę wzór wyjściowy i jak co podpowiem ,odpowiem na wszelkie zadawane pytania oki?

Teraz robię wzorek -gwiazdeczki i tak wyglądał dwa tygodnie temu ,dorobić musiałam jeszcze ponad metr

Nie wiem czemu nie wchodzą mi zdjęcia ,może jutro się uda .
Nie, wersja nr 5 już zaaplikowana Jeszce mi pół rękawa zostało tylko! Jak wrócę z kościółka to postaram się zrobić jakieś zdjęcia.
No i czekam na zdjęcia, bo bardzo mnie to intryguje. A na swoją ławę (co za wstyd!) jeszcze nie zrobiłam bieżnika... To byłby projekt nr 120 w kolejce

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Elianko Fajny sweter, super że udało sie go skończyć, Just-in a jak Twoje bolerko, która to już wersja? Mój obraz nadal leży w szufladzie, już sie miałam za niego zabrać, ale wyskoczyło mi zamówienie na serwetki dość pilne, a wiadomo, że każdy grosz się przyda, więc chyba tam poleży do Wielkanocy . Ale prosze motywujcie mnie dalej, to może w końcu go skończę
To na razie motywujemy do serwetek, a potem do krzyżyków

Cytat:
Witam! Zaiste imprezowałam

EDIT :
Myślicie że TAKA serweta będzie dobrze się komponować z małymi serwetkami z samą różą? Może oblecę tym wzorem "nie-siatkowym" małe serwetki w koło, żeby to stanowiło komplet... dodam, że wszystko ma być w kolorze czerwonym
Piękna ta serwetka. Myślę, że powinno dobrze wyglądać. Filetem robiłam jak na razie tylko osłonkę na kieliszek, ale bardzo przyjemnie mi się dziergało.

Cytat:
Napisane przez Ulenka56 Pokaż wiadomość
Just-in
ciekawa jestem bolerka a przy okazji odwiedziłam Twoją galerię: przesympatyczne zabawki, ubranka dla dzieci super, szczególnie spodobała mi się różowa sukieneczka z karczkiem w kwiatuszki, a zauroczył mnie kotek na kartce (czy mogę prosić o wzór? - mam zaprzyjaźnioną panią w sklepie zoologicznym- byłby fajny upominek)
Dzięki Chodzi Ci o tego kota? Podaj maila to prześlę po południu, jak się dostanę do komputera, na którym mam wzorki xxx.

To już ...
Stary 2011-02-20, 09:53   #138
Ulenka56
Zadomowienie

Dzięki Chodzi Ci o tego kota? Podaj maila to prześlę po południu, jak się dostanę do komputera, na którym mam wzorki xxx.[/QUOTE]

tak właśnie ten
a adres jest na dole
Stary 2011-02-20, 10:14   #139
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Hej dziewczynki Jaki tu ruch od rana

Misia-Twój 3metrowy bieżnik mnie zastrzelił,po prostu sobie nie wyobrażam,ile to pracy...ale czekam na zdjęcie efektu końcowego

Just-in też czekam na zdjęcie bolerka!

Elianka-śliczny wzór,na pewno cały komplet będzie piękny.Nic więcej dodać nie mogę,bo na szydełkowaniu się nie znam

A ja wczoraj skończyłam 1część tego etui i zaczęłam drugą,liczę,że dziś skończę,wtedy mogłabym zacząć swoją tunikę.No i się podziębiłam,mam chrypkę i mały kaszel,ale że leżenie w łóżku mnie irytuje,chyba zaraz wstanę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 10:37   #140
elianka
Zakorzenienie

możesz dziergać w łóżku, ja tak bardzo lubię. Ale tylko na szydełku lub na drutach z żyłką się da
Stary 2011-02-20, 10:44   #141
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
możesz dziergać w łóżku, ja tak bardzo lubię. Ale tylko na szydełku lub na drutach z żyłką się da
Przede wszystkim trzeba mieć porządne łóżko,a nasze jest stare,niewygodne i od czasu do czasu lubi się załamać jedna część (to łóżko takiego typu wysuwane coś,co można złożyć w kanapę...mam nadzieję,że ktoś rozumie,o co chodzi). Wstałam już,muszę trochę się pouczyć i popisać,a zauważyłam,że jak sobie macham drutami,to szybciej mi praca idzie-robię rządek,myśli się układają,potem piszęi wszyscy zadowoleni.
Jak było na imprezie?
Stary 2011-02-20, 10:54   #142
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz proszę o doping motywacyjny, bo postawiłam sama siebie przed trudnym zadaniem... mam zrobić mamie komplet kawowy na ławę - jedna duża serweta pod talerz z ciastem ( może mały bieżniczek) i sześć malutkich serwetek pod filiżanki.
Niby nic, ale ja sobie wymyśliłam, że to będzie robione filetem.

No i tu sie pojawia problem niejaki
- nigdy nic nie robiłam filetem ( ale nie wygląda to na trudną sztukę, zwłaszcza, że mam w domu parę gotowych prac po babci)
- nie mam wzoru taki jakbym chciała.
Chce, żeby to były róże. Mam wzór róż ale tylko na bordiurze, muszę to przerysować na kwadraty, ale nie wiem jak "obczaić" wymiar.

Nie wiem też co z bieżnikiem

Zmotywujcie mnie, bo nie wiem jak się do tego zabrać...

EDIT :
Myślę że komplecik będzie wspaniały, zwłaszcza w kolorze czerwonym
A sweter rzeczywiście cudny

Misia bieżnik 3-metrowy???

