![]() |
#121 | ||
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XXV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zwariowałaś? ![]() Cytat:
![]() --- Legenda do fotki: "Spacerujesz sobie podczas wakacji z dziewczyną spokojnie po plaży, ale zawsze znajdzie się jakiś palant, co ci humor spieprzy" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]()
![]() |
#124 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ja mam nadzieje ze on jednak stoi ![]()
![]() |
#125 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
![]() ja nic nie widziałam ![]()
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem, czy pachniałam tak uwodzicielsko, czy fakt, że mnie tylko slyszał, a nie widział, spowodowały, że poczułam, że robię na nim wrażenie- nie pytajcie, skąd- wiem, i już. On wie, że mam męża, synka i jestem szczęśliwa w związku. Pod palmą umówiliśmy się, bo jedziemy stamtąd na Pragę. A że to podwójne skrzyżowanie ze skrętami i tramwajami, to ktoś go poprowadzić musi. A przy okazji dowiedziałam się, że jako opiekunka jeżdżę za darmo. I tak będziemy razem chodzić na te zajęcia. Druga sprawa: ok. tygodnia temu zawisło na klatce pismo nastepującej treści: "Wzywamy wszystkich mieszkańców do opróżnienia suszarni i pomieszczeń należących do wspólnoty do dnia 17 marca. Po tym terminie pomieszcze nia zostaną otwarte, a wszystkie rzeczy zostaną wyrzucone, za co zarząd i administrator nie ponosi odpowiedzialności" I teraz tak: w piwnicy mamy 4 rowery, moje obrazy, sanki i 2 wózki. Jest jeszcze trzech mieszkańców, którzy tam coś mają, niestety, prawie zawsze na bani. Szczerze powiem, że olałam sprawę- bo mi wyszło, że nie mają prawa wyrzucać czyichś rzeczy, ale zadzwoniłam dziś do administracji i oni umywają ręce, bo to zarząd na zebraniu (na którym mnie nie było) podjął taką decyzję i że to jest nieodwołalne. Dośc arogancko. M.in. w zarządzie jest sąsiadka, która złożyła na policji doniesienie, że brałam udział we włamaniu do jej mieszkania- i słowa mi nie powiedziała! Dowiedziałam się na posterunku, zdjęli mi odciski palców- a to dlatego, że nie podobał się jej mój facet. Więc mam na nią uczulenie. To właśnie te sąsiadki doniosły, że u mnie mieszka W. i przez to straciłam dodatek mieszkaniowy, a jak się Gustaw urodził, to już płacimy za 3 osoby- wiecie, ile za 28,5m? 530 zł. Na zebranie nie poszlam, bo mam dług na czynszu i się wstydzę. Te same sąsiadki podjęły w zeszlym roku "uchwałę" z administracją, że mam do końca tego roku spłacić wszystko... to było niewykonalne. więc też nie jestem calkiem ok... Nie wiem, co robić- Wojtka nie ma. Widzieliście, jak wygląda mieszkanie- balkonu brak, czy to możliwe, że nie ma żadnego pomieszczenia gospodarczego? chyba mnie czeka rozmowa z tymi sąsiadkami, ale wolałabym się podeprzeć jakimś prawem mieszkaniowym... może Wy coś wiecie? Ja się dziś zryczałam już z bezsilności 2 razy, a trzeba działać...
![]() |
#128 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ad. 2 nie mam pojęcia jak to wygląda prawnie, ale nawet piwnicy nie ma? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem tak rozedrgana, że nawet palant mnie nie ucieszył ![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
nadzieję
![]() ![]() no serio żyłam środą dziś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Król Lew Osoby o kierowniczym typie potencjału zawodowego mają predyspozycje do pracy wymagającej koordynowania pracy innych. Potrafią szybko podejmować decyzje i wziąć odpowiedzialność za zadania. Posiadają również zdolności negocjacyjne i krasomówcze, co pomaga realizować założone cele. Mają szansę na realizację zawodową w pracy wymagającej niezależności, zdecydowania i wytrwałości. Cechy: Król Lew Osoby o kierowniczym typie potencjału zawodowego mają predyspozycje do pracy wymagającej koordynowania pracy innych. Potrafią szybko podejmować decyzje i wziąć odpowiedzialność za zadania. Posiadają również zdolności negocjacyjne i krasomówcze, co pomaga realizować założone cele. Mają szansę na realizację zawodową w pracy wymagającej niezależności, zdecydowania i wytrwałości. Zawody najbardziej dopasowane: wszystkie stanowiska kierownicze, np. koordynator projektu, team leader, menadżer Zawody najmniej dopasowane: księgowa, specjalista ds. controllingu, audytor, laborant, ekonomista, specjalista administracji publicznej, archiwista, bibliotekarz nie zostało mi nic innego jak podgryźć Marchewę ![]() Trochę mnie tylko martwi,że przy tym czego wymagam od siebie i innych chętni do pracy ze mną mogli by się nie znaleźć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nieczęsto spotyka się sytuację,że piwnice stanowią własność wspólnoty.
![]() |
#133 | |||||||
Zakorzenienie
|
dopsz
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wyszło Ci dokładne przeciwieństwo mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zaraz odpisuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie go poinformowałam z kim ma do czynienia ![]() ![]() zaraz też będzie test robił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale, wiecie, to nawet nie o to chodzi, że ma tam nic nie być- interesuje mnie, czy KTOKOLWIEK ma prawo WYRZUCIĆ cudzą własność- a rowery i wózki wartość mają! O obrazach nie wspomnę. ![]() PS. Ta czarna kicha zniechęca mnie w drugą stronę, co wczoraj Red zniechęcały kurczako- zające
![]() |
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się niedawno śniła impreza u Red - dużo osób z baru siedziało przy stole, córka Red miała z 7 lat, Red z koleżanką stroiła się na imprezę w jakieś leggi i tuniki (doradzał jej przyjaciel-gej w tej kwestii), a gości podjęła pączkami w niebieskim lukrze nadzianymi czymś co wyglądało jak żółty kawior.... ![]() ależ mogą - odpłatnie ![]() a data ważności zgubionej wypada gdzieś w tym roku... dlatego czekam aż doślą za free... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() płacz nie pomoże, trzeba pokopać w przepisach i walczyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeglądam foty Dity w poszukiwaniu inspiracji modowych - cudne te kiecki ma ![]() ![]() A ten mistrz drugiego planu jest cuudny ![]() ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Postaram się skontaktować z prawnikiem- na razie nie mogę się dodzwonić
#138 | |
Nindżopesz
|
Ok, nie doczytałam i myślałam o suszarni.
A masz księgę wieczystą? To wspólnota czy spółdzielnia? I jakie prawo do lokalu? (TŻ wrócił i będzie radzić) Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ależ ja nie mówie o notorycznej pracy na budowie tylko wizytacjach raz na tydzien w ramach zmieniania warunkow pracy ![]() ![]() vesenko-chyba czas na awans ![]() Cytat:
wiec tak-piwnica nie jest wasza, tylko wspólnoty, na jakiej podstawie ją uzytkujecie? macie umowę najmu pomieszczenia dodatkowego? płacicie za nią jakiś czynsz? to wazne bo jesli nie płącicie i nie macie umowy to zajmujecie ją bezpodstawnie . Spółdzilnia moze sie bronic w ten sposób ze mieszkancy nakładli tam gratów, oni nie wiedzą czyje, więc napisali ogłoszenie o usuniecie rzeczy. I wg mnie to wystarczy zeby wszystko wywalic jeśłi minie termin podany w ogłoszeniu. jeśli macie umowe to wspolnota musi wam ją wypowiedziec i po terminie wypowiedzenia moze usunąć rzeczy, ale nie na bruk tylko je gdzies przewieźc i zeskładowac na wasz koszt-np wynając jakis magazyn. podobnie jeśli nie macie umowy ale płacicie, mozna domniemywac ze istniała jakaś umowa ustna. troche sie orientuję bo ja mam 2 pom gosp. 1 to piwnica, pomieszczenie przynależne do lokalu, niepłatna, wpisana do ksiegi wiefzystej. 2 pom to skłądzik na półpietrze-pomieszczenie wspólnoty, uzytkowane na zasadzie wynajmu, płatne. nie istnieje zadne prawo mówiace o tym ze lokal mieszkalny ma miec pomieszczenie gospodarcze, teraz notorycznie buduje sie mieszkaniówki bez piwnic.
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-03-15 o 19:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pokażę wyniki szefowi ![]() Cytat:
Ja nie mam piwnicy, nad czym boleję, bo gratów mam sporo ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() To ja zmarnowany i ogolnie padniety ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]() Nie mam ostatnio weny do udzielania się. Moi przyjaciele prawdopodobnie będą się rozwodzić ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
takich syt jak opisuje ju było mnóstwo w czasie przekształcen spółdzielni. Bo np dawniej w blokach były suszarnie do wspólnego uzytku lokatorów. Spółdzielnie potem musiały pookreslać swoje pomieszczenia-co jest współne, co jest przynależne itd. I tak piwnice stały sie przynależne. Niekórzy mają przynależne balkony-ja np nie-bo mój balkon jest wspólnotowy -co całkowiecie popieram. Spóldzielnie likwidowały wtedy suszarnie i wózkownie i np dzieliły je na komórki i wynajmowały,albo w suszarniach robiły mieszkania . I wtedy właśnie ogłaszało sie z podanym terminem czas wziecia swoich rzeczy. Po terminie domniemuwuje sie ze reszta co zostałą nie interesuje mieszkańców i jest do wyrzucenia. No bo w sumie nie ma jak inaczej tego załatwić.... ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- madzik-to przykre ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-03-15 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że niestety może, jeśli to nie jest Wasze pomieszczenie.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() UWAGA!!! Oferta Last Minute - Tydzień balowania w stolicy W programie: - obrona piwnicy Ju - parapetówka u Kameny - poskramianie teściowej Red i inne atrakcje ![]() Dojazd i alkohol we własnym zakresie. Posiłki - gotowanie na zmiany, zamienne na opiekę nad dziećmi i kotami. Planowany termin wyjazdu - połowa kwietnia. Ilość miejsc ograniczona! Zapisy na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Polly - najgorsze jest to, że do końca nie wiem jak się zachować. Wydaje mi się, że staram się być OK dla obu stron, mimo, że odczucia mam takie, że ewidentnie bardziej nawaliła jedna. Lubię ich oboje i będę lubiła nadal. Chwała im za to, że nie próbują mnie przeciągać na swoją stronę, nie uprawiają gierek. Jedyne co mogę zrobić to wysłuchać, pomóc wedle możliwości. Ale czuję się jak dziecko we mgle. Wszystko się spiedzieliło nagle i z hukiem. Wspieram, pomagam, a sama się czuję tak jakbym się miała rozsypać. Nawet nie mogę porozmawiać o tym z kimś " w realu". Czuję złość, żal, gniew, jest mi przykro, zastanawiam się, jak to się mogło stać, jak ktoś mógł zrobić, to co zrobił. Od paru dni sama nie umiem sobie znaleźć miejsca...
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze dyżury w szpitalu trzeba rozpisać i odbieranie porodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.