|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II
ja znalazłam taką stronę ze zdjęciami:
http://www.vichyconsult.pl/communs/l...cellulitu.html Wg tej strony to mam drugą fazę, a wg tych opisywanych, co podałyście wcześniej to nie wiem... Bo widać jak stoję (zwłaszcza w pełnym słońcu brrrr...) ale jak siedzę, czy leżę to nie widać, Więc by chyba wynikało, że między pierwszą, a drugą... sama już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
to ja pewnie bede miala 2, choc z tylu jest go wiecej niz z przodu. z tylu ten tluszcz to w ogole jakis obwisly jest czy co
![]() ![]() zaraz siadam na rower ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
to ja mam tak po wewnętrznej stronie ud - najwięcej tłuszczu i najgorszy cellulit i za cholerę nie wiem jak się tego pozbyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Witajcie, mam 22 lata, jestem szczupła (53 kg przy 172 cm), walczę z cellulitem od ponad miesiąca i.. niewiele się dzieje, jeśli o sam cellulit chodzi. Moje działania obejmują:
- krótki, kilkuminutowy masaż bańką chińską na każde udo, codziennie po kąpieli - serum antycellulitowe eveline - naprzemienne prysznice - kapsułki na cellulit i na poprawę krążenia (bo z tym też mam problem) Staram się dbać o dietę, pić dużo wody i zielonej herbaty, od dziś włączyłam treningi. Mimo to mam olbrzymią motywację, bo zabiegi, które do tej pory stosowałam, nie pomogły mi w kwestii cellulitu (jeszcze nie ![]() Wytrwałości, dziewczyny!
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() co do tych zdjec to ja mam 2 stopien ![]() No trudno jaki jest taki jest nie zmienia to faktu ze trzeba sie go pozbyc :P
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Ja chyba tez mam 2
![]()
![]() |
#128 |
BAN stały
|
a ja znalazłam fajny profil na Facebooku na temat cellulitu. Jeśli ktoś zainteresowany to na PW podam linka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Ja zauważyłam cellulit dziś przymierzając nowe krótkie spodenki biegowe. Moje uda wyglądają tragicznie
![]() Od razu zakupiłam jakieś błoto Tołpy i jak tylko wrócę z treningu zawinę się w nie na pół godziny ![]() I właśnie pytanie do Was, jaki zabieg polecacie? Na próbę w pierwszym tygodniu kwietnia udaje się na Liposhock efekty opisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() moja siostra była na mezoterapii bezigłowej kilka razy i efekty były, bo moja reakcja na basenie była 'Ewka, Twój tyłek jest taki... super jest, no!' kurcze, efekty super. sama chyba sobie zafunduję takie zabiegi jak odłożę troszkę pieniędzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
ja w ten weekend nabilam kalorii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
No ja to mam 3 dzień już wyrzuty sumienia, bo koleżanka mnie na kawę i ciastko wyciągnęła do cukierni :P Co prawda nie przytyłam, a nawet schudłam, ale mam przez to czarne wizje powiększającego się paskudztwa na moich nogach :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Jeżeli mogę to się dołączę do Was Walczę z Tym ............ już od urodzenia synka czyli od 5 lat , u mnie przyczyną sa przede wszystkim hormony (ciąża , karmienie teraz leczenie) Leków wyeliminować nie mogę i mam tego efekty na nogach ![]() Po przyjrzeniu waszych linków widzę że mam obecnie 2 stopień (tzn widoczny gdy stoję gdy siedzę i leże to nie). Walczę standardowo (czyli ćwiczenia 2x dziennie po 30 min, basen raz w tygodniu, jedzenie i balsamy, peeling kawowy). Robię dość systematycznie, gdy ostatnio z powodu wypadku na nartach przez 5 tygodni nie mogłam ćwiczyć, od razu na nogach było to widać. Nie chce chudnąć (ważę 52kg przy 164cm w moim wieku nie chce mniej) Ostatnio znalazłam reklamę bielizny antycellulitowej i zaczynam zastanawiać się czy warto, nie bardzo w to wierze, ale nie mam nic do stracenia ![]() Spotkałyście z takim cudem (wiem to brzmi naiwnie, ale koleżanka używa i jest zachwycona sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe na jak długo efekt się utrzymuje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
I cały czas jest fajne? Smaruje się jakimś antycellulitowym cały czas? Uprawia jakiś sport?
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- O matko, sprawdziłam ceny. ![]() Daruję się. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- " Mezoterapia bezigłowa nieinwazyjny medyczny system do zwalczania cellulitu, redukcji zmarszczek oraz odmłodzenia skóry. Każdy zabieg trwa ok. 30 minut. Aby osiągnąć rezultaty należy przeprowadzić serię 10 zabiegów. Więcej o Mezoterapii Bezigłowej >>
Masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Od kilku dni smaruję się Vichy Cellu Destock i uda wydają się jakby bardziej napięte, a na pewno wygładzone. Myślałam, że to tylko złudzenie ale mama też mi powiedziała, że cellulit jakby mniejszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
a mi sie Vichy Cellu Destock walkowal na nogach...wrrr chyba najgorszy szit jaki mialam ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
A ja miałam próbkę tego vichy i był nawet fajny...tzn skora po nałozeniu była napieta...za drogi jak dla mnie wiec nie wiem jak efekty na dłuzsza mete.