Just-in ja też nie nawidzę pruć, to strasznie demotywuje, niedawno robiłam serwetkę z zajączkami z elementów, a środek kwiatki trzeba było obrobić aby mieć do czego przyszyć zajączki i robiłam chyba z 10 razy , bo cały czas wychodziło mi krzywo , dopiero jak odłożyłam na jakiś tydzień, (w tym czasie dla relaksu zrobiłam mały koszyczek) wyszło mi w miarę do zaakceptowania
Stary 2011-02-20, 10:57   #143
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Just-in ja też nie nawidzę pruć, to strasznie demotywuje, niedawno robiłam serwetkę z zajączkami z elementów, a środek kwiatki trzeba było obrobić aby mieć do czego przyszyć zajączki i robiłam chyba z 10 razy , bo cały czas wychodziło mi krzywo , dopiero jak odłożyłam na jakiś tydzień, (w tym czasie dla relaksu zrobiłam mały koszyczek) wyszło mi w miarę do zaakceptowania
Koszyczek też na szydełku?Dziewczyny,ja was autentycznie podziwiam z tym szydełkiem
Stary 2011-02-20, 11:02   #144
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Koszyczek też na szydełku?Dziewczyny,ja was autentycznie podziwiam z tym szydełkiem
Na moim profilu jest kilka zdjęć w albumach można obejrzeć, ale koszyczek to nic trudnego tylko trzeba dobrze usztywnić na formie
Stary 2011-02-20, 11:23   #145
misia2
Zakorzenienie

Tak dziewczyny , bieżnik dokładnie ma wymiar 270 bo doszliśmy do wniosku że jak synowa będzie chciał położyć go na np.biały obrusik to można na końcach postawić zastawę.Bieżnik ma być na całą długość ale nie szerokość tu ma około 30 cm żeby też można nakrycie postawić.
Uff udało mi się dzisiaj ,okazało się że miała za duży format i musiałam zmniejszyć.
Tutaj jest to połowa zrobionego bieżnika około 1,50 cm.Kolor jest jasniejszy niż na zdjęciu ,bardziej jagoda z śmietanką.

Aninek powiem ci że robi się szybko ,ja go robię około trzech tygodni ale też 1-1,5 dziennie wieczorem późnym ,a i nie zawsze mogę codziennie go robić.
Gdybym robiła go z elementów to zajęłoby mi o wiele więcej czasu bo kiedyś robiłam dużo mniejszy i ponad dwa miesiące mi to zajęło a najwięcej czasu to właśnie to wykańczanie ,łączenie ,chowanie nitek itp.A tutaj ,jak już załapiesz to odliczanie 18 oczek to potem nawet patrzeć nie musisz i śmigasz szydełkiem.
Stary 2011-02-20, 11:30   #146
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Na moim profilu jest kilka zdjęć w albumach można obejrzeć, ale koszyczek to nic trudnego tylko trzeba dobrze usztywnić na formie
Na szydełku umiem jedynie łańcuszek

Misia-bardzo ładny,wręcz cacuszko
Stary 2011-02-20, 11:49   #147
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
Napisane przez Ulenka56 Pokaż wiadomość
Dzięki Chodzi Ci o tego kota? Podaj maila to prześlę po południu, jak się dostanę do komputera, na którym mam wzorki xxx.
tak właśnie ten
a adres jest na dole [/QUOTE]

Ślepota ze mnie Wzorek wyślę na pewno jeszcze dziś.

Cytat:
Hej dziewczynki Jaki tu ruch od rana
A ja wczoraj skończyłam 1część tego etui i zaczęłam drugą,liczę,że dziś skończę,wtedy mogłabym zacząć swoją tunikę.No i się podziębiłam,mam chrypkę i mały kaszel,ale że leżenie w łóżku mnie irytuje,chyba zaraz wstanę
Uuuu, błyskawica z Ciebie Wychorowywuj się szybko

Cytat:

A ile się brzydkich wyrazów człowiekowi nagle przypomina przy pruciu Dlatego lubię duże prace robić z elementów, bo jak się pomylę, to łatwiej spruć mały kwadracik niż całe 50. okrążenie

Cytat:
No to już wiemy do czego Cię będziemy motywować po tej tunice Szydełko masz?

To już ...
Stary 2011-02-20, 11:51   #148
elianka
Zakorzenienie

misia- jqki on piękny - zakochałam się
Stary 2011-02-20, 11:51   #149
Just-in
Moderatozaur

GG do Just-in

Cytat:
Tutaj jest to połowa zrobionego bieżnika około 1,50 cm.Kolor jest jasniejszy niż na zdjęciu ,bardziej jagoda z śmietanką.

Aninek powiem ci że robi się szybko ,ja go robię około trzech tygodni ale też 1-1,5 dziennie wieczorem późnym ,a i nie zawsze mogę codziennie go robić.
Gdybym robiła go z elementów to zajęłoby mi o wiele więcej czasu bo kiedyś robiłam dużo mniejszy i ponad dwa miesiące mi to zajęło a najwięcej czasu to właśnie to wykańczanie ,łączenie ,chowanie nitek itp.A tutaj ,jak już załapiesz to odliczanie 18 oczek to potem nawet patrzeć nie musisz i śmigasz szydełkiem.
Ale cudo Błagam o wzorek i instrukcje

To już ...
Stary 2011-02-20, 11:55   #150
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
No to już wiemy do czego Cię będziemy motywować po tej tunice Szydełko masz?
Po tunice,jak znajdę gotówkę,planuję zakup drutów na żyłce i możliwe,że szydełka-zakochałam się w chustach,do których link znalazłam bodajże w wątku dla początkujących w robieniu na drutach.
Przypomniało mi się,że raz ambitnie wzięłam się za zrobienie serwetki przy pomocy babci...jak w połowie zrobiła mi się 1/3 szerokości i wzór się...lekko zdeformował,uznałam,że to jak dla mnie wyższy poziom
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości