rodzinka.pl - beznadziejny serial - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 19:02   #121
Madaaa
Zakorzenienie

Dot.: rodzinka.pl - beznadziejny serial

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Zdziwił mnie ten temat bo obserwując moje otoczenie, każdy uwielbia ten serial, dla mnie jest po prostu słaby, o niczym, bezsensu i w ogóle, głupi. Po prostu głupi. A głupich seriali/filmów nie zdzierżę
A ja wlasnie lubie ten serial za to, ze jest inny. O niczym, glupie sytuacje z zycia, czasami abstrakcyjne. Totalny luz, mozna sie posmiac. Ja mam dosc tluczenia od kilkunastu lat przez tvp dramatycznych tasmiecow typu m jak milosc
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 20:17   #122
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
A ja wlasnie lubie ten serial za to, ze jest inny. O niczym, glupie sytuacje z zycia, czasami abstrakcyjne. Totalny luz, mozna sie posmiac. Ja mam dosc tluczenia od kilkunastu lat przez tvp dramatycznych tasmiecow typu m jak milosc
No to chyba mamy inne poczucie humoru, na tym serialu (widziałam z 2, 3 odcinki) siedziałam zażenowana albo znudzona

Śmieję się z innych seriali, telewizyjnych nie oglądam właśnie dlatego, że sa beznadziejne no i są tasiemcami
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 20:37   #123
Ilike_it
Zakorzenienie

Są gusta i guściki.

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Ilike_it jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 21:35   #124
gosia261282
Gang Iren

Lubie ten serial,chociaz tak: jest malo ambitny i tak: nie zmusza do myslenia.Ale o to mi chodzi.Po dlugim dni,gdy jestem zmeczona mam ochote obejrzec cos lekkiego,przy czym nie musze myslec,co rozsmieszy mnie i poprawi humor i co krotko trwa,bo inaczej zasnelabym w polowie
Stary 2012-09-10, 20:43   #125
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

siostra mi zarekomendowała rodzinke, żebym zaczela ogladac, bo super, po 10 minutach wylaczylam z nudow nie rozumiem zachwytów nad Kacperkiem...
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:07   #126
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilike_it Pokaż wiadomość
Są gusta i guściki.
O gustach sie nie dyskutuje
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 19:31   #127
_rose
Raczkowanie

Kiedyś wprost nie mogłam znieść tego serialu ale po obejrzeniu paru odcinków uznałam że jest mega śmieszny i bardzo prawdziwy (wiele sytuacji tak jak u mnie i znajomych w domu)
_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 22:07   #128
ta_iwona
Rozeznanie

Ja też lubię, bardzo zabawny serial Z fajnymi aktorami Ale jedno mnie denerwuje. Rozumiem, że serial jest na podstawie kanadyjskiego i większość odcinków to pewnie głównie tłumaczenia, ale np. odcinek o robieniu prawa jazdy mogli dostosować do polskich warunków. A nie że 16-latek ma już prawko a po mieście uczą go jeździć rodzice a nie szkoła jazdy
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 13:59   #129
_rose
Raczkowanie

Iwona, zgadzam się. Jak w jakimś poprzednim odcinku usłyszałam że w wieku 16 lat prawko będzie robić to myślałam że się przesłyszałam
_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 17:12   #130
Ilike_it
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
O gustach sie nie dyskutuje

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Ja też lubię, bardzo zabawny serial Z fajnymi aktorami Ale jedno mnie denerwuje. Rozumiem, że serial jest na podstawie kanadyjskiego i większość odcinków to pewnie głównie tłumaczenia, ale np. odcinek o robieniu prawa jazdy mogli dostosować do polskich warunków. A nie że 16-latek ma już prawko a po mieście uczą go jeździć rodzice a nie szkoła jazdy
No w tej sytuacji trochę zapędzili się ze ściągawą

