![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: kolczyk w języku
Cytat:
hehe mialam to samo.. i zeby nie pluc.. piłam wodę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
najgorzej jest z jedzeniem
![]() ![]() ![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Przywyczajaj się ja miałam en sam nalot, płukałam szałwią a jak się trochę wygoiło, wodą z sodą... Na prawdę pomogło! A na zapach z ust to polecam wodę z cytryną(pół cytryny wyciśnij do szklanki wody i wypij
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
zapach z ust jest fatalny ja nic nie czuje ale moj facet mowi ze dramat
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Może to od dentseptu..czym płuczesz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
w pracy dentoseptem a w domu szałwią z rumiankiem
ale potem myję zęby żeby mi nie zżółkły od tych ziółek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Woda z cytryną. Na prawdę pomaga. Też mi się wydawało co tam taka woda z cytryna ale wypiłam raz, drugi i przeszło
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Madziallena
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
no z tymi warzywami to troszke irracjonalne
z sokiem cytryny tez pomysł jest niemądry-sok z cytryny na świeżą rane-genialne a potem dziwić się ,że macie problemy nalot i zapach biora sie z wyeliminowania środkiem antyseptycznym naturalnej flory bakteryjne jamy ustnej-a to po to ,żeby nie dporowadzić do infekcji Dentosept,Szałwia,Soda oczyszczona-jedyne środki ,które można zastosować
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja z jedzeniem tez miałam troszke pod górke.. przebijalam język o 13.. a o 17 chciclam cos zjesc , padło na parówke.. jadlam ja chyba z 20 minut.. tak bolało.. ale juz po 3 dniu na szczescie wszytsko przestalo, i normalnie juz jadlam. z tym nalotem to racja.tez u siebie go zaobserwowalam, ale płukałam szałwią, i przy kazdym myciu zębów tez język szorowalam.. teraz jestm juz z poltora miesiąca po przebiciu..a po nalocie ani śladu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Nie sam sok z cytryny a WODA z sokiem z wyciśniętej cytryny. Nie szczypie bo nie ma co, w smaku jest raczej łagodne więc nie ma co szczypać poza tym... Ja wypiłam to ze dwa razy i żyje do dzisiaj nie miałam żadnych problemów i żaden dentosept mi nie był potrzebny. Jeżeli chodzi jeszcze o tą cytryne- lepsze to niż soda oczyszczona....
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
picie wody z sokiem cytryny to idiotyczny pomysł na świeże przekłucie szorowanie osadu z języka tak samo to,że tobie się nic nie stało nie naczy,że komuś nie zaszkodzisz obserwowałam i miałam pod kontrolą gojenie się setek jezyków i wiem jakie srodki działaja najlepiej ale jeśli uważasz ,że twoje doświadczenie można przenieść na setki (ba tysiące) innych osób to weź pod uwagę ,że za swoje słowa trzeba brac odpowiedzialność
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Czarna Kawa a kiedy przebiłaś jęzor??
![]()
![]() |
#134 |
BAN stały
|
Hej, ja zastanawiam sie nad przebiciem jezyka, do tej pory jedyne co mnie powstrzymywało to ból.. ale teraz tak sobie mysle.. a co z alergią? Jestem uczulona na sztuczne metale - tzn nie robilam nigdy zadnego testu, ale zaloze jakas sztuczna bizuterie i zaraz mnie swedzi.. tak samo jak nosze jeansy z metalowymi guzikami, musze przyszywac kawalek materialu wewnatrz zeby metal nie dotykal ciala.. bo zaraz sie robi w tym miejscu czerwone i swedzi..
Co w takim razie z kolczykiem w jezyku? Czy te kolczyki sa antyalergiczne? Czy ktoras z was jest uczulona i ma kolczyka? Bede wdzieczna za info. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Kolczyki tytanowe są najbezpieczniejsze. Zakłada się je na świeże przekłucia, jak i wygojone rany. Można znaleźć informacje, że kolczyki ze stali chirurgicznej (która zawiera nikiel) również nie uczulają, ponieważ nie emitują soli niklu do organizmu, jednak lepiej nie ryzykować. No i zakłada się je tylko na zagojone przekłucia. Co do tytanu; tu również trzeba uważać na wszelkiego rodzaju "tytan handlowo czysty", który może odbarwiać skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
uważacie że jestem wstabnie ukryć przed rodzicami fakt ze przebiłam język ?
(jeszcze n9ie przebilam ale zamierzam) ciekawi mnie czy da się zataić ten fakt... ![]() pozdr ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ja ukrywam do dziś, wolę nie fundować dodatkowego stresu rodzicom, którzy i tak mają ze mną daleko do sielanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
ja mam kolca od równo roku, co prawda pierwszy tydzień to koszmar był bo język spuchł i nie chciał wrócić za bardzo do normalnych rozmiarów
![]() płukałam w szałwii, z początku jak bolało to lód przykładałam, albo cała kostka lądowała w ustach ![]() aa no i oczywiście jestem przeciwna samodzielnemu prebijaniu języka, czy też pseudo profesjonalistek, koleżanek itd. Tylko u profesjonalistów ! ![]()
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Jak już wspominałam od kilku lat gram w teatrze... i chciałam zapytać czy są jakies kolczyki ktore bylyby niewidoczne na wystepach lub cos co mogloby mi na jakas godzinke zastapic kolczyk?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Albo tak, jak ktoś napisał w poprzednim wątku - retainer do języka albo np. przezroczyste akrylowe kulki, z daleka zapewne nie widać tak bardzo, ale mimo wszystko "cukiereczka" w buzi masz dalej
![]() http://www.istore.com.pl/prods/524931.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Musisz isc do salonu, i tam profesjonalista stwierdzi czy mozesz czy nie...nie sluchgaj koleznek bo one chyba nie maja o tym zbyt duzego pojecia..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego uwazasz ze szorowanie języka, by pozbyc sie białego nalotu to idiotyczny pomysł?? ![]() skoro tak uwazasz to uzasadnij swoją odpowiedz.. bo naskakujesz na dziewczyny a do swoich słow nie masz zadnego uzasadnienia.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten nalot robi sie od przekucia,bo ja też tak miałam na początku i nic nie robiłam.. samo zeszło,uważam że nie trzeba sie tym przejmować tylko poczekać... Lepiej poczekać niż ma się wdać infekcja i język upitolić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-szorowanie może spowodować naruszenie swieżego kanału przekłucia -szczoteczka do zębów to siedlisko bakterii-łatwo o zapodanie sobie infekcji własnie w taki sposób -nalot jest naturalnym wynikiem stosowania płynu antyspetycznego inie jest groxny ani szkodliwy -swoje rady opieram na ponad 5 letnim doświadczeniu w pracy z ludzkim ciałem oraz na doświadczeniu moich przyjaciół piercerów(tak konsultujemy ze sobą pewne sprawy dotyczące,technik pielęgnacji,wskazań i przeciwskazań do zabiegów) a pozatym szorowanie opuchniętego języka do przyjemnych wrażeń nie nalezy-naprawde taki problem wstrzymac się te kilkanaście dni tyle juz tu złotych rad dawały dziewczyny opierając się na swoim-jednostkowym wrażeniu-co druga stosuje barbarzyńskie metody pielegnacji-wiekszośc nie wie jak wybrac profesjonalnego pirecera bezpieczne studio-a ja ma sobie taka krucjatę ,ze z tym walczę walczę z bzdurami,zabobonami i idiotyzmami związanaymi z modyfikacjami-i w tej walce podpieram się swoją wiedzą i praktycznym doświadczeniem nalot nie robi się od przekłucia-ale od stosowania środków do pielęgnacji
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
witam gorąco..
![]() od dłuższego czasu nakręcona jestem na kolczyk w języku, ale wiadomo... jakiś tam strach jest... najbardziej mnie przeraża możliwość odkręcenia się go w nocy.. no i wiadomo... :P ale to taka moja chora fobia... w końcu tyle ludzi ma taki kolczyk i jakoś wszyscy żyją... ![]() mam w sumie pytanie... czy któraś z Was wie, gdzie najbezpieczniej mogę sobie zrobić takie cacko w Toruniu??... mam jedną opcje poleconą od znajomej, ale jest to salon kosmetyczny, a tutaj wielokrotnie pisałyście, że lepiej tego u kosmetyczki nie robić... więc teraz sama nie wiem... będę dźwięczna za jakiekolwiek informacje... ![]() pozdrawiam... ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
czesc, moglby mi ktos napisac ile moze kosztowac przebicie jezyka?osobno placi sie za kolczyk czy to jest wliczone w cene?p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja płaciłam 100zł już z kolczykiem. Ale u kosmetyczki nie wiem czy w studiu nie będzie drożej... Merie- Ja nie potrzebowałam nocy, aby kolczyk mi się odkręcił
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Mi tam nie przeszkadza jak ktoś ma kolczyk w języku, chociaż sama bym go sobie nie zrobiła
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.