![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Singielki.. :)
Cytat:
chociaż może więcej ejst tych plusów niż minusów. ja np mam straszne problemy ze spaniem sama niby to śmieszne, ale mi strasznie zimno, budzę się w nocy bo się jakoś boję. straszną mam ochotę się przytulić. i się zastanawiam, ze może chociaż dla tego warto by kogoś mieć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
bo aby z kimś tylko spać trzeba go jeszcze w dzien znosić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
bo aby z kimś tylko spać trzeba go jeszcze w dzien znosić ![]() Ja też po zakończeniu ostatniego związku zaczęłam sypiać z wielką maskotką. ![]() W tej chwili jednak odwrotny mam problem - przeszkadza mi spanie z kimś. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
A mi jest ciepło i może dlatego nie czuje taklierj potrzeby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32150152]misia pluszowego?
bo aby z kimś tylko spać trzeba go jeszcze w dzien znosić ![]() ale miś nie grzeje i nie tuli!! ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;32153621] Ja też po zakończeniu ostatniego związku zaczęłam sypiać z wielką maskotką. ![]() W tej chwili jednak odwrotny mam problem - przeszkadza mi spanie z kimś. ![]() jak to przeszkadza? ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- ja to uwielbiam sie w nocy obudzić i słyszeć jak oddycha ktoś obok mnie ( w sensie chłopak)przytulić się do plecków pogłaskać brzuszek... ja jestem taka duża przytulanka ![]() wczoraj pojechałam do chłopaka z którym się rozstałam. pogadaliśmy potuliliśmy i zostałam do rana. eh ja się nie dziwie ze on sie nie stara skoro ja sama za nim latam ![]()
![]() |
![]() |
#126 | |||
Konto usunięte
|
gdy śpię to nie czuję czy ktoś mnie grzeje, zresztą od grzania mam grzejnik
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32183346]gdy śpię to nie czuję czy ktoś mnie grzeje, zresztą od grzania mam grzejnik
![]() najzwyczajniej, ja lubie się rozłożyć na łóżku w pozycji 'biegającej''i jeśli ktoś lezy obok, nie da się ![]() najczęsciej chrapie więc budzić sie można wkurzonym. no, ja też się nie dziwię.[/QUOTE] no co Ty ja jeszcze z nikim kto mocno chrapie nie spałam, ale to faktycznie mogłoby być drażniące :P
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dla poprawy nastroju kupiłam sobie książkę Marjorie Hillis, „Rozkosze życia w pojedynkę” czytała ją któraś ?
wczoraj stuknęła druga rocznica odkąd jestem oficjalnie singielką, wiele się działo ale teraz programuję siebie aby stanem tym się cieszyć a nie ubolewać nad nim ![]() ![]()
"...Dzień wczorajszy nie istnieje, to tylko wspomnienie. Dzień jutrzejszy nie istnieje, to tylko przypuszczenie Bo dzień dzisiejszy jest najważniejszy!!! ..." Edytowane przez anika* Czas edycji: 2012-02-10 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
To chyba dołączę, jeśli można... jako singielka nie z wyboru od paru tygodni...
Po moim poprzednim związku byłam przez dwa lata sama, całkowicie z wyboru. Było mi samej dobrze, masa zajęć, hobby, znajomych... Nie szukałam nikogo no to się taki jeden napatoczył, normalnie nie do uwierzenia bo spełniał wszystkie moje (wygórowane powiedzmy to wprost) wymogi z naddatkiem. Przewrócił wszystko do góry nogami, trzy miesiące jak z bajki, po czym jak któregoś dnia wyszedł to od kilku tygodni jest głucha cisza... wrrrr... ![]() no i tak powoli zaczynam odbudowywać moje stare życie singla, przecież było fajnie, no nie? tylko moje zaufanie do ludzi mocno się nadwyrężyło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To ci dopiero historia, facet znika i cisza ... Nie Ty jednak straciłaś zaufanie, ja niemam go od kilku lat. Odchodząc od watku singli, życie i praca uczy, że trzeba bardzo uważać na każdego nie tylko na potencjalnego partnera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Umówiliśmy się na spotkanie, odwołał je i potem mimo kilku moich smsów już się nie odezwał ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Paul's girl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32227451]nie zadzwonilas nawet do niego?
![]() zamiast "Nie Ty jednak straciłaś zaufanie..." powinno być: Nie Ty jedyna straciłaś zaufanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja, pomiewaz jestem singielka juz ze 4 lata postanowilam cos z tym zrobic. Jak zaczelam szukac powodow dlaczego nie moge znalezc chlopaka to okazalo sie ze problem jest we mnie. Aktualnie pracuje nad asetrywnoscia, bo okazuje sie ze za duzo daje a nic nie biore od takiego faceta. ps. A jesli nie mam faceta na stale, tak na oko ze 4 lata mi wychodzi, a miewam od czasu do czasu jakies przelotne znajomosci z moja checia bycia w zwiazku a jego nie to czy tez jestem singielka, kiedy akurat mam tego chwilowego amanta u boku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Aneszna, Dziewczyny...
Dzwonilam, smsowalam - żadnego odzewu... cisza... ile można? w końcu mam też swoją godność ![]() ![]() zbieram się się na razie, choć nie ukrywam jest ciężko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
ż
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32247036]jedna rada, nikomu nie można do końca ufac....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie porównałabym tego zaufania do zakupów/WTF/. jeśli ktoś się sparzy, to takie ograniczone zaufanie tylko wychodzi na dobre. Zaufanie buduje się latami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32247818]mówię o ograniczonym zaufaniu do ludzi których się poznaje. i nie porównałabym tego zaufania do zakupów/WTF/. jeśli ktoś się sparzy, to takie ograniczone zaufanie tylko wychodzi na dobre. Zaufanie buduje się latami.[/QUOTE]Bez zaufania nie ma miłości, przyjaźni, etc. Ograniczone zaufanie i jego brak powodują zasklepianie się w sobie. Niestety. Ale...każdy decyduje o Sobie i o tym czy ufa i komu ufa. Jeśli ufam sobie to mogę pozwolić sobie zaufać innym, a nie tkwić w skorupie i latami sprawdzać komu warto ufać. Wolę ufać już teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;32248105]Bo Cię naprawdę nikt nie skrzywdził.
Ja wolę budowac zaufanie. i ograniczone nie oznacza żadnej skorupy.[/QUOTE]Długo zamierzasz pokazywać światu, że zostalaś skrzywdzona-mając ograniczone zaufanie tak naprawdę dalej ciagniesz tamto skrzywdzenie. To przeszło, bylo, czas by się wygoiła tamta krzywda czy blizna. Dzisiaj już byś sobie na to nie pozwolila, jesteś silniejsza, mądrzejsza i spokojnie możesz zaufać. A niestety oznacza skorupę-zobacz na dzieci-naturalnym stanem człowieka jest ufność. Wtedy można odważyc sie na więcej, smakować świat, życie, a nie iść tylko znajomą powtarzalna latami ścieżką.Lepiej- Iść tam, gdzie chcesz z usmiechem na ustach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Uaaa, laski... Jak Wam panowie się zawijają bez słowa po 3 miesiącach niby-idylli, to po pierwsze primo - przychylam się do zdania jednej z koleżanek, że... zgarnęła ich za habety ich oficjalna kobita
![]() ![]() Niemniej jednak, czytając kolejny nowy wysyp postów po mojej kolejnej nazbyt długiej wypowiedzi - formalnie stwierdzam, że znowu marudzicie ! ![]() I znowu Wujek Karol - Singiel z urodzenia przez matkę, musi zostać Wujkiem Dobrą Radą. Tym razem w takiej oto sprawie... Posłuchajta: ja też się lubię przytulać. Serio. Bardzo. Nawet bardzo za bardzo jak na faceta. Ale... czy to jest powód, abym otaczał się jakimś futrzakiem typu zoo (sierściuch, czy psina jakaś) - no nie, toż to zoofilia męczyć sierściuchy przytulając je ! W takim razie - może futrzakiem płci żeńskiej się otoczyć - na stałe, na moje singlowskie pokoje wpuścić ? O BROŃ PANIE BOŻE !!! Tą opcję już parokrotnie przerabiałem i naprawdę znajdę 1000 i jeden powód przeciwko. Jak więc sobie drogie panny radzić z takim oto nietypowym "problemem" jak brak przytulania pomimo bardzo jego lubienia i pożądania ? Proste. Trzeba mieć... PRZYJACIÓŁ !!! Uczciwie mówiąc - facetom jest tu znacznie trudniej, bo statystyczny facet swoje emocjonalne nastroje powinien wyładowywać w ramionach wyłącznie płci przeciwnej, natomiast wy kobiety spokojnie możecie raz na jakiś czas zapraszać do przytulania nie tylko kumpli, ale i kumpelki ! Od razu ustalmy nomenklaturę - mówimy tu o PRZYTULANIU, a nie przytulaniu z opcją przyłożenia, wszyscy wiemy o czym mówię ![]() Tak więc instytucja lubianych koleżanek i kolegów, czy też w bardziej zaawansowanej opcji którą raczej preferuję w tej sytuacji - zaufanych przyjaciółek i przyjaciół - doskonale załatwia nam problem braku przytulania. Stąd ja nie odmawiam moim co bardziej bliskim kumpelkom zaproszeń i od czasu do czasu nocuję sobie u nich właśnie po to, aby podtrzymać ogólnoświatowy Dzień Przytulania. I to jest zdrowe rozwiązanie, bo wszyscy są wyprzytulani, nie doszło do moralnie dwuznacznych sytuacji, więc nadal możemy się spikać na pogaduszki, nawijać przez komórofony, jeść razem obiadki, czasem wspólnie zabalować, czy wyjechać. A przy tym nie łamiemy swojego jedynego słusznego stanu wolności osobistej i nieskrępowania, czyli singlostwa. Moim skromnym zdaniem - największym problemem wielu z Was jest to, że pod płaszczykiem zwykłego braku przytulania, a potem braku sexu (lub kolejność odwrotna) - wpadacie w zwykła paranoję i w pewnym momencie wręcz już panicznie i na zasadzie łapanki - szukać na jak najszybciej faceta do przytulania i/lub pomasowania po pupce. A wiecie jak się kończą takie zbyt agresywne rozprzedaże, gdzie towar bierzemy z łapanki ? Ano tak, że wychodzimy z ciuchem, który nam do niczego nie pasuje i jest stratą kasy. I tak samo z tym facetem po takiej łapance. Dalej nie macie tego co chciałyście, a potem czytam, że "straciłyście zaufanie, jesteście nieusatysfakcjonowane, sparzyłyście się". Ech kobity, kobity... OK, OK, wiem, niektóre z Was - jak czytam "obumierają jak nie są w związkach". Rozumiem to. Zdarza się. No ale nic na siłę. Co jest lepsze - szczęśliwe singlowanie, czy nieszczęśliwy związek - bo ktoś Wam wpoił, że to jedyny słusznie społeczny stan rzeczy ? A ja dla odmiany znam wiele kobiet, co singlowały bardzo, bardzo długo i dopiero po długich latach spokojnego życia w tym stanie (co nie znaczy, że bez facetów, tak jak to, że ja jestem BTBS, czyli Born to Be Single, to nie znaczy, że nie miałem jakichś tam związków po drodze ![]() Ale już nie rozumiem, jak czytam, że "jestem sama od 6 miesięcy i mam depresję, brak zainteresowań..." i takie tam pierdu pierdu. ![]() ![]() A jak już naprawdę chcecie mieć kogoś, do kogo pragniecie wracać, kogo zawsze będziecie kochać, a ta osoba kochała Was, i kto będzie na Was czekał i Wy na niego, to... sprawcie sobie dziecko. Mam kilka kumpelek, co są samotnymi matkami i jakoś ich dzieci ani skrzywione psychicznie przez to nie są, ani panny nie są jakoś upośledzone z tego tytułu, że na codzień po chacie nie szwęda im się "tatuś". Zdradzę Wam sekret - jest nawet grupa facetów, co wręcz szukają do związków samotnych kobiet z dziećmi. Serio-serio ! I to chyba całkiem spora nawet, jak obserwuję po jednej znajomej przyjaciółce. DA SIĘ WIĘC SZCZĘŚLIWIE SINGLOWAĆ - BEZ TRAUM, WYRZECZEŃ, ALE I BEZ PROBLEMÓW OKOŁOZWIĄZKOWYCH ??? DA SIĘ DO DIASKA ! Tako rzecze ponownie Wam - Wujek Karol. Wiecznie pogodny i szczęśliwy Singiel ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
no nie wiem dla mnie przytulanie przyjaciół się różni od przytulania faceta :P
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie chodzi o to, by znaleźć partnera, chodzi o to, by zmienić siebie. Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2012-02-13 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.