Dziś, 20:40

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Stary 2012-10-17, 10:56   #131
niePrOpagandzie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koralina3 Pokaż wiadomość
rodzinka.pl - jestem zawiedziona i to bardzo ! Głupkowate zachowania i odzywki do rodziców, nieprawdopodobne zdarzenia, jakaś sztuczna gra Kożuchowskiej. już nie włączę telewizora. Miało być fajnie, a nie jest . Myślałam, że będzie to serial dla całej rodzinki. Kolejny serialik na amerykańskiej licencji.
Ten film to progejowska propaganda i nic więcej. Kilka razy słyszałem jak w tym serialu dziecko krzyczy do mamy "jak dorosnę , bendę gejem !" Dlaczego scenarzysta włożył w usta dziecka takie właśnie słowa? Dlaczego dzieciak nie mógł np. powiedzieć "jak dorosnę zostanę kawalerem" ?, tylko właśnie gejem? Szkoda że nie powiedział "jak dorosnę zostanę pedofilem"- byłoby jeszcze śmieszniej, prawda? Z kolei w innym odcinku słyszę jak "tatuś z mamusią" tłumaczą dziatwie na czym polega normalna (tradycyjna) rodzina . Więc jest tatuś i mamusia i dziecko - to tradycyjna rodzina , mówią. Po czym dziecko zadaje pytanie jaka to jest rodzina nienormalna (nietradycyjna). Konkluzja wyjaśnienia dzieciom jest taka, że dwa tatusie i dziecko to też normalna rodzina. Brawo Kożuchowska ("Boska"?) i ten drugi pajac, zapomniałem jak się nazywa. Chyba POra wywalić telewizor na śmieci.
niePrOpagandzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 13:23   #132
2016070953
Konto usunięte

serial jest okropnie głupi
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 11:51   #133
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niePrOpagandzie Pokaż wiadomość
Chyba POra wywalić telewizor na śmieci.
Możesz oddać mi
Stary 2012-10-19, 17:13   #134
Ilike_it
Zakorzenienie

Cytat:
Ten film to progejowska propaganda i nic więcej. Kilka razy słyszałem jak w tym serialu dziecko krzyczy do mamy "jak dorosnę , bendę gejem !" Dlaczego scenarzysta włożył w usta dziecka takie właśnie słowa? Dlaczego dzieciak nie mógł np. powiedzieć "jak dorosnę zostanę kawalerem" ?, tylko właśnie gejem? Szkoda że nie powiedział "jak dorosnę zostanę pedofilem"- byłoby jeszcze śmieszniej, prawda? Z kolei w innym odcinku słyszę jak "tatuś z mamusią" tłumaczą dziatwie na czym polega normalna (tradycyjna) rodzina . Więc jest tatuś i mamusia i dziecko - to tradycyjna rodzina , mówią. Po czym dziecko zadaje pytanie jaka to jest rodzina nienormalna (nietradycyjna). Konkluzja wyjaśnienia dzieciom jest taka, że dwa tatusie i dziecko to też normalna rodzina. Brawo Kożuchowska ("Boska"?) i ten drugi pajac, zapomniałem jak się nazywa. Chyba POra wywalić telewizor na śmieci.
Wcale nie musisz oglądać.
Właśnie chodziło tam o nietradycyjną, a że dziecko powiedziało nienormalna to co, czego się spodziewać?
Chyba nie powiesz, że "2 tatusiów i dziecko" to tradycyjna rodzina, bo rzeczywiście tak nie jest. I nie naskakujcie na mnie czy coś, bo akceptuję też i takie związki, ale to już całkiem inny temat.

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Stary 2012-10-19, 20:00   #135
Buzzerka
Zakorzenienie

Mamuśka (Boska), pokazująca fucka synowi
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 20:09   #136
Melkorka
Raczkowanie

A ja lubię ten serial, bardzo pozytywnie mnie nastraja, gdy rano się załapie na jakiś odcinek
Stary 2012-10-19, 20:34   #137
Ekstazaa
Rozeznanie

A dla mnie to taki idealny serialik na odstresowanie z rodziną, można od czasu do czasu obejrzeć
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 20:52   #138
Melkorka
Raczkowanie

Cytat:
porównanie geja do pedofila...? Brawo, dzięki takim ludziom żyjemy w zacofanym kraju, gdzie 'odmienność' (niekrzywdzącą innych ludzi) traktuje się niszczeniem psychicznym i nie tylko

Nie jestem zwolenniczką PO, ale mam pytanie, co ma Rodzinka.pl wspólnego z PO? Serio pytam
Stary 2012-10-20, 13:58   #139
monjax
Raczkowanie

GG do monjax

Jak to jest, że Tomek w wieku 16 lat robi prawo jazdy, ma studniówkę i idzie na studia? Czegoś tu nie rozumiem... Czy on nagle stał się z 3 lata starszy? Czy może serial jest wzorowany na amerykańską codzienność, ale to już kompletnie oderwane od naszych realiów.
monjax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 14:13   #140
makaron91
Zadomowienie

Ogólnie TV nie oglądam. Serial widziałam gdy byłam u koleżanki- nic ciekawego, a krzyk Kożuchowskiej mnie irytuje
Stary 2012-10-20, 22:42   #141
Ilike_it
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monjax Pokaż wiadomość
Jak to jest, że Tomek w wieku 16 lat robi prawo jazdy, ma studniówkę i idzie na studia? Czegoś tu nie rozumiem... Czy on nagle stał się z 3 lata starszy? Czy może serial jest wzorowany na amerykańską codzienność, ale to już kompletnie oderwane od naszych realiów.
Tomek jest chyba starszy, a Kuba dalej siedzi w gim
Będzie studniówka i ma już plan zajęć

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Stary 2012-10-23, 17:08   #142
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilike_it Pokaż wiadomość
Tomek jest chyba starszy, a Kuba dalej siedzi w gim
Będzie studniówka i ma już plan zajęć
Ja nie mogę tej Kożuchowskiej. Non stop sie drze... Dziekuję bardzo mieć taką matkę wariatkę

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 10:44   #143
j_g_
Przyczajenie

Najgorszy serial jaki widziałam!!…. „rodzinka” której relacje opierają się wyłącznie na krzyku i chamskich odzywkach… do tego na maksa bezczelne i irytujące dzieciaki ….. żenada… jak to może się podobać !!!
j_g_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 00:00   #144
dariah4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez j_g_ Pokaż wiadomość
Najgorszy serial jaki widziałam!!…. „rodzinka” której relacje opierają się wyłącznie na krzyku i chamskich odzywkach… do tego na maksa bezczelne i irytujące dzieciaki ….. żenada… jak to może się podobać !!!
To, że Tobie się nie podoba to nie znaczy że innym też. Ja uwielbiam rodzinkę.pl bo często widzę w tym serialu jakby życie mojej rodziny. Poza tym ten serial jest dla mnie odpoczynkiem od tych wszystkich tasiemców typu barwy szczęścia i inne takie. Jak komuś się nie podoba to niech po prostu nie ogląda, proste. Dla jednych jest w telewizji rodzinka.pl a dla innych m jak miłość. Każdy ma wybór.

A co do Tomka, to czytałam gdzieś, że Maciej Musiał który go gra ma 17 lat, ale Tomek Boski ma 18 lat czyli Musiał gra po prostu bohatera o rok starszego od siebie.
dariah4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 16:53   #145
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez koralina3 Pokaż wiadomość
rodzinka.pl - jestem zawiedziona i to bardzo ! Głupkowate zachowania i odzywki do rodziców, nieprawdopodobne zdarzenia, jakaś sztuczna gra Kożuchowskiej. już nie włączę telewizora. Miało być fajnie, a nie jest . Myślałam, że będzie to serial dla całej rodzinki. Kolejny serialik na amerykańskiej licencji.
Na początku jak poznałam ten serial wydawał mi się nawet zabawny. Ot coś innego. Ale z czasem zaczęły mnie drażnić wrzaski Mamuśki na synków, synków tektsy do Mamuśki i Ojczulka oraz ogółem te ich sztuczne życie i dialogi. I ta nowa dziewczyna tego starszego... coś w tym ich związku jest tak sztucznego, że odpadłam i nie oglądam tego badziewia. Jestem jeszcze w takim wieku, że doskonale pamiętam jak to było być dzieckiem czy nastolatkiem i ja takich tekstów nie waliłam - na siłę inteligentne albo jakieś dziwne pyskówki. Za takie teksty, może to brutalne ale dostałabym po twarzy i sama czasami mam ochotę to zrobić gdy oglądam te choro-mądre dzieciaki. Jak w serialu można propagować takie odzywki do rodziców? I wrzaski rodziców na dzieci?!

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Nie oglądałam, ale już po reklamach można było wywnioskować, że to jakieś badziewie.
I w dodatku Kożuchowska w roli głównej... nie wiem, skąd się wzięła opinia, że to utalentowana aktorka, no nijak tego talentu nie umiem dostrzec w żadnej z jej ról.
To widzę, że mnie też wzięło na refleksję " gdzie ten słynny talent?"

