![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Różności z lasu
Mi podoba się druga, fajny pomysł z tymi rureczkami
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ze względu na kolory ostatnia jest moją faworytką. Ciekawy pomysł na zakończenia swoją drogą- wszyscy wklejają zwykłe metalowe, a tu coś innego. To taki celowy zabieg, czy brak materiałów- czyli innymi słowy potrzeba matką wynalazku?
![]() Kurczę, wszędzie widuję teraz te szydełkowe bransoletki, ja też chcę! A nie ma koralików do pracy ![]()
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Świetnie Ci poszło - bransoletki bardzo udane
![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi się podobają Twoje koralikowe prace, choć wielką fanką tej drobnicy nie jestem. Najfajniejsze chyba kolczyki z kółek- mogłabym nosić (noo, może w innym kolorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za miłe słowa. Na razie więcej szydełkowych nie zrobiłam. Skupiłam się na naszyjnikach
![]() Cytat:
![]() A oto dwa naszyjniki w pełnych słowa znaczeniu i zawieszka kamienna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
To reszta zdjęć. Dziś miałam problem z wyborem, więc wstawiam całą masę. Swoją drogą kolczyków już mi się nie udało zrobić, bo chmury zbyt gęste nadciągnęły. Kiepsko się teraz fotografuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Super ten pierwszy wisior
![]() A ja właśnie nawlekam koraliki na bransoletkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Pierwszy i drugi super. W drugim mi się bardziej podobają kolory i forma, taka ciekawsza. A trzeci mi się nie podoba ze względu na połączenie kolorystyczne... Co do koralików, no mam nadzieję, że już za chwilę dojdą i będę szaleć
![]()
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Pierwszy naszyjnik świetny
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Przepiękne te naszyjniki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Mnie też najbardziej zielony kolorek urzeka
![]() Aniu, czy to już z nowych koralików? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dziękuję bardzo za miłe słowa i za szczere opinie (na temat kolorystyki w ostatnim wisiorku
![]() Aniu, nie to jeszcze nie z nowych. Jedynie ten ostatni kamyk ma ten żółty kolorek z nowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Dwie pracki w AC:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Kilka gwiazdkowych prezentów:
Edytowane przez onaania Czas edycji: 2012-01-26 o 07:53 Powód: poprawa zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Jakie śliczności
![]() ![]() Bo ja niestety w dużej mierze z gotowców korzystam, czasem coś zmodyfikuję po swojemu, ale jeszcze długa droga przede mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Przedostatnie koralikowe trój-kolce bym Ci ukradła! Mniam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Naszyjnik, który Ci się podoba, zrobiłam dla mamy. Punktem wyjścia były te dwa czerwone korale bamboo. Mają cudowny głęboki czerwony kolor, choć za czerwienią nie przepadam generalnie. Aniu, te kolczyki miały być wisiorem z 6 trójkątów. Ale tak mi się zszyły i ułożyły i je polubiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Widzę w tym swoim wątku straszny bałagan technikowy, ale cóż zrobić, na razie jest jak jest. Koraliki lubię i mogę wciąż sobie na nie pozwolić, srebro AC lubię bardziej, ale na razie wstrzymuję się z inwestycjami w tej kwestii...
Dziś znów będzie mieszanka. Na początek dwie pary kolczyków, które zrobiłam sobie na sobotni bal karnawałowy. Pierwsze gronka podwieszone na młotkowanym i lutowanym kółku, drugie art clay z dawno przygotowanych muszlowych form. Faktura ma przypominać morskie fale i piasek, ale efekt nieco odbiega od założeń projektowych ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Zdjęcia, które nie zmieściły się w poprzednim poście:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Genialne prace
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Sama nie wiem, co piękniejsze (bo piękne to z całą pewnością jest wszystko): czy AC czy te cudne plecionki???
![]() ![]() ![]()
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Gosiu, dziękuję Ci bardzo, choć przesadzasz oczywiście z genialnością. Sama wiem, co robię
![]() Niko, miło mi, że wciąż tu zaglądasz i cieszę się, że moje drobiazgi Ci się podobają. Zaczynam czuć się odrobinę sfrustrowana, bo wciąż waham się w kwestii otwierania działalności. Jakoś tak nie chcę nic sprzedawać przed otwarciem, a ile pieniędzy wisi na mojej korkowej tablicy i leży w szufladach biurka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo. Bez DG boję się sprzedawać, bo narażałabym się nie tylko na odpowiedzialność karną i karno-skarbową, ale też musze liczyć się z zamknięcie drogi do zawodu- sędziowie, adwokaci, radcy prawni, doradcy podatkowi etc. muszą być niekarani. Natomiast zakładanie DG- ciężka sprawa, bo są miesiące, kiedy coś się zrobi i coś się sprzeda, natomiast w czasie sesji itp. już czasu nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Piękne te sznury koralikowe i gronkowe kolczyki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Ja się tak pocieszam, że już raczej nie będę miała rzeczy, które mi na dłużej przeszkodzą w robieniu. Po studiach jestem już nie wiem ile, dzieci mam 3, najmłodszy ponad 3 lata i już jest w przedszkolu, raczej więcej nie planuję, jedynie domowa robota. Mam z reguły sporo czasu. Chyba wiosną podejmę jakieś konkretne kroki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
A możesz pokazać jak przystosowałaś tę tablicę korkową? Bo muszę coś na sobotę wymyślić, żeby powiesić kolczyki na kiermaszu rękodzieła (będę się cieszyć jak cokolwiek pójdzie, bo kiermasz na totalnym za***, czyli tam, gdzie wrony nawet nie zawracają, tylko nie dolatują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
To może Ci króciutko opiszę, bo tablica jest ciut nietypowa, sama ją dawno dawno temu robiłam z pociętych korków od wina, ale spokojnie może być kupna. Po prostu wstrzeliłam w nią takie podkówkowe gwoździki, tak nie do końca, że można zahaczyć bigiel o niego, a sztyfty po zrobieniu dziurki w korku wpycham po prostu. Teraz sobie myślę, że może korkowa tablica jest za płytka, żeby to zrobić? Ja mam akurat taki tapicerski przyrząd do wstrzelenia tych zaczepów, ale ostatnio nie chciało mi się go wyjmować i po prostu młotkiem przybiłam zagięty posrebrzany drucik i tak samo dobrze działa. Jeśli jednak koniecznie chcesz zdjęcie, to mogę cyknąć z lampą błyskową, pewnie będzie kiepskie, ale przynajmniej zobaczysz jak się kolczyki prezentują.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Ooo zrób fotkę jak możesz, bo też jestem ciekawa jak to wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Ok, się robi
![]() Oto tablica i mocowanie kolczyka na biglu i sztyfcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
O kurka, świetna, a efekt korków robi swoje
![]() Ja myślałam, żeby powciskać pinezki i ponawlekać np. żyłkę i dopiero za tę żyłkę powtykać kolczyki. Gotowe ekspozytory niestety są małe- w sensie wysokości, bo co mi z tego, że mogę wetknąć w nie 40 par kolczyków, jak jedne będą i tak leżeć na stole, a bigiel będzie wisieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.