|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Obozy MAJORKA, IBIZA, MALTA 2011 - Steja
Cytat:
.my trzy jedziemy w terminie 3-16.07. a mogłabyś napisać coś o sobie, jeśli byś się zdecydowała też na ten termin?
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Nie byłam nigdzie z tych trzech ale mogę dużo powiedzieć o tym biurze. Nie polecam ci z niego jechać. Była rok temu i to był kabaret ;/
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Na poczatek kadra: Wyobrażacie sobie sytuację , gdzie z w kadrze znajduje się katechetka razem z kobietą , która myśli tylko o imprezach itd. ? Ja tak miałam. Nie dość, że nie mogły się dogadać to jeszcze nas mieszały w swoje interesy. Trzeba było wrócić do 23 do ośrodka (ponieważ tak chciała katechetka a kierowniczka nie lubiła tej od dyskotek więc było jak chciała katechetka) . Przydzielili mnie właśnie do tej katechetki z grupy i nie wolno nam było się oddalić bo jak mówiła, zaraz wszystkie paragrafy pokazują jej się przed oczami a ona nie chce iść do więzienia . Kiedy o 21 byliśmy na dyskotece moją kuzynke rozbolała głowa i chciała pójść sobie na plaże . Kat. pozwoliła jej na 15 minut i to kazała jej iść z kolegą bo sie bała. nie mineło 15 minut a ich nie było i zaczeło sie latanie po dyskotece i krzyk, że Agi jeszcze nie ma ! Gdzie Aga ?! Cały obóz poruszyła bo jej nie było a ona sobie za chwile przyszła spokojnie i nic sie nie stało.
Drugą rzeczą jest oszukiwanie przez biuro . Miałam wycieczkę do Danii i w tym było safari . Jak się okazało w Dani Wycieczka polegała na : przyjeździe do Danii , przejście jej prędko bo czas (nie mogłam nawet porobic zdjęć, poczuć , że jestem w tej Danii i pooglądac to wszystko a już mieliśmy isć a co najgorsze - NIE BYŁO WYCIECZKI DO SAFARI - JAK SIE OKAZAŁO BIURO NIE DAŁO PRZEWODNICZCE TAKIEJ WIADOMOŚCI, ZE MA BYC COŚ TAKIEGO . I ostatnia rzecz: komunikowanie się z innymi obozami. Przyjechał obóz sportowy - czyli jak sie domyslacie sami chłopcy . Była taka akcja, że do innych dzieczyn zaczeli oni gadać- po prostu przyszli pod nasz domek i zaczeli coś tam gadać. Później nasza kierowniczka jak było ciemno podeszła do nich i wyprawiła im kazanie czy oni nie widzą , że my jesteśmy takie młode i wgl. (byli od nas max. 2 lata starsi) . Zakazała im zbliżać się do nas i kiedy po kilku dniach siedzieli na huśtawkach jeden powiedział kolezance zebyśmy podeszły do nich - my idziemy a kierowniczka specjalnie zaczęła krzyczeć , że idzemy na miasto - czy to nie smieszne ? ;/ Osobiście straciłam 2 tyg. życia. Na pewno sa jakies obozy inne na Ibize nie z tego biura.. ta wycieczka , na której byłam już jej nie ma - pewnie bylo tak dużo skarg . Ibiza u nich jest nowa więc nie wiadomo co w trawie piszczy;/ |
|
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lungo była ze Steji na Majorce i u niej nie było tak źle .zresztą wiele w miarę pozytywnych opinii o tym biurze słyszałam .zresztą i tak już nie zrezygnuję, bo mam zarezerwowany termin xd.
![]() Edytowane przez Responsive95 Czas edycji: 2011-03-30 o 20:37 |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Nie oceniałabym biura po kadrze, jaka była na obozie. Wszędzie może Wam się trafić katechetka, imprezowiczka albo inne mniej lub bardziej normalne osoby. Gorzej z niedotrzymaniem planu wycieczki...
Szczerze mówiąc trochę kiepsko mają z organizacją, ale to już wcześniej pisałam, żebyście się nie nastawiały na zwiedzanie. Mimo to polecam Steję, bo ciężko znaleźć Majorkę, Ibizę czy Maltę poniżej 2500zł
Brak podpisu. Za to jest Blog ![]() A na nim ostatnio Wycofywane produkty Essence Wycofywane produkty Catrice Nowości Catrice Edytowane przez Lungo Czas edycji: 2011-04-03 o 19:02 |
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie, ciężko znaleźć... nawet nie w tej cenie, ale w ogóle.
na Majorkę inne, które widziałam, to jedynie z Warszawy samolotem, więc nie ma szans (Śląsk a Warszawa? jeśli byłabym pełnoletnia to ujdzie, ale nie jestem, więc ktoś musiałby ze mną jechać do W-wy, wracać, jechać po mnie za 2 tyg. i znowu wracać ). nie ukrywam, że rodzice nie skąpili mi na obóz - mama mówiła, że bez sensu jechać tyle autokarem i już lepiej samolotem (ok. 3000 zł), no ale co zrobić, jeśli nie ma, a ja chcę jechać? . zresztą znacznie bardziej się opłaca samolotem, bo ani nie jest to takie męczące, (a raczej w ogóle nie jest?), ani ta cena nie jest jakaś wydumana - nie dość, że zawiera bilet, to jest jeszcze więcej noclegów, bo przecież przy jeździe autokarem wychodzi powiedzmy to 8 dni w hotelu, a samolotem 14.z Ibizy tym bardziej, ja osobiście żadnego innego obozu na Ibizę nie widziałam .
|
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na początku myślałam o Bułgarii ale niestety wylot był z Katowic a ja właśnie tam mam dalej niż do Warszawy.. a z Warszawy nie było ;/ A do W-wy nie byłoby u mnie takiego problemu jechać .. no ale w końcu jest ta Majorka W następnym roku może samolotem się wybiorę a teraz jeszcze ten autobus przemęczymy
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.przemęczymy jakoś, przemęczymy .zresztą Monte Carlo, Barcelona i Paryż to cudowne miasta i chociaż w tych 2 pierwszych byłam, to z chęcią się znowu wybiorę .
![]() Edytowane przez Responsive95 Czas edycji: 2011-04-01 o 20:47 |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Patrzyłam właśnie na tą ofertę z ok-tours ale w końcu i tak zrezygnowałam bo koniecznie chciałabym wtedy do tego Istambułu jechać a niestety nie mogłabym bo tam potrzeba wizy, którą uzyskuje się posiadając paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty odlotu stamtąd a mi się niestety kończy w tym roku w grudniu ( czyli byłoby 5 miesięcy) a rodzice wyrobią mi nowy dopiero w przyszłym roku. Zresztą jak już będę mogła za rok to chyba Turcję wybiorę a nie Bulgarię. Bo pierwsza myśl to ta Turcja właśnie była. Tak czy inaczej, w końcu wybrałam Majorkę no i trudno ![]() Ja w Monte Carlo i Paryżu nie byłam. Tylko w Barcelonie na razie więc tym chętniej pojadę
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.oo, szczerze powiedziawszy też myślałam nad Turcją, ale w końcu Majorka jednak . wybór padł po przewertowaniu kilku/kilkunastu forów internetowych , ale tam pewnie też się kiedyś będę chciała wybrać."no i trudno"? chyba dobrze, hehe .
|
|
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja jeszcze w tym roku będę miała w paszporcie zdjęcie jak miałam 5 lat Mało podobna teraz jestem ale paszport ważny - a to jest najważniejsze. ![]() Co do wyboru miejsca to jak widać mamy podobny gust ![]() Pewnie że dobrze To "no i trudno" znaczyło że klamka zapadła i koniec Ale kurczę, już się nie mogę doczekać wakacji. ;p |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
ahh, u mnie jeszcze tylko egzaminy gimnazjalne jakoś przelecą i będzie luz
. a teraz jeszcze wolne 3 dni rekolekcji xd."wakacje, znów będą wakacje..."
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Ja tego 9 bede a Kole bo sie przedostałam do następnego etapu
A więc jak by to cię interesowalo mozesz wpasc do muzycznej w swoim mieście
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na którą godzinę tam masz? Wiesz już coś? ![]() Cytat:
Ale to na szczęście tylko próbne ![]() Trzymam kciuki za Twoje egzaminy ![]() ".. na pewno mam rację, wakacje będą znów!" xD |
||
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Ja będe jutro w Kole od 10 do 15
Wpadnij jak bedziesz miala ochote
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, cos nam nie wyszlo to spotkanie ale ty chyba tam stalas pod muzyczna tak mi sie wydawalo i potem tam znowu pobieglam ale ciebie juz nie bylo
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm, dość długo tam stałam, jakbym wiedziała że wrócisz to bym została, kurczę. No ale trudno i tak się chyba kiedyś zobaczymy nie?
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale trudno, sorki ze nie wypalilo
|
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam Wiedziała pewnie bo jak tam poszłam to pytałam się jej o ten konkurs a potem jak wszyscy wyszli to też z nią chwilkę gadałam, może dlatego pamiętała gdzie poszłam. No coś Ty, przecież się jeszcze poznamy Zresztą może będzie jeszcze jakaś okazja po drodze .. Szkoda że wcześniej się numerami nie wymieniłyśmy albo że się nigdzie na żadnym zdjęciu nawet nie zobaczyłyśmy bo trochę trudno tak było Alee w sumie to już się zobaczyłyśmy na żywo, tylko bez świadomości kto jest kim : D
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to już jakiś czas temu miałyśmy się powymieniać (z Magdą też ) fb, nk czy co tam jeszcze innego jest Nie nalegam ale w sumie czemu by nie
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

.

.
). nie ukrywam, że rodzice nie skąpili mi na obóz - mama mówiła, że bez sensu jechać tyle autokarem i już lepiej samolotem (ok. 3000 zł), no ale co zrobić, jeśli nie ma, a ja chcę jechać?
.