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
. choć jak już wspomniano "Licencja na wychowanie" jest bardziej udaną produkcją
Tu się zgodzę. Licencja jest zdecydowanie lepsza. "Rodzinka" to nieporozumienie. Niewyżyci rodzice i dzieci z dziwacznymi problemami....
Doskonałe podsumowanie

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez _firanka Pokaż wiadomość
Też lubię i oglądam ten serial. Można się pośmiać, wyluzować. Na pewno nie zgodzę się z tym, jak ktoś tu pisał, że jest oderwany od rzeczywistości. Właśnie w większości tak zachowuje się gromadka dzieci. Krzyczy, szaleje, dokucza sobie nawzajem A nie jak w tych innych klanach czy m jak miłościach, gdzie dzieci mówią pełniutkimi zdaniami, używają "dorosłych" wyrazów oraz są nadęci i sztuczni jak nie wiadomo co.
Tyle, że ja odniosłam takie wrażenie oglądając rodzinkę. Szczególnie jeśli mówimy o tym nowym sezonie.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Ogólnie TV nie oglądam. Serial widziałam gdy byłam u koleżanki- nic ciekawego, a krzyk Kożuchowskiej mnie irytuje
Oj mnie też i głównie dlatego już nie oglądam, bo zamiast się relaksować na przygłupich, sztucznych dialogach męczyłam się przy jej wrzaskach. Głowa wręcz mnie bolała.

Edytowane przez zMoose
Czas edycji: 2012-12-08 o 16:55
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 14:45   #146
Madiha
Zadomowienie

W sumie lubie ten serial. Nie żebym czekała na niego, na każdy odcinek. Ale jak lecji to jest ok. To nie jest amerykański serial, ma wykupioną licencję od francuskiej telewizji
Madiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 14:20   #147
1989emilia
Raczkowanie

Powiem szczerze, że jestem zszokowana, że tyle negatywnych opinii na temat tego serialu. Ja go bardzo lubię. Jak mi się na niego trafi to nigdy nie przełączam. I chyba wszyscy moi znajomi, którzy kiedykolwiek mieli okazję go zobaczyć wypowiadają się o nim w samych superlatywach. A z resztą... są gusta i guściki i oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania

http://www.poomoc.pl/ Klikaj i pomagaj codziennie

Edytowane przez 1989emilia
Czas edycji: 2012-12-21 o 14:23
1989emilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 17:18   #148
Ivenna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1989emilia Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że jestem zszokowana, że tyle negatywnych opinii na temat tego serialu. Ja go bardzo lubię. Jak mi się na niego trafi to nigdy nie przełączam. I chyba wszyscy moi znajomi, którzy kiedykolwiek mieli okazję go zobaczyć wypowiadają się o nim w samych superlatywach. A z resztą... są gusta i guściki i oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania
Ja też. Poza wspólną i klanem jest to jedyny serial, który w miarę regularnie oglądam (reszta jest w jakiś dziwnych dla mnie godzinach, więc choć taki sex w wielkim mieście bardzo lubię, to nie oglądam go za często). I go uwielbiam ! Normalny, sympatyczny i można się pośmiać. Wreszcie dzieci zachowują się jak dzieci, a nie jak roboty (bardzo podoba mi się gra wszystkich aktorów, zwłaszcza, że w miarę utalentowanych dzieci ze świecą szukać ... Ale jakbym miała w domu taką wrzeszczącą Kożuchowską, to bym oszalała chyba ). Trochę sprzeczek, ktoś kogoś zrobi w jajo, ale wszyscy trzymają się razem - jak to w rodzinie. Jedynie Natalia sunąca po parkietach na obcasach wygląda dziwacznie.
U mnie podobnie, nawet tata lubi ten serial. Ale patrzę, że wizaz sobie, życie sobie.
Stary 2012-12-23, 19:51   #149
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Miałam okazję oglądać kilka odcinków, by się w końcu przekonać do tego serialu... Na pierwszym miejscu co mi przeszkadza to wrzaski i krzyki Kożuchowskiej, prawie w co każdej scenie, aż jej żyły na szyi wychodzą .
Stary 2012-12-25, 08:10   #150
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Miałam okazję oglądać kilka odcinków, by się w końcu przekonać do tego serialu... Na pierwszym miejscu co mi przeszkadza to wrzaski i krzyki Kożuchowskiej, prawie w co każdej scenie, aż jej żyły na szyi wychodzą .
Kurdę matka wariatka Wszytko w tym serialu jest takie sztuczne. Rodzice robą zakupy w najdroższych sklepach, dzieciaki mają najnowsze gry itp.....

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości