WALKA Z CELLULITEM cz. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 15:44   #121
Kirakishou
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II

ja znalazłam taką stronę ze zdjęciami:
http://www.vichyconsult.pl/communs/l...cellulitu.html

Wg tej strony to mam drugą fazę, a wg tych opisywanych, co podałyście wcześniej to nie wiem... Bo widać jak stoję (zwłaszcza w pełnym słońcu brrrr...) ale jak siedzę, czy leżę to nie widać, Więc by chyba wynikało, że między pierwszą, a drugą... sama już nie wiem
Kirakishou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 18:54   #122
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

to ja pewnie bede miala 2, choc z tylu jest go wiecej niz z przodu. z tylu ten tluszcz to w ogole jakis obwisly jest czy co

zaraz siadam na rower
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 19:36   #123
Kirakishou
Raczkowanie

to ja mam tak po wewnętrznej stronie ud - najwięcej tłuszczu i najgorszy cellulit i za cholerę nie wiem jak się tego pozbyć. Z tyłu i z przodu lepiej to trochę wygląda...
Stary 2011-03-18, 22:12   #124
Młoda kobietka
Raczkowanie

Witajcie, mam 22 lata, jestem szczupła (53 kg przy 172 cm), walczę z cellulitem od ponad miesiąca i.. niewiele się dzieje, jeśli o sam cellulit chodzi. Moje działania obejmują:
- krótki, kilkuminutowy masaż bańką chińską na każde udo, codziennie po kąpieli
- serum antycellulitowe eveline
- naprzemienne prysznice
- kapsułki na cellulit i na poprawę krążenia (bo z tym też mam problem)
Staram się dbać o dietę, pić dużo wody i zielonej herbaty, od dziś włączyłam treningi.
Mimo to mam olbrzymią motywację, bo zabiegi, które do tej pory stosowałam, nie pomogły mi w kwestii cellulitu (jeszcze nie ) ale wspaniale poprawiają miękkość, elastyczność skóry, jej ujędrnienie i moje samopoczucie.
Wytrwałości, dziewczyny!
Stary 2011-03-19, 08:03   #125
madziasNS
Raczkowanie

Czesc

co do tych zdjec to ja mam 2 stopien Z tego co zauwazylam to roznie dziela te fazy jedni na 4 inni na 3 a kiedys nawet spotkałam sie z 5 ale wtedy to juz wogole nie wiedziałam jaki mam :P

No trudno jaki jest taki jest nie zmienia to faktu ze trzeba sie go pozbyc :P
Stary 2011-03-19, 09:24   #126
Kirakishou
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
No trudno jaki jest taki jest nie zmienia to faktu ze trzeba sie go pozbyc :P
Święte słowa
Stary 2011-03-19, 13:02   #127
Minimaksi
Raczkowanie

Ja chyba tez mam 2

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 13:51   #128
ilkas
BAN stały

a ja znalazłam fajny profil na Facebooku na temat cellulitu. Jeśli ktoś zainteresowany to na PW podam linka.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 16:29   #129
Zeja
Raczkowanie

Ja zauważyłam cellulit dziś przymierzając nowe krótkie spodenki biegowe. Moje uda wyglądają tragicznie .

Od razu zakupiłam jakieś błoto Tołpy i jak tylko wrócę z treningu zawinę się w nie na pół godziny . Dodatkowo ponieważ mocno chudnę zakupiłąm Clarins Lift-Fermete, panie konsultantki w dauglasie namawiały mnie na nowość sisley ale 620zł to wolę wydać na jakiś zabieg.

I właśnie pytanie do Was, jaki zabieg polecacie?
Na próbę w pierwszym tygodniu kwietnia udaje się na Liposhock efekty opisze
Zeja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 19:50   #130
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Zeja Pokaż wiadomość

I właśnie pytanie do Was, jaki zabieg polecacie?
Na próbę w pierwszym tygodniu kwietnia udaje się na Liposhock efekty opisze
koniecznie kochana powiedz nam co i jak jak już będziesz po zabiegu.

moja siostra była na mezoterapii bezigłowej kilka razy i efekty były, bo moja reakcja na basenie była 'Ewka, Twój tyłek jest taki... super jest, no!' kurcze, efekty super. sama chyba sobie zafunduję takie zabiegi jak odłożę troszkę pieniędzy.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 10:05   #131
VeroniczkaA
Zadomowienie

