![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
Cytat:
![]() a wkleje wam kilka zabaw weselnych znalazlam na innym watku Proszę oto przykładowe ![]() Ślubowanie na teściów Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami, ale także TEŚCIAMI. Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie, co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru? Rodzice: ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci? Rodzice: ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka, kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za każdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sąsiada zaszczekał inaczej niż zwykle? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów: - jak będziesz w moim wieku ..... - ja to się nie chcę wtrącać, ale .... Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : ŚLUBUJEMY Przysięga Pani Młoda: Uroczyście przysięgam Tobie, że nie zawiodę Cię nigdy, wstydu Ci nie narobię. I nawet gdybyś był pijany, nigdy nie odwrócę się do ściany. Nie będę się z Tobą bić. Nie zapuszczę żurawia do portfela Twego, nie sięgnę po zaskórniaki, ż do 1-szego. Troskliwą opieką czule cię otoczę, i na skacowaną główkę. gąbką czoło zmoczę. Po balandze z kumplami, nie będę Cię spowiadać, i smaczne śniadanka do łóżka podawać. Ponadto przysięgam Tobie, tyle dzieci Ci urodzić, ile w pocie czoła, potrafisz mi zrobić. A gdybym Cię zawiodła, zmarnowała życia choć kawałek, niech mnie ukaże sprawiedliwa teściowa i w jej ręku wałek. Pan Młody: Kochana żono. Uroczyście przysięgam, na świadków biorąc gości, że kochać Cię będę mocno i dochowam wierności. Nigdy złego słowa nie powiem o teściowej. Oddawać będę wypłatę. Przyrzekam uroczyście, że nigdy się nie skuszę na wędrówki po barach z kumplami nie ruszę. Chętnie będę z Tobą śniadanka jadł w łóżku, i wielkiej podzięce, całował po brzuszku. Wszystkie kobietki odstawię na stronę, do końca życia, będę kochał tylko żonę. A gdybym słowa nie dotrzymał, sprowokował łzy niewieście, niech mnie ukarzą sprawiedliwi teście. Regulamin wesela Czytany przez kogoś tam J 1. Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie. 2. Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. Jednak jeśli wszelkie próby zawiodą, gość zostanie usunięty z sali. 3. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada. 4. Podróże poszukiwawcze pod stołem są surowo wzbronione. 5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku. 6. Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko. 7. Zabrania się rzucania kwiatów w kierunku młodej pary jeśli znajdują się one nadal w wazonie. 8. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 9. Nie należy więcej pić, gdy nie jest się już w stanie wypowiedzieć zdania: „stół z powyłamywanymi nogami”. 10. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji. 11. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów. 12. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. 13. Dla osób, które nie znajdują żadnego powodu do śmiechu wisi lustro w korytarzu. 14. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. 15. Zabrania się zabierania czegokolwiek z wesela oprócz dobrych wspomnień. 16. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian. 17. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca. Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od rasy, koloru skóry, płci, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu. Test zgodności: Parą młoda siada na krzesłach tyłem do siebie, w rękach mają kartki. Ona ma 2 kartki z napisem: "ja" i "on". Młody ma z napisami: "ja", "ona". Orkiestra zadaje pytania typu: "kto pierwszy powiedział kocham cię", "kto lepiej prowadzi samochód", "Kto będzie trzymał kasę" "Kto pierwszy wyciąga rękę po kłótni", "Kto pierwszy zasypia w łóżku" "Kto będzie zmywał po posiłkach?", "kto będzie rządził w sypialni", "kto nawiązał znajomość pierwszy" itd., para odpowiada na pytania podnosząc do góry kartki jednocześnie, ze wskazaniem JA lub ON/ONA Torebka: Drużba czy ktoś z orkiestry prosi 4 lub 5 Pań ze swoimi torebkami, Panie wychodzą i wtedy się zaczyna. Drużba zadaje pytania o rzeczy i jak któraś Pani ma to je wyciąga i kładzie koło swojej torebki. Pytania: np. Czy mają Panie portfel, czy maja panie prawo jazdy, czy maja panie kartę kredytowa, czy maja panie tabletki na kaca, czy maja panie długopis, igłę, agrafkę, chusteczki, itd. co chcemy, na koniec czy maja panie prezerwatywy i potem zlicza się punkty, kto osiągnął najwięcej dostaje torebkę. TELEGRAM DO PANA MŁODEGO (czytają dwie osoby, napisane fonetycznie) Nie każdy wie, że Pan Młody przed ślubem należał do Klubu Starych Kawalerów. Cały klub przebywa teraz we Włoszech i przesyła telegram z życzeniami. Żeby udowodnić, że naprawdę przebywają we Włoszech będziemy czytać w oryginale i tłumaczyć. Dzień dobry drogi Kamilu/Adamie/Tomaszu itp Bongiorno Kamillo/Adamello/Tomaszello frajeri bardzo nas cieszy Kontato schizofrenio że się ożeniłeś Liberta kaput w tym uroczystym dla Ciebie dniu Akademio kabaretto życzymy Ci wiele radości i szczęścia La dyscyplina dyktatore pojąłeś piękną żonę Paloma maszkarone po weselu rozpoczniesz normalne życie Katorga, galera, patoga wasz związek będzie pełen miłości Finito amore... potem może przyjdą dzieci Cinquecento bambini zostaniesz ojcem Padre Virgilius będziesz się cieszyć tą perspektywą Silencio mortale dbaj o teściową Arszenikos cyjankare i o teścia Piwencjo kuflozo a zostaniesz doceniony Vizitato prokuratore życzymy Ci Gratulacjone miłej współpracy Non kolaboracjone dużo pieniędzy Forsa finito ładnego mieszkania Apartamento sutereno dobrego samochodu Karocze sireno udanych wakacji co roku Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii Cavalieros Sicilianos Italianos podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów Kumplos smutatos P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych Bongiorno stonka inwazione slubowanie na tesciow sie mi podoba i przysiega ![]() niedlugo jedziemy dokonczyc rozwozic zaproszonka i finito ![]()
19.12.2014 ![]() Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2011-03-11 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Pogoda się zepsuła chyba ciśnienie spadło bo spać mi się zaczyna chcieć
![]()
#123 |
Zakorzenienie
|
na szczęście dziś piątek weekendu początek
![]() Już głodna jestem a TŻ będzie czekał na mnie z kolacyjką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dobrze że piątek u jutro wolne
![]()
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Takaya co do butów na zmianę to nie kupowałabym następnych a na wszelki wypadek i tylko ostateczność wzięłabym jakieś, które już mam w domu.
Ewka przysięga fajna, może nawet skorzystam. A jakby ktoś chciał to mogę na maila podesłać zbiór zabaw, który otrzymałam od mojego zespołu. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() bardzo ładne wszystko ![]() Cytat:
![]() na razie nas nie stać na zagraniczne wczasy więc pod koniec maja lub w czerwcu chcemy pojechać na kilka dni do Krakowa a potem Zakopanego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buciki, zaproszenia i bukiet też super ![]() Ja też będę miała suknię ecru bez trenu...dekold też bardziej w serduszko ![]() I też się stresuję, śnią mi się po nocach koszmary, a to tego nie mam a to tamtego, dzisiaj byłam zamówić bukiet. Pytałam się o dekorację samochodu (kwiatami) - od 150 zł - masakra, straszne te ceny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jeszcze nigdy nie bylam az wstyd sie przyznac ![]() dawaj dawaj juz ci wysylam moj email
19.12.2014 ![]() Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2011-03-11 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Betty 150zł za samochód!!! Ja dam tylko wstążki na klamki, bo nasz ma silnik chłodzony powietrzem więc nie chcę nic na maskę przyklejać no i podoba mi się sam w obie ![]() Edytowane przez takaya Czas edycji: 2011-03-11 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
#134 |
Zakorzenienie
|
ja za to nie byłam w Krakowie
![]() ![]() i niezła wyprawa jedyne 600km ![]() poproszę na pw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Podaję link do tego pensjonaciku
![]() Można ze sobą zabrać też pieska ![]() http://www.gubalowka.z-ne.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Takaya jak nóżki spuchną to lepiej już płaski założyć.
Ewka już poszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobre jedzenie, bardzo miła obsługa, pokoje też dosyć atrakcyjne i przede wszystkim super widoki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
domyślam się
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- a do Krupówek daleko? |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Ja też znam fajne miejsce na nocle w Zakopcu, ale bez jedzenia i nie pamiętam strony, ale mogę później poszukać jeśli chcecie.
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- I normalnie 5 minut do Krupówke na nóżkach jest ta lokalizacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może któraś coś zna w Krakowie przypadkiem? tak do 80 zł za osobę na dobę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż kasy idzie na parkingi sporo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Ewka za zaproszenie ale dziś nie mogę jeść pierożków
![]() Dark ja też poproszę już ci wysyłam maila ![]()
#145 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
U nas koszt ubierania samochodu jest do 100 zł jak się orientowałam
#147 |
Zakorzenienie
|
http://www.izakopane.pl/bednarz.htm#ceny
Słaba strona, ale dom prowadzą starsi ludzie. Dostaje się klucze do wszystkich drzwi i furtki, mają spore podwórko żeby zostawić auto i każdy pokój ma łazienkę. Nie wiem jak teraz z ceną bo byłam tam 2 lata temu, mi się podobało. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
![]() ![]() Tak sukienka z salonu Agnes ![]()
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Ten też jest fajny - zaraz koło kolejki, na samym szczycie gubałówki, ale nie wiem jakie ceny i jak w środku. Możesz tylko po galerii sprawdzić:
http://www.gubalowka.pl/?strona,menu...,1332,ant.html |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dzieki za emala dolecial juz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.