U mnie po weekendzie tragedia...zero cwiczeń, masazu a do tego dieta lezała :/ słodycze poszły w ruch, pizza a do tego %... ![]() Ale dzisiaj juz koniec...zaczyna sie nowy tydzien i ostro biore sie do pracy...dzisiaj siłownia a jutro moze rozpoczne sezon biegania ![]()
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bede musiala kupic sobie spodnie dresowe i wyciagne TZ na bieganie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, muszę Wam polecić przecudowne mydło!!! Nigdy nie lubiłam kostek, ale to mydło pokochałam. Jest z algami, ma peelingujące drobinki, znakomicie wygładza i przyrzekam, że ujędrnia. W połączeniu z syrenką to po prostu rewelacja. Firmy nie znam, trafiłam na nie przez przypadek w jakiejś drogerii (chyba Natura), było tanie, więc kupiłam. Muszę się przyjrzeć innym kosmetykom z tej firmy, wydaje mi się, że to będzie strzał w 10-tkę
![]() http://www.barwa.com.pl/_pl/kosmetyki_talia_fitness.php Mówię o tym wyszczuplająco–masującym z dodatkiem naturalnych alg szaro–złotych. O, znalazłam na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1
Grunt to lubić siebie i się nie poddawać ![]() Jest nieźle: 66,5 CEL -> idealne 60 wciąż czekam na list z Hogwartu ![]() Edytowane przez Cirilla Czas edycji: 2011-03-21 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Od dziś zaczęłam swoją walkę z cellulitem. Nie zauważałam go, ale ostatnio jak przymierzałam spodnie w przymierzalni, doznałam szoku. Moje uda mają kilka grudek i są bardzo napuchnięte:/.
Dlatego podjęłam walkę i wierzę w efekty. Jeżeli chodzi o dietę, to rezygnuję z białego pieczywa, kupiłam jakieś chrupkie, razowe, całkiem smaczne. Słodyczom również mówię nie, tak samo napojom gazowanym no i postaram się ograniczyć kawę. Będę unikać smażonego i fast foodów. Postaram się pić więcej wody (2 litrów na pewno nie dam rady). Po ćwiczeniach nic już nie jem. Przydałyby się owoce i warzywa, ale tu jest problem- nie lubię. Wiem, dziwna jestem, ale no cóż, nie potrafię się przemóc. Jeżeli chodzi o ćwiczenia, ćwiczę godzinę na orbitreku. Zamierzam tak codziennie jeździć, no, może z jednym dniem wolnym. Wkrótce również zacznę biegać 2 albo 3 razy w tygodniu, czekam na odpowiednią pogodę. Przed ćwiczeniami smaruję się kremem antycellulitowym. Jestem po peelingu kawowym i naprzemiennym prysznicu. Muszę uważać, bo mam skórę wrażliwą i pękają mi naczynka :/. Dlatego nie będę korzystać z baniek chińskich. Oby tylko motywacja nie spadła. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Ja też mam skórę naczynkową i bałam się masażu bańkami chińskimi, ale robię to dość delikatnie i szczerze powiem, że nic złego się nie dzieje. Jedyne co to małe siniaki(?), które znikają po góra dwóch dniach. Masażystka, poradziła mi, żeby po prostu nie zasysać mocno skóry i rozgrzać ją oliwką i masażem dłońmi przed użyciem baniek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Wykupiłam serie zabiegów mezoterapii bezigłowej czy jakoś tak na gruponie. Zapisałam się te zabiegi będę miała dopiero po zabiegu liposhock zobacze które są lepsze
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- A co do smarowideł to ja stosuje kriogel z colistara, na uda, a na resztę krem ujędrniający clarinsa ale ten kriogel to jest masakra sotsuje go tylko rano bo wieczorem nie mam serca się tak katować, po nasmarowaniu robi się lodowato zimno tak jakbym miała lód przyłożony na nogach po chwili przestaje a potem jest kolejny atak lodu brrrrr. Ale efekt nie powiem jest od razu w sumie się nie dziwię po takim szoku dla skóry ![]() A i jeszcze zaczęłam się obkładać maską na celulit z tołpy - takie błoto ale ładnie pachnie nakłada się na ciało a potem owijam się folią taką bezbarwną wytrzymuje 30 minut i zmywam. Przed nałożeniem tego błotka robie peeling jakiś taki Geo coś tam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Ja się też zastanowię chyba nad mezoterapią... Ale to chyba dopiero na przyszły rok uda mi się na nią uzbierać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Też bym była chętna na mezoterapię ale jak na razie nie mam na to kasy.
Zobaczymy jak domowe sposoby sobie poradzą. ![]() Ja na razie dużo gadam a mało robię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Ja niestety od tygodnia ostro choruję, kaszel, katar, gorączka, a mój karnet na fitness czeka... Mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia będę mogła chodzić, bo moja waga przeraża bardziej niż Paranormal Activity.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.