Ostatnio widzialam w TV i nie moglam sie napatrzec (myslalam, ze ja mam duze posladki ;D ) http://www.youtube.com/watch?v=To64BC91qR0
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 14:35   #132
Konto usunięte

ja w ten weekend nabilam kalorii sa urodziny mojego TZ wiec upieklam ciasto. nie sposob bylo nie zjesc.... a teraz czuje sie jak balon. brzuch nie chce sie zmniejszyc
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 15:07   #133
Kirakishou
Raczkowanie

No ja to mam 3 dzień już wyrzuty sumienia, bo koleżanka mnie na kawę i ciastko wyciągnęła do cukierni :P Co prawda nie przytyłam, a nawet schudłam, ale mam przez to czarne wizje powiększającego się paskudztwa na moich nogach :P
Stary 2011-03-20, 20:17   #134
Boz
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Jeżeli mogę to się dołączę do Was
Walczę z Tym ............ już od urodzenia synka czyli od 5 lat , u mnie przyczyną sa przede wszystkim hormony (ciąża , karmienie teraz leczenie) Leków wyeliminować nie mogę i mam tego efekty na nogach
Po przyjrzeniu waszych linków widzę że mam obecnie 2 stopień (tzn widoczny gdy stoję gdy siedzę i leże to nie). Walczę standardowo (czyli ćwiczenia 2x dziennie po 30 min, basen raz w tygodniu, jedzenie i balsamy, peeling kawowy). Robię dość systematycznie, gdy ostatnio z powodu wypadku na nartach przez 5 tygodni nie mogłam ćwiczyć, od razu na nogach było to widać. Nie chce chudnąć (ważę 52kg przy 164cm w moim wieku nie chce mniej) Ostatnio znalazłam reklamę bielizny antycellulitowej i zaczynam zastanawiać się czy warto, nie bardzo w to wierze, ale nie mam nic do stracenia
Spotkałyście z takim cudem (wiem to brzmi naiwnie, ale koleżanka używa i jest zachwycona sama nie wiem
Boz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:22   #135
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
Kiedys bardziej przełmowałam sie cellulitem, wstydziłam sie wyjsc na plaze ale po ostatnich wakacjach nad naszym morzem stwierdziłam ze nie ma sie czego wstydzic bo prawie kazda ma cellulit :P dziewczynki w wieku 12-15 lat ...oczywiscie nadal cwicze, masuje sie i mam nadzieje ze bedzie lepiej

Tez chciałabym miec chociaz 2 stopien...
Dokładnie, każda ma albo większość.

Cytat:
Napisane przez Kirakishou Pokaż wiadomość
ja znalazłam taką stronę ze zdjęciami:
http://www.vichyconsult.pl/communs/l...cellulitu.html

Wg tej strony to mam drugą fazę, a wg tych opisywanych, co podałyście wcześniej to nie wiem... Bo widać jak stoję (zwłaszcza w pełnym słońcu brrrr...) ale jak siedzę, czy leżę to nie widać, Więc by chyba wynikało, że między pierwszą, a drugą... sama już nie wiem
Ja też w sumie nie wiem, patrząc na tą stronę co podałaś to ja mam drugi a z tego co ja pisałam to waham się pomiędzy 2 a 3.

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
koniecznie kochana powiedz nam co i jak jak już będziesz po zabiegu.

moja siostra była na mezoterapii bezigłowej kilka razy i efekty były, bo moja reakcja na basenie była 'Ewka, Twój tyłek jest taki... super jest, no!' kurcze, efekty super. sama chyba sobie zafunduję takie zabiegi jak odłożę troszkę pieniędzy.

Ciekawe na jak długo efekt się utrzymuje.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:43   #136
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość

Ciekawe na jak długo efekt się utrzymuje.
za nieco ponad miesiąc będzie rok od zabiegów.
Stary 2011-03-20, 21:00   #137
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

I cały czas jest fajne? Smaruje się jakimś antycellulitowym cały czas? Uprawia jakiś sport?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

O matko, sprawdziłam ceny.

Daruję się.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

"
Mezoterapia bezigłowa

nieinwazyjny medyczny system do zwalczania cellulitu, redukcji zmarszczek oraz odmłodzenia skóry. Każdy zabieg trwa ok. 30 minut. Aby osiągnąć rezultaty należy przeprowadzić serię 10 zabiegów.
Więcej o Mezoterapii Bezigłowej >>
  • Pakiet 10 zabiegów – 2300 zł. ( 250 zł./ pojedynczy zabieg)"

Masakra.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-03-20, 21:04   #138
vintiq
Przyczajenie

GG do vintiq

Witam Ja chciałam tylko powiedzieć, że moim sposobem na cellulit jest zielona herbata. Od kiedy ją piję (a jest to już chyba rok) zauważyłam ogromną różnicę. Mam 169cm i ważę 58 kg, czyli żadna ze mnie chudzinka, a cellulitu mam naprawdę bardzo śladowe ilości (w świetle dziennym nie widać go wcale). Powodzenia !
vintiq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 21:06   #139
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
I cały czas jest fajne? Smaruje się jakimś antycellulitowym cały czas? Uprawia jakiś sport?
podkrada mi steper co drugi dzień na 10-15 minut, w weekendy czasem pobiega, a nogi smaruje balsamem nawilżająco-ujędrniającym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 09:20   #140
Jusia89
Przyczajenie

Od kilku dni smaruję się Vichy Cellu Destock i uda wydają się jakby bardziej napięte, a na pewno wygładzone. Myślałam, że to tylko złudzenie ale mama też mi powiedziała, że cellulit jakby mniejszy Ale do tego oczywiście dołożyłam ćwiczenia na siłowni, masaż bańką albo taką szczotką jak na zdjęciu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-Cosmetics.htm pije duuuużo wody i MŻ !!!!
Jusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 10:42   #141
VeroniczkaA
Zadomowienie

a mi sie Vichy Cellu Destock walkowal na nogach...wrrr chyba najgorszy szit jaki mialam ;]
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 13:28   #142
madziasNS
Raczkowanie

A ja miałam próbkę tego vichy i był nawet fajny...tzn skora po nałozeniu była napieta...za drogi jak dla mnie wiec nie wiem jak efekty na dłuzsza mete.

U mnie po weekendzie tragedia...zero cwiczeń, masazu a do tego dieta lezała :/ słodycze poszły w ruch, pizza a do tego %...

Ale dzisiaj juz koniec...zaczyna sie nowy tydzien i ostro biore sie do pracy...dzisiaj siłownia a jutro moze rozpoczne sezon biegania
Stary 2011-03-21, 15:37   #143
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vintiq Pokaż wiadomość
Witam Ja chciałam tylko powiedzieć, że moim sposobem na cellulit jest zielona herbata. Od kiedy ją piję (a jest to już chyba rok) zauważyłam ogromną różnicę. Mam 169cm i ważę 58 kg, czyli żadna ze mnie chudzinka, a cellulitu mam naprawdę bardzo śladowe ilości (w świetle dziennym nie widać go wcale). Powodzenia !
ja pije codziennie 1 litr zielonej herbaty, ale nie wiem czy mi to w czyms pomaga

bede musiala kupic sobie spodnie dresowe i wyciagne TZ na bieganie
Stary 2011-03-21, 20:39   #144
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Dziewczyny, muszę Wam polecić przecudowne mydło!!! Nigdy nie lubiłam kostek, ale to mydło pokochałam. Jest z algami, ma peelingujące drobinki, znakomicie wygładza i przyrzekam, że ujędrnia. W połączeniu z syrenką to po prostu rewelacja. Firmy nie znam, trafiłam na nie przez przypadek w jakiejś drogerii (chyba Natura), było tanie, więc kupiłam. Muszę się przyjrzeć innym kosmetykom z tej firmy, wydaje mi się, że to będzie strzał w 10-tkę
http://www.barwa.com.pl/_pl/kosmetyki_talia_fitness.php
Mówię o tym wyszczuplająco–masującym z dodatkiem naturalnych alg szaro–złotych.

O, znalazłam na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1

Jest nieźle: 66,5 CEL -> idealne 60

wciąż czekam na list z Hogwartu

Edytowane przez Cirilla
Czas edycji: 2011-03-21 o 20:49
Cirilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 21:07   #145
Lady eSs
Rozeznanie

Witajcie. Od dziś zaczęłam swoją walkę z cellulitem. Nie zauważałam go, ale ostatnio jak przymierzałam spodnie w przymierzalni, doznałam szoku. Moje uda mają kilka grudek i są bardzo napuchnięte:/.

Dlatego podjęłam walkę i wierzę w efekty. Jeżeli chodzi o dietę, to rezygnuję z białego pieczywa, kupiłam jakieś chrupkie, razowe, całkiem smaczne. Słodyczom również mówię nie, tak samo napojom gazowanym no i postaram się ograniczyć kawę. Będę unikać smażonego i fast foodów. Postaram się pić więcej wody (2 litrów na pewno nie dam rady). Po ćwiczeniach nic już nie jem. Przydałyby się owoce i warzywa, ale tu jest problem- nie lubię. Wiem, dziwna jestem, ale no cóż, nie potrafię się przemóc.

Jeżeli chodzi o ćwiczenia, ćwiczę godzinę na orbitreku. Zamierzam tak codziennie jeździć, no, może z jednym dniem wolnym. Wkrótce również zacznę biegać 2 albo 3 razy w tygodniu, czekam na odpowiednią pogodę.

Przed ćwiczeniami smaruję się kremem antycellulitowym. Jestem po peelingu kawowym i naprzemiennym prysznicu. Muszę uważać, bo mam skórę wrażliwą i pękają mi naczynka :/. Dlatego nie będę korzystać z baniek chińskich.

Oby tylko motywacja nie spadła. Pozdrawiam
Stary 2011-03-21, 21:16   #146
Jusia89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lady eSs Pokaż wiadomość

Muszę uważać, bo mam skórę wrażliwą i pękają mi naczynka :/. Dlatego nie będę korzystać z baniek chińskich.
Ja też mam skórę naczynkową i bałam się masażu bańkami chińskimi, ale robię to dość delikatnie i szczerze powiem, że nic złego się nie dzieje. Jedyne co to małe siniaki(?), które znikają po góra dwóch dniach. Masażystka, poradziła mi, żeby po prostu nie zasysać mocno skóry i rozgrzać ją oliwką i masażem dłońmi przed użyciem baniek.
Jusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 21:29   #147
Zeja
Raczkowanie

Wykupiłam serie zabiegów mezoterapii bezigłowej czy jakoś tak na gruponie. Zapisałam się te zabiegi będę miała dopiero po zabiegu liposhock zobacze które są lepsze

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A co do smarowideł to ja stosuje kriogel z colistara, na uda, a na resztę krem ujędrniający clarinsa ale ten kriogel to jest masakra sotsuje go tylko rano bo wieczorem nie mam serca się tak katować, po nasmarowaniu robi się lodowato zimno tak jakbym miała lód przyłożony na nogach po chwili przestaje a potem jest kolejny atak lodu brrrrr. Ale efekt nie powiem jest od razu w sumie się nie dziwię po takim szoku dla skóry

A i jeszcze zaczęłam się obkładać maską na celulit z tołpy - takie błoto ale ładnie pachnie nakłada się na ciało a potem owijam się folią taką bezbarwną wytrzymuje 30 minut i zmywam. Przed nałożeniem tego błotka robie peeling jakiś taki Geo coś tam
Zeja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 08:35   #148
Kirakishou
Raczkowanie

Ja się też zastanowię chyba nad mezoterapią... Ale to chyba dopiero na przyszły rok uda mi się na nią uzbierać Póki co musi mi wystarczyć to co robię. Chociąż moje domowe zabiegi i ćwiczenia od weekendu leżą Ale nic dzisiaj jest piękny dzień, zaczęła się wiosna, akurat się wyjątkowo dobrze czuję więc zabieram się do roboty!
Stary 2011-03-22, 08:52   #149
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Też bym była chętna na mezoterapię ale jak na razie nie mam na to kasy.
Zobaczymy jak domowe sposoby sobie poradzą.

Ja na razie dużo gadam a mało robię.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-03-22, 10:19   #150
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Ja niestety od tygodnia ostro choruję, kaszel, katar, gorączka, a mój karnet na fitness czeka... Mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia będę mogła chodzić, bo moja waga przeraża bardziej niż Paranormal Activity.

Jest nieźle: 66,5 CEL -> idealne 60

wciąż czekam na list z Hogwartu

Cirilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości