Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 16:59   #121
kolba
Raczkowanie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Wanilia83 - Ola waży już 4160 Niby te jedynki są do 5kg ale widzę, że ma już odgniecenia. Kończę jeszcze tą paczkę i już zaczynam dwójki.
Jak kąpiesz w jednym z tych emolientów (Oilatum np) to podobno nie trzeba niczym smarować, ale ja zaczęłam tym AVENE bo skórka się łuszczyła. Teraz jest ok i niczym nie smaruję.

Montii moja miała 46cm jak się urodziła - w dzieciństwie moje lalki tyle miały

Przesyłam mojego ukochanego "Olbrzyma" Z pozdrowieniami dla wszystkich Mamuś!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mój Skarb.jpg (82,4 KB, 101 załadowań)
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 17:27   #122
ego_ego
Wtajemniczenie

kolba śliczna ta Twoja Niunia
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:16   #123
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a właśnie a na pneumokoki szczepicie? bo ja na rotaworusy chcę ale nad tym drugim się zastanawiam.

nam połozna mówiła że dziecku te "pierwsze paznokcie" się wykruszają dziwne to dla mnie i tak je obetnę a używacie niedrapek??
Szepionki poki co biore te podstawowe, bo po co szprycowac maluszka.
Niedrapek nie uzywam, bo maly je sciaga. Najlepsze sa takie z rekawkow w pajacykach.
Pazurki same sie krusza, ale sa coraz ostrzejsze i ja jestem juz podrapana, nie wspomne o twarzy Mateo

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
my używamy niedrapek nawet po obcieciu pazurkow zostaly jakies ostre kaciki i mialy zawsze sie gdzies drapnal dlatego zakladam niedrapki, czasem sciagam na troche zeby mogl sobie powierzgac raczkami i possac paluszki

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

dziewczyny karmiace piersia - spicie w biustonoszach? boja strasznie nie lubie i zakladalam sobie na noc taka bardziej obcisla koszulke na ramiaczkach i wkladalam wkladki laktacyjne ale coraz bardziej mnie w nocy zalewa ichyba musze przemoc sie do stanika wtedy wkladki nie beda sie przesuwac..

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

a czy Wasze dzieciulki jak sa glodne to tez sie tak denerwuja? bo moj jak glodny po dluzszym spaniu to musze z nim troche powalczyc zanim zassie cyca, krzyczy i pcha piastki do buzi, jak wezmie cyca to jeszcze z 3 razy wypluje zanim dobrze zassie.. i wtedy i on sie denerwuja i ja a jeszcze w dodtku do tej pory boli mnie przy zassaniu.. dopierojak pociagne troche to bol ustaje.. ciekwe po jakim czasie sutki sie zahartuja ze nie beda wogole bolec
Ja w staniku nie spie, bo nie lubie i jak przebieram sie w pizame to az taka ulge czuje przy zdejmowaniu stanika. Zalewa mnie mimo, ze staram sie sciagac jak czuje naplyw, ale i tak pizama sie pomoczy.

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Hej! Właśnie z tego powodu tu zajrzałam- moja też się denerwuje i krzyczy jak nie może złapac cyca, nieraz złapie od razu, a nieraz to za 20 razem! Co mam zrobić?
Ja śpię w staniku, bo mnie cycki bolą.
A niedrapek nie używam jakoś, wolę jak sobie rusza całymi raczkami swobodnie.
Aha! i mam problem, bo Lilianka na suchą skórę na stopkach i trochę a dłoniach. Smaruję Linomagiem, ale jakoś specjalnie to sie nie poprawia...
Hehe chyba kazde dziecko na poczatku sie denerwuje jak z cyca nie leci Mysmy sie niestety z Matim nie zgrali, bo nie mogl objac brodawek i caly czas "przygryzal" mi dziaslami sutki, a to bolalo.

Na sucha skore stosowalam albo balsam Nivea, albo krem Alantan.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A Wasze dzieci też się czasami krztuszą przy karmieniu? Mój chyba za łapczywie je. Już się zaczęłam martwić, że kaszle, ale czasami tylko w trakcie karmienia i po mu się zdarza.
Do tego jak je to sapie jak lokomotywa.
Krztusi sie i to jak. Kupilam ta butelke Medeli i jest znaczna poprawa, ale wypadki sie jeszcze zdarzaja.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hej mamuśki
oficjalnie meldujemy się na odchowalni Nadia to straszny śpioch nic tylko śpi i śpi, nawet na karmienie muszę ją budzić żeby mi cycki nie eksplodowały

ja też mam problem z odbijaniem małej, do tek pory usłyszałam może jedno albo dwa beknięcia potem zaglądam do niej co 5 min czy aby przypadkiem jej się nie ulało

jeżeli chodzi o krwawienie to ja chociaż po SN też mam bardziej plamienie niż krwawienie i zastanawiam się czy wszystko ok bo nasłuchałam się że krwawienie trwa i trwa

ja 5 dni po porodzie warze 57 kilo czyli jeszcze 3,5 kilo do wagi wyjściowej jestem w szoku że tak mało, dziś położna powiedziała że w ogóle po mnie nie widać żebym rodziła

ja pampersy 1 i na razie nic mała nie przesilała, mam jeszcze do wypróbowania huggisy i wtedy napisze czy dla nas są ok

kolba
ile twoja mała już waży że przechodzisz na rozmiar 2 ja mam wrażenie że jedynki są za duże na córcie

ja używam ręcznego babyone i sobie chwale (kupiony przez męża jak mi małą wzięli do naświetlania) ale tylko do ratowania piersi bo mam straszny nawał i piersi mam twarde co godz a mała je co 3-4, ściągam tylko tak na dno butelki do uczucia ulgi w piersi, mam nadzieje że za niedługo nie będę musiała go używać

mi to samo dziś położna powiedziała

niedrapki u nas używamy tylko przy przebieraniu bo wtedy mała nerwowa i jeździ paluszkami po buzi strasznie się drapiąc

emilia ja śpię w biustonoszu co do cyca to mam to samo

mam do was pytanie czy smarujecie czymś dzieciaczki po kąpieli ? bo zastanawiam się czy używać oliwki czy coś innego kupić
Mateusz raz odbije, raz nie. Ponoc nie kazde dziecko odbija. Staram sie go przytrzymac ile sie da na klacie, ale czasem beknie po 1,5h, wiec pozostaje mi go pilnowac podczas snu.

Krwawilam tylko przez 2 dni po porodzie. Teraz jedynie plamienia i to bardzo malo.

Ja niczym nie smaruje, bo Mateusz ma super skore i polozna powiedziala, ze nie ma sensu ladowac w nia chemie skoro nic sie nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja używam ale też za cichy nie jest
nie wiem czy jakiś elektryczny będzie cichy...

moj z niedrapkami juz w szpitalu walczyl nie chcial,denerwowal sie..

ja spie w biustonoszu

tak jakby ktos mial mu zabrac tego cycka..

na szczescie Fabianek je i z piersi i z butli ( mamy tt ) oby tak zostało.. a o medeli wiele dobrego slyszalam, bede pamietac w razie problemu

kurcze Fabian tylko przy piersi by zasypiał a jak wasze dzieciaczki?
w łóżeczku ciezko,przy mamie najlepiej.. albo na klacie taty, byle nie sam, a ja nie moge byc przeciez usypiaczem..

Mateusz tez lozeczka unika jak ognia zwlaszcza w dzien. Kombinuje jak kon pod gore, zeby tylko go wziac do lozka Tak samo jest z noszeniem na rekach. Dopoki jest na zabe to spi jak susel, a tylko go odloze do lozeczka, od razu oczy sie otwieraja i po spaniu.

Bylam dzis na 1-szej wizycie u pediatry i dowiedzialam sie wielu rzeczy. Mateusz pieknie przybiera na wadze, wszystko ma super, rozwija sie idealnie. Pani doktor byla zachwycona, jedynie z gwizdkiem cos sie jakby zaczyna dziac. Tz jest zaczerwieniony i kazala mi delikatnie i leciutko odciagac napletek doslownie ociupinke i przemywac Rivanolem i obserwowac. Jesli nic sie nie zmieni to czeka nas badanie moczu na obecnosc bakterii. Myslalam, ze Mati ma bole brzuszka, a okazuje sie, ze napina sie podczas sikania, bo go gwizdek piecze.

Jesli chodzi o karmienie mieszane i w jakich odstepach i ilosciach to po 1 MATEUSZ ZACZAL JESC CO 1H DLATEGO, ZE POTZREBUJE CORAZ TO WIECEJ KALORII, A MOJE MLEKO JEST INNE W DZIEN, A INNE W NOCY. oJ SORY ZA CAPSA. I czasami sie nie najada, wiec wola jesc za 1h. No i musze mu dawac butle. Dostalam zielone swiatlo na MM ze wzgledu wlasnie na ta kalorycznosc. Mati powinienj juz zjadac 70-90ml, a on utknal na 60ml, wiec jest wskazane, zebym raz na dzien, lub dwa podawala mu butelke MM. No i niestety moje sciaganie stanelo pod znakiem zapytania, bo moje brodwaki starsznie mnie bola i nic mi juz nie pomaga. Nie moge sie wrecz dotknac, a pokarm mi leci i laktacja zaczyna sie rozkrecaac. Szkoda kurcze, bo ani mi ta dieta nie przeszkadza specjalnie, ani nawet to sciaganie co 2h-4h, ale no torturowac sie tez nie mam zamiaru i nawet lekarka powiedziala, ze nie ma sensu na sile, bo siedoigram zapalenia i dopiero bede plakac. Tak wiec, sciagam ile wytrzymam i przejde na MM.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:23   #124
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Wanilia83 - Ola waży już 4160 Niby te jedynki są do 5kg ale widzę, że ma już odgniecenia. Kończę jeszcze tą paczkę i już zaczynam dwójki.
Jak kąpiesz w jednym z tych emolientów (Oilatum np) to podobno nie trzeba niczym smarować, ale ja zaczęłam tym AVENE bo skórka się łuszczyła. Teraz jest ok i niczym nie smaruję.

Przesyłam mojego ukochanego "Olbrzyma" Z pozdrowieniami dla wszystkich Mamuś!!!!

Dzieciotko jest przesliczne : love:
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:35   #125
Eirene1987
Zakorzenienie

Kolba Śliczna ta Oleńka Twoja

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 07:57   #126
iweczka
Zakorzenienie

Kolba, śliczna córcia!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:55   #127
izunia233
Zadomowienie

Mamuśki ostatnio na SR położna nam mówiła, że jak będziemy miały nawał mleka to należy ograniczyć płyny bo im więcej pijemy tym laktacja się zwiększa.

Kolba śliczna córcia
A chciałam się zapytać, jakich termometrów używacie? bo ja właśnie zastanawiam się nad kupnem i nie wiem jaki wybrać.

A pępuszki już odpadły?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 09:24   #128
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja staram się odkładać małego do łóżka. Chociaż na spanko najczęściej dostaje cyca, ale jak go kładę to zawsze prawie ma oczka otwarte i chwilę przy nim stoję, albo lulam już w łóziu, żeby sobie zasnął. Ale najlepiej pewnie by mi się spało przy mnie tak jak w szpitalu. Ale niestety boję się, że go zgnieciemy w nocy, więc spanie z nami odpada...
Wczoraj go odłożyłam i pięknie zasnął w łóżeczku.
chociaż o 4 wzięłam go do siebie na cycocha i zasnął wtulony oj matka matka ,tak się mądrzyłam że spać z dzieckiem nie będę..

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość

śliczna Olusia!!!

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Mamuśki ostatnio na SR położna nam mówiła, że jak będziemy miały nawał mleka to należy ograniczyć płyny bo im więcej pijemy tym laktacja się zwiększa.

to samo powiedziała mi położna, no i mam pić często a MAŁE ŁYKI.
a wcześniej piłam rzadziej a od razu pół litra.

Dzisiejsza noc piękna, Fabianek od 20 do 8.30 rano spał, oczywiście z pobudkami na karmienie ale wieczór mieliśmy dla siebie.
za to w dzień b.mało śpi, zabawiamy go, tulimy się.
nie chce robić sobie drzemek, tzn ma takie na 15 minut

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:52   #129
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
kurcze Fabian tylko przy piersi by zasypiał a jak wasze dzieciaczki?
w łóżeczku ciezko,przy mamie najlepiej.. albo na klacie taty, byle nie sam, a ja nie moge byc przeciez usypiaczem..
Nadia śpi wszędzie i w każdych warunkach , ostatnio zauważyłam że ma okres czuwania od 22 do 24 i potem znowu śpi do rana

kolba śliczna malutka

a inne mamusie czym smarują dzieciaczki po kąpieli ??

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja w staniku nie spie, bo nie lubie i jak przebieram sie w pizame to az taka ulge czuje przy zdejmowaniu stanika. Zalewa mnie mimo, ze staram sie sciagac jak czuje naplyw, ale i tak pizama sie pomoczy.

podziwiam cię bo ja jak karmię jednym cyckiem to z drugiego też mi leci w nocy przemokły mi wkładki z belli i cała piżama zalana, więc na razie ze stanikiem się nie rozstaje

Cytat:

A pępuszki już odpadły?

ja chyba bym uschła jakbym miała nie pić, normalnie w buzi mam jak na saharze

pępuszek u nas jeszcze jest ale to za wcześnie żeby odpadł

my walczymy z ropiejącym oczkiem i świszczącymn noskiem oczko małej strasznie ropieje i położna kazała przemywać je na razie solą fizjologiczną a jak to nie pomoże to do lekarza, zobaczymy co będzie

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-03-11 o 09:54
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:16   #130
izunia233
Zadomowienie

wanilia a może zrób masaż oczka, podobno pomaga odetkać kanaliki łzowe.

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-03-11, 10:18   #131
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
N
my walczymy z ropiejącym oczkiem i świszczącymn noskiem oczko małej strasznie ropieje i położna kazała przemywać je na razie solą fizjologiczną a jak to nie pomoże to do lekarza, zobaczymy co będzie
można też przemywać zaparzonym rumiankiem.Najlepiej takim z torebki a nie herbatka granulowana.Pomorze.

kolba mała jest urocza !

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 10:28   #132
Castia
Wtajemniczenie

wanilia mojej małej też oczka ropieją bardzo, i przmywam jej swoim mleczkiem tak mi poradziły położne bardzo dobrze odtyka to ponoć kanaliki własnie. ja widzę dzisiaj już dośc dużą poprawę.
po prostu jej sikam mlekiem na oczka
o rumianku też słyszałam że pomaga

kolba Oleńka przeurocza, przy naszych bobasach to taki wielkoludzik sie wydaje

u nas nocka też ok z przerwą na jedzonko.
tylko moja mała nie znosi się przebierać, ubierać i w ogóle każdej czynności higienicznej.
drze się jakby ją ze skóry obdzierali
mam nadzieje ze jej przejdzie bo w nocy stawia caly dom na nogi przy zmianie pampka
no i bekać nie chce - z grzecznosci chyba
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:38   #133
Montii
Zakorzenienie

U nas na szczęście Fabian lubi przebieranie, przewijanie i kąpiele uf

ale z bekaniem też jest problem, jak nie beknie po 10-15 min to kładę go na boczek

[LEFT]
Stary 2011-03-11, 12:17   #134
wanilia83
Zadomowienie

kochane dziękuje za rady najpierw spróbuje z mlekiem a potem rumianek
masaż oczka robimy

castia moja też nie cierpi przebierania i zmiany pieluch, tylko wtedy słychać że żyje

a jak sobie radzicie z czkawkami ?? czekacie aż sama przejdzie czy jest na nią jakiś sposób

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

przypomniało mi się o co chciałam się jeszcze zapytać, czy czeszecie już główki niemowlaczków ??

Stary 2011-03-11, 12:25   #135
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:

Kolba śliczna córcia
A chciałam się zapytać, jakich termometrów używacie? bo ja właśnie zastanawiam się nad kupnem i nie wiem jaki wybrać.

A pępuszki już odpadły?
Termometru nie kupilam tz mam te elektroniczne, a chcialam kupic bezdotykowy, ale poki co kaska idzie na pampki

Pepek juz odpadl i zaczelismy klasc malego na brzuszek.

Cytat:
Wczoraj go odłożyłam i pięknie zasnął w łóżeczku.
chociaż o 4 wzięłam go do siebie na cycocha i zasnął wtulony oj matka matka ,tak się mądrzyłam że spać z dzieckiem nie będę..

śliczna Olusia!!!

to samo powiedziała mi położna, no i mam pić często a MAŁE ŁYKI.
a wcześniej piłam rzadziej a od razu pół litra.

Dzisiejsza noc piękna, Fabianek od 20 do 8.30 rano spał, oczywiście z pobudkami na karmienie ale wieczór mieliśmy dla siebie.
za to w dzień b.mało śpi, zabawiamy go, tulimy się.
nie chce robić sobie drzemek, tzn ma takie na 15 minut
Hehe u nas tez dzis pierwsza noc w jednym lozku zaliczona, bo Mateusz byl starsznie marudny i caly czas ulewal. Co zjadl to zwracal i juz mialam dosyc wstawania. Wzielismy go do srodka i cala 3 spala jak zabita

Mati w dzien tez ma aktywacje.

Cytat:
Nadia śpi wszędzie i w każdych warunkach , ostatnio zauważyłam że ma okres czuwania od 22 do 24 i potem znowu śpi do rana

kolba śliczna malutka

a inne mamusie czym smarują dzieciaczki po kąpieli ??

podziwiam cię bo ja jak karmię jednym cyckiem to z drugiego też mi leci w nocy przemokły mi wkładki z belli i cała piżama zalana, więc na razie ze stanikiem się nie rozstaje

ja chyba bym uschła jakbym miała nie pić, normalnie w buzi mam jak na saharze

pępuszek u nas jeszcze jest ale to za wcześnie żeby odpadł

Mateusz tez ma caly czas ropiejace jedno oko i przemywamy je sola fizjologiczna.

Cytat:
kochane dziękuje za rady najpierw spróbuje z mlekiem a potem rumianek
masaż oczka robimy

castia moja też nie cierpi przebierania i zmiany pieluch, tylko wtedy słychać że żyje

a jak sobie radzicie z czkawkami ?? czekacie aż sama przejdzie czy jest na nią jakiś sposób

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

przypomniało mi się o co chciałam się jeszcze zapytać, czy czeszecie już główki niemowlaczków ??
Czkawka jest bardzo czesto i ponoc sposob na nia to przystawic do cyca. Ja przystawialam i chyba pomagalo.

Czeszemy, bo inaczej zrobi sie ciemieniucha.
Stary 2011-03-11, 13:16   #136
Montii
Zakorzenienie

Fabek też jak w brzuchu tak teraz ma czkawki. W nocy to się z nich cieszę bo on zasypia szybko przy czkawce

a w dzień daje cycka, no i czytałam żeby dmuchnąć dziecku w buzię ale nie próbowałam

ja też czeszę główkę

[LEFT]
Stary 2011-03-11, 13:27   #137
diatoma
Zadomowienie

Wanilia mam pytanko, czy zdążył ci odejsc czop?? bo ja mam brac ten fenoterol do wtorku, a dzis jest 36+1 czyli zaczelam 37tc i czop mi odszedl i jestem troche w strachu czy do wtorku wytrzymam. bo w srod e po wizycie mialam szyjke tylko na 0,5cm. i jakies tam rozwarcie. ide dzis prywatnie na wizyte ale dopierow ieczorem, a do tego czasu zwariuje!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:31   #138
wanilia83
Zadomowienie

diatoma wydaje mi się że czop odszedł mi w dzień porodu tzn zauważyłam że zwiększyła mi się ilość śluzu, tylko był innej konsystencji (takie coś budyniowate) i sama nie wiem czy to był czop czy nie

Stary 2011-03-11, 13:36   #139
Montii
Zakorzenienie

Mnie czop odszedł razem z wodami...taki czerwony.
a wcześniej 2-3 dni przed miałam gęsty śluz..

diatoma a ten czop to podbarwiony krwią był? Bo jak nie, to czasem odchodzi 2-3 tyg przed... bo z krwią to oznacza ,że poród nastąpi w ciągu ok 24 h.

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 14:17   #140
patrycja_22
Rozeznanie

kolba śliczna Twoja malutka

Mój czop odszedł w dzień porodu taki właśnie krwisty a tydzień wcześniej codziennie po trochu odchodził taki przezroczysty gęsty.

Mój Alan też nie lubi się przebierać ale za to uwielbia kąpiel...raz to nam usnął nawet
Ja też na oczka używam sól fizjologiczną.

Kurde dziewczyny jednego cycka mam trochę większego niż drugiego muszę teraz kombinować, którym karmić tak żeby mi się wyrównywały. Staram się karmić na zmianę ale w tym jednym mam i tak więcej mleka

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:11   #141
mokra6
Zadomowienie

Question Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Mojej małej łzawi strAsznie oczko i dzis jak była lekarka z położną to kazała przemywac sola fizjologiczna i masowac.
Pepek odpadł nam wczoraj, tzn. w 8 dobie- szybko chyba co nie?
Ja też biorę Lilianke do nas do łóżka jak w nocy karmię i już potem nie przenosze jej do łóżeczka, bo nie mam sumieniA i zresztą z nami lepiej śpi.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:29   #142
izunia233
Zadomowienie

Jok3 i mokra a czym pielęgnowałyście pępuszek?

Położna mówiła, że jak się karmi piersią to należy pamiętać, że jak karmimy np z prawego cyca, dziecko zje wszystko i dajemy mu lewego i nie zje do końca to następne karmienie zaczynamy od niedokończonej piersi, w tym przypadku od lewej.

Mam nadzieję, że moje rady w czymś pomogą

Stary 2011-03-11, 15:56   #143
Jok3r
Zadomowienie

Ja przecieralam Leko czyli tymi nasaczonymi spirytusem gazikami, a pod koniec jak juz wisial to Oktaniseptem, bo silniejszy i na drugi dzien pepek odpadl
Stary 2011-03-11, 16:28   #144
Tity
Zakorzenienie

Dziewczyny w jakiej temp kąpiecie maluchy? Mój się drze niesamowicie i nie wiem co zrobić, żeby polubił kąpiele...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 16:30   #145
Jok3r
Zadomowienie

Mateusz jest troszke zmarzlakiem, wiec woda jest w granicach 35 stopni czasem ciut wiecej, lub mniej, zalezy jak sie mezowi wleje. I do tego mamy taka dmuchawe, zeby po wyjeciu z wody nie bylo mu zimno, wiec w kuchni jest jak w saunie
Stary 2011-03-11, 17:22   #146
diatoma
Zadomowienie

Montii nie byl z krwia, ale czeos takkiego w zyciu nie widzia lam. a jak z biustonosazami wam wyszlo, bo jajutro chce kupic tylko nie wiem co z rozmiarem, ile wiekszy

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 17:35   #147
Mirabilka
Zakorzenienie

o właśnie napiszcie o cyckonoszach - bo mi biust zaczyna rosnąc cholernie i mam też 80E kupione w H&M i było miejsce a teraz już nie ma ....

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 18:01   #148
emila28101987
Rozeznanie

U nas pepuszek juz odpadl i kladziemy Filipka na brzuszku - slodkoo wtedy wyglada

Dzisiaj bylismy u lekarza bo Filip dostal wczoaj kataru.. kicha i nosek sieciagle zapycha i zle mu sie oddycha.. a rano wydobylismy takiego wielkiego zielonego glutka ze nie wiem gdzie on sie zmiescil.. No ale okazalo sie ze ten katar to nic groznego, czasem pojawia sie w pierwszych tygodniach bo nosek sie oczyszcza takze sie uspokoilam bo myslalam ze sie przeziebil..

Dzis spalam w staniku i dzis mam chyba odparzone cycuchy na otoczce pojawily mi sie krosteczki ktore podchodza woda...boooli to
teraz ubralam tylko luzna koszulke niech sie wietrza
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:48   #149
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Mateusz jest troszke zmarzlakiem, wiec woda jest w granicach 35 stopni czasem ciut wiecej, lub mniej, zalezy jak sie mezowi wleje. I do tego mamy taka dmuchawe, zeby po wyjeciu z wody nie bylo mu zimno, wiec w kuchni jest jak w saunie
my kąpiemy w 36 i tez mamy taka dmuchawe i jest ciepelko, pozniej mlody lezy z siusiakiem i wietrzymy pupe

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Montii nie byl z krwia, ale czeos takkiego w zyciu nie widzia lam. a jak z biustonosazami wam wyszlo, bo jajutro chce kupic tylko nie wiem co z rozmiarem, ile wiekszy
ja kupilam przed porodem i tyle co w szpitalu sie przydal bo juz lezy w szafie..za maly..a jak cisnie... ;/

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
o właśnie napiszcie o cyckonoszach - bo mi biust zaczyna rosnąc cholernie i mam też 80E kupione w H&M i było miejsce a teraz już nie ma ....
wiesz co ja kupilam sobie do karmienia w h&m i tyle mam mleka ze biustonosz to byla dla mnie meczarnia!!

zamowilam sobie na probe ten:

i jestem zachwycona! za tak niska cene super jakosc, biust mi podtrzymuje super, nic nie gniecie, moge w nim spac, nie uciska, no super takze jestem zadowolona rozmiar dobralam na oko i trafilam bo są podane w cm mniej wiecej

poczekam jeszcze z 2 tyg i kupie jeszcze innne u tego sprzedawcy

u nas znowu zasnal w lozeczku jak fajnie
ale w nocy/nad ranem biore go do siebie i tak.

[LEFT]
Stary 2011-03-11, 20:36   #150
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

na czkawkę najlepiej dac cos do popiciacyca albo nawet wody przegotowanej w butelce.Moja córcia miała bardzo często czkawkę,jakoś przzwyczailismy się do tego stanunawet nie wiem kiedy ustapiła

co do tego przebierania i wariacji dzieciaków
moja córka uwielbiała się przebierać .. i tak jesj zostało do dziś.3 lata i codziennie rano dylemat co ubrać do przedszkola.Takze może niech lepiej sobie płaczą te wasze dzieciaczki

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości